Clottemans
Gerechtigheid primeert op dwaling
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els wil een boek schrijven
HBVL:

Els wil een boek schrijven


19/04 Els Clottemans wil een boek schrijven over het onderzoek naar en het proces over de parachutemoord. Dat raakte bekend in de marge van de pleidooien voor het Hof van Cassatie over Clottemans' Cassatieverzoek.

'Babs', zoals Clottemans door haar vriend werd genoemd, zit momenteel in de gevangenis van Gent, waar ze al gepromoveerd is tot chef wasserij. Ze heeft op haar cel een kopie van het volledige strafdossier. Ze heeft een Antwerpse journalist gevraagd om haar daarbij te helpen en een uitgever te zoeken.

Naar eigen zeggen was Clottemans het beu dat er hele boeken over haar proces worden geschreven en dat haar mening niet aan bod kan komen.

JDW

19-04-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstel uitspraak Cassatie
(De Standaard:)


Uitstel uitspraak Cassatie






Het Hof van Cassatie spreekt zich pas op 3 mei uit over de cassatieberoepen die Els Clottemans heeft ingesteld tegen haar veroordeling door het Limburgse hof van assisen in de parachutemoord.

Volgens het parket-generaal bij het Hof van Cassatie moeten die beroepen worden verworpen, enerzijds omdat ze te laat ingediend zijn en anderzijds omdat ze niet ontvankelijk zijn. De verdediging van Els Clottemans is het daar niet mee eens.

Els Clottemans werd op 21 oktober 2010 tot dertig jaar cel veroordeeld voor de moord op Els Van Doren. Op 25 oktober ging ze in cassatie, maar volgens het parket-generaal deed ze dat alleen tegen het eindarrest over de strafmaat en niet tegen het arrest van 20 oktober waarbij ze schuldig werd verklaard. Tegen dat arrest over de schuld tekenden de advocaten van Clottemans pas cassatieberoep aan op 21 januari 2011, maanden te laat.

'Geen eerlijk proces'

Bovendien zou het eerste cassatieberoep van 25 oktober onontvankelijk zijn omdat het middel waarop het gebaseerd is, niet het arrest over de straf van 21 oktober viseert, maar wel dat over de schuld van 20 oktober.

Het middel, namelijk dat Els Clottemans bij haar verhoren door de politie niet werd bijgestaan door een advocaat zoals de Salduz-rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voorschrijft, zou ook nooit opgeworpen zijn voor het assisenhof.

In voorhechtenis

Dat argument is voor de advocaat van Els Clottemans, meester Raf Verstraeten, geen reden om het cassatieberoep te verwerpen: 'Mijn cliënt hoorde pas bij haar veroordeling dat haar verklaringen aan de politie als bewijs tégen haar werden gebruikt. Voordien zag zij geen probleem met die verhoren. Nu ze als bewijs gebruikt zijn, moeten ze wel voldoen aan de Salduz-criteria en dat doen ze niet. Ook omdat Clottemans toen in voorhechtenis zat en zich in een kwetsbare positie bevond.'

Meester Verstraeten bestrijdt ook de laattijdigheid van het cassatieberoep. 'Het is duidelijk dat Els Clottemans in cassatie wilde gaan tegen haar veroordeling én tegen haar schuldigverklaring. Hier is alleen sprake van een materiële vergissing omdat de gevangenisbeambte een verouderde formule heeft gebruikt.'


Nieuwe formulieren


In februari bezorgde het ministerie van Justitie de gevangenisdirectie trouwens nieuwe formulieren voor de cassatieberoepen tegen assisenveroordelingen, waarop het onderscheid tussen de arresten over schuld en straf duidelijk gemaakt wordt.
Voor meester Verstraeten het bewijs dat er voordien wel degelijk verwarring mogelijk was.

19-04-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog fatale sprong

uit De Standaard:


Valschermspringer neergestort op vliegveld van Schaffen

  • zaterdag 02 april 2011, 21u34
  • Auteur: sdg
DIEST - Op het vliegveld van Schaffen is zaterdagavond om 20.30 uur een valschermspringer omgekomen bij een parachutesprong. Het gaat om een man van 32 jaar uit Scherpenheuvel. De man overleed kort na zijn overbrenging in het ziekenhuis van Diest, zegt Bart Vanthienen, woordvoerder van de lokale politie Demerdal.

De lokale politie heeft iedereen die iets gezien heeft ondervraagd. De parachutist maakte net voor het landen een bruuske beweging. Hij bevond zich te laag bij de grond om zich te corrigeren en stortte vervolgens te pletter. 

De man was een ervaren parachutist met zowat 450 sprongen op zijn actief. 

Zijn parachute is in beslag genomen en overgemaakt aan het Leuvense parket, maar het zou niet om een verdacht overlijden gaan.

03-04-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mars voor Els Clottemans

Uit: De Standaard:


250 betogers op nieuwe zwarte mars voor Clottemans

  • zondag 27 maart 2011, 16u42

(Auteur: lej ) 

TERNAT - Onder het motto 'Geen bewijs, geen schuld' hebben zondagnamiddag in het centrum van Ternat zo'n 250 mensen een nieuwe 'zwarte mars' gehouden tegen de uitspraak in het assisenproces Clottemans.

