NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Wokschotel & filet puur met graantjesmosterd gaan eten te Brugge
 • Politieauto op 't Zand te Brugge
 • Mark Ronson ft Bruno Mars
 • Affligem (bier)
 • Film nu in de bioscoop... Magic MikeXXL...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (113)
 • Dieren (317)
 • Dranken (85)
 • Film (473)
 • Fotografie (433)
 • Gezondheid (329)
 • Koken (918)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (101)
 • Mode (243)
 • Moppen (97)
 • Muziek (607)
 • Nieuws (1424)
 • Ons tuintje (476)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (535)
 • Wetenschap (270)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  sadi
  blog.seniorennet.be/sadi

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Ikinkruiwagenmethoedgroot850op375px_zps82fe0a98.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogbejaarde vrouw heeft 50 jaar versteende foetus in buik

  .

  ...

  Archiefbeeld. © photo news.

  In de buik van een hoogbejaarde Chileense vrouw is een versteende foetus gevonden. Artsen denken dat de baby minstens vijftig jaar oud is, melden Chileense media.

  De vrouw, die minstens 90 jaar oud is, werd na een val in het ziekenhuis opgenomen. Op röntgenfoto's werd de twee kilo zware vrucht gevonden. Het kind, dat buiten de baarmoeder in haar buik zat, is waarschijnlijk tijdens de zwangerschap gestorven.

  Vanwege haar hoge leeftijd wordt de foetus waarschijnlijk niet verwijderd. De vrouw zou weer naar huis gestuurd zijn.

  Een versteend kind, of lithopedion, komt voor als het kind tijdens de zwangerschap overlijdt en verkalkt buiten de baarmoeder. Ziekenhuisdirecteur Margo Vargas Lazo zei tegen het Chileense persbureau Efes dat het fenomeen 'buitengewoon zeldzaam' is. De foetus was 'groot en ontwikkeld' en vulde de hele buikholte op.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees bouwt huis met duizenden bierflesjes

  .

  ...

  Pepsni...Karolien Koolhof 

  © reuters.

  De Chinese Li Rongjun wilde een bijzonder visitekaartje afgeven nadat hij afstudeerde als ingenieur. Op een verlaten plek bouwde hij zijn eigen kantoor, gemaakt van bierflesjes.

  Je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wat. Li Rongjun besteedde ruim 10.000 euro en vier maanden tijd aan zijn opmerkelijke kantoor, gebouwd met kiezels, zand, cement en maar liefst 8500 bierflesjes. Het bijzondere gebouw staat in het Chinese dorpje Lanya.

  Uniek
  Het 'bierhuis' was Li's eerste project na zijn afstuderen aan de Inner Mongolia University of Science & Technology. Aan de Britse krant The Daily Mirror vertelt hij: "Ik streefde ernaar om een kantoor te bouwen met een unieke stijl." 

  Het kantoor van 29 vierkante meter heeft twee verdiepingen en trekt veel bekijks vanuit het dorp. Een van de dorpsbewoners vertelt: "Het gebouw is zelfs nog mooier als het donker is. Het geeft dan licht."

  Eigen bedrijf
  Li herbouwde sommige delen van het huis meerdere keren, omdat ze niet vlak genoeg waren. De komende tijd gaat hij zijn kantoor verder perfectioneren. Hij hoopt zo de aandacht te trekken van investeerders en mogelijke samenwerkingspartners, om zo zijn eigen bedrijf te kunnen beginnen.

  De Chinees is overigens niet de eerste met zijn idee voor een gebouw van bierflesjes. De Amerikaan Charlie Stagg bouwde er dertig jaar geleden ook een. Dat huis werd in 2005 grotendeels verwoest door de orkaan Rita. Inmiddels is het herbouwd.

  Li Rongjun bij zijn bierhuis. © getty.
  © reuters.
   

  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mugshot van de dag: wakker blijven!

  .

  ...

  © kos.

  Wie gearresteerd wordt in de VS, moet niet alleen voor de rechtbank maar ook voor de politiecamera verschijnen voor een zogenaamd mugshot. Zo ook de 42-jarige Heidi Everson uit Maine, die er in slaagde in slaap te vallen tijdens het nemen van de foto.

  Everson werd na een auto-ongeval in Waterville aangeklaagd voor het rijden onder invloed van drugs terwijl haar dochtertje van amper 17 maanden oud op de achterbank zat. De politie van Maine hield haar aan en wou een mugshot nemen van de slaperige Everson. Ze werd ook nog eens aangeklaagd voor het aanvallen van een verpleegster toen zij en haar dochtertje voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht werden.

  De peuter bleef gelukkig ongedeerd.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituees springen naakt uit raam bij overval

  .

  ...

   DPA, ANP © photo news.

  Twee prostituees zijn de voorbije nacht in het Duitse Wuppertal, vlakbij Düsseldorf, opgeschrikt door een overval. Ze hadden bezoek van een klant

  &

  zagen zich genoodzaakt naakt uit het raam te springen, heeft de politie laten weten.

  Drie overvallers kwamen het bordeel binnen en bedreigden de bazin met een wapen. Ze maakten contant geld buit. Vervolgens gingen ze een kamer binnen waar de prostituees juist bezig waren om een man te plezieren. De vrouwen vluchtten via het raam. Bij de sprong vanaf het twee meter hoge venster raakte een 33-jarige dame van lichte zeden zwaargewond aan haar been, aldus de politie.

