ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALTIJD MOE

    Ik zit hier, een beetje van de hand Gods geslagen!
    Hoewel dit een verkeerde woordkeuze is, want ik zou duchtig terug meppen indien dit zo was. Laat mij het anders verwoorden, ik zit hier een beetje beduusd, verbijsterd.

    Ik kom net van de huisdokter. Moest ernaartoe om mijn broodnodige dosis 'stuff' aan te vullen. Een gesprek met hem gaat meestal als volgt: "Dag mevrouw mus, hoe gaat het?"(geeft een warme stevige handdruk).Ik: "Goed dokter, maar mijn pillen zijn op." Hij: "ok" (gaat achter zijn pc zitten, klopt op enkele toetsen en enkele seconden later komt mijn recept uit zijn printer gerold.)Ik: "Bedankt dokter, hoeveel moet ik u?" Hij: "Tweeëntwintig euro aub." Ik: "Aub, dokter" Hij: "Dank u wel, en tot ziens." Geeft stevige warme handdruk, leidt mij naar buiten en roept: "De volgende!"
    Maar zo af en toe heb ik toch enkele klachten, zoals; vlug moe, vergeetachtig ( kort geheugen) concentratieproblemen. Spierpijnen die plots op komen vanuit het niets, heel occasioneel hoofdpijn, veel slapen maar nooit een verkwikkende slaap.
    Nu ga ik al zeventien jaar bij dezelfde huisdokter, hij heeft dus al een lijvig dossier van me, en weet verdomd goed dat ik geen klager ben. Bovengenoemde klachten heb ik al meermaals meegedeeld en ook vandaag geef ik hem die informatie.
    Hij neemt mijn dossier erbij en merkt op dat ik ondertussen al jaren die klachten bezit, dat ik al talloze vitaminepreparaten heb geslikt, waaronder ijzer en calcium. Tja, dat weet ik ook, zo vergeetachtig ben ik nog niet, dus ik beaam. Dat mijn haren uitvallen, dat mijn nagels broos zijn, dat mijn zicht verminderd, dat ik gewrichtsartrose heb, al tweemaal ben geopereerd van een Hernia ......het klopt allemaal, en dus knikken we beide in harmonie bevestigend met ons hoofd. Ik verwacht dat hij, zoals hij meestal doet, gaat zeggen dat dit de symptomen zijn van het ouder worden, dat ik er zal moeten mee leren leven, één van zijn geijkte en geliefde uitspraken, maar dat doet hij niet, integendeel, hij uit zijn diagnose, ik heb ofwel CVS, ofwel M.E.

    Ik ben dan maar eens gaan lezen over die ziekte, en het zou kunnen kloppen. Veel van de klachten die CVS of M.E. patienten hebben, heb ik ook. 80% van de symptomen heb ik ook. Oorzaak en gevolg zouden ook kunnen kloppen, want trauma's heb ik genoeg te verwerken gekregen. Een depressie die out off the blue kwam, net op een moment dat ik aan, nog maar eens, een nieuw begin stond en waarbij ik mij in feite heel gelukkig bij voelde. 'Een nasleep' noemde mijn toenmalige dokter het. Een jaar lang heb ik voor pampus gelegen, geveld door tranquillizers en slaappillen, alleen ik sliep niet. Kon het mij ook niet langer permitteren om te rusten, als alleenstaande moeder moet er brood op de planken komen.
    Roofbouw op mijn lichaam heb ik gans mijn leven gepleegd, mijn afwijkend bioritme is de grote oorzaak. Wanneer je 32 uren nodig hebt om te recupureren, en een etmaal telt slechts 24 uren, dan kom je in de problemen met jezelf en de rest van de wereld. 10 uur slaap heb ik nodig na een klaarwakker zijn van 22 uur. Tel zelf maar uit. Mijn slaappatroon verschuift zich elke dag, soms slaap ik 's morgens, soms in de namiddag of de vroege avond, maar nooit slaap ik 's nachts, hoe raar dit ook moge zijn. En vermits je mee moet met de massa, slaap ik ook nooit de voldoende uren die ik nodig heb. Daar is niets aan te doen, daar moet ik mee verder leven, ik ben er tenslotte mee geboren. Als baby reeds verwisselde ik de dag met de nacht, en dat is altijd zo gebleven.
    Het maakte het er allemaal niet eenvoudiger op.

