NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Welkom op mijn blog
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Rijst met sperziebonen & gemarineerde zalm met mosterd
 • Bodyguards onthullen geheimen Michael Jackson
 • Vijf hippe lentekapsels om makkelijk na te maken
 • Van gekweekte organen tot teleportatie: in 2064 kan het volgens u
 • Adnan Januzaj kiest voor Rode Duivels
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (112)
 • Dieren (293)
 • Dranken (83)
 • Film (394)
 • Fotografie (333)
 • Gezondheid (279)
 • Koken (795)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (81)
 • Mode (168)
 • Moppen (91)
 • Muziek (543)
 • Nieuws (1382)
 • Ons tuintje (324)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (432)
 • Wetenschap (211)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  welkom_bij_lovergirl
  blog.seniorennet.be/welkom_
  Sluffertjes_creations

  >
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de gevangenis niet werkt voor vrouwen

  .

  © thinkstock.

  De helft van de vrouwelijke gevangenen recidiveert binnen het jaar. Een opvallend hoog cijfer dat tot nadenken stemt. De schuldige? Niet de vrouw zelf, maar het gevangenissysteem. Dat zegt Stephanie Covington, Californisch psycholoog, auteur en consultant. Ze pleit voor een andere aanpak in vrouwengevangenissen, waarin de vrouwen niet langer als crimineel behandeld worden, maar als patiënt.

  In een ideale wereld zou volgens Covington slechts een handvol vrouwen opgesloten worden: zij die echt gevaarlijk zijn. De meerderheid is dat echter niet, zegt ze, en dat is waar het schoentje knelt.

  Gevangenissen worden geleid op basis van het idee dat de gevangenen 'slecht' zijn en in het gareel gehouden moeten worden. Maar de meerderheid van de vrouwelijke gedetineerden zijn traumaslachtoffers. "En naar de gevangenis gaan, zadelt ze met een nieuw trauma op", zegt Covington in The Guardian. "Dus met andere woorden: we versterken hun probleem. Dat is waarom gevangenissen er niet in slagen vrouwen te rehabiliteren."

  Seksueel misbruikt
  Vrouwen in hechtenis vertonen vijfmaal meer psychologische stoornissen dan andere vrouwen, nog volgens Stephanie Covington. Een op drie is ooit seksueel misbruikt en meer dan de helft was slachtoffer van huiselijk geweld. De helft heeft al een zelfmoordpoging achter de rug.

  "Het zou dus logisch zijn er van uit te gaan dat je te maken hebt met een vrouw die lijdt aan posttraumatische stress", redeneert ze. "Dat vereist een compleet andere aanpak. Je moet hard werken om het trauma niet aan te wakkeren. Strenge, mannelijke cipiers zouden de vrouw bijvoorbeeld kunnen herinneren aan een situatie waarin ze misbruikt was."

  Veiliger
  Een gevangenis die Covingtons benadering toepast, is Framingham Institution for Women in Massachusetts. "Het aantal crisissituaties is er met 46 procent verminderd", zegt Covington. "Het aantal transfers naar psychiatrische ziekenhuizen daalde met twintig procent en het aantal zelfverwondingen met vijftien procent. Framingham is ook veiliger geworden: aanvallen op het personeel zijn met 62 procent verminderd, aanvallen op medegevangenen met 54 procent en gevechten tussen gevangenen met 46 procent."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je jouw muren magnetisch

  .

  Met magneetverf kan je een creatieve wand maken voor boodschappenlijstjes, fotocollages en belangrijke memo’s. Het is een klus die je makkelijk zelf kan klaren en wanneer je de magneetverf overschildert, krijg je een onzichtbaar magneetbord.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3.300 jaar oude sarcofaag ontdekt in Israël

  .

  © ap @Belga

  Archeologen hebben in het noorden van Israël een 3.300 jaar oude sarcofaag ontdekt met de persoonlijke bezittingen van vermoedelijk een edelman. Dat maakte de Israëlische overheidsdienst voor antiquiteiten vandaag bekend.

  Het skelet van de volwassene werd aangetroffen in een cylindervormige doodskist uit klei. Het deksel van de kist beeldde een persoon uit. De laatste keer dat zo'n kist werd ontdekt in Israël was meer dan vijftig jaar geleden.

