NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Onze 2 kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Toppen sparreboom
 • Supercup... Club Brugge - Standard 2 - 1
 • 2 Pistolets met krabbesalade
 • Justin Timberlake
 • Sparreboom mocht weg in de tuin...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (128)
 • Dieren (350)
 • Dranken (120)
 • Film (535)
 • Fotografie (602)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (404)
 • Koken (1164)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (109)
 • Mode (269)
 • Moppen (105)
 • Muziek (681)
 • Nieuws (1490)
 • Ons tuintje (607)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (659)
 • Wetenschap (323)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  myvideogamecollection
  blog.seniorennet.be/myvideo

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Leffe op tuintafel groot_zpsfjjhnyci.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust verwacht 500.000 dagtoeristen in verlengd weekend

  .

  ...

  .

  Belga...© photo news.

  Toerisme Met het mooie zomerweer en de nationale feestdag verwacht de Kust een topweekend. "De Kust verwacht van donderdag tot en met zondag in totaal 500.000 dagtoeristen", zegt Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer.

  Ondernemers aan de Belgische kust zijn tevreden dat de zomer eindelijk in het land is. De sector verwacht heel wat dagtoeristen, maar ook de hotels hebben nu al mooie cijfers. Het verblijfstoerisme noteert een hoge bezettingsgraad. "Juli en augustus blijven de traditionele topmaanden. Voor het komende verlengde weekend noteren hotels een bezettingsgraad tot 95 procent en meer. Daarnaast worden nog tal van lastminutereservaties verwacht", zegt André Descheemaeker,

  voorzitter van de vzw Kusthotels.

  Het zomerse verlengd weekend zal veel toeristen naar de kust lokken. Westtoer verwacht er een half miljoen. Vooral donderdag en zondag beloven topdagen te worden. Alle kustgemeenten voorzien zomeractiviteiten voor een breed publiek. "De kust behoort tot het collectief geheugen van de Belg. Het is een vertrouwde bestemming die meerdere generaties blijft aanspreken. De Kust besteedt grote aandacht aan het aanbod voor families. De gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn een grote troef", besluit Gheysen.

  @Belga


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verhuist naar droomhuis en doet lugubere ontdekking in slaapkamer

  .

  ...

  .

  Sudpresse...© kos.

  Ze kocht het huis van haar dromen maar haar aankoop werd al snel een nachtmerrie. Tijdens de verhuis naar haar nieuwe optrekje deed een Amerikaanse een lugubere ontdekking in haar nieuwe slaapkamer.

   Mary Karacas schoot haar partner dood tijdens een ruzie. Daarna besloot ze om haar huis snel te verkopen.
  © kos.

  De Amerikaanse wiens identiteit niet bekendgemaakt werd, betaalde 430.000 dollar (390.569 euro) voor het huis in Simi Valley, Californië. Tijdens de verhuis deed ze een gruwelijke ontdekking in de slaapkamer. Daar trof ze zondag een dode man aan op bed. De man lag er in een plas bloed met een kogel in zijn hoofd.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langst gehuwde koppel van België op zelfde dag overleden

  .

  ...

  .

  HLN

  Vorige week werden ze nog gevierd als langst getrouwde koppel in België. Gisteren zijn ze overleden. Maurice Weewauters (101) en Victorine De Kerpel waren 77 jaar getrouwd. "We zien dat vaker, een koppel dat mekaar zo graag ziet wacht op mekaar", aldus een personeelslid van rusthuis Sint-Eligius in Zeveneken, waar het koppel sinds 2008 woonde. Victorine overleed eerst en daarna is Maurice ook gegaan.

  "Aan Victorine merkten we al langer dat ze achteruit ging. Ze at minder en had meer rust nodig." Het afscheid met de familie is erg sereen verlopen. "Het is heel mooi dat ze samen gegaan zijn", aldus de verantwoordelijke van de afdeling waar de twee verbleven.

  Maurice en Victorine leerden elkaar kennen in de textielfabriek waar ze beiden werkten. Maar hoe en wanneer de vonk juist oversloeg, wisten alleen zij nog. Aan de kinderen hebben ze het nooit verteld. In 1939 was het trouwen 'van moeten', dochter Monique was op komst. Maurice, geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgeëist en moest vrouw en kind achterlaten. Na die oorlog werd zoon Roger geboren.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken van Le Corbusier zijn werelderfgoed

  .

  ...

  .

  @Belga

  Unesco Het huis Guiette in Antwerpen, van de hand van architect Le Corbusier, is door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois bekendgemaakt.

  © belga.

  De Unesco heeft het werk van de Zwitsers-Franse architect erkend als werelderfgoed, onder meer dus ook de woning in de Antwerpse Populierenlaan.

  Het huis, in privé-handen, is het enig bewaarde bouwwerk van Le Corbusier in België. Het dateert van 1926. De woning werd gebouwd als woonhuis en atelier voor de Antwerpse schilder René Guiette. Het is één van de vroegere werken van Le Corbusier en in 1978 al beschermd als monument.