  De criminelen gristen nog de portemonnee van de 52-jarige klant weg en gingen er daarna vandoor. Toen agenten arriveerden was de klant net bezig om zich aan te kleden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen voelen zich steeds meer Belg

  .

  ...

  De Belgen blijven trouw aan hun vaderland. Dat blijkt uit een onderzoek van twee professoren van de universiteit van Louvain-la-Neuve, waarbij onderzoeken naar het gevoel van verbondenheid met het land en de gewesten sinds 1979 werden vergeleken. Volgens de onderzoekers is de identificatie met België de afgelopen 15 jaar er in beide taalgroepen op vooruitgegaan, aldus Le Soir.

  In Vlaanderen identificeerde 50 procent van de mensen die in 2014 werden ondervraagd zich in de eerste plaats met België, of een stijging van 5 procent ten opzichte van 1991. Dat gevoel is wel lager bij de hoge sociale klassen.

  Aan Waalse kant voelt 65 procent zich in de eerste plaats Belg. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de Walen weinig verbondenheid voelen met het Waalse gewest en de Franse gemeenschap.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bilfie: hot in Magaluf

  .

  ...

  © Twitter.Erik Belsack

  De selfie-waanzin lijkt een nieuw hoogtepunt bereikt te hebben. In de badplaats Magaluf, op het eiland Mallorca, werden het voorbije weekend enkele vakantiegangers gespot die, met behulp van een selfiestick, hun overigens welgevormde billen fotograferen. De 'bilfie' is geboren. Het procedé werd op Twitter gepost door Corker. Aan de slag, zouden we zeggen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-Fast-missie keert al terug uit Nepal

  .

  ...

  @Belga

   In samenspraak met de bevoegde overheden in Brussel heeft het Belgische reddingsteam van B-Fast beslist om zich uit Nepal terug te trekken. Ondanks tal van tegengestelde signalen was er volgens de Nepalese autoriteiten geen nood meer aan de uiteenlopende soorten hulp die de Belgen nog wilden bieden. Het team kwam uiteindelijk dus nooit in actie.

  "Het accent van de operatie is van 'search and rescue' verschoven naar humanitaire hulp, zoals het aanvoeren van tenten, levensmiddelen, medisch en ander materiaal", moest teamleider Gilles Du Bois D'Aische vanavond aan zijn ploeg vertellen. "Dit is niet onze job, dus in samenspraak met Brussel is beslist om ons terug te trekken."

  Nochtans heeft de teamleiding dag en nacht gewerkt om toch nog in actie te kunnen schieten. Ook vandaag, tijdens verschillende vergaderingen met de lokale autoriteiten, boden de Belgen alle mogelijke hulp aan die B-Fast maar kan bieden. Medische hulp, maar bijvoorbeeld ook steun bij de heropbouw van cruciale infrastructuur.

  "Onze voorstellen werden echter niet weerhouden, tot onze verbazing", zegt majoor Du Bois D'Aische. "Dat is spijtig, maar wij zijn een overheidsdienst die een andere overheid hulp aanbied. We zijn door hen gevraagd geweest en zijn dus hun gast."  Nochtans kreeg B-Fast onder meer van VN-bureau Ocha te horen dat er wel nog nood was aan hulp in de regio rond Gorkha, waar de Belgen ontplooid waren. Het team wilde dat verifiëren per helikopter, maar dat werd steeds opnieuw uitgesteld. "We kregen het gevoel dat het een beetje vertragingsmanoeuvres waren", bevestigt Rik Telamon, hoofd van het reddingsteam. "We hebben alle mogelijke hulp aangeboden, maar er werd ons uiteindelijk vlakaf gezegd dat deze fase voor hen afgesloten is."

  Lot niet in eigen handen

                                            © belga.

  Het team vertrok zondagavond naar Nepal om er hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Ze kwamen dinsdag pas aan in hoofdstad Kathmandu. Gisteren arriveerden ze in de Nepalese stad Gorkha, op ongeveer 150 kilometer van de hoofdstad. De vernielingen vallen mee in de stad, en daarom trok het team de bergen in. Maar ook daar kon het geen hulp bieden door gebrek aan materiaal en het wachten op toelatingen.

  Vanavond is er beslist om vervroegd terug te keren naar België, aldus teamleider Gilles Du Bois D'Aische.

  "We hadden een aantal elementen niet in handen, zoals toestemmingen om te landen en technische beperkingen om te landen", zei Geert Gijs, diensthoofd disaster management, gisterenavond in Canvas-programma 'Terzake'. "Die zaken zijn in ons nadeel uitgedraaid."

  Veldhospitaal

  De afgelopen dagen was er felle kritiek op de missie van B-Fast. Vanmiddag ontstond er onder anderen een discussie in de Kamer. Oppositiepartij sp.a reageerde verbolgen dat ons land geen veldhospitaal had meegenomen naar het getroffen land. Dat hadden experts nochtans aangeraden, aldus sp.a'er Dirk Van der Maelen.

  Volgens Didier Reynders gebeurde dat niet op vraag van Nepal. "Het was een beslissing van de regering op verzoek van Nepal, en ik ben trots op alle vrijwilligers en actoren van B-Fast." Hij beloofde dat hij de Kamer later een verslag zou bezorgen over de besluitvorming van de missie.

