ad...
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum'
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum' Nog rustiger, nog soberder dan alles wat voorafging. Ik wil vrolijkheid en ernst mengen tot een genietbaar geheel. De ernst wil ik bergen in de kern van elk bericht Maar wie het recentste bericht wil lezen klikken gewoon op het bovenste item van 'Inhoud blog' en het blog keert zich om.
04-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de apriltuin
Enkele beelden genomen op 3 april:







04-04-2008 om 06:49 geschreven door art


>> Reageer (0)
30-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de slierpartij
Het is zo ontzettend nat dat je op moet letten als je in de tuin gaat of gewoon op gras.  Alles staat soppig en over verzadigd van nattigheid. Als je dan, als man, twee dingen terzeldertijd wilt doen, een foto nemen van het interieur van de serre en in evenwicht blijven, dan heb je een zeldzaam meesterwerk maar je zit wel met je poep in het slijk hé. probeer het maar eens na te doen.  Zelf kan ik dat ook geen twee keer klaar spelen.



Ik

Ik zou het niet graag overdoen. Mijn apparaat kon ik redden van modder en braak maar mijn kleren moesten prompt de wast in.  Ik heb hier dan maar een tweede foto geplaatst van meer begin op het jaar. Nu staan de rekken boordevol.

30-03-2008 om 09:10 geschreven door art


>> Reageer (0)
29-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen ja, eindelijk is het grote paneel af. Tot deze morgen hingen de drie koningen nog op de muur aan de straatkant.  Dat de drie wijzen zo lang zijn gebleven bewijst hoe wijs ze zijn.  Daar in het Oosten is het tegenwoordig niet zo rustig en veilig alhoewel ze daar nus stilaan wel weten wat burenruzies zijn.  Het oude testament staat er ook reeds bol van. Je zou voor minder langs hier blijven maar hoe meer vreemden je importeert, hoe meer kans je krijgt dat ze hun mentaliteit mee brengen naar hier.

29-03-2008 om 08:43 geschreven door art


>> Reageer (0)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de knieën
Klik op de afbeelding om de link te volgen De vijver loopt leeg, zo nu en dan. De bovenvijver is verbonden met de benedenvijver door een goot waarin een overschot van de vijverfolie geplooid ligt. Alles is overdekt met een drietal speciale houten tegels. Natuurlijk is die folie nu keihard door de koude temperatuur en kan je niet veel wijzer worden. Leg ik de pomp stil dan blijft het niveau op hetzelfde peil en verhoogt bij regenweer en zakt als het zonnig en warm is. Zover is alles normaal.  Maar als ik de pomp aanleg kan het plots gebeuren dat in een uur tijd het waterniveau 10, 15 cm en meer daalt in heel korte tijd.
Ik leg dan de pomp stil, vul de vijver aan en na een paar uur leg ik de pomp opnieuw aan. Het gaat het tijd goed en plots opnieuw herhaling van het fenomeen.  Er zit absoluut geen lijn in.  Daardoor krijg ik er geen kop aan. Wie heeft dat ook voor en kan mij dus adviseren. Of natuurlijk, hoe kan ik het oplossen door een andere constructie? Nog maar eens ben ik op mijn knieën, met kniebeschermers aan, een uur bezig geweest met de hele boel open te smijten en te controleren of er geen vuiligheid de doorgang van het water belemmerde.  Ik heb alles weer dicht gemaakt want ik zag niets verdachts of belemmerend tenzij een hoop regenwormen die daar hun verblijf gevestigd hebben en lelijk naar mij keken omdat ik heb kwam storen. Ik denk niet dat die de oorzaak zijn van mijn op onregelmatige tijd terugkomend probleem.

28-03-2008 om 06:05 geschreven door art


>> Reageer (0)
23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaseieren
ZALIG PASEN
Och ja....Alles goed en wel
gezien het koude weer mogen we dit jaar paaseieren rapen in de sneeuw tenzij ze in de huiskamer verborgen liggen. Geniet ervan maar eet er niet te veel of ze zullen kriebelen in jouw buik.

