NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Wokschotel & filet puur met graantjesmosterd gaan eten te Brugge
 • Politieauto op 't Zand te Brugge
 • Mark Ronson ft Bruno Mars
 • Affligem (bier)
 • Film nu in de bioscoop... Magic MikeXXL...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (113)
 • Dieren (317)
 • Dranken (85)
 • Film (473)
 • Fotografie (433)
 • Gezondheid (329)
 • Koken (918)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (101)
 • Mode (243)
 • Moppen (97)
 • Muziek (607)
 • Nieuws (1424)
 • Ons tuintje (476)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (535)
 • Wetenschap (270)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  mijneigengedichtenblogje
  blog.seniorennet.be/mijneig

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo Ikinkruiwagenmethoedgroot850op375px_zps82fe0a98.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quasi Modo is 'lelijkste hond ter wereld'

  .

  ...

  © ap...anp

  Het Amerikaanse stadje Petaluma in de staat Calfornië puilde gisteren uit van de lelijke honden, maar Quasi Modo spande de kroon. Dankzij zijn gebochelde rug is het tienjarige hondje gekroond tot de lelijkste hond ter wereld. Een jury noemde Quasi Modo de "ultieme belichaming van lelijkheid".

  Quasi Modo werd achtergelaten bij een dierenasiel en werd geadopteerd door een dierenarts. De kruising tussen een Hollandse herder en een pitbull wordt vanwege zijn vervormde ruggenwervel meer dan eens aangezien voor een hyena en jaagt mensen op straat de stuipen op het lijf.

  Het hondje versloeg 25 andere honden in de strijd om de titel van 's werelds lelijkste hond. Hij en zijn baasjes gingen ervandoor met de hoofdprijs ter waarde 1.500 dollar (ruim 1.300 euro). Quasi Modo is de opvolger van Peanut, het hondje met wilde haren, uitpuilende ogen en een vooruitstekend gebit dat vorig jaar de prijs won. Quasi Modo werd toen tweede.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerconcert bij nacht in onze tuin

  .

  ...

  De kikkers waren zo te horen blij

  met ons gezelschap gisterenavond

   toen wij

  naar hun gratis concert

  gingen luisteren om nog eens

  gezellig na te keuvelen

  in onze tuin

  bij zomerse warmte

  ...

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De lachende Gorilla , herken jezelf(hmm)

  .

  ...

  Kijk maar eens naar jezelf

  zou ik zo zeggen

  &

   al enige herkenningspunten

  gezien(hmm) ?


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvlieg

  .

  ...


  De huisvlieg of kamervlieg (Musca domestica) is een tweevleugelig insect dat behoort tot de familie echte vliegen (Muscidae). De huisvlieg is een van de bekendste soorten vliegen en door het kosmopolitische voorkomen wellicht ook een van de bekendste insecten.

  Iedere vlieg kan per ongeluk een huis binnenvliegen maar de naam huisvlieg is gebonden aan de soort Musca domestica, die in dit artikel beschreven wordt. De wetenschappelijke naam betekent vrij vertaald cultuurvolgende vlieg. De huisvlieg is van de meeste andere vliegen te onderscheiden door de relatief grote lichaamslengte en de drie donkere lengtestrepen op de bovenzijde van het borststuk. Een soort die gemakkelijk verward wordt met de huisvlieg is de kleine kamervlieg (Fannia canicularis), deze soort blijft echter kleiner. Andere soorten vliegen die met de huisvlieg verward kunnen worden, zijn beschreven onder het kopje onderscheid met andere soorten.

  De huisvlieg is een modelorganisme dat op grote schaal wordt gebruikt als proefdier. Hierdoor zijn de uiterlijke kenmerken en daarnaast de levenswijze en ontwikkeling uitvoerig beschreven.
  Bij laboratoriumproeven met betrekking tot bijvoorbeeld genetica is het belangrijk om de kleinste verschillen tussen de verschillende exemplaren te beschrijven. Hierdoor heeft zelfs het kleinste haartje op het lichaam een aparte naam. Ook de ontwikkelingstijd is zo nauwkeurig in kaart gebracht dat het aantreffen van een aantal bepaalde ontwikkelingsstadia van de vlieg door forensische opsporing als bewijsmateriaal kan dienen in rechtszaken.  De huisvlieg komt over vrijwel de gehele wereld voor, maar is in drogere of koudere gebieden wel afhankelijk van de mens om zich te kunnen handhaven. De vlieg is dan ook net als muizen en ratten een typische cultuurvolger. Men ziet de huisvlieg vaak in de buurt van afval of vee. Vaak treft men daar ook hun larven, de maden, in groten getale aan.

