ad...
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum'
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum' Nog rustiger, nog soberder dan alles wat voorafging. Ik wil vrolijkheid en ernst mengen tot een genietbaar geheel. De ernst wil ik bergen in de kern van elk bericht Maar wie het recentste bericht wil lezen klikken gewoon op het bovenste item van 'Inhoud blog' en het blog keert zich om.
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn oude overbuur

Hij wordt met Nieuwjaar 90 jaar .  Zijn verstand en geheugen lijken onaangetast. Zijn ruime interesses zijn niet afgenomen.  Hij knutselt en foefelt er nog op los in zijn smisse. Alleen kan hij niet meer zo goed uit de voeten.  Met behulp van een loopkarretje waar je iets kunt mee vervoeren behelpt hij zich. In zijn werkplaats 'warreert' hij rond met één of twee wandelstokken.


Gisteren zag ik toevallig dat de poort van zijn smisse open stond, wat betekent dat hij dan bezig is. Ik had daar een snoeischaar staan met lange mouwen waaruit ik een boutje verloren had. Die stond daar reeds van vorig jaar en nu ik mijn jeneverbessen wilde snoeien moest ik mij behelpen van een gewone kleine schaar.  Omdat je het niet verkeerd zou begrijpen zal ik maar zeggen een 'seccateur’.  Ik ben de straat over gestoken en vroeg Vital of hij me kon helpen.  In minder dan tien minuten was de klus geklaard.  Het duurde zolang omdat er een veertje moest herbevestigd worden.  Vital helpt mij reeds 25 jaar en als hij iets vraagt, is het voor mij nooit te veel.

08-12-2009 om 06:58 geschreven door art


>> Reageer (0)
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagarbeid

Als je de hele week met regenweer af te rekenen hebt en het is op zondag droog, dan vlieg je er gewoon in.
De zondag beschouw ik als een rustdag en zelden zal ik dan in de tuin gaan werken. er moest nog een heel klein deeltje afgedekt worden  maar ik geraakte er niet mee klaar.  Gisteren heb ik het dan in één uur kunnen klaar spelen en dat van 9 tot 10u.
Op zondag mest voeren gebeurt in feite nooit en dan is het dan toch gebeurt.  Slechts één enkele kruiwagen maar eerst moest het restje veldsalade anders worden geschikt en dan de grond wat opgevoerd
Niet dat ik nu geen werk meer heb in de tuin, neen.  De moestuin is afgewerkt en dat was heel belangrijk. Ik kan nu beginnen snoeien want vele struiken zijn de verwildering nabij. 



Als eerste werk deze morgen zal ik een deel van de kippenren opnieuw overdekken zodat ze opnieuw kunnen scharrelen en niet moeten blijven ploeteren in het slijk.


En nog iets;  de drie koningen zijn terug in circulatie en passeerden langs mijn atelier voor een klein (eer)herstel aan hun ster. Ik maakte nog geen foto op straat.  Dat komt nog maar ik wacht op een streepje zon.

07-12-2009 om 06:53 geschreven door art


>> Reageer (0)
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge

Mensen met rugklachten kunnen in Blankenberge terecht bij een zeer goede osteopaat.  Deze keer was het Let haar beurt. Het was op een zonnige namiddag  in het begin van de voorbije week. Ik zou ondertussen een wandelingetje maken. De osteopaat heeft zijn praktijk heel dicht bij het station. 


Ik begon mijn wandeling op het stationsplein en wilde dan wandelen tot aan de zee


maar ik geraakte enkel tot aan het oude stadhuis.  Soms zijn daar kunsttentoonstellingen.  De oorzaak lag wel bij mij. In de plaats dat ik eerst bij de osteopaat binnenging voor een sanitaire stop was ik wel verplicht om ergens anders binnen te wippen.

 

Er is daar keuze in overvloed want het is daar vol van café  en bistro  maar ik ging binnen in café Terminus. Ik bestelde een the  en ging dan de dringende kant op. Nadien zat ik rustig van mijn theetje te genieten en toen bemerkte ik een plakkaatje aan de ingang van de toiletten waarop stond. 'Wie niet consumeert
30 eurocent voor het toilet'.  Aan het vroegere stadhuis gekomen moest ik terugkeren. 



Zo kwam ik opnieuw aan het station terecht en Let kwam mij reeds tegemoet. De auto was geparkeerd aan de andere kant van het plein, een traatje voorbij het station. 

05-12-2009 om 11:53 geschreven door art


>> Reageer (0)
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alledaags

Dagdagelijks

Wat houdt dat in feite in?  Wat men zegt, een gewone dag met niets speciaals. Gisteren was er zo één.  Iemand anders zal zeggen-'alles is speciaal'-.  Het is maar hoe je het bekijkt.
Het  regende heel wat en de temperatuur voelde eerder warm aan tegenover de vorige dagen.  Ook worden wennen we een beetje aan al die nattigheid.  Niet dat we het gewoon worden.  Mooi warm weer gaat niet vlug tegen steken maar van zodra het twee dagen na mekaar slecht weer is beginnen sommigen te zeuren en humeurig te worden. Daar heb ik weinig last van.

Ik moest naar de les van 
 ‘fotoshop elements’ en ging er deze keer met minder geestdrift dan deze dame heen.  Ook veel minder dan naar mijn gewoonte.
Veertien dagen geleden was ik niet aanwezig  en vorige week  kon ik slechts zeer moeizaam volgen.
Er waren een paar knelpunten waar ik geen snars van begreep.

Gelukkig heeft de leraar alles goed opgevangen .  Hij begon met: zijn er vragen?  En het regende vragen, de één na de andere. Drie kwart van de les werd daaraan besteed.  Bijna iedereen had een knelpunt en ik hoefde zelfs mijn vragen niet te stellen.  Ik heb genoteerd zodat  mijn schrijfstok  begon te stotteren en te snotteren.  Gelukkig bevatte mijn pennenzak een reserve schrijfstift. 


Ik heb nog veel werk in de tuin maar hoop wat meer op de PC te kunnen om de theorie in praktijk te brengen en dan hier het resultaat te tonen.    Ik zal er tijd moeten voor maken en enkele activiteiten  een duw geven naar later of naar nooit of hulp vragen.  Als ik het niet zo aanpak dan gaat de kennis  verloren.  De gedrukte cursus is wel een hulpmiddel waarmee ik alles kan hernemen maar dat vraagt nog meer tijd.    Het is natuurlijk niet de bedoeling om de kennis te laten afkoelen. Ik zal er trachten werk van te maken.  Regenweer is natuurlijk een echt natuurlijk excuus.

Na een dag als gisteren ga ik steeds met een goed gevoel maar doodop, heel vroeg, naar mijn bed. Deze morgen was het  een ietsje later dan, ook naar gewoonte,  toen ik fris en monter aan de slag ben gegaan.

04-12-2009 om 06:16 geschreven door art


>> Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees

Met zo’n opschrift kan ik alle kanten uit maar het gaat wel degelijk over eten.

