HOME
Inhoud blog
  • Windows voorbereiden....schakel de computer niet uit
  • Werken met Wise Registry Cleaner
  • Maleware verwijderen met Iobit Malware Fighter Free
  • Optimaliseer je computer met Advanced System Care 6
  • Spionage blokkeren met Peerblock
  • Enkele gratis anti-virusprogramma's
  • Idrive als online backup programma
  • Bestanden delen met Dropbox
  • Je PC opschonen met CrabCleaner
  • Advertentiecookies verwijderen.
  • Waar kan ik gratis software downloaden?
  • Grote bestanden online versturen
  • Free Avast Antivirus downloaden
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Lieve groetjes
  • welkom
  • een fijne dinsdag
  • Welkom en veel succes met je nieuwe blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    tips voor een leuk en veilig computergebruik

    14-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows voorbereiden....schakel de computer niet uit

    Gisteren toen ik mijn laptop afsloot verscheen er een blauw venster met de melding:

    Windows voorbereiden

    Sluit de computer niet af

    Afbeeldingsresultaat voor windows voorbereiden windows 10

    Dit vond ik op het eerste gezicht geen probleem want ik zei bij mijzelf weeral een update van Windows 10 is. Tot na ongeveer een kwartier dat dit scherm nog altijd aanbleef en het rondje maar bleef draaien.

    Wat is er gaande?

    Het is Windows die bezig is met het downloaden of het voorbereiden of installeren van een nieuwe update. Dit kan kort van duur zijn maar kan spijtig genoeg ook lang duren. Er is nooit geen indicatie over de tijd die een update in beslag zou kunnen nemen. Je moet er zelfs niet van verschieten dat die een uur of wat duurt en dat is natuurlijk niet handig wanneer je ergens naartoe moet. Toch duurt de melding "windows voorbereiden" meestal maar een vijf tot tien minuten.

    Denk nu vooral niet dat je computer vast is gelopen. Dan sluiten sommigen handmatig hun pc of laptop af.......DOE DIT NIET en ga op je gemak iets anders gaan doen om de tijd te overbruggen want het is nu eenmaal zo dat windows tijd nodig heeft om de updates te installeren en daar kunnen we niet van uit.

    Al deze heisa kan je in zekere mate voorkomen door handmatig de updates te doen.

    Dit doe je door te klikken op het startmenu, daarna klikken op het tandwiel-icoontje voor instellingen.

    Wanneer dit venster zich heeft geopend ga je naar "bijwerken en beveiliging" en daarna ga je linksboven naar "windows update".

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kontroleer regelmatig handmatig op updates dan kan je Windows update uitvoeren wanneer dit wel voor jou past en kan je zo'n blauw scherm met de vermelding "Windows voorbereiden" vermijden.

    14-09-2017 om 10:51 geschreven door michelleke


    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken met Wise Registry Cleaner
    Wise Registry Cleaner Free is een zeer goede register cleaner die zeer eenvoudig is in gebruik en van uitzicht.Het is een gespecialiseerd programma om het Windowsregister op te schonen.Door het verwijderen van programma's ontstaan er overbodige en lege sleutels in het register die de pc kunnen vertragen en die moeten verwijderd worden zodat de pc weer optimaal werkt.Door het verwijderen van deze sleutels krijg je zogezegd open ruimtes of in betere termen wordt het register gefragmenteerd.Met dit programma kan je deze ook defragmenteren.
    Wise Registry Cleaner Free scant grondiger dan de ingebouwde scanner van CCleaner en zal dan ook meer items en sleutels vinden die moeten worden gerepareerd.


    Eerst enkele screenshots van de evolutie van de downloadwizard.





















    Op het einde van de installatie wordt er gevraagd of je het programma Wise Disk Cleaner Free wilt downloaden.Het is echt geen probleem om dit te doen.Dit is eigenlijk hetzelfde programma die ook in CCleaner zit maar hier apart wordt geleverd.

    Na de download verschijnt onderstaand icoontje op je bureaublad.




    Door tweemaal te klikken op het icoontje opent het programma en krijg je onderstaand venster te zien in het eerste tabblad "register cleaner"
    De onderdelen die worden gescand zie je nu in een lijst.
    Door onderaan links op de blauwe link "gebruikersgebied" te klikken opent er zich een venster waar je de onderdelen kan aanvinken die moeten worden gescand.




