ad...
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum'
uitleven in fantasie en verbeelding 'ad fundum' Nog rustiger, nog soberder dan alles wat voorafging. Ik wil vrolijkheid en ernst mengen tot een genietbaar geheel. De ernst wil ik bergen in de kern van elk bericht Maar wie het recentste bericht wil lezen klikken gewoon op het bovenste item van 'Inhoud blog' en het blog keert zich om.
01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de warmte
Plots, heel plots is het dan boven de 30°.  Gelukkig duurt dat hier nooit heel lang.  Nu slechts één dag en het verschil is danig groot. Het donderde behoorlijk en heel wat regen moet er zijn gevallen want mijn regenbak van 1500 liter die de laatste dagen goed was gezakt liep deze morgen over.  Ik heb niet veel gehoord.  Eventjes heb ik geluisterd naar de regen op het dak maar ik ben zeer vlug terug ingeslapen na een sanitaireonderbreking.

01-08-2008 om 07:01 geschreven door art


>> Reageer (0)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vallen met de fiets
Het is nu een maand geleden. De meeste pijn is dan ook geleden! Het was een hele poos geleden dat ik nog eens onvrijwillig de grond had gekust.

Zo erg als het plaatje laat vermoeden, was het niet. Voorzichtig zijn, niet alleen met de fiets maar in alles wat ik aanpak, dringt zich sindsdien aan mij op. De minste verkeerde beweging en ik sta weer krampachtig vast alsof ik een roestig fiets ben die langs alle kanten kraakt en piept.  Ik heb al geen zittend achterwerk maar nu lijk ik op weg met de ongedurigheid in persoon. Wordt ik zelf een puur stuk ongeduld dat in beweging moet of in platte rust.


Mijn sterretjes hadden meer kleur. Ik hou van kleur maar niet van die ......sterretjes.

28-07-2008 om 06:12 geschreven door art


>> Reageer (0)
25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het kinderpark
Nu zijn we letterlijk en figuurlijk uitgerust om onze kleinzoon te ontvangen en er voor te zorgen.
  We krijgen het in bruikleen van een neef waar we gisteren goed ontvangen werden. Het zal een vaste plaats krijgen en die plaats kunnen behouden tot hij er uitgegroeid is.

25-07-2008 om 07:42 geschreven door art


>> Reageer (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welke soep denk je...?
De laatste tijd eten we juist nog groentensoep, gemaakt met groentenbouillon. Het komt erop aan dat ik meer dan 10 kg kwijt raak en niet meer terug bijkom. Alle methoden doen je vermageren maar zodra je ophoudt met die intens te volgen komen de kilotjes er rapper terug bij dan dat ze wegsmolten. Methodes waar je dit niet mag eten en dat niet samen met iets anders zijn te drastisch.  Weight Watchers heeft dat niet.  Hier mag je alles eten waar je goesting naar hebt maar je moet er de puntenwaarde van kunnen inschatten. Groenten en vele fruitsoorten hebben geen puntenwaarde. Zo kan je altijd groenten eten tot verzadiging maar je moet veelzijdig eten...ook vlees of vleesvervangers.

24-07-2008 om 07:09 geschreven door art


>> Reageer (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie
Toen het gedicht er lag wachte ik tot ze het lezen zou maar ze las het niet. Tegen de middag vroeg ik haar of ik dat papiertje, wijzend op het gedichtje, bij het oud papier mocht werpen.  Ze schoot uit haar krammen en ritste het uit mijn handen...'Je weet toch dat ik die spaar' 'Ja' zei ik ' maar je leest het niet eens.
Toen ze het gelezen had schoot ze in een lach. 'Zo erg is het nu toch niet meer hé?'. 'Nee maar soms scheelt het niet veel'. 'Ja heel soms', moest ze beamen.
 Sedert ze maar 4/5den meer werkt gaat het ook met haar humeur veel beter.

