ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMD (vervolg)
    In mijn vorig logje schreef ik dat ik de derde en laatste oog injectie heb gehad”. Maar in feite is dat niet helemaal juist.
    Die drie opeenvolgende maandelijkse prikken zijn wel afgelopen, want ze maakten deel uit van een doorgedreven behandeling, maar er zullen nog injecties volgen, en dit waarschijnlijk mijn ganse leven lang. Een soort onderhoudsbeurt, zeg maar, want mijn oogziekte is ongeneeslijk.

    Ik schreef ook dat mijn oogchirurg steeds druk doende en gehaast is. Dat maakte dat ik na elke consultatie met een boel vragen bleef zitten.
    Maar afgelopen woensdag besloot ik om toch die vragen te stellen waar ik mee zat. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat mijn ‘poetsiepoets’ me vergezelde als steun moedgever.
    (Poetsiepoets is mijn poetshulp die nu voor enkele weken werkonbekwaam is wegens een operatie van een ‘tenniselleboog’. Ik moet aan haar toch eens een logje wijden, want zij is het waard… en veel meer dan dat.)
    Dus vroeg ik de chirurg hoe het nu verder zou gaan, en ze gaf me dan ook een klaar helder antwoord zonder franjes:

    “Het is nu vier weken wachten, pas dan kan ik een definitieve diagnose stellen. Maar ik kan u nu al vertellen dat de schade die is aangericht niet meer te herstellen is, u zult slechtziende blijven. Om erger te voorkomen is het nodig dat u om de zes maanden op controle komt en zo nodig wordt behandeld met Lucentis via een injectie. Naarmate u ouder wordt kan uw oogziekte toenemen en  onbehandelbaar worden en dit kan leiden tot blindheid. Die kans is bij u des te groter daar u maar een ziende oog hebt, maar dat hoef ik u niet te zeggen, dat had u al wel begrepen, niet.”

    Mijn ‘poetsiepoets’ en ik zaten er een beetje bij als van de hand Gods geslagen door dit kort en bondige antwoord.
    Maar langs de andere kant apprecieer ik wel haar directheid want ze zei me ook nog dat ik, nu ik nog ziende was, me kon voorbereiden en maatregelen treffen voor wanneer het gevreesde moment daar is. Tot slot gaf ze me ook nog de raad om de moed niet te verliezen of te wanhopen omdat ik nog jong ben en er volop onderzoek wordt gedaan om deze oogziekte toch te kunnen genezen.
    En men kan nu toch veel meer dan vroeger.

    Ik schreef ook nog dat de gevolgen van de oogprik deze keer niet zo erg waren en dat is ook zo, maar djeezes…
    …Mijn oog ziet eruit alsof ik mee gedaan heb aan het wereldkampioenschap boksen free style…en dik verloren heb. En zo voelt het ook aan. Helemaal bloeddoorlopen en opgezwollen met als hoogtepunt een mooie blauwe streep onder mijn oog.

    Nu heel erg vind ik dat niet want ik weet dat dit allemaal heel snel weer verdwijnt.
    Maar ik ga nu toch liever niet naar buiten, want het verhaal van het vogelkooitje of keukenkastdeurtje geloofd niemand meer.
    Gelukkig was dochterlief gisteren hier en zijn we samen nog snel wat boodschappen gaan doen zodat ik de komende dagen niet moet verhongeren.

    Ik wens jullie allen een fijn weekend, een dikke knuffel erbij, en tot in den draai!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    18-07-2010
    En... gaat het wat?
    Gewoon even een goede dag zeggen , een knuffel en een kus meegeven en hopen dat je blijft doorbijten lieve Mus!

    {} geschreven door Natoken


    geniet je een beetje van de zondag ...

    Image and video hosting by TinyPic

    {} geschreven door ani


    ...
    Wat moet..kan ik nog zeggen...je weet dat ik er voor je ben he!Hopelijk ben je tegen woensdag terug "up to date"..ik hoor je nog wel?
    weektw9.gif
    In de liefde kent men elkaar omdat men elkaar bemint.
    In de vriendschap bemint men elkaar omdat men elkaar kent.
    kus en knuffel voor een fijn begin van de week!

    {} geschreven door Lipske


    17-07-2010
    Oei oei oei
    Wat vind ik dat nu erg voor jou... jaren geleden scheurde m'n netvlies en was er een operatie nodig... die is redelijk goed verlopen maar ik kan je verzekeren dat ik toen heel wat tranen heb vergoten want blind worden is zowat het ergste wat ik me kan voorstellen,
    maar inderdaad... door de toenemende vergrijzing wordt er meer en meer onderzoek gedaan naar al die ouderdomskwalen dus stel je hoop maar op een nieuwe methode om jouw oogkwaal te behandelen... ik hoop en duim met je mee hoor... jouw hobby is muziek nietwaar... dat is een zegen voor slechtziende mensen... daar heb je je ogen niet voor nodig.

