Foto
Inhoud blog
  • donderdag 28 februari
  • woensdag 27 februari
  • dinsdag 26 februari
  • maandag 25 februari
  • zondag 24 februari
  • zaterdag 23 februari
  • vrijdag 22 februari
  • donderdag 21 februari
  • woensdag 20 februari
  • dinsdag 19 februari
  • maandag 18 februari
  • zondag 17 februari
  • zaterdag 16 februari
  • vrijdag 15 februari
  • donderdag 14 februari
  • woensdag 13 februari
  • dinsdag 12 februari
  • maandag 11 februari
  • zondag 10 februari
  • zaterdag 9 februari
  • vrijdag 8 februari
  • donderdag 7 februari
  • woensdag 6 februari
  • dinsdag 5 februari
  • maandag 4 februari
  • zondag 3 februari
  • zaterdag 2 februari
  • vrijdag 1 februari
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Een februarimaand in Turkije
    Op zoek naar warmere oorden
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 21 februari

    Spannend en frustrerend, zo kan je onze dag omschrijven. Wij (ik) wilden toch nog eens naar het Alahan klooster. Ik had in de documentatie gelezen van adembenemend, prachtig, unieke vergezichten, Werelderfgoed,…

    We zijn terug vroeg (10u) op weg naar Mut (± 100 km). Ik had uitgevlooid dat we , enkele kilometer over Mut een weg naar rechts moesten nemen die loopt naar een kasteel in een dorpje Dağpazari. Ergens moesten we dan een weg naar links vinden naar het klooster.

    We verlaten de hoofdweg en rijden een snel stijgende geasfalteerde weg (met veel putten) in. We moesten naar schatting een 10-tal km rijden vooraleer de weg naar links te vinden. We geraken boven de boomgrens en zien dat de regen die wij gisteren aan de kust kregen hier neergekomen is als sneeuw. De weg die wij in moesten voor het klooster(dat denken wij toch want, geen wegwijzer te bespeuren) blijkt een onverharde weg te zijn die bovendien besneeuwd is en spekglad.
    Dus, bye, bye Alahan klooster…

    Wij zijn nu zo ver en zo hoog, wij besluiten om langs een andere weg, via Dağpazari terug te rijden naar Mut. Het landschap is zeer ruw en totaal anders dan de bergen die we reeds bezochten in Frankrijk en Oostenrijk. We komen op een plateau terecht en zien het dorpje liggen. Wanneer we er even stoppen komt er onmiddellijk iemand dichterbij om te helpen. Hij wijst ons de weg naar Mut maar maakt ons ook duidelijk dat we traag gaan moeten rijden (of zoiets). Dat voorspelt niet veel goeds maar wij rijden door in de richting die hij aanwijst.

    Na 5 à  6 km voelen we dat er toch iets niet klopt, wij rijden steeds verder in de tegenovergestelde richting van Mut. En zie, daar verschijnt de reddende engel in de persoon van een tegenligger. Hij kent 2 woorden Engels en zegt ons rechtsomkeer te maken en hem te volgen. We rijden de hele weg terug van waar we gekomen waren maar moeten hem toch laten rijden omdat hij alle putten in het wegdek weet liggen en er een “rotvaart” op na houdt.

    Terug in Mut willen we nog een heel mooie waterval zoeken (paradijselijke plaats, prachtig, …). Wij vinden een wegwijzer:  “Yerköprü çağlayan 7 km”, rijden de aangewezen weg in en na 10 km besluiten we terug te rijden… geen waterval en geen volgende wegwijzer gezien.

    Voor de rest van ons verblijf zullen we de bergen laten waar ze zijn.

     

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/20130221?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIOpmbbblMXkbg&feat=directlink   

    21-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 20 februari
    Grijs, regen en met 13° de koudste dag tot nog toe. Rond 16u komt de zon er toch nog door en we doen nog een mooie wandeling.








    20-02-2013 om 17:35 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 19 februari

    We worden lui... Weer een dag waar we niets speciaals te melden hebben. Wat lezen in de zon (in de wind is het vandaag ook wat frisser dan de vorige dagen) en een boodschap doen. We hebben ook eens de plaatselijke baklava geproeft en... hij is even mierzoet als elders.

     

    De onderhoudsmensen van het domein zijn wel naarstig bezig om alles in gereedheid te brengen voor het komende seizoen. Ze hebben een grote put gegraven naast het zwembad om een filterinstallatie in te monteren. Dit heeft veel dagen werk gekost want op 1 meter diepte zat een rotslaag (kalksteen) die moest weg gekapt worden. Nu zijn ze begonnen aan het herstellen van de grasmat en bloemen aan het planten.

    Aan het complex naast Larissa is men begonnen aan een nieuw gebouw. Er wordt hier nog heel veel handwerk verricht. Hier geen prefab beton maar volop werk voor bekisters en ijzervlechters. Een beroep met toekomst en garantie op vast werk.

    19-02-2013 om 17:04 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 18 februari
    De zon neemt een dagje rust en verschuilt zich achter de wolken. Af en toe komt ze eens kijken of wij er nog zijn. Het voelt ook heel stuk frisser aan ("slecht" 15° 's middags)
    Ook voor ons is het een luie dag, Christiane is aan het proberen om de baas te worden van enkele sudoka's en ik heb het eerste deel van de Millenium-trilogie uit en begin aan deel 2: "De vrouw die met vuur speelde".
    In de namiddag doen we nog een wandeling langs de vele irrigatiekanalen die zorgen voor de bevloeiing van de citroenplantages.










    18-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 17 februari

    Vandaag weer een mooie dag achter de rug. Deze morgen zijn we wat gaan window shoppen in Silifke. Silifke ligt op 32 km van Larissa en telt zo’n 55000 inwoners. We hadden niet verwacht dat er zoveel winkels zouden gesloten zijn (zondag is in Turkije niet synoniem sluitdag). Na een uurtje waren we rond en zijn dan terug de bergen ingetrokken.

    We werden terug geconfronteerd met het feit dat hier heel weinig wegwijzers staan en dat er ook geen gedetailleerde wegenkaarten voorhanden zijn. We kwamen terecht op de weg naar Mut, gezien ook deze bestemming nog op ons verlanglijstje stond zijn we dus die kant op gereden. Het werd een prachtige rit; de eerste 30 km reden we door de kloof die de Göksu rivier uitgesleten heeft. En, hij heeft zijn best gedaan, de canyon kan gerust de vergelijking doorstaan met de canyon van de Verdon in Zuid-Frankrijk. Wanneer we de kloof verlaten blijft de weg maar stijgen, we komen in de echte bergen terecht met mooie vergezichten,  veel olijf- en fruitbomen en af en toe een gehucht of dorp.

    We willen, iets verder dan Mut het Alahanklooster bezoeken. Maar, ook daar vinden we geen wegwijzer die daarnaar toe wijst, wij denken dat de borden  nog niet teruggeplaatst zijn na de vernieuwing van het wegdek??? Het landschap maakt echter ook dat gemis goed en wanneer we op ongeveer 2000 m hoogte komen maken we rechtsomkeer.(we zijn dan ook al 100 km van de kust)

     In Mut nemen we een late lunch. In het restaurant hebben ze geen kaart maar we mogen kiezen uit de potten (ook omdat we niet kunnen zeggen wat we willen). Maar, het was terug lekker.

    Op de terugweg, langs de kust zijn we nog even gestopt in Narlikuyu . Hier komt een onderaardse rivier uit in een mooie baai die rondom volgebouwd is met visrestaurantjes. De rivier is dezelfde die stroomt onderin de grot van de Hemel (zie 14 februari). In Narlikuyu ligt ook een piepklein museum- men heeft er maar één museumstuk- een mozaïek uit een Romeins badhuis. Al van in de 4de eeuw ligt daar de afbeelding van de 3 Gratiën (Godinnen van de vruchtbaarheid).

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Zondag17Februari2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNrRuIeRxszo-wE&feat=directlink   

    17-02-2013 om 20:30 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 16 februari
    In een zonnig hoekje met een boek (Vrouwen die mannen haten) en nu en dan wat opschuiven omdat het te warm wordt. Nog een boodschapje doen en de dag is zo om.
    Het leven kan soms simpel zijn.





    16-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 15 februari
    Om 5u45 wordt de oproep tot het gebed kracht bij gezet door enkele donderslagen en bijpassende lichteffecten. Het begint ook hard te regenen, maar  na korte tijd houdt het op en horen we nog enkel de wind. Wanneer we een paar uur later uit ons bed komen zit de hemel volledig dicht. De zon komt af en toe wel even piepen maar ze kan het niet halen van de wind die 180° gedraaid is en nu van over de bergen komt. Het is een heel stuk koeler geworden, we halen maar 14° meer.
    Christiane slaat een wasje (je weet wel... grote wasjes, kleine wasjes steek ze in de wasmachien...) en onze dagelijkse wandeling zijn de twee wapenfeiten van de dag.

    15-02-2013 om 16:22 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 14 februari

    Het beloofd een mooie dag te worden, enkel de zon staat aan de hemel en ondanks een strakke wind is de temperatuur al ’s morgens aangenaam. We zijn al van 10u op weg voor een tocht door het Taurus gebergte. Ons doel is Uzuncaburç, gelegen op zo’n 30 km van de kust. Van zodra we de hoofdweg verlaten wanen we ons in een andere wereld. De appartementsgebouwen hebben plaatsgemaakt voor een ruw landschap met veel rotsblokken en laag struikgewas. Hier en daar vinden we een bouwsel, soms volledig van hout, takken en plastiek, soms ook gedeeltelijk van steen. Het zijn de woningen van de schapen- en geitenherders, half nomaden die afkomstig zijn uit Oost-Anatolië.

    Ook hier zijn er overal resten van oude bouwwerken te vinden. We zoeken de “Roman reliefs” in Adamkayalar maar moeten terugkeren omdat het pad niet te bewandelen (eerder te beklimmen) is met ons schoeisel.

    Tegen de middag komen we aan in Uzuncaburç waar we de resten van de Romeinse stad Dioceasarea bezoeken. Aan de ingang (niets is afgesloten) komt een vriendelijke man naar ons toe met tickets (3 Turkse Lira per persoon = 1.30 euro) We worden tegelijk uitgenodigd om eerst een cay (thee) te drinken in een plastieken kamertje dat tegen een muur aangebouwd is. We zijn hier op 1200 m. hoogte en het is maar 12° en door de wind voelt het nog wat kouder aan, dus nemen we de uitnodiging graag aan. Binnenin zit een vrouw börek te maken en worden wij ook gevraagd om aan te schuiven om te eten. Wij zijn hier terug de enige buitenlanders tussen een groep Turkse bezoekers maar, het is er gezellig en lekker.

    Op de terugweg bezoeken we nog Cennet-Cehennem (Hemel en Hel). Dit zijn 2 natuurlijke kraters in de bodem; de grootste heet put van de Hemel en de andere put van de Hel.
    In de Hemel kan je afdalen (450 treden - 70 m diep), daar staat een kapel uit de 5de eeuw en kom je in een grote open grot aan de achterwand is er terug een grot die nog eens 150 treden lager toegang geeft op een onderaardse rivier (de Hel). In vroegere tijden was het geheel een heiligdom ter ere van Hades, de god van de onderwereld.
    Christiane ziet al die trappen niet zitten maar ik moet het toch eens proberen. Wanneer ik echter de 450 treden afgehotst heb en aan de kapel gekomen ben heb ik de indruk dat dit meer hel dan hemel is. In de grot drupt er overal water naar beneden zodat de treden zeer glad zijn en ik maar de weg terug neem.

    Aan zee is het nog steeds stormachtig maar wel aangenaam warm(uit de wind).

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Donderdag14Februari?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOydhrvYtseSWQ&feat=directlink   

    14-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 13 februari
    Ik ben opgestaan met een dubbele kin. De bijensteek heeft een serieus gezwel gecreëerd, gelukkig enkel uiterlijk, anders mochten we nog een dokter opzoeken.
    Vandaag terug een rustige dag, we gaan eens met de dolmus naar Erdemli voor de noodzakelijke inkopen en een wandelingetje. Het is aangenaam wandelen tussen al die kleine winkeltjes. Het valt ons op dat hier nog heel veel hersteld wordt. We vinden schoenlappers, metaalbewerkers die bezig zijn met potten en pannen, TV herstellers, kleermakers ... De winkeltjes of ateliers zijn soms enkel een gangetje en liggen volgestouwd met allerhande materiaal, en middenin, vaak op de grond of op een laag stoeltje , zit de vakman.

    13-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 12 februari
    Een prachtige dag, geen wolkje aan de lucht. We maken een wandeling, een paar kilometer ver tot bij de resten van een Romeinse aquaduct. Terwijl we wat staan kijken bij een imker die bezig is rond zijn korven komt hij plots op ons toegelopen. Hij werd blijkbaar verschillende malen gestoken. Terwijl hij de bijen van zich afschud worden wij ook aangevallen en ik krijg een prik in mijn kin. Christiane kan een eindje verder de angel verwijderen. Op de terugweg drinken we onze thee aan de rand van de zee (het wordt stilaan een gewoonte).
    "Naast de deur" zijn ze al van deze morgen vroeg begonnen met de citroenpluk. Er komen een busje en een lichte vrachtwagen toe met een hele hoop lege kratten. Er worden enkele korte ladders uitgeladen en wat manden en de arbeid kan beginnen. En... dat is gene zever... Enkele van de jongste kerels lopen de hele dag (ze zijn rond 16u gestopt) de helling op en af om manden vol citroenen naar beneden te brengen. Het is zeer zwaar werk!!

    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/20130212?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMOlgZ-G143U1AE&feat=directlink   

    12-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 11 februari
    De hemel lijkt half uitgewassen na het onweer. Het oosten is nog zwaar bewolkt en in het westen is de hemel stralend blauw. We rijden vandaag naar Mersin, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad telt 600.000 inwoners en ligt ongeveer 40 km vanaf Ayas (waar wij verblijven)
    De stad heeft 2 opvallende gebouwen, de grote moskee en de Radison-tower van 177m hoog.
    Langs de kust ligt een promenade van 12 km lang. Mersin is echter vooral een inkoopstad met heel veel winkels en een groot shoppingcenter "Mersin Forum".
    Het is terug rond 17° maar er waait een frisse zeebries waardoor de gevoelstemperatuur wat lager uitvalt.

    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Maandag11Februari2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNzVybzq96qFEw&feat=directlink   

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 10 februari
    We starten de dag nevelig. Het wordt vrij snel warm (een beetje drukkend). Ons plan om vandaag eens met de dolmus naar Mersin te reizen mislukt omdat er waarschijnlijk weinig of geen dolmussen rijden op zondag. Dan maar een wandeling gemaakt en de rest van de dag doorgebracht op het terras.
    Rond 10u 's avonds krijgen we een fantastische, gratis show; een reusachtig klank en lichtspel dat nog tot de volgende morgen blijft nazinderen. 


    Voor meer foto's: volg de link in bijlage.





    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Zondag10Februari2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO3W8OeVupHXTQ&feat=directlink   

    10-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 9 februari
    Vandaag terug wakker geworden onder een bewolkte hemel.Sad Maar... tegen 10u was ze er terug, de zon. We gaan onze eerste uitstapje doen met de dolmus. Dolmussen zijn kleine busjes die de dag door een bepaalt traject afleggen en die je, gewoon door je hand op te steken, kan doen stoppen. We willen naar Erdemli (15 km.) en betalen 3 TL(1.3 euro) per persoon.
    We wandelen het stadje rond, grotendeels in ons hemd Laughing (19° in de schaduw); we zijn weer te zwaar gekleed. In een patisserie proeven we wat lokale specialiteiten en komen (per toeval) op de overdekte markt terecht. Hier kopen we terug wat groenten en appels. Op de terugweg valt ons nog eens op hoeveel grote serres (in plastiek) er overal op de hellingen staan. De ruimtes tussen de serres zijn opgevuld met sinaasappel-, citroen- en bananenplantages.
    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Zaterdag9Februari2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ6u-arl6cSqNg&feat=directlink   

    09-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 8 februari
    Terug wolken en wind. De hoofdactiviteit wordt: preisoep maken. Na de middag gaan we toch op wandel en ontdekken een visrestaurantje dat er gezellig en goed uitziet. We zullen dit zeker één van de volgende dagen eens proberen. Vandaag beperken we ons tot het nuttigen van de nationale drank: cay (thee).




    08-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 7 februari
    Een stralende zon verwelkomt de morgen, de wind en de wolken zijn verdwenen. Wij besluiten eens tot Silifke te rijden. Silifke ligt op ongeveer 30 km en heeft 48.000 inwoners. Ik denk dat wij er de enige toeristen zijn en het valt ons terug op hoe vriendelijk de mensen zijn (zonder dat ze iets van je verlangen). Vooral de kinderen roepen van ver "hello" en dat is dan ook het enige niet-Turks woord dat ze kennen. Ze lopen een heel eind met ons mee en vertellen hele verhalen waarvan wij dan geen woord begrijpen. We verlaten ook eens het centrum en lopen wat rond in de zijstraatjes waar we het echte Turkse "leven van alledag" zien.
    We rijden nog even verder naar de haven van Taçusu. Van hieruit vertrekken de ferry's naar Cyprus.
    Op de terugweg willen we nog wat boodschappen doen maar de Carrefour en Migros langs de weg blijken gesloten. Het is hier duidelijk laagseizoen. Wij rijden dan maar door naar Erdemli (13 km verder) waar wij ook de vorige keer inkopen deden.

    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Donderdag7Februari?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIL6sOiApY6PeQ&feat=directlink   

    07-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 6 februari
    De wind giert rond het gebouw en hier en daar rammelt er wat; wanneer we de gordijnen opentrekken zien we grote schuimkoppen op de Middelandse Zee... het wordt een stormachtige dag. De lucht ziet er helemaal Belgisch uit: volledig bedekt met grijze wolken. Tegen de middag begint het ook te regenen maar het blijft zacht met 16°-17°.
    We komen niet buiten, tenzij om brood te bestellen aan de onderhoudsmensen die ook schuilen voor regen en wind. Wat lezen, wat TV kijken en wat bezig zijn op de laptop, meer moet dat niet zijn.

    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Woensdag6Februari?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKXvysOnpqHlywE&feat=directlink   

    06-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 5 februari
    Zoals iedere dag is ook vandaag de muezzin om 5u45 reeds klaar wakker en roept alle gelovigen op voor het gebed. Dit gebeurt van op de minaret van de moskee die hier zo'n 200 meter vandaan is. Er hangen nogal wat luidsprekers zodat we de oproepen niet kunnen missen, maar we voelen ons niet aangesproken en blijven liggen tot een meer christelijk uur. (De oproep tot het gebed of azaan is te horen in een bijlage)
    We staan vandaag op met veel wind (buiten) en licht bewolkte lucht. Op het terras is het echter terug heerlijk en we brengen hier dan ook praktisch de hele dag door. Op radio2 horen we dat er een zware storm over West- en Oost-Vlaanderen geraasd is. Hopelijk niet in Gullegem?
    Op het domein zijn er grote graafwerken aan de gang, men is bezig met het vervangen van de verlichting maar blijkbaar zitten ze met een serieus probleem.
    Rond 14u besluiten we toch tot een wandeling, omdat we waarschijnlijk nog wat brood zullen tekort komen (een mens moet toch een doel hebben) De wind is wat geluwd en de thermometer klimt naar 21°.
    Het is nu 16u30 en de zon is onder; het wordt snel frisser.
    Voor foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    azan1.mp3 (655 KB)   
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Dinsdag5Februari?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMHK8IqH5_etugE&feat=directlink   

    05-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 4 februari

    Stralende zon, de warmte straalt al 's morgens door de ramen.

    Rond 10u vertrekken we voor een wandeling naar een historische site Kanlidivane, gelegen op 4 km, tegen de helling van de achterliggende heuvelrug. Onderweg komen we langs een plaats waar vrouwen bezig zijn met het sorteren van citroenen. Het valt ons op dat de mensen hier zeer vriendelijk zijn, iedereen groet ons, steekt de hand op of claxonneert eens. We stellen echter ook vast dat de kilometers hier toch wat langer zijn dan bij ons maar, we zetten door en bereiken ons doel. Ondertussen is het zomer geworden (20°)

    Op de terugweg stoppen we in een restaurantje (of wat ervoor moet doorgaan). De vrouw des huizes stelt ons voor om börek te eten met çay (thee), wij stemmen toe, ook omdat wij geen woord Turks kennen en zij enkel Turks. De börek blijkt een soort pannenkoek te zijn gevuld met geitenkaas en wordt geserveerd met een groente (waar wij niet durven van eten). Het is wel lekker.

    Voor de rest van de dag: rust op het terras waar het nu 29° is in de schaduw.


    Voor foto's: volg de link in bijlage.


    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Maandag4Februari201302?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN-q1-aJoP_0Tw&feat=directlink   

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 3 februari
    Bijna 11 u geslapen en 't heeft deugd gedaan. De zon is deze morgen niet van de partij, de lucht zit vol met wolken en het is wel een paar graden frisser. We gaan toch eens een wandeling maken tot aan de zee. We dachten langs de kust te kunnen wandelen maar dit blijkt niet zo simpel. Tegen de middag komt de zon er door en stijgt de temperatuur tot 19°. Na de lunch proberen we nog eens aan de andere kant weg te wandelen maar ook dat lukt niet goed. Voor de rest van de dag wat lezen en relaxen.

    03-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 2 februari

    Na een korte en koude nacht staan we op met een stralende zon. Het is nog steeds koud in het appartement en dus draaien de verwarmingselementen op volle toeren. Tegen 8u wordt een brood geleverd (dit zal iedere morgen gebeuren) en na het ontbijt is het reeds warmer op het terras dan in huis. Tijd om het appartement eens volledig te ontdekken. Het is ruim, met 3 slaapkamers en 2 badkamers en een zeer ruime living/keuken, en alles compleet uitgerust. De site bestaat uit 2 blokken met tussenin een tuin, een heel mooi zwembad en 2 kleine baden. Het ligt een eindje van de grote weg af. Van uit het appartement zien we uit op de zee.

    Patrick zorgde voor een auto die we kunnen gebruiken wanneer we willen; we moeten enkel de dagen dat we de wagen gebruiken opgeven en dan betalen.

    In de voormiddag rijden we naar de wekelijkse markt in Erdemli. We kopen er groenten en fruit, te veel om in een keer te dragen. Het aanbod is zeer groot en alles ziet er zeer vers en lekker uit. Een bezoekje aan de supermarkt maakt de rit compleet. Het is ondertussen 17° en we lunchen op het terras.


    In de namiddag rijden we richting Silifke waar we een natuurgebied rond de monding van de Görksu rivier willen bezoeken. We rijden er kilometers door boomgaarden met citroenen en sinaasappels en velden met aardbeien en groenten. Maar, het natuurreservaat vinden we niet...

    Wij stoppen nog even in Kizkalesi waar een groot kasteel ligt met er recht tegenover nog een kasteel, een paar honderd meter in de zee.

    Terug in het appartement genieten we van een mooie zonsondergang en na het avondmaal gaan we vroeg onder de wol (met nog een extra deken)

    Voor wat foto's: volg de link in bijlage.

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/111697565328299942049/Zaterdag2Februari201302?authuser=0&authkey=Gv1sRgCL6LsZe6suaFRQ&feat=directlink   

    02-02-2013 om 00:00 geschreven door aardman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!