NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Onze 2 kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Tongschar is Vis van het Jaar
 • De Tongschar
 • Álvaro Soler
 • Bord met perzikken & druiven
 • Toots Thielemans (94) overleden
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (129)
 • Dieren (356)
 • Dranken (122)
 • Film (540)
 • Fotografie (617)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (413)
 • Koken (1189)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (109)
 • Mode (272)
 • Moppen (105)
 • Muziek (692)
 • Nieuws (1498)
 • Ons tuintje (619)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (673)
 • Wetenschap (326)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  riekie1953
  blog.seniorennet.be/riekie1

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo 3flessen water groot_zpsupbk02sm.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Álvaro Soler

  .

  ...

  .

  Álvaro Soler, volledige naam Álvaro Tauchert Soler (Barcelona, 9 januari 1991) is een Spaans-Duitse zanger

  ...

  Soler werd geboren als zoon van een Duits-Spaans koppel in Barcelona. Hij richtte samen met zijn broer Gregory Tauchert Soler en een vriend de indiepop-groep Urban Lights op. In 2015 ging hij solo onder de naam Álvaro Soler met het latinnummer El Mismo Sol. Dit nummer bereikte de eerste plaats in de Italiaanse hitlijsten en was de zomerhit van 2015. Ook in Nederland, Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen behaalde hij een hitnotering

  ...

  Alvaro Soler is io 26 augustus 2016 te horen

  op het

  Waltroper Parkfest, Walfest, Germany


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongschar is Vis van het Jaar

  .

  ...

  .

  De tongschar is de 28ste Vis van het Jaar. Met die campagne belicht het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) ieder jaar een noordzeevis om die bekend te maken bij het grote publiek. Het is na 1997 en 2008 al de derde keer dat de tongschar uitgeroepen werd tot Vis van het Jaar.

  De titel komt er iets later dan vorig jaar omdat nu het seizoen van de tongschar pas echt aanbreekt. Slechts 2,2 procent van de Belgische gezinnen kocht vorig jaar tongschar, goed voor 116 ton. De aanvoer bedroeg 705 ton, en bekleedt de zesde plaats van de meest aangevoerde vissoorten in de Vlaamse visveilingen.

  De tongschar behoort ondanks wat zijn naam doet vermoeden niet tot de tongsoort, maar wel tot de pladijssoort. Het is een platvis met een grootte van ongeveer 40 centimeter en een bruin-oranje vel. Hij wordt voornamelijk bevist in de Noordzee en Keltische Zee. Uit onderzoek blijkt dat de populatie niet overbevist wordt. De tongschar is dan ook eerder bijvangst.

  De tongschar is al voor de derde keer Vis van het Jaar. Het gebeurt wel vaker dat bepaalde vissen meermaals Vis van het Jaar worden. VLAM doet dat om die vissoorten terug vers in het geheugen te brengen van het publiek, omdat volgens de organisatie mensen snel teruggrijpen naar de bekende vissoorten.

  De campagne kent alvast succes. Zo ging de hondshaai, de Vis van het Jaar in 2015, opvallend vlotter over de toonbank. De prijs vervijfvoudigde zelfs op zeker moment van 0,5 to 2,5 euro per kilogram...Belga...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tongschar

   

   

   

  .

   

   

  ...

   

   

  .

  Microstomus kitt 1.jpg Microstomus kitt 1.jpg

  De tongschar (Microstomus kitt) of neustong (in Nederland) is een straalvinnige vis uit de familie van schollen(Pleuronectidae), orde platvissen (Pleuronectiformes), die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan

  ...

  De tongschar kan maximaal 65 centimeter lang en bijna 3 kilogram zwaar worden. De hoogst geregistreerde leeftijd 23 jaar. Het lichaam van de vis heeft een gedrongen vorm.

   

  De vis heeft één rugvin en één aarsvin.

  De tongschar is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën en wateren op een harde ondergrond. De diepte waarop de soort voorkomt is 10 tot 200 meter.

  Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit ongewervelden, waarbij een voorkeur bestaat voor borstelwormen

  De tongschar is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. De soort kan worden bezichtigd in sommige openbare aquaria.

  De soort komt niet voor op de Rode Lijst van de IUCN.

  ...

  Vismethode

  Tongschar die wordt opgevist rond IJsland mogen we volgens de viswijzer met mate consumeren, deze uit de Noord-Atlantische Oceaan wordt volledig afgeraden. Dat heeft alles te maken met de vismethode.

  ‘Rond IJsland wordt op selectievere wijze gevist waardoor minder bijvangst wordt gegenereerd. In de Noord-Atlantische Oceaan worden trawlers ingezet: die halen veel meer op dan enkel de commerciële soort waar ze zich op richten. In de grote netten die een enorme hoeveelheid vis bovenhalen, zitten vaak al heel wat dode vissen die werden verpletterd onder hun eigen gewicht. Het is een destructieve methode die bovendien de bodem vernielt.’

  ‘Tongschar staat er net goed voor’

   

  Het VLAM zelf spreekt deze informatie echter tegen. ‘Wij maken de keuze voor vis van het jaar op basis van gegevens van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) en daaruit blijkt dat de populatie tongschar er net goed voor staat, vooral in de gebieden waar onze Vlaamse vissers de vis ophalen’, aldus VLAM-woordvoerster Liliane Driesen.

  Volgens het ILVO is de tongschar één van de belangrijkere bijvangstsoorten in de visserij op tong en schol, en is zo goed als alle Belgische aanvoer afkomstig van drie visgronden: de Noordzee levert meer dan de helft van de tongschar, een derde is afkomstig uit de Keltische Zee, en het resterende deel komt voornamelijk uit het Oostelijk Engels Kanaal.

  Daaruit kan het ILVO concluderen dat twee derden van de tongschar die door de Belgische vloot wordt aangeland, afkomstig is uit het duurzaam beviste Noordzeebestand, en ook in de overige gebieden ‘geen redenen tot ongerustheid bestaat rond de staat van het lokale tongscharbestand’. ‘Bovendien zijn er geen biologische kenmerken die van de tongschar een kwetsbare soort maken’, luidt het nog in hun rapport...edm...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord met perzikken & druiven

  .

  ...

  .

  Tussendoor eten wij ook

  al eens wat fruit

  &

  komt het schuiven ten goede

  ...smakelijk...

   


  Categorie:Gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans (94) overleden

  .

  ...

  .

  Belga...© ap.

  Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is vanmorgen overleden. De mondharmonicaspeler was 94 jaar. Dat heeft zijn management aan Belga gemeld.

  Thielemans overleed in het ziekenhuis, waar hij verzorgd werd na een val vorige maand. "Toots Thielemans is deze ochtend in het ziekenhuis in zijn slaap overleden", zegt zijn manager Veerle Van de Poel. "Hij lag sinds vorige maand in het ziekenhuis, nadat hij ten val was gekomen, maar het is niet zo dat er complicaties waren opgetreden. Hij is overleden door ouderdom, zijn lichaam was gewoon op."

  Toots Thielemans met koning Albert II in april 2012.

  © belga

  Toots Thielemans werd als Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans geboren op 29 april 1922 in de Brusselse volkswijk Marollen. De jazzlegende werd in 2001 door koning Albert II tot baron verheven.

  Thielemans stopte zijn muzikale carrière in maart 2014. Alle geplande concerten werden afgelast omdat de muzikant zich niet meer sterk genoeg voelde om nog een volledig optreden te spelen.

  Vlamerikaan

               Toots Thielemans bij de viering van zijn 90ste verjaardig in het Brusselse
  stadhuis in 2012.
  © reuters.
                                     © belga.

  Thielemans speelde met de grootste jazzmuzikanten, zoals Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Billy Joel.

