NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Pesto van Basillicum met tagliatelle & gekookte zalm
 • Oorsprong...Tagliatelle.....
 • Transfers Club Brugge
 • Pink Floyd...
 • Miserie miserie, wasbak in de keuken was verstopt...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (114)
 • Dieren (322)
 • Dranken (86)
 • Film (481)
 • Fotografie (450)
 • Gezondheid (335)
 • Koken (937)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (104)
 • Mode (247)
 • Moppen (97)
 • Muziek (619)
 • Nieuws (1428)
 • Ons tuintje (492)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (548)
 • Wetenschap (275)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  teeveetje
  blog.seniorennet.be/teeveet

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Blend 34 groot back to school 850 op 375px_zpsprtv5r5e.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese beurzen in vrije val, Bel20 gaat mee onderuit: -7%

  .

  ...

  Europese beurzen in vrije val, Bel20 gaat mee onderuit: -7%

  @Reuters

  De neergang op de Europese beurzen is vandaag in de namiddaghandel nog versneld. In Brussel heeft de Bel20-sterindex rond 15.40 reeds meer dan 7,2 procent verloren. Ook Wall Street ging bij opening meteen onderuit omwille van de zorgen over de Chinese economie.

  Nota:

  Als jullie willen doneren :

  Mijn bankrekeningnummer is 797204

  want ons pensioenfonds is naar de kloten

  ...

  Dank U voor de steun(hmm)

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootschalig onderzoek om ouderen langer thuis te houden

  .

  ...

   © thinkstock.

  "D-SCOPE" De Vrije Universiteit Brussel verenigt onderzoekers van de Universiteit Antwerpen, KU Leuven, Universiteit Maastricht en de HoGent (Hogeschool Gent) in de nieuwe onderzoeksgroep D-SCOPE. "Zij ontwikkelen een nieuwe visie op hoe zorg en dienstverlening voor ouderen in de toekomst georganiseerd kunnen worden én werken aan oplossingen om hen zo lang mogelijk de beste zorg en dienstverlening thuis te bieden", klinkt het in een mededeling.

  "D-SCOPE (Detection, Support and Care for Older People: Prevention and Empowerment) wil de komende jaren oplossingen aanreiken die ervoor zorgen dat (kwetsbare) ouderen langer en zelfstandiger thuis kunnen wonen", zegt professor Liesbeth De Donder (VUB). "De levenskwaliteit van ouderen in hun eigen woonomgeving moet toenemen, terwijl de maatschappelijke kosten moeten afnemen. Dit kan enkel door de zorg- en dienstverlening voor ouderen nog efficiënter en kwalitatief beter te maken."

  Volgens De Donder is het onderzoek uniek omdat het wil voorkomen dat ouderen vroegtijdig de thuisomgeving moeten verlaten omdat hun leven niet langer kwaliteitsvol genoeg is. "Tot op heden ontbreken hiervoor de juiste meetinstrumenten en ondersteuningsvormen. Wij vullen dat vacuüm op en willen in september al een eerste rapport presenteren."

  Preventie is daarbij slechts één kant van het verhaal, zegt De Donder. "D-SCOPE zal ook oplossingen formuleren die ouderen - en hun mantelzorgers - ondersteunen en begeleiden wanneer hun levenssituatie kwetsbaar wordt en ze hun zelfstandigheid dreigen te verliezen." Daarom betrekken de onderzoekers de dagdagelijkse praktijkervaring van de maatschappelijke partners en de (kwetsbare) ouderen in hun onderzoek.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT MET NIEUWE WINDOWS 10

  .

  ...

  De nieuwe Windows 10 is vanaf vandaag

  (29-07-2015) beschikbaar !!!

  Is Windows 10 echt gratis?

  https://www.microsoft.com/nl-be/windows/windows-10-upgrade

  http://www.microsoft.com/nl-be/windows/windows-10-faq

  Nota:

  Wij wachten af

  &

  zijn nog safe met Windows 7 tot in

  Januari 2020

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donatie Seniorennet

  .