23-07-2008 om 06:47 geschreven door art


>> Reageer (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ochtendhumeur



de  ochtend

 

zie me zitten

zwijgend

elke poging mislukt

al is het maar

goede morgen

 

soms kan ik het niet laten

het monoloog sterft uit

bedoelt als dialoog

heeft het geen schijn van een kans

maar toch af en toe

waag ik het er op

maar tevergeefs

 

de koffie

sterk genoeg gemaakt

komt er toch

na de derde of vierde kop

verstrooid en wel

een vorm van antwoord

 

wat verlang ik toch

op dat moment

naar jouw heldere lach

jouw klare taal

die vragen om tijd

weerstand biedend

aan mijn ongeduld.

 

dala



Dit gedicht heb ik deze morgen op het ontbijtplankje van Let  gelegd om hulde te brengen aan haar legendarisch ochtendhumeur.  Ik ben benieuwd wat haar reactie zal zijn. Ze leest het toch nooit vóór de vierde kop koffie. 

21-07-2008 om 06:45 geschreven door art


>> Reageer (0)
17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer ?
Als juli geen zomer geeft isal wat kan volgen toch geen echte zomer.  De dagen korten, de nachten zijn veel frisser en het groen heeft zijn frisheid verloren zelfs als het voortdurend regent.

Ik droom

elke nacht van een zonnige dag maar die droom komt zelden uit.



Maar als de droom uitkomt dan is het dubbel en dik genieten.

17-07-2008 om 07:12 geschreven door art


>> Reageer (0)
16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afslanken
 

Nee hoor. Zo erg is het nog niet. Maar toch, als ik naar beneden keek, zag ik ook alleen nog de bodem.  Met mijn 1m74,5 droog en wel, zonder verpakking 90 kg wegen !!!  Het is van het goede teveel.  Tot zo een maand of drie terug kon ik het rond de tachtig houden.  Plots was er echt geen houden meer aan. 
Ik lette op en liet al eens een pint staan, at geen taart meer maar de wekelijkse frieten kon ik niet laten.  Ook Let vond dat ze een te hoog cijfer bereikte op de weegschaal.  De radicale middelen dan maar. WEIGHWATCHERS.  Ik had er schrik van, zag er tegenop. Daarbij als man kom je in een hoofdzakelijk vrouwelijke wereld terecht.  Maar we zijn gegaan.  In drie weken ben ik bijna vier kg kwijt en verdiende reeds mijn eerste ster.  Het gaat er verschrikkelijk Amerikaans aan toe maar om al die overtollige kilo's kwijt te geraken zou nog veel ergere dingen trotseren

16-07-2008 om 07:42 geschreven door art


>> Reageer (0)
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vermoeidheid leidt tot verstrooidheid: het ei
Laat mij maar aanstonds vertellen dat het ei  niet gebroken was toen ik het gisteren morgen roofde en in de zak van mijn korte broek stak.
Maar dat ei bleef er zitten tot deze morgen toen ik opnieuw mijn broek aantrok.
Toen greep ik in die bewuste zak en voelde nattigheid.
Behoedzaam legde ik mijn broek opzij en paste mij een andere aan.


Het overgrote deel van het wit belande samen met de dooier in een potje.
Deze morgen eet ik een vers (?) gebakken ei dat wel op een heel eigenaardige manier werd bewaard.  Einde goed alles goed. Ik had er gisteren in de loop van de dag kunnen gaan opzitten of ergens mee tegenaan lopen of zo maar het waren allemaal zachte werkjes die ik deed en in de namiddag ben ik weest fietsen in een andere outfit.  Tot zover de lezing.

15-07-2008 om 07:08 geschreven door art


>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de zon er is
Klik op de afbeelding om de link te volgen In volheid van groen en rust kan ik wandelen en genieten en denken aan jou.

