NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Welkom op mijn blog
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Portosaus met kalkoenfilets
 • Israel - Belgie 0 - 1
 • Uiensoep(2) bereid...
 • Affiche Intergalactic Lovers 4 April 2015
 • Revolutionair: studenten doven vuur met lage tonen
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (112)
 • Dieren (309)
 • Dranken (85)
 • Film (455)
 • Fotografie (398)
 • Gezondheid (318)
 • Koken (886)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (100)
 • Mode (230)
 • Moppen (97)
 • Muziek (594)
 • Nieuws (1413)
 • Ons tuintje (445)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (508)
 • Wetenschap (257)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ida
  blog.seniorennet.be/ida
  Sluffertjes_creations

  >
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese beurzen even op hoogste peil sinds 2000

  .

  ...

  © AFP...De Tijd...

  De beleggers zijn opgelucht maar niet euforisch nu de Amerikaanse centraal bankiers niet gehaast zijn een punt te zetten achter meer dan zes jaar nulrentebeleid.

      

  Ook Europese beleggers toonden zich donderdagochtend tevreden met de milde boodschap die Janet Yellen woensdagavond uitstuurde. De voorzitster van de Amerikaanse centrale bank liet weten allerminst gehaast te zijn om de rente te verhogen. De Federal Reserve betonneert de rente al sinds december 2008 op nul.

  Dat was de boodschap die beleggers wilden horen. 'Wat we leren, voor zover dit nog nodig is, is dat de financiële markten momenteel bijna volledig gestuurd worden door de centrale banken', stelt BNP Paribas Fortis-strateeg Philippe Gijsels. 'En dat die centrale banken altijd wel een reden vinden om de geldkraan weer nog net iets langer open te houden.'

  Centrale banken lijken altijd wel een reden te vinden om de geldkraan net iets langer open te houden
  Philippe GijselsBNP Paribas Fortis-strateeg

  De DJ Stoxx600-indexX4956 0,55% STOXX Europe 600 (P)-Euronull 400,83 0,55%   Volume0 17:50:01 Open399,05 Hoog402,09 Laag398,51 quotation chart Toevoegen aanPortefeuilleSelectie Europese beurzen sluiten week in mineur af  Financiële trio sleurt Bel20 uit het dal Wall Street besluit volatiele sessie hoger      , de breedste pan-Europese graadmeter, steeg in de ochtendhandel met 0,6 procent naar 401,20 punten. Opmerkelijk: daarmee is ook de precrisispiek van 400,31 punten op 1 juni 2007 gesloopt. De Europese beurzen noteerden zo, mede dankzij de recordkoersen in Londen, op het hoogste peil sinds 2000.

  Daarna was het vet echter van de soep. De Stoxx600 gaat in de middaghandel nog 0,2 procent hoger, de beurzen van Brussel, Parijs en Amsterdam noteren rond het nulpunt. Dat is niet echt verrassend: de belangrijkste motor van de forse winst sinds begin dit jaar - de steeds goedkopere euro - is tot nader order stilgevallen nu een Amerikaanse renteverhoging weer wat verder in de toekomst is verschoven.

  De euro zakt vandaag wel met 2 procent, maar noteert nog iets boven het peil van voor de speech van Yellen woensdagavond. Duidelijk is dat de eenheidsmunt er door toedoen van Janet Yellen een achtbaanrit op heeft zitten:   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henry de stofzuiger brengt overspel aan het licht

  .

  ...

  © getty. Yahoo 7 news

  Toen Nicola Lyon van een weekendje bij haar ouders terug thuiskwam, besloot de Britse om wat te stofzuigen. Ze ging aan de slag in de slaapkamer en plots ging de stofzuiger aan het sputteren. "Ik zag dat de stofzuiger verstopt zat met lange lokken rood haar. Dat vond ik opmerkelijk. Ik ben immers een blondine."

  De 21-jarige confronteerde haar partner met de vondst. Deron Yapp beweerde dat het haar afkomstig was van een bonten muts van een vriend. Goed geprobeerd maar Lyon was niet overtuigd. Ze gooide Yapp meteen uit hun flat.

  Pas maanden later gaf hij het rijden van een scheve schaats toe. Het koppel was twee jaar verloofd en heeft een zoontje van twee.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je jouw muren magnetisch

  .

  ...

  Met magneetverf kan je een creatieve wand maken voor boodschappenlijstjes, fotocollages en belangrijke memo’s. Het is een klus die je makkelijk zelf kan klaren en wanneer je de magneetverf overschildert, krijg je een onzichtbaar magneetbord.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers 'kijken' door muren met wifi

  .

  ...
  Wetenschappers hebben een manier gevonden om met bestaande technologie doorheen muren te 'kijken'. Althans, de vorsers van het University College London kunnen waarnemen of er iets beweegt aan de andere kant van de muur, en in welke richting die persoon of dat object zich begeeft.

  De meting is gebaseerd op het dopplereffect, dat ook wordt gebruikt om bv. de snelheid van auto's te meten. Eerst vangt een speciaal ontwikkelde ontvanger een signaal van een antenne op, dat de nulmeting wordt. Daarna registreert een tweede antenne signalen met een afwijkende frequentie. Die signalen ontstaan dan bijvoorbeeld door beweging, waarna een scherm de positie van dat bewegend object kan weergeven.

  Het systeem kan worden ingezet als bewakingsmiddel, maar kan ook van pas komen voor politiediensten. Aangezien het werkt met bestaande wifisignalen, is bijvoorbeeld wel een werkende wifirouter noodzakelijk. Het voordeel is dan weer dat daarvoor geen ingewikkelde technologie nodig is.

  Nota:

  Best dat jullie gisterenavond niet door de muren konden kijken

  ten huize van...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je het beschaafd op eindejaarsrecepties

  .

