Vergeet een
kommetje soep en boterhammen: als het aan de Zweden ligt, gaan we binnenkort
een uurtje clubben tijdens onze middagpauze.
Om 12 uur 's
middags een club binnenstappen, een uurtje stevig dansen op techno- en
housebeats en daarna een broodje krijgen: dat is kort samengevat 'lunch beat',
een concept dat uit Stockholm overwaaide naar enkele andere Europese steden.
Het verschil met
het gewone uitgaansleven dat er geen alcohol geschonken wordt. 'Iedereen is
nuchter en omdat je maar een uurtje hebt, gebeurt alles heel snel en intens',
vertelt Daniel Odelstad, een van de bezielers van het concept. Ook aan de
zijkant staan, wordt niet geapprecieerd: 'als je niet wil dansen, moet je je
lunch ergens anders doorbrengen'. Bedoeling is dat je de werkdag doorbreekt met
wat beweging en na de middag weer fris -zij het een beetje bezweet- weer aan de
slag gaat.
De eerste 'lunch
beat' werd georganiseerd in 2010, toen kwamen er maar veertien mensen opdagen.
Ondertussen is het concept populair in Stockholm en werden ook in Finland,
Zweden en Portugal al middagfeestjes georganiseerd.
Natuurlijke schoonheidsmiddeltjes die de huid kunnen schaden
Natuurlijke
schoonheidsmiddeltjes die de huid kunnen schaden
BeautyU kent
het vast en zeker: de efficiëntie van de zogenaamde "wondermiddeltjes van
oma". Deze natuurlijke remedies blijken vaak veel betere resultaten op te
leveren dan professionele cosmetica en bovendien kunnen we deze middeltjes ook
gemakkelijk thuis vinden of bij een drogist verkrijgen.
Er zijn
uiteraard natuurlijke remedies die een goedkoop alternatief bieden. Al is het
wel belangrijk te weten welke bijwerkingen bepaalde producten hebben en op
welke manier ze op de huid moeten worden aangebracht. Het is bovendien niet
moeilijk om een passende remedie te vinden. Het volstaat om een kwaaltje te
'googlen' en honderden (natuurlijke) oplossingen verschijnen op het scherm. En
daar schuilt het gevaar. Het internet staat namelijk vol met foute tips en
trucjes die ons het gehoopte resultaat niet opleveren en vaak zelfs het
probleem erger maken door ons onnodig veel tijd en geld te laten verspillen.
Enkele fabeltjes ontrafeld:
1. Aloë vera
Veel cosmeticaproducten bevatten aloë vera. Het is dan ook logisch dat er op
het web veel aanbevelingen te vinden zijn die het rechtstreeks aanbrengen van
deze plant aanraden. Het is echter essentieel om te weten wat de ideale dosis
is en in welke gevallen het kan worden aangebracht.
Bovendien is het aan te raden de plant eerst te verdunnen in water en het blad
niet rechtstreeks op de huid te wrijven. Het gebruik ervan kan in bepaalde
gevallen zelfs het tegenovergestelde effect opleveren. De aloë vera plant wordt
door zijn bijtende effect vaak gebruikt om wratten te verbranden. Een kleine
hoeveelheid aloë vera kan problemen zoals acne behandelen, maar doseren is dus
belangrijk.
2. Olijfolie
De voordelen van extra virgen olijfolie zijn alleen bekend in de voeding en
niet de lichaamsverzorging. Een van de grootste leugens is dat je het beste je
kapsel kan inwrijven met olijfolie voor extra hydratatie. Maar opgepast, want
deze techniek kan zorgen voor vet haar.
Het is namelijk zo dat wanneer je je ingesmeerde haar wil afspoelen met water,
een mengsel van deze twee componenten ervoor zorgt dat het moeilijk uit het haar
te krijgen is. Sommigen proberen dan met veel shampoo de olijfolie uit hun haar
te krijgen, wat alles alleen maar erger maakt.
