KVE is de personeelsvereniging van Electrabel.
Links
  • Wensen van onze leden
  • Privacy nota
  • KVE Maandkalender

    Inhoud blog
  • Wensen van Gerda Claessen
  • Kerst en Nieuwjaarswensen van onze leden uit eigen werk
  • 06/09/2020 Bretagne
  • 06/12/2019 Praatcafé: Tafelversiering voor Kerstmis
  • 20/11/2019 Lezing : Seksualiteit bij ouderen
  • 09/11/2019 Wandeling in de Schorre
  • 24/10/2019 Wintercyclus: De Europese Unie door prof.H.Vos
  • 08 tot 11/10/2019 Midweek Beek
  • 08 tot 12/09/2019 Reis naar Picardië
  • 05/09/2019 Zomer van 50plus: The Sixties
  • 27/08/2019 Blindengeleide honden en kasteel Loppem
  • 23/08/2019 Wat met honing ?
  • 23/06/2019 tot 30/06 Reis naar Dordogne
  • 04/06/2019 Daguitstap: Zeeland en Neeltje Jans
  • 16/05/2019 : Ontmoetingsdag 2019
  • 06/04/2019 Sport & ontspanning: Wandeling Brabantse Wal
  • 05/04/2019 Praatcafé: Tafelversiering maken
  • 23/03/2019 Geleid bezoek: Carolus-Borromeus en kantkamer
  • 13/12/2018 Erfenissen & Successieplanning
  • 07/12/2018 Praatcafé: zelf kerstversiering maken
  • 9/10/2018 Wandelmidweek
  • 19/09/2018 Citytrip Hamburg
  • 29/08/2018 Met Kris op de fiets
  • 21/08/2018 Mechelen: Hof van Busleyden en Begijnhof
  • 10/07/2018 Daguitstap Leiden (NL)
  • 26/06/2018 Zomerwandeling De Trappisten
  • 03/06/2018: Achtdaagse zomerreis naar de Charente Maritime

  • Archief
  • Alle berichten


    KVE 50+ VZW is een afdeling van KVE
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/06/2013 Zomerwandeling Wechelterzande

    Zomerwandeling Wechelterzande

     

     

    Het was een prachtige zomerdag. Blauwe hemel, zon, aangename wandeltemperatuur.

    Om 9:30 uur stond de koffie of thee al klaar. Stipt om 10 h vertrokken 35 enthousiaste wandelaars aan onze voormiddagwandeling. Op een gezapig tempo trokken we door het prachtig natuurgebied de Breemvennen.

    Om 12 uur vervoegden Paula en Herman ons en schoven we aan voor een koude schotel met zalm of geitenkaas. Lekker, toffe bediening, mooie locatie.

    Om 13:45 uur gingen we op zoek naar de “blootgatters”. De legende vertelt ons dat een man op zijn nachtelijke tocht door het bos acht naakte vrouwen tegenkwam. Vermoedelijk maakten we te veel lawaai want we zijn ze niet tegengekomen. Wel vonden we het kruis van Blommerschot, dat werd opgericht om “de heksen” te verjagen.

    Rond 17 uur, na een toffe wandeling door het natuurreservaat de Kluis – Blommertschot kwamen we moe maar voldaan terug op onze vertrekplaats.

    Op het terras van de Brasserie De Nieuwe keizer werd er bij een Duvel, Leffe of koffie nog heel wat bijgepraat.

    Ik weet niet meer wanneer de laatsten huiswaarts zijn vertrokken.

    Het was weer een prachtige dag dank zij het mooie weer, toffe locatie, lekker eten en vooral een enthousiaste en gezellige groep.

     

    Hugo






































    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17/05/2013 - 10 daagse reis naar Sicilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-daagse Rondreis Sicilië

     

    van 17 tot en met 26 mei 2013

     

     

    Op 17 mei om stipt 6u15 vertrokken we met 44 deelnemers vanuit Edegem naarZaventem,  waar we rond 9u30 opstegen met de Alitalia vlucht naar Milaan Linate .  Na een kleine pauze ging het vlot richting Palermo , waar de bus ons opwachtte voor een rondrit in de oude stad .