    Door op "start scan" te klikken begint het programma de onderdelen van je register af te scannen op foute registersleutels.






    Hieronder zie je de resultaten van de scan.Door op "start opruimen" te klikken worden de fouten gerepareerd.







    In het tweede tabblad kan je een systeem tune-up doen.Dit kan je hier doen door op "optimaliseren " te klikken.





    In het derde tabblad is er een mogelijkheid om het register te defragmenteren.Dit kan je doen door op "analyseren" te klikken.Schrik niet want tijdens het analyseren is je pc wel eventjes buiten werking maar dat is compleet normaal.





    Na de analyse krijg je de boodschap of je register al dan niet moet worden gedefragmenteerd.In mijn geval is het nog niet nodig dit te doen.Wanneer je het wel doet neemt dat wel wat tijd in beslag.




    Je kan ook instellen dat de cleaner een automatische scan doet zonder dat je het programma moet openen.In mijn geval is dat dagelijks om 21.30h.Door het knopje "on" naar rechts te schuiven krijg je "off" en kan je de instelling wijzigen.

     


    Na de automatische scan krijg je een pop-up in de rechter benedenhoek van je scherm met de scanresultaten.Je zult ervan verbaasd staan hoeveel fouten deze scanner telkens vindt.


       

    Het programma maakt automatisch registerbackups voor het geval dat er iets teveel verwijderd wordt.
    Door op "herstellen" te klikken krijg je op tabblad "Register Backup" die back-ups te zien en kan je door er één aan te klikken je register terug herstellen als dat nodig is.Dit doe je alleen maar wanneer er iets verwijderd is dat de werking van je pc négatief beïnvloedt.



    Wanneer je zoals hierboven in het menu op "herstellen" klikt zie je wanneer je op het tweede tabblad in het geopende venster klikt een lijst met de automatische herstelpunten die windows heeft aangemaakt.




    Wanneer je zo'n herstelpunt selecteert en je klikt op herstel dan wordt je pc terug gezet naar de situatie van de datum van het herstelpunt.Dit doe je alleen maar wanneer je pc niet goed meer werkt.Klik je op "verwijder" dan wordt het geselecteerde herstelpunt uit de lijst verwijderd en kan je het niet meer gebruiken.Dit wordt natuurlijk normaal niet gedaan.



    Ik gebuik deze cleaner al sinds een geruime tijd al dagelijks en ben daar zeer tevreden over.Problemen waardoor ik een registerherstel of een systeemherstel moest doen heb ik nog niet gehad.

    11-04-2013 om 23:48 geschreven door michelleke


    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maleware verwijderen met Iobit Malware Fighter Free
    Iobit Maleware Fighter Free is een geavanceerd programma dat malware en spyware detecteert en verwijdert.Het beschermt je pc in realtime in de pro-versie tegen bedreigingen van buitenaf.In de free-versie wekt het programma als een waakhond (DOG detection)Met iObit's unieke "Dual Core anti-malwaremachiene is het in staat om de ergste malware trojaanse paarden,spyware, adware wormen en hackers op een vlugge en efficiënte manier op te sporen.

    Wanneer je het programma opent krijg je de volgende vensters te zien.
    Enkele screenshots:













    10-04-2013 om 21:19 geschreven door michelleke


    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimaliseer je computer met Advanced System Care 6


    Advanced System Care  van IObit is een programma die verschillende functies bevat om de werking van je computer of laptop te optimaliseren.Je vind er allerhande tools om de werking van je pc te versnellen,malware te verwijderen,je privacy op punt stellen,dus allerhande  dingen om je pc op te zuiveren zodanig dat je die optimaal kan gebruiken.Er bestaat een Free-versie en een betalende Pro-versie.In onderstaande afbeelding kan je zien wat de Free- en de Pro-versie inhoudt.




    Bij het opstarten van het programma klik je eerst op het tabblad "CARE" dan zie je aan de bovenkant een vervolgmenu'tje waarbij je kunt kiezen tussen de simplified mode (vereenvoudigde modus) en de expert mode (de meer geadvandeerde modus)
    De minst ingewikkelde manier is natuurlijk de "simplified mode" waarin je gewoon op "smart scan" hoeft te klikken.Je ziet aan de smiley in het venster in welke staat je pc zich bevindt,is dat negatief dan krijg je een triestige smiley


    Hieronder een afbeelding terwijl ik aan het scannen ben in de vereenvoudigde modus.