  Samen met het lichaam werden bronzen voorwerpen begraven, onder andere een dolk en een schaal, samen met voor voedsel gebruikt aardewerk, tafelservies en objecten voor ritueel gebruik. Ook werden dierenbeenderen gevonden. Waarschijnlijk wilden de nabestaanden de overledenen helpen om zich te voeden en zich te verdedigen in het leven na de dood, overeenkomstig de religieuze overtuigingen van destijds in Kanaän en Egypte.  "We veronderstellen dat de overledene een verantwoordelijke was van Kanaänitische afkomst, in dienst van de Egyptische overheid", zegt de overheidsdienst voor antiquiteiten. Vast staat dat de persoon rijk was, want enkel de elite kon zo'n begrafenis betalen.

  Egyptische Scarabee-zegelring met tekens van farao Seti I. © ap

  De ontdekking gebeurde vorige maand bij werken aan een gaspijplijn.

  Niew bewijs voor Egyptische invloed
  De doodskist wordt gezien als nieuw bewijs dat de Jizreëlvallei onder Egyptische controle stond in de late bronstijd, in de dertiende eeuw voor Christus. De Egyptische invloed reikte toen tot Kanaän.

  Een Egyptisch scarabee-zegel, met tekens van farao Seti I, die toen heerste over het oude Egypte, werd gevonden naast het lichaam. Seti I was de zoon van Ramses I, de eerste farao van de 19e dynastie van het oude Egypte. Seti breidde met militaire veldtochten de invloed van Egypte uit in wat nu het noorden van Israël is.

  De overheidsdienst voor antiquiteiten in Israël overweegt een DNA-test uit te voeren op het skelet om de afkomst van het lichaam te bepalen.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby met vier benen en vier armen succesvol geopereerd

  .

  Willeke Tersteeg...Global Times: News.com.au; Bruno 

  Een baby in China kwam ter wereld met twee extra benen en twee extra armen. Chirurgen hebben het jongetje toen hij tien dagen oud was succesvol geopereerd. De extra ledematen werden verwijderd en de situatie van de baby is stabiel.

  De jongen werd geboren in Huizhou, in de Guangdong provincie, met een hoofdloze parasitaire tweelingbroer of -zus vastgegroeid aan zijn torso. "Ze zouden eigenlijk een tweeling moeten zijn, maar een van hen was onderontwikkeld en raakte misvormd, " vertelt chirurg Yu Jiakang aan Global Times.

  Het kindje werd geopeerd op 11 april toen hij tien dagen oud was. Vastgesteld werd dat de jongen ook een longontsteking had en een hartafwijking. Maar het jongetje herstelt goed van de zware ingreep en zijn toestand is nu stabiel.

  Schuldig
  De vader van de baby, genaamd 'Chen', vertelt dat zijn vrouw vijf onderzoeken voorafgaand aan de geboorte had. Toch laat hij weten dat hij zich schuldig voelt over de misvormingen van zijn zoon en vindt dat hij meer zorg had moeten regelen voor zijn vrouw.

  "Ik was alleen bezig met mijn werk. Ik dacht alleen aan geld verdienen in plaats van aan het wegbrengen van mijn vrouw naar het ziekenhuis."


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimouders afkerig van paaseierenjacht in school

  .

  Eric Belsack...© photo news.

  Niet zonder enige trots kondigde een Presbyteriaanse scholengemeenschap in Michigan haar paaseierenraap aan. Via een folder kregen alle leerlingen van drie lagere scholen een flyer mee naar huis met de activiteit die op 12 april georganiseerd wordt. Moslimouders waren met deze folder evenwel allesbehalve opgetogen.

  'Eggstravaganza!' heet het evenement in de openbare scholen van het district Dearborn. Met een paaseierenraap, een aflossingsrace en eierenworp als blikvangers. Toen de zoon van Majed Moughni met de flyer van de happening naar huis kwam, bleek het enthousiasme bij dit moslimgezin echter ver te zoeken. "Ik voel me hier niet goed bij, papa", sprak de zoon des huizes. "Ik dacht dat school en kerk strikt gescheiden waren", aldus de prompte zoon.

  Integratie
  Met dit argument ging Majed Moughni verhaal halen bij de school. Daar kreeg de man te horen dat er geen enkele religieuze bijgedachte verbonden was aan de activiteit. "Het is enkel de bedoeling om de gemeenschap dichter bij elkaar te brengen", argumenteerde pastor Neeta Nichols. "We willen hiermee geen zieltjes winnen".

  Het dispuut kwam aan de oren van de organisatie 'Americans United for Separation of Church and State'. Volgens woordvoerder Greg Lipper heeft meneer Moughni alle redenen om bezorgd te zijn. "Deze paaseierenraap heeft duidelijk een religieuze connotatie", klinkt het. "De context is in deze belangrijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de jaarlijkse paaseierenjacht rond het Witte Huis".


