Inhoud blog
Inhoud blog
Zoeken in blog
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
Beoordeel dit blog
09-01-2007
Hazenrug harlekeyn met puree van spruitjes en gekarameliseerde wortelen
Benodigdheden:
1 bussel wortels met loof
2 hazenrug
500g spruiten
1kg aardappelen
2 eieren
100g boter
2 dl room
peper, zout en nootmuskaat
1 eetlepel suiker
½ l wildfond
paar takjes platte peterselie
Bereiding:
Schil de wortelen maar hou wat loof over en kook deze beetgaar met boter , pezo, nootmuskaat en laurierblad
Schil de aardappelen en kook ze gaar
Kuis de spruiten en kook ze gaar in water met boter ,pezo, en nootmuskaat
Maak van de aardappelen puree, mix de spruiten als ze gaar zijn en doe beide samen goed afsmaken met kruiden
Kruid het vlees aen bak aan in een panzet ze vervolgens in de oven voor 15 min
Verwarm de wildfond in 2 potten en doe bij 1 pot 2dl room bij
Bak de wortelen in een pan, doe er suiker bij en laat de wortelen karameliseren
Als de hazenrug gaar is de filets losmaken met behulp van een lepel , snij het vlees langs de dikke kant in 3 stukken zodat je ze wat kan openleggen
Doe langs beide kanten wat saus , maak quenelle van de puree en dreseer de wortelen en garnier daarna alles af
Smakkelijk!!!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
09-01-2007, 18:47 geschreven door willy
Reacties (0)
24-12-2006
lekker soepje voor de feestdagen
DUBARYVELOTE MET KAVIAAR EN GEDROOGDE PATA NEGRA
Benodigdheden:
2 bloemkolen
50g kaviaar
3 sneden pata negra
1 l kippenbouillon
1 ui
1 aardappel
1 eidooier
3dl room
Bereiding:
Snij de ui en de aardappel fijn
Kuis de bloemkool en snij het harde gedeelte eraf
Doe alles in een pot, giet de kippenbouillon erover en kook voor ongeveer 30 min
Goed mixen en doe er 2 dl room bij
Meng een beetje room, eidooier en doe daarna in de soep maar niet meer laten koken
Snij de ham in slierten en zet voor ½ uurtje in een oven van 50à 100 °c
Serveer de soep met een lepel kaviaar in het midden en omring met de ham
Smakelijk!!!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
24-12-2006, 10:48 geschreven door willy
Reacties (0)
14-12-2006
NESTJE VAN PATRIJS MET KRUIDEN,ROQUEFORT EN PEREN
Benodigdheden:
Filodeeg
250g verschillende soorten champignons
100g roquefort
4 patrijsfilets
rozemarijn en provencaalse kruiden
1 ui
1 grote peer
100g boter
Bereiding
Snij het filodeeg in grote cirkels en leg in een vuur vaste vorm
Kuis de champignons en de patrijs
Bak ze met boter , kruid af met de kruiden
Vul de cirkels filodeeg met de champignons leg er een stuk patrijs op en doe er de roquefort mee onder
Schil de peer en snij in 4 a 6 stukken en leg deze op de bereiding
Zet ze in de oven op 180° c voor ongeveer 15 min
Haal voorzichtig uit de oven, versier met wat garnituur
Smakelijk!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
14-12-2006, 16:12 geschreven door willy
Reacties (0)
29-10-2006
Gevuld kalfsgebraad met herfstgroenten , vleesjus en souffle - aardappelen
Benodigdheden
1 kg kalfsgebraad of filets
150 g boter
2 wortels
100g boschampignons
2 stronken witloof
6 grote aardappelen
1 dl room
Bereiding:
Snij het gebraad in mooie sneden, leg ze op een snijplank en slaag ze plat met een mes ,
Het vlees goed kruiden.
Snij de groenten fijn , stoof ze op vuur met wat boter voeg de room aan toe en laat inkoken.
Goed kruiden.
Doe de groenten op het vlees en plooi toe, maak dicht met een koord of tandenstokers , bak voorzichtig aan in een pan en leg ze op een beboterde bakplaat, laat 15 garen op 180°c leg de stukken vlees apart, verwijderd het vuil en zet de bakplaat op een vuur, blus met wat water.
Laat inkoken en voeg er wat boter bij, zeef de saus smaak nog wat af met peper en zout eventueel wat rundsbouilon.
Schil de aardappelen , was ze en snij deze in zeer dunne schijfjes.
Bak deze in zeer heet frituurvet tot ze beginnen te stollen,dien warm op met wat zout.
