NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Onze 2 kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Wokken met gemarineerde kip, groenten & noedels...
 • Nieuwe stofzuiger gekocht, oude begon te roken
 • Verkiezing 'Miss Dikbil' geschrapt in Burkina Faso wegens te seksistisch
 • Imany
 • BBQ op verplaatsing
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (129)
 • Dieren (356)
 • Dranken (122)
 • Film (541)
 • Fotografie (617)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (413)
 • Koken (1192)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (109)
 • Mode (273)
 • Moppen (105)
 • Muziek (694)
 • Nieuws (1499)
 • Ons tuintje (620)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (674)
 • Wetenschap (327)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  arthosteart
  blog.seniorennet.be/arthost

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Straatfotografie1 groot_zpswwkkm4yh.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zoeken verkoeling in zee

  .

  ...

  .

   vtmnieuws...© vmma.

  Aan de kust is het weer over de koppen lopen. Ongeveer 150.000 dagjestoeristen besloten naar zee te trekken om te genieten van het mooie weer. Voor de horeca aan de kust is het de beste zomer in 10 jaar, en het komende weekend belooft het alleen maar beter te worden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA meet heetste maand ooit

  .

  ...

  .

  @afp...Global warming Nooit was een maand zo heet als de afgelopen maand juli. Volgens ruimte-organisatie NASA brak de zomermaand wereldwijd temperatuurrecords.

   

  Volgens de NASA was de maand juli werelwijd 0,84 graden Celsius warmer dan de gemiddelde julimaand tussen 1950 en 1980, de referentieperiode. In 2011 en 2015 werden daarop de heetste maanden gemeten, maar die haalden het niet bij de recordmaand dit jaar die nog eens 0,11 graden warmer was. NASA is naast ruimtevaartorganisatie ook een wetenschappelijk instituut. Het toont ook aan dat de laatste tien maanden stuk voor stuk warmterecords braken vergeleken met de eerdere jaren. De records wijzend volgens NASA maar op één ding: "De aarde wordt warmer. Het is belangrijk om te zien wat dat voor de toekomst betekent."

    

  July 2016 was absolutely the hottest month since the instrumental records began

  ...

  Deze week komt ook het Amerikaanse meteorologisch agentschap National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) met weercijfers. Dat instituut had al voor juli veertien warmste maanden op een rij gemeten. Wetenschapper Kim Cobb zegt tegen persbureau AP dat het opvallend is dat er dit jaar een recordmaand werd gemeten, omdat El Niño net voorbij is. Behalve door klimaatverandering warmt de aarde ook tijdelijk op door dit weerfenomeen, maar daar had juli 2016 al geen last meer van moeten hebben.

  Een paard in Illinois wordt koel gehouden met een ventilator. 

  © ap.

  Vorige week maakte het wetenschappelijk nieuwscollectief Bits of Science bekend dat de aarde dit jaar - net als in 2014 en 2015 - afstevent op een warmterecord. Volgens de organisatie gaat het niet om toevallige uitschieters, maar zijn de afgelopen recordjaren een voorproefje voor een warmere toekomst.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel zon is prima voor zonnepanelen (en vier andere misverstanden)

  .

  ...

  .

  ichoosr...© belga.

  Zonnepanelen Vandaag genieten we volop van het zonnetje. Schitterend nieuws dus voor de eigenaars van zonnepanelen, zou je zo denken. Niet helemaal... Want als de temperatuur hoog wordt, daalt het rendement van zonnepanelen juist een beetje. iChoosr, een organisator van groepsaankopen voor zonnepanelen, helpt vijf veelvoorkomende misverstanden over zonnepanelen de wereld uit.

  Misverstand 1: Tijdens een warme zomerdag wek je meer energie op. 

  Hoewel het aantal uur zonneschijn op een warme zomerdag hoger is dan anders, behalen installaties met zonnepanelen op dat moment daarom geen records. Zonnepanelen wekken energie op uit licht, niet uit warmte. Te veel warmte zorgt zelfs dat het rendement daalt. "Het is op de frisse maar zonnige en heldere voorjaarsdagen, dat zonnepanelen het beste rendement behalen," zegt Frédéric Dumalin van iChoosr. "Toch kan je ook vandaag nog heel wat stroom opwekken. Een zonnepaneleninstallatie brengt op een warme zomerdag nog altijd gemiddeld 1,5 keer meer op dan wat de eigenaars op die dag verbruiken."

  Misverstand 2: Zonder subsidies zijn zonnepanelen financieel niet voordelig. 

  Hoewel de groenestroomcertificaten voor nieuwe installaties afgeschaft zijn, is het financieel nog altijd zeer voordelig om zonnepanelen te plaatsen. Een zonnepanelensysteem dat voldoende energie levert voor het volledige verbruik van de eigenaar, verdient zichzelf doorgaans na ongeveer 9 jaar terug.

