NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Zonder pc
 • Liefhebbers - binnen- en buitenland
 • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
 • Buitenland
 • 1km vlegende start
  Foto

    TRUIEN 1973

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  4O JAREN TERUG


  Image and video hosting by TinyPic
  18-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder pc
  Zit zeker 1 week zonder pc.
  Kan dus ook geen aanvullingen doen.
  Zal waarschijnlijk het einde van mijn blog zijn.
  Bedankt aan allen die even kwamen kijken.
  Willy

  18-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (6)
  17-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

  .
  Jiri Bartolcic


  Aalbeke kreeg na 105km Roger Van De Maele als winnaar, in een spurt met twee liet hij Aimé Van Avermaet achter zich. Op 30” volgde Raf Coene. Voor plaats 4 op 1’30” was Roger Beelaert sneller dan Luc Demets en Norbert Dujardin. Op 2’30” was voor plaats 7 Bertil Cael sneller dan Jean Lindekens, Gérard Cortenray en sluit Daniël Verschaetse de top10 af.

  Te Baisieux had Joël Chanoine na 108km liefst 3’10” voorsprong op. Frans Assez en Marcel Louyet werden 2&3.

  Beigem kreeg na 108km Willy Verschueren uit Hallaar als winnaar wat hem zijn 4e overwinning opleverde. Hier waren plaats 2&3 voor Jos Gijsemans en André Liekens beiden uit Heist-o/d Berg.

  Te Eernegem werd het een zevende overwinning voor Eric Jacques dit met 1’35” voorsprong. Hier werden 2&3 Gilbert Eeckhout en Eddy Van Haerens.

  Hilaird Decocker was de beste te Maldegem waar Wilfried Reybrouck en Leo De Busser op 45” volgden.

  Zege 4 is binnen voor Willy Sprangers, te Stekene won hij met 10” voor Rudy Heyns en Walter Dingemans.

  Opnieuw een derde plaats voor Alex Van Linden, in de derde rit van de Ronde van Bulgarije moest hij na 150km twee Tsjechen voorlaten. Winnaar werd Hyneck Kubicek voor zijn landgenoot Jiri Bartolcic.

  17-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen

  .

  Voor het kampioenschap van Oost-Vlaanderen te Viane kwamen 43 renners opdagen. Na 5km kwam reeds de eerste ontsnapping tot stand, aanstoker was Moreels die vrij vlug het gezelschap kreeg van Bruggeman en Vanderslagmolen. Deze laatste moest toen zij 3’ voorsprong hadden door pech afhaken. Dit was het sein in het peloton voor De Bisschop, Spileers, Jimenez (Col), Verschaeve, Cael en De Brauwere. Ze konden de twee overgebleven leiders vervoegen en lieten ze ook achter.

  De Brauwere ging in de aanval en was enkel Verschaeve mee. Met 100 meter voorsprong kwam Roger Verschaeve voor Lucien De Brauwere die de kampioenentrui mocht aantrekken over de streep. Op 1’22” werd Giovanni Jimenez derde voor Ronny De Bisschop, Jean-Paul Spileers en Eddy Cael. Op 1’43 werd de Nederlander Cees Zoontjes zevende voor Ronny Vande Vijver. Het peloton volgde op 4’10” en was voor plaats 9 José Serste de snelste voor Eddy Goossens, Aimé Delaere, Marcel Pauwels, Bas Hordijk (Ned), Wilfried Wesemael en is met Georges Vanconingsloo de top 15 volledig.

  Later werd Roger Verschaeve gedeclasseerd en werd De Brauwere tot winnaar uitgeroepen.

  17-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .
  Herman Vanspringel

  De Spanjaard Domingo Perurena heeft de vijfde etappe gewonnen in de Ronde van Katalonië. Hij legde de 145,2km van San Juan de la Abadesos naar Andorra la Vella (hoofdstad van de dwergstaat Andorra) af in 4.00’05”. Tweede werd Agustin Tamames (Sp) voor Herman Vanspringel en maken de Italianen Wladimira Panizza en Giovanni Battaglin de top 5 vol. De Spanjaard Luis Ocana, die tot vandaag leider was, kreeg acht kilometer voor het einde een lekke band en is enigszins teruggevallen. Hierdoor neemt Antonio Martos (Sp) de leiding over.

  17-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1km vlegende start

  .
  Patrick Sercu in actie

  Onze landgenoot Patrick Sercu heeft op de Vigorellibaan in Milaan het wereldrecord op 1km met vliegende start verbeterd en bracht het op 1’02”46.

  Partick verbeterde hiermee het oude record dat sinds 26/7/’61 op naam stond van de Italiaan Marino Moretti met 1’02”60.

  Sercu deed zijn poging in het bijzijn van 100 toeschouwers, officiële tijdwaarnemers en officials. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg 56,636km per uur.

  Hij reed eerst enkele keren de 379,39 meter lange baan rond om zijn spieren warm te krijgen voordat hij d aanval op het wereldrecord opende.

  Hij gebruikte een speciale fiets die zeven kilogram woog en gebruikte een verzet van 49x14.

  Hij denkt er ook aan het wereldrecord 1km met staande start te verbeteren. Dit record dateert van 26/12/’ 52 en werd toen gevestigd door de Brit Reginald Harris met 1’08”60

  Het indoorrecord op deze afstand is met 1’07”35 in handen van Sercu zelf en werd gevestigd te Zurich op 2/12/’72.