  ...

  Bedankt voor uw steun aan SeniorenNet !!

   
          Ongelofelijk bedankt!

  Je donatie maakt een wereld van verschil !!

  Nogmaals bedankt

  Met vriendelijke groeten,
            Pascal Vyncke
            SeniorenNet-oprichter


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogbejaarde vrouw heeft 50 jaar versteende foetus in buik

  .

  ...

  Archiefbeeld. © photo news.

  In de buik van een hoogbejaarde Chileense vrouw is een versteende foetus gevonden. Artsen denken dat de baby minstens vijftig jaar oud is, melden Chileense media.

  De vrouw, die minstens 90 jaar oud is, werd na een val in het ziekenhuis opgenomen. Op röntgenfoto's werd de twee kilo zware vrucht gevonden. Het kind, dat buiten de baarmoeder in haar buik zat, is waarschijnlijk tijdens de zwangerschap gestorven.

  Vanwege haar hoge leeftijd wordt de foetus waarschijnlijk niet verwijderd. De vrouw zou weer naar huis gestuurd zijn.

  Een versteend kind, of lithopedion, komt voor als het kind tijdens de zwangerschap overlijdt en verkalkt buiten de baarmoeder. Ziekenhuisdirecteur Margo Vargas Lazo zei tegen het Chileense persbureau Efes dat het fenomeen 'buitengewoon zeldzaam' is. De foetus was 'groot en ontwikkeld' en vulde de hele buikholte op.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees bouwt huis met duizenden bierflesjes

  .

  ...

  Pepsni...Karolien Koolhof 

  © reuters.

  De Chinese Li Rongjun wilde een bijzonder visitekaartje afgeven nadat hij afstudeerde als ingenieur. Op een verlaten plek bouwde hij zijn eigen kantoor, gemaakt van bierflesjes.

  Je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wat. Li Rongjun besteedde ruim 10.000 euro en vier maanden tijd aan zijn opmerkelijke kantoor, gebouwd met kiezels, zand, cement en maar liefst 8500 bierflesjes. Het bijzondere gebouw staat in het Chinese dorpje Lanya.

  Uniek
  Het 'bierhuis' was Li's eerste project na zijn afstuderen aan de Inner Mongolia University of Science & Technology. Aan de Britse krant The Daily Mirror vertelt hij: "Ik streefde ernaar om een kantoor te bouwen met een unieke stijl." 

  Het kantoor van 29 vierkante meter heeft twee verdiepingen en trekt veel bekijks vanuit het dorp. Een van de dorpsbewoners vertelt: "Het gebouw is zelfs nog mooier als het donker is. Het geeft dan licht."

  Eigen bedrijf
  Li herbouwde sommige delen van het huis meerdere keren, omdat ze niet vlak genoeg waren. De komende tijd gaat hij zijn kantoor verder perfectioneren. Hij hoopt zo de aandacht te trekken van investeerders en mogelijke samenwerkingspartners, om zo zijn eigen bedrijf te kunnen beginnen.

  De Chinees is overigens niet de eerste met zijn idee voor een gebouw van bierflesjes. De Amerikaan Charlie Stagg bouwde er dertig jaar geleden ook een. Dat huis werd in 2005 grotendeels verwoest door de orkaan Rita. Inmiddels is het herbouwd.

  Li Rongjun bij zijn bierhuis. © getty.
  © reuters.
   

  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mugshot van de dag: wakker blijven!

  .

  ...

  © kos.

  Wie gearresteerd wordt in de VS, moet niet alleen voor de rechtbank maar ook voor de politiecamera verschijnen voor een zogenaamd mugshot. Zo ook de 42-jarige Heidi Everson uit Maine, die er in slaagde in slaap te vallen tijdens het nemen van de foto.