Wij gaan wel een keer bij de Chinees  eten.  Vroeger gingen wij altijd naar het Chinese hoek restaurant  in St-Andries  Brugge. Het was gelegen waar de Gistel steenweg en  de Tourhout steenweg samen komen. Toen ze ongeveer een jaar geleden sloten moesten we op zoek naar één die evenwaardig was. Die vonden we maar niet. 
We wilden gisteren, eerst de Jade in Loppem uitproberen maar die is op woensdag gesloten.  Dan zouden we het wagen in het centrum van St-Andries, gelegen tussen de Betverkerk laan korte stuk,  dat leidt naar  het Jan Breidel stadion,  en het kerkhof.  We hadden gehoord dat het daar zeer goed was maar dat er weinig volk op af komt. Dan toch maar eens uitproberen.  We hadden nog een reserve adres en dat was er één op nr. 13 van de Torhout steenweg, ook in St-Andries. 

Dit in het centrum was open en we hoefden niet verder te zoeken.  We waren helemaal alleen in de zaak. Er werden nog  enkele maaltijden afgehaald. 

Het was de allereerste keer bij een Chinees dat wij alles op aten.  Er was meer dan voldoende maar zo lekker dat ik waarschijnlijk een zondeke heb gedaan tegen de ww regels.  Voor één keer kon het me nu eens glad niet schelen.  Heel veel krokkante groenten werden er opgediend en dat is naar onze tand.  Dit is voor herhaling vatbaar. 
De gegevens kan je vinden op het internet maar ze beschikken niet over een  website. Wat ik wel vond is het onderstaande.

Ocean City, Gistelse Steenweg, 497, Brugge, 8200, Belgium.
Phone: +32 (50) 389886
Fax:
Email:
Web:
Description: [Add Now]
Do you own or manage Ocean City ?
Amend your address details
Enter full description
Have you eaten here, what was your experience ?

heel lekkere maaltijd gehad ! super
11/8/2009 wauter rated this Restaurant as Highly Recommended


Wij kunnen de waardering die Wauter aangeeft, echt bevestigen.  Het was effenaf lekker.  Ik heb ook een waardering toegevoegd maar die is nog niet verschenen.
Mijnheer doet de bediening en mevrouw is in de keuken. Ze vormen een  jong koppel met drie nog zeer jonge kinderen.  

Voor de meeneemschotels kan je uit alles kiezen wat op de kaart staat maar dan aan -10%

03-12-2009 om 10:17 geschreven door art


>> Reageer (0)
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreekwoordelijke kat

Deze spreekwoorden en gezegden horen bij het eerste deel van mijn dag...het stil bezig zijn: lezen, schrijven en bekijken.  Daar hoort ook heel wat beweging bij. Om vier uur plaats ik de ontbijttafel en maak de  koffiezet klaar zodat ik later maar op het knopje te duwen heb. Dan laat ik de kat buiten die meestal komt eten in mijn atelier.  Als ik zijn droge brokken buiten zet, dan is er hier een agressieve kater die baas boven baas speelt en alles voor zichzelf voorbehoudt.  De onze lust niets anders dan die korrels uit de Aldi  en ook nog  een bepaalde muizensoort. 

Ik denk dat het binnenmuizen zijn en dat hij de veldmuizen hier aan de keukendeur komt leggen.  Soms, in bepaalde perioden van het jaar is dat meerdere per dag.  Het is de beste muizenpakker die we ooit hadden en de vorige katers deden ook hun best.  Misschien is het omdat hij zijn reisbewijs is afgekomen en geen tijd meer verliest met kattinnen na te jagen.
Hij is zeer afhankelijk maar is niet graag op de arm genomen. Elke avond komt hij ongeveer op hetzelfde moment souperen en dan steek ik hem in de garage waar hij op zolder kan.  Als Let nog niet thuis is en de auto nog binnen moet, dan vliegt hij rechtstreeks op zolder met de val dicht.  Zowel op zolder als in de garage staat een kattenbak.  Ik denk niet dat onze poes een spreekwoordelijke kat is maar een rasechte muizenpakker. Bij ons dansen de muizen niet want de kat is bijna nooit van huis. Volgens mij bibberen ze  en denken daardoor ernstig na om te verhuizen... spreekwoordelijk dan.

02-12-2009 om 07:13 geschreven door art


>> Reageer (0)
01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's en spreuken

Foto’s liegen soms, ze kunnen   misleiden, o.a. door optisch bedrog. De telelens is voor mij een soort optisch bedrieger.  Foto's kunnen ook getrukkeerd of bijgewerktt zijn. 
Hier kan ik ontelbare voorbeelden van vinden op het internet.  Beperken zal wel moeten.  Om te einigen ééntje dat verwijst naar wat volgt. Met foto's kan je iemand van zijn paard slaan.


Paardrijles.jpg image by ggghellemond 


Ook met spreuken kan je iemand van zijn paard slaan.

Mijn oog viel op de drie woordenboeken, die in mijn atelier onder de stof bedolven zijn, met als titel ‘Spreekwoorden  der Nederlandse taal'.  Ik greep een volume, sloeg het open op een willekeurige plaats  en met mijn ogen dicht plaats ik mijn vinger op de rechter bladzijde. Ik zit op pagina 23 en lees: ‘Als goede lieden kwaad worden, dan hebben ze den duivel in’. De daaropvolgende spreuk geeft als het ware de uitleg : ‘Als goede lieden kwaad worden dan is er geen tegenhouden aan’.


Ik kan me niet inhouden en lees er nog eentje: ‘Als onzindelijke lieden net worden, dan schuren ze de pan aan de buitenkant’. 

En nog maar eentje om te eindigen: ‘Als jonge lieden niet slapen en ouden niet waken, dan kunnen ze het beiden niet lang maken’.

De verzameling dateert van 1861 en is nog in het Oud Nederlands.  Hoe ik aan die boeken ben gekomen weet ik niet…waarschijnlijk gekregen maar van wie? Of ik kocht ze, jaren geleden eens bij De Sleghte.   

01-12-2009 om 06:37 geschreven door art


>> Reageer (0)
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de baai van Heist

Op zondag gaan we doorgans wandelen , als Let niet moet werken.  Zo waren we in Heist bij vrienden.  Ze hebben een appartementje dat tussen twee huizenblokken in, uitkijkt op de baai van Heist.  Dat is een nieuw natuurgebeid in het duinenzand dat zich spontaan vormde na de aanleg van de oostelijke havendam van Zeebrugge.  Vegetatie  op puur zand, gevoed door zoutwater vormt natuurlijk een heel aparte biotoop.

De zee was heel rustig en de zon brak door de sombere nattigheid van de laatste dagen en gaf een apart winters aanvoelend licht. De vrouw van het koppel is een vroegere collega van Letje. De man is vrijwilliger bij Oranje, een groepering voor minder validen. Hij is een gezellige burger die heel sappig en boeiend kan vertellen.  De vrouwen hadden mekaar een tijdje niet gezien.  Alhoewel de telefoon roodgloeiend had gestaan, hadden ze blijkbaar nog heel veel bij te babbelen. De man is ook een fervente kok die reeds 20 jaar kookles volgt bij de KWB.  Of hij blijft gaan om bij te leren of voor de gezellige feeststemming bij het verorberen van het klaargemaakte gerecht  bevloeid met de beste wijn die ze vonden passen bij het gerecht.  Als ik het hem vraag lacht hij geheimzinnig en ben ik even wijs als voorheen. 