  Men vermoedt dat het oorspronkelijk leefgebied van huisvliegen het zuidelijke palearctisch gebied was, en dan met name Noordoost-Afrika en het Midden-Oosten. In de voetsporen van de mens heeft de vlieg zich over vrijwel de gehele wereld verspreid. Alleen in heel droge gebieden zoals woestijnen en heel koude gebieden zoals de polen komen geen huisvliegen voor.

  De huisvlieg is een vrij klein insect en bereikt een lichaamslengte van 6 tot 8 millimeter.  De mannetjes blijven gemiddeld wat kleiner dan de vrouwtjes. Het lichaam van de huisvlieg is net als alle insecten ingedeeld in drie hoofdsegmenten, de kop of cephalon, het borststuk of thorax en het achterlijf of abdomen. Deze segmenten zijn zelf ook weer onderverdeeld in deelsegmenten en dragen verschillende aanhangsels. De kop draagt de gespecialiseerde zintuiglijke organen en de monddelen, het borststuk draagt drie paar poten en één paar vleugels. Het achterste vleugelpaar is net als alle tweevleugeligen omgevormd tot een paar kleine stompjes die de halters worden genoemd. Ze vervullen een functie als evenwichtsorgaan. Dankzij dit tot 'gyroscoop' omgebouwde vleugelpaar is de huisvlieg een zeer behendige vlieger.

  De huisvlieg is overwegend zwart van kleur. De bovenzijde van het achterste deel van zowel de kop als het borststuk zijn zwart, terwijl het borststuk lichtere lengtestrepen aan de bovenzijde heeft. Ook uitsteeksels zoals antennes en poten zijn zwart van kleur en hetzelfde geldt voor de lichaamsbeharing. De uiteinden van de poten of tarsen zijn lichter tot geel van kleur.

  De grote ogen en het achterlijf van de vlieg zijn niet zwart en hieraan is de huisvlieg van veel andere vliegen te onderscheiden. De ogen zijn duidelijk roodbruin van kleur, het achterlijf is grotendeels geelbruin met uitzondering van een brede band aan het midden van de bovenzijde, die donkerbruin tot zwart van kleur is. Opvallend zijn de lichtere plekjes aan de vleugelbasis, kleine flapjes die calyptra worden genoemd.

  Paring van de huisvlieg, mannetje links. De ogen van mannetjes komen vrijwel samen aan de bovenzijde, bij vrouwtjes liggen ze duidelijk uit elkaar
  Paring

  Als de vlieg uit de pop kruipt duurt het ongeveer drie dagen voordat de vlieg kan paren. De paring vindt altijd op een vaste ondergrond plaats en nooit in de lucht. De paring van de vlieg verloopt altijd volgens een vast voorspel. Het mannetje immobiliseert hierbij een vrouwtje door haar met zijn poten tegen de grond te drukken. Vervolgens brengt hij zijn stempel-achtige zuigsnuit tussen haar ogen. Na dit voorspel brengt het vrouwtje haar legbuis in de geslachtsopening van het mannetje. Hierin bevindt zich het mannelijke geslachtsorgaan zodat het mannetje haar kan bevruchten.

   Ei

  Het vrouwtje legt haar eitjes in strohoudende mest, afval, dode dieren, compost of rottende voedingsmiddelen. Het ei is sterk langwerpig van vorm en heeft een lengte van ongeveer 1,2 millimeter, het ei is wit van kleur. Het vrouwtje kan in totaal meer dan 900 eitjes produceren die in kleinere groepjes worden afgezet.De eitjes komen na twaalf tot 36 uur uit waarbij de larven van de vliegen tevoorschijn komen. Omdat de vrouwtjes van verschillende exemplaren vaak eitjes afzetten op hetzelfde substraat, kunnen zich enorme aantallen maden ontwikkelen. Onder warme omstandigheden kunnen de eitjes al na acht uur uitkomen De eitjes moeten permanent vochtig blijven tijdens de embryonale ontwikkeling, anders komen ze niet uit.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons restaurant is failliet

  .

