NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 2 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto
Zoon Jo & Freya
Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

Kleinkind Mauro
& Jannie

Foto
 Ons 2de kleinkind Brent
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Quinoa met giros & eigen bereide provencaalse saus
 • Affiche Junior festival Kursaal Oostende 22 - 23 augustus 2015
 • Panathinaikos - Club Brugge 2 - 1
 • DJ BoBo...Chihuahua
 • Eten voor ons Gizmootje....Chanelleke,crapuuleke ...
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  Categorieën
 • Crea's Rudietje (113)
 • Dieren (322)
 • Dranken (85)
 • Film (477)
 • Fotografie (442)
 • Gezondheid (332)
 • Koken (927)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (103)
 • Mode (246)
 • Moppen (97)
 • Muziek (615)
 • Nieuws (1426)
 • Ons tuintje (482)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (538)
 • Wetenschap (272)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  crea_powerpointgroep
  blog.seniorennet.be/crea_po

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

   photo 235dogtraininggroot900op375px_zpsc4714328.jpg
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip...Hoe het haar van dieren verwijderen via wasmachine

  .

  ...  Wie beestjes heeft die slapen op een deken kan volgende tip misschien een oplossing zijn

  om het haar volledig te verwijderen

  uit het deken

  ...

  Stop eens een panty of

    een microvezeldoekje bij je was...

  Alle haar wordt door 1 van beiden aangetrokken

  ...

  Zo komt je deken haarvrij uit de wasmachine...

  Nota:

  Wie een poes heeft met een Brazilian Wax

  mag deze tip overslaan...(hmm)


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graskarper in onze vijver met name onze stofzuiger

  .

  ...

  Onze stofzuiger met name planteneter

   graskarper

  voelt zich thuis in onze vijver,

  graskarpers KUNNEN 1,50m lang worden

   &

  45 kg wegen,

  maar dat beestje zwemt hier al jaren op regime rond

  &

  zei blub blub als goedendag tegen mij

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein & Groot Koolwitje
  .

  ...
  Klein koolwitje  Het klein koolwitje of knollenwitje (Pieris rapae) is een dagvlinder uit de familie witjes (Pieridae
  ).

  Het klein koolwitje komt in grote delen van Europa voor, maar ook in Noord-Afrika, Azië en Japan en is een exoot in Noord-Amerika en Australië. De vlinder vliegt van zeeniveau tot 3000 meter in berggebied. Het stelt geen specifieke eisen aan zijn omgeving en kan daarom overal worden aangetroffen waar de waardplanten groeien.

  Onder de waardplanten van het klein koolwitje bevinden zich verscheiden koolsoorten, vandaar ook de naam. Door kwekers van koolsoorten wordt de rups algemeen als een plaagdier gezien. Meer specifiek zijn de waardplanten: De Kruisbloemenfamilie (Brassicaceae), , de Resedafamilie (Resedaceae), de kappertjesplant (Capparis spinosa), de Oostindische kers en andere (Tropaeolaceae) en enkele soorten uit de Amarantenfamilie (Chenopodiaceae) zoals vooral Meldes (Atriplex).

  De vlinder legt één tot hooguit drie eieren per plant op de onder- of bovenkant van het blad, mede hierdoor leven de rupsen vaak solitair. Er zijn 3 tot 4 generaties per jaar. De eerste generatie vliegt tot eind juni. De tweede en de derde generatie overlappen elkaar en vliegen van eind juni tot eind september. Soms is er ook nog een vierde generatie.

  De vlinder overwintert als pop, vaak relatief laag bij de grond (1-3 meter) en regelmatig aan niet-natuurlijke voorwerpen (muren, hekwerk, tuinmeubels etc). De vliegtijd is van maart tot en met oktober, maar de vlinder wordt op de Canarische Eilanden het hele jaar door waargenomen.

  De rups zit vaak langs een nerf of bladrand van kruisbloemigen, maar vanaf het derde stadium leeft deze meestal in het hart van de koolplant.

  Groot koolwitje  Het groot koolwitje (Pieris brassicae) is een dagvlinder uit de familie Pieridae, de witjes en heeft een spanwijdte 60-70 millimeter. De generaties verschillen van elkaar doordat de eerste generatie vrouwtjes twee duidelijk zwarte stippen heeft, terwijl die bij de tweede generatie zijn versmolten tot een zwarte band op de voorvleugel. De mannetjes van de eerste generatie hebben een donkere vleugeltip en twee grijze stippen en bij de tweede generatie zijn die twee stippen zwart.

  Het groot koolwitje komt in grote delen van het Palearctisch gebied voor. De vlinder stelt geen specifieke eisen aan zijn leefgebied. Het groot koolwitje vliegt van zeeniveau tot 2600 meter hoogte in berggebied.

  De vlinder overwintert als pop en heeft 2 tot 3 generaties per jaar. De vliegtijd is van maart tot en met oktober. De vlinder heeft een temperatuur van minimaal rond de vijftien graden nodig. In het zuiden van het Iberisch schiereiland gaat het groot koolwitje ook in de zomer in diapauze. Opmerkelijk genoeg is dit fenomeen nergens anders waargenomen.