Er komt nog elke jaar een strookje zand bij. Nu is het een goed half uur wandelen vooraleer je er omheen bent.


Aan het begin van het paadje tot aan de waterlijn staat een bord met geschrijving van het spontaan ontstane natuurgebied dat een ideale broedplaats vormt meer verschillende vogels.


De flora is ook heel appart. 


Het duinengras dat vooral het zand vasthoudt heeft hier de bovenhand maar daartussen vind je allerhande bloemsoorten en mossen.


Eens het water genaderd, heb je een totaalzicht op de dijk van Heist.


De dames waren een stapje voor omdat wij werden vertraagd door het nemen van foto's. Op de achtergrond bemerk je het kleine duinengebied dat heis nog scheidt van Duinbergen dat aansluit bij de dijk van Knokke en Het Zoute is dan het verlende.


Het natuurgebied is duidelijk afgescheiden en dit is de grens tot waar de sporters op het water mogen en niet verder. De foto's zijn allemaal genomen tussen 4u en 4u30 in de namiddag en dat kan je zien aan onze schaduwen op het zand.  De zon was reeds behoorlijk laag aan de horizon.


De Haven ven Zeebrugge is heel dicht bij maar door de hoge dan en bepaalde gebouwenzie je de haven wel maar je hoort hem niet. 

Hier zie je ook de eerste groep windturbines die aan de kust werden gebouwd. Technische gegeven moet je niet bij mij zoeken. 

Wij wandelen graag aan zee.  De biezondere bijkomende elementen zijn dat je er eens goed kunt uitwaaien, de muizenisten worden uit je hoofd geblazen en zeelucht scherpt de eetlust. Rond negen uur waren we terug thuis maar ik kon opnieuw niet aanstonds de slaap vatten omdat ik door mijn eerste slaap heen was. In de winter komt die nu regelmatig rond acht uur.  Ik was dan ook op van 3u30, een half uur eerder dan gewoonlijk.  Na de middag zijn we aanstonds vertrokken  en miste ik een beetje mijn middagpauze.

30-11-2009 om 06:28 geschreven door art


>> Reageer (0)
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.electrosoep

Sedert ik weight watchers volg ben ik een fervente soepdrinker geworden. Wel te verstaan, drink ik altijd heel magere soep waarin het vetgehalte verwaarloosbaar is.  Regelmatig maak ik dan ook zelf een grote pot dikke soep.  Die leng ik dan op,  volgens het seizoen.  In de winter is die dikker dan in de zomer. Dat is mijn hongerstiller.  

 

Gisteren, terwijl Let de boodschappen ging halen  stond ik dus in de keuken.  Soep maken is meestal een leuke bedoening.  Verser kon de prei niet zijn want die zat, toen ik moest beginnen,  nog in de grond.  Alles liep heel vlot.  Het begint altijd in de tuin met de prei en als die proper en zandvrij is komen de dikke uien aan de beurt.  De selder haal ik ‘s winters uit de diepvries.  Een conservenblikje tomaat en de kruiden maakten dat de inhoud om het water om te toveren in heerlijke soep, compleet waren.  Onder de kruiden zit er altijd een beetje  pikanterie om de smaak te verfijnen zonder dat je het proeft of dat het brand op de tong.  

 

Tot nu toe gebruikte in nooit
de snelkoker maar op aandringen van moeder de vrouw liet ik de grote gewone pot voor wat hij was. Dan de spoep nog  een beetje dikker maken hé.
En ja na twintig minuten kon ik er de mixer in plaatsen om alle brokken drinkbaar te maken.

Dan maar eerst proeven om nog wat bij te kruiden en genieten maar van de verse, amper lopende, drank.

Op zicht zag het er goed uit maar er bleven een paar hardnekkige wortelstukken hun vorm behouden.  Dan nog maar eens de mixer erin plaatsen en…. ‘pattapoeffff’, een harde knal en een soort steekvlam en van mixen was geen sprake meer.  Om van de emotie te bekomen greep ik naar de fles (wijn) die reeds op tafel stond. Ik trilde op mijn benen.  Vlug bekomen, vergat ik  niet mijn wwpoints te noteren maar wel de zekeringen te controleren, die ik dan nog moest herstellen als Let verder wilde koken...volgens afspraak, ik de soep en de groenten kuisen en Let het eigenlijke koken.

 

Niets blijft meegaan.  Ik had dan ook geen tijd te verliezen en belde Let op, ’Als je wilt verder blijven mixen dan zal je er eentje  moeten halen bij de elektricien.  Adieu  dus,mixer van mama Louisa. 

Toen Let  thuis kwam moest ik luisteren naar haar relaas.  De winkeldame vroeg namelijk hoe het gekomen was dat er kortsluiting was.  Van heel  Let’s relaas heb ik maar één zinnetje onthouden…’mijn man heeft ook eens soep gemaakt’.  Zou je niet zeggen…en op slag herinnerde ik mij het voorval van jaren geleden toen Let bij metje liet vallen dat ik niets deed in het huishouden.  Toen kreeg ik erbovenop nog een bemoeien van tante Cecile op mijn hals. Ik dreigde toen om eens niets meer te doen in ons huishouden en dat ze nog raar zou kijken. Eens met pensioen is alles anders geworden.  


Het overdrijven van Let  is er blijkbaar nog niet uit en ze overdrijft  dan nog in beide richtingen.  Als ik tweemaal iets verkeerds doe dan wordt het vlug altijd en wat ik ook help in de keuken, het blijft maar…’hij doet ook eens iets’.  Sta maar vroeg op hé, als je de naam hebt van slaper, dan is het allemaal onbegonnen werk.  Dat is de pure folklore van het huwelijksleven hé. Ik zal proberen haar met nieuwjaar eenoverdrijven.jpg image by kwekbord spreuk als geschenk te overhandigen.  En die spreuk zal goed passen bij ons want ik weet er ook van, vooral dan als het om cijfers gaat.

 

Ik maakte dus gisteren mijn eerste  ELEKTRO big.jpg KNALSOEP en nog lekkere ook.  Voortaan wil ik het houden bij gewone soep.  Te veel emoties zijn voor niemand goed.  De dik gebleven wortelen heb ik er dan maar uit gevist en smakelijk verorberd.


Conclusie: was de  mixer te oud of waren de brokken te groot of mijn soep te dik?  Wie zal het zeggen, of is het een beetje alles samen?  In elk geval hadden we vroeger een mixer met 160W en de nieuwe is er 450. De brokken zullen groot mogen zijn en de soep dik.

29-11-2009 om 08:41 geschreven door art


>> Reageer (1)
28-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakker blijven

Dat ik het, na een avondje ‘Hagen Kwartet’,  moeilijk had om mij te concentreren en wakker te blijven, zal wel niemand verwonderen.  Gewoonlijk vlucht ik dan weg in tuinarbeid maar met zo’n weer was dat vrij beperkt.  In de namiddag had ik, om kwart voor twee,  een afspraak bij mijn huisarts. Daar was het druk en er waren waarschijnlijk tussenkruipers in het spel, voor wie het nooit lang zal duren...zogezegd. Ik was pas om twee uur dertig terug buiten. Dan ben ik doorgereden naar Brugge. Letje was op zwier met een goede vriendin.  Moet ook kunnen!


