NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Wortelpeterseliepureé met mixt-groenten & varkenslever
 • Alcoholvrije witte wijn
 • Belgische onderzoekers ontdekken mogelijke behandeling tegen tumoruitzaaiing
 • Hotdog, baguette, duvel & een Lachouffe in 't zandlopertje te Brugge
 • Film ...Premiére ...Vanaf 26 october in de bioscoop...De Premier...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (129)
 • Dieren (361)
 • Dranken (123)
 • Film (553)
 • Fotografie (627)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (424)
 • Koken (1230)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (112)
 • Mode (278)
 • Moppen (106)
 • Muziek (710)
 • Nieuws (1520)
 • Ons tuintje (634)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (692)
 • Wetenschap (337)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  lenie1953
  blog.seniorennet.be/lenie19

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Bloem klimop grootzwart wit_zpsvfexjp1w.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 'Zwarte Piet' zat 4 uur vast in schoorsteen nadat hij zijn huissleutels vergat

  .

  ...

  .

  Facebook...© Tucson Fire Department.

  Een man uit Tucson in de Amerikaanse staat Arizona, moest zondag gered worden uit zijn schoorsteen nadat hij had geprobeerd om op die manier zijn eigen huis binnen te geraken. Hij was zijn sleutels binnen vergeten en probeerde daarom de 'Sinterklaas-tactiek'.

  De 26-jarige was erin geslaagd om met zijn voeten tot op de grond te geraken, maar de schoorsteen werd naar beneden toe nauwer en hij kwam vast te zitten met zijn bovenlijf. Vier uur lang schreeuwde hij om hulp tot een buurman uiteindelijk de bandweer contacteerde. Die slaagde erin om hem via het dak weer uit de schouw te trekken.

  De lokale brandweer postte de foto's en het relaas van de man nadien op Facebook: "De man, die vier uur lang vastzat in zijn schouw, beweerde dat hij zijn sleutels in het huis vergeten was en weer naar binnen probeerde te geraken. Uiteindelijk hoorde een buurman hem roepen en belde hij de brandweer van Tucson. Er werd een reddingsteam uitgestuurd voor een operatie in een kleine ruimte, maar de teams van basis Een en Drie waren eerst ter plaatse en konden de reddingsoperatie uitvoeren. Hij scheen niet gewond te zijn, maar werd ter plaatse medisch onderzocht door eerstehulpverleners."

  © Tucson Fire Department.
  © Tucson Fire Department.
  © Tucson Fire Department.

  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilige strook voor fietsers (maar intussen beter niet op je smartphone turen)

  .

  ...

  .

  Een fietser voelt zich met de smartphone in de hand veilig op de strook in de Hoogstraat. - Proot

  Een fietser voelt zich met de smartphone in de hand veilig op de strook in de Hoogstraat. - Proot

  BRUGGE - Het stadsbestuur van Brugge heeft een fietsstrook geschilderd in de gevaarlijke bocht van de Hoogstraat met de Boomgaardstraat. Het gaat om een strook van 25 meter lang en een meter breed.

  "Daardoor wordt het straatbeeld behouden, creëert dit meer plaats en dus meer veiligheid en comfort voor de fietsers in tegenrichting", zeggen schepenen Philip Pierins en Annick Lambrecht (beide sp.a). Het wegbeeld voor het autoverkeer wordt wel smaller, al moet dat zorgen voor een lagere snelheid. "We willen dit concept snel uitbreiden naar langere en ook rechtdoor trajecten, bijvoorbeeld over de hele lengte van de Hoogstraat en enkele andere centrale fietsassen in de binnenstad. Bij de grondige heraanleg van enkele straten die ook als fietsassen gelden, kunnen we de verf op de keien verwisselen door witte marmeren keien, zoals die nu ook al voor de afscheiding van parkeerstroken en laad- en loszones in de binnenstad worden gebruikt." (BHT)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie in de zaak? Dat is binnenkort extra betalen

  .

  ...

  .

  ...Belga...© Thinkstock.

  Onder meer hotels of fitnesszaken die televisies hebben geplaatst voor hun klanten, mogen zich opmaken voor een extra factuur. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof maakt de weg vrij voor de inning van een zogenaamde billijke vergoeding om tv-uitzendingen in de publieke ruimte te tonen.

  De vennootschap PlayRight, die rechten int voor acteurs en muzikanten, reageert zeer tevreden op een uitspraak van het Grondwettelijk Hof van donderdag in een lang aanslepende discussie. In 2014 voerde de wetgever de billijke vergoeding voor tv-uitzendingen in, maar de wet werd door juridische twisten nog niet uitgevoerd. De productiehuizen waren immers naar de rechter gestapt om de nieuwe regels te laten vernietigen.

  Ten eerste hadden ze een probleem met de ingevoerde billijke vergoeding voor tv-uitzendingen. De producenten vreesden onder meer dat ze hun vrijheid om programma's in exclusiviteit te verkopen, zouden verliezen. De ministerraad maakte via een tussenkomst in de procedure voor het Grondwettelijk Hof duidelijk dat dit niet het geval zou zijn en het Hof verwierp de vraag tot nietigverklaring.