  ...

  The Gloss... 

  Rond deze tijd van het jaar kan je maar beter je beste manieren uit de kast halen. De uitnodiging voor die eindejaars- of nieuwjaarsreceptie belandt ongetwijfeld binnenkort in je mailbox en op werkgerelateerde feestjes is het toch verstandig om enkele basisregels te volgen. Etiquettedeskundige Dorothea Johnson en haar kleindochter Liv Tyler daarom een verfrissend boek samen dat je door de hedendaagse sociale do’s en don’ts gidst.

  Dat je beter niet meer dan twee glaasjes cava drinkt en dat het onaanvaardbaar is om je de dag na de receptie ziek te melden weten we allemaal. Maar wat moet je volgens ‘Modern Manners:

  Tools to Take You to the Top’ dan wel doen?

  1. Hou oogcontact wanneer je iemand begroet en de hand schudt.

  2. Respecteer de – onzichtbare – persoonlijke ruimte van anderen en hou je lichaam minstens 45 centimeter van bij hen vandaan.

  3. Laat collega’s uitspreken voor je tussenkomt.

  4. Zijn er versnaperingen? Neem dan kleine hapjes, dat maakt het makkelijker wanneer iemand plots een gesprek met je aangaat. Want met een volle mond praten is iets dat je maar beter kunt vermijden... Zorg er ook voor dat je vooraf al iets hebt gegeten zodat je niet te snel dronken wordt en je je niet al te hartstochtelijk op de aperitiefhapjes stort.

  5. Moet je een toast uitbrengen? Hou het dan kort en eenvoudig.

  En welk gedrag kan je volgens ‘Modern Manners’ maar beter vermijden?

  1. Je hoofd schuin houden tijdens een zakelijk gesprek, want die houding is enkel en alleen gepast als je aan het flirten bent.

  2. Je handen in je zakken stoppen. Of heb je soms iets te verbergen?

  3. Panikeren wanneer de naam van die ene man of vrouw je even ontglipt. ‘Het spijt me, maar ik ben momenteel nogal vergeetachtig. Kan je me even aan je naam herinneren,’ is op zo’n moment de beste reactie.

  4. Met namen lachen of er vreemde opmerkingen over maken. Dat is gewoon onbeleefd.

  5. Stuur geen sms’jes tijdens een gesprek en leg nooit persoonlijke spullen – zoals een smartphone – op de tafel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hij beter niet zei tijdens kerst

  .

  ...  Een foute opmerking van manlief terwijl jij met de ene hand de kalkoen vult en met een andere de tafel dekt, bevordert zelden de kerstvreugde.

    Een lijstje met de klassieke missers.

  ‘Het is maar een gebraad’

  Uiteraard wil hij je gewoon geruststellen door te doen alsof jouw kerstmaal een diner als alle anderen is. Maar waarom moeten er dan drie sauzen en vier verschillende soorten groenten bij? En waarom maakt Jeroen Meus dan een speciale kersteditie van zijn kookprogramma?

  ‘Mijn moeder maakte die taart anders’

  Ook al is zijn moeder een ramp in de keuken, er zullen altijd dingen zijn die ze in zijn ogen beter klaarmaakte. Beschouw het als een nostalgisch bijverschijnsel van kerst en maak er verder geen woorden aan vuil.

  ‘Moet je nu alweer huilen met die kerstfilm?’

  Nee, ik snijd uien voor het kerstdiner. En bemoei je verder niet.

  ‘Ontspan nu toch eens’

  Er is niet zo contraproductief dan een gestresseerd persoon aan te raden om ‘gewoon’ even te ontspannen. Vraag dat maar aan een gynaecoloog of een piloot die door turbulente lucht vliegt.

  ‘We hadden kunnen wandelen als jij geen hakken had gedragen’

  Het is december en taxi’s zijn zeldzaam. Maar dat wil niet zeggen dat je plots sneakers onder een jurk aan moet trekken of je glitterclutch moet ruilen voor een tas voorzien op extra schoenen.

  ‘Is de doos chocolade nu al leeg?’

  Kleine tip voor mannen: met elke opmerking over eten en gewicht begeef je je in een explosief mijnenveld. Zelfs de vraag: ‘Ben je afgevallen?’ is uit den boze, want die suggereert dat ze vroeger dik was.

  ‘Heb je last van je hormonen?’

  Zelfs al ben je hoogzwanger of ongesteld, voor deze opmerking mag je hem met de ovenschaal op het hoofd slaan. Niet te hard, want je hebt nog iemand nodig om straks te helpen opruimen.

  ‘Zou je geen panty dragen onder die jurk?’

  Je hebt je benen niet geschoren omdat je druk bezig was met groenten snijden, vlees marineren en ondertussen proberen je kapsel in model te brengen. Maar dat heeft hij natuurlijk weer niet gezien.

  ‘Ik zet dat vuilnis later wel buiten’

  En als je het dan ‘later’ nog eens vraagt, ben je meteen een zeur. En beland je in een discussie of je vraag een ‘onnodige opmerking’ dan wel een ‘beleefd verzoek’ was.

  ‘Ik heb ze echt aan jou gegeven’

  Of het nu zijn portefeuille, sleutels of telefoon zijn, hij is er aan het einde van het kerstfeest van overtuigd dat jij ze hebt.

  Tot hij ze na Nieuwjaar in zijn jaszak terugvindt.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ga je als ouder om met sociale media

  .

  ...

  Zo ga je als ouder om met sociale media

  Shutterstock

  Patti Valkenburg, hoogleraar media, jeugd en samenleving aan de Universiteit van Amsterdam, legt in haar boek ‘Schermgaande Jeugd’ uit dat de invloed van media op kinderen helemaal niet zo slecht hoeft te zijn dan wordt beweerd. Haar tips leren ouders hoe ze het best hun kinderen begeleiden in een tijdperk van media en technologie.            