    En nu dit!
    De dokter verwijst mij naar het ziekenhuis om een bloedafname, maar hij is vrijwel zeker dat hij het bij het rechte eind heeft.
    En dus zit ik hier een beetje beduusd dit te schrijven. Want hoe moet het nu verder? Net nu ik kan doen en laten wat ik wil, geen verplichtingen meer heb om te moeten werken om den brode, net nu ben ik doodmoe. Vaak te moe om wat te ondernemen, zoals een wandeling of fietstochtje, niettegenstaande het mij zou ontspannen.
    Ach, we zien wel. Het zit hem wellicht tussen de oren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    10-05-2007
    waarom niet?
    Dag musje,moest de diagnose juist zijn,heb ik een voorstel,echt gemeend hoor.Omdat ik heel te tijd alleen zit,en de uren langzaam voorbij gaan,ben ik gisteren eens op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk,heb dan ook maar niet niets gevonden in de stad Antwerpen,zijn percies meer vrijwilligers dan behoeftigen aan hulp.Ik kan mijn plan trekken in het huishouden,behalve strijken,zodoende dacht ik als je altijd zo moe bent wil ik je wel komen helpen,volledig gratis,alleen zul je de buskaart moeten betalen,kan tevens boodschappen doen enz.ben ook niet meer van de sterkste,maar alle klein beetjes helpen,nietwaar.Wil me echt niet opdringen,maar ik heb al als vrijwilliger gewerkt in een rusthuis voor bejaarden(niet dat ik jou bejaard vindt hé,integendeel).Zo laten we de uitslag maar even afwachten,en dan zien we wel verder,ook staat je adres nog in mijn hotmail,dus je ziet maar.Het beste musje en dikke smakkerds.Roby

    {} geschreven door peeters robert


    ****
    Wat moet ik in godsnaam hier op zeggen, mijn steun en medeleven heb je al lang dat weet je, hoe en wie je kan helpen weet ik ook niet heb ook gaan lezen over deze ziekte en mijn besluit is de medische wereld weet het in feite zelf nog niet juist. En dit is volledig mijn persoonlijke idee,ik zou mijn leven terug omgooien en meedoen met de massa dus rond elf uur bed in slapen of niet en op een deftig uur eruit, kortom er tegen vechten want medicatie heeft vaak meer slechte gevolgen dan goede, en dit proberen heeft een"voordeel baat het niet schaad het niet", ik heb natuurlijk makkelijk praten maar met ocharme ben je ook niets vooruit knuffel wijsneusje

    {} geschreven door wijsneusje


    Hé, hé Muske,
    Lijkt wel of het allemaal in de lucht hangt , van die rare dingen en ziektes, die mensen overkomen! Als ze je dan kunnen helpen met medicatie is dat tenminste een opluchting, maar als dat niet zo is, is het allemaal nog verdrietiger. En die term, daar moet je mee leren leven, daar ga ik van door het plafond. Maar dàt helpt natuurlijk al evenmin. Naar specialist gaan en niet de moed verliezen, als is dat laatste verdomd gemakkelijk gezegd en ik kan het weten! Michelly

    {} geschreven door Michelly


    09-05-2007
    Ai Mus
    Je werd al een paar dagen vermist! Maar wie kon nu denken dat dit de reden zou zijn? Het leven is gewoon niet eerlijk hé? En toch blijven verder doen, toch moed blijven houden, maar je kan je terecht de vraag stellen: waarom de één wel en de ander niet? Ik hoop dat je snel de juiste diagnose weet en dat artsen je verder kunnen helpen. Denk ook eens aan natuurgeneeskunde. Juist in die gevallen waar de klassieke geneeskunde het laat afweten, kan een goede natuurarts je soms verder helpen. Ik duim voor jou!!!

