Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloumi kaas de echte uit Cyprie, wie kent deze lekkernij al.



.


Halloumi
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kaas om te bakken en te grillen! (best grillen)

Halloumi (Grieks: χαλλούμι, Turks: Hellim)

Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas is vooral bekend door de goede bak en gril eigenschappen. De kaas smelt niet zo snel in de pan en krijgt een mooi bruin korstje.
Uiterlijk/structuur:
De kaas ziet eruit als een witte verse kaas in een blokvorm. Het uiterlijk is te vergelijken met dat van Fetakaas. De structuur van de kaas ligt tussen fetakaas en mozzarella in. De kaas heeft het elastische van mozzarella maar het stevige van fetakaas, maar dan veel minder brokkelig. De kaas is vaak vacuüm verpakt waarbij soms wat munt in de verpakking wordt gedaan. Dit is deels voor de smaak maar werkt ook anti bacterieel.

Ingrediënten:

De kaas wordt traditioneel gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk maar soms ook spijtig van koeienmelk. Vooral industrieel geproduceerde halloumi bevat meer koeienmelk dan geiten- en schapenmelk. Dit verlaagt de kosten voor het produceren van deze kaas, wat deels wel ten kosten gaat van de specifieke smaak en textuur.Dus goed uitkijken dat je verse halloumi kaas kunt kopen.
Waar in de gespecialiseerde kaaswinkels en in sommige Delhaize winkels meestal te vinden afdeling veggie.
Hoe erkent men nu de verse kaas, de kleur moet alleszins wit zijn anders meer geelachtig is met koeienmelk en verliest 50%
zijn smaak.Kleur wit en best aankopen in de betere kaaswinkels.

Smaak:

Halloumi is een romige kaas die wat rubberachtig aanvoelt. Ongebakken lijkt de kaas een beetje op taaie fetakaas, maar gebakken of gegrild krijgt de kaas een heerlijk krokant korstje, terwijl hij van binnen lekker zacht en iets taai blijft. Halloumi is een stuk minder zout dan fetakaas. Maar wel goed gekruid.

*De smaak van halloumi hangt sterk samen met de kwaliteit. Net zoals de ene mozzarella totaal niet te vergelijken is met de andere. Zo heeft een mozzarella van 79 cent totaal geen smaak vergeleken met een goede buffel mozzarella van de kaaswinkel. Dit geldt ook voor halloumi, dus zorg dat je een goede verse halloumi te pakken krijgt

Gebruik:

De kaas wordt meestal gebakken of gegrild en kan voor veel verschillende soorten gerechten gebruikt worden, van salade tot broodje pita, van BBQ spies tot in combinatie met watermeloen of varkensvlees. Erg veelzijdig dus. Smakelijk , Fjak@.

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

28-03-2011
bedankt voor de tip, Fjak@
Trouwens hoe ben je bij die naam gekomen en dan bedoel ik je blognaam, want wel iets speciaals hé? Lieve groetjes

28-03-2011 om 10:52 geschreven door natoken




Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!