  17-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

  .
  Jan Raas

  In Oost-Duitsland werd op de tweede dag van Radsport-week de G.P. Automobilwerker te Ludwigsfelde betwist. Het criterium over 60km werd gewonnen door Siegfried Kramer voor Wolfgang Lötzsh en Eb. Schimber allen Oost-Duitsers. Michael Schiffner blijft leider.

  In Nederland werd de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen afgewerkt. Men begon met een ploegentijdrit over 37,5km. gewonnen door Amstel Bier in een tijd van 48’37”. Verder volgden, Trico Noble op 9”, Kledingbokser op 53” en werd België 4e op 2’33”.

  De rit in lijn was 128km en werd gewonnen door Jan Ruckert die 5” voorsprong had op Frits Hoogerheide en volgde onze landgenoot Daniël Deschrooder op 14”.

  In de eindstand heeft Jan Raas 38” voorsprong op onze landgenoot Johny Vanderveken. Verder in de top5 de Nederlanders, Gerrie Knetemann, Frits Pirard en Frits Schür z.t.

  In de Ronde van Bulgarije was er in de tweede rit voor onze landgenoot Lieven Malfait een vijfde plaats. De ritzege was voor de Oost-Duitser Detlef Kletzin voor de Italiaan Fausto Stiz en twee Bulgaren Pavel Popov en Georgi Iliev.

  16-09-2013 om 06:46 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .

  Net als gisteren moeten de renners vandaag twee ritten afwerken in de Ronde van Katalonië.

  Men begon met Badalona-San Antonio de Calonge over 128,1km. In een spurt met twee haalde de Spanjaard Antonio Menendez het van de Portugees Joaquim Agostinho die 1” kreeg aangesmeerd. Voor plaats 3 op 2’02” was de Italiaan Pierino Gavazzi sneller dan onze landgenoten, Yvan Benaets en Eddy Peelman.

  Nadien werd er van San Antonio de Calonge naar San Juan de las Abadeses gereden en moest er 131,4km worden afgelegd. De Italiaan Wladimiro Panniza deed er 4.05’03” over. Voor plaats 2 op 21” was Herman Vanspringel sneller dan de Spanjaard Antonio Martos. Op 25” volgden op 4. Luis Ocana die leider blijft en als vijfde José-Manuel Fuente.

  Onze landgenoot Roger Rosiers won met voorsprong te Isbergues (Frankrijk), hij legde de 230km af in 5.58’. Op 20” werd Willy Vanneste tweede voor André Mollet (Fr). Plaats 4 op 30” was voor Joël Miljard (Fr). Op 55” werd er voor plaats 5 gespurt, Jacques Botherel (Fr) was sneller dan Eddy Verstraeten, en de Fransen, Sylvain Vasseur zijn broer Alain Vasseur en Christian Palka. Plaats 10 op 1’25” was voor Claude Aiguesparses (Fr).

  Onze landgenoot Walter Godefroot won in Frankrijk te Ambarès waar na 112km de Fransen Règis Ovion en Serge Lapèbie 2&3 werden.

  De derde wedstrijd in Frankrijk vond plaats te Grisy-les-Plâtres. Na 75km was wereldkampioen Felice Gimondi de beste. Op 55” volgden twee Fransen, Enzo Mattioda en Christian Raymond. Op 1’ werd Charles Rouxel 4e voor onze landgenoot Ferdinand Bracke.

  In Italië werd de G.P. Industria & Commercio di Prato verreden, een wedstrijd over 236km. Na 6.06’ wedstrijd won Fabrizzio Fabbri voor Giancarlo Polidori en moest Walter Riccomi 2” prijs geven. Voor plaats 4 op 1’23” was Franco Bitossi de snelste voor Michèle Dancelli, Marcello Bergamo, de Columbiaan “Cochise” Martin Rodriguez, Gianni Motta, Tullio Rossi en is met Sigfrido Fontanelli de top10 volledig.

  16-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Jan van Katwijk

  Met 98 nam men de start in Leuven voor de Grote Prijs Jef Scherens en waren Eddy Merckx en Frans Verbeeck beiden gekwetst afwezig.

  Ernstig werd het pas buiten Aarschot toen Janssens, Berckmans, Van Landeghem en Leenen uit het peloton weg wipten. Aangezien er geen reactie kwam hadden zij vrij vlug 20” voorsprong. De doortocht te Rillaar was Leenen niet gunstig vermits hij na een val de strijd diende te staken. De drie overige leiders kregen versterking van Vrancken (Ned), Verreydt, Vande Vijver, Houbrechts, Bruyère en Collaer. In de achtervolging was het vooral Abelshausen die het grote werk deed en Delchambre, Steegmans, vander Leeuw (Ned), Verhaegen, Spruyt, Kindt, van Katwijk (Ned), Kelleneers (Ned) en Jochmans te Bevekom na 98km wedstrijd tot bij de leiders bracht. Toen Van Schil, In’t Ven en Meeus dit bravourestukje evenzeer konden herhalen, kregen we een kopgroep van 22 renners die te Landen reeds 3’ voorop reden. Na de eerste doortocht te Leuven kwam de wedstrijd voorgoed op gang. Van Schil, Verreydt, Berckmans, Bruyère, van Katwijk, Houbrechts, Kindt, Janssens, Spruyt, Kelleners en van der Leeuw konden hun medematen, die even later opgeslorpt werden door het jagend peloton ontlopen.