14-07-2008 om 07:39 geschreven door art


>> Reageer (0)
07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het moest gebeuren

Ja, het moest gebeuren.  Eerst ga ik er onderuit letterlijk. Door een onoplettendheid in een haastige beweging wil ik op mijn fiets springen.  Heb ik mijn voorste rem dicht gegrepen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik nogal onzacht, ik zou zeggen de bodem heb gekust maar daar krijg je geen stevige buil van op je achterhoofd. Wie dat voor mij geregeld heeft schijnt ook te weten dat ik van kleur houd. Op mijn borstkast staat het geschilderd in groen blauw en paars en een vleugje geel...JE BENT TE HAASTIG GEWEEST EN DAN GEBEURT HET NATUURLIJK.  Alsof dit nog niet voldoende was liep ik op het einde van de week plots helemaal kreupel. Een verkeerde beweging. Een scheut in de rug. Daar sta je dan. Het is zaterdag en je kan nergens terecht. Het weekend ben ik doorgeraakt en vandaag naar de reddende engel in zo'n situatie... DE OSTEOPAAT en ik heb er een zeer goede in Blankenberge (DE BESTE VAN DE WERELD).  De heenweg zal zwaar zijn, de terugweg een opluchting. Elk jaar moet ik wel eens onverwacht beroep op hem doen.

07-07-2008 om 00:00 geschreven door art


>> Reageer (0)
30-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoppen of trager
Ik voel me momenteel overvraagd en kan niet genoeg tijd maken voor mijn blog 'Ad'. Een blog is een dagboek dat ongeveer elke dag moet kunnen ingevuld worden.  De laatste tijd lukte het niet. Geen tijd. Veel te druk bezig met dingen die dringend af moeten. Stoppen of trager?  Ik weet het niet. Eventjes afwachten en gewoon zo onregelmatig verder gaan kan natuurlijk ook.

30-06-2008 om 08:47 geschreven door art


>> Reageer (0)
26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is weer zover
De panelen zijn weer opgehangen in het dorp maar dan op een andere plaats dan het vorig jaar. Dit zijn foto's van vorig jaar.

















26-06-2008 om 08:00 geschreven door art


>> Reageer (0)
23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukke week
Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste week van juni is altijd hectisch. Zondag moest ik de hele dag de paneeltjes van de kleuters prepareren om ze daarna 2 maal te vernissen.  Ik ben er zeker van dat men mij geen waterproofplaten heeft geleverd maar gewonen multiplex. Gelukkig is het droog, mooi weer zaodat ik in de tuin kan werken.

23-06-2008 om 09:59 geschreven door art


>> Reageer (0)
16-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stalhillebrug

Na 30 jaar is er opnieuw een Stalhille brug. Maar het duurde vijf jaar vooralleer we er over kunnen of ze functionneert, dat weten we niet.  Gisteren was het reeds zover en dat daags na de opening.  Dat beloofd.

16-06-2008 om 08:17 geschreven door art


>> Reageer (2)
12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weer en de tuin
Na de zon zitten we opnieuw in de regen. Laat ons een droge PC-wandeling maken door de tuin, vooral door de moestuin en zien wat ik er dit jaar  tot nu toe zo allemaal heb uitgespookt: Een composthoop keren en een nieuwe aanleggen, salade en spinazie telen en oogsten, doornloze bramen snoeien en leiden, veel salade laten opgroeien, hagen scheren, de grond bedekken(mulchen) tussen de witte kolen en de koolrabi, erwtnen plukken en verlezen, boontjes mulchen, klimop ook een scheerbeurt geven en halfweg moeten stoppen omwille van een merelnest met 'blutsepoepers' waarvan de moeder er verder voor zorgt alhoewel ik haar rust danig verstoorde...enz en zo verder. Jezelf vervelen...wat is dat?

















12-06-2008 om 07:14 geschreven door art


>> Reageer (0)
09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemen en groen

Kom, laat ons nog maar eens een wandeling maken in de tuin. We starten op het terras. We nemen de brede trap met aan beide zijden bloemen en we komen in de tuin en paseren eerst tussen de twee vijvers door. We maken een toertje in de siertuin en ik nodig je uit om ten slotte wat bij te praten aan de vijver waar we eveneens de levendigheid van de kleurrijke vissentroep kunnen gade slaan en bewonderen.



