  Nog veel vragen
  Daardoor kan de billijke vergoeding nu eindelijk werkelijkheid worden, zegt Ioan Kaes van PlayRight. Wie zal moeten betalen en hoeveel, is nog niet duidelijk. "Daarvoor gaan we nu iedereen rond de tafel verzamelen", zegt Kaes. De eerste jaren moeten de uitbaters van een zaak waar een televisie staat, zich volgens hem nog niet aan een factuur verwachten. "We moeten realistisch zijn. Als we de in 2019 kunnen beginnen innen, zouden we al heel blij zijn."

  Los van Sabam
  Voor muziek wordt al langer een billijke vergoeding geïnd, onder meer via een vast forfait bij de radiozenders en bij handelaars waar de radio aanstaat. De inning levert in België jaarlijks 18 à 20 miljoen euro op, die verdeeld wordt onder muzikanten en producenten. De billijke vergoeding staat overigens los van de vergoeding die Sabam int en naar auteurs, componisten en uitgevers gaat.

  Ook de vraag van de producenten om de regels rond de verdeling van de kabelrechten nietig te verklaren, werd verworpen. Concreet is het gevolg daarvan dat PlayRight namens acteurs en muzikanten bij de kabeldistributeurs rechten zal kunnen innen die voordien naar de producenten gingen. "De producenten stortten in de praktijk wel een forfaitair bedrag door, maar acteurs in goed draaiende reeksen leden verlies in dat systeem", zegt Kaes. Nu zal PlayRight hen een groter bedrag kunnen uitbetalen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buren bij kunstenaars 2016

  .

  ...

  .

  http://www.burenbijkunstenaars.be/

  Buren bij kunstenaars 2016

  Het belooft opnieuw een topeditie te worden!

  Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober nemen maar liefst 2.711 kunstenaars deel aan de 13de editie van dit cultuurevent. Kunstenaars uit diverse disciplines openen dan hun atelierdeuren en laten de bezoeker proeven van al dat moois.
  De toegang is overal gratis.

  Het project wordt ook georganiseerd in Noord-Frankrijk. Net als vorig jaar is de manifestatie gespreid over drie weekends. Op 30 september, 1 en 2 oktober gaan de atelierdeuren open in Le Nord; op 7, 8 en 9 oktober in Pas-de-Calais.

  Begin september verspreiden we de promotiepakketten aan alle deelnemende kunstenaars. De brochure is dan ook te vinden in de bibliotheek, het cultuurcentrum, de toeristische dienst ... in je buurt.

  Ben je kunstenaar en wil je in 2017 deelnemen, maar heb je nog geen login en paswoord, dan kan je je hier alvast registreren. 

  #burenbijkunstenaars weekend houdt open atelierdagen. Preview van het atelier van @ontwerpatelier_e...

  #Ieper #igIeper - #regram from @haroldnaeye : Gedaan voor vandaag morgen nog een kans van 10u tot 18...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eleonore Reuse vierde 103de verjaardag

  .

  ...

  .

  LOADING

  (BHT)
  Foto Benny Proot...In residentie Ten Eeckhoutte in Brugge is de 103de verjaardag gevierd van Eleonore Reuse. Dat is de tweede oudste zus van de drie zussen Reuse, die onlangs nog samen 300 jaar oud waren. Eleonore zag het levenslicht op 27 september 1913, als tweede dochter van Emile Reuse en Léontine Bonvalet.

  Oudste zus Marie-Rose vierde eerder dit jaar haar 104de verjaardag. Eleonore woonde lang in Bergen en kreeg zes kinderen. Tegenwoordig speelt ze nog graag met de kaarten en ze heeft een prima geheugen, een kenmerk van alle zussen Reuse.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalwachter betrapt dief op heterdaad in Brugse rechtszaal: voor eigen proces nog even portefeuille pikken

  .

  ...

  .

  MMB....Belga...Zaalwachter Roland Walleyn (68). © Mathias Mariën.

  Een zaalwachter in de rechtbank van Brugge heeft maandagochtend een dief op heterdaad betrapt bij het stelen van een portefeuille in de rechtzaal. Opmerkelijk: de dader moest deze ochtend in een andere rechtzaal zélf voorkomen voor een verkeersovertreding.

  Zaalwachter Roland Walleyn (68) stond zoals steeds trouw op post in de correctionele rechtbank toen de diefstal onder zijn ogen gebeurde.

  "Ik zag hem eerst al rechtstaand achteraan de rechtzaal postvatten. Dat op zich vond ik al vreemd", getuigt Roland. Enkele minuten later ging de 'verdachte' man zitten op de laatste rij. Voor hem hingen enkele jassen over de stoelen. De man aarzelde niet en griste een portefeuille uit een jas, waarna hij naar buiten liep.

  Zaalwachter Roland zag alles gebeuren en twijfelde niet. Hij liet de dief stoppen en riep de politie erbij. "Het was overduidelijk dat hij naar buiten ging met de portefeuille. Daarom heb ik meteen de agenten erbij gehaald."