    {} geschreven door Meermin


    Lucienne
    Ik kom liever vanavond langs, privé. Oké? Tot straks PS: ten titel van inlichting dat spel in de rechterkolom met indicatie hoe vaak iemand bij jou is langsgeweest, wel dat klopt langs geen kanten. Behalve wanneer dat ding elke maand opnieuw begint te tellen, dan wel natuurlijk.

    {} geschreven door Titipoes


    waarom jij weer
    Dag musje,ik heb er een tijd moeten over nadenken wat ik zou schrijven,en eingelijk ben ik er nog niet uit.Heb er ook al wat over gelezen,ben daarjuist nog eens alles gaan opzoeken,hoop dat de dokter er naast zit,maar eerlijk gezegd het zou wel eens goed mogelijk kunnen zijn.Dat het jou weer moet overkomen,je ziet er een levenslustige dame uit,je hebt een slechte jeugd gehad,bent het een en het ander tegengekomen,nu dat je een beetje goed zit in je vel,nu dit weer.Woorden om te troosten vind ik zo maar direkt niet,heb wel iets tegengekomen over goede begeleiding indien het geval moest zijn,ook is de medicatie verbeterd.Musje laat nu a.u.b. niet helemaal de moed zakken,en hou ons op de hoogte wil je,we zijn allemaal met u begaan,kunnen anders niet helpen dan met woorden,het is weinig maar het helpt toch een beetje,nietwaar.Dus dikke smakkerds en lieve groeten van robert

    {} geschreven door peeters robert


    Mus toch!
    Ik kan me levendig voorstellen dat je je rot schrikt als je huisarts je zoiets vertelt. Maar Mus, niet bij de pakken neer gaan zitten en gewoon naar je eigen lichaaam blijven luisteren. En hulp vragen (bijvoorbeeld voor huishoudelijk werk) bij officiele instanties, zodat je wel energie overhoudt om in elk geval de leuke dingen te doen. Sterkte Mus, ik denk aan je, Thea.

    {} geschreven door thea


    ...
    Maar Musje toch,wat doen ze je allemaal aan ,ik had in mijn reacties gelezen dat ik eens bij jou moest gaan zien van Jackie,en ben dan ook maar op 't net gedoken voor meer informatie,met dezelfde diagnose als Bijouke,laat je in Godsnaam niet in de put duwen ,he! Wat zegt je knuffel? en vergeet niet dat wij er ook nog zijn! Lees hieronder wie dit hier nog heeft ,bij Bijouke ,dat is Vifke ,he !Die heeft ook CVS! En die laat zich ook niet klein krijgen,(al heeft Vifke wel veel hulp van hare Willy)dat is voor jou nu natuurlijk wel een handicap! En vraag toch voor alle veiligheid maar eens een" second opinion' je weet maar nooit! Dikke ,dikke knuffel van Lipske!

    {} geschreven door hotlips


    08-05-2007
    ..
    Jawatte...is me dat even schrikken, ik zit me hier suf te piekeren welke blogster ook die ziekte had. Ik ben na het lezen van je relaas nu niet zeker of je nu nog voor zeker te zijn verdere onderzoeken moet laten doen en of het te genezen is of niet. Ik ben wel snel even op het net erover gaan lezen en het lijkt me zo iets waar ze niet onmiddellijk de oorzaak van weten, net zoals die ziekte van Seppeke enkele weken geleden. Ik kan me best voorstellen dat je compleet van de kaart bent als je zo een diagnose krijgt. Als je al zo lang bij je huisdokter bent dan veronderstel ik dat die man je wel goed genoeg kent om zo'n diagnose te stellen. Naar welke specialist moet je dan gaan om zeker te zijn Muske en is er medicatie dat je kan helpen? Ik begon al te denken dat er iets mis was omdat je zo lang niets geschreven had. Ik kan echt voor geen geld iets zinnigs bedenken om nu te eindigen met deze reaktie. Ik zal je nog wel mailen. Dikke knuffel en kus,

    {} geschreven door bojako





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!