  Thielemans begon in de jaren 30 mondharmonica te spelen om zijn longen te trainen, omdat hij last had van astma. Zijn artiestennaam Toots is een verwijzing naar de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. In 1964 kocht de Belg een huis in Amerika en vanaf dat moment woonde hij daar ook het grootste deel van de tijd.

  Hij behield een groot huis in Brussel. Door die combinatie werd hij ook wel een 'Vlamerikaan' genoemd. Later kreeg hij twee eredoctoraten aan de universiteit van Brussel, zowel Franstalig als Nederlands.

  Wellicht wordt later op de dag een rouwregister geopend in zijn woonplaats Terhulpen. 

  @anp


  Categorie:Muziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er als je jouw goudvis loslaat in het wild?

  .

  ...

  .

  Arno Van Hauwermeiren...Mashable; Business Insider 

   

  Je goudvis loslaten in een rivier lijkt misschien ongevaarlijk, maar het visje kan heel wat schade aanrichten. Goudvissen eten namelijk alles wat er enigszins eetbaar uitziet en kunnen daardoor gigantische proporties aannemen. Volgens Australische onderzoekers is hun vraatzucht destructief voor het ecosysteem in rivieren.

  © Freshwater Fish Group.

  Steeds meer baasjes denken gemakkelijk van hun goudvis af te raken door ze in een rivier te dumpen. Maar de onderzoekers, die hun bevindingen neerschreven in een paper, manen hen aan dat zeker niet te doen."Deze ongewenste huisdieren kunnen veel schade aanrichten", zegt onderzoeker Stephen Beatty.

  De wetenschappers van het Centre of Fish and Fisheries van de Murdoch University proberen al 12 jaar de Vasserivier in het westen van Australië goudvisvrij te krijgen. De dieren worden door hun baasjes uit hun bokaal bevrijd, maar richten dan heel wat schade aan in de rivier waarin ze worden losgelaten.

   Ze ontwrichten het volledige ecosysteem waarin ze belanden

  Destructief

  Goudvissen zijn omnivoren die alles opeten wat hun pad kruist. Ze eten andere vissen en eieren op, woelen bezinksel op de rivierbodem om en beïnvloeden zo de waterkwaliteit. Bovendien verspreiden ze ziektes en strijden ze met andere vissen voor een plek in de rivier.

  Omdat ze alles eten wat ook maar te eten valt, nemen goudvissen in het wild snel gigantische proporties aan. Daarnaast kunnen ze enorme afstanden afleggen. Beatty's team vond een goudvis van 1,9 kilogram, terwijl een andere vis liefst 230 kilometer op één jaar had afgelegd. "We wisten niet dat goudvissen zo mobiel waren", aldus Beatty.

  © Freshwater Fish Group. 

  "Stop ze in de diepvries"

  Beatty en zijn team werken aan een plan om goudvispopulatie in rivieren in te dijken. "Misschien kunnen we een val ontwerpen, zodat we ze kunnen vangen voor ze zich voortplanten", zegt Beatty.  Andere opties zijn netten en elektrovisserij, maar het is heel moeilijk om goudvissen te verwijderen zonder ook de andere vissoorten te schaden.

  "Voorkomen is beter dan genezen, dus dump goudvissen niet in een rivier", zegt Beatty. "Misschien wil een dierenwinkel je vis wel overnemen." En voor wie ze toch euthanaseert, heeft Beatty nog een tip: "Stop ze in de diepvries, dat is de meest humane manier", besluit hij.

  @Freshwater Fish Group. 


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespensteek in de tuin...

  .

  ...

  .

  Usain Bolt kon tippen aan mijn 4de gouden medaille op de 100meter

   toen ik tijdens tuinwerken een wespennest ontmoette

   &

  er een zwerm agressieve wespen

  op mij kwam afgevlogen

  ...

  Eentje was rapper dan ik

   &

  stook mij in één van mijn achterpoten,

  was in korte broek aan 't werk,

  't was dus een makkie om mij te steken

  voor deze lesbische wesp

  ...