  "Hij zal vroeger moeten opstaan om me te verschalken. Hij beweerde dat hij de jas gewoon wilde geven aan die jongen, maar had wel de portefeuille er al uitgehaald", vertelt de Brugse zaalwachter.

  Verkeersovertreding  
  Opmerkelijk: de 44-jarige dief uit Roeselare moest deze ochtend zelf verschijnen in een andere rechtzaal voor een verkeersovertreding. In afwachting van zijn proces en van een vriend, die ook voor de politierechter moest verschijnen, ging hij de portefeuille stelen in een andere zaal.

  Nadat hij werd betrapt werd hij onder politiebegeleiding naar zijn eigen proces gebracht. In de politierechtbank kreeg hij een geldboete van 150 euro. Voor de diefstal deze ochtend wacht hem een nieuwe veroordeling. Hij wordt ondervraagd door de politie. Wellicht zal de man gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezwaarbot vecht voor jou verkeersboetes aan

  .

  ...

  .

  Tomas Riemens... Ter illustratie © anp.

  Een robot die in jouw plaats protesteert wanneer je onterecht een verkeersboete krijgt. Het lijkt futuristisch, maar dankzij twee Nederlandse start-ups is het binnenkort werkelijkheid.

  Zo werkt de Bezwaarbot:

  1. Je stuurt een foto in van jouw verkeersboete
  2. De bot beoordeelt of het zin heeft om bezwaar te maken
  3. De bot checkt een database met jurisprudentie
  4. De bot stelt een formulier op en stuurt dat naar de juiste instantie
  5. Je wordt via de app op de hoogte gehouden.
  © Facebook.

  Veel mensen die een onterechte verkeersboete ontvangen, maken geen bezwaar omdat ze dat te veel moeite vinden. Dat zegt Doortje van Bokkem. Zij werkt samen met twee andere studenten bij Appjection, een van de start-ups uit leiden die de bot ontwikkelden.

  "Op zo'n moment hebben automobilisten behoefte aan juridische hulp", vertelt Van Bokkem. "Nu vroegen mensen ons vaak om hulp, omdat wij rechten hebben gestudeerd. 'Dat moet beter kunnen", dachten wij."

  Daarom maakte Appjection in samenwerking met Botboys de Bezwaarbot. Die bot helpt automobilisten via Facebook Messenger te protesteren. "Het is de bedoeling dat mensen daardoor vaker in actie komen als ze onterecht een boete krijgen", aldus Van Bokkem.

  Succes
  De Londense DoNotPay-bot heeft al bewezen dat een robot daarbij kan helpen. Sinds die app actief is in Groot-Brittannië hebben al zo'n 160.000 Britse automobilisten succesvol een parkeerboete aangevochten.

  Van Bokkem hoopt dat dat ook in Nederland gaat gebeuren. Bovendien wordt de bot steeds slimmer als hij door meer mensen gebruikt wordt. Dankzij de techniek 'deeplearning' leert de bot woorden en zinnen te herkennen. Zo wordt de app iedere dag beter in het aanvechten van boetes.

  Guido van Stiphout van BotBoys laat weten dat de Bezwaarbot nu al beschikbaar is voor mensen met Facebook Messenger. Over twee weken is de app ook toegankelijk via de website van Appjection. Over een Belgische versie is niets bekend.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIRK DE FAUW (CD&V) SPREEKT VRIJUIT STRIJD OM DE SJERP BARST (NU AL) LOS

  .

  ...

  .

  "Bruggelingen willen weer een burgervader"

  Dirk De fauw (vooraan) met running mate Franky Demon. - Proot

  Dirk De fauw (vooraan) met running mate Franky Demon. - Proot

  De anders zo minzame CD&V-kopman Dirk De fauw schiet met scherp naar burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), waarmee hij nota bene nog twee jaar moet besturen. "Ik denk dat de Bruggelingen weer een burgervader aan het hoofd willen." Of nog: "Mensen hebben bedenkingen bij Renaat Landuyt."

  "Ik word weer lijsttrekker in oktober 2018. Voor mij voelt het niet als een persoonlijke herkansing voor mijn nederlaag in 2012. Ik zie dit wel als een herkansing voor de partij. In 2012 zijn er een aantal fouten gemaakt in de campagne en wat betreft de kandidaten die op de lijst stonden. Ik beschouw het ook als een herkansing voor alle Bruggelingen. In 2012 hadden we 163 stemmen te weinig om met CD&V de grootste partij te zijn en dus de burgemeester te leveren. Ik voel bij heel wat Bruggelingen dat zij niet meer hetzelfde willen meemaken. Wij zullen het dus anders aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat die 163 mensen anders zullen stemmen."

  Geen bonus voor Landuyt

  "Normaal is het zo dat een burgemeester, als hij het goed heeft gedaan, een bonus heeft. Bij welke partij hij ook hoort. Momenteel heerst er echter een andere sfeer in Brugge. Je merkt dat als je op straat komt, bij de mensen, de ondernemers en de handelaars. Ze hebben bedenkingen bij de stijl, de persoon en de manier van werken van Renaat Landuyt. Daarom denk ik dat hij de burgemeestersbonus niet zal binnenhalen."