Els Clottemans werd op 20 oktober 2010 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor haar aandeel in de zogeheten parachutemoord van 2006, waarbij een 36-jarige vrouw het leven liet.

Bij de eerste zwarte mars op 16 januari in Hasselt daagden 200 betogers op. Dat dit keer werd gekozen voor Ternat is het gevolg van het feit dat Clottemans hier woont.

Net als in Hasselt ging het initiatief voor de manifestatie uit van de Facebookgroep 'Geen bewijs, geen schuld' die momenteel 5.170 leden telt. De initiatiefnemers stellen geen standpunt te willen innemen over schuld of onschuld in deze zaak, maar vinden dat het niet kan dat Clottemans veroordeeld werd zonder bewijs.

In een toespraak aan het slot van de betoging sprak Marnix Van Eesbeek de hoop uit dat bij de behandeling van het cassatieberoep dat Clottemans instelde, 'het gezond verstand zal zegevieren'.

Aan de betoging namen, net zoals in Hasselt, ook familieleden van Els Clottemans deel, waaronder haar moeder, evenals vertegenwoordigers van de school 'De Goede lucht' in Anderlecht waar Clottemans les gaf.

Opmerkelijk ook was de aanwezigheid van de Ternatse burgemeester Ronald Parys en van de op één na alle leden van het schepencollege. Ook verschillende andere gemeenteraadsleden waren van de partij. 'We willen met onze aanwezigheid uiting geven aan de grote bezorgdheid die in onze gemeente leeft over de uitspraak. We hebben in deze zaak met name grote twijfels over de toepassing van het principe dat iemand pas schuldig kan zijn als dat bewezen is.'

 

28-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
11-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Gent

Els Clottemans overgeplaatst naar Gent

Hof van Cassatie buigt zich op 19 april over beroep

Els Clottemans. © belga

HLN update   Els Clottemans is deze week overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar de Nieuwe Wandeling in Gent, wat voor haar familie toegankelijker is. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Daarnaast raakte ook bekend dat haar cassatieberoep plaatsvindt op 19 april.

Clottemans werd op 21 oktober vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op Els Van Doren tijdens het 'parachuteproces'. De overplaatsing gebeurde op haar verzoek, bevestigt het kantoor van advocaat Vic Van Aaelst. In Hasselt hielp zij mee in de keuken. Waar ze zich in Gent mee bezighoudt, is volgens de krant niet bekend.

Cassatie
Later op de dag raakte bekend dat Het Hof van Cassatie in Brussel zich op dinsdag 19 april over haar cassatieberoep zal buigen. Clottemans ging niet akkoord met het arrest van de Limburgse volksjury en ging in cassatie. Bij het aantekenen van het cassatieberoep doken er echter fouten op, want blijkbaar was er aanvankelijk alleen cassatie aangetekend tegen de veroordeling van 30 jaar en niet tegen de schuldigverklaring. Volgens Clottemans was de fout gebeurd bij de griffie in de Hasseltse gevangenis, maar Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) ontkende dat. Clottemans liet na de heisa alsnog cassatie aantekenen tegen de schudigverklaring.  (belga/adb/tma)
10/03/11 06u50

11-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cassatie

Cassatieberoep Els Clottemans wordt op 19 april behandeld

cassatieberoep els clottemans wordt op 19 apil behandeld

10/03 Het Hof van Cassatie in Brussel zal zich op dinsdag 19 april over het beroep van Els Clottemans buigen. Dat meldt haar advocate Katrien Van der Straeten.

Clottemans, die in oktober een celstraf van 30 jaar kreeg opgelegd door de assisenrechter in Tongeren, wil zich niet neerleggen bij het arrest.

Bij het aantekenen van het cassatieberoep werden er wel fouten gemaakt, want in eerste instantie was er alleen cassatie aangetekend tegen de veroordeling van 30 jaar en niet tegen de schuldigverklaring. Clottemans gaf de griffie in de Hasseltse gevangenis de schuld, maar minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) weerlegde dit. De veroordeelde liet alsnog cassatie aantekenen tegen de schudigverklaring.

Eerder op de dag werd ook al duidelijk dat Clottemans de gevangenis van Hasselt had ingeruild voor die van Gent.




11-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
10-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart zwarte mars in Ternat
27 maart
zwarte mars in Ternat !

10-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els Clottemans naar Gent

uit De Standaard:


Els Clottemans overgeplaatst naar Gent

  • donderdag 10 maart 2011, 08u 26
  • Auteur: bvb

    Els Clottemans is deze week overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar de Nieuwe Wandeling in Gent, wat voor haar familie toegankelijker is.

Clottemans werd op 21 oktober vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op Els Van Doren tijdens het ’parachuteproces’ en wacht haar cassatieberoep af.

