Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van pedicure tot poetsmiddel: waar schillen allemaal niet goed voor zijn

Van pedicure tot poetsmiddel: waar schillen allemaal niet goed voor zijn.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Papaya voor pedicures, aardappelen om je grijze haren donkerder te maken, een bananenschil die kneuzingen sneller geneest,... Er zijn heel wat groenten- en fruitsoorten die wonderen kunnen doen voor je lichaam.

 

Je grootmoeder had dan toch gelijk: een appel per dag houdt de dokter weg, maar alleen als je de schil er niet afdoet. Onderzoekers hebben een chemische stof in appels ontdekt die heel wat in zijn mars heeft. Zo is dit zuur dat voor de glanzige schijn van de appel zorgt, onder andere goed voor de spiergroei en om je cholesterolgehalte en bloedspiegel onder controle te houden.

Perziken
De pluizige schil van een perzik bevat een flinke dosis vitamine A, die de huid revitaliseert en hydrateert. Door het eten van de schil, geef je jouw immuunsysteem een flinke boost, verwijder je gifstoffen uit je lichaam en blijft je huid gezond. Maar dat is niet alles: een perzikschil biedt je ogen bescherming tegen de ontwikkeling van staar en verlaagt de risico's op kanker, hartaandoeningen en artritis.

Lust je geen perziken? Dan kan je de vrucht ook gewoon voor een gezichtsscrub gebruiken. Doe een beetje suiker op de binnenkant van de schil en scrubben maar!

Citroenen & limoenen

Citroenen en limoenen bevatten allebei citroenzuur, dat uiterst geschikt is voor het polijsten van brons, koper en andere non-ferro metalen.

Meng het sap met een beetje natriumbicarbonaat voor een beter resultaat.

Je kan natuurlijk ook stukjes van de schil aan een cocktail toevoegen om het geheel wat meer smaak te geven.

Als je citroen- en limoenschillen toevoegt aan olijfolie, dan krijg je niet alleen een betere smaak maar zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de olie niet te snel oud wordt.

Heb je last van vieze geurtjes in de microgolfoven? Meng dan wat citroensap met dezelfde hoeveelheid water, doe daarna het sopje in een kom en laat het tien minuten in de magnetron opwarmen.

Sinaasappels
De schil zit vol antioxidanten die het cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen. De antioxidanten in de schil zijn volgens een Amerikaanse studie zelf twintig keer sterker dan die in het vruchtensap.

Maak je tussendoortjes net dat tikkeltje gezonder door de schil aan taarten, gebakjes en muffins toe te voegen. Zin in een gezond sapje? Stop dan een ongeschilde sinaasappel in de blender.

Bananen

Gebruik de binnenkant van de bananenschil om de bladeren van je huisplanten een mooie glans te geven. De schil doet bovendien niet alleen dienst als een natuurlijk pesticide, maar ook als meststof.

Zien jouw schoenen er uit alsof ze hun beste tijd hebben gehad? Poets ze dan eerst op met de schil en veeg daarna de restjes van de banaan weg met een proper doekje. In slechts een paar minuten tijd zullen je schoenen opnieuw blinken.

Bananenschil bevat potassium en antioxidanten die de huid zacht maakt en ervoor zorgt dat een wonde of blauwe plek sneller en beter geneest. Leg de schil op een blauwe plek en je zal zien dat de bloeduitstorting sneller zal wegtrekken.

Ben je gebeten door een vervelende mug? Wrijf de schil dan op de beet, het zal de jeuk aanzienlijk verminderen.

Wist je dat je de schil zelfs kan eten? Maar dan moet je hem wel eerst koken, ofwel in de blender stoppen. Kook de schil tien minuten, laat het water vervolgens eventjes afkoelen om het sap daarna op te drinken.

Taiwanese onderzoekers hebben ontdekt dat een bananenschil zelfs helpt om depressies te overwinnen. Dat komt doordat de schil een hoog serotoninegehalte bevat, een stof waar je blij van wordt.