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Bru gaat scheiden én heeft ook al nieuwe vriendin

  .

  TV Familie...© photonews.

  Amper een week geleden kon je in TV Familie nog lezen dat Suzy (43), de vrouw van Wout Bru, haar koffers had gepakt en zich had geïnstalleerd in een nieuw (vrijgzellen)appartement. Een klap voor Wout Bru? Blijft hij nu achter met een gebroken hart en liefdesverdriet? Niet bepaald. Wél met een nieuwe vriendin!

  Nee, de flamboyante chef lijkt niet te malen om het vertrek van zijn vrouw Suzy. Meer nog, sinds zij hem verliet, is hij meteen aan een nieuw liefdeshoofdstuk begonnen. "Of Wout zich zorgen maakt om de scheiding of om het feit dat Suzy vertrokken is? Helemaal niet. Wout is net héél blij dat al de problemen en woordenwisselingen met zijn vrouw eindelijk achter de rug zijn", vertelt de bron, die dagelijks met Wout in contact staat. "Nu kan hij eindelijk zijn zin doen en wie hij maar wil mee naar huis nemen zonder nog verstoppertje te moeten spelen."

  Meer nog: hij heeft zijn pijlen al op iemand anders gericht." Een nieuwe vriendin? Nu al? "Tja, Wout is nu eenmaal Wout", aldus de insider. "Wie dit keer de 'gelukkige' is? Zenya, ook een vrouw uit het Antwerpse. Wout en zij waren al veel langer aan het flirten. Ze kennen elkaar al een hele tijd, en telkens hing er elektriciteit in de lucht. Maar nu pas zijn ze écht samen. Er is niets dat hen nog tegenhoudt." Ook Suzy weet alles van zijn nieuwe liefde. "Tuurlijk is Suzy op de hoogte. Ze is ook blij voor Wout én voor zichzelf, want nu is ze eindelijk verlost van zijn 'ijzeren hand'. Dit is enkel goed nieuws voor hen allebei."

  Is Zenya nu een zoveelste flirt of verovering? Verrassend genoeg niet. Een zoveelste wel, maar niet zomaar een flirt. Wout lijkt namelijk overtuigd te zijn van zijn relatie met Zenya. Nu hij en Suzy het eens zijn over een scheiding, heeft hij niets meer te verliezen. "Wout en Zenya gaan vaak samen op stap en amuseren zich te pletter", weet de bron. "Wout kan opnieuw lachen, en voor het eerst sinds lang is hij weer gelukkig." Daarom zou de kok definitief willen terugkeren naar Vlaanderen, van zodra Maison Bru, zijn sterrenzaak in het Zuid-Franse Eygalières, verkocht is.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens serveert biefstuk friet in sterrenzaak

  .

  @Belga

  "Steak met friet is hét icoon van de Belgische gastronomie", zegt Declercq, auteur van onder meer het standaardwerk 'De Oude Belgen in de Keuken'. "De twee kwamen ergens aan het eind van de negentiende eeuw samen. Vandaag staat ze (nog altijd) op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld, het Hof van Cleve. Weliswaar Wagyu n°10 - een van oorsprong Japans ras - met friet, kropsla en vleesjus. In 'Sabato', het weekendmagazine van 'De Tijd', legt Peter Goossens uit waarom.

  "Je moet je als chef af en toe in vraag durven stellen. Het vertrek van Michaël (Vrijmoed, zijn souschef aan wie hij jarenlang kon delegeren, red.) was daar een goed moment voor." Van ingewikkelde composities met soms wel tien ingrediënten is de keuken van het Hof van Cleve sindsdien geëvolueerd naar geraffineerde eenvoud. Maximum vier ingrediënten van de beste kwaliteit. "Een mooie portie van een goed hoofdproduct. Dat is één van de essentiële kenmerken van onze Belgische keuken."

  Steak met frietjes incluis dus. De meeste collega-sterrenchefs van Goossens kijken daar niet van op. "Ik vind dat het zeker op de kaart van een sterrenrestaurant kan", zegt Luc Bellings van Aan Tafel. "Maar het moet wel perfect klaargemaakt zijn." Roger Van Damme van Het Gebaar deelt die mening. Dimitri Lysens van Magis zet de Belgische klassieker zelf regelmatig op het menu. "Natuurlijk: het moet vanzelfsprekend met vers bereide frieten en met kwaliteitsvlees, zoals gerijpte Holstein. Ik gebruik geen filet pur van Belgisch witblauw."