  "Patrick Moenaert was een echte burgervader. Renaat Landuyt is een burgemeester. Ik denk dat Bruggelingen opnieuw een burgervader willen. Iemand die graag onder de mensen komt, die luistert naar hun verhalen en wensen. Het is me de afgelopen 3,5 jaar gelukt om veel onder de mensen te komen. Dat is het grote verschil met 2012, toen ik als gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen de lijsttrekker was. Toen kenden de Bruggelingen mij misschien niet goed genoeg, omdat ik vaak in Brussel of elders in de provincie was. Ik start nu vanuit een andere positie."

  "We brengen de komende maanden drie punten naar voren. We willen een toekomsttoets invoeren waarin we bekijken of een genomen beslissing wel in het voordeel is van de Bruggeling. Een voorbeeld is de bussensaga, waarbij de bussen geweerd worden uit onze binnenstad. Ook de schoolbussen vallen daar onder. Bezorgt dit de Bruggeling echt overlast? Of is het net goed dat scholen in de binnenstad blijven? Ik denk dat hier een andere koers gevaren kan worden."

  Efficiëntie

  "We willen dat de Bruggeling ook meer gehoord wordt. We gaan de straat op en verzamelen alle info in ons verkiezingsprogramma. Alle betrokkenen bij sport, cultuur, toerisme en andere sectoren willen we horen. Ik denk ook dat we efficiënter kunnen werken. Denk aan het dossier van de brug in Steenbrugge of het voetbalstadion. Op vergaderingen van die dossiers zijn we met vijf schepenen en een burgemeester aanwezig. Zou het niet beter zijn om zo'n project aan één iemand toe te vertrouwen?"

  Geen VB aan tafel

  "Als wij straks de grootste partij worden, dan gaan we met elke partij aan tafel zitten, behalve met Vlaams Belang. Uiteraard zal Renaat Landuyt welkom zijn. Maar hopelijk zijn de rollen dan omgedraaid. Ik ben benieuwd wie de kandidaat voor N-VA wordt. Ik heb persoonlijk niet zo'n affiniteit met Pol Van Den Driessche, maar dat betekent niet dat ik er niet zou mee praten. Ik vind nog altijd dat hij de Volksunie destijds heeft verlaten toen die partij op apegapen lag. Toen koos hij voor CD&V. Toen N-VA aan een opmars bezig was, sprong hij op die kar. Ik heb daar moeite mee."

  "Ik houd mij niet bezig met verwijten"

  Renaat Landuyt. - Foto PN
  Renaat Landuyt. - Foto PN

  Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) wordt door de lijsttrekker van zijn coalitiepartner toch flink op de korrel genomen.

  "Ik zal in ieder geval geen campagne voeren door tegenstrevers van meerderheid of oppositie verwijten te sturen", reageert hij. "Daar wil ik niet aan meedoen. Ik zal mij als burgemeester of burgervader of hoe je het ook noemt verder inspannen opdat er nog voldoende politici zouden overeenkomen om samen een goed beleid te voeren. Ik hoop overigens ook de komende twee jaar verder met Dirk te kunnen samenwerken. Ik lees vandaag (gisteren, red.) nog in een CD&V-pamflet dat ze over het gevoerde beleid tevreden zijn. De dag van de verkiezingen zullen de Bruggelingen wel zelf de balans opmaken." (BHT)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Aerts (57) wordt nieuwe bisschop van Brugge

  .

  ...

  .

  © Foto Marc Baert.

  video Kanunnik Lode Aerts is deze voormiddag voorgesteld als de nieuwe bisschop van Brugge. Daarmee komt er een Oost-Vlaming aan het hoofd van de katholieke Kerk in de provincie West-Vlaanderen.

  De 57-jarige Aerts werd geboren in Geraardsbergen en was nog maar sinds augustus aangesteld als deken van de stad Gent. De paus zal vanmiddag de benoeming officieel bekendmaken. De nieuwe bisschop van Brugge werd vandaag in de Guimardstraat, op het hoofdkwartier van de Bisschoppenconferentie, voorgesteld door aartsbisschop Jozef De Kesel.

  Theoloog

                                             Aartsbisschop Jozef De Kesel © belga.
   
  Het is een man met een groot hart. Hij kan animeren. Hij is een gelovige
  Jozef De Kesel

  De Kesel onderstreepte bij de voorstelling van Aerts dat de nieuwe bisschop van Brugge een zeer goede voorbereiding heeft gekregen om zijn taak als bisschop op te nemen. "Hij heeft een erg degelijke theologische scholing gehad en heeft ook een brede pastorale ervaring, vooral bij jonge mensen", aldus De Kesel. "Bovendien heeft hij als medewerker van Mgr. Luysterman ook geleerd wat het inhoudt om een bisdom te besturen."

  "Maar bovenal is Lode Aerts een goed mens, zonder eigendunk", zei de aartsbisschop nog. "Het is een man met een groot hart. Hij kan animeren. Hij is een gelovige. Hij is een man van gebed en dat ook is allemaal belangrijk."

