NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Sardines gemarineerd...
 • Ciabattabrood met ......
 • Antonio Vivaldi
 • Oude brokkelkaas...
 • Droge worst...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (135)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1269)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (113)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (652)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  artlarooij
  blog.seniorennet.be/artlaro

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo merk je dat hij niet geïnteresseerd is
  Heb je een leuke man leren kennen, maar weet je niet zeker of de appreciatie wederzijds is? Aan deze tekenen merk je dat hij je aan het lijntje houdt.

  - Je wil graag afspreken, maar je voelt dat het initiatief telkens van jou moet komen. Hij wimpelt een concrete date af met vage excuses en slaag je er toch in een tête-à-tête te organiseren, komt er ‘toevallig’ een vriend van hem voorbij. Als hij vermijdt om met jou alleen te zijn, is dat zelden veelbelovend.

  - Op jullie tweede date is hij vergeten wat voor werk je nu weer doet en vraagt hij voor de derde keer of je thuis de oudste bent. Maak je niet meteen zorgen als hij een detail niet meer weet, maar als hij systematisch alles over je vergeet, wijst dat eerder op desinteresse dan geheugenverlies.

  - Let op zijn lichaamstaal: als hij jouw bewegingen imiteert en zich naar je toe buigt, is dat een goed teken. Merk je echter dat zijn lichaam en handen zich van je afkeren, voelt hij zich niet aangetrokken. Ook als hij oogcontact vermijdt en zijn armen voor zijn lichaam kruist, wil hij zich fysiek afschermen.

  - Ontmoet je zijn vrienden, let dan op hoe zij reageren. Hebben ze je naam al gehoord of lijken ze uit de lucht te vallen? Doen ze moeite om je te leren kennen of lijkt het erop dat ze je niet serieus nemen omdat je ‘de zoveelste verovering van’ bent?

  - Hij komt ’s avonds bij je langs en af en toe spring je wel eens samen bij McDonald’s binnen voor een snelle hap, maar verder doet hij allerminst moeite om iets leuks met je te doen. Als een weekendje weg of een avond uit eten onbespreekbaar zijn, ga dan op zoek naar iemand anders


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegeleitje bij ontbijt

  . Deze morgen bij ontbijt een spiegeleitje gebakken....samen met een bruine boterham&smout met kaantjes was het eitje lekker.  Een paardenoog zeggen we hier te West-Vlaanderen tegen dit lekker spiegeleitje tijdens het ontbijt...
  PS: Ben mijn snurkertje kwijt beneden(hmm)
  Benedenbed komen ze volgende week maandag ophalen...
  Vrouwlief crost reeds voorzichtig naar boven zonder krukken..
  En stil dat ik hier beneden nog steeds ben(denk dat mijn tomaatje hier nog ligt) en durf amper te verroeren(hmm)
  Dus ....Het gaat de goede kant op met haar nieuwe heup..
  Ik zei tegen vrouw.....ze maken dat bed vast aan de zijkant van de camion...
  Zij zei....Alleé gij "En als het regent"
  Ik zei....aan de binnenkant hé slimmeke(hmm)
  man man man
   "moesten mannen vrouwen zijn",de wereld zou er mooi uitzien(hmm)


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel mensen denken dat de mol blind is, maar dat is niet zo.
  De mol heeft een korte zwartfluwelen vacht. Hiermee kan hij, dankzij een willekeurige plaatsing van de haren in de huid, even gemakkelijk voor- als achterwaarts door de gangen bewegen. Bij de meeste zoogdieren zijn de haren in een bepaalde richting geplaatst, meestal naar achteren, maar bij de mol kunnen de haren in de huidaanhechting kantelen, zodat ze niet blijven steken in de gangwanden als de mol achteruit krabbelt.

  De kleur van de vacht is over het algemeen zwart. Kleurvariëteiten vormen minder dan 1% van de totale populatie.Albino's zijn zeldzaam, dieren met een gevlekte vacht (meestal aan de buikzijde) komen vaker voor. Door ijzeroxiden in de bodem kleuren lichtere dieren vaak oranje of geel.

  Kenmerkend voor de mol zijn de tot grote graafhanden omgevormde voorpoten, met elk vijf vingers met puntige nagels en een duimpje, waarmee het dier de ondergrondse gangen graaft. De mol heeft kleine, slecht ontwikkelde ogen met een diameter van slechts één millimeter; hij is echter niet blind. Zijn belangrijkste zintuig is zijn spitse roze snuit die gevoelige snorharen en tastzenuwen bevat. Zijn kleine staartje wijst altijd omhoog.