  Reynders wees er voorts op dat het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken actief blijft voor de familie en naasten van mensen die in Nepal (zouden) verblijven. Ze kunnen er terecht voor informatie over hun toestand en de mogelijkheden van terugkeer. Ter plaatse staan de ereconsul in Kathmandu en de ambassade in New Delhi, die bevoegd is voor Nepal, de landgenoten bij. Over vier landgenoten die zich tijdens de aardbeving in Nepal bevonden is er nog steeds geen nieuws.

                                          © belga.
  Positieve noot:
  Gezin na 1,5 jaar opnieuw herenigd 'dankzij' aardbeving...
                                MVHB...© belga.

  Op de militaire luchthaven van Melsbroek arriveerde vanmorgen om 10.45 uur het vliegtuig uit Nepal. Aan boord 44 Belgen die de schrik van hun leven beleefden. Familieleden wachtten hen op met bloemen, chocolade en zelfs champagne. Het werd een emotioneel weerzien waarbij er volop traantjes vloeiden.

  Voor velen was het de meest akelige ervaring van hun leven. Ook voor Bénédicte Van de Sande en haar adoptiekindje Dipika (5) was het een beangstigende ervaring, maar voor hen betekende de aardbeving ook een nieuwe start.

  Zo'n vier jaar geleden trokken Khatiwada Gyanendra uit Brugge en zijn vrouw Bénédicte naar Nepal om hun kindje op te halen. Maar de adoptie werd niet erkend in België. Daarom ging Bénédicte met Dipika in Nepal wonen, Khatiwada keerde terug om zijn winkel te runnen. Ondertussen was het al anderhalf jaar geleden dat Khatiwada Gyanendra zijn vrouw en hun dochtertje in levenden lijve zag.

  Humanitair visum
  Tot vandaag. Door de aardbeving en de toestand in Nepal kreeg het meisje nu toch een humanitair visum van premier Michel. En dus wachtte papa Khatiwada zijn dochtertje en vrouw vandaag op in Melsbroek. "Ik heb haar meteen geknuffeld. Zo ontzettend blij was ik om haar te zien. Dipika zag er ook echt gelukkig uit. Nu gaan we het even rustig aandoen, een groot feest zit er nog niet meteen in. Eerst op ons gemak genieten van elkaar. En dan gaan we aan de slag om de mensen in Nepal te helpen", vertelt de man.

  De 5-jarige Dipika zelf werd dan weer overstelpt met snoepjes en knuffels. "Sinterklaas kapoentje, leg wat in m'n schoentje", zong het meisje dat volop Nederlands leert via gekende kinderliedjes.

                                          @Belga

                                               @epa


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensensmokkelaar: "Hoeveel apen vervoer jij vandaag?"

  .

  ...

  Kurt Wertelaers ...

  Tragisch maar waar...

  Dit is op dit moment haast dagelijkse kost in de haven van Lampedusa. Een ferry meert er aan om honderden gestrande vluchtelingen -mannen, vrouwen en kinderen, red- naar Sicilië te varen. "We zijn op weg naar een beter leven", klinkt het.

  © Joost De Bock.
  © Joost De Bock.

  Achter een ijzeren hekken worden ze netjes in een rij gezet, de vluchtelingen. Het opvangcentrum op Lampedusa kan de toestroom immers niet aan. Dus moeten ze weg. Naar Sicilië, onder meer. Waar ze opnieuw gecontroleerd en geïdentificeerd worden en dan doorgaans een document krijgen. Een bevel om het grondgebied te verlaten. Het eiland Sicilië dus! Redelijk onmogelijk voor straatarme vluchtelingen.  En als Sicilië zegt dat het even genoeg geweest is, gaan ze naar het Italiaanse vasteland. Zo lang ze maar wég zijn.

  "Maar Europa is onze toekomst", zegt Alemayehu. De voorbije maanden, toen hij en zijn vrienden uit Ethiopië zijn gevlucht, werden ze slecht behandeld door de mensensmokkelaars. "Maanden hebben we over de tocht gedaan. Van Ethiopië over Sudan en Libië tot in Lampedusa. De mensensmokkelaars noemden ons 'apen'. Tegen mekaar zegden ze dan vrolijk: "he, hoeveel apen neem jij vandaag mee in je pickup?" Voor de tocht betaalde hij omgerekend een dikke 4.000 euro. "Mijn broer spaarde dat geld voor mijn toekomst in Europa. Maar dat bracht hem nu in gevaar. Hij is moeten vluchten voor de overheid." Straks, als Alemayehu en zijn vrienden het Europese vasteland bereiken, is hij van plan om werk te zoeken en zijn broer terug te betalen.

  De jonge zusjes Rahi en Lula komen uit Eritrea. Een maand lang waren ze op de vlucht. "In Libië hebben we vaak moeten huilen", zeggen de meisjes. Ze zijn amper twintig jaar en betaalden een kleine 3.000 euro aan de mensensmokkelaars. "We willen naar school kunnen gaan. Een écht leven hebben. Dit hebben we nooit gewild." Ze zijn blij dat ze zover geraakt zijn. "We zijn op weg naar een beter leven. Maar gelukkig zijn we nog niet."