  Le Corbusier (1887-1965), echte naam Charles Édouard Jeanneret-Gris, was een Zwitsers-Franse architect. Hij was een van de eerste architecten die over heel de wereld bouwwerken optrok. Als architect en stedenbouwkundige maar ook als schilder, beeldhouwer en schrijver, bouwde hij voornamelijk in Frankrijk, India en Zwitserland, maar ook in Duitsland, Argentinië, België, Brazilië, Japan, Rusland, de Verenigde Staten, Irak en Tunesië.

  Vlaanderen telt 41 monumenten die als Unesco-werelderfgoed zijn erkend: de 26 belforten en 13 begijnhoven, het atelier Plantin-Moretus en de Brugse binnenstad. Nu komt daar dus het huis Guiette bij.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe code op de blogs

  .

  ...

  .

   

  Iemand vroeg mij wat ik van die nieuwe code

  vond op de blogs,

  het is er niet op verbeterd antwoordde ik

  ...

  Misschien een tip om deze makkelijker

  in te vullen want velen gebruiken kleine

  &

  hoofdletters die soms moeilijk

  te onderscheiden zijn

  ...

  Kleine of hoofdletters spelen geen rol,

  ik zet alles

  in kleine letters

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Theresa May is een slechterik, maar de andere kandidaten zijn nog erger"

  .

  ...

  .

  ANP-Belga...© epa.

  Profiel Theresa May stapt na zes jaar als minister van Binnenlandse Zaken over naar de hoogste politieke functie die Groot-Brittannië te bieden heeft, die van premier. De 59-jarige politica volgt dan haar Conservatieve partijgenoot David Cameron op, die direct na het verloren brexit-referendum zijn vertrek aankondigde.

  Brits minister van Binnenlandse Zaken Theresa May met haar toenmalige Belgische ambtsgenote Annemie Turtelboom op een Europese top in Brussel. Archieffoto uit 2010. © afp.
  © reuters.

  May staat bekend als hard en lastig. Met die kwalificatie past May uitstekend in de lijn van haar enige vrouwelijke voorgangster Margaret Thatcher, die het land van 1979 tot 1990 voor de Conservatieven regeerde. "Theresa May is een slechterik, maar de andere kandidaten zijn nog erger", schreef een publicist.

  De domineesdochter Theresa May -haar meisjesnaam luidt Theresa Mary Brasier- studeerde geografie aan de universiteit in Oxford. In 1980 huwde ze bankier Philip May. De twee hebben geen kinderen. Haar werkende carrière kreeg gestalte bij de Bank of England.

  In 1997 werd ze lid van het Lagerhuis. Ze was de woordvoerster over onderwijs-, werkgelegenheids- en vrouwenzaken. Ze werd in mei 2010 door de nieuwe premier Cameron benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken, de post die ze tot op de dag van vandaag bezet. Vanaf dezelfde dag was ze tevens de minister voor Emancipatiezaken.

  "Go home vans"

  Als minister van Binnenlandse Zaken genoot ze vooral in eigen land veel bekendheid. Ze kon er zich profileren op moeilijke thema's als migratie, terreurbestrijding en politie. In oktober 2013 verkreeg ze wel internationale bekendheid toen ze busjes Groot-Brittannië liet rondrijden waarmee vluchtelingen de raad kregen terug te keren, of anders het risico liepen gearresteerd te worden. May moest later toegeven dat die "go home vans" geen succes waren. Vanwege onder meer deze campagne wordt ze eerder aan de rechterzijde van de partij gesitueerd.

  Haar werk in de regering heeft "de politie de tijd gegeven om misdaad efficiënter te bestrijden, de grenzen te beveiligen, immigratie te beperken en het Verenigd Koninkrijk van terrorisme te beschermen", aldus May zelf. Critici wijzen erop dat ze er niet in geslaagd is de nettomigratie onder de drempel van 100.000 te houden.

  Sinds het referendum heeft ze over de brexit enkel gezegd dat die inderdaad moet doorgaan en dat artikel 50 pas eind dit jaar ingeroepen moet worden, ondanks de eis van vele Britten en de Europese politici om sneller in gang te schieten.

  Nog voor haar laatste tegenstander Andrea Leadsom zich terugtrok uit de race om het premierschap, verkondigde May vandaag nog een aantal ferme uitspraken over het Verenigd Koninkrijk onder haar hoede. Ze kondigde serieuze sociale hervormingen aan in een land "dat er voor iedereen is, niet alleen voor een paar bevoorrechten".

  "Een nieuwe plek in de wereldorde"

  Theresa May wil de Britse economie door de komende periode van onzekerheid loodsen, nu het land zich losmaakt van de Europese Unie. De aankomend premier wil de economie op alle fronten laten groeien.
  Het loslaten van de EU was in elk geval niet Mays keuze, ze was tégen de brexit. Nu ze de hoogste post krijgt, zal ze de wens van het volk uitvoeren en het land onder de beste voorwaarden weer op eigen benen laten staan. Groot-Brittannië zal een nieuwe plek in de wereldorde voor zichzelf weten te verwerven, zo verzekerde ze.

