ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEER THUIS

    Ik word altijd een beetje verscheurd tussen twee landen, ook al grenzen die aan elkaar.
    België- Nederland, het lijkt wel een voetbalmatch.
    Steeds wanneer ik in Brunssum ben kom ik een beetje tegen mijn zin weer naar huis.
    Natuurlijk zit 'My Dutch Lover' daar voor héél véél tussen, maar ook de mensen zijn daar veel vriendelijker en attenter. Ik ben daar nog nooit een winkel binnen gestapt zonder dat ik vriendelijk werd verwelkomd, en waarbij men je bij het weer naar buitengaan een "fijne dag nog" toewenst, of je nu wat hebt gekocht, of niet. Ok, het is misschien een commerciële vriendelijkheid, maar het valt niet op, en je voelt je daar als klant echt wel gewaardeerd, en dat is bij ons in België toch wel even anders. Daar bekijkt men je, of met een vervelende, of met een minachtende blik, naar gelang je kledingmaat.Verkoopsters worden bij ons ook niet al te graag lastig gevallen, ze hebben het vaak te druk met zichzelf vermoed ik.

    Ach, ik zou nog wel een beetje langer de plus en min puntjes tussen die twee landen kunnen vergelijken, maar ik ben te moe.
    De rompslomp van het in en uitpakken, het poetsen daar en dan weer hier, het wordt me soms wel wat veel die twee huishoudens, maar ik doe het nog steeds heel graag.
    Telkens ik in NL ben overweeg ik om te emigreren, maar er zijn dingen die me tegenhouden.
    Ten eerste mijn kinderen en kleinkind, ook al is de afstand maar anderhalf uur verwijderd van hen.
    Een ander obstakel is hun sociaal stelsel, dat is lang niet zo goed als bij ons. Als ik dan toch moet ziek worden, dan liever in België dan in Nederland.
    Tweede minpuntje is iets persoonlijks, de woonst in NL heeft namelijk geen tuin noch terras of balkonnetje. Wanneer ik daar van het zonnetje wil genieten of een frisse neus wil halen, dan moet ik de straat op, en vermits ik een huismus ben heb ik daar vaak een hekel aan.
    Uit welk raam ik ook kijk, ik zie enkel de voor of achtergevels van huizen, en dat is in mijn eigen appartementje helemaal anders, daar kijk ik uit op heel veel groen, althans in de zomer dan. Maar ik heb hier niet dat ingesloten gevoel dat ik in Brunssum wel heb.

    Ach, beide hebben plus en minkantjes, en het zal wel aan ondergetekende liggen dat ik mij wat over en weer getrokken voel.
    Eén ding is echter een feit, mijn internet verbinding is heel wat sneller dan die wij hebben in NL.
    Daar erger ik mij dood aan de traagheid van de verbinding.
    Dat is meteen ook de reden dat ik zo weinig schrijf op mijn blogjes wanneer ik daar ben.
    Sennet gaat al traag op piekuren, en met de trage verbinding aldaar duurt het eeuwen voor de website laadt.
    Vier blogjes lezen en reactie's schrijven duurt daar algauw meer dan een uur, dat is hier wel anders.
    Maar nu ik terug thuis ben kan ik weer a volonte aan de slag, enfin dwz, na de blogvriendenbijeenkomst, na de boodschappendag, na zondag kinderbezoekdag.
    En zondag wordt feestdag, want mijn kleindochter wordt zeven jaar op die dag, en ze brengt taart mee heeft ze beloofd.

    Dus was ik al moe van al het gedoe met in en uitpakken, poetsen wandelen, fietsen en shoppen, ik zal nog meer moe zijn op maandag aanstaande, maar het is een blije moeheid.
    Dus tot de volgende.....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    07-05-2007
    ...
    Of de Hollanders nu vriendelijker zijn ...weet ik ni zo ,heb al gehoord dat ze ook heel brutaal kunnen zijn,maar zal maar ni teveel zeggen zeker ,of krijg je knuffel op mijn dak,haha! De bruine kroegjes zijn wel gezellig ,vind ik met die tapijtjes op tafel,enz.....en ni te vergeten de citroenjenever,hihi! Maar laat da emigreren maar zo he Musje,Zou je veel te hard missen ,zoals vrijdag ,als je moest weten met welk dubbel gevoel ik hier zat,schuldgevoelens tegenover jou ,maar ik was er echt niet toe in staat ,volgende keer beter ...bij leven en welzijn!
    Prettige dag en dikke knuffel van Lipske!

