2015 Trappistentour
Verslag najaar tocht 2015
01-12-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 Beveren – Waas - Zoersel donderdag 3-09-2015

 

 

Trappistentour 2015

 

Fietsen met de Bende van Bob

 

Antoine, Pol, Maarten & Bob

 

 

01 Beveren – Waas  - Zoersel donderdag 3-09-2015

 

 

Donderdag 3/09 om 12h zijn we met vier om na ons middagmaal te vertrekken uit Beveren-Waas. Wanneer we  de Kennedy-fietstunnel verlaten moeten we voor ’t eerst onze regenzeiltjes zoeken. ’t Wordt zelfs schuilen aan het Mas.

 

 

 

Op de fietsknooppunten door ’t Stad naar het Rivierenhof, dat was een moordende verkeersonderneming in de regen. Na het kanaal bij Schoten konden we door enkele  Kempische  groenzones met rijkelijke villa’s onze dorst lessen in café “Den Inslag” bij FKP45 .

 

 

 

Nu waren we na Schilde vlug bij de eerste Trappisten abdij, deze van Westmalle. Uitrusten in afspanning “Trappisten” met een trippel, kaas en kop deed erg deugd. De uitbundige ontvangst bij de fam. Geerts- Van Dyck in Zoersel was hartverwarmend. Het avondmaal in ’t Heihoeveke was welkom na onze vochtige fietsdag van 54km.

 

 

01-12-2021 om 18:41 geschreven door Via de la Plata


02-12-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 Zoersel - Goirle vrijdag 4-09-2015

02  Zoersel - Goirle  vrijdag 4-09-2015

 

 

Op vrijdag 4/09  fietsten we na een uitgebreid ontbijt en een lange vertelpauze door de groene Kempische bossen tot Merkplas.

 

 

Verrassend is ons bezoek aan de beschermde gevangeniskerk met een rondrit door het gevangenisdomein.

Na een korte stop bij de “Dodendraad” nemen we ons middagmaal in Baarle-Nassau……

 

 

De smartlap deuntjes laten duidelijk weten dat wij ons in Nederland bevinden. Na een moeilijke rit door Tilburg, verlangen we naar een lekkere La Trappe Quadrupel…..Maar ramp ramp ramp de brouwerij en het proeflokaal van de abdij Koningshoeven is niet toegankelijk….’t Gebeurt slechts éénmaal per jaar, uitgerekend vandaag!

 

 

We vertrekken boos en teleurgesteld langs de “Beekse Bergen” tot bij ons VOF gastgezin Stam in Goirle. In de eetcafé “Mozes” in het dorp hebben we ruimschoots onze dorst en goesting met het moutig lichtzoete zware bier voldaan. Na een plezante avond samen met Lex en zijn echtgenote Gré,  geraken we ietsjes te zwaar beladen laat in onze bedjes.

 

02-12-2021 om 16:57 geschreven door Via de la Plata


05-12-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 Goirle - Achel zaterdag 5-09-2015

 

 

 

03  Goirle - Achel   zaterdag 5-09-2015

 

 

Op zaterdag 5/09 heeft onze gastheer ochtend corvee. Terwijl we smullen en genieten speelt Sexy Lexy voor amusante presentator. Gelukkig hebben we een korte rit vandaag. Onze Lex wil alles van onze tochten weten en blijft ons aan ’t lijntje houden…..

 

 

 

Na een paar foto’s verlaten we de fam. Stam met een snuifje zon. Lang duurt het niet in de bossen tussen Biest-Houtakker en Diessen moeten we in een loods schuilen. Bij Oostelbeers fietsen we door een uitgestrekt heidegebied tot Wintelre.

 

 

  

In Oerle wordt  eetcafé “De Kers” de redding tegen regen, honger en dorst.

Na enkele keren zeiltje aan en af komen we bij de imposante abdij “het Achelse Kluis”. Een natte lege terras doet ons binnenkruipen. Enkel het trappisten ijsje vinden we in tegenstelling met het hier gebrouwen bier, lekker…….

 

 

Na 65km arriveren we bij het enthousiaste gezin Smolders – V d Burgt. Na een rondje trappist en veel gepraat, worden we door Mieke tot bij restaurant Corridor gevoerd. Hier smullen we  ons buikje nog veel ronder. Vandaag opnieuw veel te laat in bed.

 

05-12-2021 om 18:34 geschreven door Via de la Plata


06-12-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 Achel - Keerbergen zondag 6-09-2015

  

 

04  Achel - Keerbergen   zondag 6-09-2015

 

  

Zondag 6/09 staat onze langste rit op ’t menu. Mieke weet heel goed dat fietsers een flink ontbijt appreciëren. Dank je wel Mieke en Sjaak.

 

 

We vertrekken met dreigende  donkere wolken door het groene Limburg. Heide, dreven en zandputten brengen ons op de middag in Tessenderlo waar we onze dorst en honger stillen.

 

 

Na het Gerhagenbos en een eindeloos lange dreef door het Merodebos zijn we aan de imposante abdij van Averbode.

 

 Na een lange rustpauze willen we te vergeefs onze dorst lessen in het café van het klompenmuseum, maar dat is gesloten. We stuiven naar Aarschot waar we door Maarten getrakteerd worden ter gelegenheid van zijn 35° huwelijks verjaardag……hij mist duidelijk zijn Marijke!

 

 

 Enkele dorpen verder staan we in Grootlo plots voor onze overnachtingsplaats bij mevr. Gé Struik. We krijgen in de ruime villa de gehele bovenverdieping ter beschikking. Souperen doen we in het drukke maar prima restaurant “Miel Van Kets” in Tremelo.

 

06-12-2021 om 13:06 geschreven door Via de la Plata


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 Keerbergen – Beveren Waas Maandag 7-09-2015

 

 

 

05  Keerbergen – Beveren Waas

Maandag 7-09-2015

 

 

Onze laatste  dag maandag 7/09 moet ons vanuit Keerbergen terug in Beveren brengen.  Na een prachtontbijt nemen we afscheid van Gé en Jan.

 

 

We vertrekken richting Damiaanbrugje over de Dijle naar de Leuvensevaart. Toch moeten we een korte schuilpauze inlassen eer we op de markt van Mechelen onze aperitiefpauze kunnen houden.

 

 

 

 

Aan ’t Zennegat is een van de fietsbruggen niet toegankelijk een serieuze omleiding doet ons zuchten. De eetcafé in Boom zit stampvol, we moeten verder tot Niel en nemen ons middagmaal in een volkscafé.

 

 

Na Schelle spurten we tot bij het Kallebeek veer, net op tijd om de Schelde over te steken. Na een ommetje door het pittoreske Bazel, wil Antoine ons een drink offreren in ’t OCMW rusthuis van Kruibeke. ’t Wordt onze laatste Trippel op deze tocht, want enkele kilometer verder zijn we in Beveren en is ’t gedaan…..na ruim 350km.

 

 

Onze 5 daagse fietstocht was te fris voor de tijd van het jaar. We hebben erg zware bewolking en enkele plenzende regenvlagen moeten trotseren. Gelukkig bewaarden we ons goed humeur en hadden zelfs belangstelling voor enkele zeldzame zonnestralen. Onze verblijven bij “Vrienden op de Fiets” waren schitterend. Ook nu klikte het onmiddellijk…..veel gelach en humoristische gesprekken zullen we blijven onthouden. Nogmaals dank voor de fantastische organisatie van de Stichting “Vrienden op de Fiets”. 

Verslag Bob.

 

 

06-12-2021 om 15:46 geschreven door Via de la Plata




>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!