3. Citroen
Het gezicht insmeren met citroensap is volgens verscheidene websites de ideale
remedie tegen huidaandoeningen zoals acne. Andere bronnen raden aan citroensap
met water te vermengen en vervolgens met een watje aan te brengen. Alweer
nonsens. Er zijn mensen waarvan de huid aanzienlijk kan worden geïrriteerd als
ze gebruik maken van een droge citroen in plaats van een crème of lotion met
citrus.
4. Tomaat
Het gezicht inwrijven met een tomaat of tomatensap is ook af te raden. Een
tomaat heeft een hoge zuurtegraad, wat een agressieve reactie op de huid kan
veroorzaken. Het is beter het sap te mengen met yoghurt of room, ingrediënten
die de zuurtegraad van het product verminderen.
5. Zout
Ook met zout ga je het best voorzichtig om. Scrubben met zout kan kleine
huidwondes veroorzaken. Het is een te agressief en gevaarlijk product. We
kunnen gebruik maken van andere middelen, zoals gemalen koffie, om hetzelfde
effect te verkrijgen.
We kunnen dus besluiten dat het interessant is eerst een huidspecialist te
raadplegen of de werking van het product na te gaan alvorens de producten aan
te brengen.
Fjak@ weet niet welk weer het vandaag zal zijn daar ik alles op voorhand op men blog zet. Maar dit weet ik zeker ik was er toen bij, 66 jaar terug was het heel warm. Thuis geboren zullen ze direct geweten hebben dit is een natuurkind.
Het ongelezen boek viel naast hem neder;
Hij streek langs de ogen met een vage hand,
En keek naar buiten: 't eerste lenteweder
Betoverde het schemerende land.
Er was een waas van het aanvanklijk lover
Om het afzonderlijke, zwarte hout,
En iets als zoelte zweemde de avond over,
Maar waar de wind zijn vleugel sloeg was 't koud.
De lenten gingen en de lenten komen;
De wereld is een onverganklijk oord,
Waaraan de harten, eenmaal opgenomen,
Niet meer ontwijken dan door de éne poort.
Waarom dan zich in dromen te vergeten?
Laat het boek ongelezen. Wie, die 't deert?
Er is maar één ding, dat wij zeker weten:
Dat eens de lente ons nimmer wederkeert.
2 grote of 4
kleine pastinaken,
4 handjes rucola,
2 rijpe peren,
100 g noten,
Olijfolie,
Honing,
Peper, zout
Voor de
dressing:
150 g gorgonzola
(of andere pittige blauwe kaas),
3 el wittewijnazijn,
1,25 dl olijfolie,
Bereiding:
1. Schil de
pastinaken en snijd ze in staafjes van ca. 10 cm. Schil de peren en snijd ze in
dunne partjes.
2. Verwarm de oven
voor tot 200 °C. Smeer de pastinaakstaafjes in met olijfolie, peper, zout en een
lekje honing. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de
oven, tot ze mooie bruine randjes krijgen. Heb je geen oven, dan kun je ze ook
bakken in de pan. Rooster ook de noten in de oven (ca. 10 minuten) of in een
droge pan.
3. Maak de
dressing. Plet de gorgonzola en roer er de azijn en de olie onder. Breng op
smaak met peper en misschien nog wat zout.
4. Schik op elk
bord een handje rucola en verdeel er de peer, pastinaak en noten over. Giet wat
dressing over de salade en werk af met wat vers gemalen peper..
Ik kan een geheim bewaren ... voor een half uur dan toch
Ik kan een
geheim bewaren ... voor een half uur dan toch
Als je aan een
vrouw vraagt of ze een geheim kan bewaren, is het antwoord meestal volmondig
ja. Maar als je haar een geheim toevertrouwt, dan blijkt na een half uur al dat
ze het niet kan.
In een rondvraag
bij 3.000 vrouwen door huidverzorgingsspecialist Simple gaf één op de tien
vrouwen toe dat ze nooit een geheim kunnen bewaren, hoe persoonlijk of
vertrouwelijk het ook is.
