ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIJ/ BOOS
    BLIJ:
    Dochterlief is terug uit Parijs en ze heeft zich fantastisch geamuseerd. Zij heeft alles kunnen bekijken wat ze wilde zien. Dat maakt alleen maar duidelijk dat ik de juiste beslissing heb genomen door mijn plaats af te staan aan haar maatje. Ik zou enkel maar een blok aan haar been zijn geweest! Want kilometers rennen van hot naar her kunnen mijn lamentabele knoken niet meer aan.
    BOOS:
    Heb me van de week duchtig kwaad gemaakt toen ik op het journaal de “kunst” van Jan Fabre zag. “Kunst” waarbij men katten de hoogte in smijt om dan hun kreten te kunnen registreren wanneer ze met een smak neer komen op een marmeren trap. Walgelijk!!! Ik mag er niet aan denken dat mijn belastinggeld voor zulk wansmakelijk project gebruikt wordt! Voor mij mag men dat met Jan Fabre ook eens doen, maar dan het liefst vanaf de top van onze Lieve-Vrouwen Toren.
    NOG BOOS:
    Idem dito werd ik furieus toen ik het rituele slachten van de schapen zag voor het offerfeest van de Moslims.(Mag het woord Moslim nog wél gebruikt worden?) Men kon kiezen om de offerdieren te verdoven. Maar men deed dat bewust niet. Wordt het nu eens niet hoog tijd dat we die barbaarse cultuur een halt toeroepen? Wordt het nu eens niet hoog tijd dat de regering hierin zijn verantwoordelijk neemt?
    VERKLARING:
    Nu ben ik misschien wel bevooroordeeld. Ten eerste als grote dierenvriend en grote fan van GAIA. Ten tweede ben ik geen fervente liefhebster van vlees op mijn bord. Al ben ik dan evenmin een diehard vegetariër of veganist, voor mij zou men toch gerust die hele vleeshandel mogen afschaffen. Voor mij zou ieder dier met vier poten honderd jaar mogen worden. Enkel het gehakt in mijn spaghetti bolognese zou ik misschien missen, maar ik zou het vegetarische alternatief er graag voor lief bijnemen.
    Ik vraag me trouwens af hoe het te rijmen valt, dat men met heel veel liefde honderden euro’s aan de eigen huisdieren spendeert, terwijl men er geen graten in ziet dat we moederschaap haar kind naar de slachtbank brengen, enkel en alleen omdat dat lamskoteletje toch zo heerlijk op de tong smaakt.
    Nog bovendien ben ik van menig dat sinds we rechtop lopen en niet meer in grotten wonen we geen vlees meer nodig hebben om te kunnen overleven of gezond te blijven.
    Een veel gehoorde bewering is dat we 100 gram vlees per dag nodig zouden hebben om het ijzer- en eiwit gehalte op peil te houden. Ik vrees dat deze ‘behoefte’ met betrekking tot ijzer meer een verkoopargument is dan een voedingstechnisch argument. Veel groenten, fruit en granen bevatten ook ijzer.

    Nu hoor ik jullie al denken dat veel groenten en planten ook gevoelens hebben. Tja, zo kunnen we natuurlijk eindeloos discussiëren. Ik ben er mij ook van bewust dat niet elke persoon louter en alleen op groenten en fruit kan leven qua gezondheid. Maar ik blijf bij mijn standpunt dat dieren niet nodeloos hoeven te lijden. Niet voor de “zogenaamde kunst” van een zieke en wanstaltige geest, noch voor een primitieve geloofsovertuiging.

    Maar ach ja, dit is slechts mijn mening en mijn overtuiging, en daar hoeven jullie het helemaal niet mee eens te zijn of in mee te gaan!

    Heb een fijn begin van de week! Tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    31-10-2012
    Ik hoop dat blij intussen de bovenhand genomen heeft, Mus?
    Terwijl er hier 4 van een laat herfstzonnetje genieten, gaat de oma snel op bloggenronde om een stevige knuffel af te zetten. Geniet van vandaag . Kus x2

    {} geschreven door Natoken


    29-10-2012
    IK heb hier ook met stomme verbazing naar die TV beelden gekeken!
    Is dat kunst? En ach, die verontschuldigingen van Fabre zelf dat er maar een paar katten ongelukkig neerkwamen en na een tijdje weer normaal verder liepen...Ze hadden die man beter een sjot onder zijn gat gegeven dat hij ook een omhoog vloog en dan maar luisteren welke geluiden hij zou maken! Gaia heeft wel degelijk geprotesteerd tegen wantoestanden bij die slachting maar zolang de regering niet tot een vergelijk komt met de Moslims moeten we die wandaden dulden , vrees ik...En iedereen vegetariër maken lukt ook nooit Mus. Maar bewust wat minder vlees eten zou moeten kunnen overkomen....Maar ik sluit met een positieve noot.. jou dochter en gezelschap hebben genoten dus mama heeft de juiste keuze gemaakt! Een dikke knuffel

