ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEK

    Vandaag kreeg ik plots weer zin om een boek te lezen. Twee jaar heb ik geen boek fatsoenlijk opengeslagen. Er liggen er nochthans drie op mijn nachttafel te wachten op mij. Eén van mijn min of meer favoriete schrijver Herman Brusselmans. Een boek dat ik kreeg  met kerstmis 2005 van mijn schoondochter na een duidelijke hint van mij, volgens haar,hahaha. De titel van het boek: 'Het spook van Toetegaai'. Brusselmans wordt al eens als vrouwonvriendelijk beschreven, maar ik smaak zijn humor wel en kan het relativeren, want ik voel mij niet persoonlijk aangesproken. Tot aan hoofdstuk 11 bleef ik vlot lezen, in de hoop dat het verhaal beter ging worden, maar helaas. Ik heb mij er dan maar verder door gesleurd tot aan blz 292 en toen was mijn interesse echt helemaal op. Dit verhaal is één van zijn slechtste dat ik ooit heb gelezen. Het boek wacht nu op mij om op blz 334 de laatste zin te lezen.

    Het tweede boek is van Virginia Andrews. Het is het vierde deel van de 'Dollanganger-serie'.
    Het eerste boek heet 'Bloemen op zolder' en dat verhaal greep mij zo danig aan dat ik prompt alle delen heb gekocht. Ik moet toegeven dat ik heb gewacht tot het boekenweek was bij 'Vroom & Dreesman'. Dan tik je daar soms boeken op de kop voor maar 5€. Dus voor 25€ had ik gelijk vijf boeken.
    De eerste drie delen heb ik verslonden, echter het vierde deel ligt nu ook op mij te wachten op blz.88.
    Het derde boek is een thriller van Les Standford en heet: "Over mijn Lijk."Klinkt heel vastberaden en veelbelovend, niet! Op de achterflap staat als recensie: "Snel, wreed, spannend". 'Over mijn lijk is nonstop-actie met een ijzingwekkende spannende en verrassende finale. Ik beveel deze geweldige thriller van harte aan, dixit Stephen King.
    Ik ben echter nog niet verder dan blz.19. En dit dus reeds twee jaar.

    Het is de schuld van mijn onvermogen om geduldig in een zetel te gaan zitten en mij volledig over te geven aan het verhaal. Het is de schuld van mijn onvermogen om mij te concentreren, mijn gedachten blijven maar dwalen naar wat ik allemaal nog wil doen in mijn huishouden.
    Het is de schuld van mijn innerlijke onrust, een onrust die ik niet kan verklaren, maar die altijd aanwezig is.
    Het is de schuld van de tv en mijn nieuwsgierigheid naar de gebeurtenissen in de wereld, want wanneer ik naar bed ga, gaat gelijk ook de tv aan. Dan wil ik nieuws kijken op Eén en de plaatselijke zender ATV en als het dan nog effe wil lukken, ook naar CNN.
    Maar vooral is het de schuld van de pc! Er is hier op de blogs ook zoveel te lezen dat mijn ogen te moe zijn om ook nog eens in een boek te gaan liggen turen. Leuke verhalen, trieste verhalen, dagdagelijkse bedenkingen en eigen visie op de wereld. Mooie gedichten en plaatjes waarbij ik verwonderd ben over het kunnen van.
    En dan het feit dat ik zelf zo graag schrijf. Dat ik in alle bescheidenheid meen dat ik een verhaal te vertellen heb. Dat er mensen zijn die mijn verhaal willen lezen. En je hebt de interactie bij de hand. Men kan reageren op het eigenste moment zelf en ik kan een tegenreactie geven, en dat is iets dat met een boek niet kan.
    Telkens wanneer ik een boek uit heb gelezen ervaar ik een beetje een triest gevoel. Het verhaal was mooi, maar nu is het uit, en er blijft een leegte in mij achter. Allemaal heel heavy zou mijn dochter zeggen.

    Maar vandaag was er dus, zoals gezegd, de lust om een boek te lezen. Doch geen van de drie wachtende draagt mijn voorkeur weg.
    Liever zou ik een humoristisch verhaal willen lezen. Zo één waarvan je plots in een schaterlach schiet en waarbij de kat mij met een slaperig oog verwonderd aankijkt, en zich daarbij heel waarschijnlijk afvraagt of zijn dienares gek geworden is.
    Zo een verhaal dat bladzijde na bladzijde urenlang puur genieten is. Een verhaal zonder moord of doodslag, zonder geweld en bloed, zonder schrijnende toestanden voor het hoofdpersonage.
    Want geef toe, beste lezer, dat zie je toch elke dag in woord en beeld. Lachen met de dingen des levens, zoals Toon Hermans ooit zei, dat is er vandaag de dag niet veel meer bij.
    Wie mij dus zo een onbekommerd humoristisch boek kan aanbevelen, heel graag.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    12-06-2007
    humoristisch boek
    Awel huismusje, Ik zal eens reclame maken voor mijn eigen winkel: Bobientjes Reis gechreven door ondergetekende. Te verkrijgen op mijn blogje. Humoristisch, spannend en eerlijk geschreven. Dat zijn de recensie die ik tot hiertoe heb gekregen .... Groetjes, Fiep

    {} geschreven door Fiep


    07-06-2007
    humor
    Awel Musje, als je zo'n boek weet waarbij ik paginaverslindend lachen kan, mag je me de titel doorgeven, zenne. In de bib kloppen de smilies op de rug (van de boeken hé) alvast niet met mijn idee over humor... Het plezante zit voor mij meestal in de woordspelingen....