23-03-2008 om 09:31 geschreven door art


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van troebel naar zuiver water

Plots vloeide het water uit de vijver ergens ik weet niet waar, langs een tot nu toe niet gevonden uitweg. Ik heb de circulatiepomp stil gelegd en ben op onderzoek gegaan. De bovenvijver was overwoekerd door plantengroei.  Een kat zou er haar jongen niet in terugvinden want een kat gaat nooit te water ook al staat drievierden droog.











23-03-2008 om 09:29 geschreven door art


>> Reageer (0)
21-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.traag

Plots is het alsof de tijd
stil staat.  Dan weer vliegt hij voorbij en op een ander moment gaat alles tergend traag

21-03-2008 om 06:22 geschreven door art


>> Reageer (0)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna fatale doopsuiker
De schoonvader van Leen had vorige week een onaangename ervaring met een ingeslikte doopsuiker. Die zat reeds in de vertakking van de luchtwegen.  Het leek of hij zou stikken. Er is in de kliniek een operationele ingreep nodig geweest. Bij het toedienen van een dosis cortisone deed hij crisisreactie op de medicatie. Dagen reeds maakt hij behoorlijk koorts en hij ziet er miserabel uit. Wij zagen hem zondag en het was niet de Wilfried van gewoonte. Hij zat bijna de hele tijd dubbel toe in een zetel, gewikkeld in een deken. 

Zo zie je maar hé!

18-03-2008 om 05:31 geschreven door art


>> Reageer (0)
17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweeling

We waren een namiddagje gaan helpen bij de oudste dochter. Nu we een eerste kleinkind hebben staan we steeds paraat. Onze Leen heeft dus ondervonden dat borstvoeding geven een voltijdse job is. Dag en nacht om de drie uur een karwei van anderhalf uur met boerke en al.  Er kwam een telefoontje uit Leuven.  Ma, kan je eens komen strijken want het raakt hier helemaal overhoop.
Als bijkomend gegeven kregen we te horen dan zijn ouders er ook zouden zijn. Maarten zou dan zorgen voor een warm avondmaal.
Alles liep vlot.  We namen de trein in Brugge om 1u.  Eens in Leuven had de bus 8 minuten vertraging zodat we na 3u toekwamen. De kleine werd juist gevoed en het eerste half uur kreeg hij de volle aandacht. Vele handen maken licht werk en een rustig kind dat je niet hoort neemt bij de jonge moeder de vermoeidheid niet weg maar verlicht toch de taak.  Maar het moedertje zag er zeer vermoeid uit door het gebrek aan slaap.  Niet meer kunnen doorslapen en je gaat je voelen als een zombie.
We kregen allemaal een taak en in de korste keren was alles weer op punt. Wat een aangename namiddag.

We namen de trein van 8u terug naar huis maar die had ook 8 minuten vertraging. Toen die in het station van Leuven binnenliep zat hij meer dan stampvol maar liep voor een groot deel leeg.  Het duurde dan ook lang eer we konden opstappen. We vonden een zitplaats met recht voor ons twee meisjes van rond de 20 jaar oud.  Ze leken goed op mekaar maar waren verschillend gekleed. De ene in het zwart zonder veel tralala, de andere meer in het grijs met wat sobere versiering  op de lange broek.  Merkwaardig dat ze opstapten in Leuven en in Gent afstapten. Ze hadden een studentenabonnement. Mooie jonge meiden met een karakterkop, geen poppekens noch filmsterren. Het meisje rechtover mij las in een 'Flair'. Ik las in een boek dat me toeliet hen zo nu en dan te observeren.  Het andere meisje, zag er eerder vermoeid uit na een zwaar weekend. Ze zat te tukken evenals Let rechtover haar. Er werd zo goed als niet gesproken. Toen we Gent naderden geeuwde het slaapstertje uitvoering en bijna ogenblikkelijk na haar geeuwde de andere ook.  Ik kreeg oogcontact met het slapertje dat helemaal rood werd en ik zei...gapen doet gapen en ze beaamde. Ik vroeg of ze tweelingen waren die studeerden in Gent en zij vroegen absoluut gelijktijdig of wij naar zee gingen.  Het meisje dat gelezen had in 'de flair' liet haar tijdschrift liggen.  Ze had ook een schuitje gemaakt van een losgekomen blaadje.  Ik heb hier het kleine bootje voor me staan en het tijdschrift nam ik ook mee. Niet dat ik een souvenir wilde houden maar eerder uit groene overweging. Zoals gewoonlijk zat het  kleine afvalbakje op de trein, meer dan vol.  Het leken me eerder twee stille maar blije meiden. Natuurlijk weet je nooit.  En ik dacht aan de tweelingen die ik ken. Zo kan ik een zeer lang verhaal schrijven dat ik maar te copieëren heb uit mijn hoofd. Het zal voor een andere keer zijn.  Zo zit mijn hoofd vol verhalen maar er is onvoldoende tijd om ze allemaal neer te schrijven. Als ik eens geen tuin mee heb die me nu voor een groot deel van mijn tijd in beslag neemt. Dan schrijf il misschien ooit wel eens.