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-10-2006, 11:05 geschreven door willy
Reacties (0)
16-10-2006
Panna cotta met perziken
Benodigheden:
5dl room
4 perziken
100g suiker
50 g amandelpoeder
beetje pure chocolade
1 eetlepel citroensap
3 blaadjes gelatine
Bereiding:
Week de galatineblaadjes in water
Kook de room met de suiker, amandelpoeder en het citroensap voor 15 minuutjes
Laat afkoelen en voeg er de gelatine aan toe
Snij de perziken in blokjes en doe ze in schaaltjes
Giet de room erover en laat ze opstijven in de koelkast
Smelt de chocolade au bain marie
Werk vlak voor opdienen af met de gesmolten chocolade.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-10-2006, 14:13 geschreven door willy
Reacties (0)
Panna cotta met perziken
Benodigheden:
5dl room
4 perziken
100g suiker
50 g amandelpoeder
beetje pure chocolade
1 eetlepel citroensap
3 blaadjes gelatine
Bereiding:
Week de galatineblaadjes in water
Kook de room met de suiker, amandelpoeder en het citroensap voor 15 minuutjes
Laat afkoelen en voeg er de gelatine aan toe
Snij de perziken in blokjes en doe ze in schaaltjes
Giet de room erover en laat ze opstijven in de koelkast
Smelt de chocolade au bain marie
Werk vlak voor opdienen af met de gesmolten chocolade.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-10-2006, 14:13 geschreven door willy
Reacties (0)
12-09-2006
Zalmmousse met Tuinkruiden
Benodigdheden
500 g zalmfilets
8 eieren
1 dl room
tuinkruiden
dille
peper en zout
cherry tomaatjes
scheuten
Bereiding
Snijde zalm in stukken en doe deze in een kenwood en mix zeer fijn
Voeg de eieren, room aan toe en laat nog eens goed mixen
Kruid deze massagoed af met de tuinkruiden en pezo
Giet in bakvormen en bak af in bain-marie in de oven op 180° -200° c
Uit de oven halen, snijden en dresseren op een bord
Werk af met dille, cherry scheuten
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-09-2006, 14:53 geschreven door willy
Reacties (0)
21-06-2006
PATRIJS MET GEBAKKEN CHAMPIGNONS EN GEKARAMELISEERD WITLOOF
Benodigdheden:
8 patrijsfilets
1 dl wildfonds
2 eetlepels porto
200 g boschampignons
4 stronkjes witloof
peper en zout
150 g boter
2 eetlepels suiker
Bereiding:
Patrijsfilets kruiden met peper en zout en daarna even aanbakken.
Boschampignons kuisen en grof snijden en bakken in boter.
Witloof in snippers snijden en bakken in boter, van het vuur nemen en dan pas 2 eetlepels suiker toevoegen.
Het vlees , champignons en witloof opwarmen in de oven.
Wildjus opzetten en porto bijdoen.
De champignons op bord leggen, patrijs erboven op en daarop het witloof, de saus er rond napperen.
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
21-06-2006, 16:12 geschreven door willy
Reacties (0)
13-06-2006
ASPERGES MET ZALM EN MOUSSELINE
Benodigdheden:
6 asperges per persoon
2 mooie gesneden gerookte zalm
500g boter
4 eieren
scheutje wijn
3 cl room
1 citroen
peper en zout
peterselie
Bereiding:
Schil de asperges van de kop naar beneden en breek het onderste stuk eraf
Kook de asperges in ruim gezouten water
Rol de gekookte asperges in de zalm
Maak warm in een oven van 140° c
Klaar de boter
Doe de eidooiers in een pot samen met de wijn en een beetje water, klop dit op een zacht vuurtje tot een mooie egale schuim en zet van het vuur, deze bereiding mag nooit koken!!!
Voeg beetje bij beetje de geklaarde boter toe, maak af met peper en zout en voeg er de room en citroensap aan toe.
Giet de saus over de asperges en de zalm
Garneer met gehakte peterselie.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-06-2006, 11:24 geschreven door willy
Reacties (0)
08-06-2006
LAMSKROON MET GEBAKKEN ASPERGES EN THIJMSAUS EN OREGANO AARDAPPELEN
Benodigdheden:
2 lamskroon
8 asperges per persoon
4 dl demi glace
4 takjes thijm
2 dl room
peper, zout, nootmuskaat
200g boter
krielaardappelen
oregano
Bereiding:
Kuis de lamskroon en bak aan in een pan, laat ze garen in de oven op 180° c 15 min (laat lamsvlees altijd 5 min rusten voor dat je het versnijd )
Schil de asperges en kook af in ruim gezouten water, bak deze in een pan met boter en kruiden met peper en zout en oregano.
Doe de demi glace en room in een pot, voeg de thijm er aan toe en laat rustig sudderen, voor het opdienen nog even zeven
Dien alles zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
08-06-2006, 14:40 geschreven door willy
Reacties (0)
25-05-2006
WOKSCHOTEL MET KIP EN SCAMPI.
Benodigdheden:
1 prei
1 bakje champignons
1 ui
300 g sojascheuten
2 grote wortels
2 kipfilets
12 scampi´s
2 eetlepels curry
pezo
200g pasta
Bereiding:
Snij al de groenten in fijn blokjes of jullienne
Snij de kipfilets in blokjes
Ontdooi de scampi pel ze en snij deze ook in blokjes
Verhit een pan met olie(arachide)
Doe al de groenten in de pan en roer regelmatig om
Voeg de kip en de curry eraan toe en laat alles garen
Voeg er 5 tal min voor het serveren de pasta en de scampi´s aan toe
Afsmaken met pezo
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
25-05-2006, 09:11 geschreven door willy
Reacties (0)
17-05-2006
WIJNGAARDSLAKKEN BOURGIGNONS
Benodigheden:
250 g boter
1 bussel peterselie
1 stokbrood
3 teentjes look
3 sjalotjes
24 slakkenhuisjes
2 a 3 blikken slakken
tobasco
worcestershiresaus
½ citroen
peper en zout
Bereiding
Doe de boter ,peterselie , knokloof en de sjalotjes in een kenwood en laat deze goed mengen.