  De mol leidt een solitair bestaan. Alleen in de paartijd vormen ze paartjes. Omdat hun territoria kunnen overlappen, communiceren mollen met elkaar door middel van geuren en geluiden.

  Voortplanting

  In de paartijd (februari-april) gaan mannetjes op zoek naar vrouwtjes. Ze verlaten hun territorium en graven lange mollenritten, totdat ze een vrouwtje hebben gevonden. In mei of juni worden de jongen geboren. Na een draagtijd van circa 28 dagen werpt het wijfje in het nest in de centrale ruimte 3 tot 6 (soms 2 tot 7) naakte en blinde jongen uit. De jongen zijn dan 3,5 gram zwaar. Alleen het vrouwtje zorgt voor de jongen. Na 14 dagen hebben de jongen een vacht ontwikkeld. De ogen gaan na circa 22 dagen open, en na 33 dagen verlaten de jongen voor het eerst het nest. Na 4 tot 5 weken worden de jongen gespeend.

  Na twee maanden zijn de jongen zelfstandig en verlaten ze het nest om een eigen territorium te zoeken, waarbij mollen met elkaar in gevecht kunnen komen. Dit zoeken naar een nieuw territorium gebeurt meestal bovengronds. Mollen zijn geslachtsrijp na 11 maanden. De mol wordt normaliter ongeveer 3 jaar oud, maar kan de 7 jaar halen.

   Zintuigen

  Veel mensen denken dat de mol blind is, maar dat is niet zo. Een mol kan enkel heel slecht zien. Zijn ogen zijn zo klein als speldenknopjes en zijn vacht zit ervoor. In dezelfde vacht zitten ook zijn oren, die uitstekend ontwikkeld zijn. De mol vindt zijn weg door zijn gangenstelsel vooral door zijn gevoelige snorharen en door zijn tastzenuwen op zijn neus en staart.

  European mole animal.jpg

  Voedsel

  Regenwormen zijn het belangrijkste voedsel van de mol. Daarnaast eet hij bijna alle andere dieren die hij in zijn gangen aantreft. Engerlingen, maden en andere insectenlarven, duizend- & miljoenpoten, naaktslakken en andere weekdieren, enzovoort. Soms grijpt hij ook een gewerveld dier, zoals een kikker. De mol moet per dag 40 tot 50 gram aan voedsel binnenkrijgen. In de herfst en winter legt hij voedselvoorraden aan. Daarvoor bijt hij de kop van regenwormen af, zodat ze verlamd raken. De mol verlaat zelden zijn gangenstelsel. Alleen om een nieuw territorium te zoeken, en een enkele keer om bovengronds insecten te vangen. De mol is ook een goede zwemmer. Hij is zowel overdag als 's nachts actief.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inktvisringen & roggevleugel

  Een roggevleugel voor mij en wat inktvisringen voor vrouwlief
  Heb ze gebakken in wat olie en weinig boter...
  Waar zijn de groenten vroeg vrouwlief....
  Ik...Euh ..vergeten...
  Trok de frigo open..sla..komkommer..broccoli..tomaat of witloof riep ik...
  Wat zal het wezen...
  Witloof riep ze terug...
  Heb wat rauw witloof gesneden...
  Heeft gesmaakt,zeker de vis met viskruiden erop...  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensboutje was niet te eten(vreten)....te zoutig..bach bach

  .Het kan niet alle dagen smaken,maar dit varkensboutje was barslecht...
   1 smaak van zout en nog eens zout...
  Je ziet op de foto de zoutkorsten bovenaan...
  Gerookte & gemarineerde varkensbout stond op verpakking vermeld...
  Denk dat ze die marineren in "De dode zee"
  Beter was geweest "Zoutig niet te vreten ding"
  als leesvoer op de verpakking...
  Niet meer voor herhaling vatbaat...bach...
  Heb soep met brood gegeten  ....
  PS: Dacht eergisterenmorgen dat het vrijdag was...
  Vrouwlief vroeg toen ik mijn fiets nam:
   waar ga jij heen....
  Ik ...Naar de vrijdagmarkt...
  Zij....Euh 't is nog maar donderdag...
  Komt nooit meer goed denk ik als verstrooide professor in spé(hmm)...
  PS: Herstel nieuwe heup van mijn tomaatje op jonge leeftijd verloopt vlot,
  Volgende week loop ik zonder krukken zei ze...
  Hopelijk mag dat benedenbed na 5 weken dan ook weer weg en gaat ze terug boven slapen,want ze kan nogal bomen doorzagen zulle met haar gesnurk...pfffffffffff(hmm)...
  Had dit reeds veel eerder moeten laten doen... doen... doen
  weergalmde de echo hier...
  Nog een paar beurten kiné(van dat knap ding) en we zijn weer gaan fietsen...