Voor mijn verjaardag kreeg ik twee aankoopbonnen; één bij de Standaert boekhandel en de andere bij Fnac. Het was er wel het weer niet naar om veel rond te ‘trotten’ in Brugge maar ik moest in beweging zijn en liefst ook een beetje in de buitenlucht.  In de Standaert te St- Andries, waar ik tegenover de winkel kan parkeren, was wat ik zocht, nog voorhanden. Het boekenpakket kookboekjes met aankoopbon had ik gevonden in Knack weekend.  Dit hou ik nog verborgen voor Let want het is bestemd voor onder de kerstboom. We zijn beiden erg verzot op kleine hapjes en Let weet die altijd een persoonlijk draai te geven zodat het gerecht naar liefde smaakt.  Jullie mogen het gerust weten maar voor mij is hier elke maaltijd een feest.  Alles mag ik eten als ik maar weet wat erin zit en er zo de pointswaarde van ww kan op kleven.



In de Standaert te St- Andries, waar ik tegenover de winkel kan parkeren, was wat ik zocht, nog voorhanden. een boekenpakket kookboekjes met aankoopbon van Knack weekend.  Dit hou ik nog verborgen voor Let want het is bestemd voor onder de kerstboom. We zijn beiden erg verzot op kleine hapjes en Let weet die altijd persoonlijk draai te geven zodat ze naar liefde smaken.  Jullie mogen het gerust weten maar voor mij is hier iedere maaltijd, hoe eenvoudig ook, een feest van de smaak. En zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat! Kon ik het beter passen en om nog heel veel meer. 


 

Dan moest ik naar hartje Brugge. Zoeken naar een parkeerplaats, daar heb ik een hekel aan.  Dus ga ik naar de relatief goedkope en zeer ruime parking aan het station en neem dan de bus naar het centrum.  Ik zocht een degelijk boek over foto-elements 7.  Er stonden er drie in de rekken.  Een half uur heb ik gebladerd en de inhouds van de inhoudstafel bekeken maar ik was niet tevreden en...

dan viel mijn oog op dat bekende en geprezen boek van Pascal Vincke.
Met een paar euro opleg,  was het van mij. In minder dan een uur was ik terug bij de auto.  Dat kon ik zien aan het kleine bedrag dat ik moest betalen voor de parking. Tegen vier uur was ik terug thuis. Het Knack-weekendpakket heb ik verborgen en toen Let me vroeg wat ik kocht zei ik -ons kerstgeschenk. 

Rustig geïnstalleerd in mijn zetel wilde ik wat lezen in het boek van Vincke maar....ja goed geraden! Geen vijf minuten duurde het.  Let maakte mij wakker voor het avondeten maar ik had weinig honger.  Het gevoel van honger was er wel maar na enkele happen was dat over.  Met het gevoel van verzadiging heb ik het nog altijd moeilijk.  Ik vraag me af wat de Weight Watchers daar echt mee bedoelen. Iemand van hen beantwoordde mijn vraag als volgt. Verzadiging  wil zeggen dat je niet mag eten dat je barst.  Zo ben ik even wijs als voorheen. 
Deze morgen stond ik om 4u reeds beneden zonder last van slaperig en met een goed gevoel.

 

28-11-2009 om 09:02 geschreven door art


>> Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een drukke dag

Als onze dagen zijn druk bezet maar donderdag 26 november was toch speciaal druk.

Let had mij gevraagd om mij de voormiddag laag te houden.  Die vraag hoefde wel niet want dat is elke donderdagvoormiddag zo omwille van de les fotoshop-elements die dan dient voorbereid te worden. Van 1u30 tot rond 5u was ik dan in die les waar ik moeite had om te volgen omdat ik vorige week, wegens de prostaatperikelen van toen, moest missen. Gelukkig is er de schriftelijke cursus nog waarin alles kan teruggevonden worden. Om vijf uur dertig had ik de bus terug naar Stalhille  waar ik om kwart over zes met een kwartier vertraging toekwam. 

Let was vroeger weggegaan uit de vergadering  die gewoonlijk op donderdagnamiddag plaats heeft.  Ze was reeds thuis en zo kon ik direct na aankomst, snipverkouden, een grote kom hete soep opslurpen.  Voor acht uur moesten we in het concertgebouw zijn in Brugge voor de voorstelling van het Hagen Kwartet uit Oostenrijk. 

Liesbet had dit voor ons geregeld.  Zowel Let als ikzelf zijn beluisteraars van de klassieke radio Klara en houden van viool zowel als van piano.  Opera ligt ons minder terwijl koormuziek dan weer hoog in onze belangstelling staat.

 

Warm ingeduffeld waren we goed op tijd en vonden een centraal plaatsje op de vierde rij.

Op de eerste zou ik niet graag zitten.  Ik zou voordurend de neiging  hebben om mijn  hoofd in te trekken, telkens de strijkstok van de cellist gevaarlijk vooruit komt.  Drie mannen en één vrouw zitten heel dicht bij het publiek.  Ik denk dat ze zich verlaten zouden voelen op dat grote podium moesten ze verderaf geplaatst worden.   

Het kwartet toen ze nog veel jonger waren. Nu zijn ze grijs aan het worden..
De man met de baard is Rainer Smidt.

Het vioolkwartet bestaat uit: Lukas hagen en Rainer Smidt –viool-, Veronika Hagen –altviool- en Clemens Hagen –cello-.

Er werden strijkkwartetten gespeeld van Ludwig van Beethoven, Jörg Widmann en Claude Debussy.   

Bij beethoven had ik knikkebol neigingen omdat na acht uur gewoonlijk voor mij, vooral na een drukke dag, mijn eerste slaapneigingen de bovenhand halen.  Gelukkig was daar Let die van mij voor één keer de toelating kreeg om haar ellebogen te gebruiken.  Dat heeft ze dan ook gretig gedaan.  Het geweldige applaus hielp me over mijn eerste slaap heen. Daardoor kwam mijn tweede slaap pas om middernacht.  Bij het stuk van Widmann kan je gewoon niet in slaap vallen.  Die man is geboren in 1973 en wat die allemaal vraagt van de violisten, grenst aan het ongelooflijke. Ze moesten meer met hun vingers tokken,en met hun handen kloppen en wrijven en op de snaren kletsen dan ze met de strijkstok speelden. Het resultaat was dan ook verbluffend.  Ik ben niet in staat om het raker te beschrijven.  De violen klaagden, piepten, kraakten en nog meer onmogelijk in woorden te vatten geluiden.  Zo nu en dan was er een muzikale neiging naar een melodie maar zo ver kwam het nooit. Het luisterende publiek zat geboeid, bijna met hun mond open en viel van de ene verrassing in de andere.  Alles was zo perfect uitgevoerd dat het heel boeiend bleef.

Opnieuw volgde een nu nog luider en langer aanhoudend applaus.  Daarna was er een twintig minuten pauze. Zowat iedereen ging een glaasje wijn of bier drinken e neen heel kleine minderheid fruitsap of zelfs water, om de emoties door te spoelen.