  Behalve de brexit regelen, zal ze ook de na het brexit-referendum gespleten Conservatieve partij weer moeten verzoenen. Verschillende (Conservatieve) hoofdrolspelers van dat referendum, zoals (oud-)premier David Cameron, de vroegere burgemeester van London Boris Johnson en minister van Justitie Michael Gove, zijn niet onbeschadigd uit dat referendum gekomen.

  Theresa May stevende in elk geval al snel en zelfverzekerd af op het leiderschap van de Conservatieven. Van begin af aan werd ze beschouwd als grootste kanshebber voor de post. "Ik heb net als Indiana Jones een hekel aan slangen. Hoewel dat als vanzelf leidt tot de vraag wat ik dan in de politiek te zoeken heb", zei ze met enig gevoel voor understatement.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoorden op het gastenboek met code

  .

  ...

  .

  Mijn eerste computer kwam van

  een Tandywinkel met:

  Het acroniem DOS staat voor Disk Operating System,

  oftewel een besturingssysteem

  voor apparaten

  met schijfstations (diskdrives).

  Bij de opkomst van computers met diskette was het handig om na de opstartcyclus (boot-strap) een commando-processor

  en hulpprogramma's te laden.

  ...

  Denk dat dit gelijkwaardig is aan de

   D-daycode uit de jaren 40 met een S.O.S. soms 3maal te versturen met de tam tam om

  op een gastenboek te antwoorden

  ...

     Nieuwe code aanvragen

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet het nieuwe biljet van 50 euro eruit

  .

  ...

  .

  © afp.

  Geld Het nieuwe biljet van vijftig euro is vandaag onthuld door de Europese Centrale Bank (ECB). Het nieuwe briefje van vijftig heeft, net als het eerder vernieuwde twintigje, een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa.

  Het nieuwe briefje van vijftig euro.  © afp.

  Het nieuwe ontwerp bevat verder onder meer een 'smaragdgroen' cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken. Daarmee moet het makkelijker worden om het biljet te controleren op echtheid.

  Het vijftigje wordt volgend jaar op 4 april in omloop gebracht. De oude biljetten blijven gewoon geldig. Binnenkort volgen ook nog nieuwe ontwerpen voor de biljetten van honderd en tweehonderd euro.

  Het biljet voor vijftig euro is het meestgebruikte eurobankbiljet. Er zijn er zo'n 8 miljard van in omloop, meer van dan alle briefjes voor vijf, tien en twintig euro samen. Dat komt neer op ongeveer 45 procent van het totale aantal biljetten.

  Onlangs bepaalde de ECB dat het eurobiljet van vijfhonderd euro gaat verdwijnen. Die biljetten zijn vooral bij criminelen geliefd. Circa 90 procent van de ruim 600 miljoen 500 eurobiljetten in omloop - 300 miljard euro dus - is volgens Europol in handen van criminelen en terroristen.

  Het 500 eurobiljet blijft wel een wettig betaalmiddel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese beurzen veren wat op

  .

  ...

  .

  Belga, Frank Segers Het lijkt erop dat de Europese beurzen de uitslag van het brexit-referendum stilaan verteerd hebben. Na twee dieprode handelsdagen veren de Europese beurzen weer wat op. Het pond herstelt zich intussen.

  In Brussel noteert de Bel20 vandaag ruim 2 procent hoger nadat de sterindex vrijdag de slechtste beursdag sinds oktober 2008 had beleefd. Toen verloor de Bel20 6,4 procent. Gisteren ging daar nog eens 4 procent van af. Tegen sluiting was de winst opgelopen tot 2,2 procent.

  Vooral de banken herstellen zich van de zware klappen die ze de afgelopen beursdagen kregen. KBC maakte een winst van 7 procent en maakt daarmee een deel van de verliezen goed. ING wint 2,5 procent en Ageas iets meer dan 1 procent.

  Ook elders in Europa gingen de beurzen vandaag omhoog, met winsten van meer dan 2 procent zowel in Londen als in Parijs. Amsterdam en Frankfort  sloten met winsten van 1,5 en 2 procent.

  Het Britse pond, dat vrijdag eveneens een scherpe koersval maakte, herstelt zich. Vandaag stijgt het 0,8 procent tot 1.3335 dollar. Ook de euro stijgt licht tot 1,1075 dollar.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brexit kan veel jobs kosten in België

  .

  ...

  .

  Kris Peeters: "Brexit zal België pijn doen"

  photo news...Belga

  Economieminister Kris Peeters (CD&V) maakt zich zorgen over de Brexit. "Als het zover komt, wordt België harder getroffen dan andere Europese landen." Dat zegt hij vandaag in De Tijd en De Morgen.

  Ons land exporteerde in 2015 voor meer dan 30 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, dat daarmee onze vierde handelspartner is. Omgekeerd kwam er voor 20 miljard aan goederen onze kant op. Zowat 220 Belgische bedrijven hebben een vestiging aan de overkant van het Kanaal. Volgens een studie van ING zou onze economie met 0,5 procent achteruitgaan, of 2,1 miljard verliezen. "Daarmee worden we harder getroffen dan andere Europese landen", weet Peeters. Samen met Nederland en Ierland verliezen we het meest.