  ...

  Geen kat die de laatste maand nog naar

  ons restaurant kwam

  ...

  Ze roddelden teveel over ons restaurant

  zo te horen

  ...

  Vader Muis was hier komen eten met familie

  &

  ook al belden wij de 100 (urgentieteam) op,

  reanimatie kon niet meer baten

  ...

  Die muizen zeggen dit door aan hun vrienden,

  vandaar dat er geen kat meer op

  bezoek kwam,

  het eten trok op niks

  laat staan de smaken

  ...

  De Menukaart vonden "Wij"

  nochthans afwisselend

  ...

  Bij deze komt de curator langs

  om de inboedel te schatten,

  hopelijk neemt die de dode muizen mee op

   in het beschrijf

  ...

  Zij die met muizenissen zitten groeten U

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheersbeestjes

  .

  ...

  Lieveheersbeestjes zijn een groep van kevers (Coleoptera) die behoren tot de familie Coccinellidae. Sommige soorten zijn zeer bekend omdat ze algemeen voorkomen, een voorbeeld is het zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata).

  Lieveheersbeestjes leven zowel van planten en schimmels als van kleine diertjes, veel soorten zijn sterk gespecialiseerd. De bladluisetende soorten worden vaak als nuttig gezien maar soorten die schimmels of planten eten verspreiden ziektes en worden beschouwd als plaaginsecten.
  Lieveheersbeestjes hebben een ronde, zelfs vaak halfbolvormige vorm met korte pootjes die net als de kleine antennen onder het dek- en nekschild kunnen worden teruggetrokken. Ze hebben vaak rode, gele, witte en zwarte kleuren en zijn vaak gestippeld.

  De grootte van de soorten ligt tussen 2 en 10 mm. De kevers en de larven zijn meestal roofdieren van o.a. bladluizen(die vaak worden beschermd door mieren vanwege hun zoete afscheiding), maar er zijn ook lieveheersbeestjes met een plantaardig dieet.

  De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. Het aantal stippen zegt dus niets over de leeftijd. De kleur en de vlekken op de dekschilden spelen wel een belangrijke rol bij het op naam brengen van de verschillende soorten lieveheersbeestjes.

  Larve van een lieveheersbeestje
  Kop van het zevenstippelig lieveheersbeestje  Wettelijke bescherming

  Alle lieveheersbeestjes zijn in België beschermd bij Koninklijk Besluit van 22-9-1980. Dit betekent dat het verboden is om ze te doden, te bejagen, te vangen of in gevangenschap te houden, ongeacht het ontwikkelingsstadium; hun woon- of schuilplaats te beschadigen of met opzet te verstoren of ze levend of dood, onder welke vorm ook, te vervoeren, te verhandelen of kosteloos of tegen betaling af te staan.

  Vlaams
  (onze)lieveheer(s)(e)beestje, (onze)lievevrouw(e)beestje, piempampoentje, hemelbeestje, pieternel(letje), pieternellebeestje, piepauw(tje), piepebontje, pimpajoen(tje), pimpaljoen(tje), pimpompulletje

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheersbeestjes zijn veel minder lief dan je denkt

  .

  ...

  Schattig, die kleine gestippelde kevertjes die je moeiteloos over je hand kan laten kruipen. We zijn dol op lieveheersbeestjes, niet in het minst omdat ze mooi zijn om naar te kijken én massaal bladluizen verorberen. Uit een 'The Truth About Animals'-reportage van BBC blijkt echter dat ze veel minder lief zijn dan je denkt. Ooit gedacht dat piempampoentjes of pieternelletjes, zoals ze in het Vlaams ook wel worden genoemd, door ziekte geteisterde, seksverslaafde kannibalen zouden zijn?

                                   © thinkstock.

  Lieveheersbeestjes (Coccinellidae) komen voor in veel vormen en kleuren. In België en Nederland zijn een zestigtal soorten gekend, met als bekendste uiteraard de rode met zwarte stippen.