    Hieronder wil ik scannen in de "expert mode".Eerst krijg je een venster te zien waar je kan kiezen welke verschillende onderdelen er moeten worden gescand door ze aan of af te vinken.Dit kan je hier zelf bepalen.Druk daarna op "SCAN"





    Het volgend venster opent zich en het programma begint de vooraf gekozen onderdelen te scannen in de "expertmode"





    Wanneer de scan is verlopen verschijnen de resultaten.Door op REPAIR te klikken worden de fouten op je pc gerepareerd.Wanneer je het vakje naast automatically repair hebt aangevinkt hoef je niet op REPAIR te klikken en repareert het programma vanzelf de fouten.Ook kan je het vakje "shut down pc" aanvinken zodanig dat na de scan en de repair je pc automatisch wordt afgesloten.Zo hoef je niet bij je pc te blijven gedurende de procedure en kan je rustig gaan slapen of in de namiddag gaan wandelen terwijl je pc wordt opgekuist.



    De fouten zijn nu gerepareerd.


    Het volgende onderdeel van dit multifunctionele programma is de toolbox. Hier kan je kiezen tussen veel handige tools om je pc te optimaliseren.Let op voor sommige moet je wel upgraden naar de betaalde pro-versie.





    Klik bv. eens op "Shortcutfixer" die je systeem afzoekt op ongeldige snelkoppelingen en deze corrigeert.
    Hieronder enkele screenshots.




    Hieronder is Shortcut Fixer aan het scannen





    Ook een zeer handige tool is Undelete.Hierbij kan je verwijderde bestanden terugvinden en terugzetten.




    Hieronder het zoekresultaat van de tool "undelete"





    Hieronder kan je kiezen om de verwijderde bestanden te herstellen in de originele of in een nieuwe map.





    Nog zo'n handige tool is Smart Ram waarbij je het werkgeheugen van je pc kan optimaliseren.




    Met Auto shutdown kan je de pc automatisch laten opstarten of afsluiten.



    Met "Registry Defrag" kan de open gaten(fragmentatie) van verwijderde sleutels laten defragmenteren.



    In het volgend tabblad "Turbo boost" kan je opstartprogramma's en tasks uitschakelen om de pc meer boost te geven zodat er meer ruimte is om te werken met de programma's die je het meest gebruikt.





    Door op "configure" te klikken kan je  kiezen tussen de "work mode" en de "game mode",in mijn geval kies ik voor de eerste optie.




    Dan kan je de programma's aanvinken die je wenst.Deze programma's starten dan niet meer op en werken ook niet meer op de achtergrond zodat er meer geheugen vrijkomt voor andere programma's.





    In het volgende venster kan je nog eens de keuze maken tussen  het "powerplan" dat je zelf hebt samengesteld of het automatisch powerplan van ASC zelf.Ik koos natuurlijk voor mijn eigen plan.Je kan nadien ook de boost zelf in- en uitschakelen naar believen.





    In het tabblad "Action Center" kan je zien welke programma's er moeten upgedate worden.Door op fix of op fix all te klikken worden deze progs up to date gezet.



    Advanced System Care is een zeer doeltreffend en gemakkelijk te bedienen programma die op elke pc zou moeten draaien.Door zijn vele tools blijft je pc steeds in topvorm.Wanneer een scan lang uitblijft wordt je zelfs automatisch aangepord om een scan te doen door de indicatie van smileys maar ook door een pop-up in de rechter benedenhoek.
    Ik kan dit programma alleen maar aanraden!!!

    09-04-2013 om 15:57 geschreven door michelleke


    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionage blokkeren met Peerblock

    Ben je een regelmatige gebruiker van peer to peer netwerken en je wilt een beetje je downloadgedrag een beetje verstoppen dan is peerblock een handige tool.Dit klein programmatje houdt ook spyware en advertentie's tegen.Eigenlijk werkt dit programma als een soort firewall en stelt lijsten met 'verboden' IP-adressen ter beschikking verdeeld in vier delen t.t.z. 
    1.Anti peer to peer organisations
    2.Malicious spyware and adware servers
    3.Advertising and data tracker servers
    4.Educational institutions and universities.
    Deze vier lijsten kunnen apart worden ingeschakeld en worden automatisch geüpdate door het programma of door de gebruiker die bepaalde tijdstippen kan instellen.