  Bart De Pooter, chef van twee sterrenrestaurants (De Pastorale en WY) ziet dan weer géén plek voor biefstuk met frietjes en sla op zijn kaart. Hij is nochtans ook eigenaar van een bedrijf in import en export van kwaliteitsvlees. "Ik denk dat mensen in een sterrenrestaurant een andere ervaring wensen. Ze verwachten iets wat ze thuis niet onmiddellijk zelf zouden klaarmaken."

  Peter Goossens wordt deze week de eerste recensent in 'Mijn pop-up restaurant!' op VTM, het programma dat hij mee groot maakte als jurylid. De chef-kok gaat de komende dagen eten in de vijf pop-ups. Hij zal zijn ongezouten mening geven over de keuken, het concept en de bediening.

  Bovendien nomineert hij de twee restaurants die volgens hem een wildcard verdienen. Meteen na de bekendmaking kan het publiek via sms beslissen welk duo met de wildcard aan de haal gaat en dus wordt vrijgesteld van een sluiting.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sentinel 1A houdt vanuit de ruimte illegale houtkap in de gaten

  .

  ANP...De Sentinel, op een 'artist impression', vrijgegeven door de European Space Agency, ESA. © ap.

  Europa is begonnen aan een groot nieuw project in de ruimte. Een netwerk van satellieten gaat de aarde de komende jaren in de gaten houden. De eerste sonde daarvoor, de Sentinel 1A, is gisteren gelanceerd vanaf de ruimtebasis Kourou in Frans-Guyana.

  Volgend jaar moet de tweelingbroer van de satelliet, de Sentinel 1B, naar de ruimte gaan. Samen scannen ze elke plek om de 6 dagen. De satellieten kijken onder meer naar illegale houtkap in het tropisch regenwoud. Op de beelden kunnen overheden zien waar illegaal bomen worden gekapt. Boeren kunnen straks vanuit de ruimte zien hoe hun weilanden erbij liggen en waar ze moeten bemesten of sproeien. Het is zelfs mogelijk voorspellingen over de oogst te doen, zegt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

  Hulp bij natuurrampen
  Bij natuurrampen kunnen Sentinel 1A en 1B ook helpen. Zo geven ze bij overstromingen direct een totaalbeeld van het rampgebied. Daardoor kunnen overheden snel inschatten wat de schade zal zijn. Ook kunnen ze helpen bij het volgen van olievlekken op zee.

  De beide satellieten kijken verder naar het zeeijs in het Noordpoolgebied. Schepen kunnen zo zien waar er kan worden gevaren. Met het smelten van het ijs wordt de Noordpool namelijk steeds belangrijker voor de scheepvaart. De wateren worden steeds drukker.

  Gegevens gratis beschikbaar
  De komende jaren gaan er meer van zulke satellieten de ruimte in. Die kijken onder meer naar de dampkring en de oceanen. Alle gegevens worden gratis beschikbaar, zodat iedereen ermee aan de slag kan gaan.

  Het project heeft de naam Copernicus gekregen. Het kost de komende jaren ongeveer 4 miljard euro en levert volgens de Europese Unie op de lange termijn ongeveer 30 miljard euro op. Bij de missie is ook de Europese Commissie betrokken. Het is het tweede ruimtevaartproject uit Brussel. Europa bouwt ook een eigen navigatienetwerk, Galileo genaamd. Dat moet een tegenhanger van het Amerikaanse gps worden.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilder Roger Somville (90) overleden

  .

  Rechts een schilderij van Roger Somville; © photo news.

  De Brusselse schilder Roger Somville is gisteren in Ukkel op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon Marc Somville. De kunstenaar leidde 38 jaar lang de Academie voor Schone Kunsten in Watermaal-Bosvoorde.

  Somville werd geboren op 13 november 1923 in Schaarbeek. Hij studeerde aan de Brusselse Académie Royale des Beaux-Arts en bij schilder Charles Counhaye. Zijn werk is onder meer te zien in het Brusselse metrostation Hankar, en zijn wandtapijt "De triomf van de vrede" hangt in het Congrespaleis in Brussel.

        Roger Somville was lid van de Kommunistische Partij van België.

        De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 4 april in het crematorium van Ukkel.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crashtest bevestigt: het is veiliger achteraan in vliegtuig

  .

  Eén van de meest spectaculaire crashtests met een vliegtuig heeft naast opmerkelijke beelden geleverd ook een reeds bekende theorie bevestigd: het is veiliger om achteraan in een vliegtuig te zitten.