     

    Hier bezochten we direct enkele hoogtepunten :  Palazzo dei Normanni : de binnenplaats kun je vanaf de galerij die er omheen loopt, goed bekijken. De kapel met de mozaïekvloeren en plafonds met katholieke voorstellingen in alle kleuren (incl. bladgoud) kun je gewoon binnenlopen. Je mag zelfs foto's met flits maken, zolang je maar niets aanraakt, de schitterende  Cattedrale (oude moskee),de knappe fontein Pretoria, en het lugubere grafmonument Catacombe dei Cappucini,

    De catacomben bestaan uit gangen met liggende en staand opgestelde overblijfselen van mensen en skeletten, geordend naar rang en stand, geslacht en leeftijd,  opgevuld met stro.

     

    Tijd om rond 19u00 naar ons eerste hotel Quality President te trekken , gelegen aan de haven . Waarschijnlijk zijn de vier sterren van dit hotel , van de hemel geplukt ..

    Gelukkig verbleven we hier slechts voor twee overnachtingen .

     

    De tweede dag vertrokken we richting Monreale,  de kathedraal en de mooie kruisgang uit de 12de eeuw. Pintje pakken , “lichte lunch” en dan richting Cefalu.

    Het zicht vanuit de hoogte op dit stadje was indrukwekkend. Mooi stadje om door te kuieren. Deze prachtig gelegen stad bezit een grootse kathedraal, wellicht de oudste van de Normandische kerken.

     

    s Avonds hebben, we voor de vrijwilligers, een “kleine” wandeling door Palermo  gemaakt, met een optreden van Hugo en Viviane op de tonen van tango muziek ! Na een wat te lange avondwandeling grote dorst ,tijd voor een drankje.

     

    Volgende dag vroeg uit de veren om na het ontbijt te vertrekken naar Marsala - beroemd om zijn bekende  zoete wijn - waar wij een bezoek brachten aan een wijnerie met uiteraard een proevertje van hun rode en witte wijnen. De zon was eveneens van de partij. Na het middagmaal met muzikale begeleiding (waar we allemaal  meezongen), vertrokken we naar Selinunte, waar het prachtig gelegen tempelveld met de ruïnes van acht tempels op ons een grote indruk naliet. Dan in Agrigento aangekomen in het prachtig Hotel Kore 4* in Porto Empédocle, het strand van Agrigento,  waar wij van een zeer verzorgd avondmaal konden genieten ( met  o.a pasta’s, antipasta’s  en zwaardvis). Dit liet weer zien waar de Italianense keuken  goed in is.

    ,

    Volgende dag stond er een onvergetelijk geleid bezoek aan het tempelveld of vallei van het Griekse Akragas (Agrigento), en aan de Grieks- Romeinse woonwijk met het archeologisch museum op het programma.  Na het middagmaal stond er een terugrit naar Argrigento voor een vrije  namiddag,  maar wie wou  - en fit genoeg was - kon   samen met de gids Theo de cathedrale di Argrigento bezoeken (die spijtig genoeg gesloten was door herstellingswerken). Wie ter plaatsen bleef genoot van een frisse pint of een lekker ijsje. Vandaar terug naar  het hotel voor een frisse douche en aperitief.

     

    Na het ontbijt vertrokken we richting Enna.  Met haar ligging op 942 meter boven zeeniveau is Enna, in het hart van Sicilië, de hoogstgelegen provinciestad van Italië. Na een stadswandeling en bezoek aan de opera , daalden  wij terug af naar

    Piazza Armerina waar we de ‘Villa Romana del Casale’ bezochten, bekend voor zijn prachtige mozaïeken die ons zeker zullen  bijblijven. Vervolgens reden we door een gevarieerd landschap met stilaan het silhouet van de machtige vulkaan Etna , richting  Taormina,  waar we de komende 5 nachten zouden verblijven in het hotel Sporting Baia 4*, gelegen in Giardini Naxos (Taormina).

