ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SCALPEL

    Bij Titipoes, ook weer één van mijn favoriete leesblogs en een dame met een enorme woordenschat en kennis, maar vooral niet op haar mondje gevallen, las ik over schoonheid.
    Niet over innerlijke schoonheid, maar de uiterlijke en onnatuurlijke kunstmatige schoonheid die vrouwen van nu schijnen te moeten bezitten.
    Jullie moeten haar gedacht maar eens gaan lezen, KLIK HIER.
    En het zette ook mij aan het denken.

    Ik ben van nature nooit een schoonheid geweest.
    Oh ja, mijn vel heeft ooit strak gezeten, mijn borsten staken fier vooruit en mijn kont en billen waren rimpelloos, mijn buik was plat, voor een korte periode echter
    Wat ik nu zo spijtig vind is dat ik er toen geen aandacht voor had, ik had andere katten te geselen toen.
    Na twee zwangerschappen was die buik niet meer plat en gezegend met zwangerschapstriemen. Mijn spiegel vertelde mij dat mijn lijf bijlange zo strak niet meer was, maar weer had ik andere zorgen en kon ik geen aandacht schenken aan mijn uiterlijk.
    Ik werkte, wat zeg ik, ik ploeterde om mijn en mijn kinders kop boven water te houden, dag en nacht. 80 uren per week was geen uitzondering en daar waren mijn huishoudelijke taken niet eens bijgeteld.
    Na jaren vertelde mijn spiegel mij dat ik te dik was, dat wegens voortdurend slaapgebrek mijn gezicht niet rimpelloos meer was. Dat verdriet en zorgen hun tol hadden geëist.
    Dit lelijke eendje was geen zwaan geworden, maar een oude aftandse kip die de weinige pluimen die ze bezat, was verloren.

    Makkelijk zeggen dat ware schoonheid van binnen zit, het zal wel waar zijn, ik ga het niet tegenspreken. Maar wat ook een feit is, is dat mooie mensen meer kans maken op succes in de maatschappij. Niet alleen nu, ook vroeger was dat al zo.
    Wanneer ik ging solliciteren in een horecazaak dan werd ik niet beoordeeld op mijn stielkennis, mijn vaardigheid, ook al was ik een verdomd goede, snelle, kundige en vriendelijke serveuse. Nee, de mooie poppemie die nog geen pint kon tappen ging met de job aan de haal. Evident, want het oog wil ook wat, en cafébazen weten verdomd goed dat een mooie aanblik klanten trekt.
    Maar niet alleen cafébazen redeneren zo, het is in elke branche zo waar men als uithangbord moet dienen voor de firma.
    Het is dus geen wonder dat de cosmetische industrie en chirurgie hoge toppen scheert.

    En hoe fel we er ook tegen zijn, en hoe verkeerd de boodschap naar de jongeren toe ook is, het zal in stijgende lijn blijven evalueren.
    Men zal zijn pluspunten niet meer accentueren met wat rouge of lippenstift, men zal zijn minpunten laten verdwijnen en reconstrueren door een hand dat een scalpel vasthoudt.
    Men zal niet meer werken om het vege lijf levend te houden, men zal werken omdat zelfde lijf te laten bewerken.
    En wanneer ik nu in de spiegel kijk, dan denk ik vaak dat ik spijt heb dat ik 55 jaar geleden geboren ben,want men ziet niet mijn innerlijke schoonheid, men beoordeelt op mijn uiterlijk, want dat is wat je te zien krijgt bij de eerste blik op mij.

