ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    16-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MD
    Vandaag, woensdag, had ik afspraak met mijn oogchirurg in het Middelheimziekenhuis om 11h45, en vandaag was dat stressen.
    Als er nu één goede gave is die ik bezit dan is het, stiptheid. Ik heb een hekel aan te laat komen evenals aan telaatkomers zonder uitzonderlijke omstandigheden.
    Ook vandaag vertrok ik weer ruim op tijd, ‘k zou dan wel te vroeg ter plaatse zijn maar na het aanschuiven aan de inschrijfbalie drink ik dan wel een koffietje in de cafetaria, zo dacht ik.
    Maar dat was buiten het openbaar vervoer gerekend! Blijkbaar was er een bus tussenuit en daar het van bij mij thuis tot aan het ziekenhuis ruim driekwart uur rijden is met de bus, was ik dus 10 minuten te laat boven. De dokter meende dat ik niet ging komen en nam haar lunchpauze dan maar wat vroeger en zodoende heb ik anderhalf uur moeten wachten tot ze terug was.
    Ik ben dan dat koffietje alsnog gaan drinken en van ellende heb ik er nog een broodje ONgezond bijgenomen ook.

    Aan de hand van de oogtesten bevestigde de oogchirurg wat ik al wist, namelijk dat enkele adertjes weer waren gaan lekken waardoor mijn zicht was verminderd. Gelukkig was dit nog maar enkele dagen zo, voorbije zaterdag merkte ik het voor het eerst echt duidelijk, en dus was er nog geen grote schade opgetreden. De chirurg drukte me wel op het hart dat ik in het vervolg meteen naar het ziekenhuis moest komen wanneer ik zulks merk. “Ik heb liever dat je een keertje voor niets komt dan te laat”, zei ze me, toen ik opmerkte dat ik haar niet graag voor niets lastig viel.

    Enfin, er werd dus beslist om mij vandaag weer een oogprik te geven met Lucentis. Dat is iets vroeger dan ze zelf verwacht had.
    Maar het goede en hoopvolle nieuws is ook dat mijn zicht toch twee maanden stabiel is gebleven zonder medicatie en dat dit in de loop ter tijd kan oplopen naar drie..vier..en x aantal maanden.
    Sommige van haar patiënten, liet ze me weten, hadden het eerste jaar waarin de ziekte toesloeg negen of meer oogprikken nodig voor de ziekte stabiel (verbetering zit er bij mij niet meer in) bleef, waarna ze vervolgens nog maar twee prikken per jaar nodig hebben.
    Hoe het bij mij gaat zijn valt dus nog af te wachten.

    Waardoor de adertjes weer zijn gaan lekken kon ze me niet zeggen. Oorzaak zou de zware hoest wegens de bronchitis kunnen zijn, omdat mijn oog nu eenmaal mijn zwakste plek is en er druk wordt uitgeoefend op je ogen wanneer je hoest, niest of je neus snuit. Iemand met normaal gezonde ogen heeft daar geen last van.
    Toen ik haar vroeg of mijn roken dan misschien de oorzaak kon zijn, keek ze me glimlachend aan zei, quote: “Roken is natuurlijk niet gezond en stoppen is altijd een goede beslissing. Maar roken heeft jouw oogziekte niet veroorzaakt en zal ze ook niet beïnvloeden. De ware oorzaak van de ziekte is niet gekend, maar we weten wel dat het in je genen zit van bij de geboorte en dat het erfelijk is. Dus of je nu een roker bent, of niet, wanneer je drager bent van het gen dan krijg je vroeg of laat met de ziekte te maken. Bij jou is het helaas vroeg. En omdat je maar één ziende oog hebt beperkt het des te ingrijpender je levenskwaliteit.Unquote.

    Ik heb nog een hele boel te vertellen, maar voor nu ga ik stoppen.
    Wordt dus vervolgd….



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    19-09-2010
    gewoon even komen piepen of alles ok is met jou?
    Het blijft voorlopig wat aanmodderen in ons clubke niet Mus maar ik blijf duimen tot ik er de kramp van krijg!! Nog een rustige zondag en een dikke kus en knuffel.

    {} geschreven door Natoken


    18-09-2010
    Jawadde
    Het is me wat gezegd de laatste tijd, niets dan kommer en kwel op de blogs... en ik maar duimen voor ieders goeie afloop... lijkt precies niet te lukken... één lichtpuntje toch...
    het wordt niet merkbaar erger... voor jou ook... hou je taai mussekind.