  De kevers hebben een gevarieerd dieet. Sommige soorten eten alleen planten, terwijl andere een voorliefde hebben voor schimmels. Insecten staan echter ook heel vaak op het menu, zoals bladluizen en hun larven.  Seksverslaafd
  Pieternelletjes leggen hun eieren graag strategisch in de buurt van een bladluizenkolonie die nog in een vroeg stadium zit. Uit onderzoek met tweestippelige lieverheersbeestjes blijkt dat de vrouwtjes allesbehalve monogaam zijn. Zo worden eitjes vaak bevrucht door minstens drie verschillende mannetjes.

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zappa, de schattige hond die constant haar tong uitsteekt

  .

  ...

  Permalink voor ingesloten afbeelding

  De knapste van de hoop is Zappa misschien niet, maar haar schattigheidsgraad? Die slaat wel degelijk tilt, met 'dank' aan de tong die haast constant uit haar bek bengelt. De aparte look heeft haar al een hele schare fans opgeleverd.

  Sven van Malderen

  Volgens baasjes Sadie en Rosalie Millen moet de oorzaak gezocht worden bij het feit dat ze nog maar twee tanden overhoudt. Italiaanse windhonden hebben overigens wel vaker problemen met het gebit.

  Zappa zelf trekt er zich helemaal niets van aan: ze kan eten wat ze wil en leidt een meer dan gelukkig bestaan in Pewaukee (Wisconsin).

   

   

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paarden zijn op normale grootte...

  .

  ...

  De eigenaar kreeg geen toestemming van de administratie

  om een afdak voor zijn paarden te bouwen...

  Voor een tuinset is er echter geen bouwvergunning nodig...

  Geen wet die de afbeeldingen van tuinmeubelen bepaald...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse herder ruimt op en doet afwas voor z'n baasjes

  .

  ...

  Bij hondenschool Hill Country K9 in de VS hebben ze het goed voor elkaar. Hond Baron van 8 maanden helpt er bij de nodige huishoudelijke klusjes. De afwasmachine inpakken, de vloer dweilen: Baron doet het allemaal.(Carst Vrakking)

  De Duitse herder wordt al sinds hij piepjong is getraind door de trainers en gedragsexperts van de hondenschool. En dat werpt zijn vruchten af, want de vrolijke viervoeter helpt niet alleen bij huishoudelijke karweitjes, maar ook bij het inpakken van tassen en het doen van buikspieroefeningen.

  Zijn trainers besloten filmpjes van Baron Vom Herrn, zoals zijn volledige naam luidt, op internet te plaatsen. Baron heeft zelfs een eigen Instagramaccount waar elke dag foto's en video's van zijn kunstjes worden gedeeld.

  "Het is een vorm van apporteren'', zegt Martin Gaus, 's lands bekendste hondentrainer en oud-tv-presentator. "Honden vinden dat prachtig. Maar heel bijzonder wat hij kan, vind ik het niet. Je kunt het vergelijken met het verslepen van een prooi. Je leert hem iets op te pakken, en daar krijgt hij iets voor terug.''

  Net mensen
  "Wat dat betreft zijn honden net mensen. Je kunt het vergelijken met een bezoek aan de supermarkt: je haalt iets uit een schap en rekent af met je pinpas. Er wordt dus geruild.''

  Volgens Gaus kun je een hond het beste vanaf jonge leeftijd trainen. "Als je een hond bij alles wat hij doet meteen aandacht geeft, dan gaat hij dat razendsnel herhalen.'' Maar hij waarschuwt ook voor negatieve aandacht. "Dat is vaak een probleem bij mensen met een jonge hond. Negatieve aandacht is ook aandacht, en slecht gedrag is moeilijk af te leren.''

  "Als je een hond zeven weken na z'n geboorte begint te trainen, dan hoeft hij nog geen slecht gedrag af te leren.''

  .


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reiger was hier weer op bezoek

  .

  ...

  Den Johnny noemen wij deze visdief van

  onze vijver

  met name "De Reiger ",

    was weer op bezoek,

  daar dit een beschermde vogelsoort is

  mag ik er zelfs onze kiekendief

  met name Reintje de Vos niet op afsturen,

  nog zo'n lief beest...