  Everson werd na een auto-ongeval in Waterville aangeklaagd voor het rijden onder invloed van drugs terwijl haar dochtertje van amper 17 maanden oud op de achterbank zat. De politie van Maine hield haar aan en wou een mugshot nemen van de slaperige Everson. Ze werd ook nog eens aangeklaagd voor het aanvallen van een verpleegster toen zij en haar dochtertje voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht werden.

  De peuter bleef gelukkig ongedeerd.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituees springen naakt uit raam bij overval

  .

  ...

   DPA, ANP © photo news.

  Twee prostituees zijn de voorbije nacht in het Duitse Wuppertal, vlakbij Düsseldorf, opgeschrikt door een overval. Ze hadden bezoek van een klant

  &

  zagen zich genoodzaakt naakt uit het raam te springen, heeft de politie laten weten.

  Drie overvallers kwamen het bordeel binnen en bedreigden de bazin met een wapen. Ze maakten contant geld buit. Vervolgens gingen ze een kamer binnen waar de prostituees juist bezig waren om een man te plezieren. De vrouwen vluchtten via het raam. Bij de sprong vanaf het twee meter hoge venster raakte een 33-jarige dame van lichte zeden zwaargewond aan haar been, aldus de politie.

  De criminelen gristen nog de portemonnee van de 52-jarige klant weg en gingen er daarna vandoor. Toen agenten arriveerden was de klant net bezig om zich aan te kleden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen voelen zich steeds meer Belg

  .

  ...

  De Belgen blijven trouw aan hun vaderland. Dat blijkt uit een onderzoek van twee professoren van de universiteit van Louvain-la-Neuve, waarbij onderzoeken naar het gevoel van verbondenheid met het land en de gewesten sinds 1979 werden vergeleken. Volgens de onderzoekers is de identificatie met België de afgelopen 15 jaar er in beide taalgroepen op vooruitgegaan, aldus Le Soir.

  In Vlaanderen identificeerde 50 procent van de mensen die in 2014 werden ondervraagd zich in de eerste plaats met België, of een stijging van 5 procent ten opzichte van 1991. Dat gevoel is wel lager bij de hoge sociale klassen.

  Aan Waalse kant voelt 65 procent zich in de eerste plaats Belg. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de Walen weinig verbondenheid voelen met het Waalse gewest en de Franse gemeenschap.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bilfie: hot in Magaluf

  .

  ...

  © Twitter.Erik Belsack

  De selfie-waanzin lijkt een nieuw hoogtepunt bereikt te hebben. In de badplaats Magaluf, op het eiland Mallorca, werden het voorbije weekend enkele vakantiegangers gespot die, met behulp van een selfiestick, hun overigens welgevormde billen fotograferen. De 'bilfie' is geboren. Het procedé werd op Twitter gepost door Corker. Aan de slag, zouden we zeggen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensensmokkelaar: "Hoeveel apen vervoer jij vandaag?"

  .

  ...

  Kurt Wertelaers ...

  Tragisch maar waar...

  Dit is op dit moment haast dagelijkse kost in de haven van Lampedusa. Een ferry meert er aan om honderden gestrande vluchtelingen -mannen, vrouwen en kinderen, red- naar Sicilië te varen. "We zijn op weg naar een beter leven", klinkt het.

  © Joost De Bock.
  © Joost De Bock.

  Achter een ijzeren hekken worden ze netjes in een rij gezet, de vluchtelingen. Het opvangcentrum op Lampedusa kan de toestroom immers niet aan. Dus moeten ze weg. Naar Sicilië, onder meer. Waar ze opnieuw gecontroleerd en geïdentificeerd worden en dan doorgaans een document krijgen. Een bevel om het grondgebied te verlaten. Het eiland Sicilië dus! Redelijk onmogelijk voor straatarme vluchtelingen.  En als Sicilië zegt dat het even genoeg geweest is, gaan ze naar het Italiaanse vasteland. Zo lang ze maar wég zijn.