    {} geschreven door Myette


    *
    Ik die geen geduld heb, wacht nu lekker geduldig naar het vervolg.
    Indien erfelijk staat mijn schoonzus dit misschien ook nog te wachten, ze is al vijf jaar doof en als dit er nog moet bijkomen wordt het voor haar een hele ramp.
    Voor jou duim ik voor stabiliteit Musje, hou je vast aan het gras.


    {} geschreven door camillec


    17-09-2010
    en ik kom je veel sterkte wensen
    en hoop dat je gauw van die bronchitis afraakt , dat hoesten is knap lastig ! en 't kan goed zijn dat de adertje van 't geweld springen , ja wat kan je doen hé ....
    Image and video hosting by TinyPic

    {} geschreven door ani


    ..
    Ik heb al een paar keer komen lezen zenne,maar wat kan ik zeggen,dedju,is het al wat beter met je valling,hopelijk wel,weet op de duur niet meer hoe je er uitziet ,ik ben momenteel alle moeite aan 't doen voor omhoog te krabbelen ,want ik zit diep...al is het dan 'maar' voor een hond,Tot in den draai!
    cupido.jpg
    Hij was mijn beste vriend,
    en heeft zijn hemel dik verdiend!
    prettig weekend en groetjes van
    Nestje & Lipske

    {} geschreven door lipske


    16-09-2010
    ..
    straf zeg Muske, nu zaten wij gisteren allebei in het Middelheimziekenhuis en we wisten het niet.  Ik had meer geluk, ik was een beetje te vroeg en ik mocht onmiddellijk bij de dokter voor de scan wat me zeker een uurtje heeft bespaard.
    Wat je MD betreft.   Ik weet dat mijn schoonzus ook absoluut verbod heeft om zware dingen op te pakken of zelfs te lang voorovergebogen te zitten zoals bv. bij het poetsen.   Ook zij heeft me verteld dat ze soms na een zware hoestbui een zwart plekje heeft bijgekregen, dus zij is ook als de dood voor een zware verkoudheid.
    Methode om geen verkoudheden meer op te doen : draag zweetsokken gevuld met look rond je nek.   Zo komt er niemand meer al te dichtbij met z'n microben.
    Dikke smak
    van Jack.

    {} geschreven door bojako


    Dag Petra
    Tja waar komt het van? Als het op je genen zit. Dan zit het op je genen. En je moet nooit bang zijn om een dokter "voor niets" lastig te vallen. Die worden daar voor betaald! Graag een beschrijving van het broodje ONgezond. Dat lijkt mij wel lekker!

    Lieve groetjes van mij en een knuffeltje
    Image and video hosting by TinyPic

    {} geschreven door Loewiesa


    Dat was dan wel balen zeker om als zo'n stipte Mus telaat te zijn.
    Tja, op het openbare vervoer van tegenwoordig kun je ook niet meer ten volle vertrouwen.
    Hopelijk heeft het broodje ONgezond je WELgesmaakt.
    En toi toi voor de komende tijd.

    {} geschreven door thea


    DAG MUSJE

    dat weet je dan ook weeral dat het in de genen zit , en ik dacht het wel dat het niet van het roken kon zijn ,maar bij elke inspanning kan je een lekkage krijgen  ook als je alle zware dingen versleurt en soms durf je wel he hihihi

    maar in elk geval ik hoop dat het stabiel en onder controle blijft,

    heel veel liefs Maria

    {} geschreven door Maria


    even komen bijlezen
    .

    {} geschreven door patty en freddy


    Ben ook even hier komen zien of er toch nog iets positiefs uit de lucht viel..
    OP het eerste zicht lijkt het toch te verhelpen maar belangrijkste is inderdaad dat je geen terugval hebt Mus maar dat die lekkende adertjes de reden van verminderd zicht zijn. Spijtig dat je weer heel die miserie van die spuiten moet doormaken maar als achteraf je zicht terug wat betert dan heeft het toch nog geloond. Dat je drager bent van dat gen dat is natuurlijk pech en ok dat roken misschien geen invloed heeft maar ... ik blijf er bij dat met die" bronchite" dat nooit goed kan zijn. Maar soit, ik moet je niet op de vingers tikken je zal zelf wel weten wat kan en mag. Nu gaat het om je ogen. Weet je al wanneer ze die spuit geven? Je zit echt in een sukkelstraatje met die kijkertjes van jou hé? Maar ik blijf hopen dat het zich eens zal stabiliseren. Duimen maar Mus. Een dikke knuffel van mij en kop op hé!!!

    {} geschreven door Natoken





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!