     

    Na het ontbijt stond onze nederlandstalige sicilaanse gids Roberto ons op te wachten om de mooie Kathedraal van Catania (Italiaans: Cattedrale di Sant'Agata)  van het aartsbisdom Catania te bezoeken. De kathedraal staat aan de oostzijde van het Piazza del Duomo, en is gewijd aan Agatha van Sicilië, de beschermheilige van de stad, ook bekeken wij de opgravingen van een romeins amfitheater. Wij wandelden  langs de drukke vismarkt en genoten van een zonnig terrasje met het bijhorende natje met zicht op de mooie  Fontana dell'Elefante. We lunchten in   Castello Ursino om vervolgens langs de mooie kust terug te keren naar ons hotel.

     

    Een bezoek aan Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan het vulkanisch gebied van de Etna. De Etna is een van de actiefste vulkanen van West Europa en tot op de dag van vandaag zijn er regelmatig uitbarstingen, de  laatste in 2008. De oost- en noord hellingen bieden een andere aanblik op de vulkaan. Door de bossen oogt het veel groener en er is veel wijnbouw op deze vruchtbare helling van de Etna. Na het dorpje Nicolosi rijdt de bus de vulkaan op. Na ongeveer 10 minuten zie je de eerste sporen van de lava die ooit over het land heeft gestroomd:  een zwarte, kruimige stenen massa hier en daar afgewisseld door begroeiing.

    Op 1900 m genoten we van prachtig helder weer maar met zeer veel wind met lage temperatuur tot gevolg. Het beklimmen en rondgang van kleine zijkraters was fascinerend en we hebben er met volle teugen van genoten. Op de terugweg stopten we bij een van de huisjes dat volledig onder de lava verdwenen is  - behalve de dakpannen - door de uitbarsting in 2001. Na de lunch met plaatselijke  specialiteiten reden we terug naar zeeniveau om Taormina  te bezoeken. Onderaan de berg is een groot rangeerterrein voor bussen; van hieruit rijden deze in 10 minuten via een aantal haarspeldbochten naar het centrum. Taormina heeft één hoofdstraat, de Corso Umberto en veel restaurantjes en winkeltjes. Bezoek aan Romeins theater en een prachtig uitzicht over de zee.

     

    Terug in het hotel was er een kleine verrassing voorzien daar een van onze medereizigers, Jeanine,  jarig was en daar hebben wij allen een glas op gedronken.

     

    De laatste dag bezochten we bergstadje Ragusa,  één van de barokke steden in de Val di Noto die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Ragusa werd door de aardbeving van 1693 grotendeels verwoest, maar vervolgens in de stijl van de Siciliaanse barok herbouwd. Spijtig dat de kathedraal of dom gesloten was, maar we genoten van de mooie huizen gemaakt in typerende witte tufsteen. Op de terugtocht genoten we van het mooie landschap met appelsien en citroenbomen.  Rond 17.00 uur had de gids , voor de belangstellenden, een boottochtje voorzien rond het schiereiland Taormina.  De zee was een beetje ruw maar zij hebben ervan genoten en bewegende foto’s genomen!!

     

    Het avondmaal was een verrassing georganiseerd door Nicole:  het was een lekker feestmaal en goede wijn.

     

    Spijtig maar de volgende dag stond het vertrek naar Belgie op het programma.  Na een zeer mooie en drukke vakantie met veel geschiedenis,  namen we afscheid van dit mooie Italiaanse eiland, via Rome en doorverbinding naar Brussel.

     

    Bedankt Nicole voor de organisatie het was weer ok in naam van allen.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .




































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .




































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .



