  In de straten van Lampedusa wacht Shady Ahmad, een Syrische man die met heel zijn gezin wegvluchtte uit hun thuisland. "Mijn vrouw en de twee kinderen heb ik moeten achterlaten in Jordanië. Ik heb de barre tocht alleen ondernomen." Bijna vier maanden deed hij erover. "Dat kwam omdat de mensensmokkelaars me in Libië beroofden van mijn allerlaatste geld. Om de boottocht te kunnen betalen hebben ze me maandenlang als een slaaf laten werken." Uiteindelijk stapte Shady vorige week ergens in het holst van de nacht in een van de vele gammele bootjes. "Met 300 waren we aan boord. De boot was overladen en dreigde te zinken. De Afrikanen moesten allemaal beneden in het ruim, van de mensensmokkelaars. Want zij zijn zwart!" De Italiaanse kustwacht redde Shady en de honderden anderen uit het water. In ons bijzijn belde hij naar zijn vrouw en kinderen. "Ik ben er bijna!", zegde hij. "Binnenkort zien we mekaar terug! Beloofd!"


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijksaanzoek voor publiek loopt helemaal fout

  .

  ...

  Ruzie in 't kiekenkot

  ...

  Een huwelijksaanzoek voor een publiek? Altijd 'risky business'. Een zekere Jamie kan er sinds kort van meespreken: de ring die hij bovenhaalde om het hart van zijn geliefde te heroveren, kreeg hij net niet naar zijn hoofd geslingerd.

  De gênante vertoning vond plaats in 'The Jeremy Kyle Show', zeg maar de Britse variant op Jerry Springer. Reken daar nog het thema van de avond bij -'Mijn verloofde is een rokkenjager, maar bedriegt hij me ook?'- en u weet genoeg.

  Jamie weigerde de test met de leugendetector, maar gaf wel toe dat hij Dawn bedrogen had. Met een van haar vriendinnen dan nog, terwijl zij de hond aan het uitlaten was. "Ja, ik ben één keer in de fout gegaan, maar daar is het bij gebleven."

  "Jij hebt het mij twee keer gelapt"
  Zijn pleidooi viel echter in dovemansoren. Sterker nog: een huilende Dawn gaf prompt toe dat ook zij van twee walletjes gesnoept had. "Ik heb je slechts één keer bedrogen, jij hebt het mij twee keer gelapt", brieste een razende Jamie.

  Kyle gaf het bekvechtende stel uiteindelijk de goede raad om zich te verzoenen of de relatie voor bekeken te houden. Twee keer raden wat het geworden is...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen geen wervelkolom in penis hebben

  .

  ...
  De mannelijke gemeenschappelijke voorouder van de mens en de chimpansee had een soort van wervelkolom in hun geslachtsorgaan die de stimulatie tijdens het paren vergrootte, dat blijkt uit een nieuwe studie. Door de evulotie is dit bij de mens en de Neanderthaler verdwenen, maar de chimpansee bleef deze behouden.

  Deze wervelkolom kon ook schade aanrichten bij de vrouwtjes tijdens de geslachtsgemeenschap. Wetenschappers maakten een vergelijkende analyse van de genomen van de mens, Neanderthaler en chimpansee. Ze identificeerden 37.251 genensequenties die wel bij primaten in het verleden voorkomen, maar verloren gingen bij mensen en Neanderthalers. Dan concentreerden ze zich op moleculaire gebeurtenissen die geleid hebben tot duidelijke anatomische veranderingen bij mensen.

  Geen seks met anderen
  Zo ontdekten ze dat er 510 genen verloren gingen bij mensen, vaak ging het om genen die met de zenuwfuncties of hormoonregulatie te maken hadden. Een daarvan is verantwoordelijk voor het feit dat de menselijke penis geen wervelkolom meer heeft. Deze maakte dat mannen hun vrouwelijke soortgenoten beter konden stimuleren tijdens de geslachtsgemeenschap, maar deze kon ook schade tijdens het paren aanrichten, hierdoor waren vrouwen minder ontvankelijk voor seks met andere mannen.

  Monogamie
  De mens en de Neanderthaler gingen een ander evolutionair pad op dan andere primaten doordat mensen steeds vaker als koppel door het leven gingen. Deze bevindingen ondersteunen ook de theorie dat mensen en Neanderthalers seksueel compatibel waren en dat de kans groot is dat ze ooit met elkaar paarden. "Mensen ontwikkelden het systeem van de monogamie op lange termijn, waardoor ze anatomische veranderingen ondergingen", aldus onderzoeker David Kingsley. "Hierdoor hebben mannen geen wervelkolom meer in de penis, duurt de geslachtsdaad nu langer en zijn vrouwen langer seksueel ontvankelijk dan enkel in de periode rond de ovulatie."

  De evolutionaire weg van de mens en de chimpansee scheidde zich ongeveer zes miljoen jaar geleden, bij de mens en de Neanderthaler gebeurde dat ongeveer 500.000 jaar geleden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je jouw muren magnetisch

  .

  ...

  Met magneetverf kan je een creatieve wand maken voor boodschappenlijstjes, fotocollages en belangrijke memo’s. Het is een klus die je makkelijk zelf kan klaren en wanneer je de magneetverf overschildert, krijg je een onzichtbaar magneetbord.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers 'kijken' door muren met wifi

  .

  ...
  Wetenschappers hebben een manier gevonden om met bestaande technologie doorheen muren te 'kijken'. Althans, de vorsers van het University College London kunnen waarnemen of er iets beweegt aan de andere kant van de muur, en in welke richting die persoon of dat object zich begeeft.