  Daar ik niet allergisch ben voor wespensteken,

  heb er genoeg gratis ontvangen in het verleden alsook tekenbeten

  (alle beestjes zien mij graag)

  was er geen paniek

  &

  haalde ik een ijsblok uit de diepvries

  (best dat wij soms apperitieven)

  om deze over de toch wel heel pijnlijke

  plek uit te wrijven

  om zwelling tegen te gaan,

   

   heb er ook wat Eucetazalf opgesmeerd

  (tegen insectenbeten op basis van wijnazijn,

  zure klei,

  kamille-extract, tinctuur & smaakstoffen)

  &

  afwachten maar

  na ook fugidinezalf(met antibiotica)

   gebruikt te hebben

  ...

  Pijn werd eerst erger en erger,

  ('t gif verspreidde zich in mijn atletisch lichaam peizik)

  na paar uur van verdomd hevige pijn

   was de pijn min of meer weg

  maar de wespen niet,

  dat is dan weer ander hoofdstuk

  in ons korte wespenleven

  ...

  Wespen hebben een gladde angel, die in de huid wordt gestoken, gif inspuit en kan worden teruggetrokken

  ...

  Een wesp kan de angel hierdoor meerdere keren gebruiken

  ...

  Het is dus niet zo dat een wesp steeds

  een nieuwe angel gebruikt

  ...

  Bijen daarentegen hebben een meer getande angel,

  die bij het steken van kleine dieren als andere insecten wel teruggetrokken kan worden,

  maar bij dieren (of mensen) met een dikke huid blijft de angel steken

  ...

  Hierdoor verliest de bij een deel van het achterlijf en sterft korte tijd later

  ...

  Nota:

  Denk dat ik liever een kind zou baren

  dan steken van wespen te evenaren

  ...

   

   


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met Luikse saus & rauw witloof

  .

  ...

  .

  Gehaktballen met Luikse saus

  die keineig lekker was

  (Luikse saus is op basis van Luikse stroop & rozijnen)

  ...

  Pot ballen opwarmen,

  patatten koken,

  witloof versnijden

  &

  voeten onder tafel

  ...smakelijk...

  Nota:

  Stovers met Luikse stroop zijn

  ook keineig lekker

  als er siroop in huis is tenminste

  ...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Distelvlinder

  .  De distelvlinder (Vanessa cardui, syn. Cynthia cardui) is een dagvlinder uit de familie van de Aurelia's (Nymphalidae), onderfamilie Nymphalinae. In Nederland en België is de distelvlinder vooral bekend als trekvlinder die in sterk wisselende aantallen passeert. Zowel de Nederlandse als de wetenschappelijke naam van deze soort verwijzen naar het geslacht van de distels (Carduus), een van de waardplanten van de distelvlinder.  Distelvlinders hebben oranje vleugels met zwarte vlekken, en aan de vleugelpunten van de voorvleugels een zwart gebied met witte vlekken. Aan de onderzijde van de achtervleugels zitten 5 ronde vlekken, die soms een blauw hart hebben en oogvlekken worden. De onderzijde is verder bruin met wit lijntjes in een fijn vakjespatroon. De spanwijdte is 5 tot 6 centimeter. De distelvlinder lijkt door zijn oranje-zwarte tekening enigszins op parelmoervlinders, maar onderscheidt zich makkelijk door de zwart met witte vleugelpunten.

  Het imago van de distelvlinder drinkt graag nectar van allerlei bloemen, en is bijvoorbeeld vaak te vinden op vlinderstruiken in tuinen. In tegenstelling tot de verwante atalanta komt de distelvlinder echter niet op rottend fruit.