    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7/5/2013 Plantentuin Meise & Brouwerij Palm

    Plantentuin Meise & Brouwerij Palm

    Wij verzamelden op de parking van Mariënborgh om met de bus te vertrekken naar de Nationale Plantentuin van Belgie in Meise, waar wij hartelijk ontvangen werden  door drie gepassioneerde gidsen. Het was geen gewone rondleiding maar een blik achter de schermen om te ontdekken waar de wetenschappers mee bezig zijn, zij
    bestuderen vooral de inheemse en Afrikaanse planten. Het totale domein beslaat 92 hectaren en herbergt 18.000 soorten planten. Spijtig maar de magnolia’s in de tuin waren hun lente bloementjes al verloren wat niets afdoet aan de prachtige struiken en bomen met hun frisse jonge lentebladeren. Met het bezoek aan de verschillende serres maakte wij een reis door de verschillende werelddelen met hun specifiek klimaat en plantengroei. Vervolgens gingen wij een kijkje nemen in het herbarium waar de info zeer interessant en leerrijk was ( daar bevinden zich vele duizenden gedroogde plantensoorten zorgvuldig verpakt ) de plantentuin heeft een bewarende taak. Voor de lunch hadden we een afspraak in Steenhuffel  waar wij in het Brouwershuis werden ontvangen op een culinaire en lekkere verrassing.

    In de gerechten waren  de Palmbieren verwerkt. Het Palm & Rodenbach bier maakte deze lunch compleet. Vervolgens maakten wij een wandeling van 100m om de brouwerij Palm te bezoeken waar wij door het ganse brouwproces  werden geleid. Het bottelen was echt indrukwekkend, 60.000 flesje per uur en in het weekend worden 500 vaatjes per uur gevuld. Met het palmtreintje bezochten wij het kasteel Diepensteyn dat gerestaureerd werd door de brouwerij, we brachten een bezoek aan de stoeterij waar de prachtige Brabantse trekpaarden worden gekweekt, zo wordt het echte ras beschermd. Van al dat kijken en luisteren kregen we grote dorst, we werden afgezet bij het huiscafé om er de verschillende Palmbieren te degusteren en gezellig na te praten. Onze buschauffeur  bracht ons vervolgens veilig in Edegem na een geslaagde mooie en leerrijke dag.

     

    P. Wuyts

    Klik hieronder op de link en geniet van panoramische beelden van de plantentuin van Meise.

      http://www.br.fgov.be/PUBLIC/PANORAMIC/build_NL/index.html







      


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .

































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .

















      
















    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25/04/2013 Ontmoetingsdag

    Toespraak van onze Voorzitter

     

     

    Hartelijk welkom.

     

    Het is de gewoonte dat we op de ontmoetingsdag eventjes terugblikken op het voorbije werkjaar en ook naar de toekomst kijken.

    Het voorbije werkjaar organiseerden we 53 activiteiten en daaraan hebben 2366 leden één of meerdere keren deelgenomen.

    Gemiddeld haalden we 45 deelnemers per activiteit. Dit bewijst dat we voorlopig nog genoeg inspiratie hebben en dat we de naam van onze vereniging 50+ CRE-AcTIEF alle eer aandoen.

    Om deze activiteiten in 2012 te organiseren hebben we o.a.

    9 x een zaal gehuurd – 10 x de autocar genomen – 9 x sprekers uitgenodigd - 3 wandelingen gedaan – 8 x daguitstap incl. gids – 8 x museum of stadstoer met gids – 2 x bedrijfsbezoeken en 4 meerdaagse uitstappen

    Onze wintercyclus is ondertussen een vaste waarde geworden. 408 mensen trotseerden soms regen en wind om te komen luisteren naar thema’s als multiculturele samenleving, de Islam, ons lichaam en onze mogelijke kwalen. In samenwerking met AAS haalden we hier zelfs een gemiddeld aantal van 68 deelnemers per voordracht. Dankzij de subsidies van de Stad Antwerpen konden we zelfs mensen als Jan Leyers en Annemie Struyf strikken.

    Het wordt voor ons een echte uitdaging om boeiende thema’s te blijven vinden, die onze leden interesseren.

    Onlangs vernamen we dat we de Warande gratis mogen blijven gebruiken tot midden 2015.

    Kostprijs daguitstappen

    Prijs bus : 450 à 530 € - gids: 50 à 75 € voor 2 uur en max. 25 personen/gids – eten: 18 à 23 €/pp – We krijgen op jaarbasis gelukkig nog een kleine subsidie van het hoofdbestuur. Dit bedrag verdelen we over onze daguitstappen en brengen we dus in mindering maar onder de 50 € voor een daguitstap blijven wordt heel moeilijk en soms niet haalbaar.