  Zwak het negatieve effect van media af en versterk het positieve

  Dat kinderen steeds meer en langer worden blootgesteld aan verschillende vormen van media, is volgens Valkenburg niet noodzakelijk slecht. Zo kunnen educatieve media positieve effecten teweegbrengen. ‘Het is wel belangrijk dat de media aangepast zijn aan het ontwikkelingsniveau van het kind. Als je samen met je kind televisie kijkt, kies dan iets dat geschikt is voor hem. Dat is goede media-opvoeding. Wanneer een kind toch bang of druk wordt, stel het dan gerust door duiding te geven aan wat het zag. Kom met verklaringen en uitleg als het inhoud ziet die niet voor hem bedoeld is. Op die manier kunnen ouders de negatieve effecten van media verzwakken’, vertelt Valkenburg.

  ‘Je kan als ouder niet alleen de negatieve effecten van media verminderen, maar ook de positieve versterken. Kleine kinderen zien immers niet alles wat in een verhaal zit, dus wijs op aspecten die ze niet direct door hebben. Leer ze nieuwe woorden of verwijs naar andere situaties of verhalen die ze wel kennen. Zo wordt hun kennisdomein steeds groter.’

  Houd gevoelige kinderen liever weg van geweld en seks

  ‘Of kinderen en jongeren beïnvloed worden door seks en geweld op televisie en in games hangt sterk af van de leeftijd. Vooral kleinere jongetjes lijken er gevoelig voor. Wie bovendien in zijn omgeving al geweld ervaren of gezien heeft, is gevoeliger voor seks en geweld in de media. Probeer deze kinderen zoveel mogelijk weg te houden van dit soort media. Al is dat wel gemakkelijker op jonge leeftijd dan bij bijvoorbeeld pubers. Maar ook hier weer is de boodschap: leg zoveel mogelijk uit. Dat kan op twee manieren gebeuren: ofwel door te zeggen dat de situatie onrealistisch is, ofwel door er je eigen oordeel over te geven. Beide manieren zijn efficiënt.’

  Geef het goede voorbeeld

  ‘Wie kinderen heeft die zeer actief zijn op sociale media, hoeft dat niet noodzakelijk als een negatieve zaak te beschouwen. Ze zijn immers sociaal bezig en onderhouden via Facebook of Whatsapp contacten met vrienden die ze minder vaak zien of spreken. Vind je toch dat je kinderen teveel appen of twitteren, kijk dan eerst naar jezelf en zorg dat je als ouder zelf niet te veel opgeslorpt wordt door sociale media. Zorg af en toe voor rust in het hoofd, niet alleen bij je kinderen, maar ook bij jezelf.’

  Maak duidelijke afspraken over het gebruik van verschillende vormen van media

  ‘Tegenwoordig kijken jongeren niet alleen naar de televisie, maar zijn ze ondertussen ook bezig met hun tablet of smartphone. Het mediagebruik bij jongeren is sinds de jaren ’90 verdrievoudigd, maar om te vermijden dat het uit de hand loopt, kan je best vooraf afspraken maken en daar ook consistent in zijn. Maak afspraken over het gebruik van de smartphone of over de duur van het televisiekijken. Of zet de televisie uit op een bepaald tijdstip, zodat de kinderen nog even iets anders kunnen gaan vooraleer ze gaan slapen.’

  Kies een game dat geschikt is voor jouw kind

  ‘Games hebben de laatste jaren een veel socialere dimensie gekregen, waardoor het ook veel meer positieve effecten teweegbrengt, gaande van creativiteit tot doorzettingsvermogen en het vinden van oplossingen. Zorg er echter voor dat het game aansluit bij het ontwikkelingsniveau van het kind, net zoals je dat ook voor andere vormen van media doet. Leg ook steeds uit waarom een kind een bepaald game wel of niet mag spelen', besluit Valkenburg.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Fabiola schenkt hele erfenis aan goede doel

  .

  © photo news.

  Koningin Fabiola schenkt al haar bezittingen aan het goede doel. Dat is de uitdrukkelijke wens van de vorstin, zo vernam onze redactie uit betrouwbare bron. Het paleis bevestigt dit maar wil verder geen commentaar geven.

  De laatste wens van de gisteren overleden koningin-weduwe is dat haar hele erfenis wordt overgemaakt aan het Hulpfonds van de Koningin. Dat werd in 1960 opgericht toen Fabiola met Boudewijn in het huwelijksbootje stapte. De vzw houdt zich bezig met sociaal werk voor onder meer minderbedeelden.

  Eerder dit jaar werd het Hulpfonds van Koningin Fabiola ontbonden en opgeslorpt door het Hulpfonds van de zittende vorstin, koningin Mathilde.

  Een en ander betekent natuurlijk dat de rest van de koninklijke familie niet zal kunnen delen in de erfenis.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode oortjes: Beieren subsidieert pornobedrijf

  .

  © Kos.Belga

  De overheid van de Duitse deelstaat Beieren heeft vandaag, met rode oortjes, moeten toegeven dat zij, in het kader van een steunoperatie, voor tienduizenden euro's subsidies heeft verleend aan een website die mensen aanspoort 'homemade' porno te uploaden.

  Volgens overheidsfunctionarissen in Beieren ligt de schuld bij Bayern Innovativ (BI), een onafhankelijk agentschap belast met het verdelen van de overheidssteun.

  Blijkbaar was de vraag van de pornosite om steun te krijgen voor het oprichten van een platform voor het kopen en verkopen van huisgemaakte pornofilms geen aanfluiting van de Duitse wet, op voorwaarde dat de gebruikers 18-plussers zijn. De overheid wast de handen in onschuld: "Wij hadden geen inspraak in hoe BI de steunfondsen verdeelde", luidt het excuus.