   


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mestkever


   


  Mestkevers zijn een informele groep van kevers die mest eten als larve of imago, er zijn zo'n 5000 soorten. De in Nederland en België bekendere soorten komen uit de familie Geotrupidae. Er zijn ook enkele onderfamilies (Scarabaeinae en Aphodiinae) uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae) die als mestkever of pillendraaier worden aangeduid.

  Mestkevers komen over de hele wereld voor behalve op Antarctica. Vele soorten zijn door de mens verspreid naar andere werelddelen, andere zijn juist erg zeldzaam geworden. De bekendste soort is de Scarabaeus sacer, ook wel bekend als de heilige pillendraaier, die voorkomt in Noord-Afrika. Deze mestkever is het icoon voor de hele groep vanwege onder andere duizenden jaren oude muurschilderingen; al in de oudheid heeft de mestkever al de mens gefascineerd. Mestkevers werden in het oude Egypte aanbeden omdat gedacht werd dat ze zichzelf konden creëren, zie ook scarabee en Egyptisch scheppingsverhaal.  Mestkevers en met name de larven zijn in de regel planteneters die de mest eten van voornamelijk grotere zoogdieren zoals koeien en paarden. Sommige soorten hebben zich gespecialiseerd en leven uitsluitend van de uitwerpselen van bijvoorbeeld grote slakken. Geen enkele mestkever leeft van de mest van carnivore dieren, de 'donateur' van de mest is altijd herbivoor. Mestkevers zijn dus eigenlijk planteneters, die andere dieren laten 'voorverteren' en leven van de mest.
  Niet alle volwassen mestkevers leven voornamelijk van mest, sommige soorten eten ook wel humus, rottend fruit, paddenstoelen of aas.  Mestkevers maken vaak mestballetjes door porties mest achterwaarts op te rollen en gebruiken ze als nestkamers voor de larven, een aantal soorten begraaft de balletjes in een tunneltje voor de larven en andere soorten leven als larve in de mesthoop.
  Bij de tunnelgravende soorten maakt een paartje een nest in de grond. Eerst ontstaat een verticale gang die ongeveer een halve meter lang is en in een brede kamer eindigt. Alle zijgangen worden volgepropt met mest en alleen aan het einde is ruimte opengelaten voor een eitje. Tenslotte worden alle gangen met aarde afgesloten. De larve hebben voldoende voedsel tot hun beschikking en vaak meerdere jaren nodig om de ontwikkeling te voltooien. De kever komt dan tenslotte in juli uit maar blijft tot het voorjaar in de onderaardse ruimte zitten

  Ecologie

  Mestkevers spelen een niet onbelangrijke rol in de natuur waarvan andere organismen profiteren;

  • Mestkevers brengen relatief grote hoeveelheden zeer voedingsrijke stoffen diep in de grond. Er is berekend dat het grondverzet bij bepaalde soorten honderden kilo's per hectare per jaar bedraagt. Omdat veel mestkevers in zand- of heidegebieden leven, zijn het belangrijke bemesters van voedselarme gronden.
  • In de tropen spelen mestkevers waarschijnlijk een grotere rol dan lang werd gedacht; doordat ze de mest van onder andere apen tot balletjes kneden en wegrollen worden de zaden in de mest verder verwijderd van de moederplant. Hierdoor kan een plant- of boomsoort zich niet alleen sneller verspreiden, ook neemt de jonge plant minder snel de ziektes over van de moederplant en heeft een betere overlevingskans.
  • Sommige parasieten hebben voordeel van het samenleven met mestkevers. Mestkevers kunnen ook zelf geparasiteerd worden door o.a. Mijten, maar vele soorten parasieten gebruiken de mestkever als vervoermiddel naar de volgende mesthoop om daar op andere dieren te parasiteren. Dit komt ook voor bij aaskevers, waar mijten naar een volgend karkas worden gebracht. Karkassen en mesthopen trekken niet alleen grote hoeveelheden insecten(larven) aan, maar ook de bijbehorende insecteneters zoals muize en vogels, hierop springen de parasieten vaak over.
     


