Foto
LEKKER BAKKEN MET ADNILLEKE
Inhoud blog
  • NIEUWSeptem - Zevengranenbrood
  • Powerpoint : Brood uit eigen keuken.
  • GEBAK
  • Broodpudding.
  • Soezen.
  • Galetten of broodwafels.
  • Appelcake.
  • Meergranenpannenkoeken.
  • Kruidencake.
  • Verloren brood of wentelteefjes.
  • Chocoladetaart
  • Frangipane taart.
  • Leuk.
  • KLEINE BROODJES
  • Bolletjes met frans krokant.
  • Pistolets.
  • Ovenbroodjes.
  • Kaizerbroodjes.
  • Frans Brood
  • Restjes brood.
  • BROOD
  • Multigrannen 'œ4 + 6'
  • Boerenrogge.
  • Wit boerenbrood.
  • Zwarte woud.
  • All-in-Meergranenbrood.
  • Rozijnenbrood.
  • Koekebrood.
  • Grootmoeders brood.
  • Jager brood.
  • Winston vlecht.
  • Samson
  • Speltbrood
  • Koekebrood met de bbm.
  • KNEEDMACHINES
  • KitchenAid
  • Funai BBM.
  • HOE WORDT BROOD GEMAAKT ?
  • Het belangrijkste van het brood bakken.
  • De 5 belangrijkste stappen bij brood bakken.
  • Keukengerei.
    RECEPTEN OOK BIJ ARCHIEF PER MAAND
    Archief per maand
  • 01-2009
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
    Foto
    BEDANKT VOOR U BEZOEKJE EN TOT ZIENS
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
    Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
    Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..

    KITCHENAID.

    FUNAI FAB-2200

    ALLESSIJDER SIEMENS
    Foto
    Foto
    Beschrijving
    Beschrijving
    Adnillekes Brood & Gebak.
    Zelf bakken : lekker en gezellig.
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galetten of broodwafels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen























    Galetten of broodwafels.

    14 gr. droge gist.
    350 gr. witte bloem.
    150 gr. spelt bloem.
    60 gr. suiker.
    2 zakjes vanillesuiker.
    8 gr. zout.
    70 gr. boter.
    30 gr. bereidingsmiddel.
    1 ei.
    215 ml. melk.

    Voor de vulling :
    50 gr. mix voor pasteibakkersroom.
    150 ml. koude melk.

    Voor de afwerking :
    Chocoladeglazuur.

    Indien geen bereidingsmiddel : 100 gr. boter.

    18 min. kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan, het deeg verdelen in bolletjes van 100 gr. en opbollen.
    15 min.laten rusten.
    De deegbolletjes verdelen in 2 en opbollen.
    50 à 60 min. narijs onder een droge doek.
    Vet het hete wafelijzer in met een spray-invetter en bak de galetten.

    Afwerking :
    Het wafeltje doormidden snijden, besmeren met pasteibakkersroom en de randjes in chocoladegalzuur duwen.
    Het wafeltje kan ook besmeerd worden met boter en bruine suiker, choco, jam.........


    08-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake.
     

    Appelcake.

    250 gr. gezeefde zelfrijzende bloem.
    150 gr. boter.
    250 gr. suiker.
    4 eieren.
    3 appelen.
    2 eetlepels afdekgelei.

    Roer de boter mals, voeg eerst de eieren en de suiker toe. Daarna de bloem.
    Klop gedurende 4 à 5 min. tot een homogeen beslag.
    Bakvorm invetten.
    Deeg in bakvorm gieten en appeltjes induwen.
    50 à 60 min. bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
    Bestrijk met afdekgelei.

    07-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (40 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenpannenkoeken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




















    Vandaag heb ik eens iets rap - rap gebakken
    Geen werk aan, wel lekker......

    Meergranenpannenkoeken.

    250 gr. mix voor meergranenpannenkoeken. ( Aveve - Soezie )
    3 eieren.
    450 ml. melk.

    Meng de ingrediënten tot een glad beslag.
    Smelt een klontje boter in de pan.
    Breng een lepel beslag in de pan en bak aan beide zijden goudbruin.

    06-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidencake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Kruidencake.

