Ik ben Ackefietje
Ik ben een vrouw en woon in Randstad (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 29/12/1950 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Tuinieren, in de natuur wandelen, fietsen, lezen, In een rustige omgeving zijn.
Het afgelopen half jaar is er een flatgebouw hiernaast uit de grond gestampt. Steeds meer mensen trokken erin. Met als gevolg: steeds meer herrie en steeds meer licht.
Wanneer ik nu eventjes 's avonds mijn tuin in wil lopen, ben ik verplicht allereerst die afschuwelijke TL-lichten te aanschouwen.
Eigenlijk weet je nooit echt hoe mensen over je denken. Sinds ik het wachtwoord van iemand weet, kan ik elk bericht lezen van die persoon, terwijl hij/zij het niet weet dat ik zijn/haar berichten lees.
Ik lees ook over mij. Over hoe ze over mij denken. Ik lees dingen die ze achter mijn rug om tegen elkaar zeggen. Negatieve berichten die ze niet rechtstreeks aan mij melden.
Ik zie de berichten over mij die ze met elkaar uitwisselen. Deze berichten zijn de berichten die mijn familieleden met elkaar uitwisselen. Achter mijn rug om.
Ze weten niet dat ik een wachtwoord weet. Met dit wachtwoord kom ik erachter hoe mijn familie over mij denkt.
Ik verzeker je, dit is niet prettig. Het enige dat ik weet, is dat ik op deze manier weet wat er werkelijk speelt. Ik hou van de waarheid. Ik stel er prijs op dat mensen mij de waarheid vertellen.
Maar om op deze manier achter de waarheid te komen, is niet fijn.
Gelukkig is het niet meer zo warm. Hoewel ik gisteren een flink aantal uurtjes op het strand heb doorgebracht (30 graden), vind ik het nu ook wel weer heerlijk dat het wat koeler is. Ik weet een rustig stukje strand, waar zich meestal mensen bevinden die denk ik ook niet van drukte houden, zoals de overvolle stranden van Scheveningen en/of Hoek van Holland. Voor dit plekje hoef ik zelfs geen parkeergeld te betalen. Het is een kilometertje of 50 van mijn woonplaats. In het begin van het seizoen heb ik me voorgenomen wanneer het warm is, elke week één keer naar het strand te gaan. Dan ben ik tenminste een dag onder de pannen en heb ik een doel. Het is heerlijk om in de zon te liggen met op een paar meter afstand een koele zee waarin je elk moment in kan duiken. Zonder spartelende, gillende kinderen om je heen. Binnen handbereik een boek (Siebelink) en een koeltasje met komkommer en een ijskoud, nat washandje. Wanneer het tegen zessen loopt, is het strand nog rustiger. Op een gegeven moment stapte ik in zee en zag werkelijk zo'n vijfentwintig meter aan weerskanten helemaal niemand. Ik had de zee voor mezelf. De zee was zo goed als glad. Af en toe een briesje en af en toe een schapenwolkendekje. Zolang mogelijk ben ik gebleven; natuurlijk ook om niet in een file terecht te komen.
Het duurt zo lang voordat de warmte weer uit je huis is verdwenen. Een aantal uren verschillende ramen tegenover elkaar openzetten, helpt ook niet echt. In huis is het nu 24 graden. Ramen of deuren open of dicht maakt geen verschil op dit moment. Ik ben blij dat de temperatuur de komende dagen dicht bij de 20 blijft.
Hoe ziet een dag eruit zonder ruzie? Mijn man en ik hebben elke dag ruzie. Dat komt omdat hij mij niet begrijpt. En ik begrijp hem niet. Wij hebben allebei zulke verschillende levens achter de rug.
Een voorbeeld: qua werk en inkomen: Mijn man heeft bijna 40 jaar bij één werkgever gewerkt. Sinds een paar jaar werkt hij bij zijn tweede bedrijf. Ik heb nooit langer dan 5 jaar bij een bedrijf gewerkt. In mijn hele leven heb ik zo'n 20, misschien wel 30 baantrajecten gehad. Daartussen honderden sollicitaties, plus de nodige afwijzingen. Werkeloosheidsuitkeringen zijn mij niet vreemd.
Er is ook een periode geweest dat ik van de bijstand moest leven.
Onze verhalen en feiten botsen. We zijn behoorlijk ongelukkig met elkaar.
Nu op dit moment heb ik geen trouwring om. Wanneer ik merk dat hij mij niet begrijpt, doe ik dat ding af. Vandaag zit ik al bijna een week zonder trouwring. Wat mij betreft hoef ik nooit meer een trouwring!
Maar aan de andere kant voel ik me weer zo schuldig. Ik ben degene die deze situatie heeft veroorzaakt. Hoewel ik er steeds op hamer dat ik de dupe ben van andere wildgroei.
Zojuist ben ik klaar met het downloaden van het bestand testamonium. (www.testamonium.eu) Ik heb de behoefte om mijn verhaal op te schrijven. Het verhaal van mijn leven. Want ik heb heel erg veel meegemaakt. Omdat het verhaal punt voor punt en niet chaotisch verteld moet worden, besloot ik ergens assistentie te verkrijgen. Mijn verhaal is in onderwerpen verdeeld. Er is een onderwerp: familie. Er is een onderwerp: buren. Er is een onderwerp: beperkingen. Het onderwerp beperkingen kan ik ook wel weer onderverdelen in: de tijd voordat ik wist welke aandoening ik heb; de tijd nadat ik het wist. Nog veel meer onderwerpen kan ik vermelden. Maar ik moet ergens beginnen. Daarom gebruik ik het programma ´testamonium´. ´t Kostte me wel 25,00 euro.
Van de laatste ca. 25 á 30 jaar heb ik mijn agenda's bewaard. Zo kan ik ook zien welke afspraken ik in de afgelopen jaren heb gemaakt; waar ik ben geweest; hoeveel therapeutische behandelingen ik heb gehad, enz.
Een blog aanmaken is best wel ingewikkeld. Voor mij dan. Ik weet van mezelf dat ik heel veel kan. Alleen heb ik soms het geduld er niet voor. Laat ik nu maar eens doorzetten.
Gelukkig is het alweer 30 juli! Nog maar 66 nachtjes slapen voordat we weer naar het heerlijke plekje in de Ardeche gaan. De dagen zijn weer aan het inkorten. Omstreeks half tien is de zon onder. O, hoe verlang ik naar de herfst.
De dagen duren zo lang. Het is zo lang licht. De mensen blijven zo lang buiten. Er is zoveel herrie. Goddank zijn er veel mensen uit de buurt op vakantie, zodat de decibellen tot de helft zijn teruggelopen. Maar intussen.......
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING?? De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst. - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen. - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"? Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"? Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!