  "Maar Europa is onze toekomst", zegt Alemayehu. De voorbije maanden, toen hij en zijn vrienden uit Ethiopië zijn gevlucht, werden ze slecht behandeld door de mensensmokkelaars. "Maanden hebben we over de tocht gedaan. Van Ethiopië over Sudan en Libië tot in Lampedusa. De mensensmokkelaars noemden ons 'apen'. Tegen mekaar zegden ze dan vrolijk: "he, hoeveel apen neem jij vandaag mee in je pickup?" Voor de tocht betaalde hij omgerekend een dikke 4.000 euro. "Mijn broer spaarde dat geld voor mijn toekomst in Europa. Maar dat bracht hem nu in gevaar. Hij is moeten vluchten voor de overheid." Straks, als Alemayehu en zijn vrienden het Europese vasteland bereiken, is hij van plan om werk te zoeken en zijn broer terug te betalen.

  De jonge zusjes Rahi en Lula komen uit Eritrea. Een maand lang waren ze op de vlucht. "In Libië hebben we vaak moeten huilen", zeggen de meisjes. Ze zijn amper twintig jaar en betaalden een kleine 3.000 euro aan de mensensmokkelaars. "We willen naar school kunnen gaan. Een écht leven hebben. Dit hebben we nooit gewild." Ze zijn blij dat ze zover geraakt zijn. "We zijn op weg naar een beter leven. Maar gelukkig zijn we nog niet."

  In de straten van Lampedusa wacht Shady Ahmad, een Syrische man die met heel zijn gezin wegvluchtte uit hun thuisland. "Mijn vrouw en de twee kinderen heb ik moeten achterlaten in Jordanië. Ik heb de barre tocht alleen ondernomen." Bijna vier maanden deed hij erover. "Dat kwam omdat de mensensmokkelaars me in Libië beroofden van mijn allerlaatste geld. Om de boottocht te kunnen betalen hebben ze me maandenlang als een slaaf laten werken." Uiteindelijk stapte Shady vorige week ergens in het holst van de nacht in een van de vele gammele bootjes. "Met 300 waren we aan boord. De boot was overladen en dreigde te zinken. De Afrikanen moesten allemaal beneden in het ruim, van de mensensmokkelaars. Want zij zijn zwart!" De Italiaanse kustwacht redde Shady en de honderden anderen uit het water. In ons bijzijn belde hij naar zijn vrouw en kinderen. "Ik ben er bijna!", zegde hij. "Binnenkort zien we mekaar terug! Beloofd!"


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijksaanzoek voor publiek loopt helemaal fout

  .

  ...

  Ruzie in 't kiekenkot

  ...

  Een huwelijksaanzoek voor een publiek? Altijd 'risky business'. Een zekere Jamie kan er sinds kort van meespreken: de ring die hij bovenhaalde om het hart van zijn geliefde te heroveren, kreeg hij net niet naar zijn hoofd geslingerd.

  De gênante vertoning vond plaats in 'The Jeremy Kyle Show', zeg maar de Britse variant op Jerry Springer. Reken daar nog het thema van de avond bij -'Mijn verloofde is een rokkenjager, maar bedriegt hij me ook?'- en u weet genoeg.

  Jamie weigerde de test met de leugendetector, maar gaf wel toe dat hij Dawn bedrogen had. Met een van haar vriendinnen dan nog, terwijl zij de hond aan het uitlaten was. "Ja, ik ben één keer in de fout gegaan, maar daar is het bij gebleven."

  "Jij hebt het mij twee keer gelapt"
  Zijn pleidooi viel echter in dovemansoren. Sterker nog: een huilende Dawn gaf prompt toe dat ook zij van twee walletjes gesnoept had. "Ik heb je slechts één keer bedrogen, jij hebt het mij twee keer gelapt", brieste een razende Jamie.

  Kyle gaf het bekvechtende stel uiteindelijk de goede raad om zich te verzoenen of de relatie voor bekeken te houden. Twee keer raden wat het geworden is...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen geen wervelkolom in penis hebben

  .