    Uit ons gegevensbestand blijkt verder nog dat 61 % van de deelnemers aan onze activiteiten ouder zijn dan 66 jaar. Met deze leeftijdsgroep zullen we meer en meer rekening moeten houden.

    Aan de andere kant hopen we dat er een jongere generatie aantreedt die later de fakkel kan overnemen. Om dat te doen hebben we een doorbraak kunnen forceren om de namen en adressen te kennen van mensen van Electrabel en Eandis die net 50 zijn geworden en van oud-collega’s die op punt staan hun actieve loopbaan te beëindigen. We hebben deze potentiële 50 plussers aangeschreven en hen onze magnifieke folder en maandkalender bezorgd. Tot nog toe had dit slechts een beperkt resultaat. We kregen een 30-tal reacties. Maar we blijven erin geloven en zullen hier blijvend aan werken.

    Tijdens het voorbije werkjaar en een stuk in het nieuwe hebben we extra werkvergaderingen gehouden om onze eigen werking onder de loupe te nemen. Het waren constructieve gesprekken die veel potentieel inhouden voor de toekomst. Uit die verschillende vergaderingen ontstonden onze aangepaste ‘statuten’ en een geactualiseerd ‘reglement van inwendige orde’. Zo zijn we weer wat beter gewapend voor de toekomst. Belangstellenden kunnen de statuten en reglement inwendige orde bij het secretariaat aanvragen.

    Door de verkoop van “den Toren” op de Mechelsesteenweg moesten we op zoek gaan naar een nieuw officieel adres voor onze vzw. Dank zij de welwillende medewerking van Werner Verlinden, directeur Personeels- en organisatiebeheer Eandis, heeft onze organisatie een nieuw onderkomen gevonden bij Eandis, Lamoriniërestraat 231, te 2018 Antwerpen. Waarvoor dank.

    Ik wil speciaal alle leden van de Raad van Bestuur bedanken voor de extra inspanning die ze allemaal hebben geleverd om onze werking in de toekomst nog efficiënter en boeiender te maken.

    Ook hebben we onderzocht wat de taak en de toegevoegde waarde van onze werkende leden kan zijn. In het verleden zijn we die mensen misschien wat uit het oog verloren. We moeten als RvB hen meer erkennen en betrekken in de dagelijkse werking van onze organisatie. We denken zo bijvoorbeeld aan specifieke opdrachten zoals bijvoorbeeld als back-up fungeren binnen onze RvB. Ook nieuwe ideeën zijn meer dan welkom. In die zin hebben wij het team van werkende leden uitgebreid en verwelkom ik zeer graag Ingrid Wuytack, Daniël Van Linden en Jan Van Aken.

    Wisten jullie trouwens dat we op jaarbasis 12 x vergaderd hebben. Tevens hebben we een dagcursus gevolgd van EHBO en reanimatie. Hopelijk moeten we dit nooit in de praktijk omzetten maar we willen er toch beter tegen gewapend zijn moest dit zich voordoen

    Tot slot wil ik onderstrepen dat onze groei en onze werking slechts mogelijk zijn dankzij een groot aantal trouwe leden dat ons het vertrouwen schenkt en actief deelneemt aan onze initiatieven.

    Tenslotte verleen ik graag het woord aan onze gastspreker Mark Van den Wijngaert.

     
























    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18/04/2013 Griffelrock
    .

    Houden van Griffelrock

      

    Een zwierige Luc Appermont mocht voor een toch voor drie kwart gevuld Sportpaleis als eerste Oude rat in het vak, Bobby Prins aankondigen. Vooral zijn meezinger : “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren”, deed de stemming in de zaal stijgen.

    Daarna kwamen respectievelijk Luc Steeno, Sabien Tiels en het Trio Cassiman aan de beurt.

    Met “Trein” bewees Sabien Tiels eens te meer dat ze met eigen nummers zeer sterk staat.