  Het waren deze 11 renners die zich aanboden voor de spurt, welke nipt gewonnen door de Nederlander Jan van Katwijk (Ned) gevolgd door, Vic Van Schil, Theo vander Leeuw (Ned), Louis Verreydt, Jean-Pierre Berckmans, Joseph Bruyère, Roger Kindt, Tony Houbrechts, Ward Janssens, Jos Spruyt en Wim Kelleners (Ned). Op 14’ werd Adolf Huysmans 12e voor Ludo Delcroix, Frans Verhaegen, Arthur Vande Vijver, Ghillain Van Landeghem, Jos Jacobs, Roger Jochmans, Paul Laeremans en maakt Jaques Martin de top 20 vol.

  In afwachting reden de liefhebbers te Leuven een wedstrijd over 124km. Het podium bestond uit: 1.Eddy Van Hoof, 2.Ludo Bruylandts en 3.Willem Peeters.

  Houthulst kreeg 55 renners aan de start en gaf Freddy Maertens het startsein. Reeds kort na de start trok Pollentier er op uit maar riep Demuynck hem al spoedig tot de orde. Herijgers, Huysmans en Van Clooster waagden daarop hun kans maar langer dan 2 ronden hielden zij het niet vol. Herijgers versaagde echter niet en bleef alleen voorop. Toen hij steun kreeg van Vanneste reden zij ronden lang aan de leiding en mochten tot 2’55” uitlopen. Pollentier en Huysmans sleurden na een lange achtervolging op 4 ronden van het einde hun gezellen tot bij de vluchters. Michel nam het wat rustiger op om in de laatste ronde zijn kans te wagen, en slaagde in zijn opzet. Met 100meter voorsprong kwam Pollentier over de streep voor Fernand Hermie, Roger Swerts, Jos Deschoenmaecker en Ronny Van Marcke. Op 150 meter volgden, Jos Huysmans, Marcel Maes, Theo Fierens, Johan Demuynck, Noël Van Clooster e.a.

  16-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

  .
  Eric Van Lent

  Bachte-Maria-Leerne kreeg na 110km Jackie De Smet als winnaar voor Luc Callens en Karel Clerckx.

  Overwinning 12 is een feit voor Eric Van Lent in Blaasveld verwees hij na 110km Paul Huygelen en Gustaaf Van Steenwinckel naar de dichtste ereplaatsen.

  Chenée kreeg amper 13 renners aan de start om 92km af te leggen. Het was Gérard Cortenray uit Sint-Truiden die won. Plaats twee was voor Jean-Pierre Dartet en werd de Nederlander Mathieu Pirard derde.

  Zijn dertiende zegepalm mocht Yvan Ronsse in ontvangst nemen te Deux-Acren. Na 104km die werden afgelegd in 2.33’ had hij 1’10” voorsprong. Voor plaats 2 was Etienne Vander Helst sneller dan Rudy Pevenage.

  Herstal mocht 38 rugnummers uitdelen. De 110km werden door Guido Bellens afgelegd in 2.55’. Plaats 2 was voor Jean-Luc Yansenne voor Maurice Bellet, Guy Minsart e.a.

  Hoeselt kreeg 24 renners aan de start om 11 ronden of 106km af te leggen. Reeds in de derde ronde ging de lokale renner Bemong zich inzetten voor een premie en kwamen nog acht renners aansluiten. Het tempo lag zo hoog dat de overigen het mochten vergeten. Op enkele ronden van het einde bleef men met vier vooraan en liet bij het ingaan van de laatste ronde Bemong de andere drie achter. Jean Bemong afgestudeerd als advocaat hield aan de streep 20 meter over op Bruno Jaremko, 50 meter over op Henry Mutsaert en moest Joseph Hensen nog 1’30” prijsgeven. Op 2’50” won de Nederlander Jan Langen de spurt voor plaats 5 voor zijn landgenoot Cor Tuyt e.a.

  Jean Weber had te Jeneffe na 100km een voorsprong van 35” op de nummers 2&3, Jean-Marie Bonfond en Freddy Libouton

  Koolskamp kreeg Marc Meernhout na 100km als winnaar. Hier waren de dichtste ereplaatsen voor Eric Van Hoecke die op 1’ volgde en Patrick Spileers naar de derde plaats verwees.

  Nummer drie is binnen voor Yvan Devrendt te Landegem verwees hij Roger Beelaert en Michel Eyckmans naar plaats 2&3.

  Na 24/6 was Ludo Peeters vandaag opnieuw de beste te Meerle en kwam met 25” voorsprong over de streep. Voor plaats 2 was André Delcroix sneller dan Roger De Backer.

  Te Montenaken waar 27 renners aan de start stonden ging reeds in de eerste kilometers Jean-Claude Rogge aan de haal, nam 1’ voorsprong en hield het 20km vol. Na 70km was het Frans Costermans die zijn kans waagde. Tijdens de laatste kilometers gingen, Van Ouytsel, Vrancken en Schepmans op zoek naar de leider. Schepmans loste zijn maats kwam alleen bij en over Costermans. Aan de streep had Benny Schepmans nog 1’ voorsprong op Frans Costermans en 2’10” op Marc Van Ouytsel en René Vrancken. Voor plaats 5 was de eerste aanvaller Jean-Claude Rogge de snelste voor Luc Van Ouytsel, Leonard Engelen, Alex Prophète e.a.

