Inhoud blog
  • Voor duizenden windturbines in Duitsland dreigt sloop
  • Het is de hoogste tijd voor kernenergie
  • Boodschap CLINTEL: “Vecht tegen virus, niet tegen CO2”
  • Het echte gevaar
    Zoeken in blog

    Milieu en klimaat hysterie

    Untitled

    Stop de hysterie van het milieu en klimaat
    02-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De belangrijkste feiten over klimaat en energie

    meer lezen op:
    klimaatfeiten

    02-10-2020 om 14:09 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    05-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor duizenden windturbines in Duitsland dreigt sloop

    Voor duizenden windturbines in Duitsland dreigt sloop

    Shutterstock.

    Een bijdrage van Hugo Matthijssen.

    Na afloop van de subsidietermijn eind 2020 zullen in Duitsland de eerste 1000 molens stilgezet worden.

    Zie hier.

    Zonder subsidie is wind niet economisch rendabel, ook niet als het molens betreft die technisch nog bruikbaar zijn.  Maar dat is pas de eerste fase, in 2025 komen er nog eens 3000 bij waarvoor de subsidie ook afloopt. Nu draaien er totaal nog 6300 waarvan er na 2025 nog maar 2300 overblijven.

    Het doel van subsidie is om een opstart van een gewenste techniek realiseren. In dit geval windenergie. Daarna zou de windindustrie op eigen benen moeten kunnen staan. Het vreemde is dat in de praktijk nu zelfs bestaande nog goed draaiende windmolens niet rendabel te exploiteren zijn. Wat is er mis? vraag je je dan ook af.
    Meer lezen op:
    climategate

    05-09-2020 om 11:05 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    05-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de hoogste tijd voor kernenergie

    Het is de hoogste tijd voor kernenergie

    De echte schone oplossing in plaats van de Groene Hype

    Foto: 

    In deze bijdrage betoog ik dat de inzet van kernenergie de enig realistische optie is om op wereldschaal de energievoorziening van een nog steeds sterk groeiende wereldbevolking veilig te stellen. Althans, als ons doel is om niet terug te vallen in de pikzwarte Middeleeuwen van zeer beperkte beschikbaarheid van energie.

    Ik wil dat doen aan de hand van drie deelonderwerpen:
    1.  Prognose van de energiebehoefte in 2040.
    2.  Waarom is energie überhaupt cruciaal voor een moderne samenleving?
    3.  De voordelen van moderne kernenergie.
    Meer lezen op:
    opiniez.com

    05-08-2020 om 12:40 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    24-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschap CLINTEL: “Vecht tegen virus, niet tegen CO2”

    Boodschap CLINTEL: “Vecht tegen virus, niet tegen CO2”

    Open brief van CLINTEL aan wereldleiders
    “Vecht tegen virus, niet tegen CO­2

    Den Haag, 23 maart, 2020
    Professor Guus Berkhout
    President of CLINTEL
    guus.berkhout@clintelgroup.org

    Excellenties,

    LES IN NEDERIGHEID – ONVOORSPELBARE NATUURKRACHTEN OVERVALLEN ONS

    De wereld zit midden in een ernstige gezondheidscrisis. Vandaag de dag heeft de mensheid te maken met een echte noodsituatie – een gezondheidscrisis in de vorm van de COVID-19 pandemie. Vooral nu hebben mensen een inspirerend verhaal nodig dat hen een hoopvolle toekomst belooft. Het is in deze crisistijd volstrekt ongepast dat een duizenden miljarden kostende Green New Deal – gericht op het klimaat – nog steeds op de agenda staat van leiders als Antonio Guterres van de VN en Frans Timmermans van de EU.
    Meer lezen op:
    clintel.nl

    24-03-2020 om 12:10 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    29-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het echte gevaar

    Het echte gevaar (Klimaat)

    Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

    Dit vond ik een treffende beschrijving van een respondent op een eerder artikel hier:

    1. Harde tijden creëren sterke mensen
    2. Sterke mensen creëren goede tijden
    3. Goede tijden creëren zwakke mensen
    4. Zwakke mensen creëren moeilijke tijden


    Mirjam Vissers. Nederland op slot.

    En zoals deze schreef zijn we inderdaad in fase 4 aangekomen. Dit met een coalitie en bedrijfsleven die door schuldbesef nederig buigen voor de milieubeweging. Eerder zou ik de milieubeweging tot gesel van onze maatschappij willen bestempelen, zo niet staatsgevaarlijk. Het is een gênante vertoning die misplaatste serviliteit, omdat er sprake is van een door de milieubeweging gepropageerde imaginaire klimaatcrisis.

    Hoe kan het toch dat CEO’s en andere verantwoordelijken van bedrijven dit toch serieus nemen, dan wel dit te pretenderen? Zijn deze CEO’s dan zo dom? Waarom anders is men toch zo bang? Denkt men geloofwaardigheid en klanten te winnen door te knielen voor de milieubeweging? Wat moet een olie- en gasbedrijf met windmolens die door hun economische levensduur per definitie onze welvaart ondermijnen?
    Meer lezen op:
    climategate.nl

    29-12-2019 om 11:42 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    16-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de klimaathysterie !