  De vlinder legt haar eitjes in groepjes op de onderkant van de bladeren van onder andere kruisbloemigen zoals Boerenkool en Spruitkool.  De rupsen kunnen een ware plaag vormen bij de teelt van kool. In korte tijd kunnen ze door hun vraat veel schade toebrengen. De rups weert zich tegen vijanden door uit de koolplanten zwavel in zijn lichaam op te slaan in de vorm van glucosinolaten. Deze verbindingen zijn niet schadelijk voor de plant, maar veranderen in vervelende en/of gevaarlijke vluchtige stoffen als een rups aan de plant eet.
  De rupsen kunnen geparasiteerd worden door de sluipwesp Apanteles glomeratus, die haar eitjes in de rups afzet, waardoor het nageslacht verzekerd is van een flink lunchpakket. De larven eten de rups van binnenuit op.

  Een ander, minuscuul sluipwespje (de slechts 0,5mm kleine Trichogramma brassicae) herkent een geurstof die mannetjes van het koolwitje op zojuist bevruchte vrouwtjes achterlaten en lift dan op de vrouwtjesvlinder mee totdat deze haar eitjes legt. Vervolgens stapt het wespje af en legt haar eigen eitjes weer in die van de vlinder. Na circa tien dagen komen in plaats van kleine rupsjes dan nieuwe sluipwespjes uit de eitjes gekropen. Dit gegeven biedt ook perspectieven voor biologische bestrijding van de rupsen.
  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken eekhoorn slaat café kort en klein(she was drunk)

  .

  ...

  De eekhoorn heeft een barverbod gekregen. © thinkstock.(Martijn Vervest)

  Sam Boulter, eigenaar van een pub in Evesham in het Verenigd Koninkrijk, keek raar op toen hij zondagochtend zijn zaak binnenstapte. Zijn café was volledig geplunderd. In eerste instantie dacht Boulter aan inbrekers, maar toen hij rond keek zag hij een beschonken eekhoorn achter een doos met chips vandaan waggelen.

  "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hij moet zich te goed gedaan hebben aan de drank op de vloer, nadat hij de flessen van de bar heeft geduwd", grapt de eigenaar tegen de krant Mirror. Ook de glazen, barmatten en decoraties op de bar moesten het ontgelden.

  Hoewel de eekhoorn duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, heeft Boulter, samen met twee stamgasten, nog ruim een uur achter het beest aangezeten. "Ik heb uiteindelijk een prullenbak gebruikt om hem te vangen en heb hem daarna meteen de tent uitgegooid.''

  Boulter schat de schade op een paar honderd euro. Zijn café is ondertussen opnieuw open voor zijn klanten, maar de eekhoorn heeft een barverbod gekregen.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggen

  .

  ...
   
  Een mug is een vliegend insect uit de orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera). Sommige soorten lijken echter meer op een vlieg, een spin of een vlinder dan op een mug.

  Een mug is eenvoudig beschouwd een primitieve versie van een vlieg en heeft een klein, dun en fragiel lichaam, zes dunne pootjes, meestal twee veer-achtige antennes waarmee zeer goed geur waargenomen kan worden en een kleine kop met vaak zichtbare zuigsnuit. Er zijn wel soorten die wat groter worden maar deze hebben steeds een langwerpige bouw en meestal sprieterige poten. Sommige muggen echter, zoals de knutten, hebben een meer vlieg-achtige bouw, ze worden ook wel zandvliegen genoemd. Alle muggen hebben een zuigsnuit, maar verreweg de meeste soorten kunnen daar niet mee bijten. De muggen die wel kunnen bijten behoren tot verschillende families, waarvan die der steekmuggen (Culicidae) ongetwijfeld de bekendste is. Soorten uit deze familie zijn onder andere de malariamuggen (geslacht Anopheles) die bij de mens indirect verantwoordelijk zijn voor meer dan een miljoen doden per jaar. Ook andere muggen kunnen voor overlast zorgen al kunnen ze niet bijten, voorbeelden zijn langpootmuggen waarvan de larven het gazon aantasten, motmuggen die massaal kunnen opduiken bij een gesprongen riolering en rouwmuggen die in reusachtige zwermen kunnen voorkomen die het verkeer kunnen hinderen. Bovendien brengt het trillen van de vleugels van muggen een zoemend geluid voort, dat door mensen veelal als hinderlijk wordt ervaren.

  Muggen leven van plantensappen als nectar en zijn vrij onopvallende insecten. De twee vleugels worden in rust achter de rug gevouwen en het achterste paar poten is bij veel soorten langer en steekt in rust naar achteren. Dit doet een mug om eventuele aanstormende vijanden waar te nemen; in plaats van deze te zien voelt de mug de luchtwervelingen met de achterpoten en vliegt snel weg bij gevaar

  Steekmuggen  Steekmuggen of muskieten zijn de bekendste muggen en zijn in beginsel onschuldige insecten die leven van nectar. Toch staan ze voor de mens bekend als vervelende vampiristische wezens omdat ze onder andere menselijk bloed zuigen, althans de vrouwtjes tijdens de aanmaak van de eitjes. Bij de mens resulteert dat meestal in een rode jeukende bult, maar bijtende muggen kunnen ook veel schade aanrichten vanwege ziekten die ze kunnen verspreiden, zoals de beruchte West-Nijlziekte. In tropische gebieden verspreiden muggen op grote schaal vaak dodelijke ziekten (onder andere malaria), waaraan jaarlijks miljoenen mensen sterven. Ook op dieren kunnen muggen verschillende ziektes overbrengen. Vogel- en veehouders kunnen hierdoor enorme economische schade lijden. Muggen kunnen bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor grote uitbraken van veeziekten, zoals blauwtong.

