xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Halloumi kaas - Vegetarische Spiesjes
***Deze kaas is te verkrijgen in de betere kaashandel, gewoonlijk 250gr maar liefst op bestelling. Het is Cyprische geitenkaas, heel gekend behalve in ons landje.
Ingrediënten: 350 gr halloumi kaas 1 middelgrote paprika 1 middelgrote rode ui 4 tot 8 niet te grote champignons Verse tijm, oregano, rozemarijn, munt en peterselie 1 grote knoflookteen ca 0,5 dl olijfolie het sap van 1 limoen (zwarte)peper uit de molen 2 platte metalen spiesen Maak een marinade van ca 1 eetlepel van de gemengde verse kruiden, de olie, het limoensap, de geplette knoflook en de peper.
Snijd de kaas in blokjes van ca 2 bij 2 cm en doe die in de marinade. Laat de kaas met de champignons ca 24 uur marineren in de koelkast in een glazen of stenen schaal. Schep af en toe om. Vet de spiesen in, snijd ze paprika en de ui in stukjes van ca 2 bij 2 cm. Begin en eindig elke spies met een champignon. Rijg daartussen telkens een stukje ui stukje paprika en een stukje kaas. Gril de spiesen op de barbecue ca 10 minuten. Keer ze regelmatig en bestrijk ze regelmatig met de overgebleven marinade.
De spiesen kunnen als bijgerecht fungeren of als zelfstandig gerecht met een frisse salsa van: 4 stevige tomaten 1/2 rode ui 1 groen pepertje zonder zaadlijsten 2 el vers korianderblad sap van 1 limoen een weinig olijfolie en een paar drupjes notenolie zout en peper uit de molen .
Snij de tomaat in brunoise, de ui en de groene peper fijn snipperen en door elkaar mengen. De koriander en het limoensap toevoegen, op smaak brengen met peper en zout. Minstens en paar uur op voorhand maken.
|