Geef hieronder de titel en de inhoud van uw bericht in en klik op de knop "Toevoegen" met uw linkermuisknop. Het bericht zal dan onmiddellijk worden toegevoegd en kan u deze zien op uw blog. De foto's en de datum zijn niet verplicht in te vullen en hoeft u dus niet te gebruiken indien u dit niet wenst.
Geef hieronder de titel en de inhoud van uw bericht in en klik op de knop "Toevoegen" met uw linkermuisknop. Het bericht zal dan onmiddellijk worden toegevoegd en kan u deze zien op uw blog. De foto's en de datum zijn niet verplicht in te vullen en hoeft u dus niet te gebruiken indien u dit niet wenst
Inhoud van uw bericht: vInhoud van uw bericht: Tekst met opmaak
Tekst met opmaakTulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk.[1] De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt.[1] De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw.Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk.[1] De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt.[1] De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw.