
De kwee houdt van lichte schaduw en zon, lichte tot kleigrond en wortelt oppervlakkig Hij heeft graag een wat lichte vochtige grond. Sommige kweerassen hebben kruisbestuiving nodig, de rea's mammoth is een zelfbestuiver Jam van kweeperen : Was de kweeperen, maak sap met een stoom-extractor zo doe ik het, maar zo gaat het ook snij de kweeperen in dunne plakjes Overgiet de kweeperen met warm water een 5 cm boven de stukjes Breng dit langzaam aan de kook, als ze zacht zijn, neem je de pot van het vuur en laat je alles een nachtje staan, druk al het vocht er goed uit met een neteldoek of keukenhanddoek Neem een liter sap, met een halve kg geleisuiker laat vervolgens koken zoals het op de verpakking staat en giet de kokend hete kweeperenjam in glazen bokaaltjes en schroef het deksel erop Kweeperenlikeur voor een liter 2kg kweeperen 400gr suiker 1 liter alcohol van 40% 1 kaneelstok 2 kruidnagels werkwijze: Los er per liter 200 - 300 gram suiker in op en meng dit in gelijke delen met de alcohol van 40 %. Voeg de kruiden toe tot de smaak laat enkele weekjes staan . Kweeperenlikeur 2 Dit heb je nodig 3 kweeperen 300 g suiker halve vanillestokje opengesneden handvol amandelen 1 fles witte rum of wodka werkwijze : Schil de kweeperen,snij ze in grove stukken en verwijder de pitten doe ze in een pot met deksel samen met de suiker het vanillestokje, de amandelen en de drank zet het op een warm plekje en roer regelmatig na een week of acht de likeur zeven en in een fles doen geniet ervan maar ... maar met( maten !)
|