Clottemans
Gerechtigheid primeert op dwaling
20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdict van correspondent

  Titel: Artikel 5 Verdict Els Clottemans
                                        
                                        Bericht:
                                        Autosloten van het merk VW zijn sinds 1995 simpel te hacken. Inbraak zonder sporen in VW Passat Els Van Doren door onbekende niet uit te sluiten.

Verdict  (Uit het boek De Parachutemoord. Gust Verwerft, blz 207 en 208)
Schuldig aan moord.

Motivatie verdict een aantal artikelen. 
4. 
Deze technische gegevens en het tijdsgebruik van Els Van Doren leiden tot volgende conclusies:
4a. 
De sabotage heeft plaatsgevonden tussen haar laatste geslaagde sprong op 5 november 2006 en de fatale sprong op 18 november 2006.
4b. 
De sabotage kan enkel zijn uitgevoerd op een plaats waar haar parachute in die periode gelegen heeft, namelijk bij haar thuis, in haar auto, in de hangar van de parachuteclub en in de woning van Marcel Somers.
5.
Bij gebrek aan enig spoor van inbraak in die woningen en dat voertuig is een onbekende inbreker als saboteur uit te sluiten.

Bij gebrek aan enig spoor van inbraak in … dat voertuig.
Dat voertuig was een Volkswagen Passat, tenminste als we ons beperken tot de periode zoals genoemd onder 4a.  Zie blz. 60 van het boek De Parachute Moord van de hand van Faroek Özgünes (FO).

Sleutel Volkswagen simpel te kraken
In het Nederlands Dagblad lees ik vandaag, 13 augustus 2016, dat vanaf 1995 de sleutel van elke volkswagen simpel te kraken cq te hacken was/is. Er wordt vrij gedetailleerd omschreven hoe dat in zijn werk gaat. 
Citaat:
Volgens de onderzoekers, die hun bevindingen nog zullen presenteren op een conferentie in Texas, zijn de sleutels van bijna elke Volkswagen sinds 1995 te kopiëren.
De kwetsbaarheid zou ook gelden voor Volkswagen-dochters Audi en Skoda.
Voor het kopiëren van de sleutels heeft de dief twee codes nodig. De eerste, een algemene, is het simpelst te verkrijgen. Voor de meeste Volkswagens van de afgelopen twintig jaar zijn slechts vier codes gebruikt. Hackt de dief de sleutel van één auto, dan heeft hij de code van miljoenen andere.
apparaatje
De tweede code verschilt per wagen. Om deze te onderscheppen moet de dief een apparaatje aanschaffen dat ongeveer 40 euro kost en binnen een straal van 90 meter van een doelwit gaan staan.
Met de goedkope ontvanger onderschept hij het signaal dat een Volkswagen-eigenaar met de sleutel verstuurt om de auto te openen. Worden de twee codes gecombineerd, dan is de auto op een later moment te plunderen. De eigenaar merkt pas dat zijn sleutel is gekopieerd als de inbraak een feit is.
De onderzoekers hebben een tweede hack gevonden waarmee auto’s van Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Ford, Mit-subishi, Nissan, Opel en Peugeot zijn te openen. Deze hack is wel wat lastiger: de code van een specifieke auto moet acht keer worden onderschept om de deuren te openen.
De dief zou dit proces kunnen versnellen door het signaal van de autosleutel te blokkeren, waardoor het slachtoffer in korte tijd meerdere keren klikt. Deze methode zou sneller achterdocht kunnen wekken.
In een verklaring beklemtoont Volkswagen dat autodiefstal ‘op deze manier niet mogelijk is’. Men zou de wagen weliswaar kunnen openen, maar wegrijden zit er niet in.
Zie ook:
http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2051484-miljoenen-auto-s-te-hacken-door-gebrekkige-beveiliging-chip-autosleutel.html

Artikel 5 Verdict:
De formulering van artikel 5 van het verdict impliceert dat wanneer inbraak mogelijk is zonder sporen na te laten
een onbekende inbreker als saboteur niet uit te sluiten is. Met bovengenoemd onderzoek is nu aangetoond dat door middel van een simpele hack toegang kon worden verkregen tot de VW Passat van Els Van Doren.

Wanneer bevond, zover we kunnen nagaan, het gerief van Els van Doren in de koffer van haar auto? 
Als bronnen gebruik ik de boeken van Faroek Özgünes (FO) en Gust Verwerft (GW) beide getiteld de “Parachute Moord”. 