  Dus:

  Neerschieten mag niet,

  doodmeppen ook niet,

  voeren ook niet,

  vissen voor hem bakken ook niet,

  hem of haar strelen ook niet,

  ik ga een paar vissen in

  zijn of haar gat steken

  bij volgend bezoek peizik...

  Nota:

  1 slag van zijn vleugels heeft de kracht

  van een rijdende camion aan 70 km/h

  (dus mag ik die vissen in z'n gat steken

  ook vergeten mijn gedacht)

  ...

  Zijn de Johnny by the way

  gaan doorspoelen in ons stamcafé...

  Pfffffffffffffff & cheers


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30000 spreeuwen !!! Vliegen die nooit tegen elkaar

  .

  ...

  30000 spreeuwen samen  !!!

  Vliegen die nooit tegen elkaar ?


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen


  .

  ...
  De kerkzesoog (Segestria florentina) komt ook voor in België en Nederland  Spinnen (Araneae) zijn een orde van geleedpotigen die behoren tot de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Andere spinachtigen worden ook wel met 'spin' aangeduid, zoals de zeespinnen en de zweepspinnen. De vertegenwoordigers van de orde Araneae worden daarom ook wel 'echte spinnen' genoemd om ze van de andere groepen te onderscheiden.

  Er zijn tegenwoordig ruim 42.000 verschillende soorten spinnen beschreven. Spinnen hebben een wereldwijde verspreiding en kennen een grote variatie in lichaamsbouw, gedrag en voedselspecialisatie. Naast het grote soortenaantal komen spinnen ook in relatief hoge populatiedichtheden voor. De Britse spinnenkenner W. S. Bristowe omschreef de spinnen eens als een reusachtig tapijt dat de aarde omspant. Spinnen worden verdeeld in twee basale groepen: de tangkakigen(Araneomorphae) en de rechtkakigen of vogelspinachtigen (Mygalomorphae).

  De tijgerspin

  Spinnen zijn terrestrisch; het zijn typische landbewoners die levende prooidieren eten welke in de regel gevangen worden met behulp van spinsel. Veel spinnen maken een vangweb en zijn passieve jagers; ze wachten tot een prooidier in het web verstrikt raakt waarna de prooi wordt buitgemaakt. Andere spinnen jagen actief op prooien of wachten vanuit een hinderlaag. Spinnen ruimen grote hoeveelheden insecten op, vooral vliegen en muggen. Een aantal spinnen heeft zich gespecialiseerd in het vangen van andere dieren zoals op het land levende kreeftachtigen, sprinkhanen, mieren of andere spinnen.

  Spinnen zijn er in diverse vormen, kleuren en maten. Een aantal tropische soorten wordt groter en heeft soms bonte kleuren, een markante lichaamsvorm of karakteristieke uitsteeksels. De meeste spinnen hebben echter een goede camouflage. Een aantal spinnen is zo sterk gecamoufleerd dat ze niet meer als zodanig te herkennen zijn. Voorbeelden zijn spinnen die lijken op dierlijke uitwerpselen of plantendelen zoals bladeren en takjes. Er zijn ook soorten die andere dieren zoals wespen of mieren imiteren.

  De kruisspin

  De meeste spinnen blijven klein en hebben een lichaamslengte -exclusief poten- van ongeveer een centimeter. De kleinste spinnensoorten worden niet langer dan één millimeter. De grootste soorten kunnen een spanwijdte van de poten hebben van meer dan 25 centimeter.

  In België en Nederland leven bijna 700 verschillende soorten spinnen. Een aantal spinnen komt zeer algemeen voor en is bij het grote publiek bekend. Voorbeelden zijn de huisspin en de trilspin die in huizen leven en in tuinen komt de kruisspin algemeen voor. Sommige spinnen zijn echter zeldzaam en worden door wetgeving beschermd, een voorbeeld is de lentevuurspin.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spitsmuizen

  .