09-06-2008 om 06:48 geschreven door art


>> Reageer (0)
07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tijd, altijd opnieuw
Tijd maken, zo zegt men toch.  Dat houdt altijd wel in dat je iets moet laten vallen ten voordele van iets anders. Het is nat en relatief warm in de tuin. Een goede verstaander heeft het reeds door.  Het onkruid groeit dat het wikkeld, de groenten ook maar die moet je nu met rust laten.  Dat ongewenste groen moet je te keer gaan.  Je kan schoffelen en steeds weer bezig zijn.  Je kan ook mulchen wat wil zeggen de grond bedekken met organisch materiaal.  Grasmaaisel is meest gebruikt omdat het voortdurend voor handen is maar het verzuurt een beetje de grond.  Je gaat dus zoeken naar ander materiaal en je komt op snoeisel van struiken en hagen maar dan moet je regelmatig bijsnoeien en op tijd de hagen scheren. Voel je waar ik naartoe ga?  Met andere woorden, dan ben je voortdurend bezig en heb je geen tijd meer om een mooi boek te lezen. Dat wil niet zeggen dat je echt geen tijd hebt maar je bent zo moe van al dat werk in de tuin dat je met een boek onder de ogen in slaap valt en het boek op de grond terechtkomt en je opnieuw moet zoeken waar je nu echt gekomen bent.  Je kan natuurlijk ezeloren knijpen in het blad maar in mijn geval zou het boek vol ezeloren zitten. Zo lees je steeds hetzelfde en raak je niet vooruit.  Het is een straatje zonder einde, een groen straatje.

07-06-2008 om 07:30 geschreven door art


>> Reageer (0)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hard werken in de tuin
Er is niet meer werk in de tuin dan vroeger maar ik ben zoveel trager geworden en nog veel vlugger vermoeid en vlug rugpijn.



03-06-2008 om 06:28 geschreven door art


>> Reageer (0)
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik verwaarloos mijn blog niet
Ik dacht dat er meer tijd was om eindelijk te schilderen en mij uit te leven in mijn atelier maar ik had me misrekend met de tuin.  De erwten moeten nu regelmatig geplukt worden, Struiken en hagen moeten een eerste keer geschoren worden en de serre en de tuin moeten nu stelselmatig gemulcht worden (gewoon de grond bedekken met maaisel een scheersel)en er moet reeds een paar reien prei geplant worden. De tomaten moeten geluisd worden en enkele herfst en wintergroenten moeten nu voorgezaaid worden. Het tuinierseizoen staat dit jaar een beetje op zijn kop.

02-06-2008 om 07:06 geschreven door art


>> Reageer (0)


Foto
Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
    Zoeken in blog

    Foto
    in een hoekje van mijn atelier ben ik weggekropen in een zelfportret van toen ik nog een relatief jong broekje was. Ik zit verscholen achter slaapkoppen.
    Foto
    Of verkies je dit soort zelfportret van hoe ik mij somtijds voel als een buitenaards wezen in eigen familie en wereld.
    Heb ik slecht geslapen? Vraag ik me af, elke morgen als ik nog niet helemaal wakker ben.  Het antwoord is zelden neen want, ik ben een uiterst gemakkelijke en goede slaper.  De enige voorwaarde die moet vervuld zijn is dat ik moe ben. Ik zet me 's avonds bij de televisie voor het nieuws en ...ja goed geraden! Nadien moet je me zelfs niet vragen wie het heeft gepresenteerd. Als ik iets doe dan doe ik dat gewoonlijk goed. Altijd (druk) bezig zijn en je slaapt vanzelf.
    Foto
    Eet veel fruit!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Moeder was een blij mens. Bijna altijd kon er een gulle lach af.  Zelfs met nieuwjaar, juist een maand vóór voor haar dood kon ze nog lachen maar toen voelde ze reeds dat ze zou sterven.
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • In de tuin van broer Gentiel
  • foto's
  • nieuwe panelen
  • retoucheren door te klonen
  • verloop
  • het emmertje
  • amusant
  • complexe oefeningen
  • tentoonstelling plus vooral de SITE 2
  • tentoonstelling plus vvoral de SITE 1
  • kaartjes oefenen
  • leuke oefeningen
  • zomaar
  • tekstselectie of tekstmasker
  • plakken in selectie
  • oefeningen
  • selecties
  • photoshop elements 2-1
  • rustig aan
  • Nieuwe start...de 'Tour de France' in Mechelen
  • natuurlijke fijnheid
  • zo druk
  • een park ontdekken
  • op het wederzien
  • eindproef
  • leuke oefening
  • Bulskampveld
  • foutjes
  • moeder natuur
  • van rijm tot dauw
  • leuk bezoek
  • verhuis
  • zou ik het doen, ja of nee?
  • super macro
  • Met SNTcursus in het park
  • routine
  • Het was interessant, leuk maar ook nogal moeilijk op SNT
  • verschot
  • volle aandacht
  • symmetrisch gelaat
  • even schrikken
  • wandelen
  • De jarige vieren.
  • wandelweer
  • licht en schaduw
  • dinsdag SNTdag
  • een tegenvaller
  • Mia
  • een kaartje maken
  • PE bijsnijden
  • drukke periode
  • lessen volgen bij SNT
  • slapen overdag
  • een receptie anders bekeken
  • Kis
  • sukkelen en toch....
  • welke schelpdieren?
  • schelpdieren
  • in de wind en de boter
  • KiS en kiss
  • samenwerken
  • de spiritule toer
  • mandala's
  • symboliek
  • op ritme
  • puffen en blazen
  • Jade
  • nieuw leven inbrengen
  • PE en WW
  • recepten
  • opnieuw in circulatie
  • duts
  • ziek of appelflauwte
  • zondag uit en thuis
  • Stalhille 2010
  • wensen en recept
  • knallend naar 2010
  • overhoop
  • zondagen
  • nachtmissen
  • kerst
  • uitzonderlijk maar echt
  • probleempje
  • wandeling in de winterzon.
  • cursus -vervolg
  • de cursus
  • sneeuw
  • haar kwaadheid
  • vervoer en WACHTEN
  • winter
  • rustige zondag.
  • Leuven -Mechelen
  • plat
  • tuinwerk, atelier, schrijven, lezen en studeren
  • mijn oude overbuur
  • zondagarbeid
  • Blankenberge
  • alledaags
  • Chinees
  • spreekwoordelijke kat