17-03-2008 om 06:45 geschreven door art


>> Reageer (0)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opa en oma hebben het druk
Druk, druk, zeer druk.Je kan er wel eens mee lachen maar voor de rest is het een kwestie van alles goed te organiseren en 's avond doodmoe en vroeg het bed induidekelen... als een steen.
Zo'n zin. Ik raak er mijn adem bij kwijt.
Van adem gesproken, ik trap er de laatste tijd dikwijls eens op.Niet dat wij er zo oud uitzien maar als jouw wederhelft niet met haar foto op het net wilt dan moet ik wel mijn toevlucht nemen tot google-caricaturen.
Wij zitten natuurlijk in het nadeel met de verplaatsing.  Telkens van hier naar Leuven en terug. In  Brugge nemen we de trein zodat we anderhalf uur kunnen rusten met een babbeltje of een boek.  We zijn beiden grote lezers en hebben nu weinig tijd.  Dus de tijd op de trein is dankbaar meegenomen. 

16-03-2008 om 07:47 geschreven door art


>> Reageer (0)
15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de handtekening
  Nee, met frontlinies had het niets te maken en nee, een kladpotterie hebben we er niet van gemaakt. Niet onverwacht, maar als we eens tijd hadden moesten we tekenen, twee keer dan nog zodat de papieren en de handelingen van de bestuursleden van de vereniging wettelijk in orde zouden zijn.

Veel staat er niet op het spel.  Een vereniging van een tiental amateurs schilders die regelmatig een uitstap organiseren naar musea of naar kunstactiviteiten.  Er komt daar wat geld bij kijken van povere subsidies en van jaarlijks lidgeld maar alles is wettelijk geregeld.  Zo was ik nog eens in mijn geboortedorp, heel even maar.  Na een half uurtje ben ik weer naar huis gereden. Van zodra thuis kleedde ik me om want de tuin dringt aan dat ik er wat vaart zou achter zetten. Als het avond is moet ik niet in slaap worden gewiegd en TV kijken, vergeet het maar.  Ik verkies toch in mijn bed te slapen en beter vroeg dan laat.



 

15-03-2008 om 07:41 geschreven door art


>> Reageer (0)
14-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verspreide drukte
De drukte        

waarover ik het heb is niet deze van de afbeeldingen maar de stille drukte in mijn tuin.   De vogeltjes laten zich van ’s morgens vroeg horen en bezingen mijn bezigheden met leedvermaak. ‘Bezie die stakker daar zwoegen en nog juist niet zweten omdat het te koud is. Bezie die stakker zich zorgen maken, lopen van het een naar het ander, bijna zijn rust verliezend. Maar alles komt goed hoor. 'Hé luister op tijd en stond naar ons' lijken ze boven mijn hoofd te fluiten.

En ze hebben nog gelijk ook.