    Er kunnen ook lijsten worden geïmporteerd en geëxporteerd.Deze lijsten met IP adressen die je door Peerblock kunt laten blokkeren kan je vinden op deze site.
    Rechts bovenaan vindt je ook een knop "allow HTPP, wanneer je deze afklikt worden er alleen maar sites met HTTPS(veilige sites) toegelaten in je browser en worden de sites met HTTP geblokkeerd.

    31-03-2013 om 22:01 geschreven door michelleke


    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele gratis anti-virusprogramma's
    Ik gaf reeds informatie over het doeltreffende antivirusprogramma van AVAST,een programma die ikzelf gebruik.
    Download Avast hier.
    Er bestaan nog enkele goeie gratis scanners die het zeker waard zijn om avast te vervangen.
    Nota:Windows 8 gebruikers hoeven geen apart antivirusprogramma meer te installeren.Windows 8 is standaard voorzien van de antivirussoftware Windows Defender en Smartscreen

    Dit gratis programma voor privégebruikers met nederlandse versie controleert in real-time je pc en je e-mails en werkt voortreffend om niet te zeggen zeer goed.Spyware en malware worden ook aangepakt.Het enigste nadeel aan AVG is dat sommige computers lichtjes worden vertraagd.



    Om nog een goed programma te vermelden mag ik zeker het gratis programma van Avira niet vergeten. Antivir free is wel degelijk een doeltreffende virusscanner die automatisch update bij het opstarten van windows en je computer niet vertraagt.Het geeft "real time"bescherming, blokkeert adware en spyware,het blokkeert ook bedrijven die je surfactiviteiten proberen te traceren en last but not least het heeft een "safety advisor" die je zoekresultaten tijdens je surftochten een waarde geeft.Dit programma is getest en goedgekeurd door veiligheidsexperts



    Microsoft biedt zelf een antivirusprogramma aan die zeer doeltreffend werkt en uitstekende bescherming biedt tegen virussen en malware.Ik zou zowat durven zeggen dat dit programma ten stelligste wordt aanbevolen voor alle Windowsgebruikers.Het is eenvoudig in gebruik, er is een nederlandse versie,werkt op de achtergrond en vooral het vertraagt je pc niet.




    Er wordt maar een klein programmatje van deze software op je computer gezet, de rest staat op het internet.Niettegenstaande werkt dit programma als een ander antivirusprogramma en biedt bescherming tegen virussen, trojaanse paarden,rootkits,spyware en malware.Het geeft geen invloed op de werking van je pc maar je moet wel een goede internetverbinding hebben.Het nadeel is dat er geen nederlandse versie van bestaat.



    Dit programma biedt alle gebruikelijke bescherming tegen virussen en werkt goed en eenvoudig.Het biedt bescherming tegen wormen,trojaanse paarden malware en rootkits.Nieuwe malware wordt gespot in een databank door een netwerk van gebruikers.

    null



    Een gratis alles-in-één-pakket die zowel antivirus anti-spyware als een firewall bevat en is vergelijkbaar met Norton Internet Security.Bevat een beveiligde virtuele omgeving wat handig is om bijvoorbeeld te internetbankieren.Dit programma is freeware met beperkingen.



    Adware Free Antivirus is een totaalpakket geworden en verwijdert alle vervelende spyware adware en virussen van uw computer.Adware free antivirus+is de herziene versie van het bekende zweedse anti-spywaresoftware Lavasoft vroeger gewoon bekend als Adware.De gratis versie biedt nu ook een real-time bescherming aan tegen virussen wat het programma adware vroeger niet deed.Dit programma is uitgegroeid tot een volwaardig beveiligingspakket.


    Vroeger had outpost alleen een firewall.Nu is het een volledig beveiligingspakket met firewall, antivirus, anti-spam en anti-malware.Dit freeware programma biedt zodanig veel mogelijkheden dat men het een goede gratis internetsuite kan noemen.







    Vroeger was ZoneAlarm een zeer bekende en doeltreffende gratis firewall die bekend was om zijn gebruiksvriendelijkheid.Sinds 2012 heeft ZoneAlarm een geïntegreerde antivirus maar je kan ook de firewall alleen gebruiken.