    Voor het Trio Cassiman was de zaal niet warm te krijgen! En, als laatste optreden vóór de pauze, deed Luc Steeno het weer schitterend met zijn liedje over de “Patron en zijn  accordeon”.

    Na de pauze kregen we Udo op het podium. Van zijn optreden onthouden we vooral het duet met Sabien Tiels! Maggie Macneal kon nog de hele zaal meekrijgen met haar “ Terug naar de  kust”. Deze dame heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan, wat betreft haar stem en ook haar figuur!

    De afsluiter van dit geslaagd programma was Willem Vermandere.  Hij had zijn eigen orkest mee waarvan vooral de houtblazer uitblonk in enkele solo’s. Het meest bekende liedje uit het repertorium van Willem was ongetwijfeld : “Lat mie maar lopen langs de straten” Het werd dan ook uit volle borst meegezongen.

    Het was weer een geslaagde namiddag!                                                                                                    

     

    LVS




































    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/04/2013 Achter de schermen van de Singel


    Achter de schermen van de Singel

     

    Met de opening van het Vlaams Muziekconservatorium op de Wezenberg (waarvan nog een stukje zichtbaar) in 1968 werd een eerste stap gezet om de droom van Peter Benoit, met name de gehele bevolking betrekken bij het internationaal muziek en theatergebeuren, waar te maken.

    Het gebouw is een ontwerp van Léon Stynen, later met respect voor de oorspronkelijke gedachte, uitgebreid door architect Stéphane Beel.

    In 2010 wordt 12000m2 extra ruimte feestelijk ingehuldigd. In totaal omvat de kunstcampus nu een oppervlakte van 46000m2.

    Het conservatorium omvat verschillende zalen die zich lenen voor orkest en dansrepetities, examens en kamermuziekconcerten.

    Alle lokalen zijn voorzien op intensief gebruik, hun afwerking is minder verfijnd maar eerder voorzien met afwerkingsmaterialen in functie van de akoestiek want geluidsisolatie speelde een zeer belangrijke rol in het ontwerp.

    Wij zagen een internationaal gezelschap van talentvolle jonge mensen aan het werk met dans en muziek. Talent is een vereiste om er te studeren, maar niet alleen dat, je moet je talenten later ook willen gebruiken om ze te delen met het grote publiek.

    We gingen achter de schermen van de repetitieruimtes, de verschillende zalen zijn zodanig ontworpen dat er niet alleen kunst gemaakt, maar ook geleerd en getoond kan worden. De infrastructuur voor o.m. de bediening van het decor is indrukwekkend.

    Vanuit de “horizontale toren”, en met de stedelijke skyline op de achtergrond, konden we het drukke verkeer op de ring gadeslaan, hier zie je echt de levende stad.

    We namen een kijkje in de leeszaal van de bibliotheek, die een schat aan informatie ivm kunst bevat. Goed om weten, deze bibliotheek en ook het in het gebouw gevestigde Vlaams Architecteninstituut is toegankelijk voor het grote publiek.

    We sloten de rondleiding in dit imposante en interessante gebouw af met een drankje in het “Grand Café”.

     

    V. Goelen



















      



      








    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     












    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/04/2013 Daguitstap Harelbeke

    Daguitstap Harelbeke

     

     

    Prachtige daguitstap naar het Westvlaamse Harelbeke en omgeving, waarbij wij zeker en vast veel bijgeleerd hebben.

    Het begon al schitterend in het provinciaal domein alwaar wij mochten genieten van een heerlijke tas koffie vergezeld van een reuze koffiekoek.

    Terug de bus op richting centrum Harelbeke waar wij opgewacht werden door een welbespraakte gidse, die ons in het kort de geschiedenis en de voornaamste bezienswaardigheden van de stad vertelde. Zo ondermeer de schitterende kathedraal en het museum en geboortehuis van Peter Benoit. Daar hebben wij dan onze schitterende zangtalenten mogen tonen bij het zingen van het  "Beiaardlied".

    Nog een bezoekje aan het monument van Benoit in het stadspark en op weg naar het restaurant voor een heerlijke maaltijd vergezeld van een drankje op kosten van de clubkas ( geen probleem, de penningmeester was er toch bij).