  Dansmug  Dansmuggen (Chironomidae), ook wel vedermuggen genoemd, vormen een familie van muggen die over de hele wereld voorkomen, zelfs op Antarctica leven soorten dansmuggen. Ze dienen niet te worden verward met de dansvliegen (Empididae).
  De meeste dansmuggen worden ongeveer 10 millimeter lang en geen enkele soort zuigt bloed. De weinige soorten met een andere naam dan een wetenschappelijke worden vaak gewoon dans- of vedermug genoemd, ook de bekendere soorten Chironomus attenuatus (in Amerika) en Chironomus plumosus (o.a. in Europa, Nederland en België). Wereldwijd zijn minimaal 7054 soorten beschreven


  Motmug  Motmuggen (Psychodidae) zijn een familie van kleine insecten die behoren tot orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera). De vleugels zijn vaak voorzien van schubben en worden in rust gespreid gehouden. De muggen lijken hierdoor enigszins op kleine vlinders waaraan de naam te danken is. Ze worden ook wel aalputmotje genoemd.
  Motmuggen die op rottende voedselresten leven of in de natte organische substantie onder een lekkende rioleringsbuis kunnen in aanraking komen met voor de mens gevaarlijke bacteriën. De larven kunnen niet bijten of steken en brengen alleen indirect ziektes over. Ook de volwassen insecten richten geen directe schade aan. Alle muggen, en dus ook de motmug, hebben een steeksnuit al kan deze soort daar niet mee steken. De aanwezigheidheid van de motmug is hoogstens irritant, vooral als ze in grote aantallen voorkomen.
  Ze zijn zelfs nuttig omdat de larven de omzetting van het organisch materiaal bevorderen, de geur wegnemen en het vuil losmaken zodat het kan wegspoelen. Motmuggen en steekmuggen hebben totaal andere behoeftes als larve en komen nooit in elkaars territorium voor. In ruimtes met veel motmugjes zullen dus minder steekmuggen voorkomen. Ook de larven van de motmug zijn in stilstaande wateroppervlakken agressiever dan de steekmuglarven, en zullen ze zo wegconcurreren.
  Preventie en bestrijding

  Preventieve maatregelen zijn het reinigen van aflopen met een flessenborstel en het spoelen van de afvoerbuizen met heet sodawater. Containers met organisch afval moeten goed afgesloten worden. Rottend materiaal als bladeren dient uit dakgoten en van daken verwijderd te worden. Er zal een inspectie op de aanwezigheid van smurrie-achtige substanties rond het huis moeten plaatsvinden; stilstaand water in bloempotten e.d. moeten geledigd worden. De verluchtingspijp van de septische put kan het best worden afgesloten met een gaas met een zeer fijne maaswijdte. Kitranden in natte ruimtes zoals bij een bad of wastafel moeten worden nagekeken.

  Om motmuggen te bestrijden dient de voedselbron van de larven te worden opgespoord en verwijderd, het wegvangen van de volwassen insecten heeft weinig zin. De motmug kan buitengehouden worden door de uitgangswegen van de mogelijke voedingsbronnen af te sluiten. Omdat de larven in extreme omgevingen kunnen leven, waar vrijwel geen zuurstof is, zal dit hun ontwikkeling niet stoppen, maar de muggen zullen wegblijven als de ruimte goed is afgesloten.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse Nieuwe Maatjes

  .

  ...
  Hollandse Nieuwe (ook maatjesharing) is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van maagdenharing (maagd, omdat de jonge vis nog geen hom of kuit bevat).
  Wettelijke eisen

  Wil haring "Hollandse Nieuwe" worden genoemd dan moet hij voldoen aan bepaalde eisen:

  • het vetpercentage moet ten minste 16% zijn.
   • de haring moet tussen half mei en eind juni worden gevangen, voor die tijd is hij te mager, erna heeft hij te veel hom of kuit;
  • hij moet gekaakt zijn;Bij het kaken worden met een speciaal mesje de kieuwen en de ingewanden van de (nog niet geslachtsrijpe) haring verwijderd, op de alvleesklier na. Enzymen uit de alvleesklier laten de haring 'rijpen'.
  • hij moet gezouten en gerijpt zijn:
   • het zouten is van belang voor het bewaren
   • tijdens het zouten wint de haring aan smaak, mede doordat de alvleesklier niet verwijderd is;
   • om mogelijke parasieten, met name de haringworm, te doden moet de haring tenminste 24 uur bevroren zijn geweest;Het invriezen van de haring doodt de voor de mens ongezonde haringwormparasiet.
  • hij moet op de juiste manier gefileerd zijn:
   • de graat moet zijn verwijderd op de staart na.
  • De temperatuur bij verkoop mag maximaal 7°C bedragen.

