Nieuw behangpapier houdt muur recht bij aardbeving
Nieuw
behangpapier houdt muur recht bij aardbeving
EQ-top is een
nieuw type behangpapier dat gemetselde muren samenhoudt tijdens een aardbeving.
Het behangpapier, dat eigenlijk weinig met papier te maken heeft, werd
ontwikkeld aan het Instituut voor Technologie in het Duitse Karlsruhe.
De eerste testen
werden gedaan met een behangpapier uit koolstofvezels. Dat bleek de schade
echter alleen te vergroten, waardoor beslist werd om over te schakelen op een
variant uit glasvezel. De resultaten van die testen leverden veel betere
resultaten op, en na wat bijschaafwerk is het product nu klaar voor de markt.
De glasvezeldraden worden in verschillende richtingen met elkaar verweven, tot
er een duurzaam en elastisch geheel verkregen wordt. Het behangpapier kan
vervolgens met een speciale lijm, ontwikkeld door Bayer, op een gemetste muur
gekleefd worden. Het aangebrachte papier verdeelt de energie van een aardbeving
gelijkmatig over de hele muur. Dat zorgt ervoor dat er veel minder snel breuken
ontstaan.
Of je nu alleen
woont of bij je partner: het is belangrijk om je mannetje te staan. Als je deze
huishoudelijke klusjes zelf kan klaren, ben je alvast heel goed bezig.
1. Een spin of
andere ongewenste diertjes verwijderen. Je hoeft niet te gillen als je een spin
in de douche, een wesp in de living of een kakkerlak in de keuken ontdekt. Houd
jezelf onder controle en verwijder het beestje. Je bent veel groter, dus het zal
je zeker niet aanvallen.
2. Je stofzuiger verversen. De zak van je stofzuiger verversen is een
onaangenaam klusje, maar wel noodzakelijk. Als je even op je tanden bijt is het
zo voorbij.
3. Een gat in de muur dichten. Als je dit probeert, zal je merken dat het best
een leuke bezigheid is. Laat wat muziek afspelen en ga aan de slag. Extra: heb
je enkele kaders die je wil ophangen, maar hoop je stiekem dat een vriend zijn
hulp aanbiedt? Wacht niet langer. Schaf je een hamer en enkele nagels aan,
bekijk eventueel een handleiding op internet en ga aan de slag. Achteraf zal je
trots zijn op je werk.
4. Alles in huis een vaste plek geven. Een slordig huis werkt op je gemoed.
Geef elk item een vaste plaats en ruim regelmatig op. Je zal merken dat je
daardoor ook ruimte schept in je hoofd.
5. Je meubels verplaatsen. Heb je geen budget om je interieur op te frissen?
Dan kan het helpen om enkele meubels te verplaatsen voor een frisse sfeer in
huis. Zorg dat je zelf je zetel, tafel en/ of stoelen kan verplaatsen, dan is
de voldoening na het herinrichten nog zo groot.
6. Weten wat gedaan in geval van een gaslek. Neen, een gaslek hoef je zelf niet
te repareren. Zorg echter wel dat je weet wie je moet bellen als je ooit met
het probleem te maken krijgt.
7. Je internetverbinding herstellen. Het voelt zo goed als je exact weet hoe je
een verbroken verbinding oplost zonder daarvoor de hulp van een techneut in te
roepen.
8. Een lekkende kraan repareren. Echt moeilijk is het niet en veel tijd neemt
het ook niet in beslag. Als het water weer keurig stroomt, ben je trots op
jezelf en kan je dag niet meer stuk.
9. Je toilet ontstoppen. Je hoort ons niet zeggen dat dit een plezierige
bezigheid is, maar makkelijk is het klusje meestal wél. Onze tip: koop een
krachtige ontstopper en een toiletzuignap. Zo moet je geen dure loodgieter
betalen.
10. Je rekeningen op tijd betalen. Als je alles op tijd betaalt en weet hoe je
moet internetbankieren, voel je jezelf een getalenteerde zakenvrouw. Daarna kan
je jezelf een aperitiefje inschenken bij wijze van afterworkparty.
Hoewel
reclamecampagnes, etalages en winkelrekken laten uitschijnen dat er een wereld
van verschil bestaat tussen verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen, is
daar op een paar details na, weinig van aan. Voor het promoten van deze
lotions, shampoos, noem maar op, wordt sluw ingespeeld op stereotypen die
ontelbare mensen over de streep trekken om het goedje te kopen.