    Immunet is een gratis antivirus en anti-malwareprogramma die werkt in de cloud dus via het internet en zodoende je pc niet vertraagt.Dit programma werkt zodanig vlot en licht dat het naast een andere virusscanner kan gebruikt worden






    Pc Tools is meer bekend om zijn gratis firewall en zijn programma Spyware Doctor.Pc Tools AntiVirus Free is een gratis virusscanner die een goede bescheming biedt tegen virussen, spyware en andere malware.Het programma doet zijn updates automatisch.



    30-03-2013 om 00:00 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idrive als online backup programma
    Wuala en Dropbox kwamen hier al aan bod, maar er bestaat nog een ander programma om online een back-up te maken van je bestanden.Om  iDrive  te gebruiken moet je het natuurlijk eerst downloaden zoals in de twee reeds uitgelegde voorbeelden. De manier van werken is ongeveer identiek, uploaden delen en downloaden, het systeem van werken in het programma is hetzelfde buiten enkele details die je gemakkelijk zelf zult ontdekken.

    iDrive is een zeer goed backup-programma en is ten stelligste aan te bevelen.
    Wanneer je iDrive download krijg je reeds vanaf het begin een gratis opslagruimte van 5GB. Wil je natuurlijk nog meer ruimte dan kan je dat hier ook verkrijgen door enkele handelingen te doen, zoals vrienden uitnodigen enz.....Betalend kan je natuurlijk ook maar dat is niet de optie.
    Het programma biedt veel mogelijkheden en is zeer gemakkelijk om te gebruiken. Je kan automatisch een backup laten maken van je pc, andriod, iPhone of iPad door een virtuele schijf in te stellen,alles wat je dan doet op deze schijf wordt dan opgeslagen bij iDrive. Er is wel een klein nadeel aan dit programma dat het alleen engelstalig is maar dat zal voor velen onder jullie geen probleem zijn denk ik.



    Enkele screenshots van hoe je online kunt werken in dit programma.

    Wanneer je iDrive opent online kan je een mappensysteem creëren zoals in de verkenner van Windows. Dat doe je door op het plus-teken te klikken in de menubalk.



    Wanneer je een map hebt aangemaakt kan je er bestanden in uploaden die op je pc staan.Dat doe je door op het opwaarts pijltje te klikken in de menubalk.



    Rechts in de menubalk vind je de knop "trash", dat is de prullenbak, hier kan je de prullenbak bekijken en ook bestanden definitief verwijderen.Ook heb je de knop "details" 
    waar je de gegevens van je bestanden kan zien.Je kan er de grootte van je bestand aanvinken en ook wanneer het bestand is geüpload



    Wanneer je gratis ruimte wilt verkrijgen klik je links op "free space".


    Hier zie je dan wat je moet doen om gratis webruimte te verkrijgen.Ja kan vrienden uitnodigen, like it aanklikken op facebook, volgen op twitter, het programma downloaden op je pc of een mobiel programma downloaden op je smartphone, iPod of iPad (dan krijg je automatisch een map bij zoals in de bovenstaande afbeelding mijn smartphone met androïd besturingssysteem "San Francisco". Het voordeel is dat wanneer je iDrive hebt gedownload op bv. je smartphone zoals ik heb gedaan je altijd je bestanden bij de hand hebt wanneer je online kan zijn.Dit is zeer handig met bestanden als dokumenten en  muziek die je dan overal kunt openen omdat je je GSM normaal altijd bij je hebt.

    Klik op de afbeelding om de link te volgen 

    30-03-2013 om 00:00 geschreven door michelleke


    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestanden delen met Dropbox
    Eerder vertelde ik U al over het programma Wuala waarmee je bestanden kunt uploaden "in the cloud" en waardoor je deze bestanden kunt delen met anderen die je zelf kiest zelfs als ze geen dropboxaccount hebben,  je deze bestanden overal ter wereld kan openen door in te loggen met je account.Wanneer die bestanden worden geüpload worden die gecodeerd en versleuteld zodat alleen jij ze kan zien als je dat zelf wilt.
    Hieronder leg ik je het downloaden en het gebruik uit van een gelijkaardig programma namelijk Dropbox.
    Klik hier om naar de site van Dropbox te gaan en je te registreren
    Het onderstaand venster opent zich.Hier kan je je naam en mailadres invullen beveiligd met een wachtwoord die je natuurlijk goed kan onthouden en  niet mag vergeten.Klik vervolgens op sign up onderaan na dat je het vakje hebt aangevinkt bij "I agree te Dropboxterms"











    Op dat moment opent zich het onderstaand venster en begint de download van de dropbox setup naar je pc.