  Parlementslid Annette Karl van de sociaaldemocratische oppositiepartij in de conservatieve en streng-katholieke deelstaat stelde droogjes vast: "Steun voor innovatie is bestemd voor bedrijven, niet om porno te verspreiden".


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw geval van kindermisbruik in bisdom Brugge

  .

  © thinkstock @Belga

  Er is een nieuw geval van kindermisbruik in het bisdom Brugge. Dat meldt het VRT-radionieuws vanavond. Het gaat om een 50-jarige priester uit Hooglede, die lange tijd een jongen van 15 met geweld zou hebben verkracht.

  De feiten dateren van 2002, toen de man pastoor was in Menen. De feiten kwamen vorig jaar aan het licht nadat het slachtoffer een klacht had ingediend bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom van Brugge. Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende.

  De priester heeft intussen bekend en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen, maar hij bleef wel in functie als pastoor. Intussen is de priester preventief geschorst, in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke...

  Nota :

  Wij zijn katholiek opgevoed,

  maar men zou voor minder beginnen vloeken godverdomme...

  Geef die enkelingen als cadeau misschien eens

   voor hun Kerst;

  Een opblaasbare sexpop...

  Een vibrator...

  Een goede vrouw waar ze mee mogen huwen

  &

  andere leuke dingen doen,

  maar blijf

  met uw poten van kinderen af

  godverdomme...

  Hallelujah....


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf mythes over winterbanden ontkracht

  .

  Annick Joossens...© epa.

  Verkeersveiligheid Met de winter voor de deur maken heel wat mensen een afspraak met hun garage om hun winterbanden te laten monteren, terwijl evenveel anderen gewoon met hun zomerbanden blijven rijden. Om voor eens en altijd een einde te maken aan de discussies over de zin en onzin van winterbanden, ontkrachten we voor u vijf mythes.

  1. Winterbanden zijn zinloos in België

  Het ene jaar een strenge winter, het andere jaar vooral veel regen. Heeft het dan wel zin om winterbanden aan te schaffen? Veel hangt er af van de weersomstandigheden. "Winterbanden hebben vooral een betere grip op sneeuw, waardoor auto's die ermee zijn uitgerust mobieler blijven. Met winterbanden blijf je rijden, terwijl andere auto's sneller zullen slippen en zo dus voor verkeersopstopping zorgen", klinkt het bij de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

  Een algemene verplichting om winterbanden te gebruiken heeft, gezien het lage aantal sneeuwdagen in ons land, weinig zin, al kan het wel een oplossing zijn om bij felle sneeuw alleen mensen met winterbanden de baan op te sturen, aldus het VSV.

  Uit een onderzoek dat het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) vorig jaar uitvoerde in opdracht van toenmalig minister van Mobiliteit Melchior Wathelet blijkt dat winterbanden zeker hun nut hebben, maar dat ze slechts een beperkte impact hebben op het aantal letselongevallen. De meeste letselongevallen gebeuren op een droog wegdek. In 2012 gebeurden amper 2 procent van dergelijke ongevallen bij sneeuw, ondanks de strenge winter.

  Bij ijzel kan geen enkele band ervoor zorgen dat u niet slipt, en hoewel bijna 90 procent van de vrachtwagens is uitgerust met winterbanden bieden winteranden geen oplossing voor vrachtwagens die vast komen te zitten of in schaar staan. Wathelet besliste op basis van deze factoren om winterbanden in België niet te verplichten, maar wel meer in te zetten op aangepast rijgedrag.

  © anp.

  2. Vierseizoensbanden zijn gezien het Belgische weer ideaal

  Zijn we dan beter gebaat bij vierseizoensbanden, die de voordelen van zomer- en winterbanden combineren? Nee, klinkt het bij het VSV. Zoals dat wel vaker het geval is bij combinaties, is dat niet per se het beste van twee werelden, maar eerder een halfslachtige oplossing. U opteert in dat geval toch beter voor een set zomer- en een set winterbanden.

  De Nederlandse consumentenbond deed een onderzoek naar vierseizoensbanden, maar raadt het gebruik van de banden af omdat geen enkel exemplaar slaagde voor de test. Zo bleek geen enkel van de onderzochte bandentypes goed te scoren op een natte weg, en drie van de vier doen het ook slecht op een droge weg.

  3. Zonder winterbanden ben ik bij sneeuw niet verzekerd

  © afp.

  In België is het gebruik van winterbanden niet verplicht, waardoor je gewoon verzekerd bent als je zonder winterbanden in de sneeuw een ongeval zou hebben. "In de modelpolis wordt met geen woord gerept over winterbanden", legt Wauthier Robyns van beroepsvereniging Assuralia uit. "Sommige verzekeringsmaatschappijen moedigen het gebruik van winterbanden wel aan. Zo lanceerde Ethias een campagne waarbij er een premie was voor de aankoop van winterbanden en een verzekering van de banden. Dat gebeurde in samenwerking met een bandencentrale en was dus een louter commercieel initiatief."

  In verscheidene buurlanden zijn winterbanden wel verplicht. Zo riskeer je in Duitsland een boete wanneer je er bij sneeuw rondrijdt op zomerbanden. In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht, maar mag je ook sneeuwkettingen over je zomerbanden leggen als je op sneeuw rijdt. In Frankrijk, Italië en Zwitserland zijn winterbanden of sneeuwkettingen alleen verplicht op bepaalde plaatsen.