  De haring kan met en zonder ui worden gegeten. Tegenwoordig gebruikt men minder zout, omdat het vriezen voldoende bescherming geeft.  Noorse, Deense en Schotse haring

  De sluiting van de Noordzee voor de haringvisserij in 1977 noopte Nederlandse vissers en handelaren de bakens te verzetten. Een enkeling beproefde zijn geluk in de Ierse Zee, in de hoop er haring aan te treffen die te vergelijken was met die uit de Noordzee. Denemarken bleek een geschikter alternatief. Deense vissers visten in het Skagerrak op haring die sterk leek op de ‘Hollandse’ maatjesharing. Een aantal vissers en inkopers van verwerkende bedrijven uit Nederland vestigde zich in het noorden van Jutland. De Denen eten geen Hollandse Nieuwe, haring wordt in Denemarken op een andere manier bereid. Nederlandse bedrijven benutten hun knowhow ter plaatse en voerden de kaaktechniek in. In 2007 was Noorwegen het belangrijkste aanvoerland. 80 Procent van de aanvoer is in Noorse handen. Daarnaast hebben Nederlandse bedrijven hun werkterrein in Denemarken en Schotland.  Geschiedenis

  Over het moment waarop men is overgegaan op het kaken van haring bestaat veel onduidelijkheid; daarbinnen past ook de naam van de 'uitvinder' Willem Beukelszoon. Voorafgaand aan het kaken schijnt men haring ongekaakt te hebben gezouten en verpakt in tonnen. Dit heeft mogelijk bijgedragen tot de onjuiste aanname dat gezouten haring dús gekaakte haring zou zijn. Dit zouten van haring, zonder haar voorafgaand te hebben gekaakt, werd het 'steuren' genoemd.

  Zoveel is duidelijk dat men het kaken in de loop van de 14de eeuw is gaan toepassen. Men kent de bezigheid toe aan de toenmalige gebieden waarin de haringvisserij actueel was, namelijk Vlaanderen en Zeeland. In hoeverre dit toen al aan boord van schepen plaatsvond, blijft onbeantwoord; gezien de geringe omvang van de toenmalige vissersscheepjes lijkt het aan boord kaken van de vangst onwaarschijnlijk.


  Elke Noor heeft er een garage, die uitgeeft op het water en waarin hij dus zijn boot parkeert . Hen hoef je dus niets te vertellen over vissen vangen, maar van maatjesharing moeten ze niets hebben.

  Een geluk voor de Hollanders, die de Noren inhuren op een moment dat ze hun vissersboten toch niet gebruiken . Goed voor ons ook, want de Belgen lusten de zilveren haring ook .

  Toch maken we samen met de Hollanders die Noren niet gek. Want zij wachten geduldig tot er een andere vis in de haringnetten zwemt, zoals deze kabeljauw. Die leggen ze dan wel eventjes apart in de frigo. Smikkelen, dat spreekt voor zich. Al zou je dat niet zeggen als je de vis in de bek kijkt.  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluwen

  .

  ...
  Zwaluwen eten zo'n 2000 a 6000 insecten per dag,
  zijn dus veelvraten en zeer nuttige dieren

  ...


  De huiszwaluw (Delichon urbicum) is een vogel uit de familie van zwaluwen (Hirundinidae).

  Tijdens het broedseizoen zijn huiszwaluwen in geheel Europa aan te treffen met over heel Europa aantallen van 9,9 miljoen tot 24 miljoen.

  De huiszwaluw is een zwart-wit gekleurde vogel. De rug en bovenkant van de vleugels zijn zwart, van onder licht gekleurd bijna wit, een zwarte kopkap en het meest opvallend is de stuit, een witte vlek op de overgang tussen rug en staart.
  In Nederland en Vlaanderen broedt deze vogel voornamelijk tegen gebouwen (zie afbeelding). Het is nog steeds een talrijke broedvogel en ook doortrekker. De vogel overwintert in Afrika (zie kaart), trekt weg van eind juli tot begin oktober en verschijnt weer in Nederland en België vanaf half april.  De boerenzwaluw (Hirundo rustica) is een kleine trekvogel. Boerenzwaluwen trekken gedurende de lente noordwaarts naar hun broedgebieden in Europa, tot nabij de arctische cirkel. Zijn sierlijke snelle vlucht is bij ons gedurende de hele zomer te zien. Zijn lange vleugels en zijn slanke lijf maken hem zeer geschikt om in de lucht achter insecten aan te jagen. Dan is zijn glanzende metaalblauwe verendek goed zichtbaar en vallen ook zijn uitstekende buitenste staartpennen meestal wel in het oog.  Hij bouwt nesten in boerenstallen, onder bruggen en afdaken. Gewoonlijk worden 4 of 5 eieren gelegd, maar heel soms worden er wel eens 8 eieren in een nest aangetroffen. De broedtijd is 14 tot 16 dagen, meestal broedt alleen het vrouwtje, het mannetje blijft wel in de buurt. Als de eieren uitgekomen zijn dan worden de jongen door beide ouders verzorgd. Na ongeveer 21 dagen verlaten de jongen het nest. Er zijn twee en soms drie legsels per jaar. Meestal komen de zwaluwen na de overwinteringsperiode in Afrika weer terug op hun oude nest.  voedsel zijn......Muggen, motten, vliegen en kevertjes die hij al vliegend met zijn brede snavel uit de lucht vangt. Water drinken doet hij ook tijdens de vlucht door laag over het water te scheren en dan het water met zijn bek op te scheppen.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen kunnen zeilen als schepen (maar ook vliegen)

  .