De overplaatsing gebeurde op haar verzoek, bevestigt het kantoor van advocaat Vic Van Aaelst. In Hasselt hielp zij mee in de keuken. Waar ze zich in Gent mee bezighoudt, is niet bekend.


10-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
03-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval: smakeloos

Familieleden niet opgezet met carnavalwagen parachutemoord

De Saazers leggen momenteel de laatste hand aan hun wagen.

Een carnavalwagen met afdruk van de neergestorte Els Van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally's 'Ik spring uit een vliegmachine' zetten kwaad bloed bij de families van Els Clottemans en Els Van Doren. Zij overwegen een klacht in te dienen tegen de Aalsterse carnavalsgroep De Saazers, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

De Aalsterse carnavalsgroep De Saazers ziet nochtans absoluut geen graten in hun thema. "Dit is toch gewoon grappig?", vindt voorzitter Tim Schepmans. "Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord en stellen het verloop van het proces en vooral advocaat Jef Vermassen gewoon openlijk aan de kaak."

"Enorm kwetsend"
Martine De Kegel, de moeder van Els Clottemans, kan er absoluut het grappige niet van inzien. "Dit is ongehoord! Enorm kwetsend", reageert ze compleet geschokt. "Gelukkig ga ik toch nooit naar Aalst carnaval, want dit zou ik niet aankunnen. Ik wil echt niet dat ze dit liedje zingen zondag. Daarom ga ik ook meteen met mijn advocaat overleggen om eventueel een klacht in te dienen."

Ook Jan De Wilde, de man van slachtoffer Els Van Doren, overweegt een klacht. "Dit gaat er ver over", reageert hij. "Ik kan dit zo niet laten." Zelfs de keizer van het Aalsterse carnaval, Kamiel Sergeant, valt hen hierin bij. "Humor en satire horen inderdaad bij Aalst carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen", vindt hij.

Vandenbroucke
In januari was er ook al een rel rond een carnavalsliedje over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. Daarin zong de carnavalsgroep 'Konterverkiert' "Frank Vandenbroucke, zèn leste rit was gereeën, hij eet mé een zwerte gevreeën. Tees was na zèn leste rit, en hij was na just fit". Moeder Chantal Vandenbroucke nam meteen een advocaat in de arm en diende een klacht in. (tma)

Parachutemoordlied
Ik spring oit e vliegmasjien
vér menne Marcel te zien
ik kaan hem ni missen
men liefd'es ni te blissen
mor wat mijn vriendin na doet
da begroipekik ni goed
't es moine Marcel
ze wetj ze da wel
'k zet ze boite spel

Wer zen al jooren kammeroot
mo 'k zal ze wel insj pakken
as heer speildingen ni oepe goot
za ze wa rapper zakken
en tein es Marcel weir va moi
en ten zingekik weir bloi

Ik spring oit e vliegmasjien
vér menne Marcel te zien
ik kaan hem ni missen
men liefd'es ni te blissen
ik wil hem ver moi allien
ik kaan der nimier va schien
here parachit
die was nor de shit
mor ik weit van niet

En ten noor een weik of voif of zes
kwampe ze veir'd'n dag mé e proces
Vic Van Oilsjt werd moinen avekoot
en a zoi me kindj da kaan gie koot
en t'spel da was begonnen
tein es 't er wa verzonnen

Tein kwam Jef Vermassen op de proppen
En tein was 't in 't giel nimier te stoppen
de Jef die zoi ik en kaan 't ni bewoizen
mor vér moi valt Els wel in de proizen
Ze kaan in den bak e wa gon resten
Niemand zal heer in 't prezong goon pesten

Heer liefde vér Marcel was fallikant
Alles liep een betjen oit de hand
En 't spel da was begonnen
02/03/11 11u55

03-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even opfrissen

Even opfrissen hoe teleurgesteld Lieve Dams, gerechtspsychiater, was over de motivatie van Vermassen

(uit De Standaard)

‘Motivering was een slag in mijn gezicht'

Lieve Dams

  • donderdag 21 oktober 2010
    Auteur: (cel)
Lieve Dams, de behandelende psychiater van Els Clottemans, is zo teleurgesteld door het vonnis dat ze gisteravond meteen besliste om bij assisenprocessen niet langer op te treden als gerechtsdeskundige.

Lees ook

In de rechtszaal ging Dams in tegen de visie van de psychiaters van het parket. Volgens haar vertoont Clottemans geen trekken van een psychopate, maar is ze een ‘high level borderliner'.

‘Toen de voorzitter de motivering van de jury voorlas, was dat een slag in mijn gezicht. Ze omschreven Clottemans als een leugenachtige psychopate. Ze namen de argumentering van het Openbaar Ministerie over, zonder zelf ook enig denkwerk te doen. Wat voor nut heeft het dan nog om verschillende experts aan het woord te laten?'

‘Ik schaar me achter het Nederlandse systeem, waar beroepsrechters oordelen. In België laten we dit soort belangrijke vragen over aan juryleden, die hiertoe geen scholing hebben gekregen.'

