ad...
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum'
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum' Nog rustiger, nog soberder dan alles wat voorafging. Ik wil vrolijkheid en ernst mengen tot een genietbaar geheel. De ernst wil ik bergen in de kern van elk bericht Maar wie het recentste bericht wil lezen klikken gewoon op het bovenste item van 'Inhoud blog' en het blog keert zich om.
27-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jezelf tegenkomen
Zo af en toe kom ik mezelf tegen, buiten of binnen maar toch meestal buiten.


Mijn spiegelbeeld

Mijn werk en mijn voetsporen

27-10-2008 om 16:41 geschreven door art


>> Reageer (0)
25-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorzitter doet oproep
Ja, na 29 jaar ben ik voorzitter geworden van Pro Arte. Het was uit pure noodzaak. Ik heb nooit staan trappelen om het te worden.  Jaren ben ik secretaris geweest maar omdat ik niet op groot Zedelgem woonde en een huis bouwde, stapte ik uit het bestuur en nu ben ik er opnieuw in gekatapulteerd. Ik wil er het beste van maken. Ik ben immers als Veldegemnaar geboren en in mijn hart ben ik het nog steeds.

Er sloeg een vermoeidheid toe waardoor de helft van de leden het voor bekeken hielden. Even dreigde het spook van de verdwijning, het ophouden te bestaan. Dit spook is niet helemaal afgewend, voorlopig wel maar het zal opnieuw zijn kop opsteken.  We hebben dringend jong bloed vandoen.  Maar we hebben ook dringend een jonge daadkrachtige secretaris (secretaresse) nodig die best geen kunstenaar is maar wel kunst een warm hart toedraagt.  Je hoeft niet bang te zijn om om te gaan met kunstenaars...het kunnen aparte vogels lijken. Toch zijn het meestal gewone mensen zoals jij en je gebuur. Maar ja, ieder is zo wat appart. En daarbij zijn wij geen beroeps maar gewoon amateurs.

Ik zoek dringend reddende engels met haar op hun tanden en talent. Moeilijk karakter is niet noodzakelijk.
Dit is een oproep van een voorzitter in nood.

25-10-2008 om 08:36 geschreven door art


>> Reageer (0)
24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tuin en of de tentoonstelling
Gestadig verder werken is wel nodig. In een biotuin is er het jaar rond werk te doen. Ik kan het gezapig aan doen en kom er wel. Ik wil eens terugkomen op de tentoonstelling van Pro Arte 30 jaar. Om eens heel tegen draad te zijn , een paar foto's die ik normaal niet zou tonen maar hier op deze blog kan dat allemaal wel hoor.


Waar is de bril van de heer schepen van Kultuur?

Allemaal welkom maar hier zijn de kunstwerken het belangrijkst hoor.

24-10-2008 om 06:22 geschreven door art


>> Reageer (0)
21-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yoga
Yoga die aan de ribben plakt.  Yoga die niet alleen leniger maakt en slank doet blijven maar vooral rust brengt en vernieuwende energie. Het lijken wel overdreven superlatieven maar het is wat ik voel en die mij kent weet dat ik altijd spreek uit mijn hart.


Yoga kan jij ook volgen. Waar?  Te Snellegem bij Ilse Philips.  Kijk op het internet op Google bv.  Tik gewoon 'Snellegem, Yoga' en voeg er desnoods Ilse Philips aan toe en je komt er wel...alles klaar en duidelijk uitgelegd met tarieven en al. Misschien komen we mekaar daar wel tegen. Tot dan.
 

21-10-2008 om 00:00 geschreven door art


>> Reageer (0)
20-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tuin in october
Tegen het einde van de maand zullen de meeste, niet vorstbestendige groenten, uit de tuin verdwenenen zijn.
De serre wordt uitgevoerd en weer ingevoerd en de tuin wordt helemaal proper gemaakt. En zo wat tussenin ben ik nog met vanalles bezig.


