  ...
  De spitsmuizen (Soricidae) vormen een grote familie van zoogdieren uit de orde der insecteneters (Eulipotyphla). De familie omvat bijna 500 verschillende soorten en is daarmee één van de grootste zoogdierfamilies. Het zijn kleine, muisachtige dieren met een spitse snuit en korte poten. De ogen zijn klein, maar daarentegen zijn het gehoor en reukvermogen goed ontwikkeld. Spitsmuizen hebben korte haartjes, meestal bruinachtig of grijs van kleur. Het grootste deel van de soorten leeft alleen en is zowel 's nachts als overdag actief. Ze zijn carnivoor en eten daarnaast plantaardig voedsel. Veel spitsmuizen zijn insectivoor.

  Spitsmuizen hebben een extreem hoge hartslag, tot van meer dan 600 tot 1200 slagen per minuut bij verhoogde intensiteit. Hierdoor leven ze ook relatief kort, maximaal 2,5 jaar.

  Spitsmuizen bezitten een cloaca, een primitieve uitgang van zowel het voortplantings- als het spijsverteringsstelsel. Bij de meeste zoogdieren zijn deze uitgangen gescheiden. Ook zijn spitsmuizen giftig: hun speekselklieren scheiden een giftige substantie uit. De spitsmuizen behoren tot de kleinste zoogdieren. Het kleinste landzoogdier is de wimperspitsmuis. Alleen Kitti's varkensneusvleermuis is kleiner. Een andere, niet nauw verwante Europese spitsmuis, de kleine dwergspitsmuis, wordt iets groter.  Spitsmuizen lijken meer op een mol dan op een muis. Ze zien ook slecht. Ze eten insecten, slakjes en wormen. Spitsmuizen zijn zeer klein, maar ook erg beweeglijk. Ze hebben dan ook veel voedsel nodig en eten wel twee keer hun eigen lichaamsgewicht per dag op en dat betekent ongeveer 20 gram voedsel per dag. Een spitsmuis kan maar een paar uur zonder voedsel en sterft al heel gauw van de honger. Een spitsmuis kan in principe thuis worden gehouden als je ze elke dag insecten, slakjes en wormen geeft, maar ze zijn veel beter af in de natuur.
  PS: Bedankt An voor de mooie foto....  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pup is dol op nieuw mandje

  .

  ...

  Pup is dol op nieuw mandje


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leek wel een hondelkennel in ons stamcafé

  .

  ...

  Tijdens bezoek aan ons stamcafé

  waren de honden

  ook van de partij...

  Onze hond met name Gizmo,

  binnenschijtertje bij regenweer

  was blij met haar zetel bij thuiskomst...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen


  .


  Garnalen zijn kleine kreeftachtigen uit de infraorde Caridea. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Vele soorten leven op een zandbodem waarin ze zich kunnen ingraven om zich te beschermen tegen predatoren

  Er zijn 3268 levende en 57 fossiele soorten garnalen bekend, zowel in tropische, subtropische als koude wateren. Over het algemeen worden garnalen groter naarmate het water waarin ze leven warmer is. Garnalen eten allerlei dierlijke en plantaardige resten.

  De bekendste garnaal in de Lage Landen is de grijze of Noordzeegarnaal (Crangon crangon). Zij leven vooral 's zomers dicht onder de kust. In de winter trekken ze naar dieper water. Noordzeegarnalen zijn vooral 's nachts actief.

  Het woord garnaal wordt vaak gebruikt voor andere kreeftachtigen die niet tot de infraorde Caridea behoren. Zo zijn gamba's geen echte garnalen omdat ze een andere (boomvormig vertakte) kieuwstructuur hebben dan de echte garnalen, die een plaatvormige kieuwstructuur bezitten.

  Garnalen worden vaak als ingrediënt van een maaltijd gebruikt, of in een (garnalen)salade of garnalencocktail.  ...smakelijk...

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spechten

  .
  Zwarte specht


  Spechten (Picidae) vormen een vogelfamilie van kleine tot middelgrote, robuuste vogels met scherpe snavels, een stijve staart en zygodactylisch poten waarvan de twee middelste tenen naar voren staan en de buitenste twee naar achteren. Zij leven meestal in bomen en gebruiken hun scherpe snavel en lange kleverige tong om daaruit insecten los te peuteren. Zij gebruiken hun staart daarbij als steunpilaar. Zij leven meest in paren en hakken hun nest uit in een boomstam.