  Alle stroom die daarna wordt opgewekt, is pure winst. Door zonnepanelen aan te kopen via een groepsaankoop, kost de installatie minder en verdienen de panelen zichzelf nog sneller terug. De gemiddelde terugverdientijd van een installatie via de groepsaankoop is 7 jaar.

  Misverstand 3: Je moet zonnepanelen regelmatig poetsen voor een hoog rendement. 

  Een vuil zonnepaneel levert wel degelijk minder energie op. Gelukkig zorgt de regen in ons land regelmatig voor een natuurlijke wasbeurt. Een zonnepanelensysteem vergt dus eigenlijk maar weinig onderhoud. Eén keer per jaar, tijdens de lenteschoonmaak de spons eens over je systeem halen is meestal voldoende. Maar let op: gebruik enkel water, want zeepproducten kunnen je panelen beschadigen. Gebruik zeker geen hogedrukreiniger.

  Misverstand 4: Kwaliteit of rommel? Je weet niet wat je koopt. 

  Toen de Vlaamse regering nog groenestroomcertificaten gaf voor nieuwe installaties, was de vraag naar zonnepanelen zo groot dat er heel wat zogenaamde goudzoekers de markt betraden. Je liep het risico dat een installateur B-kwaliteit op je dak kwam leggen. Intussen is de zonnepanelenmarkt zo ontwikkeld dat betrouwbare producten kwaliteitscertificaten krijgen die je kan controleren. De tien grootste producenten ter wereld komen uit Azië en hebben supermoderne, volledig geautomatiseerde fabrieken. De kwaliteit is uitstekend. "Zelf hebben wij in samenwerking met experts onze eigen criteria opgesteld waaraan de producenten, leveranciers en installaties moeten voldoen bij een groepsaankoop, om zo altijd een hoge kwaliteit te garanderen", zegt Dumalin van iChoosr. "Voor de zekerheid laten we de panelen ook nog eens extra testen in Duitsland."

  Misverstand 5: Hoe meer panelen, hoe rendabeler de investering.

  Je elektriciteitsmeter draait vooruit als je energie verbruikt en terug als je zonnepanelen energie opwekken. Je behaalt het hoogste financiële rendement wanneer je meter eindigt op nul, want dan moet je niets betalen en heb je geen overschot aan energie. Dit doe je door te kiezen voor het aantal panelen dat in een jaar evenveel energie opbrengt als je zelf ook verbruikt. Want, kies je voor meer panelen dan je nodig hebt om je eigen verbruik te compenseren, dan krijg je niets terugbetaald voor de extra opgewekte energie. Deze extra zonnepanelen zouden dus geen interessante investering zijn, je terugverdientijd wordt langer.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC problemen ...

  .

  ...

  .

  Had problemen om crea's & foto's

  te downloaden

  plus de html code binnen te halen

   dat bij Fotobucket verschijnt

  ...

  Dag 1 dacht ik, zal morgen wel weer normaal zijn

  ...

  Dag 2 dacht ik, tjien zou er toch wat wezen

  ...

  Dag 3: Bovenaan balk op Extra geklikt,

  dan op internetopties,

  bij algemeen,

    tijdelijke bestanden, geschiedenis,

  cookies, opgeslagen wachtwoorden

  &

  info in webformulieren verwijderen

  ...

  Daar vink je hetgene aan dat men

  effectief wil verwijderen

  &

  probleem was gratis opgelost

  ...

  Er zijn soms vele problemen met een pc,

  maar dit was er toch weer eentje minder

  &

  was puur toeval om dit uit te proberen

  met mijn boerenverstand

  ...

     


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kies je het beste urinoir in een toilet

  .

  ...

  .

  Vox...Koen Van De Sype ...© thinkstock.

  Geef toe mannen, iedereen komt het wel eens tegen: je stapt een openbaar toilet binnen en tegen de muur hangt een hele rij urinoirs te blinken. Maar waar ga je nu precies staan? Wel, enkele praktische wetenschappers hebben er een studie over gemaakt en er is wel degelijk een 'beste' plek.

  Wat misschien het meeste voor de hand ligt: we kiezen het properste urinoir. Kan kloppen, maar dan ben je vermoedelijk iemand die niet te hard op zijn privacy gesteld is. Want voor de meeste mannen blijkt precies dat laatste van doorslaggevend belang te zijn in het kiezen van een plekje in de rij.