Van Claude Debussy werd als sluitstuk het strijkkwartet in g opus 10 opgevoerd.

Het applaus wilde daarna maar niet ophouden waardoor we, een  ons onbekend stuk, als toemaat kregen.  Het was het vloeiendste en meest melodieuze  van de avond waardoor het als een slaapliedje in de oren klonk. Speel het echter niet voor kinderen want ze zouden de hele nacht geen oog dicht doen.   dit is de gewone opstelling van het kwartet. Lukas Hagen bespeelt een viool van Antonius Stradivarius uit Cremona.  Verinika Hagen bespeelt een altviool van Giovanni Paolo Maginni uit Brescia. Deze beide instrumenten worden ter beschikking gesteld door de nationale bank van Oostenrijk. 

Nu zit ik hier natuurlijk te snotteren en te snuiten.  Het is zo erg dat ik jullie aanraad niet te dicht bij jullie PC te gaan, zodat je niet besmet wordt.  Die verkoudheid liep ik waarschijnlijk zondag op, toen we in Tillegem moesten ‘frutten’ voor een vlug opkomende stortbui.  Het kan ook dat ik daarna nog met mijn poep bloot heb geslapen toen Let de nacht had.  Hoe dan ook, zit ik nu geplaagd met al de ongemakken vandien.

27-11-2009 om 07:07 geschreven door art


>> Reageer (0)
26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mwabe

Vermoeidheid en weinig fut getuigen van een kleine weerbots van de spanning van de voorbije dagen.  Het goede nieuws maakt wel veel goed maar ik val toch een beetje in een vacuüm. Extra rust zal de zaak wel effenen.  Vandaag moet ik na één afwezigheid terug naar de les van fototoshop  elements maar ik kan er voorlopig mijn gedachten niet op zetten.

  • Fujifilm FinePix S100 fs  
    Gisteren waren we bij kennissen waarmee ik samen was de periode van  Congo, 1962-1972. Dus ongeveer 40 jaar geleden.  We aten er samen mwabe , dat is kip in palmolie  gebakken en gegaard in de pulp van palmnoten.  Dit is een Congolees  nationaal gerecht.  Toch vond ik de smaak van vroeger niet terug in het gerecht van gisteren. Het was gekruid met    en niet met  waardoor het niet echt pikant was. Zelfs Letje kon ervan eten en vond het zeer lekker.   Niet dat ik het niet lekker vond maar het evenaart bijlange niet het origineel recept. Ik had mijn verwachtingen waarschijnlijk te hoog ingesteld.   Naar het schijnt moet je even wennen aan het recept in de conserven,  zodat je  die smaak gewoon wordt.  Let zal het er ook eens op wagen om het klaar te maken.  Conserven kunnen ook nooit  de smaak evenaren van iets dat met verse ingrediënten is klaar gemaakt. Dat spreekt vanzelf.
  • 26-11-2009 om 07:44 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.propoints

    Weightwatchers gooit het over een andere boeg,  points worden nu ‘pro points’

     

    - Tot nu toe werden de points van een voedingsmiddel berekend op basis van:  het aantal calorieën en het vetgehalte.

    - De propoints  van een product  worden nu berekend op basis van:  het  gehalte eiwitten , vetten, koolhydraten en vezels.

     Je mag bij WW gewoon alles eten maar bereken daar maar eens de propointswaarde van want je moet binnen het dagtotaal van je propoints blijven!

     
    Alle ‘pointswaarden’ van de producten veranderen.

    Dat houdt in  dat je opnieuw alles moet gaan opzoeken.

    De waarden zullen in de meeste gevallen stijgen maar praktisch alle vers fruit krijgt een nulwaarde. Bananen, druiven kiwi gold, mango’s enz. die vroeger pointswaarden hadden  komen nu op een propoints nulwaarde. De waarden van de comfort plus producten (vrije porties) zijn fors opgetrokken maar er zijn meer producten die comfort plus zijn. Voor eiwitten is dat van 3 points naar 5 propoints en koolhydraten is dat van 4 points naar 7 propoints gestegen.

    Doordat  de propointswaarden  van de producten gestegen zijn tegenover de vroegere pointswaarden krijgen de deelnemers nu allemaal meer propoints dan vroeger points. De vrouwen krijgen nu +/-evenveel propoints als de mannen.  Ik ga van 28points naar 34 propoints  een vrouw gaat bv van 21points naar 34propoints

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Alle gouden ereleden moeten opnieuw een periode van 6 weken stabiliseren waardoor het aangeraden is om gedurende die 6 weken elke week aanwezig te zijn, al is het maar om te wegen en de schriftelijke richtlijnen te ontvangen.

    25-11-2009 om 06:45 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goed

    Goedaardig, zei de dokter.

    Ja, zo is de spanning van mij afgevallen. We hadden een afspraak om 13u. De wachtzaal zat vol mensen die een resultaat kwamen ophalen en ze hadden allemaal een afspraak om 13u.  Het was  uiteindelijk 13u15 toen we bij de dokter binnen geroepen werden maar we moesten opnieuw wachten tot 13u40 tot de dokter bij ons kwam.  Twee minuten later stonden we op de gang, opnieuw  te wachten maar nu in een traag schuivende  rij aan het secretariaat om de schriftelijke uitslag en een nieuwe, op papier geplaatste,  afspraak voor 31 mei op te halen.  We stonden  op de zevende plaats en het duurde toch even  vooraleer we aan de beurt waren.  De secretaresse  begroette mij met de woorden ‘goed nieuws hé!’.  Ik weet dat ik glunderde en op de gang zag ik enkel bedrukte gezichten. Ofwel stonden ze nog te wachten, ofwel hadden ze minder goed nieuws gekregen, ofwel kijken ze altijd bedrukt.

     

     Deze grafiek vond ik deze morgen. Ik had voordien geen enkele informatie gezocht over prostaatkanker.
    De PSA (bepaald bij het bloedonderzoek) was gunstig geweest en ik zit dus bij het blauwe peleton.  Daar had ik mij had ik mij aan opgetrokken tot iemand me vertelde dat hij een persoon kende die ook een goede PSA had maar een zeer agressieve kanker had ontwikkeld.  Hoe het met die persoon afliep  wist hij niet. De dokter wilde dus weten of ik bij die 2 op 100 behoorde die door de PSA worden gemist.  Had ik die man, met zijn verhaal, niet ontmoet, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest.
      En ik dacht ook aan wat nonkel Charles Vercruysse mij eens zei na ons ongeluk in de jaren tachtig. 'Moesten wij met de hele familie in een straat, langs de huizen lopen en er valt een pan van het dak, dan zou jij ze op je hoofd krijgen'. Zou het tij zijn gekeerd of had nonkel Charles zaliger het mis voor?
    Zo sliep ik slecht voor een paar nachten en was ik de dag van het resultaat al om 3u op.  De zenuwachtigheid maakte zich langzaam meester van mij en ik moest praten en zenuwachtig zot doen tegen Let en iedereen die in mijn buurt kwam.  Hoe meer ze mij gerust wilden stellen, hoe zenuwachtiger ik werd.  Het was zoals olie op het vuur gieten.  Ik kon mij sterk houden tot 8u en dan was de punch eraf.  De hele voormiddag was ik rusteloos.  Ik wilde foto’s van mijn apparaat op de pc plaatsen maar die liet het nogmaals afweten.  Het was waarschijnlijk en hopelijk aan mijn zenuwen te wijten.  Ik begreep dat ik beter  kon stoppen.  Dan heb ik maar een opgenomen spannende  film bekeken op de TV.  Tegen 11u ben ik dan bij mijn overbuur Vital  geweest om eventjes te praten. Die heeft me waarachtig aan het lachen gekregen. Tegen dat ik terug kwam was het tijd voor het middagmaal.  Mijn eetlust was niet aangetast door de zenuwen. 

