ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    16-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWAALFJARIGEN TOEN EN NU
    Hallo lieve allemaal!
    Afgelopen zondag was het, zoals bij velen van jullie, ook bij ons feest. Onze 12-jarige puber vierde dan haar Feest van de Vrijzinnige Jeugd. En net als bij jullie waren de weergoden ons goed gezind, was het eten heel lekker, hebben de kinderen en wij ons fantastisch geamuseerd en heeft uw Mus een traantje weggepinkt toen ze een roosje kreeg aangeboden voor Moederdag.
    Tot zover deze intro om jullie te vertellen dat ik die dag ook een verbazing rijker ben geworden en dat het bewijs geleverd is dat ik, of stokoud aan het worden ben, of hopeloos achterloop met de gewoontes van vandaag.

    Toen ik twaalf werd, en dat was bij jullie vast ook zo, dan kreeg ik mijn eerste “grote pas”. Het kleine plastieken kaartje met koordje om rond de hals te hangen mocht verdwijnen en in de plaats daarvan kreeg je een heus identiteitsbewijs.
    Het was een dubbelgevouwen kartonnen kaart in een legergroen kleurtje. Daarop kwam je naam, adres, woonplaats en een reeks nummers waarvan ik toen in de verste verte niet wist waarvoor ze dienden of wat ze betekenden. Maar vooral bijzonder was de foto want dat was voordien niet nodig geweest.  Naar de fotograaf toestappen voor een pasfoto was al een aparte belevenis op zich! Je behoorde nu duidelijk bij de grote mensen want je moest, net als elke volwassene,  "verplicht en op straffe van boete" elke dag die kaart op zak hebben.
    Binnen de kortste keren was die stijve kaart zo slap als een vod omdat ik hem wel honderd keer boven haalden om hem fier te tonen aan eenieder die ik kende.

    Een daarbij steevaste traditie was dat je gelijk ook je eerste heuse portemonnee of portefeuille kreeg om je paspoort in te bewaren. En ook daarmee pakte ik graag uit.
    Wat waren we toen, of ik althans toch, nog onnozele kinderen. En wat was een kinderhand toen nog gauw gevuld.

    Want merk mijn verbazing toen mijn kleindochter ook heel fier een kaart boven haalde en zei: “Bonnie, vanaf nu moet je geen geschenken meer kopen, vanaf nu kun je rechtstreeks geld storten op mijn eigen bankrekening”.
    Jawel, als twaalfjarige bezit zij een eigen bankrekening en eigen bankpas. Vanaf nu krijgt zij kledinggeld en kan ze met haar gespaarde en/of gekregen geld doen wat ze wil en kan haar aankopen betalen met haar bankkaart.
    BANKKAART?!? BANKREKENING?!? OP TWAALF JAAR?!?
    Blijkbaar is dat in de huidige tijd de normaalste zaak van de wereld. Want toen ik daar zo links en recht mijn verwondering over uitsprak, kreeg ik vaak te horen: “Ja, mijn 12-jarige dochter/zoon heeft dat ook”.

    En daarom zit ik me hier en nu te verbazen over hoe snel de wereld aan me voorbij raast. Of hoe ik de dingen constant blijk achterna te lopen en ze niet kan inhalen omdat ze mij steeds een stapje voor blijven. Er blijft me slechts een conclusie realiseer ik mij, je wordt oud Mus!

    TOT DE VOLGENDE…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    19-05-2012
    Gewoon...
    Ik ben vandaag vroeg wakker en al op zwier in bloggenland dus kom ik ook jou een fijn weekend wensen met hopelijk wat zon je weet wel die ware bol boven ons hoofd.. Ik vrees dat iemand hem goed verstopt want amaai , het blijft wachten...Toch een warme groet en dikke kus Mus!