  De meeste mannen hebben immers een vorm van 'sociale schroom' in het toilet: we hebben behoefte aan onze eigen persoonlijke ruimte en als iemand die binnendringt, verstijven we. Een studie in het Journal of Personalilty and Social Psychology toonde aan dat er een direct verband is tussen de nabijheid van anderen in het toilet en het moment waarop we effectief beginnen te plassen. Hoe dichter iemand bij je staat, hoe langer het duurt. Want als we verstijven, trekken ook de spieren van de urinebuis samen en kunnen we niet plassen.

  Goed nieuws
  Maar er is goed nieuws, want onderzoekers van de Carleton University and Wesleyan berekenden met een wiskundige formule (!) welk urinoir je privacy optimaal kan vrijwaren. Met andere woorden, waar de kans het kleinste is dat je iemand aan het urinoir direct naast je krijgt.

  Belangrijkst daarbij is het bepalen van het 'verzadigingspunt': het moment dat elk ander urinoir bezet is en de persoon die het toilet binnenkomt verplicht wordt om direct náást iemand te gaan staan. Als er bijvoorbeeld vijf urinoirs zijn, is dat 'verzadigingspunt' als volgt (X is bezet, O is vrij):

  X O X O X

  In het geval dat er vijf urinoirs zijn, kies je dus het beste een oneven exemplaar. Kies je een even urinoir, zal het 'verzadigingspunt' sneller bereikt worden en vergroot de kans op een buurman.

  Buurman
  Meer nog, je kan je kans op privacy nóg vergroten: door het urinoir te kiezen dat het verste van de deur verwijderd is. Want als je in het midden gaat staan, is de kans op een buurman twee keer zo groot: er kan zowel iemand links als rechts gaan staan. En als je dicht bij de deur staat, is de kans dat er iemand je moet passeren - en je persoonlijke ruimte binnendringt - groter.

  Dus, heren, als je de volgende keer in een toilet binnenstapt: je weet wat je moet doen om zo snel mogelijk weer buiten te staan


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf symbolische klimaatrecords die in 2015 sneuvelden: "De impact is niet meer subtiel"

  .

  ...

  .

  The Washington Post ...© thinkstock.

  Opnieuw een scherp klimaatrapport: de temperatuur, de zeespiegel en de CO²-uitstoot stijgen naar recordhoogtes. "De impact van de klimaatverandering is niet meer subtiel", benadrukt Michael Mann, klimatoloog aan de Pennsylvania State University.

  Meer dan 450 wetenschappers werkten mee aan het rapport dat gisteren gepubliceerd werd onder leiding van de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Het rapport vestigt de aandacht op de records die er vorig jaar allemaal gesneuveld zijn. 

  Temperatuur blijft stijgen
  Een trend die onomkeerbaar lijkt: élk jaar blijft de temperatuur stijgen en sneuvelen de warmterecords. In 2015 was het gemiddeld 0,1 C° warmer dan het jaar voordien.

  temperatuur animated GIF

  None animated GIF

  Oceanen worden warmer

  Dezelfde trend spiegelt zich af op het zeewater. De gemiddelde temperatuur van het water lag 0,33 tot 0,39 C° boven het gemiddelde. De opwarming van de oceanen zorgt voor een extremere tropische stormen en fenomenen als El Niño. 

  © State of the Climate 2015.
  Zeespiegel stijgt naar recordhoogte
   
  Zeespiegel stijgt met 3,4 millimeter per jaar
  NASA

  Naarmate het zeewater warmer wordt, stijgt de zeespiegel. Daarnaast zorgen de smeltende ijskappen voor snellere stijging van de zeespiegel. Volgens de cijfers van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA stijgt de zeespiegel met 3,4 millimeter per jaar. Op 23 jaar tijd is er een stijging van 6,9 centimer waargenomen.

  © NASA.
  ...
  Droogte bereikt nieuw dieptepunt 
  © reuters.

  Opnieuw worden verschillende landen geteisterd door lange droogte met voedseltekorten tot gevolg. Het is volgens de wetenschappers het droogste jaar sinds de jaren 80. Volgens Kate Willett van het Britse Met Office is de oppervlakte dat blootgesteld werd aan extreme droogte met 75 procent gestegen tegenover 2014.

  © State of the Climate 2015. 

  CO²-records sneuvelen 

  De concentraite CO² is voor het eerst de grens van 400 deeltjes per miljoen (ppm) overschreden. Dat is het hoogste sinds het begin van de metingen in de moderne geschiedenis. Het record werd verbroken op het meetstation Mauna Loa op Hawaii. Het globaal gemiddelde flirt met dat record met 399,2 ppm, een stijging van 2,2 ppm in vergelijking met 2014.

  None animated GIF


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asbakjes voor een proper strand

  .

  ...

  .

