Inhoud blog
  • terug
  • hallo ik ben nieuw
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Troet
    goetsenhoven
    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug
    Het heeft even geduurd maar nu zijn we terug. Na een drukke periode. Dit weekend hebben we met de compostmeesters van Tienen de compostmaand juni ingehuldigd. Vrijdagavond bij de residentie Beatrijs waar compostmeester André Poelmans actief is met de flatbewoners om hun GFT te brengen naar de composthoop, zetten we onze tent op. Alle bewoners kregen de primeur om hun bon uit de 'Milieuklapper' in te ruilen in een compostemmertje voor in de keuken met afbreekbare zakjes. Die zakjes mogen zo de composthoop. Na een tijdje zijn ze helemaal vergaan. De nieuwe schepen van leefmilieu bracht een speech uit en nodigde iedereen uit op een glaasje schuimwijn of fruitsap.
    Zaterdagmiddag verzamelden we op de Grote Markt van Tienen. Naast animatie door Lejo (de oogjespoppenspeler van Sesamstraat) en de circusschool, hebben we met de compostmeesters demonstraties gegeven van mulchmaaier, hakselaar, compostvat en compostbak. De vele brochures van Vlaco en provincie gingen vlot weg evenals de krasbiljetten waarmee men een compostvat kan winnen.
    Tweeduizend mensen stonden constant aan te schuiven en de dienst leefmilieu heeft 1200 GFTemmertjes uitgedeeld. Tienen is een enthousiaste compostgemeente!
    En zondag hebben Trees en ik de fietstocht gemaakt van 'Tienen fietst', 's avonds zagen we in het Stuk in Leuven de film 'To walk again' over het gedreven leven van Marc Herremans, de Iron man! Een weekend vol zon! Prachtig!

    04-06-2007 om 08:22 geschreven door Troet Demey

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Gisteren (en vandaag) was het schitterend weer. 's Avonds met twee koppels naar Brussel, eerst iets gaan drinken in de 'Mort Subite' en dan naar het paleis voor Schone Kunsten voor een fantastisch concert van Goran Bregovic! Puur genieten! Een loeiend enthousiaste zaal en iedereen mee dansen met de opzwepende Balkanmuziek. Deze keer had Bregovic naast zijn eigen groep en koperblazers en zingende vrouwen nog een mannenkoor mee en een klassiek orkest. Het was weer eens buitengewoon. Eén keer kwam Bregovic terug voor 2 bisnummers maar dan was het definitief gedaan. Weer energie opgedaan voor maanden! Moet je zien, allen daarheen! De avond werd afgesloten met een ander terrasje bij de Grote Markt. Er liep nog een massa volk rond met dit weertje!

    26-04-2007 om 13:43 geschreven door Troet Demey

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Twee weken geleden ging onze timer voor de boiler stuk. We moesten die laten vervangen en we kwamen er achter dat het kwam doordat bij werken aan een elektriciteitskast in onze straat er teveel stroom binnenkwam! (380 volt i.p.v. 220!)Dat kostte ons 90 euro. 
    Al drie uur vandaag zitten we met een stroompanne waardoor er bepaalde apparaten werken en andere niet: waterkoker gaat niet, muziekinstallatie ook niet, TV ook niet. Ik belde de maatschappij (Electrabel) die me naar een ander nummer deed bellen (Iverlek) die me weer een ander nummer gaf (Defectenlijn) waar ik een onbeleefd annetje aan de telefoon kreeg die heel nijdig liet weten dat als ze iemand zouden sturen (binnen de twee uur) en het zou bij ons zijn de fout er 48 euro minstens zouden worden aangerekend en at ik de enige was die 'reclameerde'. Een oude dame naast ons heeft helemaal niets van stroom en een man werkt aan een cabine in de straat en laat me weten dat de maatschappij die een kabel legt in de straat (wij werden helemaal niet verwittigd dat dat zou gebeuren) een leiding heeft geraakt waardoor er een fase is weggevallen! (wordt vervolgd)

    25-04-2007 om 14:41 geschreven door Troet Demey

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Verleden week in Antwerpen een concert meegemaakt van Hans Liberg. Een fantastisch ervaring: deze man doet een one-man-show, speelt piano en allerlei andere instrumenten, van klassiek tot ringtones van GSM en allerlei andere moderne melodietjes. Maar deze man is vooral ook heel grappig en heel vinnig. Hij laat van in het begin de hele zaal meezingen en dat geeft een fantastische ervaring! Dat moet je meemaken! Je kan via Google zijn naam ingeven en dan kan je een hele resem filmpjes van zijn shows bekijken! Veel plezier ermee!

    25-04-2007 om 14:32 geschreven door Troet Demey

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo ik ben nieuw

    Ik ben Troet Demey, nog een paar maanden leraar plastische opvoeding in het Sint-Janscollege te Meldert-Hoegaarden en dan op brugpensioen. Ik schilder vooral aquarel en exposeer daarmee regelmatig. In Tienen ben ik compostmeester en werk in eigen tuin ecologisch: kringlooptuinieren en permacultuur zijn hier de basis. Ik hou van reizen en genieen van het leven. Als vrijwilliger help ik bij de wereldwinkel. Wandelen en fietsen zijn twee waardevolle hobbies en verder speel ik amateurtoneel bij BOK in Bunsbeek.

    24-04-2007 om 19:59 geschreven door Troet Demey

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    24-04-2007 om 19:50 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/06-10/06 2007
  • 23/04-29/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!