  De distelvlinder gebruikt vooral soorten vederdistel (Cirsium) als waardplanten, met een voorkeur voor akkerdistel, kale jonker en speerdistel. Maar ook vele andere planten zoals klit (Arctium), alsem (Artemisia), bernagie (Borago officinalis), slangenkruid (Echium vulgare), zonnebloem (Helianthus), en brandnetel(Urtica) worden gebruikt.

  De eitjes worden door het vrouwtje een voor een op de bovenzijde van het blad afgezet. De voorkeur gaat uit naar planten in de volle zon in een lage vegetatie. De rups gaat vervolgens naar de onderzijde van het blad, spint dat met een paar losse draden bij elkaar en voedt zich met het blad. Alleen harde nerven blijven over. Als het blad op is, maakt hij een nieuw spinsel op dezelfde plant en eet daar verder. Zo blijven er rommelige kaalgevreten samengebonden bladeren met uitwerpselen achter. Alleen in het laatste stadium loopt de rups "vrij" over de waardplant. Uiteindelijk verpopt hij meestal op een plant in de buurt van de waardplant, weer in een los spinsel. De totale levensfase als rups duurt ongeveer een maand.  De pop  Distelvlinders komen overal ter wereld voor, behalve op Antarctica en in Zuid-Amerika. De vliegtijd in de Benelux is van mei tot oktober, in tropische gebieden is hij heel het jaar door te vinden.

  De vlinders die we in Europa zijn in het algemeen afkomstig uit Centraal-Afrika en in mindere mate Noord-Afrika en Zuid-Europa, waar de soort overwintert. De soort vliegt vervolgens naar Zuid-Europa, waar een eerste voortplanting plaatsvindt. In de voorzomer trekken de vlinders naar noordelijker streken, (tot in Scandinavië toe) en planten zich hier voort. Hij laat zich daarbij door gunstige wind meevoeren. Soms is er september en oktober een kleine tweede generatie. De aantallen kunnen van jaar tot jaar sterk verschillen. In 2009 vond er bijvoorbeeld een enorme invasie van distelvlinders plaats, nadat de weersomstandigheden in het Atlasgebergte gunstig waren geweest (veel regen), en de wind in het voorjaar gunstig was. In het najaar vindt remigratie plaats, al is niet duidelijk in hoeverre die vanuit Nederland en België succesvol is.

  De rups


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken ei met tomaat & pijpajuin...

  .

  ...

  .

  De gepijpte ajuinen stonden in reclame,

  samen met een gebakken ei,

  tomaat,

  teen look,

  gestoomde broccoli,

  ietsiepietsie Thaise saus,

  peper, zeezout,

  nog wat thijm gevonden ook

  &

  restje emmentalerkaas was het

  eten klaar in 15minuten deze middag,

  't is voor iedereen weekend hé

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. MUG- Helikopter vloog laag over de tuin

  I

  .

  ...

  .

  Is weinig goed nieuws als de

  MUG-Helikopter zo laag over

  de tuin vliegt om

  een eind verder te landen

  ...

  IMDH-Instituut voor

  Medische dringende hulpverlening vzw

  ...

  De MUG-helikopter heeft een permanente beschikbaarheid tussen zonsopgang en zonsondergang. Er werd gekozen voor een relatief klein toestel met uitermate gunstige karakteristieken voor het landen in onze interventiezone. De starttijd van onze tweemotorige Ecureuil AS 355-F2 met kenteken OO-HSN ligt rond de 4 minuten na de oproep vanuit het hulpcentrum 100

  ...

  De gemiddelde snelheid via de lucht bedraagt 3 km/min en er wordt 1 minuut gerekend om te landen. De starttijd van de MUG-auto bedraagt ongeveer 2 minuten, de gemiddelde snelheid van een MUG-voertuig wordt geschat op 1 km/min. Een kleine berekening leert ons dat een afstand van tien kilometer vogelvlucht sneller via de lucht wordt overbrugd

  ...

  De MUG-helikopter die identiek dezelfde medische uitrusting heeft als een MUG-voertuig, kan één patiënt vervoeren zowel in liggende als in halfzittende houding

  ...


