xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Quesadilla's met avocado
Nodig
- 1 rijpe avocado - 120 g plattekaas - 2 koffielepels chilisaus - 6 takjes koriander - 8 kleine tortilla's - 150 g cheddar, geraspt - 6 lente-uitjes
Voor de tomatensalsa - 3 romatomaten - 1 rode ui - 1 kleine rode chilipeper (optioneel) - 2 eetlepels olijfolie - peper en zeezout - 2 limoenen waarvan 1 in kleine partjes gesneden als garnituur
Bereiding - Begin met de salsa: snijd de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn en meng met de tomatenblokjes. - Besprenkel de tomaten en de rode ui met wat limoensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Eventueel mag je hier ook een fijn gesnipperd chilipepertje onder mengen als je de salsa wat pittiger wil. - Snijd de koriander fijn en meng de helft van de koriander onder de tomatensalsa. - Snijd de avocado open en verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de chilisaus, het sap van een halve limoen en de plattekaas in een keukenrobot (foodprocessor) en breng op smaak met peper en zeezout. Snijd de koriander fijn en meng onder het avocadomengsel. - Leg 8 tortilla's open op een werkblad en schep telkens een flinke eetlepel van het avocadomengsel op elke tortilla. Verdeel de geraspte cheddar en de fijngesnipperde lenteuitjes over de tortilla's. Leg de overige tortilla's erbovenop en druk lichtjes aan. - Bak de quesadilla's ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde in een droge grillpan op een middelhoog vuur. - Snijd de quesadilla's in vieren en serveer met de zure room, de tomatensalsa en enkele limoenpartjes.
Wijntip: Côtes du Roussillon Rasiguères 2010, Frankrijk.
|