  4 december

  De Kesel was zelf bisschop van Brugge tot hij in december vorig jaar werd aangesteld als aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Sindsdien werd het West-Vlaamse bisdom voorlopig bestuurd door kanunnik Koen Vanhoutte, die was aangeduid als diocesane administrator in afwachting van de nieuwe benoeming.

  Lode Aerts wordt op 4 december tot bisschop van Brugge gewijd


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Parlement keurt klimaatakkoord goed in "historische stemming"

  .

  ...

  .

  ...Belga...Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. © reuters.

  Het klimaatakkoord van Parijs, waarmee de opwarming van de aarde beperkt moet worden tot 1,5 à 2 granden Celsius, kan officieel in werking treden. Tijdens een door velen als "historisch" bestempelde stemming heeft het Europees Parlement het akkoord geratificeerd.

  Met de ratificatie zijn de juridische drempels voor de inwerkingtreding definitief overschreden. Het klimaatakkoord kon pas juridisch bindend worden als minstens 55 ondertekenaars die samen goed zijn voor minimum 55 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen het akkoord ratificeren. Na de stemming in het Europees Parlement, met 610 stemmen tegen 38 en 31 onthoudingen, staat de teller op 63 ondertekenaars, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 64 procent van de uitstoot.

  Het klimaatakkoord werd eind vorig jaar onderhandeld tijdens de VN-klimaattop in Parijs. De formele inwerkingtreding volgt over dertig dagen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de e-shower: de douche van de toekomst

  .

  ...

  .

  Koen Van De Sype...techcrunch.com ...

  © Hamwells .

  De Nederlandse start-up Hamwells heeft een 'douche van de toekomst' gelanceerd. Je kan de e-shower bedienen met een app op je smartphone, er muziek in streamen en nagaan hoeveel hij je bespaart. Want hij verbruikt 90 procent minder water dan een klassieke douche en zou een oplossing kunnen bieden in gebieden die door de opwarming van de aarde met droogte te kampen hebben.

  Elke druppel water wordt in de nieuwe douche maar liefst zeven keer gerecycleerd. Daarvoor wordt een speciale filter gebruikt, die het gebruikte water opzuigt en door een speciaal reinigingssysteem stuwt, dat onder meer gebruik maakt van UV-licht.

                             © Hamwells . 

                                  © Hamwells .

  De eerste 150 toestellen worden deze week verscheept. Volgens marketingdirecteur Wouter Chömpff werd dat mogelijk gemaakt door een groep investeerders die 1,2 miljoen euro samenbracht.

  Portefeuille
  Wie nu in Nederland een toestel bestelt - het kan gewoon worden aangesloten op een klassiek waternet - heeft het over twee weken al in huis. Buiten Nederland zal dat pas de tweede helft van volgend jaar zijn. Je moet er wel nog een stevige portefeuille voor hebben, want hij kost 2.890 euro. Bedrijven die hem in grote hoeveelheden bestellen, krijgen hem vanaf 100 units voor 1.500 euro.

  Amerika
  Intussen zoekt het bedrijf ook waar het dochtermaatschappijen kan opzetten, omdat internationale bevoorrading vanuit de Europese basis alléén voor grote aantallen niet werkbaar is. De eerste markt waarnaar wordt gekeken, is Amerika. De e-douche zou bovendien mee een oplossing kunnen bieden in staten zoals Californië, waar dit jaar nieuwe droogterecords werden gevestigd


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort kan je geen Super 95 meer tanken: dit verandert voor jouw auto

  .

  ...

  .

  © photo news.

  Vanaf 1 januari 2017 kan je geen Super 95 meer tanken. De benzine wordt aan de pomp vervangen door E10, een milieuvriendelijkere brandstof. Maar wat betekent dat voor jouw auto? De FOD Economie verstrekt met een nieuwe campagne alle informatie die je nodig hebt. Een overzicht.

  Waarom verdwijnt Super 95?

  Met de nieuwe E10 brandstof wil België de CO2-uitstoot van benzinewagens terugdringen. Op die manier kan België de doelstellingen voor hernieuwbare energie in de vervoerssector halen tegen 2020. E10 bevat maximaal 10 procent bio-ethanol, dat is een verdubbeling van het percentage in Super 95.

  Wat verandert er aan de pomp?

  Op de pompen waar je E10 kan tanken, zal een groene sticker hangen met daarop 'Benzine 95 E10'. Ook het nummer van de geldende norm wordt gemeld: 'NBN EN 228'.

  Het nieuwe logo © FOD Economie.

  Rijdt mijn auto op 95 E10?

  Voor wie met een dieselwagen rijdt, verandert er helemaal niets. Maar niet elke benzinewagen is geschikt voor E10. Volgens de FOD Economie rijden 9 op de 10 wagens echter wel zonder problemen op de nieuwe brandstof. Enkel sommige oude auto's, die voor 2000 werden gemaakt, zouden niet geschikt zijn voor E10.

  Neem je liever het zekere voor het onzekere, dan kan je met een applicatie van automobielfederatie Febiac nagaan of jouw auto geschikt is voor E10.