Daarnaast is de schil ook goed voor je ogen, omdat het antioxidanten bevat die je ogen beschermen tegen sterke uv-stralen, de voornaamste oorzaak van staar.

Papaya
Op zoek naar een supersnelle zomerpedicure? Wrijf de schil en de pulp van papaya dan op jouw voetzolen, je huid zal onmiddellijk zachter aanvoelen. Papaya is rijk aan vitamine A en papaïne, die dode huidcellen verwijdert.

De schil is ook uitermate geschikt voor een exfoliërend gezichtsmasker. Wrijf het over je gezicht en laat het maskertje vijf minuten inwerken. Laat het niet te lang intrekken, want hier droogt je huid van uit.

Kiwi's
De harige huid van een kiwi smaakt dan wel vies, toch is het zonde om het zomaar weg te gooien. Het bevat tot drie keer meer antioxidanten dan het vruchtvlees en zou de risico's op kanker verlagen.

De huid bestrijdt ook Staphylococcus en E-coli, die voedselvergiftiging veroorzaken. Krijg je de harige huid niet rauw binnen, mix het dan met andere fruitsoorten en maak er een smootie van.

Aardappel
Een aardappelschil is goed voor 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid van vezels, kalium, ijzer, zink en vitamine C.

Wist je dat aardappelen ook goed zijn voor je haar? Je krijgt er zelfs je grijze haren op een natuurlijke manier mee weg. Kook de aardappelschil een half uurtje in kokend water en laat het vervolgens afkoelen. Gebruik het water als conditioner voor je haar. Je zal zien dat je grijze haren donkerder zijn geworden, wat je meteen een kappersbezoek bespaart.

Peren
De schil van een peer barst niet alleen van vezels, maar er zitten ook veel meer vitaminen en voedingsstoffen in dan in het vruchtvlees. Volgens onderzoekers zou de schil antioxidanten bevatten die het risico op ziekte verlagen.

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (28)

06-08-2011
goede middag Fjaka
263351114_1015770.gif


bedankt voor de goede raad die je ons mee geeft ,veel liefs uit LIER.

06-08-2011 om 13:16 geschreven door elisa - juliette


04-08-2011
Verschillende weetjes zitten zelfs in Alternatieve Geneeswijzen Fjak@ ... heb ze destijds zelf mogen uittesten ghiiiiiii ... met al dan niet grappige anekdotes ...


16ua8-1me-1
http://blog.seniorennet.be/dierenopvoedster/

Hallo Fjak@   ... geniet nog van een aangenaam fijne avond   ... icon_wink.gif
Veel liefs ... knuffffff... Dierenopvoedster & Magnetiseur Miryam

04-08-2011 om 22:49 geschreven door Miryam


mjam heerlijk fruit
je geeft hier vandaag heel wat nuttige tips Fj@ka, wat je door het eten van fruit allemaal naar binnenkrijgt, of..wat je met de schil aan kan vangen.Zeker allemaal het proberen es waard...ik las enige tijd geleden in een krant dat het eten van 1 banaan en dit dagelijks ook uitstekend is voor het geheugen...dus doen we dat maar he.
Mag ik u ook heel hartelijk danken voor de lieve felicitaties die ik mocht krijgen bij het 5jarig bestaan van mijn blogje...lieve avondgroet. Cécile

2nixljb.jpg
p.s. wat de verbouwingen betreft...ik zal zeker heel veel geduld moeten hebben...ik mail het je nog wel eens...ik zal veel aardappelschillen moeten gebruiken om mijn grijze haar weg te werken als ik eraan denk hihihi

04-08-2011 om 00:04 geschreven door klaproosje1


03-08-2011
Lieve groetjes


.