    275 gr. mix voor kruidencake. ( Aveve - Soezie )
    85 gr. boter.
    1 ei.
    50 ml. water.
    2 eetlepels afdekgelei.

    Roer de boter mals, meng er het ei en het water door.
    Voeg de mix toe.
    Klop gedurende 5 min. tot een homogeen beslag.
    Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
    Bak de cake 50 min. op 170 °C
    Bestrijk met afdekgelei.

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren brood of wentelteefjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  






















    Verloren brood of wentelteefjes.

    3 dikke sneden wit brood. ( +/- 1 cm.)
    150 ml. melk.
    1 ei.
    20 gr. vanillepudding poeder.
    15 gr. griessuiker.
    Boter.
    Bruine suiker. ( kandijcassonade )

    Klop de melk, het ei, de vanille poeder en de suiker goed op.
    Dompel er even de sneetjes brood in, net lang genoeg om ze te door drenken van de vloeistof.
    Laat ze echter niet te zacht worden, anders bestaat de kans dat de kruim uiteen valt. Laat de boter smelten in de pan en bak ze lekker bruin.
    Strooi er bruine suiker op.

    04-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (49 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Chocoladetaart.

    Taartvorm
    : 27 cm diameter.

    Voor de bodem : bladerdeeg.

    Voor de vulling :
    Abrikozen confituur.
    500 gr. mix voor chocoladetaart. ( Aveve - Soezie )
    2 eieren.
    100 ml. Water.

    Afwerking : afdekgelei en chocoladeglazuur.

    Voor de chocoladevulling :
    Meng de mix voor chocoladetaart met de eieren en het water en roer gedurende 5 min. tot een gladde, homogene massa.

    Bladerdeeg in bakvorm leggen en inprikken met een vork.
    Bestrijk de bodem van bladerdeeg met een laagje abrikozen confituur en vul verder met de chocoladevulling.
    Bak gedurende 30 à 35 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C.
    Na afkoeling bedek je de taart met een laagje gesmolten afdek gelei.
    Afwerken met de chocoladeglazuur.


    03-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipane taart.


    Frangipane taart.

    200 g zelfrijzende bloem.
    200 g suiker.
    2 eieren.
    80 g amandelpoeder.
    130 g boter.
    Amandelessences.
    1 appel.
    Bladerdeeg.
    Afdekgelei.

    Werkwijze.
     
    Boter tot een romige massa kloppen.
    Eieren, suiker en amandelessences toevoegen.
    Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen.
    5 min. laten kloppen.
    Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in.
    Verdeel hierover de in fijn gesneden schijfjes appel.
    Verder vullen met het frangipane beslag.
    Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand.
    Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag.
    Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C

    Bestrijk met afdekgelei.

    02-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (52 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk.
    Deze avond kreeg ik een berichtje dat iemand op mijn blog het recept van de appelcake gebruikte om zelf een cake te bakken.

    Ik kreeg de melding :
    Dat de appelcake mooi en lekker geworden was.

    Dit is nu de bedoeling van mijn blog. Ik ben blij dat iemand mijn recept geprobeerd heeft.
    Al de recepten die op mijn blog staan heb ik zelf allemaal al gebakken. De resultaten kan je zien op mijn foto's.

    Ik wens iedereen die mijn blog bezoekt veel lees- en bakplezier.

    Groetjes Lin

    01-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KLEINE BROODJES
    Foto nog niet klaar

    28-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolletjes met frans krokant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


























    Bolletjes.

    11 gr. droge gist

    500 gr. frans krokant. ( Aveve-Soezie.)
    8 gr. zout.
    300 ml. ijkoud water.

    18 min. kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan,verdelen in 12 bolletjes en opbollen.
    50 min. narijs.
    De bolletjes bestuiven met water.
    18 à 20 min.  in een voorverwarmde oven laten bakken op 230 °C.



    Bolletjes deeg juist voor de narijs.


     
    Bolletjes deeg juist na de narijs.

    06-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Pistolets.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant
    .( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.

    18 min. kneden.
    30 à 40 min. voorrijs.
    Doorslaan en in 6 verdelen.
    Opbollen en 15 min. laten rusten.
    De deegbolletjes in 2 kappen en opnieuw opbollen.
    15 min. rusten.
    Insmeren met olie, inkappen en omdraaien op een handdoek met veel bloem bestrooid.
    Narijs 1 uur.
    Vooraleer ze de oven ingaan, voorzichtig omdraaien en op een bakplaat leggen.
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    05-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (61 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenbroodjes.
     

