ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLAAGZANG/EPILOOG
    Dag lieve vrienden en trouwe lezers van dit blog!
    Jullie zijn allemaal heel erg bedankt voor de lieve, steunende en opbeurende reacties. Ook bedankt om mijn geweeklaag te willen lezen, het geeft me de moed om nog heel even op dezelfde weg door te gaan. (Lol)

    Ik voel me nog steeds niet goed in mijn vel zitten. Het zijn de vele pillen die me ziek maken. Ook niet verwonderlijk als je weet dat ik een cocktail van 13 pillen per dag moet slikken van 9 verschillende medicamenten. Nu het goede nieuws daarbij is dat ze je honger stillen (je maag zit propvol) en je komt al snel aan de gezonde voorgeschreven 2 l water per dag. (2x Lol)

    Meestal lees ik geen bijsluiters. Ten eerste vertrouw ik op de deskundigheid van de dokters (omdat zij weten wat je zoal allemaal slikt), en ten tweede is de lijst van de “Bijwerkingen” meestal langer dan die van de “Eigenschappen”. Maar omdat al die huidige medicatie me niet beter maakt ben ik toch eens gaan lezen. En wat blijkt? Al die diverse medicamenten werken elkaar tegen! En ik ben daar de dupe van, want ik ervaar bijna al hun neveneffecten. Zoals: maagpijn, constipatie, buikkrampen, wisselende gemoedsstemmingen, zwijmelen als een dronken Lot en een wazig zicht. Dat laatste vooral hindert en verontrust mij nog het meest en kan ik missen als kiespijn. Want ook zonder die bijwerking zie ik al bijna geen steek meer. Met nog maar 0,8% zicht heb je niet veel meer over.
    Twee van de negen pillendozen slik ik al jaren. Voor mijn allergie (stofmijt en wol) en mijn hoge bloeddruk (had ik als tiener reeds last van en ik weet sinds kort ook waarom). Daarna kwamen daar de ontstekingsremmers en de pijnstillers bij (reumatoïde artritis in mijn gewrichten). Van de cardioloog kreeg ik de rest. Zoals daar zijn: bloedverdunners, cholesterol verlagende medicatie (ter preventie want daar is niets mis mee tot hiertoe), nog meer pillen tegen hypertensie, en diabetes. Deze laatste ook ter preventie want daar lijd ik ook niet aan.Waarom ik ze dan wel moet slikken? De vaatchirurg heeft geconstateerd dat ik lijd aan, “hypertrofische cardiomyopathie”. Dat is een verharde en/of verdikte hartspier. Bij mij blijkt dat genetisch bepaald te zijn, vandaar de reeds jarenlange hoge bloeddruk. Het verklaart ook de moeheid, de kortademigheid en de hartkloppingen bij inspanning die ik de laatste tijd ervaar, dixit de cardioloog.
    Kan allemaal wel waar zijn, maar dat neemt niet weg dat ik begin oktober, wanneer hij terug is uit verlof, toch eens een klapke ga doen met diezelfde cardioloog. Want ondanks al die pillen, die me beter zouden moeten maken, voel ik mij zo slap als een schotelvod.

    Maar genoeg gezeurd nu. Ik heb mezelf eens flink bij de lurven gevat en me krachtdadig toegesproken.
    Want dit ben ik niet! Ik ben niet dat mens dat bij de pakken blijft zitten. Het leven is te kort om de treurwilg te blijven uithangen.
    En zodoende tappen we vanaf nu uit een ander vaatje. (Waar zou dat spreekwoord vandaan komen? Even Apeldoorn euh... Natoken bellen.)
    Gedaan met klagen en zagen. Gedaan met de geslagen hond te spelen. Volgende keer vertel ik jullie iets om te lachen. Jullie hebben het verdiend na mijn lange klaagzang. Jullie zijn het waard!

    Bedankt voor uw aandacht en tot de volgende….



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    28-09-2012
    Lieve Mus
    Eerstens dank voor de lieve reacties die je bij mij plaatst. Ze doen me steeds weer ontzettend goed. 
    En heus, ik vind het knap van jou dat je zoveel moed op kunt brengen om met al die problemen om te gaan. Het is tenslotte ook niet niks he. En je hart luchten is nu eenmaal voor iedereen nodig van tijd tot tijd. Gewoon doen hoor wanneer je er behoefte aan hebt.
    Knuf vanuit hier en tot ooit!