03-08-2011 om 22:20 geschreven door Design lover


mooie weetjes fjaka
breien9.gif we kunnen altijd nog breien bij dit weer groetjes van bo

03-08-2011 om 22:01 geschreven door boomer


die aardappelschillen tegen grijs haar dat kan toch niet lekker ruiken denk ik Fjaka
Image and video hosting by TinyPic

 de dag begon in mineur
de regen kletste tegen de ramen
na de middag kwam gelukkig de zon erdoor
liefs Gonda

03-08-2011 om 19:25 geschreven door Gonda


Lana en Pip wensen jullie een warme groet

Ik kom je een fijne avond wensen









03-08-2011 om 18:40 geschreven door lana & Pip


Ik zit hier nog met komkommer op een oogje Fjak@




Als juli u niet liet zweten
ge hebt heel augustus nog om te zweten

Vrienden Pictures, Images and Photos 

Piepelo
ik wens je een fijne dagje zonder pluke
en zeker geen gedonder ! 
warme groetjes en knufke van ikke voor jou

03-08-2011 om 18:07 geschreven door Jeske


Hoi Fjak@
Ik eet ze ook liever op dan dat ik ze op mijn huid leg. Want zoals je wel al gedacht heb misschien, heb ik dat al eens geprobeerd en mijn huid reageerde schrikbarend. Daarna bij de dokter moeten gaan voor iets uit een labo om alles weer te kalmeren. Fijne rest van de avond, slaap lekker voor straks Bedankt voor je verjaardags wensje 2igej53.jpg your friend Loes

03-08-2011 om 18:00 geschreven door Loewiesa


geen probleem , ik eet en lust ze allemaal , je kan denken : hoe goed ik eruit zie (smile )

hier ben ik dan weer terug !
ik hoop dat jullie ook mooie dagen hadden !hier thuis schijnt de zon en is het 27 gr.


Image and video hosting by TinyPic

03-08-2011 om 16:41 geschreven door ani


Lieve groetjes lieve vriendin
Als dit waar is zou ik veel geld sparen
Image and video hosting by TinyPic

Soms is het leven een beetje zwaar.
Dan zoek je graag een beetjs steun bij elkaar.
Een schouder om tegen te huilen.
Gewoon een paar armen om in te schuilen.
Iemand waar je je verhaal kunt doen.
Een stevige knuffel of een zoen.
Denk je ook na zo'n opkikkertje.
kan ik weer even door.
Aarzel dan niet echte vrienden.
Lenen zich graag voor even
Nikki

03-08-2011 om 15:34 geschreven door nikki


Dag Fjak@

Welkom bij powerpoint Roosje

Vriendschap is een wonderlijk woord

misschien wel het mooiste op aarde.

wens jullie een fijne dag

bezoek ook eens mijn 2de blogje

Welkom in het knutselhoekje van Roosje

Lieve groetjes Roosje

03-08-2011 om 15:14 geschreven door Roosje


Woensdaggroetje

Klik hier voor meer gratis...Ik ga geen aardappelschillen koken, mijn haartjes gaan verdwijnen.

03-08-2011 om 14:57 geschreven door annie


hele nuttige tips
dia1fijnedaggreetje.jpg Na twee zonnige dagen alweer regen, maak er toch een mooie dag van, groetjes Greetje

03-08-2011 om 12:37 geschreven door greetje


Gezellige midweek ... lieve vriendin
wow nu heb ik wat bijgeleerd, heel nuttige tips

Image and video hosting by TinyPic
 
Loop niet voor me, want ik volg niet
 Loop niet achter me, want ik leid niet ...
Loop gewoon naast me en wees mijn vriend
Met een groet en een lach
Wens ik jou een gezellige midweek
Veel liefs

03-08-2011 om 11:58 geschreven door eliane


Perziken voor gezichtsscrub?!!
Ik eet die liever op hoor Fjak@ en als ik dat allemaal lees dan moet ik op de markt gaan staan om mijn overvloed aan energie, vitamines en mineralen te verkopen want ik ben een grote fruiteter en alles wat je hier opnoemt staat bijna op mijn dagmenu! Maar vandaag zal ik mijn reserves aanspreken om die sombere dag toch positief aan te pakken!! Liefs en groetjes

03-08-2011 om 10:56 geschreven door natoken



Gezellige groeten uit Terneuzen,

Image and video hosting by TinyPic

Hoi Fjak@,

het was fijn weer even hier te zijn,

fijne (zomerse?)midweek-groetjes uit Terneuzen ,met veel liefs,

en een dikke knuffel van Lilian en Paolo.