    Dan is het allemaal vlug gegaan tot in de kliniek natuurlijk. Daar weet je altijd wanneer je binnen gaat maar nooit wanneer je er buiten geraakt.  Al met al is het nog vlug gegaan, alhoewel, een uur om een resultaat van 2 minuten op te halen.  Ik denk dat je ook betaald om de zetels van de wachtzaal te gebruiken en dat ze die wachttijd rekken opdat de factuur zou oplopen. Ik ben ook al tevreden met een gewone stoel die goed zit.

     

    En de clou van de historie is, dat ik helemaal geen gezwel heb maar gewoon een ontsteking . 20 dagen antibiotica.  En zeggen dat ik reeds preventief moest starten met dat medicament, drie dagen voor de punctie.  Het is wel de eerste keer in mijn leven dat ik antibiotica moest nemen vooraleer de dokter goed wist waarover het ging.  Heeft hij goed gegokt of is het zijn ervaring die hier heeft gewerkt.

     

      Sommigen schreeuwen spanningen van zich af maar ik heb reeds lang een grote behoefte om al mijn kleine spannende en andere belevenissen van mij af te schrijven.  Het is nuttig voor de geest, het geheugen en mijn goed gevoel.  Als ik dan aan het schrijven ben, kan ik er moeilijk mee ophouden en de tijd vliegt.
    Of het ook goed is voor mijn  reumavingers weet ik niet maar het lukt me nog altijd.

    24-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nachtwerk

    Als het avond is, ga je slapen en s’ morgens sta je op.  Over dag ben je bezig.  Dit varieert van de ene persoon tot de andere.  We kunnen immers niet allemaal de eerste president van Europa zijn.

    Mijn kinderen zeggen altijd dat ik midden in de nacht op sta. Wel, dan gaan zij midden in de nacht slapen. De nacht begint, als de zon onder gaat en de dag, als de zon op komt.   Ik sta op om 4u en ga slapen om 21u. Ik ben dus 7u in bed.  In de winter mag je zeggen dat de zon gemiddeld onder gaat om 5u en opstaat om 8u.  In de zomer is dat gemiddeld van  10u30 onder en  4u30 op.

    Hoeveel uren per nacht ben ik dus op in het donker, met andere woorden, leef ik met kunstlicht en/ of verwarming?

    In de winter is dat voor mij 4u s’ avonds plus  4u ’s morgens.  Hoeveel uur ben jij s’ nachts  op in het donker .  dit alles zijn gemiddelde cijfers.  In de zomer ligt het anders. Ik zou nog verder met die cijfers kunnen foefelen en goochelen maat het zint mij niet meer.



    Vandaag gaan we de uitslag ophalen van mijn prostaatpunctie. Om 13 u is onze afspraak. Ik heb het twee keer opnieuw gevraagd, eenmaal aan de dokter en één keer in het medisch secretariaat. Dat is toch wel een vrij raar uur om op consultatie te gaan.  Het bleek inderdaad 13u te zijn.     
    Ik denk niet dat we daar in een lege wachtkamer terecht zullen komen. Waarschijnlijk zal hij even vol zijn als bij het onderzoek en waarschijnlijk dezelfde gepensioneerde personen.
    Misschien eten ze daar om beurten hun boterhammetje op met lauwe koffie.


    In het ergste geval, verwacht ik een kwaadaardige  kanker in het beginstadium.  Ik heb dus deze nacht weer eens minder goed geslapen. Dat zijn zo van die spannende momenten in een mens zijn leven hé!

    23-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. de voorfaçade

    Onze voorfaçade ziet er vanaf gisteren voor een tijdje weer anders uit.

    Ja, ze hanger er, de nieuwe werken.  Het heeft bijzonder lang geduurd. Normaal gezien verander ik per seizoen. De vorige hebben er ditmaal een vol jaar gehangen.  Ik kwam er maar niet toe om de huidige twee af te werken. De ‘tsunami  gedachte’ is zelfs geen nieuw werk en dateert van toen de tsunami  in Azië zo verwoestend heeft toegeslagen.  Het werk was beschadigd zodat ik het heb moeten vernieuwen. Werk die veel en lang buiten hangen slijten  vlugger af en kunnen onverwacht, meestal bij het vertikkelen, beschadigd worden.  De ‘droom van het samenzijn ‘ is geschilderd op een oude schilderij die niet meer tot zijn recht kwam, sedert  ik de tweede helft ervan heb weggeschonken aan Addi, voor het jarenlang gebruik van haar tuin voor de jaarlijkse tetoonstelling 'beelden in de tuin'.  Ik heb alles machinaal gewreven en heb er de huidige bovenop geschilderd. De oude schilderij heb ik dus gebruikt als grondlaag (fundament) voor de nieuwe.


    Gisteren ochtend zag het er nog zo uit. Links hangt 'het koppel' en rechts 'Tsunami'.


    Ik ben dus heel duidelijk in een blauwe periode. De kleuren zijn veel lichter dan de vorige.  De vorige waren heel duidelijk een voelbare realiteit. De werken 'koppel' en 'Tsunami' zijn tastbare zaken en zijn zwaarder en donkerder in verf en kleur gezet.  Daarentegen 'een droom' en 'een gedachte', zijn ontastbare, abstrakte dingen van de geest en vallen dus veel lichter en subtieler uit in kleur.  Ik heb aan het herwerken van de ene en vooral aan het heel vlugge afwerken van de andere bijzonder veel plezier beleefd.  het deed mij zeer veel deugd om na enkele maanden terug te kunnen schilderen.  

    Opnieuw wilde ik het voornemen maken om het deze keer niet te laten schieten.  Toch heb ik het niet gedaan omdat ik blijkbaar af en toe, eens een rustperiode nodig heb. Het verlangen om (de) nieuwe werken te maken was er reeds in het voorjaar.  Dan is het echter te druk in de tuin. Dan moest ik de vijver beveiligen voor onze Kasper en eind Augustus kwam Jolientje lief en zeer rustig in de familie met een nasleep van bezoeken en bezoekjes. En je weet, als de dochter in Leuven woont, dan ben je, vanuit Stalhille, telkens een volle dag zoet hé. 