  4. Winterbanden zijn veel duurder

  Als je puur naar de aankoopprijs kijkt, zijn winterbanden inderdaad duurder. Maar omdat je op twee sets rijdt, verslijten je banden maar half zo snel. Wie in theorie drie jaar met één bandenset rijdt, komt met winterbanden zes jaar toe. U moet ook wel rekening houden met de kosten van de jaarlijkse plaatsing en de opslag van de andere bandenset.

  Volgens het VSV speelt die kostprijs zeker een rol bij het al dan niet kiezen voor winterbanden, maar hangt het vooral af van uw woonplaats. Zo zult u in de Ardennen meer baat hebben bij winterbanden dan aan de kust. Het is dus vooral een kwestie van de voordelen afwegen tegen de nadelen.

  Wie graag op wintersport gaat in landen waar winterbanden verplicht zijn, maakt ook best het sommetje. Dat zegt Koen Peeters van het BIVV. "Fervente wintersporters die al eens winterbanden hebben gehuurd, zullen al wel gemerkt hebben dat de huurprijs vaak in de buurt komt van de prijs voor een nieuwe set winterbanden", klinkt het.

  5. Er bestaan geen slechte winterbanden

  Uit onderzoek van Test Aankoop blijkt dat er wel degelijk grote kwaliteitsverschillen zijn. De 'beste' winterband met maat 185/60 R15 T (Continental WinterContact TS 850) haalde een score van 71 procent, terwijl de slechtste (Kormoran Snowpro b2) amper 6 procent kreeg. In de maat 225/45 R17 H kreeg de Continental ContiWinterContact TS 850 een score van 70 procent, de Interstate Winter IWT-2 bungelde onderaan met 8 procent.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België in het donker: sidder en beef voor de brown-out

  .

  © thinkstock.

   Het wordt bibberen de komende winter nu Doel 4 misschien nog maanden stilligt. Van koude en van schrik. Met de sabotage in Doel 4 en de scheurtjescentrales zit ons land immers met een bevoorradingsprobleem, waardoor u komende winter een tijd in het donker kunt zitten. Het is nog nooit voorgevallen dat we januari allicht moeten doorkomen zonder elektriciteit uit de drie grootste kerncentrales. Maak u klaar voor de brown-out.

  1. Wat is een brown-out?
  Een brown-out is het kleine broertje van een black-out. Het is een gecontroleerde stroompanne van enkele uren. In de Verenigde Staten, Japan, de Filippijnen en India kennen ze het fenomeen al langer. Geregeld worden gemeenten, steden en zelfs regio's er beurtelings van het stroomnet afgesloten. De plaatselijke hoogspanningsnetbeheerder doet dat om een totale stroompanne, een echte black-out dus, te vermijden.

  De oorzaak van een brown-out is simpel: de vraag naar elektriciteit is hoger dan het aanbod. In Manilla is het stroomnet bijvoorbeeld zo beschadigd na de doortocht van tyfoon Glenda dat de overheid heeft beslist elke stadswijk beurtelings drie uur in het donker te zetten, om erger te voorkomen.

  2. Hoe groot is het gevaar in België?
  In ons land hebben we altijd wat meewarig gekeken naar die buitenlandse problemen. Dat zou ons nooit overkomen, toch? Wel: komende winter zou ook België kennis kunnen maken met brown-outs. De kans is aanzienlijk dat we het voor het eerst een volledige winter zullen moeten stellen zonder de drie grootste kerncentrales.

  Doel 4 blijft mogelijk nog maanden buiten werking. Tegelijk zullen de 'scheurtjescentrales' Doel 3 en Tihange 2 nog maanden buiten strijd zijn. Die drie zijn samen goed voor de helft van onze nucleaire productie. In technische termen gaat het in totaal om een verlies aan capaciteit van ruim 3.000 megawatt. Ter vergelijking: in de wintermaanden verbruikt ons land gemiddeld 12.000 megawatt.

  We hebben niet genoeg gascentrales, windmolens en zonnepanelen om zonder die kerncentrales te kunnen. Althans niet in de winter, wanneer het verbruik piekt en de zon het laat afweten. Stroom invoeren lijkt een optie, maar ons hoogspanningsnet is niet gemaakt om zulke grote hoeveelheden te importeren. Bovendien hebben onze buurlanden zelf geen overschot. Frankrijk, onze belangrijkste exporteur, heeft de jongste winters soms zelf stroom moeten aankopen.

  • © ANP. Doel 4 werd  noodgedwongen stilgelegd na een lek.

  3. Hoe komt het tot een brown-out?
  Mocht de elektriciteitsbevoorrading echt in de problemen komen, heeft netbeheerder Elia een plan klaarliggen. Eerst wil Elia een beroep doen op goodwill. Via de media wordt de bevolking dan gevraagd om extra spaarzaam te zijn met elektriciteit. Eens niet koken om half zes bijvoorbeeld. De tv uitlaten, de strijk een paar uurtjes laten liggen en de wasmachine alleen 's nachts laten draaien. Vraag is hoeveel dat oplevert. Op Earth Hour Day, wanneer heel België een uur het licht uitdoet, wordt bijna 300 megawatt bespaard. Peanuts, als je weet dat alleen de kerncentrale van Doel 4 al een vermogen heeft van meer dan 1.000 megawatt.

  Elia beseft dat ook en doet daarom tegelijk een beroep op zogenaamde 'afschakelbare klanten'. Dat zijn grote bedrijven die hun elektriciteitsverslindende machines twee tot vier uur stilleggen, in ruil voor een vergoeding.

  Als vragen niet helpt, wordt het eisen. In uiterste nood zal Elia aan gezinnen opleggen dat ze alle elektrische apparaten uitzetten. Bedrijven worden gedwongen hun verwarming uit te zetten. Er komt een verbod op kunstmatige belichting in de tuinbouwsector. De straatverlichting moet uit, net zoals grote koel- en smeltinstallaties. Hetzelfde geldt voor allerlei testcentra in bedrijven en universiteiten. Er zijn wel geen straffen voor overtreders. U moet thuis geen controleur verwachten om te kijken of uw tv uitstaat.

