ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GARNAAL EN DE WALVIS

    Vanavond naar ‘Volt”op 'TV Eén’ gekeken. Altijd interessante onderwerpen vind ik. Trouwens ‘Eén’ is ook bijna de enige zender waarbij ik niet in slaap val gedurende de superlange reclameblokken, en dus de kans het grootst is dat ik het programma tot het einde toe kan uitkijken.

    Dit keer ging het o.a over een volwaardige en gezonde maaltijd  klaarmaken voor slechts € 2,50-
    De eerste mevrouw maakte een kervelsoep en rode kool met hespenspek voor 4 personen. Weliswaar met groenten en kruiden uit eigen tuin, enkel het vlees (spek) werd aangekocht. En zij slaagde met glans.
    De tweede was Julien Vrebos. Hij maakte een voorgerecht, hoofdgerecht én nagerecht van Knolselder. Ook hij slaagde in de opzet om minder dan €2,oo- uit te geven.
    De derde was een Chef kok, en hij maakte verloren brood met een brochette van kippenborst en balsamicocreme. En natuurlijk slaagde ook hij met glans. Wie de recepten eens wilt nalezen of uitproberen kan dat HIER
    Ik heb daar toch enkele bedenkingen bij. Wanneer ik een kippenborst koop kost die mij alleen al meer dan 2 Euro. In geen enkel recept werd trouwens gewag gemaakt over de kosten van de boter, het water, en de verbruikskosten van de warmtebron.. En ik vraag mij af wat het spek heeft gekost. Tevens zag ik dat in de soep een bouillonblokje werd gebruikt, ik vraag mij af of ook daar de kosten van zijn bijgeteld. Maar misschien ben ik nu wel aan het muggenziften.

    Volgende zeer interessant onderwerp ging over de herstelkosten van een auto. De dame in kwestie ging naar een diagnosecenter van de VAB en daar vond men het mankement. Een superklein kapot gummi ringetje veroorzaakte het probleem. Herstelduur: een kwartiertje tot halfuur, kosten: ca 35€. En met die diagnose ging men naar andere garages. Tot mijn grote ontsteltenis kostte het euvel in de laatste garage maar liefst 1200€! Voor datzelfde kleine gummi bandje! En dat bewijst nog maar eens dat je als leek volkomen in het duister tast en volledig afhangt van de eerlijkheid van de garagist.

    Derde item ging over de slechte staat van de fietspaden in België. En daar kan ik over meepraten. Wanneer ik op de fiets boodschappen ga doen kom ik op een fietspad terecht van amper vier straattegels breed. Aan de rechterkant van het fietspad hebben we een haag met zeer scherpe doorns, waar je gegarandeerd je benen aan openhaalt, en die maar sporadisch gesnoeid wordt door de gemeente. Aan de linkerkant de snuiten van de dwars geparkeerde auto’s die tot halverwege het fietspad reiken. Recht voor je putten en bulten door het veelvuldige openbreken van de straat. En daar tussenin laveer jij met je fiets en kan je enkel maar hopen dat je er heelhuids doorkomt.

    Volgend onderwerp ging over ‘Deutsche Bank’.Een mevrouw, één van de vele gedupeerden, besluit haar spaarcenten te beleggen in een beleggingsproduct waarvan het kapitaal gegarandeerd was. Dat wil zeggen dat het product 100% kapitaalsgarantie heeft, een laag risico inhoudt en een grote opbrengst na 4 jaar garandeert. Tot de financiële crisis losbarst en in de VS de bank Lehman Brothers in de problemen komt. Blijkt dat de belegging in kwestie niet door ‘Deutsche Bank’ werd gegarandeerd maar door ‘Lehman Brothers’. Resultaat, mevrouw haar spaarcenten zijn foetsie, weg, verdwenen, spoorloos. En ‘Deutsche Bank’geeft plotsklaps geen enkele garantie meer. Mevrouw moet met haar klachten naar Nederland, en als dat niet helpt naar Amerika. Tegen dat mevrouw is uitgeprocedeerd is haar geld opgegaan aan advocaten en rechtszaken. Gesteld dat ze haar centen ooit terug ziet!