    Het schilderverlangen is eindelijk ontploft in mij en als een bezetene heb ik de werken gedurende enkele regendagen, als het ware in tranche afgewerkt. Alles gebeurde intuïtief en het geeft een zalig gevoel. Het voelt dan aan als het eten van een zeer sappige heerlijk rijpe vrucht, rechtstreeks uit de hand van de muze.  Dat is nu eens echt schilderen en dat is ook het artiesten gevoel.  Vroeger voelde ik mij nooit zo echt artiest alhoewel men mij zo aansprak.  Stilaan kwam dat gevoel er toch. Nu komt het het telkens terug als ik weer een periode schilder. Zo'n tijdspanne kan lang duren en ook vlug voorbij zijn.  Dat is de grillige vastberadenheid van de muze.  juist daarom kan voor mij de muze, alleen maar vrouwelijke zijn. De muze is enerzijds een gevoel maar kan ook een persoon zijn. Het hoeft daarom nog geen beeldschone vrouw zijn maar vooral een 'karakterwijfje'.  Dit is een apparte wereld waar enkel artiesten binnen mogen, omdat enkel zij die wereld kunnen betreden en bespelen.
    Ik heb heel lang een persoonsmuze gehad waarmee ik heel regelmatig, ongeveer één keer per maand, een kort gesprek voerde.  Van zodra ze in het echtelijk bootje stapte, hield de betovering op.

    De schilderijen op zichzelf zijn twee licht verschillende genres.  Het ene 'de Tsunamigedachte' is totaal abstract, terwijl het andere een abstract schilderij is dat figuratieve elementen bevat.  Daardoor is het geen abstract schilderij meer en ook niet echt een figuratief in de volle betekenis van het woord.

    22-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloem zonder stengel
    En ja ze hangt daar zo maar te zweven.  Je moet al heel dicht gaan kijken om de truck door te hebben.  Het is dan ook een orchidee.






    En als je dacht dat ze tegen de ruit geplakt was...nee hoor, ze hing zo maar te zweven aan onzichtbare draden. De poetsende hand kon er zo maar achter bewegen, op en neer. 


    En omdat het poetsdag was werd  het bloemetje geplukt en de stengel door een swiffer stof afnemer verslonden.

    21-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alternatief

    Op het kerkhof van Stalhille ligt een alternatief graf.  Het zal je niet verwonderen als ik zeg dat het van een kunstenaar is.  Ik ga er nooit heen op Allerheiligen of Allerzielen maar telkens als ik de bus naar Brugge neem en een beetje te vroeg ben.  Wij waren verbonden door een heel vreemde vriendschap en bewezen elkaar wederzijds dienst op dienst. Hij was een goede maat van mij.  Herman de Pauw woonde hier , een eindje van de dorpskern in de nachtegaal straat, temidden van de poldervlakte.  Hij woonde er op een verwaarloosd domein waar indertijd veel oud ijzer, papier en vodden werden gestockeerd om gesorteerd te worden.  Veel van de waardeloze rommel is daar blijven liggen.  He huis, een oud boerderijtje, heeft hij wat opgeknapt en de binnenkant ervan weer leefbaar gemaakt. In één van stallingen  had hij zijn atelier voor kopersculpturen gemaakt.  Hij leefde er een beetje op los.  Hij hield niet van de vrouwen maar van de liefde. Hij dronk als een bodemloos vat maar kwam zelden of nooit dronken onder de mensen.  Soms was hij dagen of zelfs weken niet te bespeuren om dan onverwacht weer op te duiken met een bijna ongelooflijk verhaal over verlaten zijn en eenzaam.  Hij stierf op 45 jarige leeftijd in Brugge, bij zijn ouders en werd hier in Stalhille begraven.  Hij had vooraf  de plaats van zijn graf geregeld alsook een alternatieve afscheidsdienst in onze Kerk.

    Ik ben nog met hem meegegaan naar de toenmalige pastoor om alles te regelen.  Ook schreef ik de tekst voor zijn doodsprentje. Met de foto's gaan we het laatste eindje  weg dat  ik telkens neem tot bij de gedenksteen.  Je kan er het koperen pelikaanbeeld zien staan dat een diepe betekenis heeft van het verborgen geloof van Herman.  Maar onder de mensen was hij teveel macho om er voor uit te komen.  In feite was hij een oud lelraar die op de dool was geraakt. Zijn vader was eigenaar van de Dumpimarkt op de Male steenweg.  Onder de foto's vind je nog de tekst van zijn herdenkinsprentje.












    herman            er is de vriendschap

    die ons samen brengt

    maar zoveel andere zaken

    drijven ons telkens weer uiteen

     

    drang naar vrijheid

    nu lig je daar

    op zij

    de onrust in jou gekneveld

    jij

    uitgeteld

     

    je gaat heen

    waardoor in mij

    een leemte komt

    door niemand herkent

     

    heb jij dan nooit

    die kracht ontmoet

    in heel je leven

    in al je gedrevenheid?

     

    zoekende zucht

    van voltooid verleden

    blijf en sta gegrift

    in mijn jonge hart

    in mijn oude geheugen

     

    twee van jouw beelden

    zijn hier bij ons

    ’t ene in volle overgaven

    maar dat andere

    door storm en wind geknakt

    als teken

    dat we nooit meer

    al is het een eindje maar

    samen zullen gaan.                                                       Daniël

     

    Zo herdenk ik die vreemde vriendschap die  weinigen konden  en kunnen begrijpen en zijn graf in al zijn wildheid, is het best  en warmst uitziende van heel het kerkhof omdat het zichzelf  onderhoud. Eénmaal per jaar, in de lente, ga ik wat bijsnoeien. De omvang wordt ingeperkt door de gemeentewerkers.  In de zomer bloeit het en in de winter dient de ‘sedum’   als ‘nature morte’.  Zelf leef ik nu, naar buiten uit gezapig en relatief rustig maar innerlijk zeer intens.

     

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

    Vorige zaterdag zag ik de parade van de -distributie reclame Sinterklaas- en al de blabla er rond.  Die bla bla vond ik zeer goed gemaakt en de commentaar was soms amusement van de bovenste plank.

    Omdat ik niet naar Antwerpen was gegaan om er foto’s te nemen, heb ik die dan maar thuis genomen, rechtstreeks van de tv.  de kwaliteit van de opnamen is niet optimaal maar de foto's zijn best genietbaar.  Kijk maar even mee.  


















    Deze reportage is niet bedoeld om reklame te maken voor de sint maar wel voor de vele blije gezichten kindergezichten omwille van de sint en omwille van enkele  volwassen omdat ze eindelijk ook eens op de TV zullen komen. Het is hen gegund.  De kop en de stem van de sint mochten er ook zijn.  Alles was uiterst verzorgd tot in de puntjes.

    Ik heb het onderzoek van gisteren goed doorstaan.  De pijn was binnen de perken en achteraf bleef ik mij zo een beetje ongemakkelijk voelen.  De spanning is gebleven want de uitslag mag ik maandag om 13u gaan aanhoren.  En alhoewel het bloedonderzoek gunstig is blijft de spanning toch hangen. Iedereen hier tracht mij gerust te stellen maar dat zal maar maandag gebeuren als het resultaat gunstig is.

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk weeraan het schilderen

    Omdat ik een dag of meer  uit  circulatie wordt genomen voor speciaal onderhoud, pleeg ik vandaag een extra bijlage.  Ik loop er de laatste dagen toch wel erg mee in mijn gedachten.  Ik slaap ook minder goed.  Dat is nu eens totaal tegen mijn gewoonte in. 
    Ze komen je eerst bang maken en dan wordt je langs alle kanten  opgepept.... en dat het wel niet zo erg zal zijn als wordt gezegd.  Ik geloof er niet veel van want wie van al die profeten kan zeggen hoe ik zal reageren. Hoe zal ik me morgen en de volgende dagen voelen. Het kan alle kanten uit.