02-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen in Aalst

Uit Het Laatste Nieuws:


Familieleden niet opgezet met carnavalwagen parachutemoord

De Saazers leggen momenteel de laatste hand aan hun wagen.

Een carnavalwagen met afdruk van de neergestorte Els Van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally's 'Ik spring uit een vliegmachine' zetten kwaad bloed bij de families van Els Clottemans en Els Van Doren. Zij overwegen een klacht in te dienen tegen de Aalsterse carnavalsgroep De Saazers, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

De Aalsterse carnavalsgroep De Saazers ziet nochtans absoluut geen graten in hun thema. "Dit is toch gewoon grappig?", vindt voorzitter Tim Schepmans. "Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord en stellen het verloop van het proces en vooral advocaat Jef Vermassen gewoon openlijk aan de kaak."

"Enorm kwetsend"
Martine De Kegel, de moeder van Els Clottemans, kan er absoluut het grappige niet van inzien. "Dit is ongehoord! Enorm kwetsend", reageert ze compleet geschokt. "Gelukkig ga ik toch nooit naar Aalst carnaval, want dit zou ik niet aankunnen. Ik wil echt niet dat ze dit liedje zingen zondag. Daarom ga ik ook meteen met mijn advocaat overleggen om eventueel een klacht in te dienen."

Ook Jan De Wilde, de man van slachtoffer Els Van Doren, overweegt een klacht. "Dit gaat er ver over", reageert hij. "Ik kan dit zo niet laten." Zelfs de keizer van het Aalsterse carnaval, Kamiel Sergeant, valt hen hierin bij. "Humor en satire horen inderdaad bij Aalst carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen", vindt hij.

Vandenbroucke
In januari was er ook al een rel rond een carnavalsliedje over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. Daarin zong de carnavalsgroep 'Konterverkiert' "Frank Vandenbroucke, zèn leste rit was gereeën, hij eet mé een zwerte gevreeën. Tees was na zèn leste rit, en hij was na just fit". Moeder Chantal Vandenbroucke nam meteen een advocaat in de arm en diende een klacht in. (tma)

Parachutemoordlied
Ik spring oit e vliegmasjien
vér menne Marcel te zien
ik kaan hem ni missen
men liefd'es ni te blissen
mor wat mijn vriendin na doet
da begroipekik ni goed
't es moine Marcel
ze wetj ze da wel
'k zet ze boite spel

Wer zen al jooren kammeroot
mo 'k zal ze wel insj pakken
as heer speildingen ni oepe goot
za ze wa rapper zakken
en tein es Marcel weir va moi
en ten zingekik weir bloi

Ik spring oit e vliegmasjien
vér menne Marcel te zien
ik kaan hem ni missen
men liefd'es ni te blissen
ik wil hem ver moi allien
ik kaan der nimier va schien
here parachit
die was nor de shit
mor ik weit van niet

En ten noor een weik of voif of zes
kwampe ze veir'd'n dag mé e proces
Vic Van Oilsjt werd moinen avekoot
en a zoi me kindj da kaan gie koot
en t'spel da was begonnen
tein es 't er wa verzonnen

Tein kwam Jef Vermassen op de proppen
En tein was 't in 't giel nimier te stoppen
de Jef die zoi ik en kaan 't ni bewoizen
mor vér moi valt Els wel in de proizen
Ze kaan in den bak e wa gon resten
Niemand zal heer in 't prezong goon pesten

Heer liefde vér Marcel was fallikant
Alles liep een betjen oit de hand
En 't spel da was begonnen
02/03/11 11u55

02-03-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kortrijkse brandstichting
Uit     'De Standaard' :

Brandstichter betoogde voor Clottemans

JUSTITIE

  • vrijdag 18 februari 2011, 05u00
  • Auteur: Mark Eeckhaut , Kris Vanhee
 

Winfried P. droeg een bizar anti-Vermassen-opschrift tijdens de mars voor Els Clottemans.mdl

KORTRIJK - De man die een molotovcocktail gooide in het Kortrijkse gerechtshof haatte ook Jef Vermassen.
Van onze redacteurs

Winfried P., de 59-jarige ex-politieman uit Harelbeke die woensdag werd opgepakt op verdenking van de aanslag met een brandbom in het Kortrijkse gerechtsgebouw, gaf als motief voor zijn daad dat hij een hekel had aan 'politie en justitie'.

De man ligt al jaren zwaar in de clinch met het gerecht.

Zo diende hij jaren geleden vergeefs een klacht in met burgerlijke partijstelling bij de toenmalige onderzoeksrechter Pierre Dujardin, de eerste voorzitter van de rechtbank op wiens kantoor hij het vorige maandag gemunt had met zijn brandbom.

Maar P. , een man met zware psychiatrische problemen, had niet alleen een hekel aan justitie en politie maar ook aan advocaat Jef Vermassen, zo blijkt nu.

Winfried P. was op 16 januari één van de meest bizarre figuren onder de 200 betogers die toen in Hasselt protesteerden tegen de veroordeling van Els Clottemans in de parachutemoord.