  De verdeling van de 50.000 strandasbakjes past in de campagne ‘Een betere band met een proper strand’.  De verdeling zal voornamelijk via de surfclubs, strandbars, reddingsposten en toeristische diensten gebeuren.

  De strandasbakjes zijn gemaakt uit karton en kunnen een tiental sigarettenpeuken bevatten. Ze moeten ervoor zorgen dat de peuken niet meer op het strand terechtkomen. Na gebruik kunnen ze in de vuilbak gedeponeerd worden.WTV-Focus


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronnie wint 2,7 miljoen euro met Lotto, maar dan begaat hij stommiteit

  .

  ...

  .

  ABC News...© kos.

  Voor Ronnie Music Junior was drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro) nog lang niet genoeg. Het bedrag dat de Amerikaan gewonnen had met een loterij investeerde hij in het opzetten van een drugshandeltje. Toen een paar van zijn loopjongens op heterdaad betrapt werden bij de verkoop van drugs kwam de politie al snel bij de lottomiljonair uit. Hij riskeert nu een levenslange gevangenisstraf, meldt nieuwszender ABC News.

  De 45-jarige uit Waycross in de staat Georgia pleitte schuldig aan het dealen van drugs en wapenbezit. Volgens de Amerikaanse justitie was hij de man achter het handeltje in metamfetamine, een synthetische drug die een sterk euforisch gevoel veroorzaakt en sterk verslavend is.

  "In september 2015 werden medewerkers van Music betrapt toen ze probeerden om 5 kilogram van het spul te verkopen, goed voor een straatwaarde van 500.000 Amerikaanse dollar", luidt het bij justitie.

  De federale agenten namen voor het bedrag van een 1 miljoen Amerikaanse dollar aan metamfetamine in beslag bij Music, naast een klein wapenarsenaal, munitie, verschillende voertuigen en 600.000 dollar.

  "Music heeft zijn geluk op het spel gezet door zijn lottowinst aan te wenden voor een handeltje in metamfetamine. Zijn ongeoorloofde investering kan hem nu een decennialange opsluiting opleveren", aldus aanklager Ed Tarver.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pokémonjagers overspoelen Burg in Brugge

  .

  ...

  .

  © Mathias Mariën.

  Op de Burg in Brugge zijn vanavond tientallen Pokémonjagers in de weer geweest op zoek naar nieuwe Pokémons. De populaire applicatie Pokémon Go blijft zo de bevolking beroeren.

  Het was vanavond even schrikken op de Burg in Brugge toen tientallen mensen er samen op zoek gingen naar nieuwe Pokémons. "Het is puur toeval dat we hier met zoveel  zijn. Van een afspraak of evenement is absoluut geen sprake. Hier zitten nu eenmaal heel wat Pokémons", lacht een van de aanwezigen.  "Ook de politie keek even raar op toen ze al het volk samen zagen op de Burg. We doen zowat aan bendevorming. Maar als we hier toch zijn, is samen zoeken leuker", lachen de aanwezige Pokémonfans in koor. Ook de komende tijd worden in het Brugse straatbeeld nog heel wat Pokemonjagers verwacht. 

   Mathias Mariën.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust verwacht 500.000 dagtoeristen in verlengd weekend

  .

  ...

  .

  Belga...© photo news.

  Toerisme Met het mooie zomerweer en de nationale feestdag verwacht de Kust een topweekend. "De Kust verwacht van donderdag tot en met zondag in totaal 500.000 dagtoeristen", zegt Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer.

  Ondernemers aan de Belgische kust zijn tevreden dat de zomer eindelijk in het land is. De sector verwacht heel wat dagtoeristen, maar ook de hotels hebben nu al mooie cijfers. Het verblijfstoerisme noteert een hoge bezettingsgraad. "Juli en augustus blijven de traditionele topmaanden. Voor het komende verlengde weekend noteren hotels een bezettingsgraad tot 95 procent en meer. Daarnaast worden nog tal van lastminutereservaties verwacht", zegt André Descheemaeker,

  voorzitter van de vzw Kusthotels.

  Het zomerse verlengd weekend zal veel toeristen naar de kust lokken. Westtoer verwacht er een half miljoen. Vooral donderdag en zondag beloven topdagen te worden. Alle kustgemeenten voorzien zomeractiviteiten voor een breed publiek. "De kust behoort tot het collectief geheugen van de Belg. Het is een vertrouwde bestemming die meerdere generaties blijft aanspreken. De Kust besteedt grote aandacht aan het aanbod voor families. De gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn een grote troef", besluit Gheysen.

  @Belga


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verhuist naar droomhuis en doet lugubere ontdekking in slaapkamer

  .

  ...

  .

  Sudpresse...© kos.