14-03-2008 om 05:46 geschreven door art


>> Reageer (0)
13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fietsbel en het zadel

Je moet het maar doen. Onze jongste heeft in de tijd zelf haar fiets geverfd in roze en blauw, een beetje mislukt pantermotief.  Het gevolg was dat ze zo gehecht bleef aan die fiets dat ze hem in al die jaren, 'perte totale' gereden heeft. Gisteren deed ze bij haar fietsmaker een laatste poging om het vehikel weer op de wielen en bruikbaar te krijgen.  Poging totaal mislukt.
Ik denk dat die man haar ondertussen begint te kennen.
'Meisje ik vermaakt dat wrak niet meer, morgen sta je hier opnieuw. Op het einde loop je meer dan je fietst. Je zal in onkosten moeten komen voor een nieuwe fiets'. Hij heeft haar een bedrag genoemd waarop ze direct antwoordde...'dat kan ik niet dragen. Ik ben maar een werkende studente hoor. Heb je geen ‘okkazie’ zonder bel en zonder zadel, want die zijn nog in uitstekende staat op mijn fiets'. Die man is zo beginnen te lachen dat ze dacht dat hij er in zou blijven.
Wij hebben hier op zolder drie fietsen staan met de wielen in de lucht. De minst goede heb ik de banden opgeblazen en naar beneden gehaald. Het is toch maar om de hele dag buiten te staan, vóór haar 'kot' of aan het station. Na wat moeite zat die fiets in moeders auto geplooid. Als ik eens wat tijd heb en ze is thuis ga ik wel eens tot ginder om het zadel en de bel om te wisselen en haar wrak naar het containerpark te brengen of hier in het dorp naar de oud ijzer handelaar.

13-03-2008 om 07:32 geschreven door art


>> Reageer (0)
12-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik kwam bijna zot

Van vreugde natuurlijk...tureluut van een glaasje te veel maar dat mag, toch op zo'n momment!    Het was geen brugse zot

maar zachte droge wijn en dat....
zit ook vol venijn. Vraag het maar eens aan de kersverse oma.
Gelukkig hadden we een gelegenheidchauffeur die enkel water dronk en dan nog PLAT.
Het is allemaal echt gebeurd.  Ik bestelde een fles van hun huiswijn maar zonder dat ik het wist was het een volle litter. We hadden ook zoveel te vieren. Lies was jarig en wij waren zopas oma en opa geworden. MAAR, vooral dat nieuw leven zeg...een flinke zoon Kasper, zo rustig bij het begin maar als je een kind die naam 'Kasper' geeft dan zal dat een lief spookje worden maar vooral een ‘doenderik’.  Als hij de fut van de ma en pa cumuleert dan zullen we er nog veel plezier en zweet aan beleven.
Ja, wat die wijn betreft, die 25 cl meer dan gewoonlijk, was er blijkbaar teveel aan.

12-03-2008 om 06:45 geschreven door art


>> Reageer (0)
10-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te vlug

te vlug    veel te vlug

Dat de zon voor ons en voor de F16 niet te vlug moge ondergaan.

Het gaat mij allemaal veel te vlug.

Moeder nog fris in mijn geheugen, verleden tijd.  Daar is de toekomst reeds in de persoon van dat eerste kleinkind en wat  een kind.

Maar het gaat allemaal veel te vlug en toch, heel vroeg in de morgen kom ik tot rust door te dromen over rust. Dan moet ik weer aan de slag, gewoon, alsof er de laatste tijd niets is gebeurd.

Ik droom dan van rust en van idyllische plaatsen om te komen tot rust en ik kom een beetje tot rust.
   

10-03-2008 om 07:16 geschreven door art


>> Reageer (0)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geboortekaartjes
Hier een hele rij geboortekaartjes om in de stemming te blijven.


een er komen er nog
     Wil je er nog meer, dan ga je op Google en vergeet hen niet te bedanken hé, voor al de fijne ideeën die ze daar hebben verzameld. Met dank aan de uitvinders van de PC etc....die mij hier flink aan het duivelen zijn.  Of doe ik het mezelf aan. 't Is maar zoals je het bekijkt.

K       L       E       U       R .

 


Al dat gezever rond het woord kleur, Daar zit ik dus voor niets tussen.  Mijn bedoeling was enkel om wat meer  

kleur

 in mijn blog te krijgen.

