ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NARE WEEK/FEIT 1
    Hulp in huis.
    Ik voel me moe, verdrietig, futloos en moedeloos. De basis van dit alles ligt bij enkele feiten en gebeurtenissen waar ik geen vat meer op heb.

    Ondanks de inspuitingen blijft mijn zicht achteruit gaan en wordt ik dagelijks geconfronteerd met meer en meer beperkingen in mijn dagelijks doen en laten.
    Had ik twee maanden geleden nog een zicht van 4%, verleden maand was dit nog maar 3,%, en vandaag is dit nog slechts 2,75 %. Bij 1% wordt je technisch blind verklaard.

    Maar technisch blind voel ik me vandaag ook al want er zijn zoveel dingen die ik niet meer, of slechts met heel veel moeite, zie en/of kan doen.
    Daardoor werd gezamenlijk door mijn oogarts en huisarts en het ziekenfonds beslist dat ik aangewezen ben op hulp in het huishouden. En zodoende komt er nu al twee weken op dinsdagnamiddag een huishoudhulp over mijn vloer.

    De dame is kop en schouder kleiner dan ik en amper 6 jaar jonger, maar ze regeert met sterke wil en ijzeren hand mijn leven, en dit vier en een halfuur lang.
    Zij gaat door het appartement en maakt hier en daar een opmerking over een tafeltje of plant die “in de weg staat en beter kan verdwijnen”. Zij trekt alle kasten open en zegt dat ze alles opnieuw zal sorteren volgens een bepaald systeem.
    Wanneer ik haar zeg dat ik precies weet hoe en waar alles ligt in mijn kasten, werpt ze op dat zij een cursus heeft gevolgd hoe om te gaan met blinden en slechtzienden en dus exact weet wat ik nodig heb. ?!?!?
    Ze neust in mijn koelkast en diepvries en beslist dat ik van sommige dingen beter een voorraadje kan opdoen zodat ik niet elke week boodschappen hoef te doen.
    Wanneer we in de winkel zijn stuift ze langs de rekken en vult mijn karretje. Ik probeer haar bij te houden maar ik ben duidelijk te traag. Dat laat ze me dan ook weten en zegt dat ze in het vervolg een lijstje zal maken en alleen de boodschappen zal doen. Maar zij neemt wel de tijd om gelijk haar eigen boodschappen te doen!

    Ze behandelt en betutteld me als een oude van dagen die niet meer zelfstandig kan denken. Ze transformeert me in, WE.
    WE zullen nu de strijk sorteren...
    ”Euh, alles wat in mijn strijkmand ligt moet ook gestreken worden” zeg ik, maar ze hoort me niet en haalt er enkele jeans en T-shirts uit die volgens haar niet gestreken hoeven te worden.
    WE zullen nu die knoop aannaaien… WE zullen nu je post doornemen…WE gaan nu een pauze nemen en een kopje koffie drinken…

    Ze ontneemt me dat beetje zelfstandigheid dat ik nog bezit, een zelfstandigheid waar ik gans mijn leven zo prat op ging en zo fier op was. Ze ontneemt me zelfs mijn eigenheid want IK, ben nu, WE.
    En ik zou hard willen schreeuwen: “NEE, niet WE, maar JIJ, want IK ben wel slechtziende maar niet achterlijk!”
    Maar ik zwijg en laat het gelaten over me heen komen, want ZIJ beslist. ZIJ heeft een cursus gevolgd en dus is ZIJ de ervaringsdeskundige. Wat meer is, ZIJ is de hulp en IK de hulpbehoeftige.

    En dan was er nog de kat… En er was ook de sociale assistente van het ziekenfonds… En de uitnodiging van de politie… en die klier van een buschauffeur… Maar dat vertel ik volgende keer. Wordt dus vervolgd…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    29-09-2010
    ..