    Stop de klimaathysterie !

    Stop de klimaathysterie klimaatontkenners klimaatwetenschappers

    Foto: Newsmax.

    Een gastbijdrage van Jeroen Visbeek.

    Tijdens de donkere dagen voor de Kerst ben ik mij gaan verdiepen in het klimaatdebat. Ik wilde eens de argumenten van de zogeheten ‘klimaatontkenners’ aanhoren. Ik ging er even lekker voor zitten met de gedachte ‘dit wordt lachen’. Mijn veronderstelling was dat de klimaatontkenners door de olie-industrie betaalde ‘wetenschappers’ zijn, die de belangen van de fossiele industrie behartigen. Foute mensen dus die verwarring proberen te zaaien, en dat terwijl het vijf voor twaalf is … toch?

    De schok was groot toen voor mij al snel duidelijk werd dat de klimaatontkenners juist gerenommeerde gepensioneerde wetenschappers en kritische journalisten zijn – onafhankelijk dus. En hun goed onderbouwde boodschap was schokkend: met zuivere wetenschappelijke argumenten concluderen veel wetenschappers dat de opwarming van de Aarde zonder klimaatmaatregelen de komende eeuw hoogstwaarschijnlijk binnen aanvaardbare grenzen blijft. Anders gesteld: het klimaatprobleem is bedrog!
    Meer lezen op:
    climategate.nl

     

    16-11-2019 om 12:27 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    08-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syp Wynia doorklieft groene hallucinaties: ‘ontmanteling aardgasnet is niet duurzaam’

    Syp Wynia doorklieft groene hallucinaties: ‘ontmanteling aardgasnet is niet duurzaam’

     

    Syp Wynia. Bron: YouTube / WNL
    Foto: Syp Wynia. Bron: YouTube / WNL

    Syp Wynia gaat op TPO helemaal los op het gasverbod dat in zijn ogen een totale verkwisting is niet doelmatig het milieu verbetert. Volgens de schrijver is de ontmanteling het tegenovergestelde van een duurzame oplossing: door het verbod zouden bedrijfstakken die meer vervuiling uitstoten in stand worden gehouden. 

    Het gasverbod heeft als doelstelling de uitstoot van broeikasgassen in Nederland te verminderen conform het Klimaatverdrag van Parijs dat in Nederland door de Tweede Kamer werd geratificeerd. Het verdrag leidde uiteindelijk tot de Klimaatwet in de Tweede Kamer dat werd ingediend door Jesse Klaver en de rest van de klimaatpartijen.
    Meer lezen op:
    dagelijksestandaard.nl

    08-08-2019 om 11:03 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    16-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TU professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en ‘waardeloos’ voor het klimaat
    TU professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en ‘waardeloos’ voor het klimaat


    Alleen al VW heeft voor de omschakeling op e-auto’s meer kobalt nodig dan de totale huidige wereldproductie, die ook nog eens met behulp van kinderarbeid tot stand komt. (Afbeelding: Kobalt mijn in Congo; Getty Images (3)).

    Aarde heeft veel te weinig zeldzame metalen voor massale omschakeling op e-auto’s – Gewone benzine auto is 120 x efficiënter dan e-auto – ‘De enige echte brandstof van de toekomst heet watersto

    Elektrische auto’s zijn ook in Nederland de heilige graal van de linksgroenliberale elite. Jörg Wellnitz, professor aan de Technische Universiteit van Ingolstadt met een professoraat in Melbourne, rijdt er zelf een, maar is alles behalve een fan van het concept. Integendeel, volgens Wellnitz is de straks verplichte omschakeling op e-auto’s een grote zwendel die slechts één doel dient: de autofabrikanten willen hiermee de gezamenlijke uitstoot van hun modellen ‘schoon’ rekenen, om de door de EU aangekondigde miljardenboetes niet te hoeven betalen. De klant is slechts bijzaak. Bovendien is een gewone benzine auto nog altijd 120 x energie efficiënter dan een elektrische.
    Meer lezen op:
    xandernieuws.net

    16-07-2019 om 09:51 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    08-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. "De elektrische auto"

    Interesant om te weten   "De elektrische auto"







    08-07-2019 om 19:16 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    25-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts een kleine minderheid van de wetenschappers gelooft dat de mens het klimaat beïnvloedt

    Slechts een kleine minderheid van de wetenschappers gelooft dat de mens het klimaat beïnvloedt

    In 2014 hebben gedragswetenschapper John Cook en zijn groep 11.944 wetenschappelijke artikelen over het klimaat onderzocht en een rapport voor het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) gepresenteerd. Tweederde van deze artikelen werd geschrapt omdat ze geen melding maakten van de menselijke invloed van het klimaat of dat kooldioxide de oorzaak was van warmere klimaten.
    Meer lezen op:
    fenixx.org

    25-06-2019 om 11:21 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/09-04/10 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!