You're a bit ... unusual. And so is your blog.
You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.
Bedankt voor uw bezoek, waardering, reactie, of berichtje! Graag tot weerzien.
HUISMUSJE'S NESTJE
HIER LEG IK MIJN EI!
20-06-2006
LIEVER LUI
Mijn knuffel en ik zijn veelal rauwkost eters.
En dat komt mij heel goed uit.
Vermoedelijk heb ik teveel moeten koken om den brode, en heb ik er nu ietwat een aversie tegen.
Ik sluit ook niet uit dat ik met ouder worden, ook luier wordt.
Zelfkennis is de eerste stap tot verbetering, niet?
Komt bij dat wanneer het buiten tropische temperaturen zijn, en voor ons Belgen is dat al bij 25°, warm eten mij minder lekker smaakt dan in de winter.
Maar we moeten wel gezond blijven!
Dus wel dagelijks groentjes eten naast de dagelijkse portie fruit.
Nu heb je gelukkig veel variatie bij het klaarmaken van rauwkost.
Ontelbare variëteiten, al naargelang je eigen fantasie en creativiteit.
Maar zo heel soms laat mijn fantasie mij in de steek.
En dan reken ik op de creativiteit van een ander.
Dan open ik één van mijn ontelbare kookboeken.
Zo heb ik eens een kruidenboekje gekregen.
Weet al lang niet meer waarbij, wanneer of waarom.
Maar het is al vrij oud, en ik maak er nog steeds dankbaar gebruik van.
Allerlei soorten kruiden, hun afkomst en hoe gebruiken en verwerken staat erin..
Met daarbij recepten die het best passen bij de bepaalde kruiden.
Of is het nu andersom?
Wat er ook van zij, ik heb hierna drie recepten voor jullie opgeschreven die bij dit weer lekker kunnen zijn.
Voorbij de BBQ of gewoon als rauwkost salade.
Vlug klaar, weinig werk!
Wat wil een lui mens als ik nog meer?
Mijn antwoord: naar buiten met mooi weer, en zeker geen hele dag in de keuken doorbrengen,hahaha.
Snij de bloemkool in roosjes, en kook in gezouten water niet langer dan 5 minuten.
De bloemkool moet knapperig blijven.
Maak een sausje van de overige ingrediënten.
Giet dit over de bloemkoolroosjes wanneer deze goed uitgelekt en afgekoeld zijn.
Lekker bij koud gebraad.
SPERCIEBOONTJESSALADE.
Benodigdheden;
500 gr.dunne sperziebonen
3 eetlepels zure paprikareepjes.
Vinaigrettesaus
100gr. Monchoukaas of Boursain zonder kruiden.
Scheutje koffieroom
1 eetlepel versgehakte peterselie
1 eetlepel vers gehakte bieslook.
zout en peper.
Bereiding:
Kook de boontjes in weinig water beetgaar, en giet ze af.
Snij de groenten in stukjes, en meng de paprika reepjes eronder.
Strooi er een weinig peper en zout overheen, en de vinaigrettesaus.
Laat dit een halfuur trekken.
Klop dan de Monchou/Boursain los met wat koffieroom en roer de peterselie en bieslook er doorheen.
Giet deze saus voor het serveren over de salade.
Lekker bij aardappelsalade.
GUACAMOLE
Benodigdheden;
2 rijpe advocados
Sap van 1 citroen.
1 teentje knoflook uit de knijper.
4 gepelde en ontpitte grof gesneden tomaten.
Halve fijngehakte ui.
4 eetlepels gehakte selderij, of groene paprika.
1 eetlepel fijngehakte verse korianderblaadjes.
2 à 4 eetlepels olijfolie.
zout en peper.
Bereiding:
Schil de advokados, snij ze doormidden en verwijder de pit.
Let op: gooi de pitten niet weg, die hebt u later nodig.
Maak de vrucht fijn met een houten lepel.
Meng het vruchtvlees in een schaaltje met citroensap, knoflook, tomaten, ui en selderij of groene paprika.
Roer er de korianderblaadjes, olijfolie en zout en peper naar smaak doorheen.
Leg de advokadopitten in de saus om het bruinen worden tegen te gaan.
Lekker bij gefrituurde of gegrilde tortillas, maar ook op toost.
Lekker als dipsaus voor koude kip of garnalen.
EET SMAKELIJK!
Reacties op bericht (4)
21-06-2006
Kruiden? Absoluut!
Dagelijks in de soep: -bieslook -peterselie -LAVAS Gezond en lekker. Of dat laatste zijn effect bijdraagt tot ..je weet wel... laat ik hier in het midden...
{}
geschreven door Cyberfox
Groetjes van Vif en kwispel
{}
geschreven door vifke
rauwkost?
Ieks!
Het is groen, taai en smakeloos......
Wel lekker in een broodje shoarma of döner, maar verder? Brrrrrrrrrr.
Ik pak straks weer een multivitaminepil, genoeg vitaminen voor daaaagen!
(gniffel)
{}
geschreven door Caerwyn
Avocado
Okay hier volgt mijn guacamole:
Draai
2 ontvelde en fijngehakte tomaten;
het sap van 2 grote citroenen;
1 klein rood chilipepertje, in heel dunne plakjes fijngehakt;
2 tenen knoflook in dunne plakje;
en 4 lente-uitjes, in dunne plakjes,
in een blender tot een gladde massa.
Roer er met een vork twee geprakte grote avocado's door.
Breng de saus op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
Geef hem bij tortillachips, pittabrood of rauwe groenten, zoals champignons, bleekselderij of wortel.
Liefs van een hongerige
{}
geschreven door Chia
Over mijzelf
Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier.
Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten!
Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!