  De meting is gebaseerd op het dopplereffect, dat ook wordt gebruikt om bv. de snelheid van auto's te meten. Eerst vangt een speciaal ontwikkelde ontvanger een signaal van een antenne op, dat de nulmeting wordt. Daarna registreert een tweede antenne signalen met een afwijkende frequentie. Die signalen ontstaan dan bijvoorbeeld door beweging, waarna een scherm de positie van dat bewegend object kan weergeven.

  Het systeem kan worden ingezet als bewakingsmiddel, maar kan ook van pas komen voor politiediensten. Aangezien het werkt met bestaande wifisignalen, is bijvoorbeeld wel een werkende wifirouter noodzakelijk. Het voordeel is dan weer dat daarvoor geen ingewikkelde technologie nodig is.

  Nota:

  Best dat jullie gisterenavond niet door de muren konden kijken

  ten huize van...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je het beschaafd op eindejaarsrecepties

  .

  ...

  The Gloss... 

  Rond deze tijd van het jaar kan je maar beter je beste manieren uit de kast halen. De uitnodiging voor die eindejaars- of nieuwjaarsreceptie belandt ongetwijfeld binnenkort in je mailbox en op werkgerelateerde feestjes is het toch verstandig om enkele basisregels te volgen. Etiquettedeskundige Dorothea Johnson en haar kleindochter Liv Tyler daarom een verfrissend boek samen dat je door de hedendaagse sociale do’s en don’ts gidst.

  Dat je beter niet meer dan twee glaasjes cava drinkt en dat het onaanvaardbaar is om je de dag na de receptie ziek te melden weten we allemaal. Maar wat moet je volgens ‘Modern Manners:

  Tools to Take You to the Top’ dan wel doen?

  1. Hou oogcontact wanneer je iemand begroet en de hand schudt.

  2. Respecteer de – onzichtbare – persoonlijke ruimte van anderen en hou je lichaam minstens 45 centimeter van bij hen vandaan.

  3. Laat collega’s uitspreken voor je tussenkomt.

  4. Zijn er versnaperingen? Neem dan kleine hapjes, dat maakt het makkelijker wanneer iemand plots een gesprek met je aangaat. Want met een volle mond praten is iets dat je maar beter kunt vermijden... Zorg er ook voor dat je vooraf al iets hebt gegeten zodat je niet te snel dronken wordt en je je niet al te hartstochtelijk op de aperitiefhapjes stort.

  5. Moet je een toast uitbrengen? Hou het dan kort en eenvoudig.

  En welk gedrag kan je volgens ‘Modern Manners’ maar beter vermijden?

  1. Je hoofd schuin houden tijdens een zakelijk gesprek, want die houding is enkel en alleen gepast als je aan het flirten bent.

  2. Je handen in je zakken stoppen. Of heb je soms iets te verbergen?

  3. Panikeren wanneer de naam van die ene man of vrouw je even ontglipt. ‘Het spijt me, maar ik ben momenteel nogal vergeetachtig. Kan je me even aan je naam herinneren,’ is op zo’n moment de beste reactie.

  4. Met namen lachen of er vreemde opmerkingen over maken. Dat is gewoon onbeleefd.

  5. Stuur geen sms’jes tijdens een gesprek en leg nooit persoonlijke spullen – zoals een smartphone – op de tafel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hij beter niet zei tijdens kerst

  .

  ...  Een foute opmerking van manlief terwijl jij met de ene hand de kalkoen vult en met een andere de tafel dekt, bevordert zelden de kerstvreugde.

    Een lijstje met de klassieke missers.

  ‘Het is maar een gebraad’

  Uiteraard wil hij je gewoon geruststellen door te doen alsof jouw kerstmaal een diner als alle anderen is. Maar waarom moeten er dan drie sauzen en vier verschillende soorten groenten bij? En waarom maakt Jeroen Meus dan een speciale kersteditie van zijn kookprogramma?

  ‘Mijn moeder maakte die taart anders’

  Ook al is zijn moeder een ramp in de keuken, er zullen altijd dingen zijn die ze in zijn ogen beter klaarmaakte. Beschouw het als een nostalgisch bijverschijnsel van kerst en maak er verder geen woorden aan vuil.

  ‘Moet je nu alweer huilen met die kerstfilm?’

  Nee, ik snijd uien voor het kerstdiner. En bemoei je verder niet.

  ‘Ontspan nu toch eens’

  Er is niet zo contraproductief dan een gestresseerd persoon aan te raden om ‘gewoon’ even te ontspannen. Vraag dat maar aan een gynaecoloog of een piloot die door turbulente lucht vliegt.

  ‘We hadden kunnen wandelen als jij geen hakken had gedragen’

  Het is december en taxi’s zijn zeldzaam. Maar dat wil niet zeggen dat je plots sneakers onder een jurk aan moet trekken of je glitterclutch moet ruilen voor een tas voorzien op extra schoenen.

  ‘Is de doos chocolade nu al leeg?’

  Kleine tip voor mannen: met elke opmerking over eten en gewicht begeef je je in een explosief mijnenveld. Zelfs de vraag: ‘Ben je afgevallen?’ is uit den boze, want die suggereert dat ze vroeger dik was.

  ‘Heb je last van je hormonen?’