  Ze kocht het huis van haar dromen maar haar aankoop werd al snel een nachtmerrie. Tijdens de verhuis naar haar nieuwe optrekje deed een Amerikaanse een lugubere ontdekking in haar nieuwe slaapkamer.

   Mary Karacas schoot haar partner dood tijdens een ruzie. Daarna besloot ze om haar huis snel te verkopen.
  © kos.

  De Amerikaanse wiens identiteit niet bekendgemaakt werd, betaalde 430.000 dollar (390.569 euro) voor het huis in Simi Valley, Californië. Tijdens de verhuis deed ze een gruwelijke ontdekking in de slaapkamer. Daar trof ze zondag een dode man aan op bed. De man lag er in een plas bloed met een kogel in zijn hoofd.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langst gehuwde koppel van België op zelfde dag overleden

  .

  ...

  .

  HLN

  Vorige week werden ze nog gevierd als langst getrouwde koppel in België. Gisteren zijn ze overleden. Maurice Weewauters (101) en Victorine De Kerpel waren 77 jaar getrouwd. "We zien dat vaker, een koppel dat mekaar zo graag ziet wacht op mekaar", aldus een personeelslid van rusthuis Sint-Eligius in Zeveneken, waar het koppel sinds 2008 woonde. Victorine overleed eerst en daarna is Maurice ook gegaan.

  "Aan Victorine merkten we al langer dat ze achteruit ging. Ze at minder en had meer rust nodig." Het afscheid met de familie is erg sereen verlopen. "Het is heel mooi dat ze samen gegaan zijn", aldus de verantwoordelijke van de afdeling waar de twee verbleven.

  Maurice en Victorine leerden elkaar kennen in de textielfabriek waar ze beiden werkten. Maar hoe en wanneer de vonk juist oversloeg, wisten alleen zij nog. Aan de kinderen hebben ze het nooit verteld. In 1939 was het trouwen 'van moeten', dochter Monique was op komst. Maurice, geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgeëist en moest vrouw en kind achterlaten. Na die oorlog werd zoon Roger geboren.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken van Le Corbusier zijn werelderfgoed

  .

  ...

  .

  @Belga

  Unesco Het huis Guiette in Antwerpen, van de hand van architect Le Corbusier, is door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois bekendgemaakt.

  © belga.

  De Unesco heeft het werk van de Zwitsers-Franse architect erkend als werelderfgoed, onder meer dus ook de woning in de Antwerpse Populierenlaan.

  Het huis, in privé-handen, is het enig bewaarde bouwwerk van Le Corbusier in België. Het dateert van 1926. De woning werd gebouwd als woonhuis en atelier voor de Antwerpse schilder René Guiette. Het is één van de vroegere werken van Le Corbusier en in 1978 al beschermd als monument.

  Le Corbusier (1887-1965), echte naam Charles Édouard Jeanneret-Gris, was een Zwitsers-Franse architect. Hij was een van de eerste architecten die over heel de wereld bouwwerken optrok. Als architect en stedenbouwkundige maar ook als schilder, beeldhouwer en schrijver, bouwde hij voornamelijk in Frankrijk, India en Zwitserland, maar ook in Duitsland, Argentinië, België, Brazilië, Japan, Rusland, de Verenigde Staten, Irak en Tunesië.

  Vlaanderen telt 41 monumenten die als Unesco-werelderfgoed zijn erkend: de 26 belforten en 13 begijnhoven, het atelier Plantin-Moretus en de Brugse binnenstad. Nu komt daar dus het huis Guiette bij.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe code op de blogs

  .

  ...

  .

   

  Iemand vroeg mij wat ik van die nieuwe code

  vond op de blogs,

  het is er niet op verbeterd antwoordde ik

  ...

  Misschien een tip om deze makkelijker

  in te vullen want velen gebruiken kleine

  &

  hoofdletters die soms moeilijk

  te onderscheiden zijn

  ...

  Kleine of hoofdletters spelen geen rol,

  ik zet alles

  in kleine letters

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Theresa May is een slechterik, maar de andere kandidaten zijn nog erger"

  .

  ...

  .

  ANP-Belga...© epa.

  Profiel Theresa May stapt na zes jaar als minister van Binnenlandse Zaken over naar de hoogste politieke functie die Groot-Brittannië te bieden heeft, die van premier. De 59-jarige politica volgt dan haar Conservatieve partijgenoot David Cameron op, die direct na het verloren brexit-referendum zijn vertrek aankondigde.

  Brits minister van Binnenlandse Zaken Theresa May met haar toenmalige Belgische ambtsgenote Annemie Turtelboom op een Europese top in Brussel. Archieffoto uit 2010. © afp.
  © reuters.