    Ja, ik vind ‘Volt een heel interessant en leerrijk programma. Maar het is niet goed voor mijn bloeddruk! Die schiet steeds in de hoogte wanneer ik bij zulke programma’s nog maar eens besef dat wij marionetten zijn die dansen naar de pijpen van anderen.
    Of de strijd van de kleine garnaal tegen de Walvis
    .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    22-11-2008
    bankleed
    Dat programma ken ik niet maar ik kijk heel weinig TV... een maaltijd voor 2,5 nou zèg... maak je mij niet wijs...
    Van die financiële crisis hebben we het laatste nog niet gehoord... is als een sneeuwbal he... ik heb gelukkig geen aandelen en mijn bank stelde me gerust maar toch...
    Over autokosten ben ik momenteel niet te spreken... heb juist 500 kunnen ophoesten... eventjes naar de controle met ons oude karretje... eventjes wat gaatjes gekregen... eventjes naar de garage en bingo... kassa kassa!!!
    Het is echt "mijn maand" niet... maar we leven nog... is ook al iets.

    {} geschreven door Myette


    Ik ben
    gewoonlijk ook zo'n kleine garnaal, die wel héél erg boos wordt, als ze dat allemaal hoort. Ik kan beter zulke programma's niet volgen, want anders stik ik nog een keer! Vooral het gevoel van mateloze onmacht, doet mij de das om, van daar dat gevoel van stikken!
    Groetjes van Michelly

    {} geschreven door Michelly


    21-11-2008
    inderdaad
    een keigoed programma. Maar ik heb toch gelachen met die uitgeteste reklame over ... ja wat was het nu weer, een produkt dat de kleurenvastheid moest bewijzen...Het zag er toch mooi roze uit hé Mus... ( was dat nu vanish of niet?) ... Warme knuffel

    {} geschreven door Natoken


    20-11-2008
    ..
    Ik heb nog niet naar het programma gekeken maar zal het zeker eens doen, het lijkt zeer interessant.
    Misschien niet zo goed voor onze bloeddruk, maar ik erger me toch aan de veelvuldige reklamebloks tussen andere programma's.
    Vanavond kijk ik wel naar "Het zesde Zintuig" omdat ik nog altijd verwacht dat Johan Terryn op het einde van de laatste aflevering gaat lachen en zeggen : nènènènè...nèh... 't was allemaal opgezet spel - een beetje zoals 'De Mol' destijds.
    Indien niet,  dan moet ik mijn mening over paranormale gaven herbekijken
    Daarna kijk ik vanavond zeker naar Leefwereld: Vrouw en Masturbatie.   Ik wil na zestig jaar eindelijk eens weten waar die verdomde G spot ligt !

    Wat koken voor weinig geld betreft: ik heb een goede leerschool gehad thuis - hééééééél weinig vlees (je vraagt bij de slager drie heel dunne coteletjes en thuis snij je die nog eens door en dan heb je er zes)  en ook - als je dan toch vlees eet, neem je hetgeen een ander niet eet en je volgt dan de instructies van mijn vader : " wat je niet kan kauwen : doorslikken !"
    Brood bak je zelf - slechts een veeg margarine en een veeg confituur erop (zelfgemaakt uiteraard van fruit met vlekjes die een ander niet wil).
    Je vraagt om kaas en hesp flinterdun te snijden en legt slechts één sneetje op je boterham.
    Je drinkt water van de kraan en niet uit flessen.
    Geen frisdranken of bier !
    Koffie zet je met twee scheppen koffie en één schep bitterpeeën.
    Moet ik verdergaan?  
    Goh ... het begint hier op de Vrekkenkrant te lijken.
    Ik hoop dat ik écht nooit naar die tijd van ons moeder terug moet.
    Maar ik zal toch altijd zuinig blijven - we hebben iets te lang les gekregen vrees ik.
    Toch nog even vermelden dan ondanks alles wij nooit honger hebben geleden en zeer gelukkig waren.
    (Wel heel koude voeten en een heel koude neus gehad wegens te weinig dekens in de winter ).


    Bibberkuske ondanks de centrale verwarming!
    - sneeuw in de lucht vrees ik -

    {} geschreven door bojako


    ..
    Als men al begint met groenten uit eigen tuin, kan men al even goed zijn eigen varken slachten en er worst van maken. Telt dat ook mee.
    Als die vrouw met haar beleggingen, hard gewerkt heeft voor haar centjes en dan haar zuurverdiende spaarpot in rook ziet op gaan...dan vind ik dat erg. Voor de andere die nooit genoeg hebben, is het eigen schuld dikke bult. Dan blijven zij voor wie een verlies van 20 á 30 miljoen een druppel op een hete plaat uitmaken, die zullen er niet om malen. Volgende week hebben die het weer bij elkaar, zij zien de kans om er nog aan te verdienen. Wij snullen zullen het wel betalen. Ik kan niet kopen wat ik zou willen, maar ben gelukkig dat ik kan kopen wat ik nodig heb, wat niet veel is. Overschot is er niet, en aandelen zeker niet. Kus aan ons Mus.
     

    {} geschreven door Ludovikus





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!