..
Pasta met prinsessenboontjes en kappertjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pasta heeft vaak weinig nodig om lekker te zijn. Wat smaakvolle tomaten en een flinke scheut extra vergine olijfolie is meestal al genoeg. Aan dit gerecht voeg er voor wat extra flair nog prinsessenboontjes en een dressing van kappertjes toe.
voor 2 personen
Ingrediënten 300 g prinsessenboontjes 20-tal kerstomaatjes, doormidden gesneden 4 tl kappertjes (de in zout ingelegde; niet die op azijn!) 6 el olijfolie van superieure kwaliteit 2 el balasamicoazijn peper naar smaak 1/2 tl gerookt paprikapoeder (pimentón de La Vera) 250 g vlindertjes- of strikjespasta
Zo maak je het Week de kappertjes minstens een halfuur in een kommetje met water. Giet ze af, spoel goed en knijp het water eruit.
Dop de prinsessenboontjes en snijd ze in de helft. Was ze en laat ze goed uitlekken. Kook de boontjes in een kleine kookpan met gezouten water in 10 à 15 minuten beetgaar. Proef regelmatig. De boontjes moeten precies de juiste beet hebben: gaar, maar zeker niet te plat! Giet de boontjes af en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken.
Maak terwijl de boontjes koken de dressing. Mix de kappertjes, de olijfolie, de azijn, de peper en het paprikapoeder in de blender tot een grove saus. De kappertjes maken de dressing behoorlijk zout, dus allicht is het niet nodig om extra zout toe te voegen.
Kook de pasta in een ruime kookpan met gezouten water beetgaar. Giet de pasta af en roer er onmiddellijk de boontjes, de halve tomaatjes en de kappertjessaus door.
Eventueel kun je nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas over de pasta strooien.
|