08-03-2008 om 06:52 geschreven door art


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organiseren

Goed rusten is de boodschap. De bovenvijver in de tuin werd overheerst door ‘pirusriet’.  De rest van de planten werden er stilaan onder verstikt.  De oorzaak was dat de planten niet allemaal in mandjes groeiden die men onder controle kan houden.  Wordt de plant te groot dan haalt men de mand uit de vijver en knipt men alles weg wat buiten de mand bijgegroeid is.  Bij ‘pirusriet’ is dat een jaarlijkse klus.  In de benedenvijver heb ik dat onder controle.

Gisteren was een ideale dag voor dit werk.  Plots stond daar een kabouter en die heeft het meeste werk gedaan.  Eerst knapte hij een winterklus op voor mij door de resterende stammetjes van de kriekelaars in klosjes te zagen en netjes te stapelen.  Beide werkjes werden in een uurtje tijd geklaard.

Na afloop wilde ik de sterke kabouter trakteren op een edele drank maar de goede fee was nog op boodschappen. Dan heb ik maar spijs en gewone drank boven gehaald en kabouters zeggen nooit nee tegen een hapje.

Nu zit ik met een vuile stinkende boel opgeschept. Het vuil bezinkt wel en de stank is weg tot ik er opnieuw begin in te roeren. Op tijd en stond rusten, is de boodschap.





08-03-2008 om 06:21 geschreven door art


>> Reageer (0)
07-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een halve dag kleinzoon (Leuven)

K A S P E R


Familie en vrienden krijgen vandaag het geboortekaartje in de bus, tenminste als de post zijn werk goed verricht. Ik komen hier geen foto's van de boreling. Ik heb er aan de familie met internet een paar doorgestuurd.  De rest zullen bekeken kunnen worden als we allen zullen uitnodigen bij ons, hier in Stalhille om op Kasper een welkomstborrel te komen drinken.
We doen dat begin mei zodat diegenen die de verplaatsing naar Leuven niet aankunnen, de gelegenheid te even om Maarten en Leven te komen gelukwensen met hun eerste spruit die op 6 maart werd geboren om 0u25, 3kg700 woog en 51,5sm lang is. De geboorte heeft een, voor een eerste kind normaal te noemen duur van 4u gehad en alles is fijn en vlot verlopen. Moeder en kind blaken van gezondheid. De vader daarentegen lijkt afgepeigerd. Gelukkig heeft hij nu enkele dagen tot moeder en baby thuis komen om wat bij te slapen.
Leen en Kasper verblijven nu in het H.Hart ziekenhuis, in de Naamse straat te Leuven op kamer 217. De bezoekuren zijn beperkt tot: van 14 tot 16u en van 18u tot 20u, om de moeder de nodige rust te gunnen.
Voor wie met trein en bus gaat: eens in Leuven ga je naast het station naar de bushaltes en op perron 6 neem je de bus nr 2 Heverlee Campus. Opgepast, het kan gebeuren dat er een andere bestemming is aangeduid, als de chauffeur verstrooid is en enkel het nummer veranderd.
Wij hebben het gisteren voorgehad maar ik heb dus uitleg gevraagd. Dus ga vooral voort op het nummer 2. en staat er Heverlee campus bij dan zit je zeker juist.
 

07-03-2008 om 00:00 geschreven door art


>> Reageer (0)
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dagje op zolder
            Foto's heb ik er niet van genomen, een beeldje vóór en een beeldje na maar een zolderbeeld heb ik wel gevonden bij Google van een heel mooie voorbeeldzolder.