   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waterjuffers & De Libellen

  De waterjuffers (Coenagrionidae) zijn de meest soortenrijke familie van de juffers (Zygoptera), één van de twee onderordes van de libellen(Odonata). In totaal zijn er 101 geslachten met 1143 verschillende soorten beschreven. In België en Nederland alleen al komen er vijftien
  soorten waterjuffers voor, of éénvierde van alle inheemse libellensoorten.

  Kenmerken

  De volwassen dieren (imagines) van de waterjuffers zijn typische juffers, met een lang, dun achterlijf, voor- en achtervleugels gelijk van vorm en in rust opgevouwen boven het achterlijf, en wijd uiteen staande ogen. Verder hebben ze praktisch allemaal een zwarte tekening op het achterlijf, die zelfs binnen de soort zeer variabel kan zijn.

  Vooral de soorten binnen het geslacht waterjuffer (Coenagrion) zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Subtiele verschillen in de vorm van het halsschild en de tekening op het achterlijf maken herkenning mogelijk.

  Waterjuffers zetten over het algemeen hun eieren af in waterplanten, waarbij sommige soorten zelfs onder water afdalen.

  De larven van de waterjuffers hebben de typische bouw van jufferlarven. Ze kunnen van andere onderscheiden worden door de bouw van de antennes en de staartlamellen, die meestal in twee delen verdeeld zijn.

  Libellen

  Libellen (Odonata) zijn een insectenorde die wereldwijd voorkomt met ongeveer 5858 beschreven soorten, merendeels in warmere gebieden. In Nederland zijn 71 soorten aangetroffen, waarvan er 66 als inheems worden beschouwd, 1 als zwerver en 4 als verdwenen. In België zijn 69 soorten waargenomen, en samen met de Nederlandse soorten komt het aantal zo op 74 (vijf Nederlandse soorten niet in België, en drie Belgische soorten niet in Nederland; de soorten staan opgesomd bij de juffers en echte libellen).

  Libellen zijn vrij gemakkelijk aan de hand van de volgende kenmerken van andere insecten te onderscheiden:

  • Twee paar vleugels, die stevig, rijk geaderd en niet opvouwbaar zijn.
  • Kleine antennes, die nauwelijks opvallen.
  • Een lang en meestal slank achterlijf.
  • Grote facetogen op een beweeglijke kop.
  • Het borststuk is schuin gericht.
  • De poten zijn naar voren geplaatst.

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkers in onze vijver

  .Momenteel 11 kikkers die een hels lawaai maken in onze vijver...
  zowel overdag als 's nachts...
  Paartijd in mei & juni hé jonge man roepen ze mij toe...
  Maar wij laten er onze slaap niet voor...
  Is de natuur hé...
   Men heeft soms meer last van een scheet(wind..fart..Love is in the air ) dat Uw partner in bed laat(hmm)
  Is ook natuurlijk...
  Die gekke plonsjes(kikkers)roepen er maar op los
  "Here is the party"
  Pas als er 21 kikkers in de vijver vertoeven zal er
  een menu met kikkerbilletjes op tafel komen ...(hmm) 
  Zalig om die beestjes bezig te zien...
  Hey...rare man & vrouw daar op de oever,kom erbij en enjoy... kwaak kwaak
  De vleermuizen ..egels..muizen...muggen zijn eregenodigden op deze party,en lachen ons ook uit...
  Groeten daar geitenwollensokkentype's roepen ze...(hmm)


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenwormen

  .


  Regenwormen (Lumbricidae) zijn een familie van ongewervelde dieren die behoren tot de ringwormen (Annelida). Regenwormen behoren tot de Oligochaeta, dit is een groep van wormen die de zee verlaten hebben en in zoetwater maar ook op het land kunnen leven. Regenwormen komen wereldwijd algemeen voor, uitgezonderd in droge klimaten en op Antarctica.

  Meestal zijn ze in grote aantallen te vinden, enkele soorten zijn wereldwijd uitgezet om de bodemstructuur te verbeteren. Regenwormen hebben door het graven van tunnels en het afbreken van plantaardig materiaal een grote invloed op de bodemstructuur. Wereldwijd zijn er ongeveer 670 soorten regenwormen bekend, die in lengte variëren van enkele centimeters tot decimeters.