20-10-2008 om 06:40 geschreven door art


>> Reageer (0)
17-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.galanterie
Gisteren op de bus, fit en monter, in een goed humeur, zoals meestal wel, was ik opgestapt. De bus zat eivol. Een oud uitziend dametje was mij juist voorgegaan. Op het eerste eenzitje met zijn gezicht naar achteren zat een reus van een vent, goed uit de kluiten gewassen. Hij sprong op, alsof hij een pluimpje was en bood me zijn blaats aan. Op mijn beurt, ik ben van de galante generatie en gaf het kleine oude vrouwtje de eerste kans. Ze nam die dankbaar puffend aan. Toen begon die man te praten met de jonge vrouw waar hij vóór had gezeten, face à face'. Nu stond hij nu naast haar. Het waren heel duidelijk Hollanders, te horen aan hun taaltje.
Ik had er geen erg in maar toen ik er later aan dacht, viel de vraag plots duidelijk een vraag  over me heen. Zie ik er dan zo oud uit? 
In elk geval, zo voel ik mij niet. Natuurlijk past het plaatje niet. De vraag is, wie moet hier nu aan wie zijn plaats af staan? Galanterie mag niet overdrijven.  Het mag er niet vanaf druipen. Gisteren droop het er niet vanaf.  Alles ging zo vlot, zo spontaan.  Het deed deugd aan het hart van dat vrouwtje en aan het mijne.

17-10-2008 om 07:14 geschreven door art


>> Reageer (0)
15-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een betere versie
In de vorige bijlage stond een foto van een schilderij, 'de eenzame danser' en die was een beetje te spotterig belicht. Ik heb hier een andere versie en plaats er nog een toemaatje bij. Op dit ogenblik weet ik nog niet wat het wordt maar je zult wel zien en ik ook.


De eenzame danser en als je komt kijken zal mijn atelier wel een klein beetje anders geschikt zijn dan je hieronder kunt zien...niet helemaal maar toch een beetje.

15-10-2008 om 07:02 geschreven door art


>> Reageer (0)
14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ach ja pro arte tentoonstelling, nog wat foto's
Ik vergeet wel eens veel, door het ene met het andere te verwisselen of door met veel te veel bezig te zijn.
Zie hier nog een serie foto's van de pro arte tentoonstelling 2008










14-10-2008 om 06:45 geschreven door art


>> Reageer (0)
13-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poes zoekt haar gemak (in de zon)
Ik heb altijd horen zeggen dat het goed is, waar men de poes vind.
Ik beeld breng ik jullie onze poes die haar gemak zoekt op een heerlijk plaatsje in de tuin, op zaterdag 11 oktober 2008.












13-10-2008 om 06:37 geschreven door art


>> Reageer (0)
12-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro Arte Veldegem tentoonstelling 2008
Enkele foto's met een beetje uitleg.

De kunstenaars in het gezelschap van de burgemeester en enkele schepenen.

Als voorzitter mocht ik even bij de burgemeester staan.  Wij kennen mekaar reeds lang.  Ooit zaten we samen in klas, ik vooraan en hij achteraan, of omgekeerd.

Elke kunstenaar kreeg 4 panelen en kon nog een schildersezel plaatsen tussen de panelen.

boven: schilderijen die sfeer scheppen en onder: schilderijen met grote juistheid en détails.



Een, dit jaar overleden lid, werd herdacht met de aanwezigheid van zijn foto en meerdere werken.
figuratief heeft bij amateurs altijd wel de bovenhand.

onder:  hier kan je zien dat het de opening was door het karretje met glazen op de voorgrond zie je enkel beelden van mij waaronder een beeld gemaakt uit een schilderij dat eracgter staat.