  De familie wordt verdeeld in drie onderfamilies: de draaihalzen (Jynginae), de dwergspechten (Picumninae) en de echte spechten (Picinae). Er worden op dit moment 225 soorten in de familie der spechten erkend.

  Groene specht

  De groene specht is olijfgroen van boven en licht grijsgroen van onder, hij is zwart in zijn gezicht en het mannetje heeft een rode wangvlek, is rood boven op de kop en in de nek, geel op de borst, in de oorstreek, de kin en de keel witachtig. De vleugelveren zijn bruinzwart, gelig of bruinwit gevlekt, de stuurveren zijn groengrijs en zwart geband; de ogen zijn blauwwit en de poten en snavel zijn loodgrijs. Hij beweegt zich gemakkelijker op de grond voort dan de meeste spechten en timmert minder op bomen. Deze specht roffelt maar weinig, maar heeft een luide lach. De vogel is 31 cm groot. De tong is 10 cm lang. De tong gaat onderhuids over de schedel en komt zo in de bek en kan zeer ver worden uitgestoken, teneinde insecten te vangen.

  Vrouwtjes hebben een zwarte streep onder het oog, die baardstreep wordt genoemd. Bij mannetjes is deze rood en zwartomzoomd.

  De specht zijn tong is een handig gereedschap in het zoeken van voedsel. Ze zijn namelijk verzot op mieren, die ze met hun lange tong uit boomholtes halen. Dit wordt vergemakkelijkt door stekels of lijm aan het eindpunt waar mieren aan blijven kleven, ze kunnen ermee kronkelen. De tong is vastgehecht in het rechter neusgat en split daarna in tweeën, en gaat onderhuids over de schedel heen naar beide zijden van de nek. Daarna komen de twee delen terug bijeen en komt omhoog onder in de onderkaak en zo in de bek. Deze tong is erg elastisch en de vasthechting is versterkt door vijf kleine beentjes, genaamd hyoidbeen.

  De grote bonte specht


  De grote bonte specht is met een lengte van 20 tot 26 centimeter een vrij grote vogel, die bovenop zwart is en wit van onder. Hij heeft grote, ovale witte schoudervlekken en een rode anaalstreek. De ogen zijn bruinrood, de snavel en de poten zijn grijs. Het mannetje heeft een rode vlek op het achterhoofd, het vrouwtje heeft een geheel zwarte kruin. Juveniele vogels hebben een geheel rode kruin en een roze anaalstreek en lijken daardoor op de middelste bonte specht. Vaak hebben jonge vogels nog gebandeerde schoudervlekken.

  De middelste bonte specht  In België komt de middelste bonte specht voor in het oosten. De hoogste dichtheden worden bereikt in het uiterste zuidoosten van het land.

  Het voedsel bestaat vrijwel alleen uit insecten; boomsappen staan echter ook op het menu

  Hij voedt zich met insecten, vooral met de larven van kevers die zich onder de bast van naaldbomen ingraven, maar hij eet ook noten, bessen en zaden van naaldbomen. Hij hakt vaak een gat in een boom om daar de dennenappel in vast te klemmen. Dit noemt men een spechtensmidse.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boomblauwtje

  .  Het boomblauwtje (Celastrina argiolus) is een dagvlinder uit de familie Lycaenidae, de kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes.

  De wetenschappelijke naam argiolus is een verkleinwoord van argus en verwijst ernaar dat de soort kleiner is dan het heideblauwtje (Plebejus argus)

  Mannelijk boomblauwtje  De voorvleugellengte van de vlinder bedraagt tussen de 13 en 16 millimeter.

  De vleugels van mannetjes zijn aan de bovenzijde vrijwel geheel fel lichtblauw met een smalle zwarte rand, terwijl de vrouwtjes een brede zwarte band langs de voorvleugels hebben. De franje is wit, bij de voorvleugel zijn er enkele zwarte onderbrekingen. De vlinder is met name goed te herkennen aan de zilverwitte tot lichtblauwe onderzijde van de vleugel waarop zwarte stippen te zien zijn. Verder vliegt deze vlinder niet of nauwelijks dicht bij de grond (beneden 50 cm hoogte), dit in tegenstelling tot vele blauwtjes.