  Bij het trillen van de bodem kruipen de regenwormen uit de grond, dit kan door de loopbewegingen van dieren worden veroorzaakt of door menselijk handelen zoals met behulp van een stok of greep. Onder natuurlijke omstandigheden komen regenwormen boven door graafbewegingen van mollen. Regenwormen komen ook bovengronds bij regenachtig weer om te paren, ze zijn verder vooral 's nachts actief. In de winter kruipen ze dieper de grond in en gaan in een soort winterslaap of diapause. Sommige gewervelde dieren zijn sterk afhankelijk van de regenworm omdat ze een belangrijke voedselbron vormen, voorbeelden zijn de mol en de merel.

  Zenuwstelsel

  Regenwormen hebben een hoog ontwikkeld zenuwstelsel, net als andere ongewervelde dieren hebben ze geen hersenen maar een aantal knooppunten waar de zenuwen samenkomen. Een dergelijk knooppunt wordt een ganglion genoemd, meervoud ganglia. De regenworm heeft dergelijke knooppunten vooraan de kop, deze worden de hersenganglia genoemd. De ganglia liggen in het derde segment vlak voor het begin van de keel (farynx) aan de rugzijde (dorsaal) van de darm. Van daaruit gaan talrijke zenuwen naar de bovenlip of prostomium. Het prostomium is een belangrijk lichaamsdeel omdat het dient als een tastzintuig bij het zoeken naar voedsel. De bovenlip dient tevens als grijporgaan bij het opnemen van voedsel. De hersenganglia gaan over in een hoofdzenuwstreng die aan de buikzijde doorloopt naar de achterzijde van het lichaam. De centrale zenuwstreng heeft de vorm van een paarsgewijs opgezet touwladderzenuwsysteem. In ieder segment zijn vertakkingen naar de huidspierlaag om de voortbewegingsspieren en de borstelspieren aan te sturen. Deze deelganglia worden ook wel de segmentaire ganglia genoemd. Ze zijn zeer klein en bij een dissectie met het blote oog nauwelijks te zien.

  Regenwormen hebben nooit ogen, maar zijn wel gevoelig voor licht. Ze zijn negatief fototaxisch; dit wil zeggen dat ze licht proberen te vermijden. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde zijn lichtgevoelige zintuigcellen gelegen. Deze cellen worden ook wel de fotoreceptors genoemd. Ook is de regenworm gevoelig voor trillingen, dit dient om gravende dieren die wormen eten op te merken zodat de regenworm snel naar boven kan vluchten.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paar crea's gemaakt(11)
  >;;;

  Categorie:Crea's Rudietje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpadden doen de polonaise  Neen, dit is geen beeld van het Schlagerfestival voor reptielen. Het lijkt wel alsof deze schildpadden het op een lustige polonaise hebben gezet, maar schijn bedriegt.

  De schildpadden hebben deze merkwaardige formatie aangenomen om hun bloed op te warmen in het zonlicht en zo levensbelangrijke vitamine D op te slaan. Deze vitamine moet dienen om hun schild aan te sterken. Het bizarre beeld werd geschoten door fotograaf Tony Beck aan het Opiniconmeer in Ontario, Canada.


  Categorie:Fotografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mopje....Rudi komt terug uit ziekteverlof

  Rudi komt terug uit ziekteverlof

  De collega's vragen uiteraard hoe het gaat.
  Wel zegt Rudi; Ik heb een ongeloofelijke goede ervaring gehad...

  "Hoe kan zo"n zware ingreep en revalidatie een ongelooflijke ervaring zijn ???"

  Wel zegt Rudi,nu heb ik pas begrepen,hoezeer mijn vrouw van mij houdt.

  Iedere keer wanneer de postbode aanbelde,kon ze het niet
  laten haar vreugde uit te schreeuwen:
  "Mijn man is thuis,mijn man is thuis"(hmm)


  Categorie:Moppen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koepelspinnen...
  De koepelspinnen (Eresidae) zijn een familie van spinnen bestaande uit 102 soorten in 10 geslachten. In Nederland en België kennen we de lentevuurspin (Eresus sandaliatus), en misschien ook de herfstvuurspin (Eresus cinnaberinus). Deze soorten werden tot voor kort met elkaar verward, de lentevuurspin is de gewonere van de twee en is vooral te vinden in het zuiden van de Veluwe.