Smaak af met peper , zout, tobasco en worcestershiresaus.( weinig tobasco gebruiken)
Vul de lege slakkenhuisjes met de slakken en vul deze dan op met de kruidenboter.
Leg deze op vuurvaste borden of schotels en zet 4 a5 min in een voorverwarmde oven van 200° c
Serveer zeer warm op en zet er gesneden stokbrood bij.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-05-2006, 14:47 geschreven door willy
Reacties (0)
WIJNGAARDSLAKKEN BOURGIGNONS
Benodigheden:
250 g boter
1 bussel peterselie
1 stokbrood
3 teentjes look
3 sjalotjes
24 slakkenhuisjes
2 a 3 blikken slakken
tobasco
worcestershiresaus
½ citroen
peper en zout
Bereiding
Doe de boter ,peterselie , knokloof en de sjalotjes in een kenwood en laat deze goed mengen.
Smaak af met peper , zout, tobasco en worcestershiresaus.( weinig tobasco gebruiken)
Vul de lege slakkenhuisjes met de slakken en vul deze dan op met de kruidenboter.
Leg deze op vuurvaste borden of schotels en zet 4 a5 min in een voorverwarmde oven van 200° c
Serveer zeer warm op en zet er gesneden stokbrood bij.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-05-2006, 14:47 geschreven door willy
Reacties (0)
05-05-2006
Gegrilde Sint Jacobsnootjes met saffraansaus en Zalmeitjes
Benodigdheden
4 st jacobsnootjes per persoon
olijfolie
¼ l room
paar takjes dille
2dl witte wijn
2 dl visfumets
10 g saffraan
zalmeitjes
peper en zout
Bereiding:
Grillpan verhitten met olijfolie (zeer heet)
Nootjes in de pan leggen en proberen ruitjes te grillen
Elke kant 2 min laten bakken , voor het opdienen nog eventjes 4 min in de oven
Doe de room , visfume, witte wijn in een pot en laat wat inkoken, voeg de saffraan toe en smaak af met peper en zout
Voeg als allerlaatste de zalmeitjes toe
Garneer de saus op een bord en leg er de mootjes bovenop
Werk af met nog wat zalmeitjes en dille
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
05-05-2006, 08:52 geschreven door willy
Reacties (0)
21-04-2006
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-04-2006, 09:38 geschreven door willy
Reacties (0)
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
Reacties (0)
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
Reacties (0)
09-04-2006
AGNES SORELSOEP
Benodigheden:
4 sneden rundstong
1 l kippebouillon
1 kippenfilets
2 wortels
1 prei
1 bakje champignons
¼ l room
roux
peterselie
Bereiding
Kook de filets gaar en snij deze in kleine blokjes
Snij alle groenten in jullienne, mag zeer fijn zijn
Kook deze gaar in water , giet ze af en verfris ze in koud stromend water, bewaar ze in een kommetje.
Zet de bouillon op samen met de room en laat koken
Bind ze met de roux en breng op smaak.
Voeg er de groentjes en de kip aan toe en laat de soep nog rustig sudderen.
Als garnituur voeg er de gehakte peterselie en in blokjes gesneden rundstong aan toe
Warm opdienen.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
09-04-2006, 07:07 geschreven door willy
Reacties (0)
29-03-2006
NORMANDISCHE TONGFILETS
Benodigheden:
4 tongrolfilets per persoon
1 bakje champignons
2 dl visfumets
1 scheut witte wijn
2 dl room
1 laurierblad
1 kg aardappelen
roux
Bereiding:
Stoom de tongrolletjes of laat ze garen in een bodempje water of visfumets
Laat de room, witte wijn en visfumets koken
Snij de champignons fijn en kook deze af in ruim water en laat ze uitlekken
Voeg deze bij de saus
Dik de saus met roux .deze mag goed dik zijn.
Maak aardappelpuree, maar gebruik zeer weinig melk
Spuit de aardappelpuree in visvorm op het bord en gratineer deze in de oven
Leg de visrolletjes op het bord en overgiet met veel saus.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
29-03-2006, 17:47 geschreven door willy
Reacties (0)
21-03-2006
Klassieke Franse Uiensoep
Benodigheden :
4 ajuinen
½ l kippenbouillon
300 g gemalen gruyere
peper en zout
1 laurierblad
1 stokbrood
100 g boter
Bereiding:
Pel de ajuinen en snij ze in de helft
Snij de halve ajuinen in ringen
Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,
Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout
Laat rustig koken.
DEZE SOEP NIET MIXEN
Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,
Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of toast de stukken stokbrood
Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze
Nog 10 min roosteren in de oven.
Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op
Dien zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
Reacties (0)