Buiten was het weer veel te mager.  Er stond een schrale snijdende noordenwind en we kregen authentieke maartse buien. Ik kan niets anders zeggen dan dat het ideaal weer was om eens de zolder op orde te brengen. Het geplande dagje is er twee geworden want ik moest nog een rek timmeren.  Alles stond klaar en dan was de klus ook vrij vlug geklaard. De rest was schuiven en verzetten en vooral heel veel naar beneden kieperen.  Een speciale rit naar het containerpark zal één van deze dagen op de agenda moeten. Zondag schrokken we van de hoeveelheid voorwerpen dat er uit moeders kamer waren gekomen.  Ik weet niet of ik met één camion zou toekomen, moest ik ooit mijn zolder leeg willen halen.  Je kunt het zo zot niet denken of het is er hier of daar wel te vinden. Nu kan je er opnieuw op zonder de benen te breken. Maar jullie weten ook hoe dat gaat met een zolder: Het valluik wordt van beneden open gemaakt en hop, als het kan wordt het voorwerp naar boven geworpen tot het niet meer terug naar beneden valt.  Betreft het een zwaarder element dan zwoegt men het naar boven met twee of alleen en waar men het kwijt kan wordt het neer geploft.  Wie achterkomt zal het wel oplossen maar daar is een Franse 'colère' voor nodig en een gunstige tijd.

05-03-2008 om 06:46 geschreven door art


>> Reageer (0)
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opnieuw emoties
Klik op de afbeelding om de link te volgen Opnieuw waren we allen samen onder de noemer 'verdeling van de kleine dingen die moeder ons achterliet'. Vol nostalgie maar het komt niet meer terug.  Wij zijn nu allen in de rol geduwd van 'oude garde', eer we het willen of niet en 'garde', lijfwacht komt van het werkwoord 'garder', bewaren.  Moeder heeft haar werk gedaan. Ze bracht de oude waarden aan ons over ttz goedheid, oprechtheid en geloof.  Nu is het onze beurt en die is reeds lang bezig want er zijn reeds zoveel kleinkinderen. Als symbool voor de souvenirs van wat moeder ons naliet koos ik het kleine onoogelijke en bepotelde bijna versleten kartonnen doosje waaruit ook ik een paar kleinigheden mocht ontvangen. Van 2 tot 8u zijn we zoet geweest.  Ik durf er niet aan denken wat er hier allemaal bij ons op zolder zit als er reeds zoveel werd bewaard in één enkel kast en een schapraai.  Na een goed voorzien avondmaal door Adré en Cecile zo goed verzorgt, waaroor van hieruit nogmaals mijn welgemeende dank, kwam ik dan alleen thuis want Let moest inslapen op haar werk.  Ik vond zo moeilijk mijn slaap en om 3u was al weer te been.  Buiten was het geen weer en ben ik begonnen met de zolder op te ruimen.  Gelukkig is het containerpark niet zo heel veraf. 

04-03-2008 om 07:01 geschreven door art


>> Reageer (0)