Delen
Maar liefst 85 procent zegt enorm te genieten van een sappige roddel en kan die
dan ook moeilijk voor zichzelf houden. Meestal vertellen we een geheim al na 32
minuten door en breken we dus onze belofte. Afhankelijk van het soort nieuwtje,
zijn onze man, mama of beste vriendin de eerste die de roddel te horen krijgen.
En hoewel we weten dat vrouwen niet kunnen zwijgen, houdt dat ons toch niet
tegen om onze eigen geheimen aan iemand door te vertellen. Bijna de helft zegt
af en toe nood te hebben om zijn diepste geheimen met iemand te delen.
"Vrouwen kunnen echt niet zwijgen", besluit de woordvoerder van
Simple daaruit.
Opvallend is ook dat 13 procent van de ondervraagden soms expres een geheim
vertelt aan een vriendin die niet kan zwijgen, omdat ze willen dat het nieuwtje
zich verspreidt.
Zwijgen
Toch is er een verschil tussen een simpele roddel en het doorvertellen van
iemands diepste geheim. "Vrouwen moeten weten wat ze kunnen onthullen en
wat ze geheim moeten houden. Dat kan door jezelf in de positie te plaatsen van
degene die jou iets toevertrouwt", zegt psychologe dr. Christine Bundy.
"Als je denkt dat het de andere persoon ontgoocheld of verdrietig zal
zijn, dan hou je het best voor jezelf, hoe moeilijk dat ook is. Dat ben je hem
of haar verschuldigd, zeker als het om iets persoonlijks gaat. Je wil toch niet
gezien worden als een verrader? Dat weegt niet op tegen een beetje
geroddel", besluit ze.
Hier zitten ze, de dames middelbaar,
De meeste met vriendinnen, zonder kroost.
Een schaaltje comfort food, een kopje troost.
Het werken is gedaan, het baren klaar.
De rimmel is nu rimpel en het haar
grijsweg verlakt tot Chestnut, Golden Coast.
Geen schaamte meer, 't is rouge als ze bloost
of opvliegers. Niets roept: bevrucht me maar.
Ik neem de koffietip. Een zoete droom
van koffie, appeltaart, likeurtje, room,
proef het bewijs waarop ik zit te kauwen:
er zijn toch mannen die ons strelen willen,
al is het enkel onze smaakpapillen.
De warme bakker troost verjaarde vrouwen.
Nood aan meer energie? Voeg dan groenten toe aan je ontbijt
.
Nood aan meer energie? Voeg dan
groenten toe aan je ontbijt
De meeste mensen grijpen 's ochtends
spontaan naar granen en fruit, maar wist je dat groenten toevoegen aan je
ontbijt je energie nog meer kan boosten? Bovendien geven ze je lichaam een
gezonde lading vitaminen rechtstreeks van de bron.
Hier volgen alvast drie leuke
manieren om groentjes te versmelten met je ontbijt:
Ruil je appel om voor jicama
De gezondheidsvoordelen van appels zijn je allicht bekend, maar de jicama heeft
een gelijkaardige textuur en smaak met minder suiker, meer vezels en vier keer
zoveel vitamine C! Voor wie deze knapperige, zoete wortel niet zou kennen: de
jicama is afkomstig uit Mexico en heeft een gele, papierachtige buitenkant en
een romig witte binnenkant. De textuur doet denken aan een rauwe aardappel of
peer en de smaak is zoet en leunt aan bij die van appels.
Verder bevat een jicama extreem weinig calorieën en is hij 1 of 2 maanden
houdbaar op kamertemperatuur. Bewaar deze wortel wel niet in de frigo omdat
koude hem schaadt. Hak hem in stukjes en dop deze in amandelboter of voeg ze
toe aan een lekkere kom yoghurt. Je kan de jicama ook gewoon uit de hand eten,
als je weinig tijd hebt om te ontbijten.
Zwier groenten in je roerei of omelet
In plaats van een omelet natuur of een doodgewoon roerei te maken, kan je
een energiebom creëren door voedingrijke groenten als spinazie, rode peper en
ui toe te voegen aan je eieren. Een handje vol spinazie, een eetlepel
versnipperde ajuin en een halve rode paprika (goed voor slechts 21 calorieën)
vormen samen een rijke bron aan vezels en vitamine C.