    {} geschreven door thea


    27-09-2012
    Mag het misschien????
    eens je hart luchten tegen je vrienden en door hen getroost worden!. Maar je blijft inderdaad niet bij de pakken neerzitten, en dat is het allervoornaamste. Dus ik verheug me nu al op het volgende verhaal. Maar maak van je hart geen moordkuil, als je vindt dat er iets van van af moet. Wij zijn er allemaal om het op te vangen, en ben er zeker van, dat je je daarna veel beter voelt!;-))
    Warme groet.
    Michelly

    {} geschreven door Michelly


    Lachen
    Waar blijft dat leuke verhaal, ik heb dringend behoefte om eens in een deuk te liggen...

    {} geschreven door Myette


    ..
    Waar dient zo'n blog dan voor, toch wel om je hart te luchten he. Doe gerust zo voort. Het is al een half wonder dat met al wat je hebt en nog meemaakt dat je de moed blijft hebben om te schrijven. Tot de eerste vrijdag, dan doen we allemaal mee. Kuskes.

    {} geschreven door ludovikus


    26-09-2012
    lieve petra
    het gedichtje over de treurwilg gaat niet voor jou op hoor , jij bent een doorbijtertje ... jammer , maar elke dokter ( volgens mijn huisarts dan ) ziet alleen maar wat hij als zijn specialiteit ziet , en daardoor heb je mensen met ZAKKEN pillen ,( volgens diezelfde arts ) hij heeft bij mij het GEHEEL BEKEKEN en er een paar afgeschaft , per slot kent de huisarts je lijf beter ??
    maar , misschien als je huis eindelijk op orde is , zal je je beter voelen , wat dat is ook lastig !
    heel veel groeten en 't allerbeste hoor , een smakkerd erbovenop !

    {} geschreven door ani


    Ik voel me een beetje ongemakkelijk als ik dat hier allemaal lees....
    Iedereen zit maar gebukt onder de pillen, ik hou het gewoon bij een cholesterolremmer en verder niets...Want ik ben er zeker van dat die pillen soms meer kwaad dan goed. Wat goed is voor het ene is dan weer slecht voor het andere en zo blijft een mens bezig. Anderzijds... best dat er pillen bestaan want afzien is nu ook niet nodig! Maar eens met je dokter praten, kan nooit kwaad Mus... Enne wat jouw belletje betreft haha)... dat "tappen en dat vaatje" dat gaat terug naar de goede tijd toen iedereen nog zelf wijn brouwde en het soms al eens tegensloeg . Dan opende men een ander vat op hoop van beter haha!! Een dikke , warme kus en ... keep smiling dan heb je geen rimpelzalf nodig!!!

    {} geschreven door Natoken


    ..
    ik ben ook nu zo'n wandelende pillendoos geworden...elke dokter vindt het blijkbaar nodig om toch ook een pil voor te schrijven.  Ik vraag me ook soms af of we niet zieker worden door al die pillen.
    Toch was is gisterenavond blij dat er pijnstillers bestaan, want ik had een kanjer van een hoofdpijn.  Ik zag niet meer uit mijn doppen.

    Je zal zeker blij zijn wanneer die werken aan jullie blokken gedaan zijn, maar bezie het langs de positieve kant .. het is 'misschien' een hele verbetering.  
    In ben in Engeland ooit in council flats geweest en daar werd niets aan onderhoud gedaan en geloof me :  dat leek op een marginale achterbuurt zoals je die soms ziet in Amerikaanse films.   Graffiti in de liften en op alle muren ... niet te doen.
    Nog even doorbijten en het komt allemaal goed.
    Blijf maar lekker doorzagen, dan valt mijn gezaag op mijn blog niet zo op en voel ik me niet zo alleen met mijn geklaag
    dikke smak

    {} geschreven door bojako


    Tja mussekind
    Al die medicijnen doen soms meer goed dan kwaad... momenteel neem ik iets tegen allergie... iets wat mijn dokter wil uitproberen zeker... enne ik voel me er niet bepaald goed bij... wat die allergie betreft die voelt zich blijkbaar goed bij mij en blijft... ik zie het nog 1 week aan en dan gaan die ook de vuilbak in... doe maar eens een goed klappeke met meneer doktoor of die pillen echt allemaal nodig zijn... veel slaap, water en gezond eten doet ook al wonderen hoor... vermits jij een vechter bent ga je je er niet onder laten krijgen... dikke knuf en kus er bovenop.

    {} geschreven door Myette


    25-09-2012
    ...
    Jij bent het ook meer dan waard om naar te luisteren en mee te voelen,en bravo..zo ken ik je!Meer voeg ik daar nu niet aan toe,alleen een dikke kus en een dikke knuffel(beneden nog geen teken van leven,zullen zich toch moeten reppen om de 1ste open te gaan,en ze zouden dan toch ook wel iets mogen aanhangen of flyers ronddelen ,vind ik,ben benieuwd)

    {} geschreven door lipske





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!