Foto
Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
    Zoeken in blog

    Foto
    in een hoekje van mijn atelier ben ik weggekropen in een zelfportret van toen ik nog een relatief jong broekje was. Ik zit verscholen achter slaapkoppen.
    Foto
    Of verkies je dit soort zelfportret van hoe ik mij somtijds voel als een buitenaards wezen in eigen familie en wereld.
    Heb ik slecht geslapen? Vraag ik me af, elke morgen als ik nog niet helemaal wakker ben.  Het antwoord is zelden neen want, ik ben een uiterst gemakkelijke en goede slaper.  De enige voorwaarde die moet vervuld zijn is dat ik moe ben. Ik zet me 's avonds bij de televisie voor het nieuws en ...ja goed geraden! Nadien moet je me zelfs niet vragen wie het heeft gepresenteerd. Als ik iets doe dan doe ik dat gewoonlijk goed. Altijd (druk) bezig zijn en je slaapt vanzelf.
    Foto
    Eet veel fruit!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Moeder was een blij mens. Bijna altijd kon er een gulle lach af.  Zelfs met nieuwjaar, juist een maand vóór voor haar dood kon ze nog lachen maar toen voelde ze reeds dat ze zou sterven.
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
  • kaartjes oefenen
  • leuke oefeningen
  • zomaar
  • tekstselectie of tekstmasker
  • plakken in selectie
  • oefeningen
  • selecties
  • photoshop elements 2-1
  • rustig aan
  • Nieuwe start...de 'Tour de France' in Mechelen
  • natuurlijke fijnheid
  • zo druk
  • een park ontdekken
  • op het wederzien
  • eindproef
  • leuke oefening
  • Bulskampveld
  • foutjes
  • moeder natuur
  • van rijm tot dauw
  • leuk bezoek
  • verhuis
  • zou ik het doen, ja of nee?
  • super macro
  • Met SNTcursus in het park
  • routine
  • Het was interessant, leuk maar ook nogal moeilijk op SNT
  • verschot
  • volle aandacht
  • symmetrisch gelaat
  • even schrikken
  • wandelen
  • De jarige vieren.
  • wandelweer
  • licht en schaduw
  • dinsdag SNTdag
  • een tegenvaller
  • Mia
  • een kaartje maken
  • PE bijsnijden
  • drukke periode
  • lessen volgen bij SNT
  • slapen overdag
  • een receptie anders bekeken
  • Kis
  • sukkelen en toch....
  • welke schelpdieren?
  • schelpdieren
  • in de wind en de boter
  • KiS en kiss
  • samenwerken
  • de spiritule toer
  • mandala's
  • symboliek
  • op ritme
  • puffen en blazen
  • Jade
  • nieuw leven inbrengen
  • PE en WW
  • recepten
  • opnieuw in circulatie
  • duts
  • ziek of appelflauwte
  • zondag uit en thuis
  • Stalhille 2010
  • wensen en recept
  • knallend naar 2010
  • overhoop
  • zondagen
  • nachtmissen
  • kerst
  • uitzonderlijk maar echt
  • probleempje
  • wandeling in de winterzon.
  • cursus -vervolg
  • de cursus
  • sneeuw
  • haar kwaadheid
  • vervoer en WACHTEN
  • winter
  • rustige zondag.
  • Leuven -Mechelen
  • plat
  • tuinwerk, atelier, schrijven, lezen en studeren
  • mijn oude overbuur
  • zondagarbeid
  • Blankenberge
  • alledaags
  • Chinees
  • spreekwoordelijke kat

    Ik ben passioneel verliefd op kleur.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WELKOM hoor.
    Om eerlijk te zijn, wil ik er op een leuke manier , er lichtjes tegenaan gaan.
    Ik wil hier rustig wandelen en zo, overdreven ernst en angst, van mij afschudden. 
    Deze blog draag ik op aan een heel speciale meid die me na aan het hart ligt.  Haar naam niet vernoemen zal wel het beste zijn !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 31/01-06/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    Ons moeder is gestorven. Het is nog heel recent nu terwijl ik dit schrijf. Het was op één februari  om dertien uur dertien van het jaar twee duizend en acht.   Ik denk dat diegene die de aangifte deed een beetje bijgelovig was want op de papieren staat dertien uur vijftien. Nochthans had ons moeder iets met het cijfer dertien. Ze is geboren op een dertiende december van het jaar elf.  Ze verbleef op kamer dertien en was halfweg haar dertiende jaar in het rust en verzorgings tehuis. En toen we alles regelden met de begrafenisondernemer, waren we met dertien aan tafel.


    Ik hou van alle vrouwen en toch ben ik er maar eentje trouw.
    Toen ik daar, bij het afscheid van moeder, in mijn tranen, bijna stond te vergaan, kreeg ik zoveeel knuffels dat ik er een beetje bang van werd.  Zijn er dan zoveel vrouwen die mij graag hebben ok al heb je toch zo nu en dan een man om je hals. Wat zijn de tijden toch veranderd. Toen ons vaders stierf kregen we hooguit een hand terwijl er veel mensens ons, de kinderen gewoon over sloegen en alleen aan moeder een hand gingen geven.  Toen in die tijd ging het er allemaal heel wat koeler aan toe.
    Foto

    Mijn atelier, dat rommelkot wordt als ik niet aan het werk ben. Beelden en beeldjes langs alle kanten, op de piano, op de rekken en kasten en aan de muren rondom rond waar geen vensters zijn, schilderijen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Haar laatste woorden: 'Ik voel dat ik doodga en doodgaan is zo moeilijk' Dank je moeder, voor alles.
    Foto

    Foto

    Deze uitzonderlijke bloem zie ik nog in het vaasje staan toen moeder de laatste keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Moeder hield van bloemen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!