Algemeen:
In het algemeen lezen we de plaats van verblijf van het gerief  als volgt: (FO blz 59)
Op zaterdag gaat het gerief in de auto van Els naar de club. Op de club aangekomen haalt Els pas (zo is haar gewoonte) het gerief uit de auto als ze gaat springen. (FO blz 27). S’avonds rijden Marcel en Els samen in één auto naar Eindhoven. Gerief in auto van Els of Marcel. Op zondagmorgen weer terug naar de club.
 S’avonds gerief in de auto, waarschijnlijk ook in de autokoffer als de auto geparkeerd staat bij de eetgelegenheid. (FO blz 59). Daarna naar huis.

Periode 5 november t/m 18 november 2006
Over de periode 5 november 2006 tot 18 november 2006 kan het gerief ook goed worden gevolgd:
Op zondag 5 november (de sprong met de “high twist”, zie onder) wordt niet beschreven hoe s’avonds de tijd is doorgebracht door Els en wanneer ze naar huis is gegaan. Laten we aannemen dat het op de wijze is gebeurd zoals hierboven is beschreven.  Op vrijdagavond 10 november gaat het gerief mee in de auto van Els naar Eindhoven.(FO blz 60) . De auto met het gerief is geparkeerd geweest gedurende de tijd dat Els is gaan poolen in het biljartcentrum tot 2 uur in de nacht. Vervolgens gaat Els met de auto naar het appartement van Marcel en lezen we (FO blz 60):”Ze parkeert haar VW Passat en neemt haar springgerief mee naar boven, het materiaal is te duur om achter te laten in de koffer van haar auto”.
Op zaterdag 11 november is er niet gesprongen, en op zondag 12 november zijn Marcel en Els niet op de club verschenen. (GW blz 45) en s’avonds is Els naar huis gereden. (GW blz 46).
Op zaterdag 18 november arriveert Els van Doren om half tien op de club. (FO blz 13) Els komt van huis en haar gerief ligt  achter in de auto. En die laat ze (dat was haar gewoonte) daar liggen tot dat ze gaat springen. (FO blz 13)  (GW blz 32) Dus van 10.30 tot 11 uur lag het gerief in de auto en is niet onbeheerd in de hangar geweest. (FO blz 26 onderaan) 
Vervolgens was daar de fatale sprong.

De onbekende saboteur met ongehinderde toegang tot de autokoffer, art 5 verdict:
Wanneer er sprake is van een onbekende saboteur, dan wordt het motief van de sabotage onduidelijker.
We lezen (FO blz 28) dat Jan de Wilde van de commissarissen begrijpt dat Els in haar verleden verschillende andere mannen heeft  gehad. Een man is misschien, buiten het zicht van ieder ander, door Els afgewezen en wenste wraak. Mogelijk is Els een willekeurig slachtoffer. De dader heeft geobserveerd dat Els de gewoonte had haar gerief in haar auto te laten liggen. Dus was zij een voor de handliggend slachtoffer voor de verknipte geest.
Pierre van Mensel, Els haar rigger zegt (FO blz 100)  “Het moet iemand zijn geweest met een geweldige woede en haat tegen haar. Het plan is diabolisch en pervers. Daar is over nagedacht”.
Uitgangspunt is de sabotage vraagt om een plan.

De High Twist (FO blz 61 – 63): 
Bij de eerste sprong op zondag 5 november wordt Els geconfronteerd met een high twist. Een zeldzaam verschijnsel. Ze weet te ontwarren en maakt geen gebruik van de reserveparachute.
(De eerste sprong op de eerstvolgende dag is 18 november, de dodelijke sprong).
Faroek Özgünes beschrijft dat het mogelijk is geweest dat de hangriem van de reserveparachute toen al (5 november) was doorgesneden, maar aan het oog was onttrokken door de hangriem die er zich voor bevond.
Dat dit mogelijk is heeft hij gedemonstreerd gekregen door senior rigger Harry Swinnen. (FO blz 121).
Daar staat tegen over dat expert majoor Erwin de Clercq uitsluit dat wanneer de hangriem voor zondagavond 5 november zou zijn doorgesneden. Els had dit gezien had moeten hebben bij het plooien van het hoofdscherm. (FO blz 73)