  De Boeing 727 in dit filmpje biedt plaats aan 170 passagiers en werd op afstand bediend om neer te storten in een woestijn in Mexico. De piloot die het vliegtuig bestuurd had, was even voordien met een parachute uit de cabine gesprongen. Hij liet aan boord drie dummies achter, die zodanig gebouwd waren dat ze zich zoals een menselijk lichaam zouden gedragen tijdens de crash. Ze zaten in drie posities: eentje naar voor gebogen (de crash-houding) met een riem, een andere pop zat recht en droeg eveneens een riem, en de derde pop droeg geen riem en zat ook niet in een crashpositie. We kunnen maar beter goed luisteren naar de instructies van het personeel, want uit de test bleek dat de pop met riem in crash-houding de crash zou hebben overleefd. De andere pop met riem liep ernstige verwondingen op. En de laatste pop zou om het leven gekomen zijn.

  Het project kostte liefst 1,2 miljoen euro en moest een crash simuleren, die passagiers konden overleven. Het toestel raakte de grond eerst met de neus en brak vervolgens in twee. In het vliegtuig waren talrijke camera's aangebracht, die alles in beeld brachten. Het experiment is al enkele maanden oud en circuleert sinds het voorjaar op YouTube, maar binnenkort zal het ook op televisie te zien zijn. De test is redelijk uniek. NASA probeerde het al in 1984, maar dat toestel eindigde als een vuurbol. De crash in dit filmpje zou naar schatting door 78 procent van de passagiers overleefd zijn. Opvallend: in eerste klasse zou iedereen gestorven zijn. Achteraan had men de beste kansen om het ongeval te overleven.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse stranden verlost van bijna zes ton afval

   

   

   

   

  .

  @ Belga...© cbc.

  Zo'n 1.500 vrijwilligers hebben samen bijna zes ton afval opgeruimd op de Vlaamse stranden. Ze deden dat in het kader van de Eneco Clean Beach Cup, waarbij energieleverancier Eneco de handen in elkaar slaat met vijftien surfclubs. Met de actie, die wereldwijd plaatsvond, willen de partners de afvalproblematiek in de zee aan de kaak stellen.

  De organisatie spreekt van een succeseditie. "Het valt dit jaar op dat we meer mensen dan de surfers alleen bereiken, een teken dat velen het afvalprobleem mee onder de aandacht willen brengen", aldus organisator Sven Fransen.

   
   


  Hallucinant
  De surfers en sympathisanten willen vooral de alarmbel luiden dat de hallucinante berg plastic die dagelijks in zee belandt, er voor altijd blijft. Ze schuimden samen ruim 55 kilometer af langs de kust. "De zee opruimen kunnen we helaas niet maar 80 procent van wat we op het strand vinden is uit zee aangespoeld. Dus door het strand op te ruimen, kunnen we de omvang van het probleem aantonen", vertelt Fransen. Er werd vooral plastic, zoals flessen en zakjes, gevonden, maar ook piepschuim en blikjes. "En heel wat versleten vissersnetten en touwen", vertelt Fransen.

  Uit cijfers blijkt dat 95 procent van de Noordzeevogels met plastic in de maag zitten, en elk jaar sterven 1,5 miljoen dieren omdat ze stikken of verstrikken in plastic.

  Bijna 6 ton
  "We hopen uiteraard dat een dergelijke actie niet plaats moet vinden, maar we kunnen dankzij de vele vrijwilligers spreken van een mooie editie", besluit Fransen. Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden, waarbij wordt gekeken naar welke club de meeste mensen kon optrommelen. Surfclub Windekind mocht opnieuw die eer opstrijken, met 315 deelnemers.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wc-madam doet gouden zaken

   

   

   

  .

  © kos.

  Deze Duitse wc-madam doet blijkbaar gouden zaken met haar nieuwe verkoopstrategie. Voor welgeschapen klanten vraagt ze een tarief van 2 euro. Minder bedeelde soortgenoten komen er na gedane zaken van af met een bijdrage van 10 eurocent. Aan de inhoud van het teiltje van de toiletdame  te zien, zijn de eerstgenoemden duidelijk in de meerderheid. Of nemen de toiletgebruikers een loopje met de realiteit?

  PS:

  Ook ik betaal hier 10cent(hmm)


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingzussen delen alles: job, huis, bed en vriend

   

   

   

   

   

  .

  Karen Van Eyken... News.com.au

  Anna en Lucy DeCinque kunnen geen seconde zonder elkaar. De Australische tweelingzussen delen alles: één baan, eén Facebookaccount, één bed en zelfs één vriendje. Cosmetische ingrepen worden bovendien niet geschuwd om een exacte kopie te zijn van mekaar.