  Lente- en herfstvuurspinnen zijn opvallende spinnen met een rood achterlijf voorzien van vier zwarte stippen. Dit geldt alleen voor de mannetjes, de vrouwtjes zijn zwart en worden nooit gezien omdat ze onder de grond leven. Het web bestaat uit een buis van spinsel in de grond, waarin de spin permanent leeft. Het mannetje verlaat zijn ondergrondse buis slechts om een vrouwtje te zoeken. De paring vindt plaats in de buis van het vrouwtje, waar ook de eieren gelegd worden en de jongen uitkomen. Deze worden tijdelijk gevoerd door het vrouwtje, maar als deze sterft wordt ze leeggezogen door de jongen. Een tijdje later verlaten de jongen de buis en graven ze elders hun eigen woonkoker. In tegenstelling tot de meeste andere spinnen van Nederland en België kan de lentevuurspin enkele jaren oud worden


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restjes quorn..boontjes..ui...

  . Wat quorn...restjes van de boontjes en een ui...
  Dit alles in 1 pot klaargemaakt, zo hadden wij en onze hond weer ons vitamientjes binnen.
  Hadden zelfs tijd om deze morgen reeds een zalig terrasje te doen...
  Gevraagd aan de uitbaters of ze het vlees en de vis(van op boodschap) in hun frigo wilden plaatsen...
  De Lagoustines en garnalen waren daar ook al weer te koop...

  De Keizer Karel heeft gesmaakt en van vrouwlief ook...
  Zij rent reeds rond op 1 kruk mijn goed herstellend tomaatje...
  Denk dat ze na haar operatie zelfs beter tegen de drank kan dan ervoor(hmm)


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte zwaardwalvis (Pseudorca crassidens)

  De zwarte zwaardwalvis (Pseudorca crassidens) is één van de grotere leden van de dolfijnenfamilie. Zijn naam dankt hij aan een gelijkenis met de echte zwaardwalvis. Samen met de grienden en de zwaardwalvissen worden ze vaak in de onderfamilie der zwartvissen, Globicephalinae
  , ingedeeld.

  Gedrag en verspreiding

  De zwarte zwaardwalvis komt voor in alle gematigde en tropische zeeën ter wereld, maar heeft een voorkeur voor warmer water. Hij leeft meestal in open zee, maar komt ook in de Rode Zee en de Middellandse Zee voor. Hij leeft in grote groepen van tien tot vijftig dieren, of soms van zelfs duizenden dieren. Deze groepen vertonen een ingewikkelde sociale structuur, alhoewel de binding minder sterk is dan bij de orka. De zwarte zwaardwalvis strandt vaak in grote aantallen.

  Hij jaagt op zeekat, kabeljauw en tonijn, en af en toe valt hij ook andere dolfijnensoorten aan. Eén keer is gezien dat een groep zwarte zwaardwalvissen een bultrugkalf aanviel.

  De zwarte zwaardwalvis is een snelle zwemmer, die vaak uit het water opspringt en het gezelschap van boten opzoekt.

  Na een draagtijd van 11 tot 15½ maanden wordt één jong geboren. Bij de geboorte is het jong 170 tot 193 centimeter lang. Na achttien maanden wordt het gespeend. Meestal zit er drie jaar tussen de worpen. De zwarte zwaardwalvis is geslachtsrijp na acht tot veertien jaar. Hij wordt gemiddeld veertig, en maximaal zestig jaar oud.

  Invloed van de mens

  De zwarte zwaardwalvis wordt een enkele keer bejaagd in de zeeën rond China, Japan, Indonesië en het Caribisch gebied, en af en toe raakt hij verstrikt in visnetten. Vissers zien de soort als concurrent, aangezien hij vaak de tonijnen en makrelen vangt als deze door de schepen worden binnengehaald.

  De zwarte zwaardwalvis wordt vaak in dolfinaria gehouden.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol au vent...sla..vinaigrette en frieten

  .
  Koninginnehapje was met kip & bolletjes gehakt
   promotieprijs...6 euro voor 800gram
  Een blik champignons erbij...
  Tijd dat nieuw seizoen van de aardappelen er is ,
  om weer goede zelfgesneden frieten te bakken...
  Hier op foto diepvriesfrieten,want oude aardappelen krijg ik op einde seizoen moeilijk krokant gebakken in 2 keer...
  Sla en tomaat moest ook op...
  Heb een mosterdvinaigrette  erbij gemaakt met 
    2 eetlepels azijn..
    2 eetlepels olijfolie..
    1 kleine eetlepel graantjesmosterd..
    2 eetlepels water
   peper..zout en eventueel met bieslook & peterselie afkruiden..