  Wat als mijn auto niet geschikt is?

  Als je wagen niet compatibel is met de nieuwe brandstof, zal je moeten overschakelen op benzine 98. Mocht u per ongeluk toch E10 tanken, geen paniek. Enkel op lange termijn zal de brandstof schade aanrichten aan je wagen. Een eenmalig of sporadische tankbeurt met E10 kan geen kwaad.

  Wordt benzine duurder?

  Wellicht wordt E10 duurder dan de oude Super 95. Hoeveel duurder de benzine wordt, is nog niet bekend. Volgens schattingen zou het prijsverschil één tot drie cent per liter bedragen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: legendarisch kasteel van graaf Dracula

  .

  ...

  .

        Koen Van De Sype 
  Financial Times, Esquire... © reuters.

  De vraagprijs is 58 miljoen euro, maar volgens ingewijden zou het al voor 12 miljoen van eigenaar kunnen veranderen: het Roemeense kasteel dat vermoedelijk als inspiratie diende voor Bram Stokers legendarische griezelverhaal 'Dracula' staat te koop.

                                    © photo news.

  Aan de rand van een verschrikkelijke afgrond,  waar zilveren rivieren door scheuren in het landschap kolken en zich langs alle kanten woeste bossen uitstrekken. Zo omschrijft Bram Stoker de plek in Transsylvanië waar het kasteel van de bekendste vampier ter wereld staat. Bran Castle is het enige dat aan die omschrijving voldoet. Stoker bezocht Roemenië nooit, maar zou foto's van Bran Castle gebruikt hebben bij het schrijven van zijn bekende boek.

  De Spietser
  De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de twaalfde eeuw. Een van de bekendste historische figuren die er ooit gevangen zaten, was de bloeddorstige vorst Vlad Tepes van Walachije, bijgenaamd De Spietser. Volgens de legende zou hij de figuur zijn waarop Stoker zijn verhaal entte. Maar in tegenstelling tot Dracula is hij een historisch figuur. Hij bracht er in 1462 twee maanden door in de cel, toen hij verslagen was door de Hongaren.

  Geheimzinnig
  En nu staat het kasteel dus te koop. De overheid liet al weten niet geïnteresseerd te zijn en hoewel er zeer geheimzinnig gedaan wordt rond de prijs, zou het voor een zesde van de vraagprijs al van de hand kunnen gaan. Voor liefhebbers van folklore. En wie dat niet zo veel zegt: het kasteel heeft een geweldig uitzicht.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koers Deutsche bank verder ingestort nadat regering weigert aan boete mee te betalen

  .

  ...

  .

  Peter de Waard  ... De Volkskrant ...Het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt. ©EPA

  De koers van Deutsche Bank is vandaag verder ingestort. Reden is dat de Duitse regering weigert een toezegging te doen om de bank te redden. De regering van bondskanselier Merkel wil niet opdraaien voor de boete van bijna 13 miljard euro die de Amerikaanse autoriteiten aan de bank hebben opgelegd en die de geplaagde bank aan de rand van de afgrond heeft gebracht.  De Duitse regering wil niet dat belastingbetalers moeten meebetalen aan fraude en nalatigheid van topbankiers die daarvoor eerder bonussen hebben gekregen. Dat zou met het oog op de verkiezingen zeer slecht vallen.

  De koers van het aandeel daalde vandaag met bijna 7 procent naar 10,64 euro. Dat is een daling van 20 procent sinds begin deze maand en een halvering sinds begin dit jaar. Ruim een jaar geleden was een aandeel Deutsche Bank nog 32 euro waard

  ...

  Deutsche Bank heeft weliswaar geld gereserveerd voor boetes maar bij lange na niet de 13 miljard euro die het nu alleen al dreigt te moeten betalen voor het verstrekken van foute hypotheken. Daarnaast dreigt de bank nog andere miljardenboetes te krijgen vanwege valutamanipulatie. Volgens het blad Focus zou de huidige topman van Deutsche Bank John Cryan te kennen zijn gegeven dat de Duitse regering niet van plan is voor deze boetes op te draaien en ook niet bij de Amerikaanse regering zal aandringen voor clementie. Als de regering niet helpt zullen de aandeelhouders van de bank ervoor moeten opdraaien. Dat zou tot een enorme verwatering van het aandelenkapitaal kunnen leiden.

  'De gevaarlijkste bank ter wereld'

  Deutsche Bank probeerde vandaag mogelijke paniek te bezweren. De bank verklaarde dat er geen verzoek om staatssteun is gedaan en dat er ook geen aandelenemissie in de maak is. Maar dat neemt de onrust niet weg. Het IMF noemde Deutsche Bank onlangs "de gevaarlijkste bank ter wereld". Als die omvalt, zou dat kunnen leiden tot een nieuwe bankencrisis à la die van Lehman Brothers in 2008

  ...