12-10-2008 om 07:56 geschreven door art


>> Reageer (0)
09-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eigenzinnigheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ja, zelfkennis is een moeilijk ding. Je ziet jezelf nogal vlug als een perfecte cirkel maar door contact met anderen, ontdek je al vlug dat je een veelhoek bent met al dan niet veel scherpe hoekjes en kantjes. Het huwelijk is daarbij een uitmuntende oefening maar je moet luisteren naar de partner en je niet blind staren op zijn of haar hoekjes en kantjes van minder fraaie aard.
Neem nu mijn foto apparaat. Eerst was er eentje met 1 ‘megapixel’, gekocht voor een 'habekratz' en dat was duidelijk aan de weinige kant.  Veel moeite om mijn partner te overtuigen was er niet nodig en voor mijn verjaar kreeg ik een goedkoop geval uit de aanbiedingen van Aldi. Dat het merkelijk beter was met veel meer mogelijkheden dan het eerste digitale wondertje, kan ik niet ontkennen maar het was nogal omslachtig en minder praktisch met geen te klare en scherpe foto's tot gevolg. Er kwam een klein en handig modelletje in de aanbieding van diezelfde markt en ik zette mijn oog daarop maar van de wederhelft kwam objectie.  Na veel gepraat en  woorden kon ik haar toch overtuigen maar al vlug ontdekte ik dat het wel een handig ding was maar dat ik beter voor het dubbele van de prijs iets had aangeschaft dat wat meer scherpte had met wat meer gemak en dat vooral perfecte foto's kan nemen van heel dicht bij.  Nu stuit ik op hardnekkig verzet en ik heb er begrip voor. Ik heb goed bestudeerd en van onder naar boven, van links naar rechts nog eens de handleiding gelezen voor het huidig 'bizoetje' en ik heb niets anders nuttigs gevonden dan het feit dat, als ik  het toestelletje zeer stil houd, de foto's van op zekere afstand genomen, allemaal scherp zijn.
Graag zou ik iets kunnen kopen dat ook dichtbij, scherp resultaat geeft.
mijn voorstel was om elke week €5 in een spaarpot te steken en na een jaar heb ik waarschijnlijk zonder dat je het voelt, voldoende kapitaal om mijn apparaat aan te schaffen.

09-10-2008 om 09:20 geschreven door art


>> Reageer (0)
24-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukte in mijn atelier

In het teken van de tentoonstelling.

 

Bijna dag en nacht ben ik er mee bezig.

a b s o l u t e  v o o r r a n g

Er komt zoveel bij kijken

en als kers op de taart of wordt het een rotte vijg, moet ik ook nog een inleidend woordje plaatsen.

Laat mij toe, het kort en leuk te houden maar waar vind ik die leuke korte woordjes.  Op zoek Daniël en maak er wat moois van.  Ja zo af en toe moet ik wel een beetje mezelf oppeppen of er komt gedonder van of een allesomvattende leegte en ik hou van geen van beide.

De foto's hieronder tonen klaar en duidelijk dat er dingen zijn die af zijn en andere, waar nog heel wat werk aan is.

Verder werken, babbelaar, en hier niet langer zitten praat verkopen...jouw atelier wacht.

zou hij luistern?









24-09-2008 om 10:40 geschreven door art


>> Reageer (0)
17-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pro arte VELDEGEM bestaat 30 jaar
Na de succesvolle tentoonstelling, in de tijdelijk buiten gebruik zijnde kerk, wegens werkzaamheden, van Veldegemse amateur kunstenaars, werd besloten om een kunstkring op te richten.  De bedoeling was om enkel kunstenaars aan te spreken die te Veldegem woonden of die er geboren waren en later verhuisden buiten de gemeente. We waren met een ruime groep. Toen woonde ik in Oostkamp in de Klauwaert straat in de nieuwe wijk langs de Kortrijkse baan. Later zou ik trouwen en verhuizen naar St-Michiels.  Ik werd na enkele jaren secretaris.  Een taak die ik vervulde tot wij bouwden in Stalhille en ik geen tijd meer had, tenzij voor de bouw. Ik nam enkele jaren niet deel aan de tentoonstelling. Toen werd de groep uitgebreid en iedereen die wilde, waar die ook woonde, mocht deelnemen. Dat heeft maar zijn tijd geduurd. Verleden jaar, na de tentoonstelling gingen de meeste van de buitenstaanders er in groep vanonder en bleven vooral Veldegemnaars over.  We werden gehalveerd tot een tiental kunstbeoefenaars. Wat ik altijd had geweigerd, gebeurde uiteindelijk toch.  Ik werd voorzitter en moet nu mede met de twee andere bestuursleden een zo mooi mogelijk tentoonstelling opzetten.  Van 70 panelen, vallen we terug op 40. We zullen beroep doen op schilderezels en in het midden zal ik een ruime verzameling beelden trachten op te zetten, op tafels, omdat er dit jaar geen sokkels beschikbaar zijn.
Als bijkomende handikap mogen we de zaal niet in vóór het middaguur.  Het zal een kwestie zijn van goede voorbereiding.