  ...

  Bron: The Independent 

  Hun opgerichte poten gebruiken ze als zeilen, hun spinsel doet dienst als anker om af te remmen of halt te houden. © afp. .. Luc Beernaert

  Slecht nieuws voor mensen met een spinnenfobie. Wetenschappers hebben ontdekt dat spinnen kunnen zeilen over water en dat ze hun spinsel als anker gebruiken. Eerder raakte al bekend dat spinnen ook kunnen vliegen als ballonnen: met hun spinsel vangen ze de wind en zo kunnen ze tot 30 kilometer per dag afleggen.

  Nu blijkt dat spinnen naast vliegeniers ook zeilers zijn. Tests op schaaltjes water toonden hoe een reeks spinnensoorten bijzondere houdingen aannemen, zoals het in de lucht steken van enkele poten, om zo van luchtstromen gebruik te kunnen maken. Zo 'zeilden' ze in zowel turbulent, rustig, zoet en zout water. De spinnen gebruikten hun spinsel ook als 'anker' om af te remmen of halt te houden.

  Darwin
  Onderzoeker Morito Hayashi van het Natrual History Museum in Londen: "Zelfs Darwin maakte notities over vliegende spinnen die op het dek van de Beagle vielen terwijl het schip nog mijlenver van de kust was. De vraag was hoe de evolutie toeliet dat dit riskante gedrag werd volgehouden, gegeven dat spinnen landdieren zijn en dat ze niet weten waar ze zullen belanden als ze gaan vliegen. We hebben nu ontdekt dat spinnen houdingen aannemen die hen toelaten met de windrichting hun reis over water te controleren. Ze kunnen zelfs hun spinsel gebruiken om te stoppen op het water als ze dat willen. Die mogelijkheid compenseert het gevaar van het landen op water na ongecontroleerde vluchten".

  De wetenschappers verzamelden voor hun onderzoek 325 volwassen spinnen van 21 verschillende soorten op eilandjes in natuurreservaten in het Engelse graafschap Nottinghamshire. Hun studie verschijnt in vakblad BMC Evolutionary Biology.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quasi Modo is 'lelijkste hond ter wereld'

  .

  ...

  © ap...anp

  Het Amerikaanse stadje Petaluma in de staat Calfornië puilde gisteren uit van de lelijke honden, maar Quasi Modo spande de kroon. Dankzij zijn gebochelde rug is het tienjarige hondje gekroond tot de lelijkste hond ter wereld. Een jury noemde Quasi Modo de "ultieme belichaming van lelijkheid".

  Quasi Modo werd achtergelaten bij een dierenasiel en werd geadopteerd door een dierenarts. De kruising tussen een Hollandse herder en een pitbull wordt vanwege zijn vervormde ruggenwervel meer dan eens aangezien voor een hyena en jaagt mensen op straat de stuipen op het lijf.

  Het hondje versloeg 25 andere honden in de strijd om de titel van 's werelds lelijkste hond. Hij en zijn baasjes gingen ervandoor met de hoofdprijs ter waarde 1.500 dollar (ruim 1.300 euro). Quasi Modo is de opvolger van Peanut, het hondje met wilde haren, uitpuilende ogen en een vooruitstekend gebit dat vorig jaar de prijs won. Quasi Modo werd toen tweede.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerconcert bij nacht in onze tuin

  .

  ...

  De kikkers waren zo te horen blij

  met ons gezelschap gisterenavond

   toen wij

  naar hun gratis concert

  gingen luisteren om nog eens

  gezellig na te keuvelen

  in onze tuin

  bij zomerse warmte

  ...

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De lachende Gorilla , herken jezelf(hmm)

  .

  ...

  Kijk maar eens naar jezelf

  zou ik zo zeggen

  &

   al enige herkenningspunten

  gezien(hmm) ?


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvlieg

  .

  ...


  De huisvlieg of kamervlieg (Musca domestica) is een tweevleugelig insect dat behoort tot de familie echte vliegen (Muscidae). De huisvlieg is een van de bekendste soorten vliegen en door het kosmopolitische voorkomen wellicht ook een van de bekendste insecten.

  Iedere vlieg kan per ongeluk een huis binnenvliegen maar de naam huisvlieg is gebonden aan de soort Musca domestica, die in dit artikel beschreven wordt. De wetenschappelijke naam betekent vrij vertaald cultuurvolgende vlieg. De huisvlieg is van de meeste andere vliegen te onderscheiden door de relatief grote lichaamslengte en de drie donkere lengtestrepen op de bovenzijde van het borststuk. Een soort die gemakkelijk verward wordt met de huisvlieg is de kleine kamervlieg (Fannia canicularis), deze soort blijft echter kleiner. Andere soorten vliegen die met de huisvlieg verward kunnen worden, zijn beschreven onder het kopje onderscheid met andere soorten.