  Moeilijke tijden
  "We moeten ons voorbereiden op moeilijke tijden", zegt Peeters in De Morgen. "Zelfs indien het blijf-kamp het haalt, zal het erg nipt zijn. In dat geval dreigt ook politieke instabiliteit en valt nog af te wachten hoe de Conservatieven zich zullen opstellen."

  De Britten kiezen pas op 23 juni of ze al dan niet de Europese Unie verlaten, maar ook nu zijn er al negatieve effecten. "Alleen al de onzekerheid over de beslissing over een brexit tast de beurskoersen en onze handel aan", aldus Peeters in De Tijd.

  Een Brexit kan Vlaanderen tegen 2030 tot 2,5 procent van het bbp kosten. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois gezegd in het parlement op basis van de Studiedienst van de Vlaamse regering, na vragen van Karl Vanlouwe (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Een exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kan ons land bovendien tot 12.000 banen kosten, zo berekende ING.

   
   
  ...
  Geert Bourgeois

  "Na Ierland zou Vlaanderen economisch het hardst worden getroffen door een Brexit, dat is geen rooskleurig vooruitzicht", verklaarde Bourgeois. Vlaanderen voert meer uit naar het Verenigd Koninkrijk dan het invoert, voornamelijk rollend materieel en chemische of farmaceutische producten.

  Vlaanderen exporteert ook gevoelig meer goederen dan de andere deelstaten. In 2015 ging het om 27,4 miljard euro, tegenover een invoer van 15,1 miljard euro. Het VK is daarmee onze belangrijkste afzetmarkt na Duitsland, Frankrijk en Nederland.

  Tot 12.000 jobs op de helling

  Karl Vanlouwe (N-VA) © belga.

  Een eventuele exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal dus grote gevolgen hebben voor de Vlaamse economie. ING-bank berekende dat een Brexit ons land tot 12.000 jobs zou kosten, zo staat in De Tijd...

  Bij een 'harde' Brexit, waarbij er geen vrijhandelsverdrag wordt gesloten, zou het Vlaamse bbp 2,5 procent inboeten. Bij een 'zachte' uitstap, met lagere douanetarieven, gaat het om 1,8 procent.

  "Een dergelijke zachte Brexit zal er pas kunnen komen na lange onderhandelingen", aldus Bourgeois. "Voor elke overeenkomst is een akkoord nodig van elke lidstaat, van het Europees Parlement en van het Verenigd Koninkrijk, dat is zeer complex."

  Consumeren en importeren

   
  Het pond zal wel zakken, maar niemand zegt dat het laag zal blijven
  Tom Van Grieken

  Tom Van Grieken gelooft niet in de grote economische impact. "Ook met Noorwegen en Zwitserland hebben we goede economische relaties. Het pond zal wel zakken, maar niemand zegt dat het laag zal blijven. Men gaat ook voorbij aan het feit dat de Britten altijd zullen moeten consumeren en importeren."

  "Wat de uitslag donderdag ook is: de sterke politieke en diplomatieke banden tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk moeten gevrijwaard blijven", vindt Karl Vanlouwe. Hij vindt verder dat er een grondig debat moet gevoerd worden over de toekomst van de Europese Unie.

  Het Federaal Planbureau heeft geen analyse gemaakt van de mogelijke gevolgen van een Brexit voor België, maar dat België bij de zwaarst getroffen landen zou zijn, ligt vast, zo klonk het deze namiddag in de marge van de voorstelling van de economische verwachtingen van het Planbureau.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurzen fors hoger door wegebben brexitvrees

  .

  ...

  .

  Index Bel20

  Stand van de index

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenmarkten in Europa zijn maandag met forse winsten gesloten. Het sentiment werd gesteund door een wegebbende vrees voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.In Amsterdam steeg de AEX-index 3,5 procent naar 436,50 punten. De MidKap kreeg er 3,1 procent bij tot 635,11 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 3,5 procent.De meest recente peilingen in Groot-Brittannië zorgden voor vertrouwen op de beursvloeren. De Britten lijken komende donderdag toch niet te gaan kiezen voor een vertrek uit de EU. De afgelopen tijd nam de vrees voor een brexit nog toe, wat zorgde voor aanzienlijke verliezen op de wereldwijde beurzen.GoudprijsDe afzwakkende brexitvrees zorgde ook voor een lagere goudprijs. Beleggers zochten eerder nog hun toevlucht in de veilig geachte belegging.Het Britse pond sterling profiteerde dan weer flink ten opzichte van de dollar. De munt klom met 2,2 procent naar 1,4677 dollar, de sterkste stijging in bijna acht jaar.FondsenIn de AEX stonden alle 25 fondsen in het groen. Aegon was met een plus van 6,5 procent lijstaanvoerder. Ook andere financiële bedrijven deden het goed. ING, ABN AMRO en NN Group tekenden winsten tot 4,1 procent op. In de MidKap klom Delta Lloyd 2,9 procent.

  ...