17-09-2008 om 07:26 geschreven door art


>> Reageer (0)
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straffeloze verwaarlozing met reden

Ja, inderdaad...niemand kan mij straffen omdat ik mijn blog 'ad' wat verwaarloosd zou hebben maar ik weet gewoon niet waar eerst gekeken en dan neem ik eerst wat het dringends is.  Er zijn op mijn documenten, afdeling afbeeldingen een massa foto's van bloemen en planten, van mijn tuin en van beelden genomen op een beeldenroute maar...wanneer zou ik die eens plaatsen?  deze winter misschien. Ziehier toch een proefje....

 

Ik moet vlug naar de ontbijttafel want Let is veel vroeger opgestaan dan gewoonlijk en dus….veel kijkgenot en geniet van het luttele mooie droge weer, ook al is het wat frisjes.

















16-09-2008 om 07:16 geschreven door art


>> Reageer (0)
21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukte nu en op komst
Ik weet opnieuw niet waar eerst gekeken. Ik ben met mijn Yoga herstart, elke morgen tussen 5 en 6u, zo een beetje op eigen manier maar in september ga ik opnieuw op kursus.
 Niet dat ik zover zal geraken als op de figuren maar ik zal toch opnieuw onderweg zijn.
Het is niet alleen nodig voor mijn lichamelijke gezondheid heid maar ook voor de geestelijke. Opstaan heb ik een uurtje opgeschoven van 4 naar 5 omdat mijn rug erom smeekt.  Je moet altijd luisteren naar de taal van je lichaam.

21-08-2008 om 06:19 geschreven door art


>> Reageer (0)
19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weer....regenvlagen
De lucht zit niet zuiver.
 

De ene regenvlaag na de andere teistert ons humeur. Het is vakantie en het is zomer.  In het zuiden kunnen ze bakken en braden en het is veel te warm om een poot te verzetten en hier is het herfst, midden van de zomer.

f o e i WEERGODEN.

19-08-2008 om 06:18 geschreven door art


>> Reageer (0)
18-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mascobossen

Gisteren werd het wandelpad in de Mascobossen te Zerkegem officieel ingewandeld, gepaard gaande met een groot feest van het bos.
Ik ben samen met mijn buurvrouw, die bij Velt Jabbeke in het bestuur penningmeester is, per fiets  naar Zerkegem gereden tegen 10u. Het was tegenwind en de belofte van redelijk weer hing in de lucht. We waren ingeschreven voor het Pitta festijn met varkensvlees.  Het enige wat ik er kan van kan zeggen is dat het gewoon lekker was en als zoete broodjes naar binnen ging.  Achteraf dronk ik nog een blonde Westvleteren en haalde door deze beide Items een hoge score in het WW puntensysteem. De vlekkeloze organisatie lag bij natuurpunt en Velt had er en promotiestand. Wij waren gevraagd om groepen te begeleiden naar de verschillende bostafereeltjes langs het bospad.
Spijtig was ik mijn fototoestel vergeten waardoor deze bijlage fotoloos wordt.  Ik ben drie keer met een groep het pad afgewandeld en was blij als ik de derde keer mij enkele ogenblikken kon neerploffen in een stoel.  De terugweg ging zeer vlot want we handen de tamelijke wind in de rug.

18-08-2008 om 07:05 geschreven door art


>> Reageer (0)
17-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hommels
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hommels kunnen schijndood op bloemen blijven hangen.  Het heeft te maken met een onderkoeling waardoor ze niet meer kunnen wegvliegen. Sommigen beweren dat ze een beetje bedwelmd zijn door de nectar en dan te koud krijgen zodat ze de nacht moeten doorbrengen op de bloem. Ze moeten dan wachten tot de zon opkomt en dan zijn ze plots verdwenen of opnieuw nectar aan het verzamelen alsof er niets is gebeurd.
De eerste keer dat ik het opmekte was op de lavendel en er waren er ruim een tiental.  Ik dacht al direct aan het vergif van de boeren in de omtrek waardoor er bijna geen vlinders meer zijn en ik dacht, moeten de hommels dezelfde toer op.  Ik begon zelfs te doemdenken... wanner is het onze beurt. Ja je kunt dat zo hebben hé.