  Met zijn zege te Passendale brengt Raf Coene zijn aantal overwinningen op 10. De spurt voor plaats 2 op 50” werd gewonnen dooe Bertil Cael voor Alain Desaever.

  Eddy Vantieghem brengt door zijn overwinning te Stambruges zijn aantal op vier. Op 1’ werd er voor plaats 2 gespurt en was Luc Demets sneller dan Serge Vandaele.

  Gustaaf Verboven behaalde te Stevoort zijn twaalfde overwinning. Hier moesten Raymond Vanstraelen en Ward Pels tevreden zijn met plaats 2&3.

  Veldegem kreeg Eddy Van Haerens als winnaar waar hu Ghisleen De Clercq en Dirk Ongenae naar plaats 2&3 verwees.

  Leo Coeck kwam te Wiekevorst met 10” voorsprong over de meet. Waar plaats 2&3 voor de broers Jos en Emiel Gijsemans waren.

  16-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .
  Tweede plaats in de G.P. Orchies

  In de Ronde van Katalonië moesten de renners twee ritten afwerken.

  Men begon met Manresa-Badalona over een afstand van 88,7km. De Spanjaard Agustin Tamames won in een tijd van 2.32’38”. Hij klopte in de sprint de Italianen Wilmo Francioni en Pierino Gavazzi en werden zijn landgenoten Francisco Esclapès en Miguel-Maria Lasa 4&5. Onze landgenoot Frans Verbeeck heeft de strijd gestaakt.

  Het tweede gedeelte was een tijdrit over 11,4km op de omloop van Montjuich en was met een tijd van 15’38”2 de winst voor Luis Ocana die tevens de leiding neemt. Plaats 2 op 22” was voor de Portugees Joaquim Agostinho gevolgd door Andrès Martos (Sp) op 25”, Jesus Manzaneque (Sp) op 30” en werd Herman Vanspringel vijfde op 31”.

  In Denemarken werd er te Kopenhagen 74km tegen het uur gereden. Het was een openwedstrijd. De zege ging naar Ole Ritter die er 1.44’23” over deed. Op 47” werd Leif Mortensen tweede. Vanaf plaats 3 waren het liefhebbers, Tord Filipsson volgde op 1’56” verder bestond de top6 uit, Ivar Jakobsen 2’46”, Per Sandahl 2’52” en Jörgen-Emil Hansen 3’05”.

  Ook in Zwitserland was er een open wedstrijd, hier betrof het een klimkoers.

  Malters-Schwarzenberg was 4,3km. De liefhebber Xaver Kurmann had er 12’05”6 voor nodig. Op 7” werd Paul Ackermann tweede en op 3. Carlo Lafranchi die op 11” volgde. Dan volgden twee profs, Eric Spahn als 4e op 12” en werd Albert Zweifel 5e op 14”.

  In de G.P. van Orchies (Frankrijk) was de Nederlander Tino Tabak de eerste aanvaller, en naargelang de kilometers afgemaald werden, vormden zich kleine groepjes met een koppeloton dat op een gegeven ogenblik uit 21 renners bestond. Op 40km van de meet begonnen dan van alle kanten ontsnappingen los te breken, wat de leidersgroep terugbracht tot zeven. In de laatste kilometers dan slaagden Teirlinck en Opdebeeck er in om zich los te fietsen van deze kopgroep, het was uiteindelijk Willy Teirlinck die afgetekend de spurt won van Englebert Opdebeeck. Op 55” werd Robert Mintckiewicz 3e voor Cees Bal (Ned), Jacky Mourioux (Fr) de Duitser Jürgen Tschan, Jacques Botherel (Fr), Yves Hézard (Fr) en Joël Miljard (Fr). Voor plaats 10 was de Brit Brian Jolly sneller dan onze landgenoot Daniël Pauwels e.a.

  In Nederland werd het Azenkriterium betwist op het recreatieoord de Beekse Bergen, dat gelegen is tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Het is voor de eerste maal dat het criterium der Azen buiten Frankrijk plaats vind. Er waren naar schatting 3.500 toeschouwers.

  Twee ronden voor het einde plaatste Eddy Merckx, die vanaf de eerste van de 24 af te leggen ronden in de voorste gelederen te vinden was geweest een schijnbaar beslissende ontsnapping. Enkel Gimondi en Roger De Vlaeminck konden de aansluiting maken. Gerben Karstens en Joop Zoetemelk, die tot op dat moment met Merckx, Gimondi en De Vlaeminck deel uitmaakten van de kopgroep, moesten afhaken.

  Voor Zoetemelk was toen het pleit beslecht. Niet voor Karstens die op imponerende wijze de vluchters achterhaalde en in de laatste rechte lijn duidelijk kon profiteren van de rivaliteit tussen Eddy en Felice.

  Gerben Karstens legde de 102,96km af in 1.54’49”5, Felice Gimondi werd tweede voor Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Op 35” volgde Joop Zoetemelk. Voor Rik Van Linden was er plaats 6 op 4’14” gevolgd door Bernard Thèvenet. Raymond Poulidor die met 1 ronde achterstand tot drie ronden van het einde zich in de kopgroep kon nestelen werd 8e op 7’55”.