  De huisvlieg is een modelorganisme dat op grote schaal wordt gebruikt als proefdier. Hierdoor zijn de uiterlijke kenmerken en daarnaast de levenswijze en ontwikkeling uitvoerig beschreven.
  Bij laboratoriumproeven met betrekking tot bijvoorbeeld genetica is het belangrijk om de kleinste verschillen tussen de verschillende exemplaren te beschrijven. Hierdoor heeft zelfs het kleinste haartje op het lichaam een aparte naam. Ook de ontwikkelingstijd is zo nauwkeurig in kaart gebracht dat het aantreffen van een aantal bepaalde ontwikkelingsstadia van de vlieg door forensische opsporing als bewijsmateriaal kan dienen in rechtszaken.  De huisvlieg komt over vrijwel de gehele wereld voor, maar is in drogere of koudere gebieden wel afhankelijk van de mens om zich te kunnen handhaven. De vlieg is dan ook net als muizen en ratten een typische cultuurvolger. Men ziet de huisvlieg vaak in de buurt van afval of vee. Vaak treft men daar ook hun larven, de maden, in groten getale aan.

  Men vermoedt dat het oorspronkelijk leefgebied van huisvliegen het zuidelijke palearctisch gebied was, en dan met name Noordoost-Afrika en het Midden-Oosten. In de voetsporen van de mens heeft de vlieg zich over vrijwel de gehele wereld verspreid. Alleen in heel droge gebieden zoals woestijnen en heel koude gebieden zoals de polen komen geen huisvliegen voor.

  De huisvlieg is een vrij klein insect en bereikt een lichaamslengte van 6 tot 8 millimeter.  De mannetjes blijven gemiddeld wat kleiner dan de vrouwtjes. Het lichaam van de huisvlieg is net als alle insecten ingedeeld in drie hoofdsegmenten, de kop of cephalon, het borststuk of thorax en het achterlijf of abdomen. Deze segmenten zijn zelf ook weer onderverdeeld in deelsegmenten en dragen verschillende aanhangsels. De kop draagt de gespecialiseerde zintuiglijke organen en de monddelen, het borststuk draagt drie paar poten en één paar vleugels. Het achterste vleugelpaar is net als alle tweevleugeligen omgevormd tot een paar kleine stompjes die de halters worden genoemd. Ze vervullen een functie als evenwichtsorgaan. Dankzij dit tot 'gyroscoop' omgebouwde vleugelpaar is de huisvlieg een zeer behendige vlieger.

  De huisvlieg is overwegend zwart van kleur. De bovenzijde van het achterste deel van zowel de kop als het borststuk zijn zwart, terwijl het borststuk lichtere lengtestrepen aan de bovenzijde heeft. Ook uitsteeksels zoals antennes en poten zijn zwart van kleur en hetzelfde geldt voor de lichaamsbeharing. De uiteinden van de poten of tarsen zijn lichter tot geel van kleur.

  De grote ogen en het achterlijf van de vlieg zijn niet zwart en hieraan is de huisvlieg van veel andere vliegen te onderscheiden. De ogen zijn duidelijk roodbruin van kleur, het achterlijf is grotendeels geelbruin met uitzondering van een brede band aan het midden van de bovenzijde, die donkerbruin tot zwart van kleur is. Opvallend zijn de lichtere plekjes aan de vleugelbasis, kleine flapjes die calyptra worden genoemd.

  Paring van de huisvlieg, mannetje links. De ogen van mannetjes komen vrijwel samen aan de bovenzijde, bij vrouwtjes liggen ze duidelijk uit elkaar
  Paring

  Als de vlieg uit de pop kruipt duurt het ongeveer drie dagen voordat de vlieg kan paren. De paring vindt altijd op een vaste ondergrond plaats en nooit in de lucht. De paring van de vlieg verloopt altijd volgens een vast voorspel. Het mannetje immobiliseert hierbij een vrouwtje door haar met zijn poten tegen de grond te drukken. Vervolgens brengt hij zijn stempel-achtige zuigsnuit tussen haar ogen. Na dit voorspel brengt het vrouwtje haar legbuis in de geslachtsopening van het mannetje. Hierin bevindt zich het mannelijke geslachtsorgaan zodat het mannetje haar kan bevruchten.

   Ei

  Het vrouwtje legt haar eitjes in strohoudende mest, afval, dode dieren, compost of rottende voedingsmiddelen. Het ei is sterk langwerpig van vorm en heeft een lengte van ongeveer 1,2 millimeter, het ei is wit van kleur. Het vrouwtje kan in totaal meer dan 900 eitjes produceren die in kleinere groepjes worden afgezet.De eitjes komen na twaalf tot 36 uur uit waarbij de larven van de vliegen tevoorschijn komen. Omdat de vrouwtjes van verschillende exemplaren vaak eitjes afzetten op hetzelfde substraat, kunnen zich enorme aantallen maden ontwikkelen. Onder warme omstandigheden kunnen de eitjes al na acht uur uitkomen De eitjes moeten permanent vochtig blijven tijdens de embryonale ontwikkeling, anders komen ze niet uit.


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons restaurant is failliet

  .

  ...

  Geen kat die de laatste maand nog naar

  ons restaurant kwam

  ...