  Deutsche Bank faalde eerder voor een Amerikaanse stresstest maar slaagde voor de Europese. Inmiddels hebben hedgefondsen zich op de bank gestort en een shortpositie van 3 procent in de bank opgebouwd. Zij verkopen aandelen in de verwachting dat die over enige tijd nog verder zullen zijn gezakt. Een woordvoerder van de Duitse regering zei eveneens dat er geen verzoek voor steun is ingediend. "Er is geen enkele reden voor dergelijke speculatie en de regering zal ook niet aan dergelijke speculatie meedoen."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man die vroeger vrouw was zet kind op de wereld van vrouw die vroeger man was

  .

  ...

  .

  Sven van Malderen...Daily mail...© Facebook/Fernando Machado.

  Fernando Machado en Diane Rodriguez hebben vier maanden geleden een kindje gekregen. Niets speciaals, ware het niet dat hij vroeger een vrouw was en zij vroeger een man. Ze zijn het eerste transgender koppel dat zwanger geworden is in Zuid-Amerika, na verloop van tijd willen ze er graag nog een broertje of zusje bij. Meer dan reden genoeg voor de BBC om een gesprek met hen te gaan voeren.

  Fernando vertelt met trots hoe hij zijn moeder inlichtte. "Ik belde haar en vroeg of ze goed neerzat. Ik stuurde haar de foto van de zwangerschapstest en zij toonde die dan aan een vriend van haar die dokter is. Het resultaat bleek positief te zijn. Ik begon te huilen van geluk en angst tegelijk. Het was het mooiste moment van mijn leven. Ik had nog nooit eerder zo'n emoties gevoeld, eindelijk ben ik volstrekt gelukkig."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursbericht

  .

  ...

  .

  Wat als de rente in de VS

  wordt verhoogd?

  Als de FED, de Federal Reserve

  (Amerikaanse centrale bank)

  de rente gaat verhogen zou ik

  bij de derde verhoging toch gaan uitkijken

  met uw portefeuille

  ...

  Men krijgt meer intrest op een spaarboek,

  leningen worden duurder

  ...

  Bij Obligaties daarentegen

  gaat ook de coupon(rente) stijgen

  &

  kopen mensen de nieuwe obligaties,

  mensen met oude obligaties blijven

  op de blaren zitten met hun oude coupons

  ...

  Koersen van obligaties die

   in procenten wordt uitgedrukt

  zullen hierdoor serieus dalen,

  euh...geen obligaties meer dus

  mijn gedacht

  ...

  Dollar stijgt bij een renteverhoging,

  goud daarentegen daalt

  ...

  Over de RSI, MACD, middellange termijn,

  Koers winst verhouding van aandelen

    die te hoog staan zoals Amazon.com

  &

  dividend aandelen die overgewaardeerd

  zijn ga ik zwijgen,

  vraag het maar aan jullie bankier folks

  ...

  De Banken betalen nu 0,40 procent

  intrest om hun overschotten

  aan geld te parkeren bij de Nationale bank,

  men zou voor minder klanten aantrekken

  ...

  Fed-voorzitster Janet Yellen gaf de markt gisteren exact wat die verwacht had:
  een ongewijzigde rente en een

  duidelijke hint op een renteverhoging tegen
  december

  ...

  Daardoor konden beleggers vooral focussen op het jongste Japanse
  experiment in monetair beleid:

  het plafonneren van de negatieve rente

  ...

  Die moet
  investeerders bijna manu militari uit nauwelijks

  of helemaal niet renderende
  activa duwen naar meer risicovolle beleggingen

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.61 extra laadpalen tegen 2020

  .

  ...

  .

  In Brugge moeten er tegen 2020 61 laadpalen bijkomen voor elektrische wagens. Dat heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open Vld) vernomen.

  Momenteel telt de stad amper vijftien laadpunten. De Vlaamse regering streeft naar honderdduizend milieuvriendelijke wagens op onze wegen tegen 2020, waarvan zestigduizend elektrische. Om dat te verwezenlijken wil Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein (Open Vld) de drempels om elektrisch te rijden zoveel mogelijk wegwerken. Waar de laadpalen in Brugge juist zullen komen, ligt nog niet vast. "De specifieke locatie toekennen van de laadpalen is een lokale bevoegdheid, maar er zal wel aan enkele voorwaarden vanuit de Vlaamse overheid moeten voldaan worden. De gemeenten zullen de keuze krijgen of ze de laadpalen via de distributiebeheerder plaatsen of niet." (BHT)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Frères' verlaten centrum na 178 jaar te Brugge

  .

  ...

  .

  Twee van de negen broeders die binnenkort het klooster in de Mariastraat verlaten: broeder Gabriël Vanderjeugt (broeder Ivo) en broeder Roger Demon. - Benny Proot

  Twee van de negen broeders die binnenkort het klooster in de Mariastraat verlaten: broeder Gabriël Vanderjeugt (broeder Ivo) en broeder Roger Demon. - Benny Proot

  De laatste negen overgebleven Broeders Xaverianen verlaten in november hun klooster in de Mariastraat. Ze trekken na 178 jaar weg uit de Brugse binnenstad en gaan op rust naar woonzorgcentrum Herdershove. In Brugge hebben de 'frères' onder meer een school opgericht en stonden ze aan de wieg van Cercle Brugge. "Een stuk Brugse geschiedenis verdwijnt", zegt Carlos Knockaert, oud-directeur van de Frères.