Denk maar aan de
wetenschappelijke toets die wordt gegeven aan de layout én merknamen van heel
wat producten 'voor hem'. Bij vrouwen zie je dan weer vooral bloemen, vruchten
en fashion verschijnen.
Verzorging voor
hem en haar: een duur fabeltje?
Eén pot nat
Uit een onderzoek van de Environmental Working Group blijkt dat de gemiddelde
man dagelijks 6 verschillende producten gebruikt, goed voor 85 verschillende
ingrediënten. Voor vrouwen zijn dat 168 ingrediënten verspreid over een
gemiddelde van 12 producten per dag. Los van het verschil in hoeveelheid, is er
maar weinig dat deze 'genderspecifieke' verzorgingsproducten van elkaar
onderscheidt.
Er is echter 1 fundamenteel aspect waar zwaar op ingespeeld wordt en dat is
geur. Dr. Bobby Buka, dermatoloog in New york, ziet het zo: "De producten
bevatten overduidelijk andere geuren, maar in termen van ingrediënten voor
mannelijke versus vrouwelijke huid, zijn ze vrijwel identiek".
Psychologie Verder is het ook zo dat de markt nog meer inspeelt op vrouwen omdat we nu
eenmaal vatbaarder zouden zijn voor de holistische effecten van allerhande
botanische ingrediënten. We worden dan ook vaak overspoeld met 'must-have'
producten die de allernieuwste en -beste extracten bevatten. Toch heeft ook dit
niets met noden te maken, maar wel met de wensen van consumenten. Dokter Buka
stelt namelijk dat zowel huidproblemen als de juiste oplossingen ervoor bij
mannen en vrouwen quasi identiek zijn.
Uitzondering Eén probleem treft echter hoofdzakelijk vrouwen en dat is huidverkleuring.
De bruine vlekjes die met de leeftijd opduiken, worden veroorzaakt door
oestrogeen. Daarom bevatten vrouwenproducten vaak meer pigmentverlichtende
stoffen in tegenstelling tot mannen- of unisexverzorging.
Wat wil ik hiermee nu zeggen wel elke hond moet een goede
opvoeding krijgen via de hondenschool Of is het je eerste hond niet kun je dat zelf ook wel leren.
Vorige weel had ik het al over honden kleding, welnu gaat het over wat een
plezier de ene hond krijgt van zijn baasje tegenover de andere.
Daar zijn baasjes die hun honden de ganse dag in hun kot
zetten buiten zogezegd als waakhond.
Erg als dat je buur is want die honden blaffen de ganse dag
door uit verveling.
Dan heb je zoals de meeste en zo als het moet mooi
aangelijnd gaan wandelen en de hondenpoep oprapen in een plastiek zakje doen
wanneer de hond zijn behoefte gedaan heeft en vlug naar huis gaan.
Plassen voor een hond is iets anders, je denkt soms maar
waarom tegen onze brievenbus en niet deze van de buren. Wel elke hond bakent
zijn terrein af dus deze brieven bus is van hun en niet van die andere, maar
het regent genoeg in ons landje je brievenbus gaat er niet vangroeien .
Maar dan heb je volgens mij , ik kan volledig verkeerd zijn
hoor maar ik geef men hond zijn plezier van vrij los te lopen waar het nog kan,
akkoord er zijn nog weinige plaatsen .
Nu vanaf de eerste dag dat we Pucky hadden zijn we al
begonnen met een klein beetje vrijheid te geven.
Maar eerst voordat hij door ons aangenomen werd zijn we naar
de dierenarts gegaan om te vragen of alles ok was met de jonge puppy , zo niet
heb je het recht hem terug naar de kennel waar je hem aangekocht hebt ofwel een
andere puppy ofwel je geld terug te vragen, dat staat op je aankoop bewijs een
jaar garantie, niet als het je eigen fout is natuurlijk. Dit na dat het ons is
overkomen de hond had een hartziekte maar wie ziet dat nu het eerste jaar , het
zijn tenslotte puppys dat eerste jaar.
Bij de buren die hondenliefhebbers zijnin onze straat ben ik Pucky gaan voorstellen
zonder leiband hij liep mooi naast mij alhoewel we nog niet in ons eigen huis
geweest waren, ja hier rijden ook veel autos maar hij ging milimeter van mij
weg.