  .


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten klaargemaakt voor ons crapuuleke...barones..gravin...chanelleke...Gizmo  Ik kook voor 2 vrouwen thuis....
  De één is al wat zindelijker dan de andere(hmm)...
  Naast haar dagelijkse korrels maak ik voor madam chanel Gizmo dagelijks een portie groenten klaar....
  Die ze met smaak verorberd...
  PS: 1,8 kg mormeltje...chanelleke Gizmo onze chihuahua
  (ook wel het binnenschijterje genoemd bij regenweer buiten)
  at vandaag wortelen..aubergine & knolselder...
  Dit alles op een bedje van zijn dagelijks vitamientje...
  Man man man....vrouwen moeten toch verwend worden hé(hmm)  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schijfkwallen (klasse Scyphozoa)
  .

  File:Chrysaora jelly.jpg

  Ontwikkelstadia van een kwal (strobilatie)  File:Jellyfish at Sydney Aquarium.ogg

  De meeste schijfkwallen zijn passieve drijvers die zich voeden met kleine vissen en dierlijk plankton die in hun tentakels gevangen worden. Er zijn rond de tweehonderd soorten beschreven, die allemaal marien zijn. Ze komen voor in elk van de oceanen van de wereld en tot op grote diepte.

  Schijfkwallen worden gegeten door onder andere tonijnen, haaien en zeeschildpadden. Kwallenplagen als in de Middellandse Zee worden mede veroorzaakt door overbevissing. In China, Japan en Zuidoost-Azië worden bepaalde soorten kwallen gebruikt voor menselijke consumptie.

  Levenscyclus

  De levenscyclus van schijfkwallen valt uiteen in twee stadia. Het eerste daarvan wordt het poliepstadium genoemd. Het organisme heeft hierin de vorm van een poliep: een sessiele (= aan het substraat vastzittende) steel, die langsdrijvend voedsel opvangt. De poliep maakt aan de top afsnoeringen die na enige tijd loslaten en in de waterkolom uitgroeien tot het tweede stadium. Dit tweede stadium wordt het medusestadium genoemd. Het organisme heeft hierin een ronde (radiaal symmetrische) koepelvorm met neerhangende tentakels. Dit is de vorm waarin veel mensen kwallen het best kennen. De medusen planten zich geslachtelijk voort door de vorming van gameten, die na versmelting een larve vormen. De larve zet zich ergens vast op het substraat en groeit dan uit tot een poliep, waarmee de cyclus rond is.

   Bouw

  Schijfkwallen hebben geen ware orgaanstructuur maar ze bezitten wel gespecialiseerde weefsels. De volwassen dieren bestaan voor 95-99% uit water. De schijfkwallen hebben een onvolledig spijsverteringssysteem, hetgeen betekent dat de enkele opening (mond) voor zowel voedselopname als afvaluitscheiding wordt gebruikt.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ben Bloemkool aan het klaarmaken

  .Rozen snijden...neen... niet uit de tuin maar uit de bloemkool hé...
  Die bechamelsaus moet zo en niet anders riep mijn chef hier...
  Heb het toch anders klaargemaakt als deugniet dat ik ben en heb niemand horen klagen over die emmenthalerkaas erbij met muskaatnoot...
  Vrouwlief zei...Je staat er mooi op terwijl jij staat te koken in pyjama over de middag...
  Ik...Jaja...(niemand ziet het en ben thuis hé)...
  Euh ...En laat mij gerust,of je krijgt enkel bloemkool deze middag(hmm)....  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je foto op blog geplaatst riep ik naar mijn tomaatje

  Aan 100km per uur kwam ze aangerend op haar krukken in pyjama(hmm)....
  Het lijkt hier net op een nest pyjama's vandaag...
  Morgen eerste passen naar boven met de trap van goed herstellende wederhelft....
  Toch een mooie foto hé van jou zei ik....
  Plots nog enkel beeld en geen klank meer(hmm)  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • weekendgroet aan een lieve vriend xxx
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Goede morgen met een zonnetje
 • Ssssssst......... Het weekend komt eraan schattebouteken !!!!! Liefs Brigitte

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!