    {} geschreven door Myette


    en ...
    en we helpen hopen dat de wetenschap verder subsidies krijgt voor onderzoek , want je ziet , mensen kunnen door verder onderzoek WEL geholpen worden !ik heb nooit echt geweten wat mijn moeder mankeerde , maar haar zicht was de laatste 10 jaar van haar leven alleen licht en donker en vormen , ( toen konden ze er niets aan doen ) in haar huis wist ze alles liggen en ook de weg , maar er buiten ging het niet ,
    ik hoop zo voor jou petra dat het nog betert !liefs

    {} geschreven door ani


    ja!
    Dat laatste zinnetje blijf in de vergrootmachine hangen...ik ben heel discreet he, daarom hahaha

    vis.gif

    {} geschreven door Natoken


    Aan een knuffel toe?
    Hewel dan ben ik er want je weet dat knuffelen één van mijn " goede eigenschappen " is ( ik heb toch nog  iets goeds in mijn lijf hoor !!!)..Kop op he  Mus, carpe diem!!Dikke, dikke knuffel en kis!

    {} geschreven door Natoken


    Hey Mus,
    Dat is nou ook niet de allerprettigste boodschap die je van je arts hebt gekregen. Ik kan me voorstellen dat je er niet heel erg blij mee bent, maar hoop doet leven he. En wie weet ... de wonderen zijn de wereld nog niet uit en engelen bestaan nog.
    Moed houden dus en blijven hopen dat de medische wetenschap met sprongen vooruit gaat en voor jou bijtijds met een redelijke oplossing komt.
    Dikke knuffels vanuit hier.

    {} geschreven door thea


    Dag Petra
    Helemaal waar: Ik geloof het ook nooit als iemand mij verteld van tegen de deurknop gelopen te zijn. of van de trap gevllan, dat is ook een goeie.

    Henegouwse knuff
    van mij
    Loes



    14t0qah.jpg

    {} geschreven door Loewiesa


    @ Bojako
    Klopt Bo'ke, strikt gezien zal ik nooit blind-blind  worden. Maar wanneer je enkel nog vage grijze schimmen kunt waarnemen, niets meer kunt herkennen zonder het te betasten, enkel nog het verschil ziet tussen dag- en nachtlicht dan noem ik dat blind zijn. En dat is waar de ziekte naar toe leid wanneer medicatie niet meer helpt. En in mijn geval zie ik al gans mijn leven met mijn linkeroog enkel maar het verschil tussen donker en licht, dus veel speelruimte heb ik zo al niet. En vermits ik nog "jong" ben kan die ziekte zich in zoverre nog ontwikkelen. Anderzijds heb ik natuurlijk ook de mazzel dat ik nog niet bejaard ben en men binnen enkele jaren een afdoende remedie vind.

    {} geschreven door Petra/Huismusje


    16-07-2010
    ik word toch even stil..
    Op korte termijn goed nieuws, je kan weer je plan trekken, op lange termijn hopen vraagtekens en "voorlopig" geen denderende vooruitzichten... wat moet ik daarop zeggen lieve schat? Maar toch moet je blijven geloven want inderdaad de geneeskunde maakt soms reuzesprongen, kijk eens naar T. Rechteroog 16 jaar terug niet te redden, zelfde probleem met linkeroog vorig jaar en ... een totaal andere aanpak en oog weer 80% ok! Dus de moed niet verliezen Mus...Kom eens hier , dan pak ik jou eens goed vast voor een dikke knuffel.

    {} geschreven door Natoken


    ..
    Oei lief Muske ik zit hier me echt te schamen, want hoe durf ik nu zagen over mijn rug als ik lees wat jou misschien te wachten staat.
    Ik kan enkel hopen, net zoals je oogarts, dat er tegen dan inderdaad weer iets nieuws uitgevonden wordt, de wetenschap staat immers niet stil.
    Ik vind het wel tegenstrijdig met wat aan mijn schoonzus gezegd werd, want haar hebben ze altijd verzekerd dat ze nooit echt volledig blind zal worden, maar als ik het goed begrepen heb, dan heb jij een andere vorm van MD dan zij en misschien ligt het daar aan.
    Ik zend je van hieruit een superdikke warme knuffel.

    {} geschreven door bojako





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!