  ...
  De mannelijke gemeenschappelijke voorouder van de mens en de chimpansee had een soort van wervelkolom in hun geslachtsorgaan die de stimulatie tijdens het paren vergrootte, dat blijkt uit een nieuwe studie. Door de evulotie is dit bij de mens en de Neanderthaler verdwenen, maar de chimpansee bleef deze behouden.

  Deze wervelkolom kon ook schade aanrichten bij de vrouwtjes tijdens de geslachtsgemeenschap. Wetenschappers maakten een vergelijkende analyse van de genomen van de mens, Neanderthaler en chimpansee. Ze identificeerden 37.251 genensequenties die wel bij primaten in het verleden voorkomen, maar verloren gingen bij mensen en Neanderthalers. Dan concentreerden ze zich op moleculaire gebeurtenissen die geleid hebben tot duidelijke anatomische veranderingen bij mensen.

  Geen seks met anderen
  Zo ontdekten ze dat er 510 genen verloren gingen bij mensen, vaak ging het om genen die met de zenuwfuncties of hormoonregulatie te maken hadden. Een daarvan is verantwoordelijk voor het feit dat de menselijke penis geen wervelkolom meer heeft. Deze maakte dat mannen hun vrouwelijke soortgenoten beter konden stimuleren tijdens de geslachtsgemeenschap, maar deze kon ook schade tijdens het paren aanrichten, hierdoor waren vrouwen minder ontvankelijk voor seks met andere mannen.

  Monogamie
  De mens en de Neanderthaler gingen een ander evolutionair pad op dan andere primaten doordat mensen steeds vaker als koppel door het leven gingen. Deze bevindingen ondersteunen ook de theorie dat mensen en Neanderthalers seksueel compatibel waren en dat de kans groot is dat ze ooit met elkaar paarden. "Mensen ontwikkelden het systeem van de monogamie op lange termijn, waardoor ze anatomische veranderingen ondergingen", aldus onderzoeker David Kingsley. "Hierdoor hebben mannen geen wervelkolom meer in de penis, duurt de geslachtsdaad nu langer en zijn vrouwen langer seksueel ontvankelijk dan enkel in de periode rond de ovulatie."

  De evolutionaire weg van de mens en de chimpansee scheidde zich ongeveer zes miljoen jaar geleden, bij de mens en de Neanderthaler gebeurde dat ongeveer 500.000 jaar geleden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je jouw muren magnetisch

  .

  ...

  Met magneetverf kan je een creatieve wand maken voor boodschappenlijstjes, fotocollages en belangrijke memo’s. Het is een klus die je makkelijk zelf kan klaren en wanneer je de magneetverf overschildert, krijg je een onzichtbaar magneetbord.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers 'kijken' door muren met wifi

  .

  ...
  Wetenschappers hebben een manier gevonden om met bestaande technologie doorheen muren te 'kijken'. Althans, de vorsers van het University College London kunnen waarnemen of er iets beweegt aan de andere kant van de muur, en in welke richting die persoon of dat object zich begeeft.

  De meting is gebaseerd op het dopplereffect, dat ook wordt gebruikt om bv. de snelheid van auto's te meten. Eerst vangt een speciaal ontwikkelde ontvanger een signaal van een antenne op, dat de nulmeting wordt. Daarna registreert een tweede antenne signalen met een afwijkende frequentie. Die signalen ontstaan dan bijvoorbeeld door beweging, waarna een scherm de positie van dat bewegend object kan weergeven.

  Het systeem kan worden ingezet als bewakingsmiddel, maar kan ook van pas komen voor politiediensten. Aangezien het werkt met bestaande wifisignalen, is bijvoorbeeld wel een werkende wifirouter noodzakelijk. Het voordeel is dan weer dat daarvoor geen ingewikkelde technologie nodig is.

  Nota:

  Best dat jullie gisterenavond niet door de muren konden kijken

  ten huize van...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je het beschaafd op eindejaarsrecepties

  .

  ...

  The Gloss... 