  Zelfs al ben je hoogzwanger of ongesteld, voor deze opmerking mag je hem met de ovenschaal op het hoofd slaan. Niet te hard, want je hebt nog iemand nodig om straks te helpen opruimen.

  ‘Zou je geen panty dragen onder die jurk?’

  Je hebt je benen niet geschoren omdat je druk bezig was met groenten snijden, vlees marineren en ondertussen proberen je kapsel in model te brengen. Maar dat heeft hij natuurlijk weer niet gezien.

  ‘Ik zet dat vuilnis later wel buiten’

  En als je het dan ‘later’ nog eens vraagt, ben je meteen een zeur. En beland je in een discussie of je vraag een ‘onnodige opmerking’ dan wel een ‘beleefd verzoek’ was.

  ‘Ik heb ze echt aan jou gegeven’

  Of het nu zijn portefeuille, sleutels of telefoon zijn, hij is er aan het einde van het kerstfeest van overtuigd dat jij ze hebt.

  Tot hij ze na Nieuwjaar in zijn jaszak terugvindt.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw geval van kindermisbruik in bisdom Brugge

  .

  © thinkstock @Belga

  Er is een nieuw geval van kindermisbruik in het bisdom Brugge. Dat meldt het VRT-radionieuws vanavond. Het gaat om een 50-jarige priester uit Hooglede, die lange tijd een jongen van 15 met geweld zou hebben verkracht.

  De feiten dateren van 2002, toen de man pastoor was in Menen. De feiten kwamen vorig jaar aan het licht nadat het slachtoffer een klacht had ingediend bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom van Brugge. Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende.

  De priester heeft intussen bekend en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen, maar hij bleef wel in functie als pastoor. Intussen is de priester preventief geschorst, in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke...

  Nota :

  Wij zijn katholiek opgevoed,

  maar men zou voor minder beginnen vloeken godverdomme...

  Geef die enkelingen als cadeau misschien eens

   voor hun Kerst;

  Een opblaasbare sexpop...

  Een vibrator...

  Een goede vrouw waar ze mee mogen huwen

  &

  andere leuke dingen doen,

  maar blijf

  met uw poten van kinderen af

  godverdomme...

  Hallelujah....


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jas (vest) ,hemd, kortom was hangt te drogen...

  .

  Het regende gisteren

  &

  de droogkast zat vol...

  De was hing dus te drogen aan de trap

  ten huize van....

  Mocht die buiten gehangen hebben

  zagen de verre buren

  wat teveel  pikanterie passeren

  door de wind denk ik...

  Sorry; verkeerde foto na bezoek...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippe kelders

  .

  De Duitse fotografe Gesche Würfel was  op zoek naar een appartement in Het New Yorkse Manhattan en raakte helemaal in de ban van de bijhorende kelders. Wij kennen kelders vooral als donkere plekjes waar - al dan niet - veel spinnen hun web hebben gemaakt. Maar in the Big Apple gaan inwoners creatief aan de slag met deze kamer tot ze een volwaardige leefruimte worden. Würfel fotografeerde de mooiste kelders en bundelde deze in haar boek Basement Sanctuaries, uitgebracht door Schilt Publishing.

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>

  <P>Beeld: Gesche Wuerfel </P>


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kolen, broccoli, tomaten en appels mogen blijven rotten (met dank aan Poetin)

   

   

   

   

   

  .

  © anp.

  Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege zet het licht op groen voor het niet-oogsten van appels en bepaalde groentesoorten. Het gaat onder meer om bloemkool, broccoli, witte en rode kool, tomaten, paprika en komkommer. Net als de perentelers krijgen de betrokken appel- en groentetelers een compensatie per niet-geoogste hectare als gevolg van het Russische invoerverbod.

  "De telers worden vandaag nog door de administratie geïnformeerd over de procedure, de timing en de tegemoetkomingen", stelt de CD&V-minister vandaag in een persbericht.

  Wegschenken
  Daarnaast heeft minister Schauvliege ook beslist de maximumlimiet per begunstigde voor de gratis uitreiking van uit de markt genomen producten te verhogen tot 150 kilogram per persoon per jaar. Die maatregel is vooral van belang voor liefdadigheidsinstellingen en -organisaties, zoals bijvoorbeeld de voedselbanken.

  Totnogtoe lag de maximumhoeveelheid op 125 kilo per persoon per jaar. "Gelet op de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (400 gram per persoon per dag) en het huidige overaanbod van bepaalde vruchten en groenten verhoog ik dit plafond tot 150 kilo met onmiddellijke ingang", aldus Schauvliege.

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WD 40 waar het goed voor is!!!!

  .

  Oke dit is een heel verhaal maar de moeite waard om te  lezen 

  Iedereen kent het product W-40 op veel plaatsen verkopen ze dit en de meeste mensen denken dat het alleen voor het smeren van onderdelen is dat dacht ik ook tot ik het volgende las......

  het is een vertaling, dus sommige zinnen zijn niet helemaal goed vertaald.....

  Wat is het  belangrijkste ingrediënt van WD - 40 ?
    Voordat u verder leest, weet iemand wat het belangrijkste ingrediënt van WD -   40 is ?
    Nee? 