  Categorie:Fotografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk - Club Brugge 2 - 1

  .

  ...

  .

  Kortrijk - Club Brugge 2 - 1

  2 vroege doelpunten van Saadii

  voor Kortrijk kreeg Club rond de oren

  ...

  Vanaken maakte gelukkig  nog voor de rust

  een doelpunt voor Club Brugge

  ...

  Toen ging de voordeurbel,

  bezoek

  ...

  De tweede helft bracht geen

  beterschap voor Club Brugge

  dat zo zijn 2de

  compitiematch verliest van

  het zwarte beest

  ...

  Tijd om de "Goedendag" met sporen

  boven te halen bij Blauw-Zwart

  mijn gedacht

  ...

   LIVE: Preud'homme heeft wat werk aan de rust al is Club wel op komst (2-1)@Belga


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film...Nu in de bioscoop...Mike and Dave need Wedding Dates

  .

  ...

  .

   

  De hard feestende broers Mike en Dave plaatsen een online advertentie om de perfecte dates te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen damesduo.

  Genre: 

  Komedie

  Duur:: 

  97 minutes

  Land:: 

  USA

  Release: 

  10/08/2016

  Regisseur: 

  Jake Szymanski

  Acteurs: 

  Zac Efron

  Anna Kendrick

  Aubrey Plaza

  Adam Devine


  Categorie:Film
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken aan het station te Brugge zijn gestart...

  .

  ...

  .

  De chaos rond het station te Brugge

  dat heraangelegd wordt zal 7 maanden duren,

  de stadsbussen staan er nu op een

  aparte plaats bijeen gepakt

  &

  het is zoeken in de chaos

   om de juiste bus te vinden

  ...

   Overkoepelingen zijn niet voorzien

  mocht het regenen,

  alternatief is

  ergens een afdak zoeken

  ...

  Rennende mensen op zoek naar de juiste bus

  was in elk geval de eerste dagen zo,

  wij leven op hoop voor de komende maanden,

  de taxi's ook,

  deze zitten weggestoken naast het station

   ook al staat er bewegwijzering

  ...


  Categorie:Fotografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieten gaan eten te Brugge...

  .

  ...

  .

  De weg naar het frietkot vonden wij

  bijna blindelings

  om er een kleintje met mayo

  &

  eentje met (weinig mayonaise(hmm))

   een vleesbrochette

   te eten

  ...

  Na de frieten zochten wij nog wat nats op

  om het zout door te spoelen,

  op de bus verkochten ze blijkbaar geen drank

  ...

  Voor de liefhebbers:

  Frituur is over te nemen

  ...

  ...smakelijk & cheers...


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentijnse furie temt verlamde Red Lions, maar is ZILVER ook niet mooi?

  .

  ...

  .

  Red Lions - Argentinië 2 - 4

  @Belga

  2-4, de match te veel.

  Er stond al een mooie titel klaar voor het geval onze sensationele hockeymannen het goud zouden veroverd hebben, maar tot onze grote ontgoocheling werd ons geniaal plannetje gedwarsboomd. Door een uitgekookt, maar vooral ook dodelijk efficiënt Argentijns blok. Inclusief Luca Masso, de kleinzoon van Eddy Merckx in Zuid-Amerikaanse loondienst. Enfin, laten we nu vooral niet vervallen in negativisme: we hebben een geweldig knappe zilveren medaille, onze zesde prijs in Rio de Janeiro. Nu al een historische prestatie!

  @Belga


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekookte zalm met provencaalse saus & koude gekookte patatten

  .

  ...

  .

  Gekookte zalm met provencaalse saus

  &

  rest koude gekookte patatten

  met mayonaise

  was de menu van de dag

  tussen de huishoudelijke taken door

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je kan eten om je risico op borstkanker te verminderen

  .

  ...

  .

  Jesse van Beljouw ...

  © Jan Baldwin.