  Ze roddelden teveel over ons restaurant

  zo te horen

  ...

  Vader Muis was hier komen eten met familie

  &

  ook al belden wij de 100 (urgentieteam) op,

  reanimatie kon niet meer baten

  ...

  Die muizen zeggen dit door aan hun vrienden,

  vandaar dat er geen kat meer op

  bezoek kwam,

  het eten trok op niks

  laat staan de smaken

  ...

  De Menukaart vonden "Wij"

  nochthans afwisselend

  ...

  Bij deze komt de curator langs

  om de inboedel te schatten,

  hopelijk neemt die de dode muizen mee op

   in het beschrijf

  ...

  Zij die met muizenissen zitten groeten U

  ...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheersbeestjes

  .

  ...

  Lieveheersbeestjes zijn een groep van kevers (Coleoptera) die behoren tot de familie Coccinellidae. Sommige soorten zijn zeer bekend omdat ze algemeen voorkomen, een voorbeeld is het zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata).

  Lieveheersbeestjes leven zowel van planten en schimmels als van kleine diertjes, veel soorten zijn sterk gespecialiseerd. De bladluisetende soorten worden vaak als nuttig gezien maar soorten die schimmels of planten eten verspreiden ziektes en worden beschouwd als plaaginsecten.
  Lieveheersbeestjes hebben een ronde, zelfs vaak halfbolvormige vorm met korte pootjes die net als de kleine antennen onder het dek- en nekschild kunnen worden teruggetrokken. Ze hebben vaak rode, gele, witte en zwarte kleuren en zijn vaak gestippeld.

  De grootte van de soorten ligt tussen 2 en 10 mm. De kevers en de larven zijn meestal roofdieren van o.a. bladluizen(die vaak worden beschermd door mieren vanwege hun zoete afscheiding), maar er zijn ook lieveheersbeestjes met een plantaardig dieet.

  De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. Het aantal stippen zegt dus niets over de leeftijd. De kleur en de vlekken op de dekschilden spelen wel een belangrijke rol bij het op naam brengen van de verschillende soorten lieveheersbeestjes.

  Larve van een lieveheersbeestje
  Kop van het zevenstippelig lieveheersbeestje  Wettelijke bescherming

  Alle lieveheersbeestjes zijn in België beschermd bij Koninklijk Besluit van 22-9-1980. Dit betekent dat het verboden is om ze te doden, te bejagen, te vangen of in gevangenschap te houden, ongeacht het ontwikkelingsstadium; hun woon- of schuilplaats te beschadigen of met opzet te verstoren of ze levend of dood, onder welke vorm ook, te vervoeren, te verhandelen of kosteloos of tegen betaling af te staan.

  Vlaams
  (onze)lieveheer(s)(e)beestje, (onze)lievevrouw(e)beestje, piempampoentje, hemelbeestje, pieternel(letje), pieternellebeestje, piepauw(tje), piepebontje, pimpajoen(tje), pimpaljoen(tje), pimpompulletje

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveheersbeestjes zijn veel minder lief dan je denkt

  .

  ...

  Schattig, die kleine gestippelde kevertjes die je moeiteloos over je hand kan laten kruipen. We zijn dol op lieveheersbeestjes, niet in het minst omdat ze mooi zijn om naar te kijken én massaal bladluizen verorberen. Uit een 'The Truth About Animals'-reportage van BBC blijkt echter dat ze veel minder lief zijn dan je denkt. Ooit gedacht dat piempampoentjes of pieternelletjes, zoals ze in het Vlaams ook wel worden genoemd, door ziekte geteisterde, seksverslaafde kannibalen zouden zijn?

                                   © thinkstock.

  Lieveheersbeestjes (Coccinellidae) komen voor in veel vormen en kleuren. In België en Nederland zijn een zestigtal soorten gekend, met als bekendste uiteraard de rode met zwarte stippen.

  De kevers hebben een gevarieerd dieet. Sommige soorten eten alleen planten, terwijl andere een voorliefde hebben voor schimmels. Insecten staan echter ook heel vaak op het menu, zoals bladluizen en hun larven.  Seksverslaafd
  Pieternelletjes leggen hun eieren graag strategisch in de buurt van een bladluizenkolonie die nog in een vroeg stadium zit. Uit onderzoek met tweestippelige lieverheersbeestjes blijkt dat de vrouwtjes allesbehalve monogaam zijn. Zo worden eitjes vaak bevrucht door minstens drie verschillende mannetjes.

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zappa, de schattige hond die constant haar tong uitsteekt

  .

  ...

  Permalink voor ingesloten afbeelding

  De knapste van de hoop is Zappa misschien niet, maar haar schattigheidsgraad? Die slaat wel degelijk tilt, met 'dank' aan de tong die haast constant uit haar bek bengelt. De aparte look heeft haar al een hele schare fans opgeleverd.

  Sven van Malderen

  Volgens baasjes Sadie en Rosalie Millen moet de oorzaak gezocht worden bij het feit dat ze nog maar twee tanden overhoudt. Italiaanse windhonden hebben overigens wel vaker problemen met het gebit.