    Ik ben passioneel verliefd op kleur.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WELKOM hoor.
    Om eerlijk te zijn, wil ik er op een leuke manier , er lichtjes tegenaan gaan.
    Ik wil hier rustig wandelen en zo, overdreven ernst en angst, van mij afschudden. 
    Deze blog draag ik op aan een heel speciale meid die me na aan het hart ligt.  Haar naam niet vernoemen zal wel het beste zijn !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 31/01-06/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    Ons moeder is gestorven. Het is nog heel recent nu terwijl ik dit schrijf. Het was op één februari  om dertien uur dertien van het jaar twee duizend en acht.   Ik denk dat diegene die de aangifte deed een beetje bijgelovig was want op de papieren staat dertien uur vijftien. Nochthans had ons moeder iets met het cijfer dertien. Ze is geboren op een dertiende december van het jaar elf.  Ze verbleef op kamer dertien en was halfweg haar dertiende jaar in het rust en verzorgings tehuis. En toen we alles regelden met de begrafenisondernemer, waren we met dertien aan tafel.


    Ik hou van alle vrouwen en toch ben ik er maar eentje trouw.
    Toen ik daar, bij het afscheid van moeder, in mijn tranen, bijna stond te vergaan, kreeg ik zoveeel knuffels dat ik er een beetje bang van werd.  Zijn er dan zoveel vrouwen die mij graag hebben ok al heb je toch zo nu en dan een man om je hals. Wat zijn de tijden toch veranderd. Toen ons vaders stierf kregen we hooguit een hand terwijl er veel mensens ons, de kinderen gewoon over sloegen en alleen aan moeder een hand gingen geven.  Toen in die tijd ging het er allemaal heel wat koeler aan toe.
    Foto

    Mijn atelier, dat rommelkot wordt als ik niet aan het werk ben. Beelden en beeldjes langs alle kanten, op de piano, op de rekken en kasten en aan de muren rondom rond waar geen vensters zijn, schilderijen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Haar laatste woorden: 'Ik voel dat ik doodga en doodgaan is zo moeilijk' Dank je moeder, voor alles.
    Foto

    Foto

    Deze uitzonderlijke bloem zie ik nog in het vaasje staan toen moeder de laatste keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Moeder hield van bloemen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!