Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..
KITCHENAID.
FUNAI FAB-2200
ALLESSIJDER SIEMENS
Adnillekes Brood & Gebak.
Zelf bakken : lekker en gezellig.
05-07-2008
Kruidencake.
Kruidencake.
275 gr. mix voor kruidencake. ( Aveve - Soezie ) 85 gr. boter. 1 ei. 50 ml. water. 2 eetlepels afdekgelei.
Roer de boter mals, meng er het ei en het water door. Voeg de mix toe. Klop gedurende 5 min. tot een homogeen beslag. Vet de bakvorm in en vul met het beslag. Bak de cake 50 min. op 170 °C Bestrijk met afdekgelei.
3 dikke sneden wit brood. ( +/- 1 cm.) 150 ml. melk. 1 ei. 20 gr. vanillepudding poeder. 15 gr. griessuiker. Boter. Bruine suiker. ( kandijcassonade )
Klop de melk, het ei, de vanille poeder en de suiker goed op. Dompel er even de sneetjes brood in, net lang genoeg om ze te door drenken van de vloeistof. Laat ze echter niet te zacht worden, anders bestaat de kans dat de kruim uiteen valt. Laat de boter smelten in de pan en bak ze lekker bruin. Strooi er bruine suiker op.
Voor de vulling : Abrikozen confituur. 500 gr. mix voor chocoladetaart. ( Aveve - Soezie ) 2 eieren. 100 ml. Water.
Afwerking : afdekgelei en chocoladeglazuur.
Voor de chocoladevulling : Meng de mix voor chocoladetaart met de eieren en het water en roer gedurende 5 min. tot een gladde, homogene massa.
Bladerdeeg in bakvorm leggen en inprikken met een vork. Bestrijk de bodem van bladerdeeg met een laagje abrikozen confituur en vul verder met de chocoladevulling. Bak gedurende 30 à 35 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. Na afkoeling bedek je de taart met een laagje gesmolten afdek gelei. Afwerken met de chocoladeglazuur.
200 g zelfrijzende bloem. 200 g suiker. 2 eieren. 80 g amandelpoeder. 130 g boter. Amandelessences. 1 appel. Bladerdeeg. Afdekgelei.
Werkwijze.
Boter tot een romige massa kloppen. Eieren, suiker en amandelessences toevoegen. Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen. 5 min. laten kloppen. Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in. Verdeel hierover de in fijn gesneden schijfjes appel. Verder vullen met het frangipane beslag. Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand. Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag. Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C Bestrijk met afdekgelei.
Deze avond kreeg ik een berichtje dat iemand op mijn blog het recept van de appelcake gebruikte om zelf een cake te bakken.
Ik kreeg de melding : Dat de appelcake mooi en lekker geworden was.
Dit is nu de bedoeling van mijn blog. Ik ben blij dat iemand mijn recept geprobeerd heeft. Al de recepten die op mijn blog staan heb ik zelf allemaal al gebakken. De resultaten kan je zien op mijn foto's.
Ik wens iedereen die mijn blog bezoekt veel lees- en bakplezier.