    Klik tweemaal op het exe bestand die je hebt gedownload en je krijgt dan het volgend venster waarbij je moet klikken op "uitvoeren"





    De set-up van Dropbox opent zich.Je hoeft gewoon de wizzard te volgen door op "install" te klikken.Op een bepaald ogenblik kan je kiezen waar je de map van dropbox kunt installeren.Kies je voor de custom dan wordt de map geïnstalleerd onder "mijn dokumenten" op je C-schijf, kies je voor de andere tweede mogelijkheid dan kan je zelf kiezen waar je de dropbox-map wilt,zelfs op je D-schijf.
    Volg dan gewoon de installatie tot dropbox is geïnstalleerd





    Nu dropbox is geïnstalleerd verschijnt er een icoontje in de taakbalk rechts onderaan je scherm.Wanneer je bestanden in je dropboxmap zet worden die automatisch geüpload naar je online dropboxaccount.Wanneer de upload is voltooid en je zet je curser op dat icoontje dan verschijnt er "up to date"





    Wanneer je klikt op het icoontje krijg je onderstaand venster te zien




    Klik nu in dat venster links onderaan op"Dropbox Folder".




    Nu openen zich de mappen die zich op je computer bevinden.Je kunt in deze mappen werken zoals je normaal werkt op je pc in de windows verkenner.Hoe deze mappen eruit zien is natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon dat hangt af van wat je in de dropboxmappen wilt zetten, maar één map is altijd aanwezig en dat is de map "public".Daar zet je de bestanden in die je wilt delen,dit is niet verplicht maar het is logisch dat je weet dat de bestanden die in deze map staan zijn gedeeld.





    Door rechts te klikken op een map kan je een link generen (share link)waarbij iemand anders die de link krijgt toegestuurd de map kan openen  of kan je de map delen (share this folder) waardoor iemand anders in de map kan werken






    Hetzelfde kan je doen wanneer je rechts op een bestand klikt die zich in je mappen bevindt.Die kan je alleen maar met een link delen.
    Wanneer je een map of een bestand wilt delen dan opent er zich een venstertje waar je de mailadressen van de personen kunt invullen waarmee je wilt delen.






    Wanneer je op het wieltje bovenaan klikt zie je een vervolgmenu met enkele mogelijkheden o.a.het totaal afsluiten van dropbox





    Klik nu terug op het icoontje in je taakbalk en klik dan op de link "Dropbox.com" om naar je mappen online te gaan.





    Je account opent zich en bovenaan zie je een link "get free space"
    Dan opent er zich het onderstaand venster waarin  weergegeven wordt hoe je  meer gratis opslagruimte kan krijgen bij de standaardruimte van 2 Gigabite







    Door bv. op "Get started with Dropbox" te klikken opent zich het onderstaand venster
    Wanneer je vijf van de vermelde stappen doet dan krijg je al 250MB gratis opslagruimte







    Klik in de rechtse bovenhoek op je accountnaam,daar kan je zien hoeveel ruimte je reeds hebt gebruikt en hoeveel ruimte er nog vrij is.





    Door rechts te klikken op een map krijg je hier ook verschillende mogelijkheden om de map te delen,te verplaatsen, te copiëren, te verwijderen en een andere naam te geven.




    Door rechts op een bestand te klikken die zich in een map bevindt krijg je ook verschillende mogelijkheden van bewerken zoals delen met een link,downloaden,verwijderen,hernoemen,verplaatsen en copieren.






    Bovenaan de mappen staan er verschillende icoontjes.Wanneer je de curser op een icoontje zet zie je waarvoor deze dient,hieronder het uploadicoon





    Hieronder het icoontje om een nieuwe map aan te maken


    Het icoontje om een map te delen.Wanneer je daarop klikt verschijnt er een venster waar je de emailadressen van je correspondenten kan invullen.



    Het icoontje van "toon verwijderde bestanden".Wanneer je bestanden hebt verwijderd kan je ze terug oproepen door op dit icoontje te klikken.




    Je moet natuurlijk een beetje met dit programma leren werken zoals dat geldt voor elk programma.
    Dropbox is echt een fantastische wijze om altijd en overal toegang te hebben tot uw bestanden zoals in het vroeger beschreven Wuala.Omdat je zelfs kunt delen met anderen die geen dropboxaccount hebben is dit een ideaal programma.
    Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan Dropbox,bij mij is dat reeds gelukt!!!!