Op zijn rug droeg P. toen een opschrift mee in drie talen -Frans, Engels en Duits- dat weinig aan de verbeelding overlaat: 'Vermassen. C' est fini. Remember me. Rache.' Vrij vertaald 'Vermassen. Het is voorbij. Ken je me nog? Wraak.'

Toen journalisten vroegen naar de betekenis van het opschrift op zijn rug, bleek uit zijn verwarde uitleg dat P. een persoonlijke reden had om een hekel te hebben aan Vermassen.

Volgens onze informatie zou Jef Vermassen jaren geleden geweigerd hebben de man te verdedigen in een echtscheiding en zou P. hem dat toen al zeer kwalijk hebben genomen. Hij zou Vermassen zelfs verbaal bedreigd hebben.

Over een andere advocaat waarover P. niet tevreden was, liet hij achteraf zelfs tot tweemaal toe een advertentie publiceren in een weekblad waarbij hij de man beschuldigde van corruptie.

Na afloop van het proces over de parachutemoord laaiden de emoties hoog op. Volgens sommigen was Clottemans zonder bewijzen veroordeeld en was Vermassen daar mee voor verantwoordelijk. Er werden haatgroepen tegen hem opgericht op Facebook en de advocaat werd ook persoonlijk bedreigd. Hij kreeg zelfs een tijdlang politiebewaking. 'Tuurlijk ben ik er niet gerust op. Eén gek kan genoeg zijn', zei Vermassen toen.

Voorlopig leidde het onderzoek naar de bedreigingen nog niet tot resultaten. Maar speurders van Dendermonde gaan nu op aanwijzen van de Kortrijkse collega's na of P. ook achter de bedreigingen tegen Vermassen kan zitten.

Vermassen zelf was gisteren de hele dag niet bereikbaar voor commentaar
.(typisch)

    18-02-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen kans op cassatie

    uit 'De Morgen' :


    "Clottemans maakt door een fout geen kans bij cassatie"


    21/01/11, 22u16
    Els Clottemans. © belga

    Bij het indienen van het cassatieverzoek van Els Clottemans is een fout gebeurd. Dat vertelde haar advocaat Vic Van Aelst vandaag op het VTM-journaal. Clottemans had blijkbaar alleen een cassatieverzoek ingediend tegen de straf en niet tegen de schuld.

    • Vic Van Aelst.
      Vic Van Aelst. © reuters
    • © belga
    • © belga
    Clottemans werd vorig jaar tot 30 jaar cel veroordeeld voor de parachutemoord. Volgens haar advocaat beging de gevangenis in Hasselt een fout, waardoor ze bij cassatie geen kans meer maakt. Het directoraat-generaal van het gevangeniswezen is echter van oordeel dat Clottemans zelf maar beter had moeten uitkijken.
     
    "Essentiële fout"
    "Els Clottemans heeft op de griffie in de gevangenis volkomen rechtsgeldig cassatieberoep aangetekend. Dat wordt in een speciaal boek genoteerd. De strafinrichting heeft een tamelijk essentiële fout begaan in die zin dat men alleen cassatieberoep aantekende tegen het arrest van de straf en niet tegen het arrest van de schuld. Omdat de assisenjury nu uitgebreid moet motiveren, wordt er ook een apart arrest gemaakt over de schuld. Het is evident dat als je cassatieberoep aantekent tegen uw schuldigverklaring, dat je dat dan doet tegen de twee arresten. We hebben nu apart cassatieberoep aangetekend tegen de schuldigverklaring. De vraag is of het hof van cassatie dit laattijdig beroep gaat aanvaarden door overmacht", aldus Van Aelst.

    "Akte tegen één arrest"
    Laurent Sempot van het gevangeniswezen: "Clottemans vroeg om één arrest en dus is de akte tegen één arrest opgemaakt. Op dat ogenblik maakte ze geen enkele opmerking over het feit dat er twee moesten opgemaakt worden. Dan had zij moeten vragen om cassatieberoep aan te tekenen tegen de twee arresten en dat heeft ze niet gedaan." Cassatiespecialisten zoals Raf Verstraeten onderzoeken nog altijd of er in de zaak van Clottemans mogelijke verbrekingsgronden zijn. (belga/svm)

    09-02-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat Clottemans zwanger !

    Uit 'Gazet van Antwerpen':


    Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

    vic van aelst verwekt kind tijdens proces clottemans 

    Vic Van Aelst wordt vader op zijn 63ste. Zijn vrouw Els Gaucquie (40), zelf ook advocate, is 15 weken zwanger. Dat wil zeggen dat het kindje verwekt is tijdens het assisenproces van Els Clottemans. "Een ongelukje is het allerminst. Sinds onze trouw wilden we al een kind. Het toeval wil dat Els net dán zwanger is geraakt", aldus de advocaat.

    Het kindje zal half juli geboren worden en dan is Van Aelst 63 jaar. "Niet echt een jonge vader. Maar ik kijk er echt naar uit, het is een bewuste keuze. Ik heb alles meegemaakt in het leven, ook het moeilijke. Dat wapent je voor veel."