    {} geschreven door Natoken


    Braken
    Ik kreeg er braakneigingen van toen ik las over die onnozele Fabre... wat hij kunst noemt is gewoon trucs om in de media te komen... ziek is die man... en wat dat slachten zonder verdoving betreft... dat zijn ook zieke toestanden... je wil vlees eten OK doe dat beest dan dood op een snelle en zo mogelijke pijnloze manier... maar nee dat is volgens hun koran niet voldoende... Fabre en moslims zijn barbaren... tot vrijdag?

    {} geschreven door Myette


    Blij en boos !
    Je zegt het goed, je bent blij en je bent boos, net zoals iedereen over zulke dingen zeker wel is.
    Ik vind het ook griezelig om dieren te zien doden maar toch lust ik wel eens graag een lekker stukje vlees, ik zeg niet neen.  Al moeten ze wel zorgen dat het pijnloos aan zijn of haar einde komt voor mijn part.  Ik zou niet graag hebben dat dieren voor mij moeten lijden, al kan je dat wel vermijden door vegetariër te worden maar daar doe ik ook niet aan mee.
    Is het niet zo dat onze gezond verstand zegt dat we om ons bord gezond te vullen we het moeten in vieren delen : 2 delen groenten en 1 part vlees en het andere part nog vullen met aardappelen of andere zoals deegwaren of rijst.  En dat je best 5 maal per dag fruit of groenten moet eten, vul zelf maar in waarmee dus.  Daar hou ik me meestal wel aan en de tweede portie fruit heb ik alweer naar binnen.  Deze middag hebben we maar een stukje gehaktbrood gegeten dat ik zelf maak in de oven.  Maar het is ook wel vlees geweest, daar mee ga ik akkoord.  Ach ja, iedereen zijn zin zou ik zeggen, al sze maar zorgen dat de dieren geen leed wordt berokkend, de mensen ook niet natuurlijk.
    En Jan Fabre, die kan voor mijn part de boom in en er blijven ! Na, dat was het dan.
    groetjes en nog een fijne week.

    {} geschreven door Chrisje


    hoi Mus
    Ik eet wel vlees al vind ik ook dat het inpakken van gebouwen met vlees niet kan. En ook het afslachten van beesten wanneer dit niet op een correcte voor het dier, pijnloze manier wordt gedaan. Vlees eters kun je nu eenmal niet helemaal uitroeien. Of je het wooord Moslim nog mag gebruiken, weet ik ook niet, waarschijnlijk roept er straks wel weer iemand die vind dat dit discriminerend is. (Soms vind ik f dat ook wanneer men in een Vlaams kranten artikel schrijft over " De Nederlander" die dat of dat heeft misdaan, maar soit, we kunnen wel zo bezig blijven er is altijd wel iemand op zijn pikkie getrapt.
    Ik wens je een hele fijne middag
    groetjes van
    moi

    {} geschreven door Loewiesa


    ..
    Amen..ik geef je in alles groot gelijk,die Fabre mankeert iets in zijn bovenkamer,en wat betreft dat afslachten..voel mezelf altijd zo hypocriet omdat ik graag vlees mag,terwijl ik net zoals Camille al sorry zeg als ik een mug doodmep,ben zeker ,één keer naar zo'n slachthuis en mijn carnivorentijd is voorbij,maar daarmee gaat dat dierenleed uiteraard niet voorbij zijn(zucht)ach...mensDOM...dierenRIJK..de mens zal altijd een wreed beest blijven,toch een positieve noot: blij dat dochterlief genoten heeft!,En voor Mus nog een dikke kus! ;-))

    {} geschreven door lipske


    28-10-2012
    Fabre
    Jan Fabre zouden ze eigenlijk moeten opsluiten. Dat noemt zich kunstenaar maar volgens mij heeft hij ze niet allemaal op een rij. Geef toe musje, rauw vlees rond palen binden kan men toch niet normaal vinden en zeker geen kunst. Deze laatste stunt met poezen laat nu ook zien hoe harteloos die man is, trouwens waar blijft Michel van Gaia eigenlijk? En wat die arme schaapjes betreft, het is elk jaar dezelfde geschiedenis waar de overheid geen vat op heeft. Ik heb al zeer aan m'n hart wanneer ik een mug dood mep, maar dat is uit pure zelfverdeding. Hoe kan men zo wreed zijn om een schaap of lammetje in koelen bloede te slachten. Sommige mensen zijn vreselijke beesten.

    {} geschreven door camille





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!