  Biotechnologiebedrijf Galapagos ging als nieuwkomer bij de hoofdfondsen 4,2 procent omhoog. Uitzender Randstad bracht een bod uit op het Franse detacheringsbedrijf Ausy en steeg 4,7 procent.OlieOp de lokale markt op het Damrak leverde het aandeel Novisource 4,6 procent in. De aanbieder van interimprofessionals kondigde een bezuinigingsoperatie aan, maar gaf weinig details prijs.De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 49,13 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 50,29 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1309 dollar, tegen 1,1249 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op vrijdag.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort betalen voor elk zakje, in elke winkel

  .

  ...

  .

  Binnenkort betalen voor elk zakje, in elke winkel

  Het laatste Nieuws...Van supermarkt tot kledingwinkel: voor een draagtas aan de kassa - papier of plastic - moet je binnenkort betalen.

  Federaal minister van Leefmilieu Marie Christine Marghem (MR) wil alle draagtassen een "ontradende minimumprijs" geven. Daarnaast wil ze lichte plastic zakken - van minder dan 50 micrometer of 0,05 millimeter dik - verbieden die thuis niet tot compost kunnen worden verwerkt.  De zogenaamde primaire verpakkingen - zoals de dunne transparante zakjes voor groenten en fruit of de verpakking van verse vis - blijven gratis. Al moeten die ook composteerbaar zijn. Op die manier wil Marghem (MR) het gebruik van herbruikbare draagtassen verder aanmoedigen. Haar plan kadert binnen de Europese regels om de gigantische berg wegwerpzakjes in Europa te doen slinken. (IVDE/KST)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

  .

  ...

  .

  Zelfportret van Vincent Van Gogh

  In het Franse Arles is een tot nu onbekend schetsboek van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh ontdekt. Het gaat om een reeks tekeningen die in november gepubliceerd worden. Dat melden de uitgeverijen Lannoo en Terra, die het schetsboek respectievelijk in België en Nederland publiceren, vandaag in een gezamenlijk persbericht.

  Het schetsboek wordt in een eerste fase ook nog uitgebracht in het Frans door uitgeverij Les Editions du Seuil (initiatiefnemer van het project), in het Engels door Abrams en in het Duits door Knesebeck.

  Voorlopig wordt er geen bijkomende informatie vrijgegeven over de nieuwe vondst. Daarvoor is het wachten tot de internationale persconferentie van Les Editions du Seuil midden november.

  Belga


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Glaasje te veel op want ik zit in mijn menopauze, meneer de rechter"

  .

  ...

  .

  Eric Belsack..© photo news.

  Politierechtbank Laat er geen misverstand over bestaan: wie voor de politierechter verschijnt, heeft vermoedelijk iets mispeuterd. Meestal eigen schuld dikke bult, maar soms ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden, gewoon brute pech of wordt de onschuld bewezen. Niet zelden proberen overtreders hun misstap te vergoelijken met op zijn minst merkwaardige uitvluchten. Onze reporters tekenden de voorbije week in de Vlaamse politierechtbanken enkele zaken op die dit ten overvloede illustreren.

  Foto ter illustratie. © thinkstock.

  "Glas te veel op want ik zit in menopauze, meneer de rechter"

   
  Ik ben gewoon om te roepen tegen de oude mensen waar ik ga poetsen. Anders horen ze mij niet
  Beklaagde F.J. (47)

  De 47-jarige F.J. uit Zottegem dong deze week mee naar de prijs voor het origineelste excuus in de politierechtbank. De vrouw moest zich voor de rechter van Oudenaarde verantwoorden nadat ze met een glas te veel op herrie maakte op enkele Zottegemse terrasjes. "De schuld van mijn menopauze", vertelde de dame, die werkt als poetshulp.

  "Ik was bijzonder moe en werd 's nachts constant wakker. Uit miserie ben ik maar gaan drinken." Toen de rechter opmerkte dat ze toch niet te moe was om te roepen en zelfs te slaan, zei de vrouw dat ze het "gewoon is om te roepen tegen de oude mensen waar ik ga poetsen. Anders horen ze mij niet." F.J. kreeg een boete van 150 euro plus zo'n 100 euro gerechtskosten. (TVS)

  © thinkstock.

  "Als je met botsauto wil rijden, ga dan naar de kermis"

   
  Is het nog wel verantwoord dat je met de wagen rijdt?
  Politierechter tegen Annie V. (74)

  De 74-jarige Annie V. uit Gent moest zich in de politierechtbank van Oudenaarde verantwoorden nadat ze in Zottegem een geparkeerd voertuig had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. "Mijn cliënte wou haar parkeerplaats verlaten, maar moest daarbij heel wat manoeuvreren", schetste haar advocaat de omstandigheden. "Daarbij zou ze een ander voertuig hebben geraakt, al heeft ze zelf niks gevoeld."

  De politierechter liet hierop weten dat de feiten hem verontrusten. "Is het nog wel verantwoord dat je met de wagen rijdt?", richtte hij zich tot de dame. "Het lijkt me niet normaal dat je zoiets niet voelt. Het gaat hier niet om een klein krasje. Als je met een botsauto wil rijden, doe dat dan op de kermis. Je zal het maar tegenkomen als slachtoffer. Gelukkig waren er getuigen."

