Inhoud blog
  • Mijn Biscuit
  • BOTERROOM
  • KAASTAART
  • Wafeltjes
  • Lang geleden.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn Kookboek

    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Biscuit

    BISCUIT

     

    3 eieren

    90 gram suiker

    mespuntje zout

    75 gram bloem

    15 gram maizena

    olie voor de vorm

     

    Springvorm 22 cm

    of zoiets; een cake vorm of zo

     

    Voor een grotere biscuit de bakplaat van de oven: Wel het recept aanpassen dan.

     

    Bodem goed insmeren met olie (belangrijk) daarop papier.

     

    Doe eieren, suiker en zout in een (niet te kleine) kom.

    Klop 8 minuten met handmixer (mag mé de hand (iets langer dan)

    tot het mengsel een wiite kleur heeft en als een lint van de klopper loopt.

    Het volume is dan ongeveer 3x groter.

     

    Zeef bloem met maizena boven het mengsel, en spatel de bloem voorzichtig onder het beslag;

    mag met klopper, maar niet kloppen; wel zachtjes optrekken.

     

    Giet het beslag in de voorbereide vorm; en plaats in een voorverwarmde oven van 175°

    20 a 30 minuten.

    Biscuit die gaar is laat los van de rand en is veerkrachtig; effe drukken dus;

    of met een priem inprikken. als die droog is is het ok.

     

    24-02-2008 om 15:20 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTERROOM

    3 eieren

    180 gram suiker

    250 gram echte boter (kamertemperatuur)

    3 soeplepels water

     

    Doe de suiker en het water in een pan en zet op het vuur.

    Laat koken tot het siroop wordt.

     

    Eieren loskloppen

    De hete siroop heel zachtjes toevoegen onder voordurend kloppen.

    Kloppen tot het lauw ; bijna koud is.

     

    De boter in stukjes bijvoegen; blijven kloppen.

     

    Het zou kunnen schiften; geen nood, blijven kloppen (amaai uw armen)

    tot ge een homogene massa hebt.

     

    Een beetje werk, maar zeker de moeite waard.

     

     

     

    24-02-2008 om 15:16 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAASTAART

    250 gr bloem
    15 gr gist of 8 gr droge
    1 kl zout
    50 gr vetstof
    25 gr suiker
    1 ei

    Doe de bloem in een mengkom
    Maak een kuiltje en doe daarin de gist,
     met ongeveer 1 el lauw water, en 25 gr suiker.
    even mengen

    Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem.
     Voeg het losgeklopt ei, en een beetje water toe,
    en kneed alles door mekaar.
    Ongeveer 10 min.mengen (machine)

    20 min.laten rijzen,
    uitrollen 
    Vorm van 24 -26 cm bekleden.

    Vulling:
    500gr volle platte kaas
    4 eigelen + 4 eiwitten
    1 el maisbloem
    125 gr suiker

    Meng alles door elkaar  behalve de eiwitten
    Klop die stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.

    Vul de taartvorm met dit mengsel:
    50 min.Afbakken op 175°

    Smakelijk.

    De rappe manier:

    Voor een goestingske of onverwacht bezoek.

    Koop een kant en klaar deeg,
    en vul met de kaasmengeling.

    handig:

    Om een deeg in de koelkast te hebben.





    13-02-2008 om 15:11 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafeltjes

    Ze zijn héél lekker dus hier het recept.
    Probeer niet alles op te 'proeven' voor ze koud zijn.



    500 gram zelfrijzende bloem
    300 gram suiker
    1 pakje vanillesuiker
    3 eieren
    1 scheutje melk
    1 scheutje olie
    220 gram gesmolten boter

    Alles mengen en 20 minuten laten rusten;
    bakken in een heet wafelijzer.
    (bij ons tussen 4 en 5)


    30-01-2008 om 15:18 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden.

    Hier komt een van de volgende dagen een receptje van suikerwafeltjes;
     niet de Luikse maar een overheerlijk snoepje.
    Ik wil het eerst zelf nog eens uitproberen,
    want het is een tijd geleden.
    Het is maar dat jullie 'the real thing' krijgen hé

    Ja ik weet het, nog steeds geen kookrecept;
    sorry
    maar ik ben in mijn "bakperiode"

    30-01-2008 om 13:44 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn pistolets

    Ongeveer 20 stuks

    of twee broden van 800gr 


    500 gr 6 granenmeel

    500 gr witte bloem (surfina)

    40 gr gist, of 20 gr droge gist

    20 gr zout

    60 gr boter of vetstof

    ongeveer een halve liter water.

     

     

    • Doe de bloem in een mengkom
    • Maak een kuiltje en doe daarin de gist.
    • Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem.
    • Water toevoegen en mengen tot je een veerkrachtig deeg hebt.

     

    • 10 minuten laten rijzen onder plastic.
    • Deeg doorslagen.
    • Afwegen op 80 gr
    • Opbollen, en op de plaat, onder plastic
       laten rijzen tot volume is verdubbeld
       ongeveer  30 minuten

    30 minuten bakken op 225°

     

     

    Omdat niet alle bloem evenveel water opneemt, niet alles ineens bijdoen.

    Wanneer men een mengmachine gebruikt,

    mag alles ineens erin;

    maar ook voorzichtig met het water.

     

     

     

    29-12-2007 om 19:15 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin

    Ik ben Ludo;
     ik start deze blog om mijn kennis over de keuken te delen,
     met andere liefhebbers van lekker eten.

    Ik ben voorstander van
    "echt"
       zoals echte boter,
    echte room 30% of 40%
    al naargelang voor wat het dient.

     Mijn leven is
       erg veranderd nadat ik een hartinfarkt heb gehad.
    En dan kom je in die molen terecht van minder vet minder zout;
     en vooral geen suiker.

    Toch ga ik er nog steeds vanuit,
     dat ik geen light, en andere
    alternatieven moet gebruiken,
    als ik mij houd aan  kleinere porties.

    Dit wil ik uitzoeken en noteren voor mezelf.

    29-12-2007 om 12:21 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    29-12-2007 om 11:24 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • welkom bij de bloggers
  • Piep
  • Dag Ludo, tziet ter lekker uit!!!!!mmmmmmmmmmm
  • Lekker !!!
  • Bezoekje op woensdag

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!