1. Heb je gedurende de wintermaanden vaak last van tijdelijke roodheid, dan kan je een koud washandje op je wangen leggen. Dit vernauwt de aderen waardoor de extreme blos verdwijnt.

2. Rode wangen kan je neutraliseren met een groene camouflagestick of een foundation op basis van groen kleurpigment. Lukt dit niet, dan kan een dermatoloog aan de hand van een huidanalyse nauwkeurig bepalen welke producten je nodig hebt.

3. Was je gezicht met een zeeploos product. Ook de temperatuur van het water is van groot belang: het mag niet te warm of te koud zijn. Let er ook op dat je jouw gezicht niet te veel scrubt als je gevoelig bent aan rode wangen. Eén keer per week is meer dan voldoende in de winter. Gebruik hiervoor een scrubcrème voor de gevoelige huid.

4. Warme dranken, warm voedsel, bepaalde kruiden en alcohol kunnen ervoor zorgen dat de bloedvaatjes wijder worden, met ontsierende roodheid tot gevolg. Kies bij voorkeur niet voor een warme chocomelk of pannenkoeken tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt, tenzij je op de assistente van de Kerstman wil lijken.

5. De kou zorgt er vaak voor dat je huid uitdroogt en rode vlekjes vertoont. Om dat te voorkomen, gebruik je het best een volle, vochtherstellende dagcrème. Deze behandelt de bloedvaten beter dan de doorsnee dagcrèmes. ’s Nachts kan je dan weer met een crème werken die je huid de nodige voedingsstoffen toedient.