![](http://img169.imageshack.us/img169/1941/koks59bh0.gif)
Hoewel ik zeer lange dagen (lees
nachten) maakte tijdens mijn horeca beroepsleven, maakte ik er een erezaak van
om toch elke dag een warme maaltijd op tafel te zetten voor mijn kinderen,
soep, hoofdgerecht en dessert. Ik vond het een must om alles zoveel mogelijk
met verse ingrediënten te bereiden. Zoals elke moeder zal herkennen was het bij
ons ook zo dat het ene gerecht al liever gegeten werd dan het ander, en waar
vaak gezeur en gepruttel bij te pas kwam aan tafel. Maar het was "eten wat
de pot schaft", want om drie verschillende potjes te koken had ik noch de
tijd of fut als alleenstaande werkende moeder. Waren er enkele maaltijden
geweest van "Jakkes, weer groenten", dan maakte ik een gerecht
waarvan ik zeker wist dat het gretig zou verorberd worden zonder morren. Eén
van die gerechten was aardappelpuree met tomatensaus en 'Vogelnestjes.' Het was
voor mij een dankbaar recept, want niet alleen mocht ik een maaltijd lang van
hun "Mmmm, lekker mams" genieten, het was ook nog eens makkelijk en
vlug te bereiden voor een kookkneus als ik. VOGELNESTJES
![](http://img257.imageshack.us/img257/9477/237952031b42e653b7amsh6.jpg)
Ingrediënten;
1 ei p.p - 50gr gemengd gehakt p.p,
paneermeel, peper, zout, kruidnoot, bloem, broodkruim, eiwit, tomatensaus (vers
of uit blik), aardappelpuree, kleine ui, teentje knoflook, peterselie.
Voorbereiding;
Maak de tomatensaus als volgt:
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken (of gebruik een blik gepelde tomaten.)
Snij ook de ajuin en de look in stukjes. Verwarm de (olijf)olie en bak de ajuin
en de look. Voeg de tomaten toe, laat ze even bakken op een hoog vuur. Zet het vuur
lager en voeg kruiden naar eigen believen en smaak toe. (Zout, peper,
paprikapoeder, cayennepeper, basilicum, oregano......enz. (Zelf gebruik ik
nooit zout.) Zet het deksel op de pot en laat stoven tot de tomaten helemaal
uiteen gevallen zijn. Je kunt de saus eventueel binden met donkere maïzena. Ik
voeg steeds ook een beetje suiker toe aan tomatensaussaus.
Bij de tomatensaus doe ik ook vaak champions, maakt het nog lekkerder.
Bereidingswijze;
Laat de eieren hard koken (10
minuten). Laat ze afkoelen en pel ze. Bereid het gehakt met peper, zout,
kruidnoot en broodkruim en verdeel in 4 porties. Wikkel elk ei in 50 gram
gehakt zodat je een mooi balletje krijgt. Wentel de balletjes in het eiwit en
daarna in het paneermeel. Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden
tot ze mooi bruin zijn. Halveer de balletjes voor het serveren.
Serveer met aardappelpuree. Frietjes en sla kan ook.
Ik ben er zeker van dat ook de huidige kindjes tevreden zullen smullen van dit
gerechtje.
EET SMAKELIJK!
![](http://img169.imageshack.us/img169/1074/ei08zt4.gif)
|