2016 Voorjaarstocht Vlanderen Wallonie
2016 Voorjaarstocht Vlaanderen Wallonie met bende van Bob
06-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

 

2016 Voorjaarsfietstocht

Vlaanderen & Wallonië

Met de Bende van Bob

 

Antoine, Pol, Robrecht & Bob

 

Met wat minder goed weer. Veel koude strakke tegenwind, regenvlagen en zelfs een hagelbui, zijn wij goed en wel terug van onze 7 daagse tocht van 600km door Vlaanderen en Wallonië!

 

 

Op maandag 11/04 vertrekken Robrecht Pol en Bob via de Gravejansroute naar Beveren-Waas. Na het Krekengebied ontmoeten we in Sas-van Gent onze 4° man Antoine die ons tegemoet gefietst is. Na een terrasje en picknick in Westdorpe, blijft het doordrammen tot Moerbeke. Daar nemen we een lange rustpauze in het volkscafé Aquarela. Na 105km bereiken we Beveren-Waas waar Antoine onze overnachting verzorgt, na een veel te zwaar souper met een fameus ijscrème dessert.

 

 

Op dinsdag 12/04 fietsen we na een rustige nacht en een uitgebreid ontbijt naar Leuven. Na een bezoek aan het kasteel van Haasdonk en nadat we de brug van Temse over gestoken zijn, stoppen we even op de markt van Bornem. Het is fris maar zonnig wanneer we Breendonk voorbij fietsen. Bij de verbrande brug nemen we middagpauze eer we de gordelroute volgen tot Zaventem. Grote dorst lessen we in een café aan de kerk. Nu volgen we de fietssnelweg langs het spoor richting Leuven. Vanaf Erps-Kwerps moeten we doortrappen onder stromende regen tot ons “Vrienden op de Fiets” verblijf. Na 90km worden we door onze gastvrouw Lieve met veel enthousiasme met een lekker plaatselijk biertje ontvangen. Souperen doen we in een Italiaans restaurant.

 

 

Woensdag 13/04 fietsen we richting Wallonië. Vóór we de Ravel2 in Hoegaarden nemen bezoeken we de zus en schoonbroer van Robrecht in Outgaarden. Het wordt een veel te lange maar heel gezellige aperitiefpauze. Na +/- 35km langs de groene Ravel belanden we bij de monding van de Sambre in Namur. Na een rustpauze op een verward terras volgen we la Meuse tot Sclayn. In B&B “ L’ecluse “ bij Mieke en Georges worden we met ongeëvenaarde Waalse warmte ontvangen. Het wordt later op de avond zelfs een lange eet en humoristische bedoening waar we nog vele jaren zullen aan terugdenken.

 

 

Donderdag 14/04, met spijt verlaten we het sympathieke gastenpaar Mieke en Georges na een overvloedig ontbijt. We moeten met een dikke koude mist de Meuse volgen tot voorbij de atoomcentrale van Tihange bij Huy, daar verlaten we de stroom richting Ravel5 en komen aan de Ourthe in Tilff. Na Liège bij het begin van het Albertkanaal houden we een lange rustpauze op een zonnig terras bij Herstal. Iets later zijn we in Vivegnis en overnachten in B&B “Comme chez Bobonne” we krijgen een groot appartement ter beschikking van de vriendelijke gastvrouw Nadine.

 

 

 

Vrijdag 15 april wordt een uiterst zware dag. Met flink en steil klimmen naar Halembaye iets later belanden we in een modder en slijkweg. Onze fietsen weigeren dienst we moeten op een nabijgelegen boerderij onze ijzeren rossen 1,5h proper spuiten om de weg te kunnen vervolgen door Haspengouw tot Tongeren. Op de markt houden we onze middag eetpauze, iets te lang blijkbaar het wordt op en af tussen de fruitbomen tot Sint-Truiden. Vermoeidheid laat ons opnieuw een rustdrankpauze houden op de markt. Tot overmaat van ramp rijden we in Tienen verkeerd en nemen met de bijhorende regenvlagen de Tiensesteenweg tot Leuven. Hier worden we opgewacht door het al gekende vrienden op de fiets echtpaar Lieve en Bert. Souperen doen we in brasserie de Abdijmolen naast de Norbertijnenabdij. Na het smullen van asperges moeten we noodgedwongen een taxi nemen wegens een hevig onweer. Met het gastenpaar houden we nog een late drank- en praatavond.

 

 

Zaterdag 16/04 Bert onze gastheer zet ons op de goede weg richting Heverleebos, na een uitbereid ontbijt. Daarna genieten we van een gezondheidsrit door het Meerdaalwoud. Samen met honderden wielertoeristen volgen we het Brabantse peil parcours maar den in tegengestelde richting. Het is soms flink op en neer tot Huldenberg. Via Overijse waar we een regenbui moeten trotseren, belanden we aan het Nerocafé in Hoeilaart waar we opgewacht worden door het sympathieke SeniorenNet echtpaar Roger Van Dijcke. Na een gezamenlijke praat- drank- en eetpauze vervolgen we de gordelroute door het Zoniënwoud naar Dilbeek, waar we onze dorst moeten lessen. Nu wordt het, regen en wind trotseren en Noordwaarts tot aan de Schelde. Later dan voorzien belanden we na 95km in Branst bij Bornem.

Ons laatste avondmaal wordt een eetfestijn in de Zandstuiver.

 

 

Zondag 17/04 is onze laatste fietsdag van deze voorjaarsrit. Opnieuw wordt het met frisse en strakke tegenwind starten. Nadat we het Scheldeveer genomen hebben in Mariekerke is het met een goede snelheid op een lint fietsen tot in Dendermonde. Hier moeten we afscheid nemen van Antoine, hij zal heel vlug thuis zijn. Met drie is het een paar keer regenzeiltje aan en af tot Schellebelle waar we onze dorst lessen. Wanneer we de torens van Gent zien worden we nog getrakteerd op een flinke hagelbui……Nadat we onze honger gestild hebben in de binnenstad besluiten we vanaf Gent tot Brugge te sporen. Iets vroeger dan voorzien belanden we na 600km fietsen terug in Brugge waar we van elkaar afscheid nemen.

 Op 3 mei vertrekken we via Charleroi naar Faro voor onze grote fietstocht “Camino Portugués”. Zoals elke keer volgen later Power-Points en dagverslagen op mijn blog.

 Groetjes Bob

  

 

 

06-03-2023 om 15:24 geschreven door Via de la Plata




>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!