Dan is hij in zijn eigen thuis gekomen, ging heel
voorzichtig opzoektocht.
Vanaf de tweede dag een weg gevonden waar Pucky mooi alleen
kan loslopen, in zijn geval crossen
En je zag het geluk zo op zijn snuitje.
Nu is hij van vrijdag 7 maand geworden , dacht gisteren we
gaan het eens een andere weg zoeken, volledig vergeten wat men man daar heeft
voorgehad met onze vorige hond.
Ver kan ikzelf niet gaan wandelen maar deze afstand zou wel
te doen zijn, dus blij gezind weg.
Mooi aan de leiband tot op het moment waar praktisch niemand
komt doordat de weg daar zo slecht is. Pucky croste in een snelheid vooruit ,
kwam gezwind terug naar mij gelopen , kreeg een likje en oeps hij ging ineens
de berm af dacht direct aan onze vorige hond Kwispel dacht dat was een grote
hond nu deze kleine rakker ai mijn hart , ik zag alleen zijn hoofdje wat haar
erboven al crossend erdoor vliegen in een
echt moeras.
Daar stond ik dan geen 20jaar meer om zomaar de berm af te
springen, wat kan ik nu toch doen.
Geroepen op Pucky maar daar was ook een prikkeldraad en ook
een elektrische draad. Pucky kwam nogmaals voor me staan daar beneden, dat ik zijn hevig geelkleurige leiband naar
beneden liet zakken en gelukt hij wou die pakken terwijl ik dat ding stilletjes
naar boven trok en oef Pucky stond naast mij schudde hem eens goed af het had
hem deugd gedaan maar wat een stank.
Pucky droogde snel op maar men kleren waren nat,dat was
niets maar die stank.
Kom opvlug naar huis
de korstte weg via het rusthuis , weer een stommiteit van mij, ach hier zie dat
is lang geleden iedereen kent dat wel maar je geraakt daar moeilijk weg ken zoveel
mensen. Ook mensen van vroeger nu dement waar de kinderen nu mijne ouderdom
natuurlijk die gastjes van toen en maar van vroeger vertellen. Voor velen van
de mensen die dement waren was ik nu ineens hun moe, wel je hebt deze mensen
dan zo goed gekend dat doet verdorie hartzeer.
Enfin thuis gekomen Pucky een bad gegeven en ik al men
pyjama aan en we snurkten beiden.
Als men man thuis kwam van zijn altijd 100 km fietstocht
moest hij lachen vergeten dat we dat nog eens voorgehad hebben en al kennis
gaan maken met de afdeling waar we misschien ook ooit terecht zullen komen.
Al met al was het een hele mooie stinkende dag voor mij en
Pucky.
Aardappelwafels. Worteltaart, uit
die absurde mop van het konijn en de bakker. Verder gaat de gemiddelde kennis
van groentedesserts vaak niet. En toch zetten steeds meer restaurants ook aan
het eind van de maaltijd groenten op het menu. Maar is het ook lekker? Welke
combinaties zijn mogelijk? Laat u inspireren.
Opvallende vaststelling: serveert
een chef vlees in zijn voorgerecht, in combinatie met een schijfje peer of een
stukje meloen, dan vindt niemand dat echt vreemd. Worden er rode bieten in de
chocoladecake gegooid, of als apotheose van het menu zoete erwtjes geserveerd,
dan gaan de wenkbrauwen van het tafelgezelschap wel gemakkelijk de hoogte in.
Toch zetten koks tegenwoordig steeds vaker groenten op hun dessertkaart. In
Amerikaanse sterrenzaken wordt panna cotta met sluimererwten geserveerd, net
als nagerechten met gekaramelliseerde mais en combinaties van venkel met witte
chocolade. Niet eens zo vreemd, vinden ze aan de Italiaanse Amalfikust, waar al
honderden jaren gesmuld wordt van de combinatie chocolade en aubergine, onder
de prachtige naam melanzane con la cioccolata all'amalfitana. Ook in
Thailand duiken groenten op na de maaltijd, in de vorm van een soort marsepein
die gemaakt wordt uit bonen. Ook online vind je massa's recepten voor
courgettebrownies, tomatencake met olijfolie en kaneel of kaastaart met
bloemkool en frambozen. Bij ons blijft het dan weer opvallend stil.