    Toch weet hij dat zijn kind hem misschien niet zo lang zal kennen. "Een jaar of vijf geleden stond ik na twee jaar gesukkel dicht bij de dood, zoiets vergeet je niet meer. Maar ik heb een sterke vrouw, die het - als het met mij verkeerd zou aflopen - ook alleen aankan. Als ik dat niet zeker wist, zou ik het niet meer doen."

    Van Aelst heeft al een zoon van 35. "Nu zal het anders zijn, bewuster. Ik zal nog altijd hard werken. Maar tegelijk toch ook een pak bewuster bezig zijn met de kleine. Bovendien hebben we een crèche naast ons kantoor in Antwerpen, dat maakt het een pak makkelijker."



    Getrouwd met Els, verdedigt Els wegens moord op Els... dochtertje zal Els heten?
    In het belang van Limburg vinden we ongeveer hetzelfde:


    Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

    vic van aelst verwekt kind tijdens proces clottemans

    27/01 Vic Van Aelst wordt vader op zijn 63ste. Zijn vrouw Els Gaucquie (40), zelf ook advocate, is 15 weken zwanger. Dat wil zeggen dat het kindje verwekt is tijdens het assisenproces van Els Clottemans. "Een ongelukje is het allerminst. Sinds onze trouw wilden we al een kind. Het toeval wil dat Els net dán zwanger is geraakt", aldus de advocaat.

    Het kindje zal half juli geboren worden en dan is Van Aelst 63 jaar. "Niet echt een jonge vader. Maar ik kijk er echt naar uit, het is een bewuste keuze. Ik heb alles meegemaakt in het leven, ook het moeilijke. Dat wapent je voor veel."

    Toch weet hij dat zijn kind hem misschien niet zo lang zal kennen. "Een jaar of vijf geleden stond ik na twee jaar gesukkel dicht bij de dood, zoiets vergeet je niet meer. Maar ik heb een sterke vrouw, die het - als het met mij verkeerd zou aflopen - ook alleen aankan. Als ik dat niet zeker wist, zou ik het niet meer doen."

    Van Aelst heeft al een zoon van 35. "Nu zal het anders zijn, bewuster. Ik zal nog altijd hard werken. Maar tegelijk toch ook een pak bewuster bezig zijn met de kleine. Bovendien hebben we een crèche naast ons kantoor in Antwerpen, dat maakt het een pak makkelijker."



    Zijn dat dan geen verschillende kranten?

    27-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassatieverzoek fout?
    Clottemans maakt door een fout geen kans bij cassatie"
    Els Clottemans. © belga

    Bij het indienen van het cassatieverzoek van Els Clottemans is een fout gebeurd. Dat vertelde haar advocaat Vic Van Aelst vandaag op het VTM-journaal. Clottemans had blijkbaar alleen een cassatieverzoek ingediend tegen de straf en niet tegen de schuld.

    Vic Van Aelst.
    Vic Van Aelst. © reuters
    © belga
    © belga
    Clottemans werd vorig jaar tot 30 jaar cel veroordeeld voor de parachutemoord. Volgens haar advocaat beging de gevangenis in Hasselt een fout, waardoor ze bij cassatie geen kans meer maakt. Het directoraat-generaal van het gevangeniswezen is echter van oordeel dat Clottemans zelf maar beter had moeten uitkijken.
     
    "Essentiële fout"
    "Els Clottemans heeft op de griffie in de gevangenis volkomen rechtsgeldig cassatieberoep aangetekend. Dat wordt in een speciaal boek genoteerd. De strafinrichting heeft een tamelijk essentiële fout begaan in die zin dat men alleen cassatieberoep aantekende tegen het arrest van de straf en niet tegen het arrest van de schuld. Omdat de assisenjury nu uitgebreid moet motiveren, wordt er ook een apart arrest gemaakt over de schuld. Het is evident dat als je cassatieberoep aantekent tegen uw schuldigverklaring, dat je dat dan doet tegen de twee arresten. We hebben nu apart cassatieberoep aangetekend tegen de schuldigverklaring. De vraag is of het hof van cassatie dit laattijdig beroep gaat aanvaarden door overmacht", aldus Van Aelst.

    "Akte tegen één arrest"
    Laurent Sempot van het gevangeniswezen: "Clottemans vroeg om één arrest en dus is de akte tegen één arrest opgemaakt. Op dat ogenblik maakte ze geen enkele opmerking over het feit dat er twee moesten opgemaakt worden. Dan had zij moeten vragen om cassatieberoep aan te tekenen tegen de twee arresten en dat heeft ze niet gedaan." Cassatiespecialisten zoals Raf Verstraeten onderzoeken nog altijd of er in de zaak van Clottemans mogelijke verbrekingsgronden zijn. (belga/svm)
    21/01/11 22u16

    22-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.procedurefout?

    uit 'De Standaard':

    Cassatieverzet Clottemans verkeerd ingediend

    PARACHUTEMOORD

    BRUSSEL - Els Clottemans, vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren, tekende cassatieberoep aan. Dat gebeurde in de griffie van de gevangenis, zoals het hoort. Maar nu blijkt dat er alleen cassatieberoep is aangetekend tegen haar strafmaat, niet tegen haar schuldigverklaring. Dat meldde Het Nieuws op VTM. Volgens Vic Van Aelst, haar advocaat, is hier een fout gemaakt door de gevangenis. Maar volgens Laurent Sempot, woordvoerder van de dienst Strafinrichtingen, is Clottemans zelf verantwoordelijk. Clottemans heeft nu een nieuw, apart cassatieberoep tegen haar schuld ingediend. Maar het is afwachten of het Hof van Cassatie dit laattijdige verzoek wegens overmacht nog zal aanvaarden.