  Het eitje is klein een afgeplat wittig bolletje en heeft een honingraatstructuur. Eitjes zijn bijzonder lastig te vinden.

  De rups is geelachtig groen, met een variabele rode tekening, al dan niet met rozewit, langs de rand en als rugstreep. Deze tekening ontbreekt echter vaak. Het lichaam is bedekt met korte witte haartjes. De kop is zwartbruin. De rups wordt 14 tot 17 mm lang.  De waardplanten van de vlinder zijn diverse struiken, onder andere klimop, hulst, vlinderstruik, struikhei, vuilboom, kornoelje, grote kattenstaart, wegedoorn en kardinaalsmuts. De eitjes worden afzonderlijk afgezet hoog in de waardplant, aan de basis van bloemknoppen of bij jonge vruchten. Er is een voorkeur voor grotere planten die in de zon staan. Het vrouwtje zet soms ook eitjes af op planten die ongeschikt zijn. De rups overleeft niet op sneeuwbes en op bijvoorbeeld blauwe regen kan hij niet volgroeid raken, omdat de bloemen te snel afvallen en geen vrucht vormen. In verschillende generaties worden verschillende waardplanten gebruikt. In het voorjaar worden vooral hulst en sporkehout gebruikt, in de zomer vooral klimop, grote kattenstaart, struikhei en vlinderstruik.

  Na 3 tot 5 dagen komt de rups uit het eitje. De rups eet aanvankelijk van de knoppen of de jonge vruchten, in de laatste stadia soms jong blad. De rups maakt een gaatje in de knop of de vrucht, en eet van het binnenste. De rups scheidt een zoete vloeistof af, waarvoor hij vaak wordt bezocht door diverse mieren. Deze mieren bieden bescherming tegen belagers. De rupsen worden vaak geparasiteerd, met name door de sluipwesp Listrodomus nycthemerus, wat fluctuaties in het voorkomen oplevert.

  Na 2 tot 4 weken verpopt de rups. De verpopping vindt plaats in de strooisellaag of in spleten en holtes in de schors of nabij de waardplant. De pop overwintert. Er zijn meldingen dat poppen bezocht zouden worden door mieren, of zelfs meegenomen zouden worden naar mierennesten. Exemplaren die niet overwinteren blijven 11 tot 20 dagen in het popstadium. Het imago leeft vervolgens 9 tot 18 dagen.

  Het boomblauwtje vliegt in Nederland en België in twee generaties per jaar. De eerste generatie van april tot juni en de tweede generatie in juli, augustus en begin september. Soms is er een derde generatie die vliegt van eind augustus tot halverwege oktobeR

  Ei van het boomblauwtje

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landkaartje
  .


  Het landkaartje (Araschnia levana) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders.

  De onderkant van de vleugels is een netwerk van lijnen en daar dankt deze vlinder zijn naam aan.

  Het landkaartje komt in grote delen van Europa algemeen voor en heeft als leefgebied de bossen, tuinen, en bosranden. De waardplant van de rupsen is de brandnetel.


  Bijzonder aan deze vlinder is dat er twee vormen zijn. De eerste generatie in het voorjaar is oranjerood met zwarte vlekken terwijl de zomergeneratie zwart is met een witte band. De verschillende vormen had Carolus Linnaeus in 1758 als twee verschillende soorten beschreven. De voorjaarsvorm als Papilio levana en de zomervorm als Papilio prorsa. Het seizoendimorfisme wordt veroorzaakt door de diapauze die de overwinterende poppen van de voorjaarsvorm ondergaan.

  De vlinder vliegt van zeeniveau tot 1500 meter. De vliegtijd is van mei tot en met oktober.

  Zomervorm  Categorie:Dieren  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Uptown funk
  Mark Ronson ft Bruno Mars  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Skinny
 • Linecia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petros

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Batulang
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Kang Tebe
 • Incan Kecil
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Nurul
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Valter
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Anke
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • Ronny
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Warme groetjes pfffffffff
 • .Klop klop,bezoek.
 • goede morgen Rudi
 • Rudi, kivánok egy kellemes szombat ...
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!