    {} geschreven door Natoken


    18-05-2012
    dag petra
    gewoon om even dag te zeggen vandaag !!

    juist hé

    {} geschreven door ani


    17-05-2012
    Groeten van Fjak@
    Ja Musje ik zie dat ook (wij hebben geen kleinkinderen)in de familie. Eigen bankrekening eigen laptop en ja ook een ipod. Die gastjes moeten van hun ouders wel ballet, paardrijden, joggen om mee te kunnen doen aan wedstrijden enz. Ik vraag me af wanneer die nog tijd hebben om te studeren want op twaalf jaar kregen wij lessen en huiswerk te doen, of is dat afgeschaft ik kan het ook zo niet meer volgen, dikke smammerd Musje, Van het oudje Fjak@

    {} geschreven door Fjak@


    16-05-2012
    ne pas
    'k Herinner mij ook nog mijnen eerste pas. Voor mij was dat de voorwaarde (een identiteitskaart hebben) om in de sportclub te gaan...  Wat we een dag later dan ook gedaan hebben...
    En worden we oud ? Neen toch : IK HEB VANDAAG NOG OVER EEN HAAG GESPRONGEN !!! (het was slechts 20 cm hoog, maar 'k raakte er glansrijk over !) Oud werden ?..! Neen toch...
    Groetjes !!
    Doeiiii!!!
    Folion

    {} geschreven door folion


    ..
    een eigen bankrekening op 12 jaar amaai mijne frak! Onze oudste kleinzoon wordt dit jaar ook 12 maar ik weet niet of zijn ouders al zover staan, ik weet enkel dat hij voor zijn Lentefeest in juni centjes vraagt omdat hij een I-Pod wil kopen. Onze zonen kregen kledinggeld toen ze in het hoger onderwijs zaten en wel omdat mijn oudste zoon een jas vroeg die duurder kostte dan mijn trouwkleed. Van't moment dat ze dat kleding geld kregen vroegen ze steevast voor elke verjaardag of feest kleding omdat ze al hun kleding geld al hadden opgedaan - daarvoor was kleding geen cadeau LOL. Ik kan ook niet meer volgen en ben heel benieuwd wat de volgende generatie zal willen - indien wij er nog zijn natuurlijk kuskes

    {} geschreven door bojako


    Jij oud, of moet ik zeggen join the club?
    Ik volg al lang niet meer en probeer er mee te leven want wie zijn wij " oudjes" om de jeugd van vandaag te zeggen hoe het moet?. Hoewel.... !!! Maar inderdaad soms gaat het allemaal wat te vlug en ik houd mijn hart vast voor de toekomst want hoe lang kan al die luxe en comfort blijven duren en dan? We hebben ook 2 kinderen en zien dat ze beiden nogal verschillend hun kinderen opvoeden.. De toekomst zal uitwijzen wie het bij het juiste eind had al vrees ik dat we dat eind wellicht niet zullen meemaken!! Ach... zoals Ani schrijft.. ieder zijn manier van leven zeker? Ik ga rap nog wat van de zon genieten . Een dikke knus en knuffel van ons hier!

    {} geschreven door Natoken


    Allee
    Jij oud... wij oud... niks van aan... het zijn de anderen die veel te rap gaan en overdrijven...
    ik vind 12 ook te jong om al over eigen geld te kunnen beschikken... mijn dochter kreeg eigen kleedgeld toen ze 16 was en klaagde dat haar zakgeld niet genoeg was... dus kreeg ze maandelijks een som waar ze alles van moest doen en ik moet zeggen dat ze er heel zuinig en bedachtzaam mee omsprong... nog altijd trouwens... maar 12 jaar... waar hàààlen ze het?

    {} geschreven door Myette


    oud ? jij ? met die mooie foto hiernaast ???
    maar dat de tijden en gewoonten veranderen ... jàààà , ik ben ouderwets en vind dat kinderen van 12 , nog kinderen moeten zijn ..
    maar ja , iedereen doet het op zijn manier hé petra
    misschien is jong geleerd , hier dan oud gedaan , om te leren sparen ??? met een bankrekening en kaart ????

    Photobucket

    {} geschreven door ani


    Dag Petra
    nou, nou, nou dat valt wel mee. Je zit op Facebook!

    Bij mij is de shock een stuk minder groot. In Nederland bestaat de identificatie plicht nog niet zo heel lang, dus een id kaart heb ik er nooit gehad. Ik stond als wij op reis gingen gewoon bij mijn moeder bijgeschreven. Met dat vodje slap papier heb ik later, toen ik groot was pas kennis gemaakt.
    Geniet van je oude dag
    lieve groet
    Loes

    {} geschreven door Loewiesa





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!