   

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Jos Deschoenmaecker

  De 61 renners aan de start te Nazareth waar 12 ronden dienden afgelegd te worden hebben er geen boeiend spektakel van gemaakt.

  In de vierde ronde trok De Buysschere ten aanval en kreeg Dolf Huysmans,  Jimenez (Col) en Hordijk (Ned) mee. Een ronde later kwamen 12 renners aansluiten, deze 16 liepen tot 1’ uit. Na een puike jacht kwamen Dierickx en Peersman eveneens aansluiten. Even viel het vooraan stil en konden ook Claes, De Bosschere, Priem (Ned), Gakens en Verhaegen de aansluiting bewerken en viel De Block door pech weg. Er kwam een hergroepering en won na een spannende strijd Willy De Bosscher voor André Dierickx, Frans Verhaegen, Richard Bukacki (Ned), Tony Gakens, Maurice Dury, Cees Priem (Ned), Christian De Buysschere, Louis Verreydt, Georges Claes e.a.

  Voor de winnaar was het een grote opluchting, hij was enkele dagen ongesteld en met een tikkeltje vrees vroeg hij zich af hoe het in Detroit (Canada) waar hij aan verschillende koersen zal deelnemen zou verlopen. Maar met deze zege staat zijn moreel opnieuw op Zenith.

  Ook zonder de aanwezigheid van hun kopman Merckx hebben de Molteni’s vrijwel het ganse koersgebeuren gedomineerd in de garnaalgemeente Oostduinkerke, waar 53 renners aan de start stonden.

  Reeds kort na de start ging Bruggeman ten aanval en kreeg even later het gezelschap van Bens, Holst (Ned), Soenens, Vrijders, Van Braekel en Deschoenmaecker. Deze zeven mochten tot anderhalve minuut voorsprong nemen. Toen vooral Baert en Godefroot zich met de achtervolging gingen belasten werden de zeven bij het ingaan van de negen kleine ronden opnieuw vervoegd. Dit was echter niet naar de zin van Etienne Van Braekel die er opnieuw alleen vandoor ging en aan de basis lag van de beslissing. Toen de leider anderhalve minuut voorsprong had reden Thomas, Deschoenmacker en Detemmerman na een prachtige achtervolging tot bij Etienne.

  Tijdens de laatste ronde wist Jos Deschoenmaecker zich nog los te rukken. Op 18” volgden Etienne Van Braekel, Leon Thomas en Willy Detemmerman. Voor plaats 5 op 30” was Dirk Baert sneller dan Noël Van Clooster, Herman Vrijders, Julien Van Lint, Gust Herijgers, Daan Holst (Ned), Jos Van Beers (Ned), Willy Van Malderghem, Frans Van Looy, Jos Abelshausen en maakt Noël Vantyghem e.a.

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

  .
  Walter Naegels 1971

  Een twaalfde zege behaalde Ghisleen De Clercq te Burcht waar hij na 104km Ludo Bruylandts en Leo Huysmans naar de dichtste ereplaatsen verwees.

  Een elfde overwinning behaalde Marc Renier te Eernegem waar men met 38 aan de start stond. De 105km werden afgelegd in 2.32’. Dirk Ongenae werd tweede voor Eddy Van Haerens, Eric Jacques, Alain Desaever, Serge Van Daele e.a.

  Te Evergem-Belsele werd het een 10e overwinning voor Ivan Van de Steene die de 110km heeft afgelegd in 2.55’. Plaats twee was voor de Nieuw-Zeelander Richard Vaughan en werd Jacky Desmet derde.

  In Hevillers stond er weer geen maat op André Coppers. Met 52 is men vertrokken om 100km te koersen, André klaarde de klus in 2.37’ wat hem zijn 15e zege opbracht. Francis Deminne werd tweede gevolgd door Roger Vanderavero, Jos Vandermeulen, Freddy Libouton e.a.

  Walter Naegels in 1971 kampioen van België bij de Junioren won zijn eerste wedstrijd bij de liefhebbers te Merelbeke. In een spurt met twee was hij sneller dan Johan Van Uffel. Op 2’ werd Louis Marievoet derde.

  Te Puurs werd het een negende overwinning voor Florimond Van Hooydonck. Na 80km afgelegd in 2.03’ verwees hij Willem Peeters en de Nederlander Cor Tuyt naar plaats 2&3.

  Queque-de-Bois mocht 31 rugnummers uitdelen. Na 100km die Maurice Bellet aflegde in 2.40’ mocht hij zijn 4e zegebloemen in ontvangst nemen. De Nederlander Frits Pirard werd tweede en Gabriel Cardone derde.

  Zijn 7e zege behaalde Bernard Draux te Spy waar hij na 105km die werden afgelegd in juist 3 uur liefst 5’45” voorsprong had op Marcel Laurens en Wim Schroeyens

  Ook Frans Tilburgs liet een Nederlander achter zich. Te Turnhout waar de 100km werden afgelegd in 2.35’ reed hij Alfons van Katwijk op 30” en werd Marc Verbeeck derde.

  Een zesde zege was er voor Rudy Brusselmans te Waasmunster en stonden na 100km Rudy Heyns en de Nederlander Ad Tak mee op het podium.