    Ik zal moeten verder leven met dat uiterlijk, verder leven in de wetenschap dat het nooit meer beter zal worden, integendeel.
    Maar als ik rijk moest zijn, dan ging ik onder het mes, langdurig onder het mes.
    Ik liet alles vast zetten wat los zit. Ik ging gewillig onder de mangel van de plastische chirurg om rimpelloos door het leven te kunnen gaan.
    Mijn innerlijke schoonheid zou er baat bij hebben want ik zou dubbel zo fel stralen. Ik zou dingen kunnen doen die ik nu niet kan doen, niet durf doen, zoals een badpak aantrekken om te gaan zwemmen bijvoorbeeld. Want door het ontbreken van die uiterlijke schoonheid heb ik het nooit aangedurfd om te leren zwemmen.

    Het is makkelijk praten om te zeggen dat men het zich niet moet aantrekken wanneer alle ogen op je gericht zijn en je daarbij monkelende monden ziet. Of wanneer je merkt dat men zijn hoofd naar achter draait om je heel demonstratief na te kijken.
    Het is makkelijk om te zeggen dat men je maar moet aanvaarden zoals je eruit ziet, de meeste onder ons hebben immers geen andere keuze.
    Maar het zijn dogma's!
    Want volgens mij is de vrouw die dat beweerd ofwel een leugenaar ofwel een schoonheid, al dan niet van nature uit.
    Vrouwen zien in ieder geval al schoonheidsfoutjes bij zichzelf die anderen niet opvalt.
    En dat komt niet door de media die ons de perfecte schoonheid voorschotelt, dat komt enkel door onze spiegels!
    En spiegels liegen niet!

    BEN BENIEUWD WAT JULLIE MENING IS?
    WILLEN JULLIE ECHT NIETS VERANDERD  ZIEN AAN JULLIE UITERLIJK?
    EN ALS JE MORGEN DE KANS MOEST KRIJGEN OM HET GRATIS TE LATEN VERANDEREN, ZOU JE HET DAN ECHT NIET OVERWEGEN?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    24-04-2007
    ...
    Ach, natuurlijk had ook ik een perfect lijf willen hebben en echt in de spiegel zie ik ook niet precies dat wat ik wil, maar zomaar sleutelen aan mijn lijf alleen maar voor de mooiigheid! Nee, dat doe ik toch maar liever niet. Ik moet er niet aan denken wat er allemaal fout zou kunnen gaan en dan is een mens nog verder van de wijs. Laat mij maar lekker houden wat ik heb en laat ik maar proberen om daar tevreden mee te zijn.

    {} geschreven door thea


    ....
    Alhoewel ik graag goed voor de dag kom ,nee ,van mijn lijf blijven ze ook af,al was het gratis,,ik kan het begrijpen voor vrouwen die op de een of andere manier verminkt ,verbrand ,of wat ook zijn. Maar nee ,een clicheke ,weet het ,elke rimpel heb ik eerlijk verdient,en wie me zo niet wil zien ,doet zijn ogen maar toe! In ons stamcafé ,je weet wel,je hebt ze al gezien ,Charisse,een beeld van een meisje,maar waar is de uitstraling ...en zo zijn er veel babes,je vergeet hun gezicht direct. Het is de persoonlijkheid die telt ,er moet iets anders blijven hangen,wist je trouwens ,die grote minaressen van vroeger,waar mannen idolaat van waren ,dat dit zeker niet allemaal schoonheden waren ,er was er zelfs één bij met een mond vol rotte tanden ,kan niet op haar naam komen,en ach Musje ,zoals in mijn gedicht stond,je hoeft echt niet te klagen ,zenne!Dikke kus van Lipske!

    {} geschreven door hotlips


    ja,en ik zou er graag uitzien als Brad Pit
    dag musje,het zal in de toekomst nog toenemen,geen houden aan,natuurlijk een mooie vrouw is aantrekkelijker dan een wat oudere van pakweg vijftig,voor mij is het al genoeg dat ze zich een beetje opmaken,haartjes mooi leggen,beetje rouge en lippenstift,wat parfum,een leuk kleedje,dat is voor mij voldoende,en laat de zwaartekracht maar werken,daar heb je tenslotte BH voor.En indien je naakt bent is het toch alleen je man die je ziet,zal ook geen superlichaam meer hebben,nog te zwijgen over slaphangde delen.Nee een beetje verzorgen is voor mij al voldoende,de rest kan den boom in.Groetjes robert