17-08-2008 om 07:00 geschreven door art


>> Reageer (0)
14-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vermageren 2
De methode van de weight-watchers is de beste dat ik volgde tot nogtoe wat vermageren betreft. Zal het ook mogelijk zijn om na het vermageren tot op mijn streefgewicht, daarna mijn gewicht te behouden? Met alle andere methodes en gaangeleerde gewoonten, is het niet gelukt. In de kortste keren weeg je evenveel als voordien en ga je nog zwaarder worden. Zal de WW methode mij helpen.
Ik heb in elk geval nu een beter zicht op wat mij nu juist deed verzwaren en dat zijn vooral: Vlaamse frieten, Franse en Belgische zware kazen en IJSKREEM.
Gisteren waren we de hele voormiddag op schok om een nieuwe matras te vinden en 's middags nadat de koop was gesmoten zijn we op restaurant geweest. Als dessert nam ik een 'coupe Bresilienne'...amaai, ik schrik me bijna een bult als ik achteraf mijn 'points' opzocht voor de verschillende gerecht en ik bij de ijscoupes zocht. Ik mag 28 points per dag verzamelen. Ik zat reeds aan 29 met mijn ontbijt erbij. Na het avondmaal met vooral veel salade, tomaten en rode biet had ik 32 points. Dit is een teveel van 4 punten.  Ik mag er 20 points overgaan maar moet ze tegen het einde van de week weggewerkt hebben  door voor max 4 points per dag minder te eten. Vandaag streef ik naar 24 p zodat ik direct effen sta.

14-08-2008 om 07:12 geschreven door art


>> Reageer (0)
13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vermageren

Eind februari zag ik het plots niet meer zitten. De tuin riep dwingend om dringend te beginnen en het was een eerder moeilijk voorjaar. Mijn rug hield me voor de aap en mijn humeur werd heel persoonlijk. Ik verzwaarde zienderogen en binnen heel korte tijd zou ik gewoon de tuin inrollen.  Hoe actief ik ook werd, dat gewicht ging niet naar omlaag, integendeel. Hoe actiever ik werd, hoe meer ik at. vooral frieten en Franse kaas.  Niet dat ik het ook op de Franse hun rug wil schuiven dat ik te zwaar werd, nee hoor.  Zo ben ik niet. Het lag enkel en alleen aan mezelf.
  
Ondertussen volg ik reeds zeven weken de weightwatchers en met succes.  Ik ben met mijn 1m74, van 90,2 kg, in  7 weken teruggevallen naar 83,4 kg.  Maar ik mag alles eten wat ik graag eet MAAR MET MATE. Ik voel me stilaan weer de oude. De vette frietjes zal ik laten en die vervangen door gebakken patatjes in de pan, met heel weinig vetstof.  Mijn streefdoel is om tussen 75 en 77 kg te blijven
.

13-08-2008 om 08:15 geschreven door art


>> Reageer (0)