    Nu  op weg naar de Koutermolen waar de molenaar ons vakkundig het ganse molengebeuren verklaarde. Tevens enkele meer frivole kantjes van de molen anders gezegd, de seksuele symboliek van de molen, wat ons duidelijk gemaakt werd in het lied " De Maalderszoon ".

    Na flink uitgewaaid te zijn op weg naar de boerderij, waar wij, na het proeven van een heerlijk glaasje karnemelk (eens iets anders van Duvel) een degelijke uiteenzetting kregen over alles wat er zoal met koeien en kalveren gebeurt op de boerderij. Spijtig dat we geen geboorte van een kalfje konden meemaken.

    Want dat is een prachtig zicht, hoe na de bevalling de moeder direkt het hoofd van het kalfje begint schoon te likken.

    Na de verdere melkbehandeling, nog snel een ijsje en hop, weer een statie verder.

    Die statie verder was de firma "Lobster Fish".  Hier kwamen wij alles te weten over kreeften, oesters, krabben en andere schaaldieren.

    Tot slot mochten wij dan proeven van een pittig kreeftensoepje, gevolgd door een wit wijntje en een oester, het was af.

    En zo zat onze fijne daguitstap er weer op en ging het met de bus terug noordwaarts naar Melsele en Edegem.

    Proficiat aan de organisator.

     

    WW.







      












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Harelbeke Molen











      






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Harelbeke Boerderij














    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Harelbeke Lobster

     


























    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/03/2013 Lo-Reninge

    “Lo-Reninge, een zoet en een muzikaal verhaal.”

     

     

    Met veel hoop dat de weergoden  een goede dag hadden  vertrokken wij stipt om 7.45u aan het sportcenter Mariënborgh voor een ontdekkingsuitstap  naar Lo-Reninge een vredig stadje dat gelegen is in het vlakke land van Bachten de Kupe.

    Na het nemen van een verkeerde uitrit op de E17 konden wij eveneens genieten van het mooie Waaslandse landschap met zijn windmolens om tenslotte onze medereizigers op te pikken aan de P&R parking in Melsele.

    Wij werden aangenaam ontvangen in het hotel Oude Abdij voor een lekker kopje koffie met croissant om dan te vertrekken met onze gids. Al wandelend door het zeer rustige stadje kregen wij een geschiedkundige uitleg van de verschillende gebouwen met ondermeer een kunstwerk naast de kerk, “Meditatie” genoemd om alzo aan te komen bij het gloednieuwe bezoekerscentrum van de welbekende koekjesfabriek van Jules Destrooper. Onder leiding van een gids wandelden wij letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Vanuit een raam konden wij in de productiehal een kijkje nemen hoe de koekjes gekeurd en verpakt worden. En natuurlijk als afsluiter  konden wij bij een koffie al de nieuwe creaties proeven( om een nieuwe koekjescreatie te ontwikkelen duurt het ong.5 jaar voordat het in produktie komt).

    Vervolgens terug op weg naar Oude Abdij voor een uitgebreid en lekker Breugelbuffet.

    Om 14.00 was het tijd om met de muzikale gidsen Wim & Trui Chielens  te vertrekken die ons eerst vergastten op een oud lied over het stadje Lo dat vroeger beschikte over de machtige Augustijnenabdij ( volledig verwoest). Verder op weg om de duiventoren anno 1710 te bezoeken waar we een prachtig zicht hadden over het wijdse polderlandschap en de binnenkant van de toren.  De volgende stop was aan de Lobrug om de molen van Lo te bekijken met een mooi lied over Don Quichote. Vervolgens naast de Schaerdeke gracht met een mooi lied over Schaerdeke. Dan wandelden wij verder naar de enige overgebleven stadspoort, Westpoort genaamd, anno 14e eeuw en gerestaureerd in 1991 en ernaast de legendarische  Caesarsboom waar volgens de legende Julius Caesar op weg naar Brittanië zijn paard heeft vastgebonden en een slaapje gedaan. Het is een Taxus, een naaldboom met bladeren die gelijken op dennennaalden. Dan even op het binnenpleintje van een dagverblijf voor licht mentaal gehandicapten die zich creatief bezighouden met mooie handgemaakte hebbedingetjes en schilderijen. Ook daar genoten wij van een mooi liedje over seppe als voetballer. Daarna wandelden we verder naar de mooie Sint-Pieterskerk om te  luisterden  naar een mooi oorlogslied van een brancardier tijdens het bombarderen van het stadje Lo.