    22-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Mars 16 januari 2011

    Uit 'Het Belang Van Limburg:

    200 mensen op 'zwarte mars' voor Els Clottemans



    200 mensen op zwarte mars voor els clottemans 2

    15:19 Zo'n 200 deelnemers hebben zondagnamiddag in Hasselt een 'zwarte mars' gehouden om te protesteren tegen de veroordeling van Els Clottemans. De aanwezigen, onder wie ook de moeder van Clottemans, vinden dat er duidelijke bewijzen moeten zijn vooraleer iemand kan gestraft worden.

    "We zijn heel tevreden met de opkomst", zegt Marnix Vaneesbeek, één van de drijvende krachten achter het initiatief. "Vooral via Facebook hebben we opgeroepen om mevrouw Clottemans een hart onder de riem te steken. De mensen komen uit het hele land, van de kust tot Maasmechelen. De steun die we hier krijgen is voldoende om een sterk signaal te geven aan Justitie."

    De meeste deelnemers droegen zwarte kleren als teken van protest. Er werden zwarte en gele ballonnen meegedragen en hier en daar was ook een opschrift te zien. Zonder het voortouw te nemen, waren ook Els Clottemans' moeder Martine De Kegel en haar broer Koen aanwezig. Er stapten ook enkele ex-collega's en leerlingen van de veroordeelde mee.


    Gevangenis

    De optocht volgde een traject van 1,7 kilometer, dat was uitgestippeld in samenspraak met de politie van Hasselt. "We wilden eerst naar de gevangenis trekken waar Els is opgesloten, maar omdat we hier geen toestemming voor kregen, hebben we dat plan laten varen", zegt Marnix Vaneesbeek nog. "We wilden het stil en sereen houden."

    De actiegroep liet ook weten dat een aanvraag werd ingediend om in april een volgende optocht te houden.
    Die zou plaatsvinden in Ternat, waar Clottemans woonde.



    16-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuige stort zelf ook neer

    Uit 'Het Belang van Limburg':


    Getuige parachutemoord stort zelf neer in Opglabbeek

    parachutist stort neer

    05:55 Zondagnamiddag is een valschermspringer van de parachuteclub in Zwartberg op zo’n 150 meter van de landingszone langs de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek neergestort. Andy Pieters (26) uit Houthalen overleefde de klap, maar werd met zware verwondingen opgenomen in campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

    Het ongeval gebeurde kort voor 14 uur.
    Andy Pieters raakte in de problemen bij het openen van zijn hoofdvalscherm: de parachute ging niet goed open en de 26-jarige treinbestuurder kwam op zo'n 150 meter naast de landingszone neer.

    “Zijn valscherm kwam los aan één kant maar bleef hangen aan de andere kant van zijn parachutezak", legt Jurgen Camps van de parachuteclub in Zwartberg uit.

    "Toen hij zijn reserveparachute wilde openen, raakte die verstrengeld met de hoofdparachute. Dat maakte dat hij onvoldoende kon remmen en de controle verloor. Omdat hij niet kon sturen is hij op zo’n 150 meter naast de landingszone terechtgekomen.”

    Pieters kwam met een harde smak tegen de grond, brak verschillende botten maar overleefde de klap. Op weg naar het ongeval reed een ambulance van de Genkse brandweer zich vast. Een andere ziekenwagen moest de gewonde springer overbrengen naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

    Parachutemoord

    Andy Pieters is een ervaren springer. Hij is sinds 2005 lid van de parachuteclub in Zwartberg. Tijdens het proces rond de parachutemoord was hij één van de getuigen. Pieters was namelijk één van de springers die op 18 november 2006 samen met Els Van Doren en Els Clottemans in het vliegtuig zaten en die in groepjes werden gedropt boven Opglabbeek.

    Onderzoek moet nog uitwijzen waarom de hoofdparachute niet losgekoppeld kon worden. Vaststaat is dat het om een ongeval gaat, zeker niet om sabotage.



    10-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet depressief
    Het Belang van Limburg meldt: 
    (4/1/11)

    "Els Clottemans steekt dagelijks de handen uit de mouwen in de gevangeniskeuken, probeert zo weinig mogelijk op te vallen en kan het erg goed vinden met een vrouw die ook in de cel zit voor moord", dat zeggen medegevangenen over de onlangs veroordeelde voor de parachutemoord deze week in Dag Allemaal. Ondertussen wordt een van de initiatiefnemers van de facebookgroep die Clottemans steunt beschuldigd van oplichting.

