NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Addicted 2 Bass
Jumpstyle is Lifestyle
14-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Jump ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat is jump ?

Jump is een muziekgenre, ontstaan in België eind jaren '90. In het begin werd jump beschouwd als een afkooksel van het snellere en hardere Hardcore, maar al snel groeide deze tragere variant (toen zo'n 135-140 bpm) uit tot een ware rage. De peetvaders van het jump-genre waren da boy tommy en Da Rick, welke samen de top 10 hit "Ready to rumble" hebben gehad. (De sample zelf is een sample van vechtgala presentator Michael Buffer). Zij introduceerden jump bij het Belgische publiek. De eerste jaren bleef jump slechts bekend in de Lage Landen, maar later sprong de microbe over op onder andere Frankrijk en Duitsland. Omwille van de opkomst van Hardstyle, werd jump in Nederland plots ook Jumpstyle genoemd, waarna ook België deze benaming hier en daar overnam. Op dit ogenblik, anno 2006, is jump begonnen aan een heropleving. Doorheen de jaren is de snelheid wel wat toegenomen tot ongeveer 140-145 bpm.

Kenmerken

Jump wordt gekenmerkt door vrolijke melodieën waarin een redelijk harde bass in voorkomt. Dikwijls bevatten jump-nummers ook een geluidsopname van een bekende film of een doorgaans mannelijke vocal. Doorgaans vallen deze samples of vocals vlak voor het hoogtepunt van het nummer, waarna het helemaal losbarst. Door de energieke melodie die dikwijls voorkomt bij jump, wordt dit genre wel eens verward met Hardtrance. Jump wordt door niet-kenners dikwijls verward met hardstyle, hardtrance tot zelfs hardcore en house. Het probleem is dat deze genres elkaar dikwijls heel dicht benaderen of zelfs in elkaar overlopen. (Nog even ter verduidelijking: house wordt doorgaans beschouwd als de moeder van al dance-muziek dat gemaakt is met een computer, synthesizer en drumcomputer) In Nederland spreekt men soms van Nederlandse oldstyle sound die in een nieuw jasje is gegoten met vrolijke club-house-achtige beats en rave, in combinatie met oldschool/hardcore bass.

Dansstijl

De dansstijl die bij jump hoort is geëvolueerd van een variatie op hakken over werkelijk (rond)springen jumpen tot het vandaag bekende skiën, uitgevonden in de legendarische danstempel Cherry Moon, hoewel deze beweging meestal op Hardtrance en hardhouse werd toegepast omdat er van pure jump geen sprake was. In die dancing nam het skiën de vorm aan van het bekende jumpen van vandaag. De beruchte DuoJump is met kleine verschillen zo wat het eindproduct van het 'Cherry Moon danspasje', hoewel daar meer ritmisch voorover werd geleund tijdens het dansen. De "skimove" is zo bekend dat op het internet een wildgroei ontstaan is aan filmpjes waarin jongeren "skiën" en hun jumpmoves tonen samengaand met parodieën waarbij populaire videospelletjes- of tv-programmapersonages worden gebruikt als jumpers. De makers van deze filmpjes waarin ze thuis 'jumpen' worden in het Dancing-circuit meestal bespottend "HomeJumpers" genoemd, en krijgen meestal het predikaat 'Wannabe' opgedrukt. Ook op andere nevengenres die hun oorsprong hebben in de house, soms tot ergernis van de aanhangers van die andere genres. Ook is er tekken dit is de Franse variant van het jumpen en stamt af van French Tek.

Kleding

Kenmerkende kledingmerken voor fans van het jump-genre zijn Sergio Tacchini (vooral vesten) en Lacoste (vooral petjes), De Puta Madre 69 en Nike Air Max.

14-02-2007 om 00:00 geschreven door Bjorno

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (33 Stemmen)
>> Reageer (0)


Up Next !
Foto

15 juni 2007
JUMP DELUXE
Meer info klik hier

16 juni 2007
COMPLEX BIRTHDAYZ
Meer info klik hier

22 juni 2007
ENERGIZE
Meer info klik hier

23 juni 2007
SUMMERFESTIVAL
Meer info klik hier

Mijn favorieten
 • Partyflock web site
 • Agenda Partyflock
 • Fear FM radiostation
 • Top Generation / jump
 • Addicted 2 Jump

 • Mijn favoriete discotheken uit België
 • Lagoa Menen
 • Koloso Lokeren
 • Sotto's Zottegem
 • The Oh! Gavere
 • The Fun Roeselare
 • Zenith Gistel

 • Mail me

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  josm
  blog.seniorennet.be/josm
  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!