Inhoud blog
  • gelijk loon voor gelijk werk javascript:emoticon(':twisted:')
  • Mee doen aan een onderzoek voor nieuwe medicijnen MS
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Brigitte Van Wesemael
    Ik ben een vrouw en woon in Heusden-Zolder (België) en mijn beroep is Leerkracht Deeltijds KunstOnderwijs.
    Ik ben geboren op 10/04/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Tekenen, schilderen, grafiek.
    Mijn levenspartner Guy en kinderen Tijs en Wout zijn mijn reden van leven.
    Brigitte Van Wesemael
    Brigitte's Page
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gelijk loon voor gelijk werk javascript:emoticon(':twisted:')
    Je gelooft er zelf toch niet in zeker? Het wordt allemaal zo mooi uitgelegd van hogerhand. Slogans vliegen je om de oren. Wel ik kan je vertellen dat de mens niet klaar is om de wereld te besturen. Tenminste niet als men met leugens blijft leven. In '88 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Ik had al een serieuze schoolloopbaan achter mij, want in deze branche is niets 'normaal'. (Daarover meer in een andere blog) Studeren aan de Academie duurde (nu nog) 4 jaar. Wat nu een Master-diploma geeft volgens Bologna-decreet. Dit decreet werd door toenmalig minister van onderwijs goedgekeurd in mei 2002. users.myonline.be/allemeesch/KlinPsy/Bolognaverklaring.htm De afdeling architectuur kreeg direct de gelijkschakeling. Dwz. Alle vroegere afgestudeerden kregen hun meestergraad. De afdeling vrije kunsten kreeg dit niet. Daar al de eerste discriminatie De leerlingen die intussen afstuderen aan de Academies krijgen wel een master. Er zouden enkele wijzigingen gebeurd zijn in dat soort onderwijs. Ik hoop ten goede, want ik vond dat het in onze tijd niets voorstelde en gegeven werd door vele onbekwaamde mensen. Nu ik in het Deeltijds KunstOnderwijs les geef doet zich dat wel voelen. De meestergraad wordt meer betaald (10%) dan mensen die dat niet hebben. Wij doen hetzelfde werk, met dezelfde inzet. (Soms meer, want er zijn van die vagebonden bij… ) Dan gaat het niet over de kwaliteit van je werk, maar je diploma die in wezen hetzelfde is. Ik heb al eens een mail aan Minister Van den Broucke gestuurd, natuurlijk met een zeer politiek ontwijkend antwoord van zijn medewerkers als resultaat. Probeert men zo mensen te motiveren? Andere personen die op verkiezingslijsten staan heb ik ook al eens aangeschreven. Meestal zonder antwoord óf men zou het doorgeven aan de bevoegde instanties. Maar niemand die standpunten kan innemen. Allemaal voor hun eigen bollenwinkel. Eén serieus antwoord kwam van een nederlandse europarlementariër die haar eigen mening gaf: ik citeer: "Hoe de invoering van dit systeem in België is verlopen, daar heb ik geen zicht op. Het is niet de bedoeling geweest van de Europese afspraken dat een ouder diploma opeens minder waard zou worden."

    15-05-2008 om 14:21 geschreven door Artbritt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mee doen aan een onderzoek voor nieuwe medicijnen MS
    Op 6 mei heb ik mijn toestemming gegeven om een jaar lang mee te doen als proefpersoon voor een farmacogenomisch onderzoek. 12 jaar nadat het me verteld werd dat ik Multiple Sclerose heb, en ik me dankzij een 'onconventionele' dokter, veel vitaminen, aangepast dieet toch redelijk recht wist te houden. Ga ik me nu toch maar eens door de traditionele geneeskunde verder laten helpen. Gewoon opofferen, denk ik dan. Ik denk dat ik niet goed weet waar ik aan begin. Hoewel het me allemaal wel goed uitgelegd werd. Het onderzoek loopt over (bijna) een jaar. Waarvoor heel wat moet rondgereden worden. Van het onderzoekcentrum te Diepenbeek naar het ziekenhuis te Genk voor MRI's. Bloedstalen, foto's maken, kortom… helemaal doorlichten. Bijna elke maand opnieuw. En dan natuurlijk die wekelijkse inspuitingen. Die moet ik zelf gaan zetten. Duizenden diabetici doen het ook, maar ik moet het nu gaan leren. Natuurlijk zal dat wel gaan, maar het gaat toch een ingrijpende gebeurtenis worden. Misschien is het vanaf nu voor de rest van mijn leven. Het valt te zien hoe het loopt. Natuurlijk heb ik de kans (1 op 4) dat ik geen medicijnen krijg. Alleen maar een placebo. Ergens hoop ik daar op. Want nieuwe medicijnen… wie weet wat die op lange termijn geven. Misschien krijg je er kanker van. Ik zeg maar wat. Maar ja, een jaar lang 'water' prikken is ook onnozel. Het geneesmiddel werd al uit getest op een 170-tal proefmersonen (waaronder gezonde vrijwilligers en patiënten met reumatoïde artridis, systemische lupus erythematodes en bepaalde vormen van kanker) in verschillende doseringen. Deze keer zullen 300 mensen (internationaal) in ongeveer 50 MS-centra hieraan meewerken. Allemaal helden als ik. javascript:emoticon(' ') Bekend bijwerkingen (die me hopelijk bespaard blijven): virale luchtweginfecties (heb ik zo al vlug last van), vermoeidheid (moet je aan ms-patiënt uitleggen!), kortademigheid, verminderde eetlust (eindelijk wat afvallen javascript:emoticon(' ') ), misselijkheid en diarree en dan de reacties op de injectieplaats Voor het ogenblik zit ik in de screeningsperiode. Eerste testen om te zien of ik gezond genoeg ben om mee te mogen doen. 27 mei begint het echt. Steeds opnieuw gecontroleerd worden door behandelende arts en een beoordelende arts. Wat kan er mij nu gebeuren?

    15-05-2008 om 13:44 geschreven door Artbritt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    04-03-2008 om 11:33 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/05-18/05 2008
  • 03/03-09/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!