ONBEKEND IS ONBEMIND
Het is een strijd die chef Frank Fol, die al meer dan twintig jaar bezig is met
groenten in al hun facetten, sinds jaar en dag voert. 'Groenten lijken in onze
eetcultuur niet bij desserts te horen', zegt hij. 'We kennen hier nu eenmaal
geen klassieke nagerechten waarin ze worden verwerkt. Zelfs nu, in een tijd
waarin steeds meer mensen terugkeren naar hun moestuin en beseffen hoe
belangrijk het is om veel groenten te eten, blijft er een drempel als het over
desserts gaat. Toen ik twintig jaar geleden spinazie-ijs begon te serveren,
trouwens een overheerlijke combinatie, merkte ik dat het ofwel grote liefde
ofwel grote weerstand oproept. De helft van de klanten wilde er niet eens van
proeven en stuurde een gesmolten bolletje ijs terug naar de keuken. Tegelijk
waren er ook veel klanten die jarenlang terugkwamen voor mijn dessert met gekaramelliseerd
witloof en een appelsausje'.
Het is dus niet helemaal onlogisch dat chef-koks in deze tijden van economische
onzekerheid eerder voor vaste waarden kiezen, en niet te gek doen aan het eind
van de maaltijd. 'Tegelijk is dat jammer', vindt Fol, 'want vaak is het echt
een kwestie van "onbekend is onbemind". Aardappelijs is even lekker
als vanilleijs, alleen schrikt de naam mensen af. Hetzelfde met groentesauzen
met combinaties als spinazie-peer, of gebakjes met groenten zoals courgettecake.
Mensen halen er al de neus voor op nog voor ze ervan hebben geproefd, omdat het
niet logisch klinkt. Laat je hen proeven, dan blijkt vaak dat ze het heel
lekker vinden, omdat het overdreven zoete van veel desserts wordt
uitgebalanceerd.'
ERWTJESCAKE
Daarnaast is het dessert ook een goed moment om extra groenten in je dagmenu te
verwerken, weet Fol. Dat kunnen we best gebruiken, als we de cijfers mogen
geloven. 'Recent onderzoek heeft uitgewezen dat slechts één Belg op de vijf
elke dag 400 gram fruit en groenten eet, zoals aangeraden door deskundigen',
zegt hij. 'Eigenlijk moet je vijf porties van 80 gram per dag eten, verdeeld
over drie porties groenten en twee fruit. Nochtans denken veel mensen dat ze
die hoeveelheid gemakkelijk halen: zeventig procent van de ondervraagden meent
dat het perfect goed zit met zijn inname.'
Meer groenten in onze desserts dus. Is het dan enkel een kwestie van een
kommetje erwtjes in het beslag voor de quatre-quarts, of moeten we op andere
zaken letten? 'Het is vooral een kwestie van experimenteren en je buikgevoel
volgen', zegt Fol, 'maar erwtjes kunnen perfect in een cake, net als
paprikasnippers. Probeer wel zo veel mogelijk vocht uit de groenten te
verwijderen voor je ze bij het beslag doet, anders kan het te nat worden. Voor
de rest kan heel veel. Combinaties als rode biet en chocolade zijn heerlijk,
net als gele paprika met vanille.'
FOODPAIRING
Systemen als foodpairing, waarbij de componenten van producten wetenschappelijk
worden vergeleken om te zien of ze bij elkaar passen, kunnen helpen bij het
combineren, maar het blijft toch een kwestie van testen en proeven. Soms blijkt
een combinatie tegen te vallen, ook al zou ze lekker moeten zijn volgens het
systeem.
'In Nederland heeft de ijsbereider Theo Clevers vorig jaar nog de culinaire
innovatieprijs van Smaakvol gewonnen met zijn ijs van oranje paprika. Alleen
bleek uit testen dat de markt er nog niet helemaal klaar voor is', vertelt Fol.
Ook in het Brusselse ijssalon Comus Gasterea vind je heel wat groente-ijsjes.
Aubergine-, wortel-, venkel- en witloofijs gaan er over de toonbank, al lijkt
het ons sterk dat dat soort gekke smaken ook nog maar een gooi zou kunnen doen
naar de populariteit van een bolletje vanille of chocolade.
