ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KATTEN ETTIQUETTE

    Sinds de katten van dochterlief terug naar hun eigen stekje zijn, verveeld mijn Snoes zich geweldig. Sindsdien volgt hij onderstaande gedragscode.

    Ettiquette voor katten

    Deuren: Accepteer geen gesloten deuren. Dit moet je doen om een deur open te krijgen: ga op je achterste poten staan en hamer met je voorpoten op de deur. Eens de deur open is, ben je niet verplicht ze ook te gebruiken. Als je gevraagd hebt om een buitendeur te openen, ga dan halverwege de drempel staan en denk diep na. Dit is vooral belangrijk bij koud weer, regen, sneeuw en als er veel muggen zijn.

    Een variatie op het voorgaande: ga bij de buitendeur zitten en staar naar de deurklink. Als je baasje de deur opendoet, neem dan flink je tijd. Steek je kopje buiten en kijk eens goed rond. Trek je kopje dan terug naar binnen en kijk eens rond in de kamer. Niemand zegt dat je snel moet beslissen tenslotte. De meeste mensen zijn trouwens zo vriendelijk om de deur open te houden tot jij je beslissing genomen hebt. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Steek dan nog eens je kopje naar buiten en ga dan terug de kamer in. Kijk naar je baasje met een blik van 'Maar baasje, waarom hou je toch in godsnaam de deur open?' Tenslotte nog een leuk spelletje, dat je baasjes heel fijn zullen vinden. Ga bij de buitendeur zitten. Je baasjes zullen denken dat je naar buiten wil en de deur voor je opendoen. Wanneer ze dat gedaan hebben, loop je snel weg. Herhaal dit een keer of 5 na elkaar.

    Braken: Als je moet braken, haast je dan naar de dichtstbijzijnde stoel. Als je daar niet op tijd kan geraken, kies dan bij voorkeur voor een Oosters tapijt. Maar als dat er niet is, is een ander tapijt ook goed. Zorg ervoor dat je tijdens het overgeven op een tapijt even achteruitloopt, zodat je braakspoor ongeveer even lang wordt als een blote mensenvoet. Spring ook nog wat heen en weer zodat er her en der nog enkele kloddertjes terechtkomen. Ga dan zitten toekijken hoe je baasje de smeerboel opruimt. Ook de bedsprei is een prima plekje om te braken, vooral als het een hele dikke is die niet in de wasmachine kan. Je baasje zal er dan mee naar het wassalon moeten gaan en er extra voor moeten betalen.
    Tel deze kosten bij wat je hen toch al kost: dit zal je het prettige gevoel geven dat je heel waardevol en duur bent.

    Bezoekers: Probeer snel te weten te komen welke bezoeker het meest een hekel heeft aan katten en ga op diens schoot zitten. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je adem naar vis ruikt. Bij het kiezen van een schoot om op te zitten of een broekspijp om tegen te wrijven, kies je voor de stofkleur die het meest met je eigen kleur contrasteert. Bijvoorbeeld, als je een witte pels hebt, kies dan voor zwarte wollen kleding. Blijf uit de buurt van de bezoekers die van katten houden. Als dat niet helpt, sla dan met een hooghartige blik je klauwen in hun kousen, of zet even je tanden in hun enkel. Als je op tafel loopt en een van de bezoekers beschimpt je daarvoor, kijk dan verrast en gekwetst. Zo wek je de indruk dat je altijd op tafel mag komen, als er geen bezoekerszijn.

    Toilet: Begeleid bezoekers altijd naar het toilet. Je hoeft niets speciaals te doen: alleen bij hen zitten en staren. Als je baasjes zelf naar de wc gaan, ga dan zo dicht mogelijk bij de deur zuitten zodat ze op je trappen als ze naar buiten komen. Verstop je daarna onder tafel tot ze je komen oppakken en troosten.

    Een handje helpen: Als een van je baasjes verwikkeld is in een bepaalde activiteit en de andere doet niets, blijf dan in de buurt van degene die bezig is. Dit heet 'een handje helpen', of ook wel 'in de weg lopen'. Zo moet je je gedragen bij het 'helpen':

    1. Als je toezicht houdt bij het koken, ga dan vlak achter de linkerhiel van de kok zitten. Die kan je dan niet zien, en zo maak je meer kans dat hij per ongeluk op je poot zal gaan staan. Als dat gebeurt, zal je opgepakt en getroost worden.
    2. Als iemand een boek aan het lezen is, loop dan onder diens kin door, zodat je tussen ogen en boek staat. Dwars over het boek gaan liggen is nog beter.
    3. Als je baasje bezig is met breien of administratie, ga dan zo liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt, of toch tenminste het belangrijkste deel ervan. Doe alsof je slaapt, maar sla af en toe met je pootje naar pen of breinaalden. Daardoor zal je baasje dan een scheve lijn trekken of een steek laten vallen. Je baasje zal misschien proberen je af te leiden: negeer dat. Vergeet niet: jouw doel is je baasje te helpen. Wat je baas je ook mag vertellen, borduur- en haakwerk is zeer goed bruikbaar als hangmat.
    4. Dit moet je doen als je baasje bezig is met rekeningen overschrijven (een maandelijkse activiteit), belastingsbrieven invullen of kerstkaartjes schrijven
    (jaarlijkse activiteiten): verlies vooral de bedoeling niet uit het oog, je moet je baasje helpen! Ten eerste, ga op de papieren zitten. Als je weggejaagd wordt, ga dan op de rand van de tafel zitten en kijk triestig. Als je baasje terug goed aan het werk is, spring dan op de papieren, rol erin en verstrooi ze zoveel als je kan. Als je een tweede keer weggejaagd wordt, begin dan pennen, potloden en gommen van de tafel te gooien, liefst een voor een.
    5. Als je baasje de krant aan het lezen is, spring dan tegen de achterkant ervan. Je baasjes vinden het fijn als je hen aan het schrikken maakt.