    {} geschreven door Lieve


    06-06-2007
    Stokjes
    Hallo Lulu... probeer eens de boeken van Potter... ben ik nu mee bezig en ik vind ze warempel leuk... Sue Townsend is een goeie... heb nu geen tijd om me erin te verdiepen... heb je "het stokje" doorgegeven... ga maar eens kijken op het blog... je droom vertellen en dat stoke aan 3 blogvrienden doorgeven... veel plezier... kus van Myette

    {} geschreven door Myette


    ...
    euh....wat denk je van 'DIK TROM' volgens mij heb ik daar vroeger mee gelachen ,haha!Kom niet direct op iemand op ,zal het nog weten te zeggen! Nietche?Nikske zeker,hihi! Kuuuuuus

    {} geschreven door hotlips


    05-06-2007
    je wilt ook teveel ineens doen hé musje
    Dag musje,ja om een boek te waarderen moet je er ook te tijd voor nemen om je er echt in te verdiepen,dus nadat dat jij je werk hebt gedaan,je moet je hoofd kunnen vrijmaken als het ware,moeilijk niet.Wat ik doe als een boek bij blz.30 ongeveer me nog niet bevalt leg ik het gewoon weg,er zijn nog zoveel goede romans te lezen,steek dus mijn tijd niet in rommel.Omdat boeken zo duur worden,ga ik gewoon naar de bib,ik heb vroeger rond de tweeduizend gekocht,heb ze wegens verhuis moeten weg doen,wegens plaatsgebrek.Deed verdorie pijn hoor.Wilde je al de raad geven om langs bojako te gaan,maar ze is me al voor,Sharpe is inderdaad goed,eens gewoon wat lachen met dolle situaties,zeker zijn eerste boeken.Van Brusselmans heb ik er een gelezen,en tevens de laatste.Van Virginia Adrews,ook bloemen op zolder,als ik me goed herinner waren het kinderen die op zolder waren opgesloten door een stiefmoeder,drie goede boeken,maar nu heeft ze al heel wat romans geschreven,beetje uitgemolken vanwege het succes de eerste romans,en dan geef ik het op.Stephen king ,denk dat ik ze allemaal al gelezen heb.Zo musje nog veel leesplezier,knuf van robert

    {} geschreven door peeters robert


    ..
    Heel humoristisch zijn de boeken van Tom Sharpe. Begin bij WILT, pas op want er zijn er meer over WILT. De andere zijn ook heel goed. Als ik thuis ben ga ik je de naam geven van Sue.... (de schrijfster van de dagboeken van Adrian Mole) Townsend denk ik. Onlangs las ik van haar haar dagboek van een menopauzale vrouw, allemaal korte stukjes. Grandioos. Ook haar boek over de Britse koninklijke familie. Zeker aan te bevelen als je wil lezen wat er met die familie gebeurt na een revolutie en ze moeten uit hun paleis in een sociale woning gaan wonen. Als je die allemaal gelezen hebt, vraag het dan nog eens. Die ene waar ik net in begonnen was van Terry Pratchett vind ik goed maar nogal moeilijk omdat hij een soort verzonnen taal gebruikt en dan moet ik er mijn gedachten teveel bijhouden. Ik zit dus aan't strand nu maar wat te haken, dan kan ik rondkijken en babbelen. Dikke smak van Jack

    {} geschreven door bojako


    04-06-2007
    lezen
    Nou dat humoristische boek kan ik je nu niet leveren. Ik heb er wel een onderhanden met korte verhalen, maar het ligt in de Datsja en ik kan nu even niet op de titel en schrijfster komen. Wel kan ik je vertellen, dat het bij de Dollarserie ook nog even worstelen zal worden, maar deel vijf van die serie zal eindelijk de voldoening geven. Het is namelijk het verhaal vanuit de ogen van de grootmoeder. Echt de moeite van het lezen waard, omdat in dat boek zoveel duidelijk wordt. Verder heb ik laatst nog het boek Vrijdag gelezen van Loes den Hollander en dat ging bij mij in een ruk uit. Ik heb er kort geleden nog op mijn blog overgeschreven. Veel plezier bij het lezen van wat nog komen gaat.

    {} geschreven door thea





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!