  May staat bekend als hard en lastig. Met die kwalificatie past May uitstekend in de lijn van haar enige vrouwelijke voorgangster Margaret Thatcher, die het land van 1979 tot 1990 voor de Conservatieven regeerde. "Theresa May is een slechterik, maar de andere kandidaten zijn nog erger", schreef een publicist.

  De domineesdochter Theresa May -haar meisjesnaam luidt Theresa Mary Brasier- studeerde geografie aan de universiteit in Oxford. In 1980 huwde ze bankier Philip May. De twee hebben geen kinderen. Haar werkende carrière kreeg gestalte bij de Bank of England.

  In 1997 werd ze lid van het Lagerhuis. Ze was de woordvoerster over onderwijs-, werkgelegenheids- en vrouwenzaken. Ze werd in mei 2010 door de nieuwe premier Cameron benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken, de post die ze tot op de dag van vandaag bezet. Vanaf dezelfde dag was ze tevens de minister voor Emancipatiezaken.

  "Go home vans"

  Als minister van Binnenlandse Zaken genoot ze vooral in eigen land veel bekendheid. Ze kon er zich profileren op moeilijke thema's als migratie, terreurbestrijding en politie. In oktober 2013 verkreeg ze wel internationale bekendheid toen ze busjes Groot-Brittannië liet rondrijden waarmee vluchtelingen de raad kregen terug te keren, of anders het risico liepen gearresteerd te worden. May moest later toegeven dat die "go home vans" geen succes waren. Vanwege onder meer deze campagne wordt ze eerder aan de rechterzijde van de partij gesitueerd.

  Haar werk in de regering heeft "de politie de tijd gegeven om misdaad efficiënter te bestrijden, de grenzen te beveiligen, immigratie te beperken en het Verenigd Koninkrijk van terrorisme te beschermen", aldus May zelf. Critici wijzen erop dat ze er niet in geslaagd is de nettomigratie onder de drempel van 100.000 te houden.

  Sinds het referendum heeft ze over de brexit enkel gezegd dat die inderdaad moet doorgaan en dat artikel 50 pas eind dit jaar ingeroepen moet worden, ondanks de eis van vele Britten en de Europese politici om sneller in gang te schieten.

  Nog voor haar laatste tegenstander Andrea Leadsom zich terugtrok uit de race om het premierschap, verkondigde May vandaag nog een aantal ferme uitspraken over het Verenigd Koninkrijk onder haar hoede. Ze kondigde serieuze sociale hervormingen aan in een land "dat er voor iedereen is, niet alleen voor een paar bevoorrechten".

  "Een nieuwe plek in de wereldorde"

  Theresa May wil de Britse economie door de komende periode van onzekerheid loodsen, nu het land zich losmaakt van de Europese Unie. De aankomend premier wil de economie op alle fronten laten groeien.
  Het loslaten van de EU was in elk geval niet Mays keuze, ze was tégen de brexit. Nu ze de hoogste post krijgt, zal ze de wens van het volk uitvoeren en het land onder de beste voorwaarden weer op eigen benen laten staan. Groot-Brittannië zal een nieuwe plek in de wereldorde voor zichzelf weten te verwerven, zo verzekerde ze.

  Behalve de brexit regelen, zal ze ook de na het brexit-referendum gespleten Conservatieve partij weer moeten verzoenen. Verschillende (Conservatieve) hoofdrolspelers van dat referendum, zoals (oud-)premier David Cameron, de vroegere burgemeester van London Boris Johnson en minister van Justitie Michael Gove, zijn niet onbeschadigd uit dat referendum gekomen.

  Theresa May stevende in elk geval al snel en zelfverzekerd af op het leiderschap van de Conservatieven. Van begin af aan werd ze beschouwd als grootste kanshebber voor de post. "Ik heb net als Indiana Jones een hekel aan slangen. Hoewel dat als vanzelf leidt tot de vraag wat ik dan in de politiek te zoeken heb", zei ze met enig gevoel voor understatement.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoorden op het gastenboek met code

  .

  ...

  .

  Mijn eerste computer kwam van

  een Tandywinkel met:

  Het acroniem DOS staat voor Disk Operating System,

  oftewel een besturingssysteem

  voor apparaten

  met schijfstations (diskdrives).

  Bij de opkomst van computers met diskette was het handig om na de opstartcyclus (boot-strap) een commando-processor

  en hulpprogramma's te laden.

  ...

  Denk dat dit gelijkwaardig is aan de

   D-daycode uit de jaren 40 met een S.O.S. soms 3maal te versturen met de tam tam om

  op een gastenboek te antwoorden

  ...

     Nieuwe code aanvragen

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet het nieuwe biljet van 50 euro eruit

  .

  ...

  .

  © afp.