  Hij legde de dame een effectieve geldboete van 750 euro op, maar daar komt nog zo'n 250 euro aan kosten bij. Tot slot kreeg ze ook vijftien dagen rijverbod. (TVR)

  © thinkstock.

  Fikse boete voor student: "Zoek vakantiejob"

   
  Hij heeft het als student niet breed en wil zelf zijn boete betalen. Ik vraag u dus een milde straf of eventueel een werkstraf
  Advocaat van Jean-Baptiste S. (23)

  Een 23-jarige student uit Wingene heeft in de Brugse politierechtbank 2 maanden rijverbod gekregen, nadat hij in Knokke-Heist betrapt werd met 2,55 promille alcohol in zijn bloed. Jean-Baptiste S. was op zondagmorgen 6 december op de terugweg naar huis na een nachtje stappen. In de buurt van het casino zag de politie hem met zijn wagen over de baan zwalpen.

  "Het is zijn eerste alcoholzonde", pleitte zijn advocate. "Als hij uitgaat, laat hij zich voortaan voeren of hij drinkt niet meer als hij met de wagen is. Hij heeft het als student niet breed en wil zelf zijn boete betalen. Ik vraag u dus een milde straf of eventueel een werkstraf."

  De rechter legde hem naast het rijverbod een boete van 1.200 euro op, weliswaar de helft met uitstel. "Je moet maar een vakantiejob zoeken", vertelde hij. (SDVO)

  © thinkstock.

  Vrouw (93) vlucht om geen file te veroorzaken

   
  Ik wou geen verkeersinfarct in hartje Gent veroorzaken en merkte bovendien geen schade op aan mijn wagen
  93-jarige beklaagde

  Een 93-jarige vrouw uit Sint-Martens-Latem moest zich verantwoorden in de Gentse politierechtbank omdat ze begin vorig jaar vluchtmisdrijf pleegde. Op 13 maart reed ze in het Ingelandgat in Gent een spiegel af van een geparkeerde wagen. Ze had de aanrijding opgemerkt, maar reed door. "Ik wou geen verkeersinfarct in hartje Gent veroorzaken en merkte bovendien geen schade op aan mijn wagen."

  Ondertussen laat de vrouw haar Smart helemaal aan de kant staan. Politierechter Chris De Roy legde haar voor de zekerheid het verbod op om ooit nog een motorvoertuig te besturen. De boete sprak hij met uitstel uit, uitzonderlijk wanneer iemand zich voor vluchtmisdrijf moet verantwoorden. (TVPG)

  © thinkstock.

  92 per uur in zone 50 "om plaats te hebben op begrafenis"

   
  Ik had nog maar een half uurtje tijd en was bang dat ik geen plaats meer zou hebben. Daarom heb ik iets te hard op mijn gaspedaal gestaan
  Beklaagde Hervé D. (84)

  Een 84-jarige man uit Kortrijk heeft 15 dagen rijverbod gekregen nadat hij op 3 september van vorig jaar in Loppem geflitst werd met 92 km/u in een zone 50. "Ik moest om 9.30 uur op een begrafenis zijn in Loppem", was de uitleg van Hervé D.

  "Ik had nog maar een half uurtje tijd en was bang dat ik geen plaats meer zou hebben. Daarom heb ik iets te hard op mijn gaspedaal gestaan." Naast het rijverbod legde de politierechter de bejaarde man ook een geldboete van 450 euro op, waarvan de helft voorwaardelijk. (SDVO)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer pompt in Sint-Pieters-Leeuw nog steeds kelders leeg

  .

  ...

  .

  Archieffoto © belga.

  Meer dan 30 uur nadat Sint-Pieters-Leeuw getroffen werd door zware wateroverlast is de brandweer nog steeds bezig met het leegpompen van kelders. De brandweer, de civiele bescherming en gemeentelijke diensten schortten gisterenavond om 22 uur hun interventies op. Ze worden vandaag om 08.00 uur hervat. Er zullen dan nog een 30-tal kelders moeten leeggepompt worden.

  De gemeentedienten en civiele bescherming zullen zich vandaag verder concentreren op het opruiming van wegen, het verwijderen van modder en het ledigen van waterslikkers. Ook die klus is immers nog niet geklaard want nog een tiental straten dienen te worden geruimd.

  Waterpeil daalt
  Het waterpeil van de Zuunbeek, de belangrijkste waterloop in deze gemeente, is inmiddels al met 70 cm gedaald sinds haar hoogste peil en de situatie blijft verder verbeteren.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan mag alimentatie betalen met pizza's

  .

  ...

  .

  Eveline Meijer...De ex-vrouw had recht kunnen hebben op ruim twee pizza's per dag. © anp.

  De 50-jarige Italiaan Nicola Toso mag zijn ex-vrouw alimentatie betalen in de vorm van pizza's, zo heeft een rechtbank besloten. Volgens The Thelegraph komt dat neer op 400 euro per maand aan pizza's.

  De rechter vond dat de man, pizzabakker van beroep, alles had gedaan om zijn alimentatie te betalen toen hij weinig geld had, door maandelijks 400 euro aan pizza's, calzones en andere producten uit het pizzarestaurant aan zijn ex-vrouw te geven. "In plaats van het geld bood de gedaagde zijn ex-vrouw hetzelfde bedrag in pizza's van zijn werk als compensatie. Een aanbod dat direct afgewezen werd'', is te lezen in de uitspraak. 