  De netbeheerder benadrukt steeds: een black-out, waarbij het hele land plotseling zonder elektriciteit valt, kan niet door een stroomtekort. Hun experts zien zo'n probleem immers aankomen. In de controlekamer van Elia in Schaarbeek wordt het hoogspanningsnet dag en nacht in de gaten gehouden. Als het deze winter ooit onherroepelijk fout dreigt te gaan, zal men daar de 'Filippijnse keuze' maken: een brown-out, waarbij gemeenten om beurt enkele uren van het stroomnet worden afgesloten.

  . Wie wordt het eerst getroffen?
  Vooral de plattelandsgemeenten zullen daarbij getroffen worden, aangezien daar de minste economische activiteit is. De steden worden zo veel mogelijk gespaard. Ons land wordt door Elia opgedeeld in vijf gebieden: West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg, Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en Luik, Namen en Luxemburg. Elk gebied is op zijn beurt nog eens opgedeeld in zes regio's. Wanneer een stroomtekort dreigt, zal telkens een regio per gebied afgesloten worden van het stroomnet. Wat een besparing betekent van 500 megawatt.

  Als het stroomtekort aanhoudt, kan na enkele uren een nieuwe regio aan de beurt komen. Als de situatie echt precair wordt, kan de regering ook beslissen meerdere regio's tegelijkertijd in het donker te zetten. In het slechtste geval zou in ongeveer een vierde van ons land het licht uitgaan. Het gaat dan om een besparing van 3.000 megawatt, wat overeenkomt met de capaciteit van Doel 4 en de scheurtjescentrales Doel 3 en Tihange 2.

  5. Kun je zelf iets doen?
  De brown-outs zouden wel eens een blijvende plaag kunnen worden. De kans bestaat dat de 'scheurtjescentrales' nooit meer heropstarten. Bovendien zullen de oudste reactoren Doel 1 en Doel 2 volgend jaar definitief de deuren sluiten.

  Kunnen gezinnen zich wapenen tegen de brown-out? Met zonnepanelen kom je niet ver in de winter. Je kunt natuurlijk een eigen stroomgenerator kopen. Een generator op diesel kost tussen 2.000 en 12.000 euro. Wie zijn volledig huis wil voorzien van elektriciteit zal wel minstens 10.000 euro moeten neerleggen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jas (vest) ,hemd, kortom was hangt te drogen...

  .

  Het regende gisteren

  &

  de droogkast zat vol...

  De was hing dus te drogen aan de trap

  ten huize van....

  Mocht die buiten gehangen hebben

  zagen de verre buren

  wat teveel  pikanterie passeren

  door de wind denk ik...

  Sorry; verkeerde foto na bezoek...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippe kelders

  .

  De Duitse fotografe Gesche Würfel was  op zoek naar een appartement in Het New Yorkse Manhattan en raakte helemaal in de ban van de bijhorende kelders. Wij kennen kelders vooral als donkere plekjes waar - al dan niet - veel spinnen hun web hebben gemaakt. Maar in the Big Apple gaan inwoners creatief aan de slag met deze kamer tot ze een volwaardige leefruimte worden. Würfel fotografeerde de mooiste kelders en bundelde deze in haar boek Basement Sanctuaries, uitgebracht door Schilt Publishing.

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te pikant voor Facebook? Sexy roeisters gaan toch nog stapje verder

   

   

   

  .

  View image on Twitter

  Daily Mail

  Te heet voor Facebook? Geen probleem, dan komen deze vlijtige roeisters toch gewoon nog een tikje pikanter uit de hoek? Of hoe de derde naaktkalender van de studentes aan de universiteit van Warwick nu al een schot in de roos genoemd kan worden.

  Ontgoocheld waren de meiden wel, toen de sociaalnetwerksite hun gewaagde foto's eerder dit jaar zomaar bestempelde als porno. Maar kijk: ook zonder de steun van sociale media vlogen er 1.500 exemplaren over de toonbank. De opbrengst ging steevast naar het Macmillan Cancer Support, een van de grootste goede doelen in Groot-Brittannië. In totaal brachten de sexy leden van de roeiclub al ruim 6.000 euro in het laatje.

  View image on Twitter

  We waren teleurgesteld toen Facebook onze pagina verwijderde", vertelt bezielster Sophie Bell. "We zijn studenten, logisch dat we sociale media gebruiken om reclame te maken. Maar het dan nog porno noemen ook? Dat kwetste ons enorm, we beogen immers net het tegenovergestelde. We zijn allemaal sterke vrouwen, die erover waken dat de foto's klasse uitstralen. We willen zo veel mogelijk verkopen, aan fans over de hele wereld."

  View image on Twitter

  Deze fotoshoot is in juni gebeurd, onder een stralend zonnetje. De meisjes hadden er echt zin in, daarom denk ik dat we mogen spreken van onze beste kalender ooit", besluit Sophie.

  View image on Twitter

   

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Van Steenberge wint Bronzen Uil met 'Woesten'

   

   

   

   

  .

  De cover van 'Woesten'. © kos.

  De Bronzen Uil, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman, gaat dit jaar naar Kris Van Steenberge wint met zijn boek 'Woesten'. De prijs, een bronzen beeld en een som van 5.000 euro, werd overhandigd tijdens het literair festival Het Betere Boek. Van Steenberge won bovendien ook de lezersprijs.