    28-03-2013 om 23:28 geschreven door michelleke


    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je PC opschonen met CrabCleaner

    1. Ccleaner downloaden.

     

    Download CCleaner. en download de laatste versie rechts bovenaan.

    Klik op Download latest version. 

    2. Installeer CCleaner. 

    Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten.

    Selecteer de gewenste taal en klik OK.



    Klik op Volgende . 




    Klik op Akkoord 



    Klik op Volgende 




    Bij de installatieopties vink je de opties 3 en 4 uit en klik op Installeren




    Klik op Voltooien om de installatie af te ronden.




    3. CCleaner gebruiken. 

    Start CCleaner met het icoontje op het bureaublad.




    Om je browser op te kuisen klik je eerst op het icoontje met het borsteltje=cleaner en daarna op opschonen.Je zult versteld staan als je dit de eerste keer doet hoeveel trash er wordt gevonden en hoeveel ruimte er vrijgemaakt wordt op je PC!!!!

    Klik in de linkerkolom op Register.




    Klik onderaan op de knop Scan naar problemen en wacht tot het scannen gedaan is.




    Klik op de knop Herstel geselecteerde problemen...



    De vraag of een backup moet bewaard worden, bevestig je met Ja.




    Bepaal de plaats waar de backup bewaard moet worden.

    Ga akkoord met de standaard locatie en klik op opslaan of maak een nieuwe map en noem deze bvb registerbackup om het bestand te bewaren.

    Klik op Herstel alle geselecteerde fouten.




    Bevestig met OK




    Klik op Sluit.




    Herhaal de procedure van scannen en herstellen tot er geen fouten meer gevonden worden.

    Sluit CCleaner.

    Opletten bij het updaten van Ccleaner : als je gewoon overal bevestigend klikt, 'krijg' je Google Chrome als extra browser geïnstalleerd en staat die ook meteen als hoofdbrowser (openen van al je links...) ingesteld ! ! !

    Op zichzelf is dat wel niet zo erg,start dan gewoon IE of een andere Browser in zoals Mozilla Firefox of opera en stel hem opnieuw in als standaardbrowser,dit wordt normaal gevraagd bij het opstarten van de browser.

    27-05-2012 om 12:13 geschreven door michelleke


    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advertentiecookies verwijderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













































    Bedrijven leggen na het bezoeken van bepaalde websites cookies vast zodat ze Uw surfgedrag kunnen volgen en je bestoken met allerhande reclame en offerten.Dit is mogelijk doordat advertentienetwerken supercookies plaatsen op je pc dus in je browser.Als je wilt kan je de bedrijven die je volgen op het internet uitschakelen zodat je gevrijwaard blijft van deze ambetante reclame.
    Klik op de afbeelding hierboven en klik dan in de linker kolom op "jouw instellingen".
    Je zult verbaasd staan hoelang de lijst is van de bedrijven die jouw zogezegd bespioneren.Hier in deze lijst kan je ze ook uitschakelen. 

    De bedrijven hieronder werken samen met website uitgevers om informatie voor ‘interest based advertising’ te verzamelen en te gebruiken.

     

    Hier zie je maar een stukje van de lijst van de bedrijven die mij volgen op mijn pc.Ik heb ze wel reeds allemaal uitgeschakeld.


    Gebruik de knoppen om je voorkeuren – wel of geen op surfgedrag gebaseerde advertenties - te beheren. Je kunt ervoor kiezen om je voorkeur in te stellen voor alle bedrijven tegelijk, of voor elk bedrijf afzonderlijk. Door op de  te klikken kan je zien of dat bedrijf cookies op jouw computer heeft opgeslagen. 

    Let op:

    Als u er voor kiest om Online behavioural advertising uit te zetten betekent dat niet dat u geen advertenties meer te zien krijgt op het internet. Het zorgt er alleen voor dat de online advertenties die u ziet niet aangepast zijn aan uw vermoedelijke interesses of voorkeuren op de web browser die u gebruikt. Het uitzetten van online behavioural advertising is niet van invloed op andere diensten die dezelfde technologie gebruiken, cookies genaamd, zoals email of het onthouden van je boodschappenlijstje bij je favoriete webshop. Websites die u bezoekt kunnen nog steeds informatie verzamelen voor andere doeleinden.







    26-05-2012 om 19:21 geschreven door michelleke



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!