  De ex-vrouw had recht kunnen hebben op 80 pizza's per maand, meer dan twee per dag, aangezien ze vijf euro per stuk kosten


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken aan de Boeveriepoort te Brugge

  .

  ...

  .

  De noodzakelijke werken aan de Boeveriepoort

  te Brugge

  zorgen voor veel fileleed in en rond Brugge

  ...

  Oej zei vrouwlief plots tijdens 't wandelen

  in de smedestraat,

  die lijnbus is gemist van weg en gaat door de smedenpoort proberen te rijden

  ...

  Die rijden erdoor al is het nipt met hun buitenspiegels,

  nu, reizen met de Lijn is

  op zich al een avontuur

  maar zijn verdomd tevreden

  over de service ook al was

  onze bus gisteren 25 min te laat

  ...

  Voila sé:

  das dan weer 500Euro Netto

  in de pocket voor reclame

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rust zacht, Gaston: Vlaanderen verliest koning van de lach

  .

  ...

  .

  © belga.

  Gaston Berghmans Gaston Berghmans is overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Hij werd bekend door samen met Leo Martin als komisch duo op te treden onder de naam Gaston en Leo. Berghmans werd 90 jaar.

                                      © VRT.

  De komiek overleed in het rust- en verzorgingstehuis in Schoten, waar hij nog maar enkele maanden woonde. De laatste jaren sukkelde hij met zijn gezondheid.

  In 2010 kreeg hij een bronzen standbeeld in zijn gemeente Merksem, dat zijn bekende personage 'Joske Vermeulen' voorstelde.

  Talent ontdekt tijdens feestje
  Berghmans ontdekte zijn komisch talent toen hij in zijn korfbalclub tijdens een feestje een sketch deed over een korfballer die met de nationale ploeg wou meedoen, maar altijd op de bank moest blijven zitten.

  Hij begon ook zijn eigen materiaal te schrijven en mocht uiteindelijk zelfs op televisie tijdens Expo 58 alle dagen grappen vertellen over de wereldtentoonstelling. Toch ging de komiek hier vroegtijdig de mist in. De regisseur dwong de Antwerps pratende Berghmans ABN te spreken en in drie minuten tijd zijn vier pagina's tekst door te nemen vooraleer hij moest opkomen.

  Met rug naar publiek
  Een jaar later, in 1959, werd Berghmans nog eens gevraagd voor een televisieoptreden, ditmaal live vanuit het casino van Beringen. Het was de bedoeling dat hij in afwachting van de volgende act moppen tapte en weer diende hij ABN te spreken. De BRT zei ook dat hij met zijn rug naar het publiek moest staan en maar een paar moppen hoefde te vertellen. Het duurde echter veel langer voor de acts zich hadden omgekleed en Berghmans diende veel meer moppen te tappen dan gepland. Op den duur was hij echter uitverteld en gaf hij het op. Tot overmaat van ramp lachte niemand in de zaal omdat ze hem niet konden verstaan. Het zou jaren duren voor hij weer op de televisie verscheen.

  Wel succes in variété
  In het variété ging het de komiek echter wel voor de wind. Zijn revues in de Ancienne Belgique trokken volle zalen en van heinde en verre kwamen er internationale sterren optreden. Hij trad toen met zijn collega's vaak twee keer per dag op en 's zondags zelfs drie maal. Het waren vooral komedies, maar er werd ook in gezongen. In 1960 trouwde hij en in 1961 kreeg hij een dochter.

  Kennismaking met Leo Martin
  Berghmans leerde Leo Martin voor het eerst kennen in 1957 in de Billiard Palace waar het orkest van Willy Rockin speelde. Leo speelde er saxofoon en klarinet en Berghmans voerde soms samen met hem enkele sketches op. In de jaren 60 kreeg Martin een eigen orkest en werd het eenvoudiger om Berghmans uit te nodigen om sketches te komen spelen. Hun komische optredens dienden vaak als proloog voor Martins muzikale momenten.

  Tv-duo
  Vanaf 1972 vormden ze een tv-duo, hun carrière als 'Gaston en Leo' was gelanceerd. Toch stapten ze af en toe nog in een avontuur met andere acteurs. Zo trokken ze midden jaren zeventig met onder meer Tony Bell, Yvonne Verbeeck en Norma Hendy volle zalen met de revue 'Slisse en Cesar'. In 1980 traden Berghmans en Martin op in de komische politiereeks 'De Kolderbrigade'.

  Legendarische eindejaarsshows
  Vanaf 1981 kwamen dan hun legendarische eindejaarsshows op de BRT. Elk oudjaar zond de zender hun shows uit die tegen de 2.680.000 kijkers scoorden en waarvan velen klassiekers zijn geworden, zoals onder meer Restaurant De Gouden Leeuw en de bekendste van allemaal: Joske Vermeulen.