  Rond deze tijd van het jaar kan je maar beter je beste manieren uit de kast halen. De uitnodiging voor die eindejaars- of nieuwjaarsreceptie belandt ongetwijfeld binnenkort in je mailbox en op werkgerelateerde feestjes is het toch verstandig om enkele basisregels te volgen. Etiquettedeskundige Dorothea Johnson en haar kleindochter Liv Tyler daarom een verfrissend boek samen dat je door de hedendaagse sociale do’s en don’ts gidst.

  Dat je beter niet meer dan twee glaasjes cava drinkt en dat het onaanvaardbaar is om je de dag na de receptie ziek te melden weten we allemaal. Maar wat moet je volgens ‘Modern Manners:

  Tools to Take You to the Top’ dan wel doen?

  1. Hou oogcontact wanneer je iemand begroet en de hand schudt.

  2. Respecteer de – onzichtbare – persoonlijke ruimte van anderen en hou je lichaam minstens 45 centimeter van bij hen vandaan.

  3. Laat collega’s uitspreken voor je tussenkomt.

  4. Zijn er versnaperingen? Neem dan kleine hapjes, dat maakt het makkelijker wanneer iemand plots een gesprek met je aangaat. Want met een volle mond praten is iets dat je maar beter kunt vermijden... Zorg er ook voor dat je vooraf al iets hebt gegeten zodat je niet te snel dronken wordt en je je niet al te hartstochtelijk op de aperitiefhapjes stort.

  5. Moet je een toast uitbrengen? Hou het dan kort en eenvoudig.

  En welk gedrag kan je volgens ‘Modern Manners’ maar beter vermijden?

  1. Je hoofd schuin houden tijdens een zakelijk gesprek, want die houding is enkel en alleen gepast als je aan het flirten bent.

  2. Je handen in je zakken stoppen. Of heb je soms iets te verbergen?

  3. Panikeren wanneer de naam van die ene man of vrouw je even ontglipt. ‘Het spijt me, maar ik ben momenteel nogal vergeetachtig. Kan je me even aan je naam herinneren,’ is op zo’n moment de beste reactie.

  4. Met namen lachen of er vreemde opmerkingen over maken. Dat is gewoon onbeleefd.

  5. Stuur geen sms’jes tijdens een gesprek en leg nooit persoonlijke spullen – zoals een smartphone – op de tafel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hij beter niet zei tijdens kerst

  .

  ...  Een foute opmerking van manlief terwijl jij met de ene hand de kalkoen vult en met een andere de tafel dekt, bevordert zelden de kerstvreugde.

    Een lijstje met de klassieke missers.

  ‘Het is maar een gebraad’

  Uiteraard wil hij je gewoon geruststellen door te doen alsof jouw kerstmaal een diner als alle anderen is. Maar waarom moeten er dan drie sauzen en vier verschillende soorten groenten bij? En waarom maakt Jeroen Meus dan een speciale kersteditie van zijn kookprogramma?

  ‘Mijn moeder maakte die taart anders’

  Ook al is zijn moeder een ramp in de keuken, er zullen altijd dingen zijn die ze in zijn ogen beter klaarmaakte. Beschouw het als een nostalgisch bijverschijnsel van kerst en maak er verder geen woorden aan vuil.

  ‘Moet je nu alweer huilen met die kerstfilm?’

  Nee, ik snijd uien voor het kerstdiner. En bemoei je verder niet.

  ‘Ontspan nu toch eens’

  Er is niet zo contraproductief dan een gestresseerd persoon aan te raden om ‘gewoon’ even te ontspannen. Vraag dat maar aan een gynaecoloog of een piloot die door turbulente lucht vliegt.

  ‘We hadden kunnen wandelen als jij geen hakken had gedragen’

  Het is december en taxi’s zijn zeldzaam. Maar dat wil niet zeggen dat je plots sneakers onder een jurk aan moet trekken of je glitterclutch moet ruilen voor een tas voorzien op extra schoenen.