  De jury, onder leiding van Jos Geysels en verder bestaande uit Anna Luyten, Marnix Verplancke, Sylvain Peeters en Dirk Verhofstadt, was unaniem: "Door de combinatie van een groot inlevingsvermogen, een historische precisie en de aandacht voor de manier waarop mensen spreken en zwijgen is 'Woesten' (uitgeverij Vrijdag) een literaire voltreffer geworden." Geysels verwoordde het als volgt: "'Woesten' is een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin verschillende personages een eigen interpretatie geven van hun zoektocht naar hun lotsbestemming."

  Van Steenberge haalde het van acht andere genomineerden: Chris Ceustermans met 'De boekhandelaar' (Manteau), Anne Eekhout met 'Dogma' (Arbeiderspers), Carmien Michels met 'We zijn water'  (De Bezige Bij), Feline Minne met 'Medea en ik' (Houtekiet), Lara Taveirne met 'De kinderen van Calais' (Manteau), Ann Thijssen met 'De vrouw die blijft' (Prometheus), Niña Weijers met 'De consequenties' (Atlas Contact) en Onno Wesseling met 'De eeuw van Carlos Moreno Amador' (De Geus).
   
  Naast De Bronzen Uil werd ook de Lezersprijs De Bronzen Uil uitgereikt. De stemmen van de online voting werden samengeteld met de stemmen uitgebracht door de bezoekers van het festival. Ook hier kwam Kris Van Steenberge als winnaar uit de bus.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeventiger klimt in boom om aan vrouw te ontsnappen

  .

  Hot news from Maleisie folks...

  Ik kruip onder onze hond(hmm)

  mocht vrouwlief haar bezem bovenhalen...

   thinkstock.

  In alle huwelijken zijn er wel eens problemen. De meeste echtgenoten klimmen echter niet meteen in een hoge boom om aan hun huwelijk te ontsnappen.

  Een nogal bizar ongeval bereikt ons vanuit Maleisië, waar een 76-jarige man uit een hoge kokospalm gered moest worden. Hij was erin gekropen na een ruzie met zijn 70-jarige echtgenote.

  Het geschil ontstond nadat zijn vrouw hem zonder pardon buiten de deur zette, zodat ze kon poetsen. Dat was duidelijk een stap te ver voor de onfortuinlijke man, die uit protest zo'n negen meter hoog in de boom kroop.

  Zijn bezorgde vrouw stond drie uur lang onderaan de boom en probeerde hem te overtuigen om naar beneden te komen, maar haar echtgenoot bleef lekker zitten. Uiteindelijk zag ze zich genoodzaakt om de brandweer te bellen, die haar wederhelft - hij heet Salimin - met een ladder weer in veiligheid bracht.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb mij al een tijdje ABS tegen reclame op pc staan

  .

  Dit is een gratis programma dat reeds een tijd op mijn pc staat

  om gratis vervelende reclame te voorkomen...

  Adblock Plus

  Voor een internet zonder vervelende reclames!

  • Blokkeert banners, pop-ups en video reclames - zelfs op Facebook en YouTube        
  • Niet-opdringerige advertenties worden niet geblokkeerd, zodat websites gesteund worden (instelbaar)

  https://adblockplus.org/


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kolen, broccoli, tomaten en appels mogen blijven rotten (met dank aan Poetin)

   

   

   

   

   

  .

  © anp.

  Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege zet het licht op groen voor het niet-oogsten van appels en bepaalde groentesoorten. Het gaat onder meer om bloemkool, broccoli, witte en rode kool, tomaten, paprika en komkommer. Net als de perentelers krijgen de betrokken appel- en groentetelers een compensatie per niet-geoogste hectare als gevolg van het Russische invoerverbod.

  "De telers worden vandaag nog door de administratie geïnformeerd over de procedure, de timing en de tegemoetkomingen", stelt de CD&V-minister vandaag in een persbericht.

  Wegschenken
  Daarnaast heeft minister Schauvliege ook beslist de maximumlimiet per begunstigde voor de gratis uitreiking van uit de markt genomen producten te verhogen tot 150 kilogram per persoon per jaar. Die maatregel is vooral van belang voor liefdadigheidsinstellingen en -organisaties, zoals bijvoorbeeld de voedselbanken.

  Totnogtoe lag de maximumhoeveelheid op 125 kilo per persoon per jaar. "Gelet op de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (400 gram per persoon per dag) en het huidige overaanbod van bepaalde vruchten en groenten verhoog ik dit plafond tot 150 kilo met onmiddellijke ingang", aldus Schauvliege.

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WD 40 waar het goed voor is!!!!

  .

  Oke dit is een heel verhaal maar de moeite waard om te  lezen 

  Iedereen kent het product W-40 op veel plaatsen verkopen ze dit en de meeste mensen denken dat het alleen voor het smeren van onderdelen is dat dacht ik ook tot ik het volgende las......

  het is een vertaling, dus sommige zinnen zijn niet helemaal goed vertaald.....

  Wat is het  belangrijkste ingrediënt van WD - 40 ?
    Voordat u verder leest, weet iemand wat het belangrijkste ingrediënt van WD -   40 is ?
    Nee? 


    Ik heb een buurman die een nieuwe vrachtwagen had gekocht .
    Ik stond heel vroeg op,op een zondagochtend en zag dat er iemand rode verf had gespoten rondom de zijkanten van zijn vrachtwagen

  ( om onbekende reden  ) ..
    Ik maakte hem wakker en vertelde hem het slechte nieuws ..
    Hij was erg overstuur en probeerde te achterhalen wat te doen .....
    waarschijnlijk niets tot maandagmorgen, omdat er niets open was ..
    Een andere buurman kwam naar buiten en vertelde hem om zijn WD - 40 te pakken  en hier mee maak je de auto weer schoon..
    Het verwijderde de ongewenste verf prachtig en heeft geen schadelijk stoffen  achtergelaten.
    Ik was onder de indruk !
    WD - 40 wie weet het ?