  “Het Gouden Wiel” van Zepperen kreeg 59 renners aan de start om in 10 ronden 110km af te leggen. In de derde ronde gingen Vanhamel, Jaremko, Agten en Bemong aan de haal en hadden in 1 ronde een voorsprong van 30”. Pas in de zesde ronde ging een trio in de achtervolging maar slaagden niet in hun opzet. Bij het ingaan van ronde 8 waren de leiders al 1’25” uitgelopen. In deze ronde rukten 6 renners zich los nl., Verboven, Verbraeken, Wuyckens, Engelen, Ward Pels en Van Thielen. Zij geraakten in de voorlaatste tot bij de leiders. Voor Jaremko was dit het moment om weg te rijden en won Bruno met 1’10” voorsprong. Plaats 2 was voor Ward Pels gevolgd door Jean Bemong, André Verbraeken, René Wuyckens, Antoine Agten, Leonard Engelen en Sylvain Vanhamel. Leo Van Thielen had de rol moeten lossen en kwam als tiende op 1’40” over de meet. De groepspurt voor plaats 11 op 2’ werd gewonnen door Marc Van Ouytsel voor Gustaaf Put, Jean Maris, Roger Loysch e.a.

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

  .
  Wim de Waal

  Onze landgenoot Alex Van Linden is in de eerste rit van de Ronde van Bulgarije, Pelin-Troyan 164km derde geëindigd. Winnaar werd de Rus Ivan Skosyrev voor de Bulgaar Iwan Wassilijew. Voor Joseph Borguet was er plaats 9, Romain Vercauter werd 15e, Georges Bortels 36e en Lieven Malfait 39e.

  In Oost-Duitsland ging de Radsport-week van start. Vanaf vandaag t/m 23/9 worden er 6 wedstrijden betwist.

  Vandaag was er de 57e Rund um Berlin of de G.P.Berliner Zeutung over een afstand van 199km. Na 4.58’50” was er winst voor de Oost-Duitser Michael Schiffner voor zijn landgenoot en kampioen Dieter Gonschorek, de Tsjech Jiri Hava, en werden de Oost-Duitsers Wolfgang Lötzsch en Erwin Raidt 4&5. Onze landgenoot Rik Van Horenbeke als 11e volgde op 3’4”.

  In Nederland was er te Wijk bij Duurstede het “Zilveren Domtournooi” een ploegentijdrit over 66km. Winnaar werd WV De Ijsselstreek met een tijd van 1.32’22”5. Hiervoor zorgden, Dries van Wijhe, Nidi Den Hertog, Wim Holstege en Piet van Lith. WC De Windmolens (A) uit Geffen reed 1’34’06” met het viertal, Harry Lunenburg, Herman Fransen, Henk Mutsaers en Jan Blokland.

  Derde ploeg op het podium was GRC Jan Van Arckel-Gorinchem hun tijd was 1.35’03”. De 4 renners waren, Gerry Muilwijk, Wim van Steenis, Jan de Groot en Jan Klomp.

  Nog in Nederland ging de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen een tweedaagse van start en werd er elke dag twee ritten afgewerkt.

  Men begon met een tijdrit over 11,5km. Wim de Waal deed er 14’56” over en werden Peter Gödde op 1” en Roy Schuiten op 2” naar plaats 2&3 verwezen.

  De rit in lijn 143km lang werd gewonnen onze landgenoot Johny Vanderveken die na 3.22’36” wedstrijd Jan Raas 5” achter zich liet. En gaf de derde Gerry Knetemaan 2’11” prijs.

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  14-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Oost-Duitsland

  .
  Hans-Jürgen Geschke

  Te Leipzig Oost-Duitsland hebben de liefhebbers drie dagen voor de titels gestreden, de nieuwe kampioenen zijn:

  Sprint: goud voor Hans-Jürgen Geschke zilver voor Peter Eichstädt en het brons gaat naar Werner Otto.

  In de achtervolging was Wolfgang Lotzsch de beste voor Wolfgang Schrek en Herbert Richter.

  In de Olympische achtervolging won SC Karl-Marxstadt voor TSC Berlin en ASK Leipzig.

  De km werd gewonnen door Jürgen Schutze voor Emanuel Raasch en Klaus Grünke.

  Bij de tandems was het goud voor het duo Peter Eichstädt-Klaus Grunke, zilver  voor Wolfgang Rengert-Emanuel Raasch en brons voor Werner Otto & Hans-Jürgen Geschke.

  14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Jos Spruyt

  Het avondcriterium van Eernegem kende een zeer flinke opkomst. Was er heel wat applaus bij de voorstelling van wereldkampioen Felice Gimondi en Eddy Merckx, dan was toch ontegensprekelijk het meeste handgeklap voor Freddy Maertens, die vooraf een soort ereronde reed en daarna het startsein gaf aan de 33 deelnemers die 65 rondjes mochten afleggen. Een zieke Roger De Vlaeminck ontbrak.

  Eerste aanvaller was Joseph Bruyère die het een zestal ronden volhield. Even voor halfkoers waagde Wilfried David zijn kans maar kwam Merckx hem terughalen.

  Dan ging Merckx zelf met Vanneste, pistier Robert Van Lancker en Huysmans maar zorgden Houbrechts en Walter Planckaaert voor de hergroepering. De volgende die ging zonder succes was Demeyer die later nog pedaalbreuk zou lijden. Twintig ronden van het einde ging Godefroot en kwam drie ronden later Van Linden met Pollentier aansluiten. Deschoenmaecker en Merckx brachten de rest terug, ook Poulidor waagde even zijn kans.