    {} geschreven door peeters robert


    23-04-2007
    Nee hoor
    Ik ga niet liegen en zeggen dat het me niet kan schelen hoe ik eruit zie... maar onder het mes alleen om er enkele jaartjes af te krijgen... nee hoor... ik probeer me in de mate van het mogelijke zo goed mogelijk te verzorgen... in m'n lijf laten snijden zie ik niet zitten... daar ben ik te bang voor... enkele jaren geleden moest ik ingegroeide teennagels laten opereren en dat vond ik al een hele verschrikking... trouwens als je iets aan je lijf laat liften zakt dat na enkele jaren toch terug uit... de zwaartekracht he... dan heb je ook nog kans dat het mislukt of er lelijke littekens aan overhoudt... dus... hoe erg ik het ook vind te verouderen... ik ga proberen het gelaten te ondergaan... kus van Myette

    {} geschreven door Myette


    Eerlijk?
    Oei, een reactie beginnen met 'eerlijk'. Maar eerlijk? Al gaven ze er mij 10.000 euro bovenop (en wie kan die nu niet gebruiken?) dan nog liet ik mij niet gratis opereren in naam van de 'schoonheid'. Dat is zo cultuur- en tijdsgebonden, wat bén ik daar nu mee? Ik kijk in de spiegel en zie een oudere vrouw met uitgezakte buik en borsten, met te dikke benen, met vetophopingen en rimpels, met grijze haren die ik niet meer WIL verven en weet je wat? Ik voel me fantastisch, want mijn ogen stralen en mijn lach is nog steeds betoverend en ik voel mij goed in MIJN vel. Dat althans heb ik gewonnen met ouder worden: het moet niet meer zo noodzakelijk. Ik voel me nu mooier dan toen ik jong was, omdat ik nu TEVREDEN ben met mijzelf en dat, denk ik, is het enige wat telt.

    {} geschreven door Meermin


    ..
    die eerste zin moet natuurlijk zijn: ik heb net ...ipv niet !!! m'n lippen zijn nog voos

    {} geschreven door bojako


    ..
    ik heb niet via een omweg via Titipoes de video bekeken op het blog van Laathi. Deze video zouden we allemaal op onze blog moeten zetten, ik ga het haar morgen vragen of ik het mag lenen. Ik vind dat die video een ongelooflijk goed sfeerbeeld geeft van de negatieve kijk van vrouwen op hun lichaam. Ik ben er nog niet goed van dat een vijftien jaar oud meisje een vagina verandering ondergaat omdat dit nu de 'playboy norm' is. Schaamlippen mag je ook al niet meer hebben als vrouw. Ik stond gewoon perplex. In tegenstelling tot u Musje wil ik net het tegenovergestelde. Ik weiger mee te doen aan die hele heisa die zegt dat ik er op zestig nog ongerimpeld en gerokken moet uitzien. Ik ben een grootmoeder en ik wil gracieus ouder worden en niet belachelijk. Nochtans ben ik het eens met de maker van de documentaire. Het beeld dat ze vrouwen nu voorhouden als ideaal maakt van ons 'normale' vrouwen spotprenten. Toch zal ik me er blijvend tegen verzetten! Ik weiger mee te doen aan die verjongingstrend. Botox mijn hoela zoals jij altijd zo welsprekend kan zeggen. Slaap zacht, ik ga nu bekomen van mijn bezoek aan de tandarts. Geen esthetisch bezoek maar een noodzakelijke. Kusje

    {} geschreven door bojako


    Ik neem je mee naar Atlantis, naar mijn gezonken werkelijkheid. Waar een lichtstraal van gisteren schittert in de opkomende zon .


    {} geschreven door Yolanda





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!