    Spelen: Spelen vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Zorg dat je overdag genoeg slaapt, zodat je goed uitgerust bent voor nachtelijke spelletjes. Het is wel heel belangrijk dat je altijd je waardigheid bewaart. Als je tijdens het spelen een ongelukje hebt, zoals van een stoel vallen, ga je dan onmiddellijk zitten wassen, alsof je wil zeggen 'Het was helemaal niet mijn bedoeling dat te doen'. Je baasjes trappen daar altijd opnieuw in.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    10-04-2008
    Nog enkele...

    Ik ken er zo nog enkele hoor:

    Wanneer het vrouwtje aan de pc zit ga dan klagend miauwend naast haar zitten. Spring achteruit wanneer ze je wilt strelen, want dat is niet de bedoeling. Uiteindelijk zal ze opstaan om te zien of je nog eten in je schaaltje hebt. Loop vlak en traag voor haar uit, en eens ze in de keuken staat ga jij gezellig op je rustplaatsje liggen en kijk je haar aan met een hooghartige blik over zoveel naieviteit. Doe dit een twintig keer per dag. Wanneer dit niet meer helpt, spring dan op het bureau en ga languit op haar armen liggen, al gauw zullen die armen gevoelloos worden, maar gewoon negeren, dat is niet jouw zorg.
    Spring op de vensterbank, je vrouwtje zal dan de planten aan de kant schuiven om je voldoende plaats te geven. Wanneer alle planten van de vensterbank verdwenen zijn, srping dan terug op de grond om vervolgens op het bed te gaan liggen slapen. Doe dit enkele keren per dag.
    Moet je geen kat hebben!!!!

    {} geschreven door huismusje/troubadoerke


    kattenleven
    De mijne heeft dezelfde manier, je kon het niet mooier beschrijven. Alleen wil madam Friskie 's avonds naar buiten om dan rond twee uur in de morgen te miauwen aan ons slaapkamervenster tot ik opsta om haar binnen te laten. Leuk is ook wat anders.

    {} geschreven door camille


    "
    Het kon precies een beschrijving  zijn van mijn poes en dat was geen katinneke Ludovicus!!! Die ging zelfs zover dat je niet op je gemak naar " het gemak" kon, want dan sprong hij steevast op mijn schoot. Hij had echter éen onhebbelijkheid: je mocht hem strelen als hij het goed vond in het ander geval kreeg je een klauw of een beet!!!!Dat was éen van de redenen waarom mijn wederhelft niet erg voor onze Pino te vinden was. Hij was echt vals en toch zo ontzettend lief. Heb hem een spuitje moeten laten geven dat was een harde dobber. Nooit meer traantjes voor een poes.! Er zit er nu de laatste tijd wel een witte elke dag te bedelen aan de keukendeur. Zielig en ik moet op de tanden bijten om ze niet binnen te laten maar zoonlief is ook allergisch geworden voor katten dus begin ik er niet meer aan..Nog een toffe dag. Een warme knuffel.

    {} geschreven door natoken


    ..
    Dat beeldje vind ik bangelijk reuze tof. Voor de rest is het allemaal de waarheid, en zeker als het een kattin'netje betreft. Laughing    Nu oogjes toe en snaveltjes dicht. Slaapwel lieve meid.

    {} geschreven door Ludovikus


    09-04-2008
    ..
    Let maar op dat er in die wandelpaden geen diepe putten zitten met nagels op de bodem!  Hoe bedenken ze het toch?  Vreselijk.  Een boswandeling zou rustgevend moeten zijn.

    Wat de poezen betreft: ik ben een honden persoon, maar vroeger thuis altijd katten en honden gehad. (kippen en konijnen ook trouwens)
    Zoon 2 is echter zo allergisch aan katten dat er nooit van een poes sprake kan zijn.
    Een hond ... daar droom ik nog wel van, maar we laten er wat tijd tussen.   Ze afgeven is zo pijnlijk en Flor dwaalt nog altijd in mijn gedachten rond.  Ik kijk zelfs nog steeds uit waar ik mijn voeten neerzet want hij liep altijd achter me aan.
    xx

    {} geschreven door bojako


    *
    Nee Lipske, knuffel zijn bosarbeid is iets zwaarder dan gras afrijden. Het behelst oa afgebroken takken bijeenrapen en wegvoeren, dode bomen omhakken en in stukken zagen. Maar ook zwerfvuil oprapen en zelfs fietsen uit de vijvers halen. Wandelpaden en fietspaden controleren of ze rij/wandelbaar zijn.  Ook nog controleren of vissers wel een visvergunning hebben, en zoniet, ze beboeten. Controleren of men niet vist met teveel hengels of op verboden vis of de vis niet terugzet op een reglemantaire wijze. Kijken of men niet aan het nachtvissen is ('s nachts natuurlijk) in een periode dat dit verboden is.....enz. Dus nu weet je waarom ik zo vaak ga shoppen wanneer ik in NL ben, anders zie ik hem nooit, hahaha.

    {} geschreven door huismusje/troubadoerke


    ...
    Hoe...hebt gij mijne pluche op bezoek gehad? Alles klopt ,alles 't zelfde ,behalve...neem ze niet op je schoot ,want daar hou je tatoeages aan over (ppfff ,ik ben momenteel pompaf,zo de eerste keer dat gras afdoen en alles afwassen ,valt ni mee zenne!,wat doet uwe knuffel in da bosbeheer?Zit daar ook gras bij )
    Dikke kusss van Lipske

    {} geschreven door hotlips





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!