  Het product  ontstond uit een zoektocht naar een roestwerend middel oplosmiddel en
    ontvetter om raket onderdelen te beschermen .
    WD - 40 werd opgericht in 1953 , door drie technici op de San Diego
    Rocket Chemical Company .
    Ze waren uiteindelijk succesvol .

  Ken Oosten ( een van de oorspronkelijke  oprichters ) zegt dat er niets in de WD - 40 zit dat je pijn kan doen.

  Wanneer u  het ' douchedeur ' gedeelte leest , probeer het eens .

  Het is het eerste wat ooit  heeft gewerkt op die vlekkerige douchedeur . Als jouw deur  van plastic is dan  werkt het net als op glas . Het is een wonder !
    Probeer het dan op uw kookplaat .
    Het is nu glanzender dan het ooit is geweest .
    U zult versteld staan ..

  WD - 40 

  Toepassingen:
    1 . Beschermt zilver aanslag.
    2 . Verwijdert teer en vuil van auto's ..
    3 . Reinigt en smeert gitaarsnaren .
    4 . Geeft vloer die 'just - gewaxt ' glans zonder dat deze glad word
    5 . Houdt de vliegen af van koeien, paarden en andere dieren.
    6 . Herstelt en reinigt schoolborden .
    7 . Verwijdert lippenstift vlekken .
    8 . Lost hardnekkige ritsen .
    9 . Goed voor sieraden & kettingen .
    10 . Verwijdert vlekken uit spoelbakken .
    11 . Verwijdert vuil en vet van de barbecue.
    12 . Houdt keramiek / terracotta tuin potten van oxidatie .
    13 . Verwijdert tomaat vlekken uit kleding .
    14 . Houdt glazen douchedeuren vrij van water vlekken.
    15 . Camouflages krassen in keramische en marmeren vloeren .
    16 . Houdt schaar soepel ..
    17. Smeert luidruchtige deurscharnieren op zowel thuis en deuren van voertuigen .
    18 . Het verwijdert die nare teer en schaafplekken van de keuken vloeren.

  Het veroorzaakt geen schade en je hoeft niet te
    schrobben .

  Vergeet niet om ramen of deuren te openen.
    19 . Verwijderd de vliegen op uw auto snel...
    20 . Geeft een speeltuin glijbaan een glans voor een supersnelle glijbaan.
    21 . Smeert versnellingspook van zitmaaiers ..
    22 . gebruik het op schommels of andere piepende geluiden .
    23 . Smeert klinken van ramen en maakt ze makkelijker te openen .
    24 . Spuit het op een paraplu  & steel gaat makkelijker  open en toe.
    25. Herstelt en reinigt leder beklede dashboards in voertuigen , alsmede
    als vinyl bumpers .
    26 . Herstelt en reinigt dakdragers op voertuigen.
    27 . Smeert en stopt piepen in elektrische ventilatoren .
    28 . Smeert wiel tandwielen op driewielers , wagens en fietsen voor
    eenvoudige bediening.
    29 . Smeert ventilatorriemen op wasmachines en drogers en houdt ze soepel.
    30 . Houdt roestvorming op zagen en zaagbladen en andere gereedschappen .
    31 . Verwijdert vet spat van kachel -tops ...
    32 . Houdt badkamerspiegel tegen van beslaan ..
    33 . Smeert prothetische ledematen.
    34 .. Houdt duiven van het balkon ( ze haten de geur ) .
    35 . Verwijdert alle sporen van duct tape .
    36 . Mensen spuiten het zelfs op hun armen, handen en knieën  om artritispijnen te mijden...
   
    . 37 Florida 's favoriete gebruik reinigt en verwijdert vliegen uit
    grills en bumpers . '
    38 .  Beschermt het standbeeld  of Liberty  te New-York tegen vervuilings elementen .


    39 . WD - 40 trekt vis . Spuit een beetje op levend aas of kunstaas en u
    zal de grootste vangen in een mum van tijd . Ook is het een stuk goedkoper  dan de chemische lokstoffen die gemaakt zijn voor precies dat doel.
    40 . Gebruik het voor mierenbeten .

  Het neemt de prikkel weg en onmiddellijk 
    stopt de jeuk ..
    41 . Het is geweldig voor het verwijderen van krijt op muren.

  Spuit het op  de tekeningen en veeg schoon met een schone doek .
    42 . Ook als je hebt ontdekt dat uw tienerdochter 
     gedroogde lippenstift op haar T-shirt heeft verzadigen de
    lippenstift vlekken met WD - 40 en doe de was opnieuw.

  De lipstick is weg!
    43 . Als je het spuit in een natte verdelerkap , zal het, het vocht verdringen,  waardoor de motor zal starten.
    Mijn ontdekking , Mieren vinden niet leuk ...................
  Wat zit er nu in een WD- 40:

  het basis ingrediënt is ……VISOLIE .....


  Categorie:Nieuws


  Muziek uit(off) click hier(here)


  Uptown funk
  Mark Ronson ft Bruno Mars


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Dirk..
 • Jose(1)
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Joyce10
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petros

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Ternak Lele Bagus
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Der Alte
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Galaxy
 • Incan Kecil
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Nurul
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Valter
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Madsha

  Lijst (5)
 • Florin skin care
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Rudy Parabola
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Obat
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Rohim
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Gita
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Jennie
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • Ronny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Gerdien
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Elfina
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Annelies
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Er staat zoveel moois`op je blog ik kom weer terug!
 • heb nu genoeg wind gehad Rudi ...
 • Goedenamiddag Rudi.Hopelijk een droog woensdaggroetje vandaag.
 • De aangenaamste midweek groetjes voor allen..
 • om van te watertanden, Rudi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!