  Tussendoor bleven de komieken ook zaaloptredens geven. In Vlaanderen draaiden ze ook vier films: 'De boot naar Spanje', 'Zware jongens', "Paniekzaaiers' en 'Gaston en Leo in Hong Kong'.

  "Gepensioneerde komiekskes"
  Ondanks de hoge kijkcijfers en hun weergaloze succes keek de toenmalige top van de openbare tv-omroep erg neer op Berghmans en Martin en waren hun lonen bijgevolg ook erg laag. Bob Boon kon niet meer lachen om hun meest recente scenario's en directeur Paul Van Dessel liet weten dat hij niet meer met "gepensioneerde komiekskes" kon blijven werken. De zopas opgestarte commerciële omroep VTM en haar bazen Mike en Guido ontvingen hen met open armen en betaalden veel beter. Ondanks een laatste smeekpoging van BRT-kopstuk Jan Geysen maakten Berghmans en Martin dus de overstap. Een van hun eerste komische series die ze tot stand brachten bij VTM was 'De Burgemeesters Van Bos'.

  Gezondheidsproblemen
  Beide komieken kregen echter met gezondheidsproblemen te kampen. Berghmans kreeg darmkanker en vermagerde zienderogen. Hij herstelde, maar op 18 maart 1993 overleed Martin. Een half jaar eerder werden ze nog gevierd in de VTM-show '20 jaar Gaston en Leo', die gepresenteerd werd door Luc Appermont. Hier speelde Martin ondanks de longkanker nog saxofoon onder leiding van dirigent Willy Claes.

  Overlijden Martin was ernstige klap
  De dood van Leo Martin was een ernstige klap voor Berghmans en zijn partner bleek onvervangbaar. Hij trachtte nog met onder meer Carry Goossens en solo op te treden, maar het resultaat was niet meer hetzelfde. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag startte VTM op 6 december 2006 een vijfdelig portret van Berghmans, gepresenteerd door verschillende collega's. Het programma kreeg de toepasselijke naam 'Gaston 80'. Daarna volgde nauwelijks nog televisiewerk. In 2008 was hij te zien in de film 'Christmas In Paris', wat naar eigen zeggen zijn definitieve afscheid was.

  Stad Antwerpen opent rouwregister
  Het Antwerpse stadsbestuur betuigt in een persmededeling zijn oprechte deelneming aan de familie van de overleden Gaston Berghmans. Uit respect voor deze "belangrijke Antwerpse komiek" wordt vanaf zondag een rouwregister geopend in het stadhuis. Het rouwregister kan zondag ondertekend worden van 12 tot 17 uur aan de balie van de expo '450 jaar stadhuis', via de ingang aan de Grote Markt. Op weekdagen kan dat elke werkdag van 8 tot 17.30 uur, maar dan aan de inkombalie van het stadhuis aan de Suikerrui. Het rouwregister blijft er liggen tot aan de begrafenis.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM bekijken gratis via uw computer

   

   

   

  .

   

   

  ...

   

   

  .

  Waarom zou je nog betalen om tv-programma’s te zien? VTM biedt al haar programma’s tot vier weken na de uitzending gratis aan op de website en via de VTM app.

  Het proefproject met de afleveringen van Familie en Met Vier in Bed bleek zo’n succes dat VTM uiteindelijk beslist heeft om al haar programma’s online open te stellen voor het publiek.

  Om toegang te krijgen tot al deze programma’s, dien je je eerst nog te registreren. Dit kan onmiddellijk met je Facebook-account of door je gegevens in te vullen op onderstaande link.

  Om dit effectief gratis te houden, moet je wel rekening houden met de ondoorspoelbare reclame. Wij hebben het er alvast voor over. Jullie ook?

  vtmonline


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisjes in huis: vrouw stookt onbewust 44.000 euro op die haar man had verstopt

  .

  ...

  .

  ANP,Bild, © thinkstock.

  Een vrouw heeft in Frankenberg, in de Duitse deelstaat Hessen, zonder het te weten 44.000 euro opgestookt. Haar 67-jarige man had het geld er even verstopt voor een verrassing voor zijn wederhelft.

  Hij ging ervan uit dat de haard tot de komende herfst niet meer in gebruik zou zijn. Maar zijn echtgenote vond het vanochtend zo koud in huis dat ze de haard aanstak terwijl de man de hond uitliet. Dat meldt de krant Bild.

  De man had de 44.000 euro al sinds afgelopen week bij zich. De zeilboot voor zijn vrouw zou afgelopen dinsdag worden gekocht, maar de verkoper kon op het laatste moment niet. De man stopte toen de stapels euro's in de schoorsteen in afwachting van een nieuwe afspraak met de verkoper.

  In shock
  Nadat hij deze voormiddag met de hond Gassi terugkwam, deed hij verwoed pogingen de haard te doven. Dat lukte niet. De man kreeg toen een shock

  ...

  Euh, van een verassing gesproken hé folks

  ...


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  can’t stop the feeling
  Justin Timberlake


  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Roland
 • Sylvia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Danny
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Eddy

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • De loltrappers
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Ester & Leon
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Rudi
 • fijne avond
 • laat maar komen die Leffe Rudi ...
 • hallo Rudi
 • Dinicreatief

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!