  ‘Is de doos chocolade nu al leeg?’

  Kleine tip voor mannen: met elke opmerking over eten en gewicht begeef je je in een explosief mijnenveld. Zelfs de vraag: ‘Ben je afgevallen?’ is uit den boze, want die suggereert dat ze vroeger dik was.

  ‘Heb je last van je hormonen?’

  Zelfs al ben je hoogzwanger of ongesteld, voor deze opmerking mag je hem met de ovenschaal op het hoofd slaan. Niet te hard, want je hebt nog iemand nodig om straks te helpen opruimen.

  ‘Zou je geen panty dragen onder die jurk?’

  Je hebt je benen niet geschoren omdat je druk bezig was met groenten snijden, vlees marineren en ondertussen proberen je kapsel in model te brengen. Maar dat heeft hij natuurlijk weer niet gezien.

  ‘Ik zet dat vuilnis later wel buiten’

  En als je het dan ‘later’ nog eens vraagt, ben je meteen een zeur. En beland je in een discussie of je vraag een ‘onnodige opmerking’ dan wel een ‘beleefd verzoek’ was.

  ‘Ik heb ze echt aan jou gegeven’

  Of het nu zijn portefeuille, sleutels of telefoon zijn, hij is er aan het einde van het kerstfeest van overtuigd dat jij ze hebt.

  Tot hij ze na Nieuwjaar in zijn jaszak terugvindt.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw geval van kindermisbruik in bisdom Brugge

  .

  © thinkstock @Belga

  Er is een nieuw geval van kindermisbruik in het bisdom Brugge. Dat meldt het VRT-radionieuws vanavond. Het gaat om een 50-jarige priester uit Hooglede, die lange tijd een jongen van 15 met geweld zou hebben verkracht.

  De feiten dateren van 2002, toen de man pastoor was in Menen. De feiten kwamen vorig jaar aan het licht nadat het slachtoffer een klacht had ingediend bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom van Brugge. Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende.

  De priester heeft intussen bekend en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen, maar hij bleef wel in functie als pastoor. Intussen is de priester preventief geschorst, in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke...

  Nota :

  Wij zijn katholiek opgevoed,

  maar men zou voor minder beginnen vloeken godverdomme...

  Geef die enkelingen als cadeau misschien eens

   voor hun Kerst;

  Een opblaasbare sexpop...

  Een vibrator...

  Een goede vrouw waar ze mee mogen huwen

  &

  andere leuke dingen doen,

  maar blijf

  met uw poten van kinderen af

  godverdomme...

  Hallelujah....


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jas (vest) ,hemd, kortom was hangt te drogen...

  .

  Het regende gisteren

  &

  de droogkast zat vol...

  De was hing dus te drogen aan de trap

  ten huize van....

  Mocht die buiten gehangen hebben

  zagen de verre buren

  wat teveel  pikanterie passeren

  door de wind denk ik...

  Sorry; verkeerde foto na bezoek...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippe kelders

  .

  De Duitse fotografe Gesche Würfel was  op zoek naar een appartement in Het New Yorkse Manhattan en raakte helemaal in de ban van de bijhorende kelders. Wij kennen kelders vooral als donkere plekjes waar - al dan niet - veel spinnen hun web hebben gemaakt. Maar in the Big Apple gaan inwoners creatief aan de slag met deze kamer tot ze een volwaardige leefruimte worden. Würfel fotografeerde de mooiste kelders en bundelde deze in haar boek Basement Sanctuaries, uitgebracht door Schilt Publishing.

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  another break in the wall
  Pink Floyd  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Skinny
 • Linecia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Batulang
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Issuepapers
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Anke
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • It's Me
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Midweeks bezoekje, met hartelijke groetjes van mij.
 • goedemorgen Rudi lekker eten dat er hier stat en bedankt voor de mooie reactie
 • we zitten weeral in de helft van weekse maatje
 • MIDWEEKGROETJES
 • Midweekgroetjes

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!