Bovendien geven deze waterrijke groenten je sneller een vol gevoel en bezorgen
ze je een mix aan essentiële vitaminen: A, E, K en B6. Het stopt nog niet want
ook ijzer, calcium, magnesium en kalium kunnen gewonnen worden uit dit
ontbijtreceptje. Ben je toch niet zo'n fan van spinazie of rode pepers, dan kan
je ook altijd tomaten, champignons of asperges toevoegen aan je eieren.
Gooi groentenrestjes in een smoothie
Niet alleen gezond, maar ook nog eens afvalvriendelijk... Als je bij het
avondeten groenten over hebt, gooi ze dan niet weg, maar bewaar ze een
vershouddoosje en zwier ze 's morgens in de blender voor een heerlijke
energierijke smoothie. Wortels, selder, broccoli, bieten, al deze groenten
mengen heerlijk met andere smaken. Om het geheel lekker zoet te houden kan je
appel, jicama of banaan toevoegen, maar ook amandelmelk met een vleugje vanille
of wat kaneel.
Zweetvoeten zijn aanlokkelijk voor
malariamuggen. Dat blijkt uit onderzoek van Remco Suer aan de Wageningen
Universiteit. De vrouwtjes gebruiken de voetgeur om de laatste meters naar hun
doel te vinden, aldus de Nederlandse universiteit vandaag.
Mensen opsporen
Een malariamug kan van tientallen meters afstand mensen opsporen via de
koolstofdioxide in de lucht die wij uitademen. Op weg naar het doelwit laat de
mug zich in de laatste meters echter leiden door de geur van bacteriën die op
de huid van de voet leven. Die zweetgeur is voor de mug zelfs sterker dan de
CO2.
Het onderzoek verklaart waarom muggen niet rond de mond steken, maar vaak bij
de enkels en voeten. De Wageningse wetenschapper ziet mogelijkheden het
zoekgedrag van de malariamug te verstoren en zo de verspreiding van malaria
tegen te gaan.
Computerherstellers vaak duur en niet altijd vakbekwaam
Computerherstellers
vaak duur en niet altijd vakbekwaam
Niet alle
computerherstellers weten simpele defecten te detecteren en te herstellen.
Sommige herstellers rekenen bovendien flink aan voor wat vaak maar enkele
minuutjes werk kost. Dat blijkt uit een studie van Test-Aankoop.
Test-Aankoop
wilde nagaan of computerhersteldiensten competent genoeg zijn om de oorzaak van
een defect te identificeren en op te lossen. Daarvoor werden in de vijf
grootste Belgische steden 24 herstellers aangesproken met een defecte pc van
vier jaar oud, dus buiten de garantietermijn.
Het ging om twee afzonderlijke pannes: een hardwareprobleem en een
softwaredefect. In principe kunnen beide problemen binnen de tien minuten
worden opgelost, zonder dat de klant bestanden, programma's of instellingen
verliest.
Groot prijsverschil
Uit de steekproef bleek dat er voor de herstelling gemiddeld 83 euro werd
aangerekend en dat het prijsverschil opliep tot 185 euro. De goedkoopste
hersteller rekende 15 euro aan, de duurste net geen 200 euro. Ook tussen de
hersteldiensten van ketens vond Test-Aankoop grote verschillen.
Onnodige kosten
Bepaalde herstellers rekenden flink door voor extra onnodige kosten, zoals
extreem dure back-ups (tot 75 euro) of de vervanging van de harde schijf, die
helemaal niet stuk was.
Test-Aankoop raadt aan om sowieso regelmatig back-ups te maken van bestanden,
niet alleen voor de zekerheid, maar ook om eventuele kosten bij een herstelling
te drukken. Bovendien vraagt de consument het best altijd vooraf een schatting
van de herstelkosten. Uit de studie van Test-Aankoop blijkt overigens dat de
prijs van de herstelling in die gevallen vaak een stuk lager ligt.