    Vervolgens kwamen wij aan het eindpunt van deze heerlijke muzikale wandelnamiddag met als afsluiter een mooi liedje van Willem Vermanderen plus ook een eigen geschreven tekst en als afscheid een lekker natuurboterwafel van ……JD..!!!

    De tijd gaat snel en de koffie met JD……koekjes stonden te wachten in de Oude Abdij waar wij nog gezellig konden napraten over deze mooie zonnige en muzikale dag in LO, om vervolgens terug te vertrekken richting Antwerpen met mooie herinneringen.

     

    P. Wuyts



      



























      


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    .










      








    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/03/2013 Wintercyclus "Stop Darmkanker"


    Stop Darmkanker

     

     

    Dokter Luc Colemont, diensthoofd maag- darm- en leverziekten in het St Vincentiusziekenhuis Antwerpen was goed op dreef en gaf een boeiende, eerlijke uiteenzetting aan de hand van duidelijke beelden over:

    • De studies die gemaakt zijn rond darmkanker
    • Tabellen waarbij verrassend darmkanker als 2e grootste oorzaak van overlijden werd aangetoond
    • De voorzorgen
    • De geneesmiddelen
    • Hoe een darm er uitziet met en zonder sporen van kanker
    • De geneesmethode
    • De operatieve ingreep
    • Welke organisaties er mee aan werken
    • De preventiemogelijkheden
    • Enz.

     

    Na de pauze werden talrijke vragen gesteld wat toch wijst op een stijgende belangstelling om deze ziekte te vermijden.

     

     

     

    Zijn besluit: STOP DARMKANKER – spreek er met uw huisdokter over en laat je testen !

     

    Wil je de vzw Stop Darmkanker steunen ?

    SMS dan STEUN STOPDK naar 3355 (2 euro per SMS)

     

     

    Voor meer info ga naar WWW.STOPDARMKANKER.BE















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een schitterende lezing over een ernstig onderwerp: Darmkanker (Mia Pincket)

     

    19 maart 2013, voor de Antwerpenaars ook Vaderkensdag, en een nokvolle aula, dit wil toch wat zeggen.  100 personen die kwamen luisteren en vragen stellen aan een van de bezielers van de

    Vzw Stop Darmkanker nl dokter Luc Colemont, diensthoofd maag-darm-leverziekten van het St.-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen.

    Op een schitterende wijze heeft hij ons op de noodzaak van preventie gewezen die eenvoudig en niet omslachtig is. De meeste mensen zijn totaal niet op de hoogte van de gevaren van deze kanker en de mogelijkheid om hem te voorkomen.

    Niettegenstaande het ernstige onderwerp werd er ook gelachen dankzij de fijne humor van de spreker.

    Besluit: voor mij een gedreven arts die zijn eed van Hypocrates getrouw is: mensen genezen en ziekten zoveel mogelijk voorkomen.

    Na de lezing werden tientallen vragen op hem afgevuurd tot er een einde moest aan gemaakt worden want ze bleven spontaan komen.

    Hartelijk dank voor deze leerrijke avond.

     

    Groetjes,

    Mia



    Info@50+

    Stel je vraag aan het bestuur 50+


    Hoofdpunten blog vzw50plus
  • 20/08/2020 Kom - uit - uw kot - wandeling
  • 19/10/2020 Wintercyclus met Prof. J_P Van Bendegem
  • 14/11/2020 Schietveldwandeling
  • 16/11/2020 Wat met Brussel door Luckas Vander Taelen
  • 12/12/2020 Wintercyclus met M.Van Droogenbroeck

    Startpagina !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!