Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..
KITCHENAID.
FUNAI FAB-2200
ALLESSIJDER SIEMENS
Adnillekes Brood & Gebak.
Zelf bakken : lekker en gezellig.
17-11-2007
Keukengerei.
Keukengerei.
Weegschaal. Voor een goed resultaat is het van belang dat alle ingrediënten nauwkeurig worden afgewogen.
Theedoeken en cellofaan. Bedek het deeg tijdens het rijzen met ingevet cellofaan en dek af met een droge theedoek. Zo voorkomt u dat er een droge korst op het deeg komt. Tijdens de narijs na het inkerven, afdekken met een theedoek. Bestuif de theedoek voor gebruik licht met bloem.
Maatbekers. Vuurvaste glazen maatbekers waarop de metrieke waarden aangegeven zijn, zijn heel nuttig. Zet de maatbeker op een vlakke ondergrond om nauwkeurig te kunnen meten en controleer het niveau van de ingrediënten door te buigen, zodat u de maten op ooghoogte hebt.
Maatlepels. Kleinere hoeveelheden vaste ingrediënten, zoals suiker, zout en het belangrijkste gist, moet u zorgvuldig afwegen. Een set maatlepels van 1,5 ml 1/4 tl tot 15 ml. 1 el is ideaal. Strijk de ingrediënten in de lepel altijd glad af om nauwkeurig te meten.
Keukenwekker. Om de precieze rijs- en baktijden aan te houden.
Deegrollers. Sommige broden moeten voor het vormen worden uitgerold. Ronde houten deegrollers zijn de beste. Gebruik een zware deegrol van 45 cm lang voor broden en een kleinere voor broodjes en gebak.
Roosters. Het hete gebakken brood moet op een rooster worden gestort om voor het bewaren en snijden af te koelen.
Messen, scheermesjes en een schaar. Om voor of na het rijzen of voordat het brood de oven in gaat inkepingen in het brood te maken.
Broodblikken. Bakblikken en vormen met een zware bodem zijn het best, omdat ze niet snel vervormen. Het is nuttig om over een aantal vormen en maten te beschikken. Een broodblik van 24 cm x 14 cm met 1 kg inhoud is een goede basismaat. Zowel ronde als vierkante cakevormen zijn nuttig om brood in te bakken, omdat ze veel steun geven tijdens het rijzen.
Bakplaten. Een aantal broden met de vrije vorm moet op een bakplaat gebakken worden. Enkel sterke, zware bakplaten zijn het beste. Gebruik geheel vlakke bakplaten of platen met aan een kant een opstaande rand. Hier is gebakken brood gemakkelijk van te verwijderen.
Brood snijden. Na het koelen van het brood kan men het beste het brood snijden met een scherp gekarteld broodmes of een allessnijder.