  De 28-jarige dames uit Perth hebben al zo'n 145.000 euro uitgegeven aan plastische chirurgie om er helemaal identiek uit te zien. Borstimplantaten, vollere lippen en getatoeëerde wenkbrauwen moeten de exacte kopie bewerkstelligen. Net zoals ze een gelijkaardig dieet en hetzelfde fitnessregime volgen en uiteraard identieke kleren dragen om het plaatje compleet te maken.

  Seks
  Ze delen een job: maaltijden serveren aan ouderen. Dit betekent dat ze de shiften opsplitsen en ook het loon.  "We daten eveneens met dezelfde jongen", verklapt Anna. "Onze relatie bestaat eigenlijk uit drie mensen, wij vinden dat logisch want we hebben een identieke smaak. Ook als we seks hebben, zijn we samen."

  "We kunnen ons geen dag voorstellen dat we niet in elkaars gezelschap vertoeven", vertelt Lucy. "En om eerlijk te zijn, dat zal nooit gebeuren."

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzichtbare fietshelm

   

   

   

   

  .


  Een onzichtbare fietshelm, die rond de hals gedragen wordt maar net als een airbag opblaast bij een val, maakt furore. Bij een recente test in Zweden kwam de onzichtbare helm als meeste veilige naar voren.

  De Hövding-helm, zoals de Zweedse uitvinding heet, was het afstudeerproject van Anna Haupt en Terese Alstin, allebei student aan de Universiteit van Lund. De twee wilden een helm maken die mooi genoeg was om volwassen fietsers te overtuigen hem vrijwillig te dragen. Ze kwamen op het idee om een airbag te ontwikkelen, die rond de hals gedragen wordt als modeaccessoire. Bij een ongeval blaast de sjaal zich op tot een helm die het hoofd helemaal beschermt.

  Eens het prototype klaar was, kwam de moeilijkste fase: de helm het onderscheid leren maken tussen een ongeval en normaal fietsgedrag. Daarvoor werden honderden ongevallen gesimuleerd met de hulp van stuntpiloten. Andere testpersonen fietsten "normaal" rond en droegen de helm ook bij andere activiteiten, zoals lopen of het oprapen van bijvoorbeeld een sleutelbos.

  Prijzen
  Van bij het eerste concept sleept het idee allerlei prijzen in de wacht, en nu blijkt de helm ook veruit de meest veilige in een test van de Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam. Het bedrijf selecteerde dertien populaire modellen voor een doorgedreven proef die verder ging dan de standaard tests. Zo werd de impact aan 25 kilometer per uur gemeten in plaats van aan 20 kilometer.

  De Hövding-helm bleek meer dan drie maal zo goed als de conventionele modellen. "We hebben altijd geweten dat de Hövding een enorme capaciteit heeft om schokken te absorberen", zegt Anna Haupt in een persbericht. "Het heliumgas beschermt als een dikke luchtmatras rond het hoofd, waardoor de impact erg zacht en mild wordt. Het voelt erg goed dat dit nu bevestigd wordt door een grote verzekeringsfirma."

  Die bescherming heeft wel een flink prijskaartje want de Hövding-helm kost zo'n 450 euro.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 duurste steden ter wereld

   

   

   

  .

  Tokio

  1. Tokyo, Japan
  2. Osaka, Japan
  3. Sydney, Australië
  4. Melbourne, Australië
  5. Oslo, Noorwegen
  6. Singapore
  7. Zürich, Zwitserland
  8. Parijs, Frankrijk
  9. Caracas, Venezuela
  10. Genève, Zwitserland

  De goedkoopste steden ter wereld zijn dan weer te vinden in India en Pakistan.Wie het liever dichter bij huis zoekt, kan terecht in Algiers of Boekarest.

  1. Karachi, Pakistan
  1. Mumbai, India
  3. Delhi, India
  4. Kathmandu, Nepal
  5. Algiers, Algerije
  5. Boekarest, Roemenië
  7. Colombo, Sri Lanka
  8. Panama Stad, Panama
  9. Jeddah, Saoedi-Arabië
  10. Teheran, Iran


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Big Mac er nooit uitziet als op het menu

   

   

   

   

   

  .


  Na een vraag van een Canadese hamburgerliefhebster waarom de hamburgers die je koopt bij McDonald's er altijd anders uitzien dan de burgers die het bedrijf in zijn advertenties toont, besloot de Canadese marketing-director Hope Bagozzi om de wereld een blik achter de schermen te bieden van de 'food-styling' bij haar bedrijf.