    Ik heb een buurman die een nieuwe vrachtwagen had gekocht .
    Ik stond heel vroeg op,op een zondagochtend en zag dat er iemand rode verf had gespoten rondom de zijkanten van zijn vrachtwagen

  ( om onbekende reden  ) ..
    Ik maakte hem wakker en vertelde hem het slechte nieuws ..
    Hij was erg overstuur en probeerde te achterhalen wat te doen .....
    waarschijnlijk niets tot maandagmorgen, omdat er niets open was ..
    Een andere buurman kwam naar buiten en vertelde hem om zijn WD - 40 te pakken  en hier mee maak je de auto weer schoon..
    Het verwijderde de ongewenste verf prachtig en heeft geen schadelijk stoffen  achtergelaten.
    Ik was onder de indruk !
    WD - 40 wie weet het ?

  Het product  ontstond uit een zoektocht naar een roestwerend middel oplosmiddel en
    ontvetter om raket onderdelen te beschermen .
    WD - 40 werd opgericht in 1953 , door drie technici op de San Diego
    Rocket Chemical Company .
    Ze waren uiteindelijk succesvol .

  Ken Oosten ( een van de oorspronkelijke  oprichters ) zegt dat er niets in de WD - 40 zit dat je pijn kan doen.

  Wanneer u  het ' douchedeur ' gedeelte leest , probeer het eens .

  Het is het eerste wat ooit  heeft gewerkt op die vlekkerige douchedeur . Als jouw deur  van plastic is dan  werkt het net als op glas . Het is een wonder !
    Probeer het dan op uw kookplaat .
    Het is nu glanzender dan het ooit is geweest .
    U zult versteld staan ..

  WD - 40 

  Toepassingen:
    1 . Beschermt zilver aanslag.
    2 . Verwijdert teer en vuil van auto's ..
    3 . Reinigt en smeert gitaarsnaren .
    4 . Geeft vloer die 'just - gewaxt ' glans zonder dat deze glad word
    5 . Houdt de vliegen af van koeien, paarden en andere dieren.
    6 . Herstelt en reinigt schoolborden .
    7 . Verwijdert lippenstift vlekken .
    8 . Lost hardnekkige ritsen .
    9 . Goed voor sieraden & kettingen .
    10 . Verwijdert vlekken uit spoelbakken .
    11 . Verwijdert vuil en vet van de barbecue.
    12 . Houdt keramiek / terracotta tuin potten van oxidatie .
    13 . Verwijdert tomaat vlekken uit kleding .
    14 . Houdt glazen douchedeuren vrij van water vlekken.
    15 . Camouflages krassen in keramische en marmeren vloeren .
    16 . Houdt schaar soepel ..
    17. Smeert luidruchtige deurscharnieren op zowel thuis en deuren van voertuigen .
    18 . Het verwijdert die nare teer en schaafplekken van de keuken vloeren.

  Het veroorzaakt geen schade en je hoeft niet te
    schrobben .

  Vergeet niet om ramen of deuren te openen.
    19 . Verwijderd de vliegen op uw auto snel...
    20 . Geeft een speeltuin glijbaan een glans voor een supersnelle glijbaan.
    21 . Smeert versnellingspook van zitmaaiers ..
    22 . gebruik het op schommels of andere piepende geluiden .
    23 . Smeert klinken van ramen en maakt ze makkelijker te openen .
    24 . Spuit het op een paraplu  & steel gaat makkelijker  open en toe.
    25. Herstelt en reinigt leder beklede dashboards in voertuigen , alsmede
    als vinyl bumpers .
    26 . Herstelt en reinigt dakdragers op voertuigen.
    27 . Smeert en stopt piepen in elektrische ventilatoren .
    28 . Smeert wiel tandwielen op driewielers , wagens en fietsen voor
    eenvoudige bediening.
    29 . Smeert ventilatorriemen op wasmachines en drogers en houdt ze soepel.
    30 . Houdt roestvorming op zagen en zaagbladen en andere gereedschappen .
    31 . Verwijdert vet spat van kachel -tops ...
    32 . Houdt badkamerspiegel tegen van beslaan ..
    33 . Smeert prothetische ledematen.
    34 .. Houdt duiven van het balkon ( ze haten de geur ) .
    35 . Verwijdert alle sporen van duct tape .
    36 . Mensen spuiten het zelfs op hun armen, handen en knieën  om artritispijnen te mijden...
   
    . 37 Florida 's favoriete gebruik reinigt en verwijdert vliegen uit
    grills en bumpers . '
    38 .  Beschermt het standbeeld  of Liberty  te New-York tegen vervuilings elementen .


    39 . WD - 40 trekt vis . Spuit een beetje op levend aas of kunstaas en u
    zal de grootste vangen in een mum van tijd . Ook is het een stuk goedkoper  dan de chemische lokstoffen die gemaakt zijn voor precies dat doel.
    40 . Gebruik het voor mierenbeten .

  Het neemt de prikkel weg en onmiddellijk 
    stopt de jeuk ..
    41 . Het is geweldig voor het verwijderen van krijt op muren.

  Spuit het op  de tekeningen en veeg schoon met een schone doek .
    42 . Ook als je hebt ontdekt dat uw tienerdochter 
     gedroogde lippenstift op haar T-shirt heeft verzadigen de
    lippenstift vlekken met WD - 40 en doe de was opnieuw.

  De lipstick is weg!
    43 . Als je het spuit in een natte verdelerkap , zal het, het vocht verdringen,  waardoor de motor zal starten.
    Mijn ontdekking , Mieren vinden niet leuk ...................
  Wat zit er nu in een WD- 40:

  het basis ingrediënt is ……VISOLIE .....