    Oei lieve schat, nu hebben we echt met je te doen. Dat het niet meevalt voor zo'n sterke persoonlijkheid zoals jij om je te laten commanderen ook al is het goed bedoeld, das zacht uitgedrukt. Maar ik denk dat je het best even laar overwaaien en haar dan zo langzaam aan't verstand brengt dat jij, "jij" bent en niet wij. Ik ga hier niet zeggen, dat ik begrijp hoe jij je voelt, want ik denk dat je daar voor in de zelfde situatie voor moet zijn. Wij kunnen ons dat alleen maar indenken en met je proberen mee te voelen. Dikke kussen en vol houden he.

    {} geschreven door ludovikus


    *
    Iedereen springt hier precies recht met hun haar omhoog. Ik ben ervan overtuigd dat da menske het goed met je voor heeft.
    Ze zal waarschijnlijk een cursus gevolgd hebben, maar het teveel volgen à la lettre. Het werk is in orde gedaan en je hoeft je verder daarover geen zorgen te maken, wat op z'n eigen ook al een grote zorg minder is. Je zou eens moeten zien wat ik hier allemaal over de vloer gekregen heb via dienstencheques ppfftt om bij te bleiten. Sommige vertikten het om een borstel langer dan vijf minuten vast te houden, maar zodra ze lang genoeg ingeschreven zijn om te kunnen genieten van het ziekenfonds zijn ze afwezig door ziekte. Momenteel is zelfs geen enkele kuisvrouw in de verste verte beschikbaar, zodat ik mijn cheques moet inwisselen omdat ze vervallen. Ondertussen onderhoud ik mijn groot huis alleen, maar niet voor lang meer. Ventje gaat half volgend jaar op pensioen en krijgt straks een cursus meehelpen.

    {} geschreven door camille


    .
    Choh, Musje ...zeggen dat het je niet mee zit, is wel het understatement van het jaar...En nu nog met die dragonder opgescheept zitten, lieve help! Het mens doet meer kwaad dan goed, want ze ondermijnt jouw zekerheden. Als ze ondertussen al niet afgedankt werd, volg je best de zeer wijze raad van ons Bo en dan maar hopen dat jouw "hulp" het snapt, want ondernemend als ze is, kan ze- ingeval dat jullie akkoord geraken- misschien toch wel heel nuttig voor je zijn. Desondanks vind ik het verschrikkelijk dat het zo moet lopen. Dikke kus

    {} geschreven door paz


    28-09-2010
    HE MUSJE

    Je niet laten doen hoor, zeg jij maar je menig hoe jij het wilt
    je blijft de baas in je huis hoor het is al erg genoeg
    dat je dat hebt aan je ogen en dat je hulp nodig
    hebt, maar baas gaan spelen over jou en je doen en laten dan is ze wel aan het verkeerde adres
    maakt haar dat maar duidelijk
    spijtig dat  al je vrienden niet in de buurt wonen
     we zouden met zijn allen ons steentje bijdragen
    voor je te helpen
    veel liefs tot vanavond met een belletje Maria

    {} geschreven door Maria


    Ik was beter eerst hier langsgekomen vooe ik bij Petra op bezoek ging dan was alles duidelijker...
    Ik kan het mij perfect voorstellen hoe jij je voelt  Mus. Dat mens heeft inderdaad eens een kordate dame nodig die niettegenstaande haar " beperking" eens goed duidelijk maakt dat het wel nog steeds " haar leven" is. Goed bedoeld? Ik zou het nog niet zo goed weten , ze komt me eerder bazig over en misbruikt jouw miserie om gans je doen en laten overhoop te gooien. Dat mag je niet te  ver laten gaan Mus, maar snel terug de puntjes op de i zetten. Weet je .. vrijdag gaan we jou dat eens tonen zie als je dat zou verleerd zijn!!  Niet teveel somberen want dan denkt die " matronne" dat ze goed bezig is! In afwachting van vrijdag alvast een heel dikke knuffelkus.

    {} geschreven door natoken


    ..
    Ik denk dat ik je even een snelle cursus 'beleefde assertiviteit' moet komen geven.
    Je zegt tegen dat mens :

    "ik vind dat heel lief van je dat je alles wil veranderen, maar ik zou het op prijs stellen indien alles blijft zoals het is, behalve hetgeen gevaarlijk voor me is en ik wil graag ook meegaan om mijn boodschappen te doen."