  Urenlang worden de hamburgers gepimpt tot ze er op hun sappigst, smakelijkst en grootst uitzien tijdens de fotoshoot. Er worden allerlei trucjes gebruikt om de ingrediënten goed te laten uitkomen. Zo worden ketchup en mosterd bijvoorbeeld aangebracht met een spuitje.  Bagozzi benadrukt wel dat alle ingrediënten die op de advertenties te zien zijn ook effectief in de burgers zitten. Ze worden enkel wat meer benadrukt en beter gepresenteerd.  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonom, de man die Brussel opvrolijkte met erotische graffiti

  .

  © afp.

  Ziehier Bonom, de man die met zijn graffiti op gebouwen voor heel wat mysterie zorgde in Brussel. Nu eens een walrus of een enorme spin, dan weer een vluchtende vos. "Wie flikt dat toch? En hoe heeft hij dat kunnen doen?", vroegen de Brusselaars zich sinds 2005 af. De tekeningen verschenen immers telkens in één nacht, op de onmogelijkste plekken.

  Enerzijds drong het besef door dat de 'Arsène Lupin van de street art' gestraft moest worden, anderzijds klonk er ook heel wat bewondering voor de kwaliteit van zijn werken. "In enkele jaren is Bonom een legende geworden", klinkt het in 'La Libre Belgique'. "Veel meer dan het illegale aspect bleef de sprookjescontext overeind. De inwoners zagen hem graag."  In 2010 liep de kunstenaar dan toch tegen de lamp. Hij werd veroordeeld tot vrijwilligerswerk, maar dat kon hem niet afstoppen. Vorig jaar verscheen op een gevel aan de Louisalaan plots een vrouw die zichzelf aan het strelen was, een maand later volgde het uitgemergelde naakte oudje vlak bij de Hallepoort.

  "Risico's van het vak"
  Voor dat laatste huzarenstukje hing Bonom in de lucht met een rappel, busje in de hand. "De risico's van het vak", noemt hij dat zelf. "Fysieke angsten ga ik niet uit de weg."

  In Brussel heeft de Parijzenaar zijn ideale speeltuin gevonden. "Een tikje chaotisch, gigantische verlaten ruimtes, al die lonkende muren,... Wat een vrijheid voor mij. Ik heb er een dimensie gevonden die in Parijs niet bestaat. Daar leven ze te dicht op elkaar en heerst er meer respect voor architectuur.  Vooruit
  Vandaag de dag heeft Vincent Glowinski -want zo heet hij echt- de Bonom-pagina omgedraaid. Weg uit het verborgene, sinds vorige maand stelt hij zelfs tentoon met zijn tekeningen en foto's in Brussel. Bovendien stort de artiest zich in een nieuw avontuur van dans, video en schilderkunst. Méduses heet de voorstelling, onder meer eind deze maand te zien in de Vooruit


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toilet voor als het écht dringend is

   

   

   

   

  .

  Eric Belsack...

  Bij de aanblik van dit toilet zou je voor minder in je broek doen. © Siberian Times.

  Om dit toilet te gebruiken is een hoge dosis moed en buikkrampen nodig. Het rudimentaire 'gemak' hangt op 2.600 meter boven de zeespiegel, bengelend over een vervaarlijk uitziend ravijn.

  Het toilet is het enige sanitaire toevluchtsoord voor de vijf medewerkers van een weerstation op de top van de Kara-Tyurek bergpas in Siberië. Het lijkt ons essentieel om eerst even te checken of er wel wc-papier voorhanden is. Anderzijds lijkt het qua verluchting wel helemaal snor te zitten. De loodgieterij kan ook niet stukgaan, want die is er helemaal niet.

  Van toiletpapier gesproken: dit wordt één keer per maand aangeleverd per helikopter door de persoon die de waarnemingen van het weerstation komt ophalen. Voor de weerkundigen is het te hopen dat deze vliegende postbode niet van het vergeetachtige type is.

  Volgens het persagentschap Interfax is dit het meest extreme toilet ter wereld. Naar verluidt duurt het jaren eer de gebruikers er op min of meer comfortabele manier hun draai kunnen in vinden.

   

   

   

   


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby'tje in goede handen want hond Zero waakt altijd

  .

  Karen Van Eyken @reddit

  Baby River kan zich geen betere oppasser wensen. Hond Zero, een Shiba Inu, is op korte tijd zodanig gehecht geraakt aan de jonste spruit van een Amrikaans gezin dat hij altijd over haar waakt.

  Op het speelmatje, tijdens het verversen van de luier, tijdens het slapen en voeden, Zero is nooit ver weg. De moeder van baby River heeft op Reddit vertederende plaatjes gedeeld van de unieke vriendschap tussen haar twee weken oude dochter en de Shiba Inu.