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan...

  .

  Ramadan (Arabisch: رمضان ,ramadhan) (uitspraak: ramadaan) is de negende maand van de islamitische maankalender. Het is de maand van inkeer, waarop tussen fajr, de dageraad ruim vóór zonsopkomst, en maghrib bij zonsondergang gevast wordt. Een van de bijzonderste nachten in deze maand is Laylat al-Qadr.

  De maand ramadan wordt als feestmaand gezien. Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed vasten moslims in deze maand gedurende de dag. Dit vasten is een van de vijf zuilen van de islam. Zieken, zwangere vrouwen, soldaten in oorlogstijd, jonge kinderen, reizigers en alle anderen voor wie het vasten een bedreiging vormt voor de gezondheid (denk bijvoorbeeld aan mensen met suikerziekte) of vertragend werkt op herstel van een ziekte zijn echter niet overal verplicht om te vasten. Ook zijn de gezondheidscomplicaties bij het vasten een probleem. Daarom kan best alleen gevast worden als men in een gezonde toestand verkeert. Naast het vasten kunnen vrijwillig extra gebeden gedurende de nacht worden verricht. Moslims bidden gedurende deze maand meer om de geloofsovertuiging te doen toenemen. Ramadan is volgens de islam een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning, waarin mensen extra verdraagzaam, toeschietelijk en vrijgevig zijn en waarin de eenheid en samenhorigheid van de mensheid centraal staan.

  Volgens de islam leert vasten de mens aan zichzelf te bedwingen en kan het eigenschappen aanleren als discipline, uithoudingsvermogen en vooral zelfbeheersing, en leert het de mens aan de baas te zijn over begeerten en lusten. Verder zou vasten het inlevingsvermogen in de armen versterken en het respect in de medemens en God vergroten. Elke dag dat men vast, wordt als een overwinning gezien.

  Na de maand ramadan volgt het suikerfeest (`id-oel-fitr), waarop gefeest wordt met familie en vrienden.

  De Iman geeft het sein om de Ramadan te beginnen door de stand & vorm van de maan

  (sikkelmaan)

  Foto genomen in onze tuin...

  Het vasten wordt sawm (saum) of siyam genoemd. Dit houdt in dat veel moslims op deze tijden niet eten, drinken, roken en dat ze zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Daarnaast zijn ook liegen, schelden, kwaadspreken en vloeken tijdens de ramadan extra kwalijk. Een mogelijke uitleg van het vasten kan als volgt worden gegeven:

  • Oog: men kijkt niet naar wat ongeoorloofd is;
  • Oor: men luistert niet naar verkeerde praatjes of luistert af;
  • Mond: men roddelt niet en bezigt geen verkeerd taalgebruik;
  • Hand: men pleegt geen verkeerde dingen;
  • Voet: men bezoekt geen verboden plaatsen.

  Voor zieken, zwangere vrouwen, vrouwen tijdens de menstruatie, soldaten in oorlogstijd, jonge kinderen, reizigers en alle anderen voor wie het vasten een bedreiging vormt voor de gezondheid of vertragend werkt op herstel van een ziekte, wordt een uitzondering gemaakt. Zij hoeven niet te vasten, hoewel het inhalen ervan voor wie dat mogelijk is wel wordt aangemoedigd.

  Zowel 's ochtends vroeg als 's avonds laat na zonsondergang wordt er door sommigen zeer uitgebreid gegeten. Er zijn mensen die hier kritiek op hebben, omdat zij vinden dat de ramadan een periode van vasten, onthouding en bezinning dient te zijn. De ochtendmaaltijd wordt shor genoemd, de maaltijd na het vasten iftar.

  Veel moslims begroeten elkaar voor en tijdens de ramadan met ramadan moebarak, ramadan karim of ramadan mabroek, wat gezegende ramadan betekent. De ramadan keert ieder jaar terug, en het vasten wordt door volwassenen aangehouden. Dit vasten maakt de periode soms vrij ingrijpend voor het leven van alledag.

  Tijdens ramadan wordt doorgaans geprobeerd de gehele Koran te lezen. Daartoe is de Koran in 30 delen voor 30 dagen verdeeld, Djuz' genaamd.

  • Het vasten ziet men als een vorm van zuivering van de ziel en gehoorzaamheid aan God.
  • Het vasten is een van de vijf zuilen van de islam en is dus verplicht.
  • Het is mogelijk door het vasten zelfdiscipline te ontwikkelen.
  • Het vasten laat voelen hoe het is om honger te hebben.
  • Het vasten is een manier om aan zwakheden in het karakter te werken

  Iftarmaaltijd in Bangladesh

  Nota:

  Wij zijn Katholiek opgevoed

  maar iedereen lacht in dezelfde taal hé...

  Whe are a Catholic family ,

  but everybody laughs in the same language hé folks...

  PEACE TO THE WHOLE WORLD FRIENDS..


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Uptown funk
  Mark Ronson ft Bruno Mars  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Skinny
 • Linecia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petros

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Batulang
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Kang Tebe
 • Incan Kecil
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Nurul
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Valter
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Anke
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • Ronny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Weekendgroetjes.
 • Piepelou mateke ...
 • Lieve stikhete groetjes!!
 • weekend groetjes
 • Groetjes

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!