    {} geschreven door hotlips1


    Ja Musje,
    ben het er volledig mee eens! Mijn zoon woont in Nederland , mijn schoondochter is een Nederlandse en mijn twee kleinkinderen zijn Belg en Nederlander. Ik ga daar elke week babysitten en winkel daar dus ook regelmatig. Tegen mij zeggen ze hier ook : ja maar dat is commerciële vriendelijkheid; Soit, maar zelfs dat kunnen ze hier niet opbrengen en dan vind ik dat er iets degelijk fout zit, als ze niet eens vriendelijk zijn, als je je geld bij hen achterlaat! Moet je niet vragen hoe ze zijn, als je je goesting niet vindt! (Tussen haakjes: uitzonderingen bevestigen de regel!) Michelly

    {} geschreven door Michelly


    05-05-2007
    fijne zaterdag
    nederl en B zo dicht naast elkaar en toch zo anders... de vriendelijkheid van nederl lig hoger, vind ik ook... groetjes en geniet van de dag, marina

    {} geschreven door hartendame2


    04-05-2007
    ..
    en om verder te gaan in de zelfde stijl als de reaktie voor mij:
    roses are red, violets are blue, I'm so happy to see you, and that's very true...
    prachtige foto button die je niet kan zien wegens blokkage ...doemme....

    {} geschreven door bojako


    De ochtendstond heeft goud in de mond. Een héle goeiemorgen ... 't begin van een mooie dag . Lieve groetjes ....
    http://blog.seniorennet.be/ambrosia


    {} geschreven door Yolanda


    Groener?
    Het gras is altijd groener op een ander. Zou het dat kunnen zijn? Ik ervaar namelijk ook de vriendelijkheid en de lach en de hulpvaardigheid in winkels in Wallonië. Misschien hebben we er enkel meer oog voor omdat we niet 'thuis' zijn. Missschien zijn wij zelf anders op een ander? Minder in de sleur, meer in vakantiestemming? Maar fijn dat je er weer 'normaal' bent, Mus! In zoverre normaal bestaat, hahaha.

    {} geschreven door Meermin


    Hoi Mus,
    ja aan alle voordelen zitten nadelen, dat merk ik al met onze Datsja. Ook dat heen en weer gaan valt soms tegen, terwijl elke plek zijne fijne kanten heeft. Ook ik word steeds huismusseriger en daar is manlief niet altijd blij mee, alhoewel die soms toch ook niet met een stok naar buiten is te krijgen. Weet je wat het vreemde is? Ik vind dat de mensen in Zeeland veel vriendelijker zijn in de winkels dan hier en ik vermoed dat het komt omdat het leven daar toch nog altijd iets gesapiger gaat dan hier. Meer van och we hebben toch tijd voor alles wat op onze weg komt! Ik heb natuurlijk geen vergelijk met Belgie omdat ik daar veel te weinig kom, maar ik dacht altijd dat zo ook de mentaliteit in Belgie was. Nou geniet maar weer van het thuis zijn en zondag een heel fijne verjaardag van kleindochter met taart en al. Groetjes Thea.

    {} geschreven door thea


    blij dat je weer terug bent
    Ja musje,dat over en weer rijden is niet alles,en zeker dat in en uitpakken.Wat de winkelbediendes hier betreft kijk ik altijd uit waar men het vriendelijkst is,betaal er zelfs graag een centje meer voor.Gisteren nog moest ik in de Blokker zijn,lopen daar vier gezellige en behulpzame meiden rond,die graag zwansen en lachen,nu is er een nieuwe,zo zuur als een citroen,en nog knorrig bovendien,deze keer heb ik mijn mond niet kunnen houden zegde tegen mijn vrindien,ga buiten een sigaretje roken,die staat me helemaal niet aan,reken jij maar af,terwijl ze het goed hoorde.Een van de andere meisjes kwam naar buiten en verontschuldigde zich in haar plaats,ze zijn er ook niet kontent mee,verzuurt de colligiteit onder elkaar,maar het komt van de firma zelf,zij mogen niet kiezen wie er wordt aangenomen.Zo zijn er in de G.B. hier ook kassiersters in verschillende vormen en staten,kies er de vriendelijkste uit,al is de rij dubbel zo lang,moet wat kunnen zwansen en zij ook of mijn dag is niet goed.Nu wat het huisje betreft,ik moet nu ook een tuin en een terras missen,kijk ook uit op achterkanten van huizen,één klein venster waar ik mijn kop kan doorsteken zodat ik op straat eens iets kan zien,niet alles hoor,gelukkig is het nogal gezellig ingericht,straalt warmte uit.Zo musje tot volgende keer,knuf robert

    {} geschreven door peeters robert





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!