  Twee weken geleden werden we de trotse ouders van River", schreef de moeder. "Mijn hond heeft besloten zich te gedragen als de allerbeste oppasser die ze zich maar kan wensen. Hij blijft steeds zo dicht als mogelijk bij de baby in de buurt.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we in (kerst)mirakels blijven geloven

  .

   Lynn Formesyn© thinkstock.

  Het levendige geloof in het maagdelijke kerstmirakel is volgens wetenschappers absoluut niet uit de lucht gegrepen. Geloven in het bovennatuurlijke zou zelfs ingebakken zijn in het menselijk brein.

  Uit cijfers blijkt dat alleen al in de Verenigde Staten 80 procent gelooft in mirakels. Voor ongeveer 73 procent daarvan staat de maagdelijkheid van Maria tijdens de viering van Kerstmis ook anno 2013 nog steeds buiten kijf.

  Ingebakken
  Het geloven in mirakels getuigt volgens experts vooral van het feit dat voor heel wat mensen wetenschap niet de enige aanvaardbare vorm van kennis is. Geloof in de maagdelijkheid van Maria wordt vanuit een cognitief perspectief gezien als een erkenning van gebeurtenissen die de traditionele natuurwetten overstijgen.


  "Wanneer we iets horen ritselen in de struiken, gaan we er automatisch vanuit dat iets of iemand dat geluid veroorzaakt. Als blijkt dat er niets te zien is, beschikken we over de capaciteit om af te leiden dat het de wind of iets bovennatuurlijks was", klinkt het.

  Geest vs lichaam
  Een belangrijke factor in het geloof in mirakels is het dualisme tussen lichaam en geest. We scheiden namelijk van nature de fysieke en mentale wereld van elkaar omdat ons brein daarvoor verschillende cognitieve systemen gebruikt. Van het intuïtieve geloof in de ziel is het volgens experten slechts een kleine sprong om ook te geloven in God of bovennatuurlijke fenomenen.

  Bovendien zou het gebrek aan een scheiding tussen het symbolische en het realistische uit onze kindertijd tot op zeker niveau blijven doorleven, waardoor metaforen en symbolen gaandeweg steeds letterlijker genomen worden. Volgens sommige theologen is het geloof in het kerstmirakel (a.k.a de uit een maagd geboren Jezus Christus) hier een mooi voorbeeld van. "Wat ooit symbool moest staan voor zuiverheid, werd omgevormd tot een historisch feit", klinkt het.


  Categorie:Nieuws  Muziek uit(off) click hier(here)


  One of this nights
  The Eagles


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Rudy
 • Klaas
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Mina
 • Marijke
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petros

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Wilfried
 • Francis
 • Marouska
 • Lydie
 • Indra
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Seri
 • Nelson
 • Magia da ines
 • Czilla
 • Ann
 • Attitudestreet..nuuurm
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Jaden
 • Cheatshelp
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Peter
 • Caroline
 • Roffe De Noorse Viking
 • Gustaff
 • Cheqna
 • Berlin City of Live
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Choelun

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Cahaya
 • PPP
 • Raja & Ratu
 • Emmanuel
 • Byp
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Marytha
 • DIOGO
 • Icahban Banjarmasin
 • Joli's site.....
 • Valter
 • Shengy
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Cutella

  Lijst (5)
 • Chipshoes
 • Permata Kopo
 • Karga
 • Agatuccia
 • Thomas
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Bred
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Der Alte
 • Rinko
 • Nardnaddy
 • Zsuzsanne
 • Halimah
 • Dian 18
 • Andy
 • Gisell
 • Costas
 • Sherry

  lijst(7)
 • Obat
 • Ang Note's
 • Rahma
 • Ceppy
 • Mr. Critix
 • Blog You Tube
 • Putra Warrock
 • Love Always
 • SBI
 • Uda Awak

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Herbert
 • Meeuw
 • Fernand
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Neleke
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Mia & psp
 • Zeno
 • Guido
 • Fotoamateurke
 • Gita
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Jennie
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • Remie
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Gerdien
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Dion
 • Krikie
 • Franky & Sandra
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Bekske
 • Diana
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Sweetlady
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Harmke
 • Annelies
 • Loek
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Dieni & Be
 • Jo Delsey
 • Celia


  Foto

  Gastenboek
 • bijna weekend
 • Nacht groetjes
 • Vrijdagse groetjes
 • Mo Rudietje tis toch mo een triestig gedoe wi joen alzo te zien OOOOO veel groetjes van jou buurvrouwtje Suuuuzzz
 • Dag Rudi en Christine

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!