Foto
Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
    Zoeken in blog

    Foto
    in een hoekje van mijn atelier ben ik weggekropen in een zelfportret van toen ik nog een relatief jong broekje was. Ik zit verscholen achter slaapkoppen.
    Foto
    Of verkies je dit soort zelfportret van hoe ik mij somtijds voel als een buitenaards wezen in eigen familie en wereld.
    Heb ik slecht geslapen? Vraag ik me af, elke morgen als ik nog niet helemaal wakker ben.  Het antwoord is zelden neen want, ik ben een uiterst gemakkelijke en goede slaper.  De enige voorwaarde die moet vervuld zijn is dat ik moe ben. Ik zet me 's avonds bij de televisie voor het nieuws en ...ja goed geraden! Nadien moet je me zelfs niet vragen wie het heeft gepresenteerd. Als ik iets doe dan doe ik dat gewoonlijk goed. Altijd (druk) bezig zijn en je slaapt vanzelf.
    Foto
    Eet veel fruit!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Moeder was een blij mens. Bijna altijd kon er een gulle lach af.  Zelfs met nieuwjaar, juist een maand vóór voor haar dood kon ze nog lachen maar toen voelde ze reeds dat ze zou sterven.
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
  • kaartjes oefenen
  • leuke oefeningen
  • zomaar
  • tekstselectie of tekstmasker
  • plakken in selectie
  • oefeningen
  • selecties
  • photoshop elements 2-1
  • rustig aan
  • Nieuwe start...de 'Tour de France' in Mechelen
  • natuurlijke fijnheid
  • zo druk
  • een park ontdekken
  • op het wederzien
  • eindproef
  • leuke oefening
  • Bulskampveld
  • foutjes
  • moeder natuur
  • van rijm tot dauw
  • leuk bezoek
  • verhuis
  • zou ik het doen, ja of nee?
  • super macro
  • Met SNTcursus in het park
  • routine
  • Het was interessant, leuk maar ook nogal moeilijk op SNT
  • verschot
  • volle aandacht
  • symmetrisch gelaat
  • even schrikken
  • wandelen
  • De jarige vieren.
  • wandelweer
  • licht en schaduw
  • dinsdag SNTdag
  • een tegenvaller
  • Mia
  • een kaartje maken
  • PE bijsnijden
  • drukke periode
  • lessen volgen bij SNT
  • slapen overdag
  • een receptie anders bekeken
  • Kis
  • sukkelen en toch....
  • welke schelpdieren?
  • schelpdieren
  • in de wind en de boter
  • KiS en kiss
  • samenwerken
  • de spiritule toer
  • mandala's
  • symboliek
  • op ritme
  • puffen en blazen
  • Jade
  • nieuw leven inbrengen
  • PE en WW
  • recepten
  • opnieuw in circulatie
  • duts
  • ziek of appelflauwte
  • zondag uit en thuis
  • Stalhille 2010
  • wensen en recept
  • knallend naar 2010
  • overhoop
  • zondagen
  • nachtmissen
  • kerst
  • uitzonderlijk maar echt
  • probleempje
  • wandeling in de winterzon.
  • cursus -vervolg
  • de cursus
  • sneeuw
  • haar kwaadheid
  • vervoer en WACHTEN
  • winter
  • rustige zondag.
  • Leuven -Mechelen
  • plat
  • tuinwerk, atelier, schrijven, lezen en studeren
  • mijn oude overbuur
  • zondagarbeid
  • Blankenberge
  • alledaags
  • Chinees
  • spreekwoordelijke kat

    Ik ben passioneel verliefd op kleur.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WELKOM hoor.
    Om eerlijk te zijn, wil ik er op een leuke manier , er lichtjes tegenaan gaan.
    Ik wil hier rustig wandelen en zo, overdreven ernst en angst, van mij afschudden. 
    Deze blog draag ik op aan een heel speciale meid die me na aan het hart ligt.  Haar naam niet vernoemen zal wel het beste zijn !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 31/01-06/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    Ons moeder is gestorven. Het is nog heel recent nu terwijl ik dit schrijf. Het was op één februari  om dertien uur dertien van het jaar twee duizend en acht.   Ik denk dat diegene die de aangifte deed een beetje bijgelovig was want op de papieren staat dertien uur vijftien. Nochthans had ons moeder iets met het cijfer dertien. Ze is geboren op een dertiende december van het jaar elf.  Ze verbleef op kamer dertien en was halfweg haar dertiende jaar in het rust en verzorgings tehuis. En toen we alles regelden met de begrafenisondernemer, waren we met dertien aan tafel.


    Ik hou van alle vrouwen en toch ben ik er maar eentje trouw.
    Toen ik daar, bij het afscheid van moeder, in mijn tranen, bijna stond te vergaan, kreeg ik zoveeel knuffels dat ik er een beetje bang van werd.  Zijn er dan zoveel vrouwen die mij graag hebben ok al heb je toch zo nu en dan een man om je hals. Wat zijn de tijden toch veranderd. Toen ons vaders stierf kregen we hooguit een hand terwijl er veel mensens ons, de kinderen gewoon over sloegen en alleen aan moeder een hand gingen geven.  Toen in die tijd ging het er allemaal heel wat koeler aan toe.
    Foto

    Mijn atelier, dat rommelkot wordt als ik niet aan het werk ben. Beelden en beeldjes langs alle kanten, op de piano, op de rekken en kasten en aan de muren rondom rond waar geen vensters zijn, schilderijen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Haar laatste woorden: 'Ik voel dat ik doodga en doodgaan is zo moeilijk' Dank je moeder, voor alles.
    Foto

    Foto

    Deze uitzonderlijke bloem zie ik nog in het vaasje staan toen moeder de laatste keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Moeder hield van bloemen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!