Toch geeft Frank Fol niet op. 'Vorige week heb ik nog een paar groentedesserts
voorgeschoteld op een diner in Zuid-Afrika, en de reacties waren lovend. Geen
beter moment dan nu, daar geraak ik steeds meer van overtuigd.'
Omdat het crisis
is. Omdat er eigenlijk nog zo veel in de koelkast ligt. Omdat het een gedroomd
excuus is om te experimenteren in de keuken. Of omdat het gewoon een goed
gevoel geeft. Restjeskoken brengt rust.
Afval bestaat
niet is de leuze van een groot afvalverwerkend bedrijf. Dat is een mooie.
Natuurlijk bestaat afval wel en geen klein beetje. Alleen al in de keuken gooit
elk huishouden fortuinen weg. Niet alleen bokaaltjes en bloemkoolbladeren, maar
ook zon tien procent van al ons kostbare eten.
Zo hard bestaat
afval.
En tegelijk
blijft elk bokaaltje perfect bruikbaar, zijn de bladeren konijnenvoer of
compost en is het kostbare eten een overschotje waar nog aardig wat van te
koken valt. We noemen het afval omdat we er niks meer mee willen aanvangen.
Waarom eigenlijk niet?
Restjeskoken is
relaxed. Doe gewoon boodschappen voor de helft van de dagen en kook op de
andere dagen met de overschotjes. Het helpt om altijd wat lang houdbare
smaakmakers in huis te hebben: peterselie, knoflook, olie, oude kaas, eieren,
gedroogde tomaten en broodkruim (ook een restje). Het helpt ook om af te
stappen van de dwanggedachte dat eten altijd vers moet zijn. Mensen klagen
weleens dat de soep in hun bedrijfsrestaurant sporen draagt van de spaghettisaus
van gisteren. Dat pleit voor hun bedrijfsrestaurant, vind ik. Er wordt weinig
verspild en de soep heeft tenminste smaak.
Veel dingen zijn
veel lekkerder als ze al even gestaan hebben, of als er iets in zit wat al even
geleefd heeft. Maar zelfs van een miezerig bakje gekookte aardappelen kun je
nog iets smakelijks maken. Kijk maar.
10 RESTJES-TIPS
Aardappelschillen:
maak ze schoon, frituur ze, zout ze en je hebt chips.
Kookwater van
groente, aardappelen, peulvruchten, pasta en rijst doet het prima als bouillon
voor soepen, sauzen en risotto. Zeker als je ook nog wat weekwater van
gedroogde paddenstoelen bewaard hebt.
Over
risotto gesproken: ook dat is een prima basis om overschotjes bereide
groente te verwerken. Geroosterde pompoen, gebakken bloemkool, bonen, asperges,
tomatensaus: gewoon aan het eind toevoegen, als de rijst gaar is.
Nog zon
Italiaanse toverformule is minestrone, een maaltijdsoep waarin allerlei
stukken groente gaan die je anders zou weggooien: broccolistronken, radijs- en
selderijblaadjes, koolnerven. Vuistregel: alle harde groente moet je
kleinsnijden en samen met ui en selderij lang (lang!) stoven, tot je bijna een
compote hebt. Alle tere blaadjes gaan er pas aan het eind in. En halverwege,
nadat je water hebt toegevoegd aan de bijna-compote, kun je een parmezaankorst
in de soep gooien en even laten meesudderen.
Oud brood kun
je, als het kurkdroog is, verkruimelen tot paneermeel. Halfdroog laat
het zich gewillig tot croutons verwerken: oven voorverwarmen op 200 °C, brood
in blokjes snijden, scheutje olie en een snuif specerijen of kruiden in een kom
doen, broodblokjes erdoor en tien minuten bakken op een bakplaat.
Het groen van
prei en selderij, de steeltjes van paddenstoelen en peterselie, de botjes van
kip en de graten en koppen van magere zeevis kun je bijhouden (desnoods in de
diepvriezer) om bouillon te maken. Groentebouillon hoeft niet per se een klus
te zijn: gooi wat groenterestjes, kruiden, ui en knoflook in het kookwater
wanneer je bonen, kikkererwten of linzen kookt. Je kookwater wordt zo bouillon.
Steeltjes van
verse koriander zijn smaakbommetjes. Bewaar ze (ook in de diepvriezer) en
verwerk ze, fijngehakt, in currys of in hummus.