  De leerlingen van 1904 van het Xaveriusinstituut. - Bart Huysentruyt
  De leerlingen van 1904 van het Xaveriusinstituut. - Bart Huysentruyt

  De geschiedenis van de Xaverianen in Brugge begint met de komst van de Nederlandse schoenmaker Theodoor Rijken, die in 1838 - op vraag van de toenmalige bisschop Boussen - een broederklooster oprichtte in de Ezelstraat. Hij nam drie ambachtslui mee om er te gaan wonen. Zes jaar later startte Rijken het Xaveriusinstituut op. In dat jaar trokken ze een kloostertoog aan en heetten ze voortaan officieel 'Broeders Xaverianen', maar om zich te onderscheiden van de 'Broeders van Liefde' werden ze in de volksmond al snel de 'Frères' genoemd.

  De congregatie, die op haar hoogtepunt meer dan 100 broeders in Brugge telde, hield zich bezig met de christelijke opvoeding van de jongeren. De vele Engelse broeders en lesgevers brachten vanuit Engeland ook de voetbalsport mee. Het Xaveriusinstituut speelde net als het Brugs Atheneum een rol in het ontstaan van voetbal in de stad. Ook na hun schooltijd wilden de betere voetballers blijven spelen en zo ontstond Brugsche FC, dat enkele jaren later het blauw-zwarte FC Brugeois werd. Vanuit de Broeders Xaverianen kwam er een tegenreactie en op 9 april 1899 werd door de Vereeniging der Oudleerlingen Broeders Xaverianen de nieuwe club Cercle Sportif Brugeois opgericht. Het instituut speelde zo dus een belangrijke rol in wat uiteindelijk de twee grote voetbalclubs uit de stad zouden worden.

  Carlos Knockaert, oud-directeur van de Frères. - JVK
  Carlos Knockaert, oud-directeur van de Frères. - JVK

  Zorgbehoevend

  De broeders, allemaal tussen de 75 en 93 jaar, konden niet langer in de gebouwen in de Mariastraat verblijven, zegt broeder-overste Roger Demon (85). "We zijn zorgbehoevend en krijgen nu al assistentie van verpleegsters. Maar dit is niet langer houdbaar. Die realiteit moeten we onder ogen zien. We zochten naar een oplossing en hebben die gevonden bij de serviceflats van Herdershove. Daar krijgen we de beste zorgen."

  Het spreekt vanzelf dat het afscheid van zo'n rijke Brugse geschiedenis pijn zal doen. "Dit veeg je niet zomaar weg", zegt Demon. "We hebben hier heel veel mooie momenten gekend. We hebben ons best gedaan, maar zijn ook maar mensen."

  Carlos Knockaert, oud-directeur van de Frères, stipt het belang van de broeders aan. "Ze hebben heel veel voor deze school én voor Brugge gedaan. Toen er nog geen sprake was van geldelijke steun vanuit het ministerie, betaalden de broeders de renovaties aan het gebouw. Ze stonden ook beetje bij beetje ruimte af om de school te doen groeien. Sinds de jaren tachtig is er een wand geplaatst tussen het klooster en de school, zodat zij ook meer privacy hadden. Zo moesten ze ook het onderwijs een stukje loslaten. Dat moeten ze nu ook doen met de gebouwen. Dat is pijnlijk."

  Wat er met de gebouwen zal gebeuren, is nog niet zeker. Wellicht zal de school de kans krijgen om het klooster te kopen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomen worden omgehakt op 't Zand te Brugge

  .

  ...

  .

  De bomen op 't Zand te Brugge worden

  stelselmatig verwijderd door

  een gespecialiseerde firma

  als voorbereidingen voor de heraanleg

  van 't Zand

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgewaaide boom beschadigt vier wagens te Brugge

  .

  ...

  .

  De brandweer had enige tijd werk om de meterslange boom in stukken te zagen. - Foto De Voogt

  De brandweer had enige tijd werk om de meterslange boom in stukken te zagen. - Foto De Voogt

  In de Katelijnestraat in Brugge is omstreeks 20.30 uur een boom op vier wagens beland. De vier auto's - een Mercedes, BMW, Hyundai en Opel - stonden geparkeerd voor brasserie het Visioen aan de Katelijnebrug. Een oude boom langs de Vesten begaf het onder de felle windstoten, knakte af en kwam op de vier voertuigen terecht. De brandweer van Brugge trok ter plaatse en had enige tijd werk om de boom, die enkele meters lang was, in stukken te zagen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de wagens moesten wel getakeld worden. Tijdens de interventie moest het verkeer in de Katelijnestraat plaatselijk over één rijstrook. (SDVO)

   


  Categorie:Nieuws  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


   photo G banner 200 op 70_zpsuyqs269t.jpg  Blogvrienden
 • Roland
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Danny
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • dag lieve blogvrienden gezellig weekend
 • dag Rudi
 • Hallo Rudi
 • Hallo Rudi
 • dag Rudi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!