  "We zijn wat we eten. Onze levensstijl kan bijdragen aan ons welzijn, maar ook aan de ontwikkeling van kanker," schrijft borstkankerspecialist prof. Mo Keshtgar in zijn nieuwe boek. Samen met een team van deskundigen schreef hij het borstkankerkookboek met meer dan 100 recepten gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en borstkanker.

  Volgens die inzichten wordt ongeveer 9% van de kankerdiagnoses beïnvloed door onze eetgewoonten. Ander onderzoek wijst uit dat zo'n 5% kan worden voorkomen door een gezond lichaamsgewicht na te streven. In België ontwikkelt maar liefst één vrouw op negen tijdens haar leven borstkanker. Met deze cijfers is het de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Jaarlijks worden er meer dan 10.000 nieuwe gevallen ontdekt.

  Eigen touwtjes in handen bij de behandeling

  © Jan Baldwin.

  "Het is mijn ervaring dat de meeste patiënten na de diagnose, en na een korte periode waarin ze over de schok heen moeten komen, een actieve rol willen spelen bij hun behandeling," aldus prof. Keshtgar. "Ze vinden het verlies van controle moeilijk te verdragen en willen die graag weer terug. Mij wordt dan vaak gevraagd wat ze kunnen doen om de ziekte te bestrijden. Dieet en levensstijl zijn twee aspecten waar ze direct en vrij eenvoudig invloed op kunnen uitoefenen."

  Hoog tijd voor een kookboek dus. Professor Keshtgar legt uit waarom hier behoefte aan is: "Veel mensen voelen zich sterker als ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Ze worden daardoor strijdbaar en voelen zich psychisch beter over zichzelf en hun behandeling. Deze ervaring wordt gekoppeld aan de enorme vooruitgang die er is geboekt op het vlak van effectieve borstkankerbehandeling. De diagnose staat niet meer uitsluitend voor pessimisme en ellende, en de meerderheid van de patiënten geneest volledig na de behandeling."

  Geïnformeerd koken

  Bestaat zoiets als superfoods? Voeding die het risico op kanker helemaal wegneemt? Prof. Keshtga schrijft: "In de afgelopen jaren zijn er veel artikelen verschenen in de pers over de rol die bepaalde voedingsmiddelen spelen bij zowel de ontwikkeling van kanker als de bescherming ertegen. Niet al die bevindingen zijn gebaseerd op erkende onderzoeksresultaten, dus daar willen we even dieper op ingaan."

  Jan Baldwin...

  Er is wel degelijk voedsel waarvan je meer moet eten, voedsel dat je met mate moet eten en voedsel waarmee je voorzichtig moet zijn. De recepten in het boek zijn volgens die recentste wetenschappelijke bevindingen samengesteld.

  Kan voeding helpen kanker te voorkomen?

  © Jan Baldwin.

  Uiteraard is een dieet geen medicijn, maar het geeft je wel het gevoel van iets van de controle terug te winnen. Vooral preventief heeft het zin om op je voeding te letten. Prof. Keshtga geeft antwoord: "We weten dat borstkanker en tal van andere chronische ziekten kunnen worden vertraagd en/of voorkomen door aanpassingen van ons dieet en onze levensstijl, maar het gaat er dan vooral om een gezonde en evenwichtige weg te volgen."

  Wat je meer zou moeten eten:

  - Dagelijks 5 porties fruit en groenten (tomaten, broccoli, spruiten, donkergroene bladgroenten, bloemkool)
  - Volkoren zetmeel uit quinoa, bulgur, spelt, aardappelen, volkorenpasta en volkorenbrood
  - Bonen en peulvruchten
  - Vette vis
  - Olijfolie

  Wees matig met:

  - rood vlees
  - melkproducten

  Liever niet te vaak:

  - alcohol
  - transvetzuren (in chips, margarine, bewerkte vleesproducten, kant-en-klare koekjes en gebak)
  - snoep