Gekookte
aardappelen nemen in de koelkast soms storende smaken op. Je kunt ze ook
minstens een dag op het aanrecht bewaren als je ze daarna bakt of in koekjes of
soep verwerkt.
Stap af van
het idee dat een klein overschotje het bewaren niet waard is. Enkele lepels
pasta kunnen een smaakmaker zijn voor soep of frittata, een klein restje
soep kan een stoofpot verrijken, een klein kommetje rijst wordt een heel bord
nasi goreng.
Een restje
verse kruiden kun je met wat olie en nootjes of pitten verhakken tot pesto, of
met boter en zout tot kruidenboter. Tip: vries ze in in ijsblokjesbakjes,
maak ze los en bewaar ze in zakjes, zodat je ze in kleine porties kunt
gebruiken. Om pasta te pimpen, bijvoorbeeld.
Er verschijnen weer overal berichten dat kleine hondjes met kouder weer
een jasje aan moeten.
Nu wordt dit door velen verkeerd opgevat en zie je met temperaturen van 10
graden boven nul honden als jack Russels en boomers e.d. met jasjes aan. kleine
hondjes hoeven niet per definitie kledij aan. Het gaat ook niet om de grootte
van de hond, dat deze het daardoor eerder koud zou hebben. Veel (z.g.n.
juffershondjes ) bibberen altijd. Van spanning, opwinding of ingehouden
frustratie. Het bibberen van een hond duidt dus niet altijd op het koud hebben!
Een hond gaat mee met de seizoenen. Wanneer het kouder wordt, maakt de hond een
dikkere vacht aan. Honden die altijd buiten in een kennel verblijven, hebben
een dikkere vacht dan honden die altijd binnen zitten. Het is dus van belang
dat je gewoon veel met de hond naar buiten gaat. Zo went hij aan de kou en kan
zijn vacht zich aanpassen. Er zijn uitzonderingen, zoals b.v. de naakthondjes,
die vanzelfsprekend wel een jasje nodig hebben als het kouder wordt.
Ook honden zonder ondervacht; Korthaar of Gladhaar, honden met deze vachtsoort
hebben korte dekharen en nagenoeg geen ondervacht. Doordat de onderwol afwezig
is kan het voorkomen dat er bij dit soort honden tijdens de ruiperiode kale
plekken ontstaan. Deze bevinden zich dan bijvoorbeeld in de hals of de
borststreek. Maar als de kou is ingetreden, is de vacht doorgaans ook goed door
de rui heen en ook kort haar kan voldoende isoleren!
Toch wil het niet zeggen dat honden met deze vacht het altijd koud hebben!
Wanneer je een hond al vroeg gaat wennen aan jasjes etc. , geef je de hond niet
de kans aan kou te wennen en aan te passen. Ga er dus niet vanuit dat, omdat
jij denkt dat het te koud is, de hond een jas aan moet. In extreme
weersomstandigheden, b.v. bij regen, hagel of sneeuw in combinatie met koude
wind, kan het soms noodzakelijk zijn de hond een dekje aan te geven. Maar je
zult merken dat wanneer je de hond niet zo snel iets aan geeft, deze ook geen
tekenen van kou vertoont.
Een hond, die van zichzelf al een dikke jas aan heeft, is echt niet blij met
die extra jas die vaak ook nog belemmerend strak zit! En kleine hondjes hebben
het niet per definitie kouder dan grote honden. Er zijn grotere rassen met
eenzelfde vacht als de kleine rassen, maar die niet zo snel een kledingstuk aan
krijgen als de kleintjes.
Het stimuleren van het dragen van jasjes (hondenkleding) komt voornamelijk
vanuit de commerciële hondenhoek! Kijk dus eerst of het wel noodzakelijk is
voor jou hond voor je deze iets aan trekt. Hoe schattig of stoer je het ook kan
vinden, je hond is niet altijd blij met kleding!
Soms denk ik: ik zeg u, zolang ik je al ken, hoewel ik heel gewoon geliefde van je ben en je nooit doet alsof je ouder bent dan ik, daarbij: het geldt ook andersom. Voor jou ben ik geen jij. Laatst zei je: ik zeg u, zolang ik je al ken, hoewel ik heel gewoon geliefde van je ben en het normaal zou zijn als ik je altijd joude. Maar ik vind u erg mooi. U is het kortste woord om van elkaar te houden.