    Zij pruttelt dan tegen en dan zeg jij identiek hetzelfde :

    "ik vind dat heel lief van je dat je alles wil veranderen, maar ik zou het op prijs stellen indien alles blijft zoals het is, behalve hetgeen gevaarlijk voor me is en ik wil graag ook meegaan om mijn boodschappen te doen."

    Zij pruttelt weer tegen en jij zegt op die stille lieve manier al was het elfendertig keer :

    "ik vind dat heel lief van je dat je alles wil veranderen, maar ik zou het op prijs stellen indien alles blijft zoals het is, behalve hetgeen gevaarlijk voor me is en ik wil graag ook meegaan om mijn boodschappen te doen."

    voilà:  dat was onze eerste les assertiviteit. 
    Wanneer nodig volgt les 2.

    Ik weet dat jij deze strijd kan winnen! het is de beleefde aanhouder die zal winnen.

    Heel dikke knuffel en tot vrijdag.

    {} geschreven door bojako


    Lieve, lieve Mus,
    Laat je niet op je kop zitten door die tante, want toevallig ben wel jij de ervaringsdeskundige, want het is jouw huis en jouw leven.
    Net als Lipske al zegt verdient dat mens een schop onder haar achterste en volgens mij deugt ze totaal niet voor het werk waar jij haar voor moet betalen.
    Ik zou willen dat ik in je buurt woonde, dan zouden we haar samen even bij de kladden kunnen nemen.
    Ik snap heel goed, dat jij baalt van de situatie en helaas kan ik je geen helpende hand bieden, maar ik zou het oh zo graag doen.
    Sterkte Mus en laat je niet kisten, want zo als je zelf al zegt ben jij nog altijd heel goed bij je verstand, maar van die tante betwijfel ik het.

    {} geschreven door thea


    *
    Laat je maar eens bepamperen, er zijn nog dagen genoeg in de week dat je het alleen moet doen. Trouwens, mijn moeder zou dat zalig gevonden hebben.

    {} geschreven door camille


    Hoi Petra
    Het zal wel goed bedoeld zijn allemaal. Misschien moet je het haar gewoon zeggen..... Ik zie zelf niet goed zonder bril.  Ik moet mijn brilletje zelfs in het zwembad op houden anders herken ik mijn zwemvriendinnen niet (alleen aan hun  contouren d.w.z. hun vetribbels en hun gestalten.  Mijn bril corrigeert gelukkig mijn probleem. Maar ik kan mij voorstellen hoe vreselijk het voor jou moet zijn. 

    Dikke knuffel

    Loes
     

    1dinsbbp9.jpg

    {} geschreven door Loewiesa


    ..
    Verdorie zeg...geef die trut eens ne schot in hare inktpot,ik neem aan dat ze er moeten zijn voor hulp,maar niet om iemand nog dieper de put in te steken,het is tenslotte zoals je zegt,jij weet perfect(blindelings o ironie ) alles liggen,en daar heeft zij zich niet mee te moeien,en over je portemonnaie heeft ze al zeker niets te zeggen, ik zou nog zoveel willen zeggen,ik weet tenslotte één ding,datalles bij jou pikfijn in orde is!
    Als ik mijn zin krijg ,en kan zo'n appartement op de kop tikken aan jou,gooien we die met klikken en klakken buiten,dan kan ik je helpen! Alleen zie ik er vreselijk tegen op te verhuizen om de rompslomp,zou eens een weekje op vacantie moeten kunnen ,zodat de kinderen en klinkinderen dat kunnen arrengeren...ook een utopie zeker je weet maar nooit,je komt vrijdag toch he ,zodat we je wat kunnen opbeuren

    {} geschreven door lipske


    even komen bijlezen
    knopafbeelding13333.jpg


    Tussen vriendschap en een roosje is
    er een heel groot onderscheid.
     Rozen bloeien slechts een poosje,
    maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze  drie kapoentjes

    {} geschreven door patty en freddy


    even komen bijlezen
    .

    {} geschreven door patty en freddy





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!