    Ovenbroodjes.

    15 gr. verse gist of 8 gr. droge gist.
    500 gr. witte bloem of lichtbruin meel.
    8 gr. zout.
    20 gr. vetstof.
    280 ml. Water.

    18 min. kneden.

    Het deeg bij kamertemperatuur 30 min. laten rusten onder een droge doek.
    Na de voorrijs deegstukjes afwegen van rond de 120 gr.
    Er bolletjes van maken en 20 min. laten rusten.
    In veel bloem zeer goed plat drukken zodat je een platte schijf krijgt.
    Opnieuw 10 min. laten rusten en 2 x zeer goed platdrukken.
    Op de bakplaat leggen.

    Na 20 min. narijs enkele keren inprikken met een vork.
    In totaal een narijs van +/- 60 min.

    20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 .

    04-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaizerbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Kaizerbroodjes.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant. ( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.
    Een scheut zonnebloem olie.

    18 min. kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs
    Verdelen in 12 bolletjes en opbollen.
    Na 10 min. narijs de deegbolletjes bestrijken met olie en de steker erin duwen.
    45 à 50 min. narijs.
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    03-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Frans brood.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant
    .( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.

    18 min. kneden.
    60 min. voorrijs.
    Doorslaan.
    15 min. bolrijs.
    Verdeel in 4 stukken en uitrollen in een langwerpige vorm.
    De deegstukjes 10 min. laten rusten en opnieuw uitrollen tot de lengte van de plaatjes voor frans brood.
    60 min. narijs.
    15 min. voor einde narijs, bestrooien met bloem en met een breekmesje insnijden..
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    02-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (37 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restjes brood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Restjes brood.

    Tja, ik bak graag verschillende soorten brood.
    En dan heb je natuurlijk restjes bloem en meel over.
    Ik doe dan alles samen en maak daar een "restjesbrood" van.

    01-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. BROOD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
























    31-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (36 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multigrannen 'œ4 + 6'
     

    Multigrannen “4+ 6”. ( Artipan )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. multigrannen “4 + 6”. ( Dossche Mills )
    17 gr. zout
    600 ml. water.


    18 min.kneden.
    15 à 20 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorslaan en opmaken.
    70 min.narijs.
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    12-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenrogge.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
























    Boerenrogge.

    12 gr. droge giste.
    900 gr. boerenrogge
    .( Aveve-Soezie )
    200 gr. witte bloem.
    18 gr. zout.
    20 gr. boter.
    660 ml. water.

    Kort kneden.
    20 min. afgedekt laten rusten.
    18 min. kneden.
    60 min. voorrijs.
    Doorslaan.
    15 min. bolrijs.
    Het deeg plat drukken, vorm geven en in ingevet bakblik leggen.
    60 min. narijs.
    Na 40 min.narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    11-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit boerenbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Wit boerenbrood.

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. boerenwit
    .( Aveve-Soezie.)
    16 gr. zout.
    30 gr. boter.
    520 ml. water.

    18 min.kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    60 min. narijs
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    10-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (31 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte woud.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





















    Zwarte woud. ( Tic'Tone )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. zwarte woud
    . ( Dossche Mills)
    100 gr. witte bloem.
    583 ml. water.

    18 min.kneden.
    15 à 20 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorlaan en opmaken.
    70 min.narijs.
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    09-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Welkom


    Foto

    Foto


    Foto

    Klik op de afbeelding
    PowerPoint
    Brood uit eigen keuken.


    Beschrijving
    KIJK OOK EVEN BIJ ADNILLEKES PLAATJES EN PRENTJES
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Bakkerswereld.
  • Soezie.
  • Mijn foto's bij ipernity
  • WeightWatchters.
  • Snoepwinkel

  • Mijn favoriete Blogs
  • seniorennet.be
  • Uit de keuken van Aarden.
  • Notitie van Lien
  • Betoverend veelzijdig !
  • Broodje, Jam enzo
  • Hof Van Eten.



  • BAKBOEKEN.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!