    Els Clottemans (26) werd op 20 oktober schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren. Ze zit momenteel een celstraf uit van 30 jaar in de gevangenis van Hasselt. Daar houdt ze zich volgens enkele van haar medegevangenen low profile, al was haar eerste quote toen ze er arriveerde wel een opmerkelijke: "Wat eten we?".

    "Die vraag, de luchtigheid waarmee ze gesteld werd, nadat je net veroordeeld bent voor moord, is op z'n zachtst gezegd bizar. Bij heel wat mensen kwam ze choquerend over", klinkt het in het weekblad.

    Moordenares

    "Het eerder verpreide beeld van een depressieve en ingestorte Clottemans lijkt niet te kloppen", gaat de getuigenis verder. "Dankzij haar werk in de keuken gaan de dagen sneller voorbij."

    Clottemans heeft momenteel nog een cel alleen, maar krijgt drie keer per week bezoek van familie en vrienden en zou dagelijks met haar moeder bellen.

    "Bovendien kan ze het erg goed vinden met een vrouw die hier opgesloten zit voor moord. Ze is hierbinnen de beste vriendin van Els", besluit een medegevangene. "Het is niet ongewoon dat zulke mensen elkaar vinden; ze delen iets."





    Facebookgroep


    Eén van de organisatrices van de facebookgroep die vindt dat Clottemans onterecht veroordeeld is, is ondertussen zelf verwijderd uit de groep. De 33-jarige Loly Gonzalez Lopez wordt door haar vriendinnen beschuldigd van oplichting en dus vond mede-oprichtster Angelique Ferry het eerder gepast om haar te verwijderen.

    Loly Gonzalez zou onder meer illegaal kaarten hebben verkocht om de groep te steunen. Ze zou in het verleden zelfs een benefiet hebben georganiseerd voor het dochtertje van een vriendin, die niet eens ziek was.

    "Daar is allemaal niets van aan", verdedigt de vrouw zich in Dag Allemaal. "Mijn ex vormt een vriendenkliekje met die andere vrouwen, en die proberen mij nu zwart te maken."

    Loly Gonzalez wil naar eigen zeggen bij het stadsbestuur van Hasselt de zwarte mars voor Els Clottemans laten afgelasten.



    04-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Hostes visie
    De komiek Geert Hoste herhaalde op verschillende momenten (meermaals, telkens in een andere context) tijdens zijn show 'Geert Hoste Vulkaan' dat 'er niets bewezen is, maar er zijn aanwijzingen'

    Hiermee stelt Geert Hoste op zijn eigen onnavolgbare wijze aan de kaak dat Els Clottemans niet op basis van bewijzen veroordeeld werd tot 30 jaar

    02-01-2011 om 00:00 geschreven door Frankie  


    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Meer nieuws over Els
  • Eindelijk
  • Op weg naar de vrijheid (vrt)
  • Volgens HLN
  • Nog steeds niet vrij! (Nieuwsblad)
  • Volgens De Morgen : nog niet vrij
  • Bekent Els?
  • Antwoord: Ze MOET bekennen?
  • Aanvraag
  • GVA: Drie uren vrij
  • Breaking
  • Uit de gevangenis
  • Nieuwsblad: Interview
  • Tien jaar later
  • Verdict van correspondent
  • Wesphael vrij
  • Humo-augustus 2014
  • Verantwoording
  • Film in Japan
  • Japanse fillm
  • In Time Magazine
  • Haar open brief van 5 september2012
  • Vic Van Aelst vader
  • Haar advocaat aan het woord
  • Op Tv, net niet
    Archief per week
  • 13/06-19/06 2022
  • 04/10-10/10 2021
  • 19/10-25/10 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 22/10-28/10 2018
  • 19/06-25/06 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 11/08-17/08 2014
  • 23/09-29/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goeie zondag
  • Goedemiddag
  • Een goeie zondag
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • lieve groetjes voor iedereen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoofdpunten blog frankie
  • Intermezzo
  • Hoeken
  • Afscheid
  • Dank voor je bezoekjes!
  • Groetjes van Frankie

    Hoofdpunten blog zondag
  • Durex
  • Stop discussie!
  • Nieuwe verkeersborden
  • Genderneutraal
  • Uitgangspunt
  • Vrijheid is zoek
  • Blijf toch thuis
  • Qatar 2022
  • Nostalgie
  • Normaal
  • Leve de windenergie!
  • Vierde prik
  • Wapenleveringen
  • No war
  • zozo
  • Hoe banaal!
  • Vrede
  • Met de trein
  • Export
  • Oh my God!
  • Leve de oorlog
  • Zand
  • Verwondering
  • Coronaincompetentie
  • Rijd elektrisch!

    Hoofdpunten blog ahazozo
  • En nu.... Afslanken!
  • Makkelijk
  • Parkeren
  • Slecht weer
  • Gestoord !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!