    Een oud paneel dat ik veel te flets  en te geel vond, heb ik nu overschilderd.  
    Omdat het regende en vooral om mijn zinnen te verzetten ben ik weer aan het schilderen gegaan.  Het schilderij wilde eerst  geen enkele kant uit en plots was alle hardnekkigheid verdwenen.
     


    Het heeft slechts een paar uur gekost vooraleer ik er weer in was. Van deze morgen vroeg tot rond zes uur deze avond, ben ik bezig geweest. 


    Het is mogelijk dat er nog enkele aanpassingetjes gebeuren maar dat komt pas na goed bekijken. 
    Als er punten zijn die mij storen, dan werk ik die wat bij. Kijk op deze afbeelding naar de rechter persoon en vergelijk het met de volgende afbeelding.


    Op deze afbeelding zie je dat het rechter personage beter uitkomt door de achtergrond een beetje lichter te maken.  Ik laat het werk nog een beetje hangen vooraleer ik onderteken met mijn kunstenaarsnaam en het dan vernis. Van zodra het vernist  is, samen met het andere werk, worden ze beide op straat gehangen.

    17-11-2009 om 00:00 geschreven door art


    >> Reageer (0)


    Foto
    Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
    Zoeken in blog

    Foto
    in een hoekje van mijn atelier ben ik weggekropen in een zelfportret van toen ik nog een relatief jong broekje was. Ik zit verscholen achter slaapkoppen.
    Foto
    Of verkies je dit soort zelfportret van hoe ik mij somtijds voel als een buitenaards wezen in eigen familie en wereld.
    Heb ik slecht geslapen? Vraag ik me af, elke morgen als ik nog niet helemaal wakker ben.  Het antwoord is zelden neen want, ik ben een uiterst gemakkelijke en goede slaper.  De enige voorwaarde die moet vervuld zijn is dat ik moe ben. Ik zet me 's avonds bij de televisie voor het nieuws en ...ja goed geraden! Nadien moet je me zelfs niet vragen wie het heeft gepresenteerd. Als ik iets doe dan doe ik dat gewoonlijk goed. Altijd (druk) bezig zijn en je slaapt vanzelf.
    Foto
    Eet veel fruit!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Moeder was een blij mens. Bijna altijd kon er een gulle lach af.  Zelfs met nieuwjaar, juist een maand vóór voor haar dood kon ze nog lachen maar toen voelde ze reeds dat ze zou sterven.
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
  • kaartjes oefenen
  • leuke oefeningen
  • zomaar
  • tekstselectie of tekstmasker
  • plakken in selectie
  • oefeningen
  • selecties
  • photoshop elements 2-1
  • rustig aan
  • Nieuwe start...de 'Tour de France' in Mechelen
  • natuurlijke fijnheid
  • zo druk
  • een park ontdekken
  • op het wederzien
  • eindproef
  • leuke oefening
  • Bulskampveld
  • foutjes
  • moeder natuur
  • van rijm tot dauw
  • leuk bezoek
  • verhuis
  • zou ik het doen, ja of nee?
  • super macro
  • Met SNTcursus in het park
  • routine
  • Het was interessant, leuk maar ook nogal moeilijk op SNT
  • verschot
  • volle aandacht
  • symmetrisch gelaat
  • even schrikken
  • wandelen
  • De jarige vieren.
  • wandelweer
  • licht en schaduw
  • dinsdag SNTdag
  • een tegenvaller
  • Mia
  • een kaartje maken
  • PE bijsnijden
  • drukke periode
  • lessen volgen bij SNT
  • slapen overdag
  • een receptie anders bekeken
  • Kis
  • sukkelen en toch....
  • welke schelpdieren?
  • schelpdieren
  • in de wind en de boter
  • KiS en kiss
  • samenwerken
  • de spiritule toer
  • mandala's
  • symboliek
  • op ritme
  • puffen en blazen
  • Jade
  • nieuw leven inbrengen
  • PE en WW
  • recepten
  • opnieuw in circulatie
  • duts
  • ziek of appelflauwte
  • zondag uit en thuis
  • Stalhille 2010
  • wensen en recept
  • knallend naar 2010
  • overhoop
  • zondagen
  • nachtmissen
  • kerst
  • uitzonderlijk maar echt
  • probleempje
  • wandeling in de winterzon.
  • cursus -vervolg
  • de cursus
  • sneeuw
  • haar kwaadheid
  • vervoer en WACHTEN
  • winter
  • rustige zondag.
  • Leuven -Mechelen
  • plat
  • tuinwerk, atelier, schrijven, lezen en studeren
  • mijn oude overbuur
  • zondagarbeid
  • Blankenberge
  • alledaags
  • Chinees
  • spreekwoordelijke kat

    Ik ben passioneel verliefd op kleur.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WELKOM hoor.
    Om eerlijk te zijn, wil ik er op een leuke manier , er lichtjes tegenaan gaan.
    Ik wil hier rustig wandelen en zo, overdreven ernst en angst, van mij afschudden. 
    Deze blog draag ik op aan een heel speciale meid die me na aan het hart ligt.  Haar naam niet vernoemen zal wel het beste zijn !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 31/01-06/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    Ons moeder is gestorven. Het is nog heel recent nu terwijl ik dit schrijf. Het was op één februari  om dertien uur dertien van het jaar twee duizend en acht.   Ik denk dat diegene die de aangifte deed een beetje bijgelovig was want op de papieren staat dertien uur vijftien. Nochthans had ons moeder iets met het cijfer dertien. Ze is geboren op een dertiende december van het jaar elf.  Ze verbleef op kamer dertien en was halfweg haar dertiende jaar in het rust en verzorgings tehuis. En toen we alles regelden met de begrafenisondernemer, waren we met dertien aan tafel.


    Ik hou van alle vrouwen en toch ben ik er maar eentje trouw.
    Toen ik daar, bij het afscheid van moeder, in mijn tranen, bijna stond te vergaan, kreeg ik zoveeel knuffels dat ik er een beetje bang van werd.  Zijn er dan zoveel vrouwen die mij graag hebben ok al heb je toch zo nu en dan een man om je hals. Wat zijn de tijden toch veranderd. Toen ons vaders stierf kregen we hooguit een hand terwijl er veel mensens ons, de kinderen gewoon over sloegen en alleen aan moeder een hand gingen geven.  Toen in die tijd ging het er allemaal heel wat koeler aan toe.
    Foto

    Mijn atelier, dat rommelkot wordt als ik niet aan het werk ben. Beelden en beeldjes langs alle kanten, op de piano, op de rekken en kasten en aan de muren rondom rond waar geen vensters zijn, schilderijen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Haar laatste woorden: 'Ik voel dat ik doodga en doodgaan is zo moeilijk' Dank je moeder, voor alles.
    Foto

    Foto

    Deze uitzonderlijke bloem zie ik nog in het vaasje staan toen moeder de laatste keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Moeder hield van bloemen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!