  Tien ronden van het einde ging Verschaeve aan de haal en was Spruyt mee er werd getwijfeld en de twee mochten voor de zege spurten. Jos Spruyt haalde het van Roger Verschaeve en was 5” later Rik Van Linden de snelste voor Daniël Verplancke, Michel Pollentier, Eddy Merckx, Jos Huysmans, Walter Planckaert, Walter Godefroot en was plaats 10 voor André Mollet (Fr). Vanaf plaats 15 werd de rest waarbij Gimondi gelijk geplaatst.

  14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

  In de Ronde van Katalonië werd rit 2 verreden. De renners namen de start te Tarragona en kwamen na 159,7km toe te Manresa. De Spanjaard Antonio Martos deed er 4.39’04” over. Leider Domingo Perurena versloeg 21” later Frans Verbeeck voor plaats twee, verder bestond de top5 uit, Juan Zurano (Sp) en Wladimira Panizza (It). Luc D’Hondt werd in dezelfde tijd 28e. Op 25” was plaats 29 voor Paul Lannoo. Jean Vanderstappen 30e, Herman Vanspringel 31e en Jan Vandewiele 39e volgden op 5’20”.

  In Nederland werd er gekoerst te Reuver een Midden-Limburgs dorp, gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. Na 94,5km had Leo Duyndam 2” voorsprong op Wim Kelleneers en 5” op Gert Harings.

  14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  13-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

  .
  Luc Leman


  Zijn 10e overwinning mocht Marc Renier te Oostduinkerke vieren. Hij legde  107km af in 2.57’ en verwees Luc Demets en Roger Van De Maele naar de dichtste ereplaatsen.

  Nadat in het Tongers sportpark der Motten twee schiftingskoersen hadden plaatsgehad (afvallingskoersen) om zodoende met een minder groot aantal renners van start te gaan, begonnen de overgebleven renners aan de 90km lange wedstrijd. De wedstrijd is echter nooit echt op gang gekomen, enkel voor de premies aan de aankomstlijn was er strijd. Wel heeft Palmans het enkele keren geprobeerd net als Frijns, Motmans en Petry maar slaagden niet in hun opzet.

  Palmans die in de laatste ronde nog 100meter voorsprong nam kon het ook niet waarmaken. In de lange rechte lijn naar de eindmeet deed zich een valpartij voor met Jean-Pierre Sterckx en Ludo Palmans als meest gekwetsten.

  Raymond Vanstraelen won voor Luc Van Ouytsel die 10cm te kort kwam. Dan volgden Alain Kain, Jean Maris, Jean-Marie Coenen, Roger Loysch, Antoon Agten, Roamin Denis, Bruno Jaremko en werd Jean-Marie Bonfond 10e. De rest werd op 11 gelijk geplaatst.

  Te Westkerke mocht Luc Leman zijn 5e zegetuil in ontvangst nemen. Na 105km die hij heeft afgelegd in 2.39’ had hij 1’ voorsprong op Eric Jacques en 1’15” op Luc Callens.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.58ste Kampioenschap van Vlaanderen

  .

  Gakens en Verplancke waren de eersten die iets probeerden maar zelfs met de bijstand van Bruggeman die even later kwam aansluiten vermochten ze niks. Ook Pollentier mocht een tijdje voorop rijden. Ernstiger werd het toen Planckaert, In ’t Ven en Delaere aan de haal gingen, eerst kwam Vanneste aansluiten en vervolgens, Karstens, Verplancke, Lievens, Spilleers, Huysmans en Holst.

  Nog erger werd het toen L.Dierckx, Soenens, Ebo, Coene, A.Dierickx, Vrijders, Leman, Vanryckeghem, Hermie en van Leeuwen mee vooraan kwamen, zodat zich een stevige kopgroep vormde. Vanzelfsprekend kwam de reactie los maar terwijl de hergroepering zich voltrok zorgden, Coene, Vrijders, Van Acker, Van Vlierberghe, Huysmans, Ebo, Spruyt, Meeus, Van Marcke, Rottiers en Romain Maes er voor dat ze lichtjes voorop bleven.

  Soenens, Pollentier, De Cauwer en Van Schil kwamen wat te laat om onmiddellijk aan te sluiten, want toen ze er in slaagden was Vrijders reeds bezig op de zege af te stevenen met in zijn spoor Van Ackere en Spruyt.

  Aan de streep had Herman 5” over op José Van Ackere en 7” op Jos Spruyt. Dan volgden op 10” Albert Van Vlierberghe, Jos Huysmans, Ronny Van Marcke, José De Cauwer, Karel Rottiers, Omer Meeus, Jackie Coene, Johny Soenens, Michel Pollentier, Vic Van Schil, Romain Maes en Franky Ebo. Verder op plaats 16 de Nederlander Cees Bal met 45” achterstand. Nog 3” later won Walter Godefroot de groepsspurt voor, Eric Leman, Eddy Merckx, Rik Van Linden, Daniël Vanryckeghem, Gerben Karstens (Ned), Jos Schoeters, Marc Demeyer op 25 Daniël Verplancke en kwam Roger De Vlaeminck als 39 e over de streep.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .

  In de Ronde van Katalonië schijnen de renners zich te sparen voor de volgende ritten. Te Tarragona het eindpunt van de eerste rit, liepen 61 renners in dezelfde tijd over de streep. Slechts 3 deelnemers, 3 Spanjaarden, eindigden met een kleine achterstand.