Plan B:
Als we een tijdlijn gebruiken dan constateren we dat Els voor het eerst op vrijdag naar Marcel ging op 3 november 2006. (FO blz 61 en FO blz 87)  Ze had daarvan tevoren  bericht gedaan aan Els Clottemans (Babs).  
Op vrijdag 10 november is Babs conform afspraak naar Eindhoven afgereisd en staat Els bij het verlaten van het cafe plotseling voor neus van Babs, Marcel en vrienden. Babs had dus hierin geen enkele regie. Het was de eerste keer sinds mei 2006, maar mogelijk ook daarvoor,  dat Els en Babs tegelijk op vrijdag in Eindhoven waren. Om 2 uur s’nachts besluit Els om haar gerief uit de kofferbak te halen en mee te nemen naar het appartement. (FO blz 60) Vanaf dat tijdstip kan pas een plan door Babs opgezet gaan worden. Als Babs het gerief geopend zou hebben dan heeft ze waargenomen dat het gerief op 21 november naar de rigger zou gaan voor een repack van de reserveparachute. Dus had ze een plan B nodig ingeval er voor 21 november niet gesprongen wordt. We weten achteraf dat het niet veel gescheeld had of dat had plaatsgevonden.
Van te voren was te bedenken geweest dat ook in dat geval Babs één van de verdachten zou zijn geweest.
Maar in het plan van Babs, waarvan zij beschuldigd is, is helemaal geen mogelijkheid van plan B.

Een onbekende saboteur kan veel planmatiger te werk gaan
Hij kan tijd nemen om te observeren, voorbereidingen te treffen, bijv.  het ongemerkt toegang verschaffen van de auto. Mogelijk eerst om zijn of haar moverende redenen alleen de hoofdparachute saboteren op 5 november, en vervolgens beide parachutes saboteren. Plan B is dan het ontvreemden van het gerief uit de kofferbak voor dat het naar de rigger gaat. Of de onbekende saboteur is zo onbekend dat hij weet dat hij toch niet in beeld komt, en mogelijk dat hij of zij evengoed het doel bereikt als Els veilig was geland. Want overleven aan 3 riemen van een reserveparachute was ook mogelijk geweest.

Geen materiële bewijzen:
Els Clottemans is veroordeeld op grond van de overtuiging dat alle mogelijkheden die zouden leiden tot een andere dader uitgesloten zijn. Onder andere geeft artikel 5 van het verdict daar uitdrukking aan. De uitsluitingen van artikel 5 zijn op het onderdeel van dat inbraak in de auto van Els per definitie tot inbraaksporen moet leiden onvoldoende onderbouwd en dus kan inbraak door een onbekende saboteur niet uitgesloten worden.

Bernard de Vries. 13 augustus 2016

                                        
                                        IP-adres bezoeker: 128.127.47.21
                                        _

20-02-2017 om 16:57 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Trukendoos
  • Meer nieuws over Els
  • Eindelijk
  • Op weg naar de vrijheid (vrt)
  • Volgens HLN
  • Nog steeds niet vrij! (Nieuwsblad)
  • Volgens De Morgen : nog niet vrij
  • Bekent Els?
  • Antwoord: Ze MOET bekennen?
  • Aanvraag
  • GVA: Drie uren vrij
  • Breaking
  • Uit de gevangenis
  • Nieuwsblad: Interview
  • Tien jaar later
  • Verdict van correspondent
  • Wesphael vrij
  • Humo-augustus 2014
  • Verantwoording
  • Film in Japan
  • Japanse fillm
  • In Time Magazine
  • Haar open brief van 5 september2012
  • Vic Van Aelst vader
  • Haar advocaat aan het woord
    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 13/06-19/06 2022
  • 04/10-10/10 2021
  • 19/10-25/10 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 22/10-28/10 2018
  • 19/06-25/06 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 11/08-17/08 2014
  • 23/09-29/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goeie zondag
  • Goedemiddag
  • Een goeie zondag
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • lieve groetjes voor iedereen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoofdpunten blog frankie
  • Sorry
  • Intermezzo
  • Hoeken
  • Afscheid
  • Dank voor je bezoekjes!

    Hoofdpunten blog zondag
  • Durex
  • Stop discussie!
  • Nieuwe verkeersborden
  • Genderneutraal
  • Uitgangspunt
  • Vrijheid is zoek
  • Blijf toch thuis
  • Qatar 2022
  • Nostalgie
  • Normaal
  • Leve de windenergie!
  • Vierde prik
  • Wapenleveringen
  • No war
  • zozo
  • Hoe banaal!
  • Vrede
  • Met de trein
  • Export
  • Oh my God!
  • Leve de oorlog
  • Zand
  • Verwondering
  • Coronaincompetentie
  • Rijd elektrisch!

    Hoofdpunten blog ahazozo
  • Toch knap gevonden op Twitterx
  • En nu.... Afslanken!
  • Makkelijk
  • Parkeren
  • Slecht weer


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!