03-08-2011 om 09:16 geschreven door paolo


Goedemorgen Fjak@
Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 3 augustus en we zijn weerom in het midden van deze week.Ik wens Jullie ALLEN een mooie en zorgeloze midweek toe met vele lieve maar vooral dankbare groetjes vanwege Jos.

03-08-2011 om 09:05 geschreven door Jos Vande Ghinste


Goeie morgen Fjak@
Ik heb nu nog een paar fruitsoorten toegevoegd aan mijn boodschappenlijstje. Ik ga die dingen toch eens proberen. Bedankt voor de tips en nog een fijne woensdag gewenst!
wl3m3c.jpg

03-08-2011 om 08:42 geschreven door Veerle


de natuur geeft veel aan ons

bem-vindo


Olá     bem - vindo
WELKOM

Casa Portuguesa

03-08-2011 om 07:14 geschreven door alfacinha


Lieve Fjak@
Image and video hosting by TinyPic Vanaf vandaag schil ik mijn appel niet meer, dat van die aardappel wil ik proberen, maar moet ik het doen na elke wasbeurt of om de maand of....? EEN LIEVE MIDWEEK KNUFFEL VAN RACHEL.

03-08-2011 om 06:41 geschreven door Rachel Belmans


goeie morgen maatje
We zijn midden van de eerste week van augustus
106946.jpg
weer wat slimmer geworden groetjes en een dikke knuff van Krikie

03-08-2011 om 06:39 geschreven door krikie


Midweekgroetjes...

Image and video hosting by TinyPic

Op vakantie!
Oh wat ben ik blij, maar het is alleen het geheim van mij.
Jullie mogen het weten, maar ik zal het niet vergeten,
om het tegen jullie te zeggen, dat ik op vakantie ga.
Maar naar welke plaats? Rara.
Maar zal ik jou nu maar niet nieuwsgierig maken?
we gaan deze vakantie in Egypte vermaken.
ook met Joyce die zal er ook zijn
en deze vakantie gaat eens zonder laptop zijn
ik hoop alleen dat jullie ons niet vergeten aan de andere kant
liefs Martine

03-08-2011 om 06:20 geschreven door Martine


Fijne midweek ...

77791733.jpg

03-08-2011 om 06:17 geschreven door Gita


Midweeksegroetjes....
paardknop.jpg


Een ander begrijpen waar je
 over praat, dat zijn vrienden
 waar het in het leven om gaat. 
Lieve groetjes van Freddy en Patty
 en een dikke knuffel van
onze drie kapoentjes.

03-08-2011 om 02:43 geschreven door Patty en Freddy


Ik ga dat even proberen....
Ik hang een paar citroenen onder mijnen swiffer en ga alle non-ferro metalen laten blinken sé.....Schoonmoeders inbegrepen?...
Kleinemetpintjeindehand.png

03-08-2011 om 01:07 geschreven door Rudi


als dat allemaal niet een goeie raad is ??.

Klik hier voor meer gratis... 
Wij kijken naar nu , het moment waar we in leven.
Wij kijken naar onze vrienden waar we heel veel om geven.
Wij kijken vooruit en niet terug.
Ons verleden is achter de rug.
Daarom mijn liefste Woensdaggroetjes..

03-08-2011 om 00:13 geschreven door Alda Bosmans


Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
http://www.verkeerscentrum.be/verkeersinfo/kaart






..

03-08-2011 om 00:11 geschreven door Trucker_John & Zeno_Blog




Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!