  De 163,7km lange rit van Amposta naar Tarragona kende een monotoon verloop op een toch heuvelachtig parcours met de beklimming van een helling van derde kategorie op ongeveer 55km van de streep. Abilleira kwam eerst boven voor Agostinho en Lopez-Carril. Tijdens de rit werden tevens 5 vliegende spurten ingeschakeld. Onze landgenoot Eddy Peelman schreef er twee op zijn naam en werd een keer tweede. Dit geeft hem de leidersplaats in dit nevenklassement.

  In de spurt was Domingo Perurena de snelste en komt ook aan de leiding in het algemeen klassement. De Italiaan Pierino werd tweede voor Frans Verbeeck, de Spanjaarden, José-Luis Abilleira, Jesus Manzaneque en Juan Zurano. Plaats 7 was voor Eddy Peelman. Uitslag van onze andere landgenoten, 36.Herman Vanspringel, 41.Jean Vanderstappen, 42.Paul Lannoo, 43.Maurice Doyen, 44.Ludo Van Staeyen, 47.Luc D’Hondt, 56.Jan Vandewiele, 58.Paul Aerts, 59.Willy Abbeloos, 60.Ferdinand Peersman en 61.Yvan Benaets.

  De Fransman Charles Rouxel won in eigen land het criterium van Graignes. Na 80km die werden afgelegd in 1.56’52” verwees hij Daniël Leveau en en Cyrille Guimard naar plaats 2&3.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Bernard Bourguignon is de snelste

  Met 68 stond men aan de start te Retie waar wielerclub “De Zonnestraal” instaat voor de herdenkingsprijs van de twee jaar geleden overleden Jean-Pierre “Jempi” Monseré.

  Tijdens de vier ronden van 17km was het enkel Herijgers die probeerde vaart in de groep te krijgen maar niemand scheen geneigd zo vroeg in de wedstrijd hem te steunen. Even leek het dat de Nederlanders met 22 aan de start met het trio van der Leeuw, Kelleneers en de Vlam de wedstrijd naar hun hand gingen zetten, maar kregen slechts 20km vrij spel.

  Twintig plaatselijke rondjes van 2,5km brachten de meeste spanning. Er werd gekoerst zoals in een criterium, de ene ontsnapping volgde op de andere en de talrijke premies en klassementsspurten werkten de strijdlust in de hand.

  Op 15 ronden voor het einde trok Abelshausen ten aanval en kreeg het gezelschap van Loysch en Hooyberghs. Het was Noels die alles opnieuw zou samen brengen. Abelshausen probeerde het nogmaals maar was het Swerts die de rest terugbracht. Ook Noels waagde zijn kans maar zijn vijf gezellen wilden niet meewerken. Het is 20km van het einde dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam van de 8 aanvallers waren er 4 van IJsboerke. Willy In’t Ven heeft nog gepoogd weg te muizen, maar mislukte in zijn opzet. Met zeven werd er dan voor de zege gespurt aangezien Houbrechts op het einde nog voeling verloor.

  Het werd een derde zege voor de pas sinds 7/5 prof geworden Bernard Bourguignon die met 2 lengten won voor Jos Van Beers (Ned), Jos Jacobs (1e wedstrijd bij de profs), Roger Loysch, Louis Verreydt, René Dillen en Willy In’t Ven. Even later werd Tony Houbrechts 8e. Op 54” werd er voor plaats 9 gespurt en werden de Nederlanders, Jan van Katwijk, Leo Duyndam en Wim Kelleneers 9,10 en 11. Plaats 12 was voor Michel Van Vlierden gevolgd door Willy Govaerts, Lucien Willekens, Walter Godefroot e.a.

   

  De 67 renners aan de start te Merelbeke mochten 142km afleggen verdeeld over, twee kleine, drie grote en vier klein ronden. Hervé Vermeeren trok onmiddellijk ten aanval maar werd in de 2e ronde al opnieuw bijgehaald. Dan was het de beurt aan Jacques Martin sinds 1/9 prof bij Merckx, zijn ploegmaat Bruyère en De Geest maar ook hun lied was rap uitgezongen. Het zag er op zeker moment naar uit dat de ontsnapping van Kindt, Berckmans, De Bisschop, De Brauwer en Masson (Fr) de goede zou worden. Op 20” volgden, Dury, Van Landeghem, Bukacki en Bracke en het peloton op 35”. Dury reed op zijn eentje tot bij de leiders. Achter de zes vooraan volgde nu een groepje van acht, maar liepen weldra een achterstand op van 2’. Plots viel het tempo vooraan stil en kwam het tot een algemene hergroepering. In het steekspel in de laatste ronden, werd de ultieme jump van Joseph Bruyère de goede. Richard Bukacki (Ned) won 20” later de groepsspurt voor Pol Vanden Neste, Willy Teirlinck, Maurice Dury, Emile Bodart, de Brit Michaël Wright, de Nederlanders Cees Priem en Daan Holst, Jean-Pierre Berckmans e.a.

  12-09-2013 om 06:42 geschreven door Willy


  » Reageer (0)


  Archief per maand
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007

  Inhoud blog
 • Zonder pc
 • Liefhebbers - binnen- en buitenland
 • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
 • Buitenland
 • 1km vlegende start

  TRUIEN 1973


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!