  Geld Het nieuwe biljet van vijftig euro is vandaag onthuld door de Europese Centrale Bank (ECB). Het nieuwe briefje van vijftig heeft, net als het eerder vernieuwde twintigje, een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa.

  Het nieuwe briefje van vijftig euro.  © afp.

  Het nieuwe ontwerp bevat verder onder meer een 'smaragdgroen' cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken. Daarmee moet het makkelijker worden om het biljet te controleren op echtheid.

  Het vijftigje wordt volgend jaar op 4 april in omloop gebracht. De oude biljetten blijven gewoon geldig. Binnenkort volgen ook nog nieuwe ontwerpen voor de biljetten van honderd en tweehonderd euro.

  Het biljet voor vijftig euro is het meestgebruikte eurobankbiljet. Er zijn er zo'n 8 miljard van in omloop, meer van dan alle briefjes voor vijf, tien en twintig euro samen. Dat komt neer op ongeveer 45 procent van het totale aantal biljetten.

  Onlangs bepaalde de ECB dat het eurobiljet van vijfhonderd euro gaat verdwijnen. Die biljetten zijn vooral bij criminelen geliefd. Circa 90 procent van de ruim 600 miljoen 500 eurobiljetten in omloop - 300 miljard euro dus - is volgens Europol in handen van criminelen en terroristen.

  Het 500 eurobiljet blijft wel een wettig betaalmiddel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese beurzen veren wat op

  .

  ...

  .

  Belga, Frank Segers Het lijkt erop dat de Europese beurzen de uitslag van het brexit-referendum stilaan verteerd hebben. Na twee dieprode handelsdagen veren de Europese beurzen weer wat op. Het pond herstelt zich intussen.

  In Brussel noteert de Bel20 vandaag ruim 2 procent hoger nadat de sterindex vrijdag de slechtste beursdag sinds oktober 2008 had beleefd. Toen verloor de Bel20 6,4 procent. Gisteren ging daar nog eens 4 procent van af. Tegen sluiting was de winst opgelopen tot 2,2 procent.

  Vooral de banken herstellen zich van de zware klappen die ze de afgelopen beursdagen kregen. KBC maakte een winst van 7 procent en maakt daarmee een deel van de verliezen goed. ING wint 2,5 procent en Ageas iets meer dan 1 procent.

  Ook elders in Europa gingen de beurzen vandaag omhoog, met winsten van meer dan 2 procent zowel in Londen als in Parijs. Amsterdam en Frankfort  sloten met winsten van 1,5 en 2 procent.

  Het Britse pond, dat vrijdag eveneens een scherpe koersval maakte, herstelt zich. Vandaag stijgt het 0,8 procent tot 1.3335 dollar. Ook de euro stijgt licht tot 1,1075 dollar.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brexit kan veel jobs kosten in België

  .

  ...

  .

  Kris Peeters: "Brexit zal België pijn doen"

  photo news...Belga

  Economieminister Kris Peeters (CD&V) maakt zich zorgen over de Brexit. "Als het zover komt, wordt België harder getroffen dan andere Europese landen." Dat zegt hij vandaag in De Tijd en De Morgen.

  Ons land exporteerde in 2015 voor meer dan 30 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, dat daarmee onze vierde handelspartner is. Omgekeerd kwam er voor 20 miljard aan goederen onze kant op. Zowat 220 Belgische bedrijven hebben een vestiging aan de overkant van het Kanaal. Volgens een studie van ING zou onze economie met 0,5 procent achteruitgaan, of 2,1 miljard verliezen. "Daarmee worden we harder getroffen dan andere Europese landen", weet Peeters. Samen met Nederland en Ierland verliezen we het meest.

  Moeilijke tijden
  "We moeten ons voorbereiden op moeilijke tijden", zegt Peeters in De Morgen. "Zelfs indien het blijf-kamp het haalt, zal het erg nipt zijn. In dat geval dreigt ook politieke instabiliteit en valt nog af te wachten hoe de Conservatieven zich zullen opstellen."

  De Britten kiezen pas op 23 juni of ze al dan niet de Europese Unie verlaten, maar ook nu zijn er al negatieve effecten. "Alleen al de onzekerheid over de beslissing over een brexit tast de beurskoersen en onze handel aan", aldus Peeters in De Tijd.

  Een Brexit kan Vlaanderen tegen 2030 tot 2,5 procent van het bbp kosten. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois gezegd in het parlement op basis van de Studiedienst van de Vlaamse regering, na vragen van Karl Vanlouwe (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Een exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kan ons land bovendien tot 12.000 banen kosten, zo berekende ING.