  4 gulden regels voor een gezond leven

  Breng je dieet in balans - Voeding is essentieel voor elk cellulair proces in ons lichaam. Neem een breed scala aan voedsel in je voedingspatroon op om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.
  Blijf in vorm - Een belangrijk doel is het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Er zijn aanwijzingen dat je zo borstkanker kunt voorkomen en de progressie ervan kunt vertragen.
  Beweeg meer - Lichaamsbeweging verkleint de kans op kanker, verlaagt de hoeveelheid oestrogeen in ons lichaam en verandert de manieren waarop we voedsel opslaan en verwerken.

  Het borstkankerkookboek | Prof. Mohammed Keshtgar
  ISBN 9789022332689 | € 24,99 | ca. 176 blz. | Hardcover
  Uitgeverij Manteau
  Verschijnt op 15 augustus 2016

  © press.manteau.be
  Geniet van je eten - Denk na over wat je eet, doe bewust boodschappen (vooral verse producten), neem de tijd om je eten te bereiden en geniet bovenal van wat je eet.

  Het borstkankerkookboek is uiteraard niet enkel geschikt voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker, maar geeft iedereen die zich een gezonde levensstijl wil aanmeten een streepje voor.


  Categorie:Gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische doorbraak kankeronderzoek kan nieuwe medicijnen opleveren

  .

  ...

  .

  Belgische doorbraak kankeronderzoek kan nieuwe medicijnen opleveren Belgische doorbraak kankeronderzoek kan nieuwe medicijnen opleveren

  Bron Belga...

  Onderzoekers Diether Lambrechts en Bernard Thienpont van de KU Leuven hebben ontdekt dat zuurstoftekort in tumorcellen bijdraagt tot de groei van kanker en een verbetering van de zuurstoftoevoer naar tumoren woekerende kankercellen minder vatbaar maakt voor groei. Het betreft een nieuwe piste voor de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen. De onderzoeksresultaten werden vandaag gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature.

  Beide hoogleraren toonden op basis van een onderzoek bij 3.000 tumoren van patiënten aan dat zuurstoftekort een belangrijke rol speelt bij hypermethylering, een proces dat de buitensporige groei van kankercellen stimuleert, en dit zelfs in de helft van de gevallen verklaart. Dat mechanisme werd zowel aangetoond bij borstkanker als bij tumoren in de blaas, darmen, hoofd en nek, nieren, long en baarmoeder.

  In een volgende fase onderzochten ze of een betere zuurstoftoevoer de ontwikkeling van kanker zou kunnen tegengaan, wat bleek te kloppen. Aan de hand van proeven op muizen kon worden aangetoond dat het volstaat om de bloedtoevoer - en dus de aanvoer van zuurstof - naar tumoren te normaliseren om het proces van hypermethylering te stoppen.

  Deze inzichten ruimen de weg voor de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen die focussen op bloedvaten. Via de bloedvaten kan er immers extra zuurstof naar de tumoren worden aangevoerd, wat een interessante piste is om bijvoorbeeld een agressieve terugval tegen te gaan. Door de zuurstoftoevoer naar tumoren te monitoren zouden ook voorspellingen kunnen worden gemaakt over het verloop en de mogelijke behandelingen van kanker. De onderzoekers achten het ook mogelijk om via de bloedvaten bestaande behandelingen met chemotherapie te optimaliseren. 


  Categorie:Wetenschap
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeientaartjes...

  .

  ...

  .

  De aardbeitaartjes waren lekker fris

   

  met dit warme weer

  &

  samen met een deca koffie

  zeggen wij

  ...smakelijk...

   


  Categorie:Fotografie  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Roland
 • Sylvia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Danny
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Eddy

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • De loltrappers
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Ester & Leon
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • vissie
 • Midweekgroetjes!
 • gelukkig heeft hij de bubbels laten staan op het buro hahaha
 • Helaba mateke
 • Rudi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!