  Zappa zelf trekt er zich helemaal niets van aan: ze kan eten wat ze wil en leidt een meer dan gelukkig bestaan in Pewaukee (Wisconsin).

   

   

   


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paarden zijn op normale grootte...

  .

  ...

  De eigenaar kreeg geen toestemming van de administratie

  om een afdak voor zijn paarden te bouwen...

  Voor een tuinset is er echter geen bouwvergunning nodig...

  Geen wet die de afbeeldingen van tuinmeubelen bepaald...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse herder ruimt op en doet afwas voor z'n baasjes

  .

  ...

  Bij hondenschool Hill Country K9 in de VS hebben ze het goed voor elkaar. Hond Baron van 8 maanden helpt er bij de nodige huishoudelijke klusjes. De afwasmachine inpakken, de vloer dweilen: Baron doet het allemaal.(Carst Vrakking)

  De Duitse herder wordt al sinds hij piepjong is getraind door de trainers en gedragsexperts van de hondenschool. En dat werpt zijn vruchten af, want de vrolijke viervoeter helpt niet alleen bij huishoudelijke karweitjes, maar ook bij het inpakken van tassen en het doen van buikspieroefeningen.

  Zijn trainers besloten filmpjes van Baron Vom Herrn, zoals zijn volledige naam luidt, op internet te plaatsen. Baron heeft zelfs een eigen Instagramaccount waar elke dag foto's en video's van zijn kunstjes worden gedeeld.

  "Het is een vorm van apporteren'', zegt Martin Gaus, 's lands bekendste hondentrainer en oud-tv-presentator. "Honden vinden dat prachtig. Maar heel bijzonder wat hij kan, vind ik het niet. Je kunt het vergelijken met het verslepen van een prooi. Je leert hem iets op te pakken, en daar krijgt hij iets voor terug.''

  Net mensen
  "Wat dat betreft zijn honden net mensen. Je kunt het vergelijken met een bezoek aan de supermarkt: je haalt iets uit een schap en rekent af met je pinpas. Er wordt dus geruild.''

  Volgens Gaus kun je een hond het beste vanaf jonge leeftijd trainen. "Als je een hond bij alles wat hij doet meteen aandacht geeft, dan gaat hij dat razendsnel herhalen.'' Maar hij waarschuwt ook voor negatieve aandacht. "Dat is vaak een probleem bij mensen met een jonge hond. Negatieve aandacht is ook aandacht, en slecht gedrag is moeilijk af te leren.''

  "Als je een hond zeven weken na z'n geboorte begint te trainen, dan hoeft hij nog geen slecht gedrag af te leren.''

  .


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reiger was hier weer op bezoek

  .

  ...

  Den Johnny noemen wij deze visdief van

  onze vijver

  met name "De Reiger ",

    was weer op bezoek,

  daar dit een beschermde vogelsoort is

  mag ik er zelfs onze kiekendief

  met name Reintje de Vos niet op afsturen,

  nog zo'n lief beest...

  Dus:

  Neerschieten mag niet,

  doodmeppen ook niet,

  voeren ook niet,

  vissen voor hem bakken ook niet,

  hem of haar strelen ook niet,

  ik ga een paar vissen in

  zijn of haar gat steken

  bij volgend bezoek peizik...

  Nota:

  1 slag van zijn vleugels heeft de kracht

  van een rijdende camion aan 70 km/h

  (dus mag ik die vissen in z'n gat steken

  ook vergeten mijn gedacht)

  ...

  Zijn de Johnny by the way

  gaan doorspoelen in ons stamcafé...

  Pfffffffffffffff & cheers


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30000 spreeuwen !!! Vliegen die nooit tegen elkaar

  .

  ...

  30000 spreeuwen samen  !!!

  Vliegen die nooit tegen elkaar ?


  Categorie:Dieren  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Chihuahua
  DJ BoBo  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blogvrienden
 • Skinny
 • Linecia
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Leen
 • Lana
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Jan('t groene hart)
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Anneke
 • Marouska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Galaxy
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Batulang
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Anisoara
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Loker
 • Junior
 • Roffe De Noorse Viking
 • Sussi
 • Pr4 wise
 • Bimba
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Omaria
 • Andyrra
 • Nurul
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Thailand info
 • Epul
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Issuepapers
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • Fadhil
 • Karga
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Musica En General (RC)
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Linda Ishak
 • Istana Larangan
 • Agoy
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Janu

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Kesihatan Yang Tinak Tednilai
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Love Always
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Caroline's kiekjes
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Zeno
 • Guido
 • Mandy
 • Anke
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Martin

  Blogvrienden (4)
 • It's Me
 • Corba Jack
 • Boomer
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Joanne
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Wartjes blog
 • Patty & Freddy
 • Roland
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • EdjeB

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Christine
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Blogvrienden 7
 • Nicole
 • Brigitte
 • Mia
 • Patrice
 • Tonny
 • Julien
 • Anny & Gilbert
 • Anny
 • Marianne
 • Harmke

  Gastenboek
 • Heerlijke zomer morgen. Christine & Rddi Geniet er maar van.
 • Lieve groetjes dikke knuffel maatje
 • Wat zijn het leuke foto's van Gizmo Rudi
 • happy Wednesday
 • Fijne midweek,lieve groeten!!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!