   
   
  ...
  Geert Bourgeois

  "Na Ierland zou Vlaanderen economisch het hardst worden getroffen door een Brexit, dat is geen rooskleurig vooruitzicht", verklaarde Bourgeois. Vlaanderen voert meer uit naar het Verenigd Koninkrijk dan het invoert, voornamelijk rollend materieel en chemische of farmaceutische producten.

  Vlaanderen exporteert ook gevoelig meer goederen dan de andere deelstaten. In 2015 ging het om 27,4 miljard euro, tegenover een invoer van 15,1 miljard euro. Het VK is daarmee onze belangrijkste afzetmarkt na Duitsland, Frankrijk en Nederland.

  Tot 12.000 jobs op de helling

  Karl Vanlouwe (N-VA) © belga.

  Een eventuele exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal dus grote gevolgen hebben voor de Vlaamse economie. ING-bank berekende dat een Brexit ons land tot 12.000 jobs zou kosten, zo staat in De Tijd...

  Bij een 'harde' Brexit, waarbij er geen vrijhandelsverdrag wordt gesloten, zou het Vlaamse bbp 2,5 procent inboeten. Bij een 'zachte' uitstap, met lagere douanetarieven, gaat het om 1,8 procent.

  "Een dergelijke zachte Brexit zal er pas kunnen komen na lange onderhandelingen", aldus Bourgeois. "Voor elke overeenkomst is een akkoord nodig van elke lidstaat, van het Europees Parlement en van het Verenigd Koninkrijk, dat is zeer complex."

  Consumeren en importeren

   
  Het pond zal wel zakken, maar niemand zegt dat het laag zal blijven
  Tom Van Grieken

  Tom Van Grieken gelooft niet in de grote economische impact. "Ook met Noorwegen en Zwitserland hebben we goede economische relaties. Het pond zal wel zakken, maar niemand zegt dat het laag zal blijven. Men gaat ook voorbij aan het feit dat de Britten altijd zullen moeten consumeren en importeren."

  "Wat de uitslag donderdag ook is: de sterke politieke en diplomatieke banden tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk moeten gevrijwaard blijven", vindt Karl Vanlouwe. Hij vindt verder dat er een grondig debat moet gevoerd worden over de toekomst van de Europese Unie.

  Het Federaal Planbureau heeft geen analyse gemaakt van de mogelijke gevolgen van een Brexit voor België, maar dat België bij de zwaarst getroffen landen zou zijn, ligt vast, zo klonk het deze namiddag in de marge van de voorstelling van de economische verwachtingen van het Planbureau.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurzen fors hoger door wegebben brexitvrees

  .

  ...

  .

  Index Bel20

  Stand van de index

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenmarkten in Europa zijn maandag met forse winsten gesloten. Het sentiment werd gesteund door een wegebbende vrees voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.In Amsterdam steeg de AEX-index 3,5 procent naar 436,50 punten. De MidKap kreeg er 3,1 procent bij tot 635,11 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 3,5 procent.De meest recente peilingen in Groot-Brittannië zorgden voor vertrouwen op de beursvloeren. De Britten lijken komende donderdag toch niet te gaan kiezen voor een vertrek uit de EU. De afgelopen tijd nam de vrees voor een brexit nog toe, wat zorgde voor aanzienlijke verliezen op de wereldwijde beurzen.GoudprijsDe afzwakkende brexitvrees zorgde ook voor een lagere goudprijs. Beleggers zochten eerder nog hun toevlucht in de veilig geachte belegging.Het Britse pond sterling profiteerde dan weer flink ten opzichte van de dollar. De munt klom met 2,2 procent naar 1,4677 dollar, de sterkste stijging in bijna acht jaar.FondsenIn de AEX stonden alle 25 fondsen in het groen. Aegon was met een plus van 6,5 procent lijstaanvoerder. Ook andere financiële bedrijven deden het goed. ING, ABN AMRO en NN Group tekenden winsten tot 4,1 procent op. In de MidKap klom Delta Lloyd 2,9 procent.

  ...

  Biotechnologiebedrijf Galapagos ging als nieuwkomer bij de hoofdfondsen 4,2 procent omhoog. Uitzender Randstad bracht een bod uit op het Franse detacheringsbedrijf Ausy en steeg 4,7 procent.OlieOp de lokale markt op het Damrak leverde het aandeel Novisource 4,6 procent in. De aanbieder van interimprofessionals kondigde een bezuinigingsoperatie aan, maar gaf weinig details prijs.De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 49,13 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 50,29 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1309 dollar, tegen 1,1249 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op vrijdag.


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Roland
 • Sylvia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Danny
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Eddy

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • De loltrappers
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Ester & Leon
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Ionhar-Dreamland
 • hallo Rudi
 • Nog 5 minuten Rudi en de goal is binnen
 • Groetjes
 • Lieve groetjes van roosje

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!